Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
Lasersailing
üzenetére
Át lehet tenni, miért ne lehetne. De ha az egyes slotban nem működik jól a sim, akkor miért működne a kettesben? Én inkább a fizikai sim-et kérném át eSIM-é, így két legyet ütnék egy csapásra. Már ha nem kell visszatenned valami butább telefonba.
-
4Grider
félisten
válasz
Lasersailing
üzenetére
Nyilván ott valami probléma van azzal a telefonnal. Itthon sok ezer olyan voda sim van, ami S23-ban ül (pl. az enyém is ilyen) és a használóiknak eszébe nem jut a VoLTE-t kapcsolgatni...
eSIM vagy fizikai sim? A másik slotban használsz valamilyen SIM-et? -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Sziasztok,
Na meg is van a gond. Mióta visszakapcsoltam a VoLTE-t azóta fél perc egy hívásindítás utáni kapcsolás. Már azt nézem, hogy mi a baj? Nem tárcsáztam csak akartam?
Ezzel lehet valamit kezdeni? (ez így használhatatlan) -
m_laj
csendes tag
Oké és ezek közül melyik a régiókód?
-
m_laj
csendes tag
válasz
domper2015
üzenetére
MobilCorner-ről rendeltem még nyáron. A régiókódot hol tudom megnézni?
-
m_laj
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Épp most írtam ez miatt az A54 es topicba. Az én telómon még a 13 van és nem is talál frissítést. Azt írja naprakész.... viszont páromnak karácsonyra szintén egy A54et vettem és neki már android 14 van rajta... szóval keresem a megoldást.
-
válasz
domper2015
üzenetére
Már megkapta.
Vagy másfél-két hónapja. -
m_laj
csendes tag
Sziasztok.
Mi a családdal olyan helyen lakunk, ahol sajnos a térerő hiány elég komoly probléma (Gemenci erdő). Internet is csak erősítő antennákkal működik, de az legalább használható és ebből kifolyólag nekem nagy szükségem van a VoWifire, ami a céges telekomos kártyámról több mint egy éve hibátlanul működik. Karácsony környékén egyszer eszembe jutott ezért rákerestem, hogy a vodánál illetve a yettelnél elérhető e már és mivel láttam, hogy igen, ezért párom yetteles telefonján is aktiváltattuk gyorsan és hibálanul működik. Azonban a vodafonos privát számomon továbbra sem működik. A vodafone honlapján talált infók alapján nem kell külön aktiváltatni, mert az előfizetőknek rendelkezésre áll. Email-es megkeresésre ezt megerősítették a vodától is és csatoltak egy olyan linket amit nyilván magamtól is megtaláltam előtte a beállításokról (Nesze semmi fogd meg jól...).
A kérdésem igazából az, hogy szerintetek menjek be a vodához mert a szolgáltatónál van a hiba vagy a telón kéne valamit állítsak?
A vodás simnél (sim1) nincs vowifi bekapcsolási lehetőség a telón csak a telekomosnál (sim2).
Köszönöm előre is a segítséget és bocsánat a túlzott körítésért csak igyekeztem nem kihagyni semmi fontos infót.
A telefonom Samsung Galaxy A54
-
csaszi75
őstag
válasz
Lasersailing
üzenetére
A VoLTE-t mindenképpen kapcsold vissza..
Ha a lakásban/házban bent beszélsz, akkor jól működik a VoLTE hang?
Ha igen, akkor nem feltétlenül kell használnod otthon a VoWiFi-t..
Álltsd át a hívási preferenciát VoLTE-ra.. s ilyenkor csak akkor fog menni VoWiFi-re, ha túl gyenge a 4G térerő (a VoLTE..) Habár ez is jó kérdés, hogy neked éppen mikor vált a telód.. -
Gloob
addikt
válasz
Lasersailing
üzenetére
A volte-t vissza kéne kapcsolni, mert a hívás alatt nem lesz net. A vowifi-t vagy lekapcsolni, vagy úgy beállítani, hogy elsődleges legyen a mobilhívás.
-
martonl
senior tag
válasz
Lasersailing
üzenetére
Ha a volte-t kikapcsolod, akkor 2G-n fogsz telefonálni. 2G-n pedig az adat tartásba fog kerülni a hívás idejére, magyarul addig nem lesz netkapcsolatod. Ez normális, így működik a rendszer.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
(vodafone-os kártya korlátlan hívások, net se szokott elfogyni, S23 telefon.)
