Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
mjuti
tag
válasz
domper2015
üzenetére
azt hiszem voda, ezért is sajnálatos b28 sáv hiánya, bár a többi is használja, a voda előszeretettel, ott ahol én mozgok...
-
mjuti
tag
Valóban, és nem is vonom kétségbe amit írsz, csak érdekességképpen jegyezném meg, hogy van egy régi ulefone Spreadtrum Unisoc SC9863A procival és stabilabb az lte és az 5 GHz wifi mint a hasonló korú Leeco Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652-vel, gondolom a modemek ezeknél is még oda vannak mellé csapva.
-
dchard
veterán
Communication
-
Highly reliable communication moduleEzt írja a gyártó a SoC mellé tokozott modemről... Ha már alsó polc, legalább MTK chipset legyen benne. Noname kínai SoC vendortól venni telefont nem csak ott jelent majd problémát, hogy tudja-e az adott sávokat vagy nem.
-
mjuti
tag
válasz
domper2015
üzenetére
Igen, de 50e alatt, 2 év garival, új, 8/256 felállásban ismert(ebb) gyártó/modell létezik?
-
G@ß!
őstag
Sziasztok! Valószínűleg egy amatőr kérdést teszek fel: csak 4G esetén van volte, vagy 5G esetén is?
-
martonl
senior tag
Nézz másik telefont, és esetleg szánjál rá picit többet, ha javasolhatom Domper2015-tel együtt. Még a hazai alap 4G (7, 20, 28) sávokat se tudja. Tehát lehet, hogy a Volte már ott fog elbukni, hogy fel se áll 4G hálóra. Nem is értem, miért forgalmaznak nálunk hivatalosan ilyen készüléket.
-
mjuti
tag
válasz
martonl
üzenetére
@martonl és @Viktor0610
köszönöm a visszajelzést, valóban nincs sok info a modellről itthon, de reménykedem, hátha van valakinek itt a topikban. Én is úgy tudom, hogy a Oneplushoz tartozik mint az Oppo, így ha valamelyik kap frissítést, könnyen megkapja a többi is, ez egy fokkal jobb, mintha csak szimplán kínai lenne. Kislányomnak venném alap dolgokra és egy kis játékra, ár/érték arányban nagyon jónak tűnik, csak hát azért normálisan beszélni is tudjunk rajta, legalább volte kéne. Köszönöm -
martonl
senior tag
Volt Unisoc chipes telefonom, mókolni, rootolni jó eséllyel nem fogod tudni. Így aztán leginkább a gyári szoftverekre tudsz hagyatkozni, ami nem indul túl jó esélyekkel a versenyben. Általában a Volte-t a kínaiak behegesztik minden telóba és a Telekom Vowifi is esélyes. A többire (Yeti, Voda Vowifi) nem látok nagy esélyt, de ugye találgatni könnyű nekem. A Realme ha jól tudom(?) Oneplus csoport, így azért a gyári ROM-okat nem kell temetni, de biztosat senki sem fog tudni mondani.
-
-
mjuti
tag
Sziasztok, sajnos több topicban is visszakeresve sem találok infot, hogy REALME C53 hogy viszonyul a három hazai szolgáltató VoLTE és VoWIFI szolgáltatásaihoz? Unisoc Tiger T612 a SoC, modemje nem tudom milyen, android 13 alapú realme UI van rajta. nem merem addig megvenni míg nincs biztos infom ezekről. Valakinek van ez, megy rajta? meg úgy általában a Realme telefonokon? Köszönöm
-
válasz
zelikocc
üzenetére
Most teszteltem és valóban nem megy már.
Valaki tud segíteni benne, hogy hogy lehetne legegyszerűbben megnézni, hogy milyen cím felé kommunikál adott szolgáltatói VoWiFi?
Az otthoni hálózaton azt a címet beirányítanám egy VPN tunnelbe ami Romániába megy, így itthon működne a VoWiFi.
