Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Na akkor mégiscsak ezt tisztáztam a #6893-ban. Iphone mindig is arról volt híres, hogy nem enged sok dolgot állítani a csúnya buta felhasználónak, mert ő mindent is jól megold.
Így a híváspreferenciát is, ami vélhetően mobilhálózaton van.Ez persze független(nek tűnik) az SMS problémádtól.
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Nem szarakszik az, csak a preferencia nem állítható Iphone-on. Korábban meg is beszéltük, ha jól emlékszem. Ez meg nem a Yettel hibája.
Annyit tehetsz, hogy repülőre teszed. IOS-ban elkezdték egy ideje másolni a Samsung Bixby (most már üzemmódok és rutinok) rutinját (az meg a Taskert, de ez most lényegtelen
). Abban szerintem tudsz olyat állítani, hogy ha wifi lefedettségben vagy, akkor tegye bekapcsolt wifi mellett repülőre. Csak arra kell figyelni, hogy ilyenkor nincs volte hívásátadás értelemszerűen. De a vowifi stabil lesz, ha a wifi is az. Nem tudom, mi a pontos neve ennek a menünek, de gyárilag benne van állítólag. -
-
Landsmann
addikt
No meg aki nem Samsungot használ, auzt alapból elhajtják, mivelhopgyx mondjuk mXiaom,in nem támogatott a szolgáltatás mint ahogy Apple és Sam,sungon kívül semmi máson. A mást használók is myilván jelezték, csak nem vették fel hibának, mert nem támogatott készülékről van szó. Így aztán a hiba nem hiba.
-
martonl
senior tag
De írtam, hogy többen is bejelentettük Samsungosok (sajnos a reakció többször is lehetett az, amit írtál). Az iphonosak valószínűleg az Apple felé jelezhették a hibát és az Apple utána a Yettelnek.
Én írásban jelentettem be, rövid idő múlva helyrejött a szolgáltatás és válaszoltak is, hogy a zavart elhárították és elnézést kértek.
-
emre33
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ipv-al. nem ment androiddal se! Azaz ha nem volt Ipv6 címed, akkor nem ment a vowoifi
Tudod miért nem jelentettük be? Mert az ügyfélszolgálatos soha de SOHA nem hisz a bejelentőnek!
Értelmetlen bejelenteni. -
-
PLaci58
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, a gyengébb minőségű netekkel simán működött (mobilnetekkel, adsl-el), de a jobb neten nem kapcsolódott fel a yettel vowifi. Nekem is stabilan ment vodás mobilnet megosztásával.
-
martonl
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Így utólag az lehetett a hiba, hogy csak IPv6-on ment. De erre rá kellett jönnünk egy fórumtárs segítségével. Nálad gondolom eleve van IPv6, ezért nem éreztél a dologból semmit. Azt nem tudom, készülékfüggő volt-e a dolog, vagy csak véletlen egybeesés, de mint írtam, gondolom valami fejesnek nem ment a szifonján a céges hálón és szólt. Lehet talán az Apple-nak, ők meg nektek.
Mi is többen szóltunk a fórumról az ügyfélszolgálatnak, de gondolom az kevésbé volt "hangos" a cégeteknek. Mi nem a Samsung ügyfélszolgálatot ba@tatjuk az ilyen dolgokkal általában, de a szifonosoknál úgy látom, előszeretettel kezdik a kört az Apple-nál.
-
-
válasz
4Grider
üzenetére
Arról a
sok tízezerről
a Yettel lehet, nem is tudott. Legalábbis értesítést nem kaptunk, csak az iPhone-okkal kapcsolatban.
Amúgy honnan ez a "sok tízezer androidos"? Ha tényleg ennyi lett volna, gondolom, az Apple mellett azt is jelezték volna az infós levélben. Nekem az a tippem (ahogy itt is kiderült), hogy a wi-fin is múlott a hiba, mert nálam pl. hibátlan volt végig, Digi nettel. -
TomPack
őstag
Sziasztok!
