Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Jelenleg 2 különálló ESXi servert managelek egy közös vCenter Essentials licencel. Hamarosan mindhárom eszközön ugyanolyan 7.0U1 verzió lesz.
Tudtok segíteni abban, hogy milyen előnyökkel járna ha a 2 különálló servert 1 clusterbe tenném anélkül, hogy nagyobb licencet kelljen vásárolni? -
Immy
őstag
Sziasztok,
Esetleg van valakinek belsős infója, hogy mikorra várható a 7.0U1 GA?
Azt látom, hogy előző héten lejárt az NDA és arra gondoltam, hogy egy tiszta rendszeren megugornám a frissítést. -
Immy
őstag
Köszi a linket, nagyon jó infók vannak benne.
A terv az lenne, hogy az Indiában lévő egyik esxi servert is bevonni vcenter alá. A kapcsolat elvileg jó, rendes SLA-val, de biztos hogy vannak döccenések, amikor a közelébe se ér a 100ms-nek. Backup nincs tervezve a két site között. -
Immy
őstag
Sziasztok,
Vcenter essentials alá szeretnék bekötni olyan esxi server-t ami fizikailag másik földrészen van. Mennyire támogatott ez a felállás? Mennyire érzékeny a késleltetésre?
Üdv. -
Immy
őstag
válasz
Véreshurka
üzenetére
1. ami neked kézre áll, általában az angol javasolt.
2. a tisztán látás érdekében tudnál segíteni abban, hogy milyen milyen vmware terméket installáltált? Nekem az a sejtésem, hogy vmware player vagy vmware workstation terméket haszálsz. Amennyiben igen, akkor a vmware tools a virtuális gép telepítése után telepíthető.
3. Kevésbé javasolt ennyire kimaxolni, mert ilyen esetben az elméleti maximális memória kihasználtság lehet 3*8 + host rendszer memória igénye is, ami használhatatlanná teszi a rendszert, tekintve hogy a memória helyett csak SWAP-tól tudja előállítani a "virtuális memóriát". Ez több sebből verzik, de erősen függ a felhasználandó területtől.
4. Ha nagyon helyszűkében vagy, akkor válasszál olyan megoldást, hogy ne a teljes virtuális gépnek szánt tárhelyet foglalja le azonnal. Ennek olvass utána: Thin vs Thick -
Immy
őstag
Most egy DL380 van és egy másikat szeretnénk mellé tenni.
HA és shared storage nincs. Szerintem 1év után eljuthatunk oda, hogy vmware essentials plus legyen és akkor talán már vmotion és HA is lehet.
Sok windows fut párhuzamosan, de sajnos elég lusták az emberek lekapcsolni a VM-et, ezért fut sok párhuzamosan. Ezeknek a terhelése sose egyszerre jelenik meg, SQL 1-2 gépen van, de az se kiugró méretben.@[Newman]: oké, akkor leteszek arról, hogy keverjem az AMD-t meg az intelt. Mondjuk nem teljesen értem, hogy még a hardver gyártók se nyomják az AMD-t.
-
Immy
őstag
Igen, most maximum 32core érdemes 1 cpu socket-be tenni, tehát a több maggal rendelkező cpu-kat már kettőnek számolják, Official link
Valahol értem ezt a mozdulatát a vmware-nek, mert egyrészt ARM oldalon olyan CPU-kat dobnak ki, amiben annyi mag van mint egy dinnyében. Illetve azért ha megnézzük a 32core feletti CPU-kat ott azért a fogyasztás nagyon elszáll, amihez azért rendes hűtés kell, ami szerintem sok esetben nincs meg.
@AiRLAC: kb 30darab VM
@kraftxld: első körben 2*24core (Gold6252) javasoltak, amire mondtam, hogy indokolatlanul sok lesz, de még a 2*18core is lehet hogy sok.
@[Newman]: szerintetek az mennyire menne, hogy az egyik host AMD a másik host intel ESXI clusterben?
-
Immy
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Jólvan megpróbálom én is ezt az utat választani.
Lehet hogy nem teljesen ebbe a topikba tartozik, de esxi alá konfigolok Dell R740 gépet és korábban volt kérdés a RAID vezérlő HP vashoz. PERC H730P RAID jó lehet?CPU terén is kérdéses mi lenne az ideális ha csak win serverek fognak futni 8vCPU/8gbRAM/100gbHDD sokasággal. 2*Intel 20core szerintetek mennyire elég?