Meg akkor már fordított irányba is megcsinálnám a Magyar Telekomnak ha Romániában vagyok. -
dr9
tag
A Vodafone-nak jelenleg csak az Egyesült Államokban van VoLTE roaming a Verizon és AT&T hálózaton. Sehol máshol sincs jelenleg, viszont kötelesség miatt valószínűleg ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban, nemsokára be kell majd vezetni Ausztráliában, Japánban és Svájcban, mivel ezeken a helyeken 1-2 év múlva kezdődik a teljes 2G/3G lekapcsolás, de szerintem ott is ugyanaz a synerverse megoldás lesz
. Talán jobb lesz most, hogy kiszakadt a vodafone anyavállalatból, és lesz VoLTE roaming a három ONE között.Viszont a másik kettővel szemben a vodafone VoWiFi megy bárhol. Ezt a szolgáltatást ebben a formában a román digi nemrég vágta el, szóval örülni kell neki, hogy van
.Ha viszont számodra fontos ez a szolgáltatás, 1 hónapja dominón is elérhető a volte roaming, elvileg ugyanazokkal a partnerekkel.
-
kanyi51
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Jól tudod, a Pro nem megy
-
Tompika777
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Sajnos nem tudom,de emlékeim szerint a Pro az Qualcomm chipset-es.
-
nincsnév007
addikt
válasz
Tompika777
üzenetére
ha sima 9-en van akkor a pro-n is lehet wifi hívás?
-
jimmy5
aktív tag
Próbáltam én minden kombinációt már. Ki és be is volt kapcsolva a 4G hang. Ha be volt akkor még se jelent a vowifi felirat.
Mind a 2 kártya Vodafone.
Volt IMS-en, volt csak Wifi-n.
Az MBN toolsba nem tudom átállítani fixre az oem.txt fájt mbneea.txtre. Mindig visszaugrik oemre amikor valid és updatet nyomok. Egyik xiaomi.eu romnál se csinált még ilyet. Pedig egy párat nyomogattam.
Lehet a portolt romba van valami hiba ? -
dchard
veterán
-
jimmy5
aktív tag
válasz
Lackooo84
üzenetére
Nem jött be egyik verzió sem. Twrp-n keresztül flasheltem egy pár db non-hlos.bin fájlt ( utolsó miuis amin ment a vowifi,kínai ,xiaomi.eu cucc) .
Egyikkel se sikerült ebbe a portolt romba stabilra állítani a vowifit.
Ha a 4G hangot kikapcsolom az egyik simre beugrik néha a vowifi jel, de egy idő után el is tűnik. MBN toolba DT Hungary van pedig beállítva.
Nem értem........ -
dchard
veterán
Olyan szempontból jó a logika, hogy a felelősség a telefon gyártójánál van. Hogy képes-e a gyártó saját maga MDM profilt előállítani és azt saját maga belecsomagolni egy következő SW frissítésbe, alapvetően a szeződéstől függ amit a Qualcomm-mal kötött. De az árulkodik, hogy az MDM fájlok Xiaomi Root CA-val vannak aláírva, ergó azt gondolnám hogy erre képes a gyártó a Qualcomm-tól függetlenül is, mivel rendelkezik saját szignózásra alkalmas root ca-val és a szükséges OEM tool-okkal.
Az MTK valamilyen generikus megoldást alkalmaz, nyilván nem létezhetett mondjuk voda vowifi profil náluk előbb, mint hogy a szolgáltatás elindult
Ennek persze lehetnek kockzatai: az IPsec beállítások eltérnek, SUPL szolgáltatások nem vagy nem jól működnek, jobban merül az akksi stb. -
ioles
csendes tag
Ha jól értem a telefon gyártók megrendelik a cél HW fejlesztéskor mondjuk egy Snapdragon SOC -t. Az tartalmaz egy Modem drivert/firmwaret amit igazándiból már a telefon gyártó nem nagyon piszkál mert minek is tudja a Wifit/4G-5G és csak felhasználja. Ha esetleg jön egy új szolgáltató új paramétere, pl: Voda VoWifi, akkor a Telefon SOC beszállító firmware részlege vagy időben utána megy vagy sem. És az időzítés is különböző lehet, pl: Mediatek Helio (MTK modemmel) szerelt SOC telefonokon ez már megvolt több firmware-el ezelőtt, amíg pl: Snapdragon 8 Gen 1-2 modem részén még most sem. Kb jól gondolom a dolgot?