Vettem egy új telefont (Redmi 13 Pro+ 5G) és az állapotsorra nem írja ki folyamatosan hogy VoWifi, csak ha ki-be kapcsolom a beállításokban a Wifi-hívást.
Ez mennyire normális?
Előtte Samsungom volt, az folyamatosan jelezte. -
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Miközben sok tízezer androidos sem tudta használni a yeti VoWiFi-t...
-
Oliverda
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
Nem “stimmelt” egy darabig sem. Az SMS-ek a kezdetek óta nem jönnek meg, ha a VoWiFi huzamosabb ideig aktív. Tudom, minden a gonosz Apple miatt van, a szolgáltató mindig mindent jól csinál.

“A Telekom VoWiFi rendszere bevezetést követően több hónapig állt”
Érdekes, mert nálam a bevezetéstől kezdve hibátlanul működött a csúnya és rossza Apple készülékén.
-
dchard
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Másodszorra hozod ezt elő, azt hiszem fogalmi zavar van. Az implementáció szabványos, ha nem lenne az, egyetlen más telefonnal sem működne. De csak alma probléma van, az is csak az utolsó frissítés után. Elég egyértelmű, hogy hol van itt a probléma.
Polonic-ot pedig csak megerősíteni tudom: saját tapasztalatom, hogy az Apple európa akkor piacvezető szolgáltatójának is simán megmondta, mikor mérésekkel igazoltan rávilágítottunk az Iphone 4 szar antenna dizájnjára, hogy "ha nem tetszik, ne vegyünk belőle". Ezzel az alap attitűddel én nem tudok azonosulni, pláne nem megerősíteni a pénzemmel, mint vásárló.
-
4Grider
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
20%-os piaci részesedésre nem lehet fittyet hányni, de akkor is elég gyomorforgató, amit az apple csinál.
És nyilván működik a szolgáltatás ha megígérték és kitesztelték, de ha te közben frissítesz egy olyan verzióra amin nem jól, arról nem valószínű, hogy a szolgáltatód tehet. -
-
Én a tárcsázóban a wifi kapcsolatot választottam elsődlegesnek. Ha wifin nem tud kapcsolódni csak akkor vált mobilnetre. Így sokkal kevesebbet fogyaszt a teló (igaz a mobilnet térerőm ahol egész nap vagyok csak -110dBm ...
Csak zárolt képernyőnél írja ki hogy wifi hang:

Ha van wifi de tiltott a hangátviteli port:
akkor wifin megy az adat és mobilon a hang.Sima otthoni wifin minden wifin megy:

Ilyenkor csak ikon van.ui.: ez nem kérdés volt, csak info.
-
Oliverda
félisten
válasz
polonic
üzenetére
Persze, elméletben. Piacvezetőként az Apple elég sok mindent megtehet (és meg is tesz), úgyhogy ebben a relációban a szolgáltatók vannak alárendelt szerepben. Nehezen lehetne elképzelni, hogy bármelyik szolgáltató fittyen hány az készülékeikre. Engem, mint végfelhasználót, pedig nem nagyon érdekelnek a háttérben húzódó okok, csupán az, hogy működjön a megígért szolgáltatás.
-
TomPack
őstag
Sziasztok! Van valamilyen mókolásos megoldás arra, hogy a Nothing Phone 2a-n menjen a Yettel-es VoWiFi?
-
Oliverda
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
Az Apple mobilszolgáltatásos listáján továbbra sem szerepel a Yettel alatt a VoWiFi, ami arra utalhat, hogy az implementációjuk nem felel meg a kritériumoknak. A kimaradó SMS-ek alapján elég esélyes, hogy erről van szó, a papíralapú eSIM-mel pedig biztosan ez a helyzet.