Újabban azt csinálja, hogy ha hívást indítok, akkor a mobilkapcsolat megszűnik (pl. mobil hotspoton nem kapott jelet a laptop vagy a telefonon sem tudok webes alkalmazásokat használni nethiányra panaszkodik. A hívás bontása után minden helyreáll. Ezt valahogyan ki lehet kapcsolni? azaz hogy legyen újra hívás közben is mobilkapcsolat. Telefon vagy vodafone csinálja egyáltalán???
Korábban a VoLTE hívások be voltak kapcsolva, amit kikapcsoltam, mert akkor meg autóval itthonról elinduláskor otthoni wifiről indult a hívás utána meg szakadozott,amíg rájött,hogy már nem vagyok otthon és nincs net. Miután ingyenes a hívás nekem jó ha minden hívást a hagyományos úton bonyolít...
-
csaszi75
őstag
-
bksgbr
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Samsung A23-on a Telekom VoWifi életre kelthető valahogy? A 1414-re elküldve a +WIFIHANG szót az jön vissza, hogy a szolgáltatás már be van kapcsolva. A készülékben a beállításokban a Wifi Hang kapcsoló is be van kapcsolva, mégsem jelzi ikonnal a felső sávban, és hívásnál sem írja, hogy VoWifin menne a hívás. Míg egy Samsung A52S-en vígan (Telekom) VoWifizek itthon. -
baloghgabor
aktív tag
Üdv, xiaiomi redmi note 12, Telekom második kártya, meglett és üzemel is a vowifi rajta. Első kártya Vodafone, ezen is elő tudom csalni a vowifi-t vajon?
Köszi!
-
tibor23
senior tag
válasz
Avayasoft
üzenetére
Számomra elég fura lenne, ha ez úgymond a Telekom optika "hibája" lenne, mikor egyébként ugyanabban a pillanatban felcsatlakozik Vowifire mindkét SIM (Tkom és Voda), és egyébként hibátlan a szolgáltatás. Szerintem egyszerűen nincs még kiforrva a Voda szolgáltatása teljes mértékben. Telekomnál is (ritkán) vannak rövid időszakok, hogy nincs felcsatlakozva Vowifire, de magától helyre szokott állni.
Amúgy nálam ez nem okoz semmilyen problémát, mivel tökéletes mobil lefedettségem van, sőt az udvar bizonyos részén beszélgetés közben rendszeresen visszavált Volte-re.
Másrészt a Telekomos optikai boxot csak modemként használom, egy Fritzbox router van mögötte, ami biztosan nem szűr specifikus átjárókat. -
válasz
Avayasoft
üzenetére
Ezt a hibát egyébként a Telekom felé is jelezni kellene.
Egyszer egy nyugat EU-i ország IPTV-jével volt problémám, de csak Telekomos netről és valami gubanc volt a nemzetközi összeköttetésben. A hibabejelentés után egy szakmailag kompetens ember (szerintem egy hálózatmérnök) keresett fel telefonon az infókkal kapcsolatban.
Szoval ebből a szempontból le a kalappal a Telekom előtt. -
tibor23
senior tag
Nálam ma a Voda Vowifi esett ki, repülő mód be-ki segítségével újra működik. A Telekomos kártya nem esett le közben Vowifiről. A52s teló és Telekom optika van.
-
4Grider
félisten
válasz
Avayasoft
üzenetére
Tegnap volt egy Digis wlan-ról ki nem menő hívásom. A szokásos csend, mint Telekomnál. De már rájöttem, hogy ki kell kapcsolni a wifit, elindítani a hívást VoLTE-n és közben visszatenni wifi-re, hívás közben automatikusan úgyis átáll VoWiFi-re. A bejövő hívásoknál nagyobb gondot okoz a probléma...
-
-
goop
őstag
A yettel reszelgethette a vowifit, mert ma délelőtt egy ideig nem ment egyik telefonon sem. Meg nem is figyeltem eddig, de most yettel mobilnet alatt nem megy a yettel vowifi sem. A telekom alatt előforduló kimenő hívás gond, az nem csak telekom alatt hibás, egyszer produkálta voda mobilnet alatt is, szóval nem(csak?) a telekom a gond.
-
4Grider
félisten
válasz
martonl
üzenetére
Bármilyen vezetékes vagy mobilnettel hajtott olyan router amin vpn kapcsolat úgy létrehozható, hogy azt használják a LAN-on lógó eszközök.
Vagy elég egy magyar sim-el roamingoló 4G vagy 5G router is (hiszen ilyenkor magyar ip címet kap), ennek persze EU-n kívül borsos ára van. -
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Akkor ugye ehhez inkább 5G router kéne, másik okosteló nem jó, jól értem? Ha okostelóval osztanám a netet és azon felépítenék egy VPN kapcsolatot, akkor is a "VPN alól" osztaná a netet, az eredeti IP címmel. Most kipróbáltam, sajnos így van. Nagyjából meg is válaszoltam a kérdést, de azért reménykedek, hátha van egy beállítás, amin átsiklottam.