-
ioles
csendes tag
sziasztok a VoLTE roaming partnereit, lefedettségét EU ban nem publikálta a Vodafone nem tudja véletlenül valaki. Esetleg a Yettelhez hasonló lista esetleg?
-
dchard
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Semmi köze az oprendszerhez, ahhoz van köze hogy MTK modem van benne.
-
Tompika777
senior tag
Anyámnak egy Redmi Note 9-en simán működik a VoWiFi Vodafone feltöltő kártyán... Semmit nem állítgattam, csak simán be van kapcsolva a a VoWiFi kapcsoló... Telekomnál meg be kellet még üzenetben kapcsoltatni. De lehet azért megy neki, mert még MIUI-n van és nem HyperOS-én, meg az Android verzió is azt hiszem, hogy 12-és.
-
dchard
veterán
Kizárólag olyan modem.img-t tegyél fel, ami pontosan a te telefon típusodhoz való. De ezt is csak akkor érdemes csinálni, ha valaki már megerősítette, hogy az adott ROM verzióval ténylegesen működik a számodra érdekes szolgáltató vowifi-je.
A xiaomi.eu romok némi késéssel érkeznek, tehát pont fordítva kéne csinálni: a legfrissebb gyáriból kell kiszedni a modemet és a xiaomi.eu alá berakni.
-
dchard
veterán
Sima fastboot flash.
Fogod, letöltöd a miui_LISAEEAGlobal_OS1.0.5.0.UKOEUXM_ab63f51caf_14.0 recovery romot. Kicosmagolod belőle a modem.img-t, majd a telefont fastboot módba kapcsolod, és kiadod a következő parancsokat:
fastboot set_active a
fastboot flash modem_ab modem.img
fastboot rebootÉs ennyi. Nem kell hozzá nyitott BL sem root, ugyanis ez gyári modem.img, ami ehhez a telefonhoz készült. Mondanom sem kell: kizárólag a Lisa modellhez jó ez a modem.
De ha nem vagy biztos a dolgodban, csak simán várd meg amíg kijön OTA-n a tiédre is, vagy megjelenik a xiaomi.eu verzió.
-
kanyi51
senior tag
válasz
nobillgates
üzenetére
Jó ez a kód? nálam semmii hatása
-
ioles
csendes tag
Esetleg Meg tudná mutating Egy Xiaomi MDM profil a Voda VoWifi re mit tartalmaz, mi is van benne ha felcserélhető egy telekomossal, csak kíváncsiságból kérdezem. Illetve pontosan mit,hogy kell aktiválni PDC Toollal hogy a VoWifi menjen, esetleg egy egyszerű leírása van valakinek a Voda VoWifi MDM profil aktiváláshoz Xiaomikon, csak próbálgatni. Köszi előre is. Esetleg YouTube videó ?
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Redmi Note 8 pro telefonom. Ment eddig Yettel és Telekom hálózatból is a VoWifi és VoLTE hívás, de most újratettem a telefont és egyszerűen nem tudom aktiválni, ahogy korábban. Amikor beírom a kódokat a tárcsázóba, egyszerűen kilép, nem jön fel semmi üzenet. Hol ronhatom el?

-
ioles
csendes tag
Itt a hivatalos és bővített VoWIFI képes Vodafone és Netfone által is már támogatott készülékek, elvileg friss 2024.júniusi a lista
vowifi-keszuleklista.pdf (vodafone.hu) -
4Grider
félisten
Kérdés meddig. Nem én vagyok az első, akinek egy idő után nem megy a voda VoWiFi külföldön, sőt már a routerben magyar SIM netjét megosztva (magyar ip) esetén sem. Míg a mellette lévő yettel SIM-en meg így legalább müködik. Én is ezt írtam, amit te, most már nem fogom ezt írni...