-
Oliverda
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Első körben nyilván arról akart meggyőzni a nő, hogy a telefonom a sz@r, de ehhez kicsit korábban kellett volna felkelnie.
Végül kinyögte, hogy a március elején megjelent iOS 17.4 óta létezik a hiba, amiről tudnak, csak persze csesztek tájékoztatni az ügyfeleket bármilyen formában is.
-
Oliverda
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Nincs, nem is létezik ilyesmi iOS-en, illetve Telekommal sosem csinált ilyet a készülék.
-
Oliverda
félisten
Ma abból vettem észre, hogy a beállításokban ismét magától kikapcsolódott a (Yettel) VoWiFi, hogy nem tudtak elérni.

-
Landsmann
addikt
válasz
csaszi75
üzenetére
Újabb teszt, ezúttal azt néztem, hogy wifiről mikor vált mobilhálózatra. Oda is és vissza is akkor történt váltás, mikor a wifi térerő -80 dBm-et elérte. Az átmenet rendben volt, akkor volt egy pici szakadozás a hangban, ha a térerő nagyon hirtelen csökkent. De egyébként észrevétlenül ment a váltás. Szerintem teljesen jól működik a kis öreg telefon. Mobilra váltáskor ésszerűen először B8-ra váltott és majd onnan lépdelt felfelé a magasabb frekis sávokra. (B1, B3) Szerintem az a korábbi leváltások még a hálózat konfigurálása miatt lehetett, mert utóbb már több mint 24 óráig (míg ki nem kapcsoltam a wifi elsőbbségét) folyamatosan wifin maradt a telefon.
-
martonl
senior tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Egy kapucsengővel szenvedtem miaún. Beállítottam az összes létező dolgot, hogy ne hibernálja az appot (automatikus indítás, akku optimalizálás több helyen, értesítések stb.) Elolvastam természetesen a leírásokat hozzá. Egy darabig csengett, aztán később csak értesítéseket küldött, hogy csengettek. Nem tudom, hány órát szenvedtem vele. Amikor fel volt oldva a kijelző, akkor jó volt, ha lezárt, egy darabig utána is. Aztán gondolt egyet és hibernált. Elengedtem. Szerintem te se kínozd ezzel magad sokáig.
Nyilván én nem értek megfelelő mélységben hozzá, de szerintem itt is magasról tojt a beállításokra. -
Landsmann
addikt
Wifivel biztos nincs gond, mert itt van a telefon mellett a másik, az stabilan wifin volt már napok óta. Az is lehet, hogy a szolgáltató paramétrerezett még valamit, mert ma még , pontosabban tegnap estétől végig wifin volt a Redmi 6 is. Most visszaállítottam azt a két dolgot amit tegnap mérnöki módban megváltoztattam. Tulajdonképpen az egyik beállítás, a CA configuration-ban a CA enabled off áéllásban volt eredetileg. Átraktam On-ba, de most ismét off-ban volt. Tehát az nem változott. Hiába állítom át, nem marad úgy. A másik a mobiladat teljes sebesség engedélyezése nem volt kipipálva. Azt teghnap bejelöltem, most vissza vettem. Kíváncsi avgyok, hogy változik-e valamit, bár ezeknek éppen nincs köze se a wifihez, se a hívásokhoz.
-
martonl
senior tag
Tudom, hogy sok paramétert néz, de Landsmann esetében kis esélye van annak, hogy ez lenne a probléma. (Nem 0, de kicsi). Természetesen még a router mellett is előfordulhatnak anomáliák, rádiós zavar stb., amiről nem is gondolná az ember, hogy befolyásoló tényező, aztán meg mégis.