-
Zssom
tag
Üdv Mindenkinek
Egy kis érdekesség, mai siker.
Netfone (Telecom) WoWifi bekapcsoltatva. Az ügyintéző Hólgy nagyon kedves volt, nem volt még ilyen kérés, de utánajárt, visszahívott és sikeresen bekapcsoltatta. Külön köszönet Neki érte.
Netfone Telecom Backup Calling Yettel nettel és Yettel Backup Calling Netfone Telecom nettel sikeresen kipróbálva.

Telefon: Samu A52s
-
mucsgyver70
aktív tag
-
martonl
senior tag
válasz
mucsgyver70
üzenetére
Most ott tartunk ebből a szempontból, hogy telefonból vagy Iphone vagy Samsung. Nem vitagerjesztőként, én sem használom jelenleg egyiket sem.
-
tomp
Topikgazda
Yettel VoWiFi:
OnePlus Nord 3: MediaTek SoC-> Pixel IMS-el tökéletesen megy.
OnePlus 11: Qualcomm SoC-> Pixel IMS-el se megy.
Zseniális. Pont a középkategórián megy, a csúcsmodellen meg nem.Support szerint a OP12-be vagy belekerül vagy nem...

-
martonl
senior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
Köszi, át fogom nézni. Sajnos én elég naív vagyok, annakidején, a 4G megjelenésekor én azt gondoltam, hogy a beszédhívás is alapértelmezetten rajta van a hálózaton. Most meg azt mertem képzelni, hogy ha egy készülék az adott honos hálózaton VoLTE-kompatibilis, akkor a VoLTE roaming is automatikusan működni fog. Kivettem a biliből a kezem (ismét).
-
csaszi75
őstag
válasz
martonl
üzenetére
Nincs ilyen lista, amit keresel..
Sok készülék szállító, több ezer telefonja.. teljesen szétszabdalt szoftver verziók, android és egyedi készülék szoftverek is.. a szifon annyiban egyszerűbb, hogy az évente megjelenő 3-5 készüléket jobban felügyelik szoftver szinten.. Mondjuk így is sok az olan ember, aki elzárkózik a frissítésektől
S akkor még nem beszéltünk a szolgáltatói beállításokról az egyes készülékeken..
Ez ugyanolyan mint amikor megjelent a 4G.. alig volt készülék, ami fel tudott menni 4G-re.. először csak Stickek voltak.. Aztán minden újabb és újabb készülék tudta a 4G-t.. és szépen átvándorolt mindenki 4G-re.. Ma már alap mindenhol.
Ugyanígy van a Volte roaming is.. és pl a vowifi is..
Sőt.. ahogy hallom vért izzadnak a szolgáltatók az egymás közötti volte roaming beállításokkal. Mivel az nem csak egy kapcsoló, hogy volte roaming ki-be
Találtam egy elég basic leírást, ami pont elég:
https://www.linkedin.com/advice/1/how-do-you-handle-handover-roaming-volte-ims-calls-across-different
Igazából minden google találat erről szól, hogy ez nem egy pillanat alatt bekapcsolható cucc:
https://www.google.com/search?q=volte+roaming+scenarioAz USA egy külön téma a VoLTE roaming témában.. plusz, hogy nekik van valami egyedi megoldásuk..
Ha sokat akarsz tudni róla, érdemes sokat olvasni róla
https://www.syniverse.com/insights/3g-to-volte-roaming-interworking
https://www.syniverse.com/blog/connectivity/3g-to-volte-roaming-mitigate-the-gap-in-roaming-coverage/ -
martonl
senior tag
Kicsit keresgéltem, ez a volte roaming inkább külön szolgáltatói lehetőség a készülékre vonatkozóan. Pl. ahol deklarálták a kpompatibilis készülékek listáját, ott találtam olyan szolgáltatót, ahol pl. a Samsung Galaxy S9 sorozat csak volte-képes, de nem volte roaming-képes kategória, míg máshol a volte roaming-képes készülékek között volt feltüntetve.
Lehet nem lenne rossz, ha az itteni szolgáltatók is naprakészebbek lennének a listájukkal. Nyilván egy szűk rétegnek, de valakinek ez fontos lehet. Ha valaki olyan helyre megy, ahol még van 2-3G, akkor nem érdekes, de azért már elképzelhető más helyszín is.