Azt vettem észre, hogy a wifi hívás beállításainál a voda alatt megváltozott a hívási preferencia preferált roaminghálózatra, de alatta maradt a beállítás (wifi ha lehetséges). -
4Grider
félisten
válasz
domper2015
üzenetére
A Telekom volt az első, aki a társszolgáltatókkal megoldotta a VoLTE roamingot. Ettől függetlenül a telekomnak sincs minden országban legalább egy olyan roaming partnere, akinél megy a VoLTE roaming.
-
4Grider
félisten
Külföldön nekem eltűnt a Vodafone VoWiFi. Már ez is csak magyar ip címmel müködik, mint a yettel VoWiFi.
-
dchard
veterán
A legtöbb Xiaomi készülékben egyszerűen még mindig nincs Voda vowifi profil. Eredetileg azt kamuzták, hogy a HyperOS/MIUI15-tel jön a voda vowifi, nem jött. Az utolsó HyperOS-on vagyok, és nekem is csak mókolással megy a voda vowifi, az MDM fileok között egyértelműen nincs Voda vowifi, csak voda volte (utóbbi működik is első pillanattól kezdve). A magyar telekom (DT_HU_Commercial) MDM profilt aktiválva működésre bírható a voda vowifi, de nem triviális hogyan kell csinálni.
-
ioles
csendes tag
Esetleg ki lehetne próbálni ezt NetFone SIM kártyával is, már a VOWIFI-t és XIaomi készüléken valaki esetleg?
-
ioles
csendes tag
Írtam egy szép angol mailt az Angol Xiaomi központnak, a Voda VoWIFI hektikus tapasztalatairól és megígérte a srác hogy utána jár a központjukban, nem hinném hogy köze van ahhoz hogy sikerült, de bármi is történt elkezdett a VoWIFI működni a Voda hálón, remélem fog a NetFone hálón is :-) Jó lenn ha a hazai Vodának is írna valaki egy mailt, hogy tűntessék fel a VoWifi képes készülékek között a Xiaomi -t is, és hátha a NetFone simkártyákkal is menni fog majd a VoWIFI.
-
plömplöm
őstag
-
zoltanz
nagyúr
Volte és a VoWifi hangalapú telefonálásnál ful-duplex módon működik. Ha az egyik fél beszél és a másik is szól halja mindkét fél? Kősz!
Aszem a Madsanger, Viber nem tudja -
dchard
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Hm... Lehetséges hogy túl agresszív az IPsec keepalive/DPD Yetinél? Ezt csak úgy lehet kideríteni, hogy egy Openwrt képes routeren monitorozza az ember a telefon által indított és fogadott IPsec forgalmat.
Nálam voda vowifi-n 1-2%-ot merül a telefon éjszaka, úgyhogy a 10%-od is elég sok...
-
slice14
veterán
válasz
zelikocc
üzenetére
Igen S21. Hát nem tudom hogy mikor ment félre valami frissítés, ami a Yettel profilt b@***tatta, mert azóta ilyen, mióta aktíváltam a Yetti eSIM-et.
Hát én most azért nem fogom újra belakni a készüléket, hogy hátha jó lesz.#7015:
Inkább reális, hogy az appok wifin többet forgalmaznak mert úgy vannak beállítva.Nem a WIFI app használat a probléma, mivel WIFI-n lóg a teló és wifi preferáltan 20%-ot merül éjszaka, de mobilhálózat preferált módban (VoLTE) használva a korábban megszokott 10-12%-ot hozza.
Így wifi preferált módban van valami túlzott kommunikáció. -
dchard
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Ez érdekes, mert a telefon mérhető módon sokkal kevesebbet kajál egy közeli jó minőségű wifi hálózaton, mint mobilhálózaton. És ez a különbség csak nő, ha sokat telefonálsz olyan helyen ahol van wifi és így tudod használni a vowifi-t.