Én ettől függetlenül a telefon egyéb szoftveres anomáliáira tippelnék változatlanul, ami a Saomi öntörvényű Android átiratára vezethető vissza. Az egy külön világ sajnos. Én az energiagazdálkodással szenvedtem sokat, ott is igaz volt, hogy teljesen mindegy volt neki, mi volt beállítva, az akkor is azzal ellentétesen működött. Itt is simán fittyet hányhat a vowifi preferálás beállításaira, ha neki úgy tartja kedve. De az is lehet, hogy valami miatt lekapcsolja a wifi rádiót, vagy energiatakarékosra teszi. Mindegy is, nem akarok találgatni, okoskodni, ha ismered a Miaúkat, akkor tudod, miről beszélek. -
dchard
veterán
válasz
martonl
üzenetére
LTE_QUAL_TH_LTE1 = -117;
LTE_QUAL_TH_LTE2 = -115;
LTE_QUAL_TH_LTE3 = -110;
LTE_QUAL_TH1 = -250;
LTE_QUAL_TH2 = -115;
LTE_MONITOR_TIME_SEC = 5;
WIFI_QUAL_TH_A = -85;
WIFI_QUAL_TH_B = -95;
WIFI_QUAL_TH_C = -85;
WIFI_QUAL_TH_D = -95;
LTE_Tin_RAN = -115;
LTE_Tout_RAN = -118;
WIFI_Tin = -65;
WIFI_Tout = -75;És ez csak egy kis rész a Telekom Vowifi profiljából, nem is az egész. Van még benne média jitterre, frame loss-ra, voice qual-ra is egy rakás paraméter. Tehát messze nem elég a jó jelszint, ha sok a dobás (amit normál netes forgalomnál nem biztos hogy észreveszel), akkor már megy is vissza VoLTE-ra (már ha van).
-
Landsmann
addikt
válasz
csaszi75
üzenetére
öregnek öreg, de kifogástalanul működik. A wifi térerő tökéletes. Itthon kb 60 centire van a routertől, melóhelyen meg kb 8 méterre. Érdekes, hogy ma meg nem váltogatott a hálózatok között, végig wifin volt. Éjjel is végig. Ma csináltam egy újraindítást a miheztartás végett.
Igen, állítható hogy mi legyen a preferált. (wifi vagy mobilhálózat) -
csaszi75
őstag
válasz
Landsmann
üzenetére
A Redmi6 már egy öreg telefon. Ezzel a jelenséggel együtt kell élned.
Wifi-je nem tökéletes feltehetően.
Most a Redmi6 készüléken lehet állítani, hogy mi a preferált? Mert lehet simán azért áll vissza, mert egyszerűen a készülék erősebb VoLTE hálózatot tapasztal és gyenge WiFi-t..
Attól mert másik telón jól a Wifi jelszint, attól még bármi lehet a problémás telónál.. -
Landsmann
addikt
válasz
martonl
üzenetére
Így van, a wifi lefedettség tökéletes. Érdekes, hogy most meg reggel is wifin volt, pedig a repülőmód régen ki lett kapcsolva. A fene sem érti már ezt. Két dologba nyúltam bele mérnöki módban,.de azoknak nem lehet közük ehhez. Az egyik, látszólag le volt tiltva a.CA, ezt engedélyeztem,.illetve a sebesség limitet vettem le. Lehet egyébként ezek amúgy sem változtatnak semmit a működésban.
-
dchard
veterán
válasz
martonl
üzenetére
A wifi preferálástól függetlenül a szogáltatói profil tartalmaz arra vonatkozóan paramétert, hogy milyen wifi jelszint, csomagdobás stb. után kell visszaváltania VoLTE-ra. E fölött a "wifi preferált" gombnak sem hatása, sem prioritása nincs. Az a gomb csak annyit jelent, hogy ha van ez is az is, akkor melyik legyen az elsődleges. De ha a telefon úgy ítéli meg (értsd: méri) hogy az elérhető wifi hálózat nem alkalmas, akkor vissza fog váltani VoLTE-ra.
-
Landsmann
addikt
válasz
martonl
üzenetére
Éppen ezért maradhatna wifin ha az van beállítva elsődlegesnek, mert kevesebb energiát használ wifin mint mobilhálózaton.