Na mindegy, ma is (és tegnap is) tanultam valamit, köszönöm. -
-
martonl
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem ezen azért esett le az állam, mert ha tegyük fel kimennék a mostani készülékemmel pl. az USA-ba, akkor hiába tudja a kinti 4-5G frekvenciákat és itthon a volte-t Yettel kártyával, kint jó eséllyel nem fog működni a beszédroaming. Nem tudom, hogy állnak a 2 és a 3G hálózatok lekapcsolásával, de úgy emlékszem elég jól.

-
4Grider
félisten
válasz
domper2015
üzenetére
Előfordul az ilyesmi. Amúgy ha megnézed, hogy hány partnerhálózaton tudsz hívással roamingolni, ez a néhány partner ahol a VoLTE roaming elérhető, az egy százalékot sem éri el. Szóval majdnem igazuk van...
-
martonl
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pedig pl. a Yettel közli. Logikusan gondolom úgy lehet, hogy ezek a készülékek biztosan tudják a volte roamingot is, a többi meg ahogy esik.
-
-
martonl
senior tag
Köszi, de azt beláttam, hogy a készülékem nem tudja.
Viszont akkor ez most hogy van? A szolgáltatónak illene külön közölnie a volte és külön a volte roamingot támogató készülékek listáját? Vagy amelyik készülék nem tudja a volte roamingot az semmilyen szolgáltatóval nem fogja azt tudni?
Ez nekem megint egy új fogalom, mert azt hittem, hogy amelyik készülék belföldön tudja a volte-t, az automatikusan tudja azt roamingban is (feltéve ha a szolgáltatás aktív természetesen). -
martonl
senior tag
válasz
zelikocc
üzenetére
Köszi, láttam már a Digis topikban, de átsiklottam afelett, hogy ez még külön követelmény a készülékkel szemben. Nem elég, hogy honos hálózaton megy a volte, attól még a roaming nem biztos, hogy fog menni. Ez azért elképesztő számomra, de majd megtanulok nem csodálkozni már semmin.
-
martonl
senior tag
A dzsunkatelefonom (Ulefone) Ausztriában hiába volt a 3AT hálózaton, nem volt a Yettelen volte roaming, aminek állítólag kéne lennie. Ezek szerint kellene a készüléknek is külön ezt tudnia? Belföldön megy vele a volte.
-
tibor23
senior tag
Balaton felvidéki túràn sikerült kipróbálni Samsung A52S telefonnal Iwlan helyettesítő hívást. Telekom adta a mobilnetet, és mikor a Vodának nem volt térereje arra állt rá. A hívás jó minőségű volt.
-
goop
őstag
Érdekességek. Ugye a hiba, hogy az otthoni S21 FE-n a yettel vowifi mindig megadta magát. Most be lett adva szervízbe, (nem ez miatt) helyette van egy A34es ami át lett klónozva. Na, mióta ez a telefon van, azóta nem állt le a yetteles vowifi. Ellenben az én S23 telefonomon továbbra is előfordul, úgy, hogy a mellette lévő voda kártyán simán ment a vowifi hívás. Észrevettem ha ilyenkor kikapcsoltam a wifit nem ment a volte sem, de 1-2 pillanat múlva visszajött, majd a wifit visszakapcsolva ment a vowifi is...
-
válasz
barnibooo
üzenetére
Szerintem is szolgáltatótól függ.
Mint írtam a felső kártya magyar Digi Mobil ami mindig is LTE-t írt ki honos és roaming hálózaton is (ugye mostmár a vodafone hálózatán roamingol). A román Digi Mobil is LTE-t ír ki. Egy januári kép, itt fordítva van [kép]
Hogy miért, arra az a tippem, hogy nem hivatalosan Apple által jóváhagyott szolgáltatók, de ez csak tipp. -
csaszi75
őstag
Ide is írom:
S21U-ra (XEH/EUX) érkezett ma 2,4GB-os frissítés.. (Vodafone kártya, Telekom már régóta ment) és benne a VoWifi is
Kézzl kerestem rá, mert még nem dobta fel..
Működik rendesen, s ami a legjobb, lehet szabadon állítani jelenleg még
a VoWiFi-t 
Legyen bekapcsolva, ne legyen bekapcsolva.. mi legyen a preferált.. ilyesmi..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) készüléke van, nem is tudják mindet tesztelni.
Balaton felvidéki túràn sikerült kipróbálni Samsung A52S telefonnal Iwlan helyettesítő hívást. Telekom adta a mobilnetet, és mikor a Vodának nem volt térereje arra állt rá. A hívás jó minőségű volt.