Inkább reális, hogy az appok wifin többet forgalmaznak mert úgy vannak beállítva, hogy wifi preferálnak. Sok alkalmazás alaból éjszaka frissít wifi-n, csinál biztonsági mentést stb.
-
válasz
slice14
üzenetére
De milyen telefon?
Gondolom az ami az aláírásodban szerepel.
Én inkább készülék oldali problémának mondanám, mintsem hálózati dolog... lehet éppen valami bug van abban a szoftverben ami ezt okozza, vagy csak már hiányzik egy újrahúzás neki. Samsungokkal sosem tudni. Pont fordítva kellene reagáljon az akksi. -
slice14
veterán
Kb. 3 hónapja váltottam Telekom-ról Yettel-re (KÜF).
Feltűnt hogy 2x gyorsabban merül a telefon, mint anno Telekom-mal. És most hogy átkapcsoltam a VoWiFi preferenciát mobilhálózatra, kiderült hogy wifi preferencia esetén van túlzott akku fogyasztás. Anno Telekom esetén éjszakánként 10-12% volt, ami Yettel wifi preferált esetén felugrott 20%-ra. De átállítva mobilhálózat preferenciára (VoLTE), máris csak annyit fogyaszt mint anno Telekom-mal.
Valami nagyon nem stimmel a Yettel VoWIFi konfigjával.Ezt már tapasztalta más is?
-
Landsmann
addikt
A telefonon sok mindent nem tudsz állítani vowifi ügyben. Ha van hozzá kapcsoló és bekapcsolod, akkor is vagy megy, vagy nem. Ha a SIM-en aktív a szolgáltatás és mégsem megy, akkor nem is fog. Mélyebb szoftverbuherálással talán rá lehet venni a telefont, de az már egy egyszerű felhasználó lehetőségeit túlhaladja.
-
ioles
csendes tag
válasz
Landsmann
üzenetére
Szia köszi, a tippeket. Igen a carrier checkeket kikapcsoltam igen, azaz van 4G hang és Wifi hívás kapcsoló is (VoLTE/VoWIFI) látom őket a mobilhálózatok menüben. Netfone APN van beállítva net van. Beraktam a telót Repülő módba, majd csak a WIFI -t engedtem vissza. (ugye VoLTE és VoWIFI kapcsolók be). Majd megpróbálok hívni valakit, és a teló írja "Kapcsolódjon hálózathoz vagy Wifi hez a híváshoz". Dehát Wifihez van kapcsolódva ahol Net is működik.
Még lehet mindig nem csinálok a teszthez valamit jól :-)
Teló Xiaomi Mi12 - új HyperOSel (Android 14).
Vajon valamit még kihagyhattam a képlebtől a teszt során, vagy tényleg szegény teló nem ismeri még a Netfone/Voda VoWifit. -
Landsmann
addikt
Nekem 3 Xiaomi készülék van.- Elég vegyesek a vowifi támogatottságuk. Redmi 6, Yettel, Telekom oké, Vodafone nem. Utóbbinál kapcsoló van. Redmi 9: Yettel, Telekom oké, Vodafone nem. Utóbbinál a kapcsoló sem jelenik meg. Redmi Note 10 5G: Yettel, Telekom, Vodafone oké. Volte mindháromnál oké. Ezekre a készülékekre frissítés már nem fog jönni, ezt elfogadhatjuk végleges állapotnak, hacsak a Vodafone nem kavar valamit, illetve ha egy újabb támogatott Xiaomi beállítása meg nem egyezik majd a Redmi 6 vagy 9-el és így "válik támogatottá".
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Yettel topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- alza vélemények - tapasztalatok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.01
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Talán jobb lesz most, hogy kiszakadt a vodafone anyavállalatból, és lesz VoLTE roaming a három ONE között.
.
Ennek persze lehetnek kockzatai: az IPsec beállítások eltérnek, SUPL szolgáltatások nem vagy nem jól működnek, jobban merül az akksi stb.

Nekem a Redmi 10c vodan ment a volte de a vowiffi nem a kapcsoló meg volt jött rá ma frissítés lás csodát működik a vowiffi hívás
tomp