Most kipróbálom. Repülő módba tettem, de a wifit visszaadtamneki. Vajon így marad, vagy lecsatlakozik 2-3 óra után. Ha marad, akkor magától azért mászik vissdza a mobilhálózatra, mert jó térerőt érzékel. Nyilván ez már a telefon szoftverének függvénye, hogy marad wifin, vagy esetleg visszamegy mobilhálózatra. Amúgy láttam, tapasztaltam, hogy mobilhálózatról átváltott vowifire mikor rossz volt a térerő. Szóval az automatikus váltás az működött. De itthon nem tudom tesztelni, mert jó térerő van. Ahol nem lenne, ott wifi sincs. -
Landsmann
addikt
válasz
martonl
üzenetére
Wifi a preferált most beállításilag. Most néztem meg, átállt mobilhálózatra. 1 órakor kényszerítettem wifire. Valamiért 2-3 óránként visszavált. Nyilván ha nem lenne térerő vagy repülőmódban lenne, de a wifit visszakapcsolnám, akkor maradna, mert nem lenne hova csatlakoznia. Csak furcsa. De mondom, mivel hosszútávon nem teszteltem vowifin,így nem tudom, hogy így viselkedett-e a hiba előtt is. A Note 10 5G az már napok óta wifin lóg, nem vált vissza, tehát a rendszer működik folyamatosan.
-
martonl
senior tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Az azért is lehet, mert mobilhálózat volt a preferált. Olyankor csak akkor vált wifire, ha gyenge a térerő. Gondolom ha repülőről kényszeríted az pont az az eset, de időnként valószínűleg ezirányban is monitorozza a jelet és ha az elégséges, akkor lekapcsolja a vowifit. Wifi preferáltnál pedig addig marad vowifin, amíg a wifi jel elégséges neki.
-
Landsmann
addikt
Egy iudő után a Redmi 6 elengedi a vowifit. Egfyből felcsatlakozik a repülőmód után, de pár órával később újra mobilhálón van. Jelenleg a wifi van elsődlegesnek beállítva próbaképp, hogy teszteljem a rendszert, de működik. Nem tudom, de lehet korábban is ugyanígy működött, csak nem próbáltam. Lehet azért mászik vissza, mert full térerőt érzékel egyébként. A másik telefon stabilan vowifin van már napok óta.
-
goop
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Persze, hogy él. Csak mire magához tért, az volt "sok" idő, de többet nem mondom el, és nem foglalkozom vele. A lényeget elmondtam, aki akarja okul belőle, aki nem az meg nem. Natolt ip + az udp s ipsec vpn nem jó barátok. Hja, és gondolom a csomag vesztések miatt dobta a rendszer az evst és adta helyette az amr t.
-
Narxis
nagyúr
válasz
tataitamás
üzenetére
+1
Ma melóhelyen nem volt, itthon van Yeti VoWiFi.
-
goop
őstag
válasz
csaszi75
üzenetére
Nem hiszem, hogy az antennákkal lenne a gond. A nat lényege, hogy kifelé gond nélkül megy minden, befelé viszont sokkal nehezebben jön a csomag, és ugye itt ráadásul elvileg udp protokoll alatt megy minden, az meg ugye nem túl megbízható, és inkább ez támasztja alá, hogy kifelé ok, befelé nem mindig ok.
-
csaszi75
őstag
Nem a sebességre gondoltam, hanem az antennák érzékenységére.. más az adás és más a vétel minden esetben..
Pont ezt támasztja alá, hogy a hívásindítás oké, de a fogadás nem.
Hívás indításnál a telefon indítja, fogadásnál pedig a hálózat keresi a telefont.. Más a TX és más az RX.. -
goop
őstag
válasz
csaszi75
üzenetére
Az én S21 em az otthon van non stop. Az egy másod telefon csak. (S23 van nálam, de ezt nem néztem) Azért írtam a mai első hszt, mivel kb 1 hét távlatából már lassan kijelenthető, hogy most így tökéletes a vowifi. De majd írok egy hsz-t. 1 hónap múlva is, a tapasztalatokról.

Gyengébb a rádió az a34-ben, de kb. 500/500 Mb visz wifin. (Már nem a flipesen, de máshol igen.) -
csaszi75
őstag
Köszi így már kerek a sztori.
Azt próbáltad, hogy amikor még a NAT-olt net volt, hogy a te S21-ed hogyan csörög ki fogadott hívás esetén a Flip-es neten?
Mert ebből én azt látom ki, hogy a kisebb kategóriás A-s Samsung teló gyengébb rádióban.
Engem érdekel, hogy hosszú távon milyen lesz majd a Flip publikussal a Voda VoWifi hívásfogadás
Csak hogy lehessen tudni mire lehet számítani..
Köszi! -
goop
őstag
válasz
csaszi75
üzenetére
Rossz ütemben nézted akkor, a lényeg röviden: voda, mobilhálózat nem a legjobb neki, kapott egy galaxy a34 et, voda vowifi belőve. Neki flip, optika, szolgáltatói huawei ont, gyenge wifivel. Szakadozott néha a hang, kimaradás is volt. Vittem neki egy másik routert, az tárcsáz és only wifi5. Minden tökéletes lenne, hang jó, nincs kimaradás, de sokszor bejövő hívásnál nem volt jó a hang minőség, ellenben a kimenő mindig jó volt. Bejövőnél nehezen is csengett ki. Erre próbáltam több mindent, de csak 1 megoldás volt, flipet hívni és levetetni a natot a netről. Azóta tökéletes minden. Az otthoni s21 et csak azért írtam, hogy jelezzem, alapban a voda vowifi telekom, optika, public ip vel tökéletes, sose szakad, mindig kicseng elsőre. Azaz, mióta saját router van, publikus ipvel anyámnál, a galaxy a34 is tökéletesen szuperál vowifi téren. Valóban működik nat mögött is, de a publikus ipvel 100% os.
-
csaszi75
őstag
Kicsit pontosíthatnál, hogy mit mivel hangolsz össze..
-Melyik szolgáltató SIM-je van a képletedben?
-Milyen wifi-t használsz?
-A telefonon lett pubikus címed,
-vagy a neted lett publikus IP címes?
-A wifi kapcsolatodban hányszor történik NAT-olás?
-A wifi kapcsolatodban van QoS beállítva, esetleg a router(eid) alapértelmezett beállításában?
-Milyen telefonkészülékkel/vezetékes interneten eszközölted a változtatást? -
Landsmann
addikt
válasz
tataitamás
üzenetére
Elvileg pár órája már megy. Valóban volt gond,. múlt héten csütörtökön vagy pénteken kezdődött.
-
tataitamás
friss újonc
Nálam szintén raconkátlankodik a Yetteles VoWIFI. Melóhelyen vettem észre először hogy nem jelzi az ikonját, hazajöttem, itthon meg megy tökéletesen. Talán egy hete kezdődött. Ügyfélszolgálattal beszéltem, azt mondták náluk minden rendben... S23 Ultrám van amúgy. Sim kártyám is viszonylag új, pár hónapos. Remélem ez csak átmeneti.
-
martonl
senior tag
Kikapcsoltam az IPv6-ot és nekem is megy a Yeti vowifi.
Új hozzászólás Aktív témák
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

akkor wifin megy az adat és mobilon a hang.

Végül kinyögte, hogy a március elején megjelent iOS 17.4 óta létezik a hiba, amiről tudnak, csak persze csesztek tájékoztatni az ügyfeleket bármilyen formában is.
Nyilván én nem értek megfelelő mélységben hozzá, de szerintem itt is magasról tojt a beállításokra.

tomp