-
Immy
őstag
Pontosan ezen gondolkodtam én is, hogy szerintetek mikor jöhet el az idő greenfield esetén, hogy ESXi 7.0 telepítsünk?
VMware vSphere 7.0 Release Notes -
Immy
őstag
válasz
[Newman]
üzenetére
Igen, a vSphere Essentials KIT licencben elérhető a vCenter Essential licenc:
https://blogs.vmware.com/vsphere/2018/10/vcenter-server-licensing-options.html
Egyenlőre még csak most jön a második vas és dedikált SAN sincs még. -
Immy
őstag
Sziasztok,
vCenter essentials csomaggal mik a tapasztalatok?
Úgy néz ki végre sikerül rávenni a céget, hogy free esxi-ről a vSphere essentials KIT-re beruházzunk.
Üdv. -
Immy
őstag
válasz
balaaa88
üzenetére
Ha a WAN kapcsolat 1Gbps akkor hiába csinálsz 2Gbps vonalat a WAN modem és az ESXi között, sebességben soha nem fogod átlépni az 1Gbps-et.
Más országokban terjed már az FTTH, ott várhatóan tudnál 1Gbps-nél többet kihasználni, azonban ott se kötném be közvetlenül az ESXi-be a szolgáltatótól kapott kábelt, hanem külön modemet/routert/tűzfalat használnék erre.
Helyi datastore-ot hogyan fogod kialakítani?
Remote storage, mennyire "remote"? Interneten valahol elérhető vagy esetleg site-to-site VPN-el egy másik "közeli" site-ról?Függ attól is, hogy a túloldali hálózati eszköz mit támogat: (lacp) 802.3ad / etherchannel
Itt egy jó leírás: https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1004048 -
Immy
őstag
válasz
balaaa88
üzenetére
vCenter azért fog kelleni, ha normálisan akarod konfigurálni majd a jövőben...
Az ESXi-n fog futni egy tűzfal/router funkcionalitást ellátó virtuális gép, ezért akarod közvetlenül a WAN kapcsolatot bekötni (pl.: pfSense/Netgate)?
Alapvetően etherchannel használata esetén az elméleti sávszélesség összeadódik, azaz 2*10GB/s=20GB/s a Te esetedben. Azonban 2 végponti MAC cím között maradni fog 10GB/s a kihasználható sebesség. Plusz kliensek kellenek szimultán, hogy az etherchannel sebességét ki tudják használni.
Kétségkívül az etherchannel másik előnye a failover képesség, tehát ha az egyik kábel/switchport leszakad, attól függetlenül a kapcsolat tovább él. Ettől függetlenül én nem a WAN kapcsolatra "pazarolnék" el egy fizikai hálózati interface-t, hanem inkább a LAN-ra vagy ISCSI-ra, ahol ténylegesen nagyobb adatforgalom várható általában.
Ha kész az architektúra szívesen ránéznénk, hátha másnak is hasznos lesz a jövőben

-
Immy
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A, Beteszed a tanúsítványát a certificate trust store-jába
B, Veszel hozzá trusted certet -
Immy
őstag
Sziasztok,
Free ESXi SSD host swap cache funkcióját használta már valaki?
-
Immy
őstag
Sziasztok!
ESXi 5.5u1-re próbáltam usb3-as eszközt tenni, de nem mindegyiket ismeri fel. Add new device-al hozzáadom az USB controllert, majd a VM újraindítása után próbálom add new device-al hozzáadni az usb eszközt, de van amit nem ismer fel. Például néhány pendrive-ot igen, usb-sata átalakítóval csatlakoztatott winchestert pedig nem. VT-d ezen segíthet? Vagy az lehet a gond, hogy consumer alaplappal próbálkozok nem pedig server alaplappal? Ubuntu 14.04 és win7-es virtuális gépekre próbáltam becsatlakoztatni.
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Arra még mindig nincs megoldás, hogy esxi 5.5 alatt, ha hardware version 10-es gépet hozok létre, akkor NE csak webclient-el lehessen használni?
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Openstack és vmware között mennyire nehéz az átjárás?
-
Immy
őstag
Ha egy teljesen új rendszert hozok létre, akkor is inkább a régebbi verziót használjam? (ez egy kicsit furán jön át..., persze tudom, hogy hallgatnom kéne a szakértőkre...)
Ha már fusion 6.0.2 van, akkor élnék a hardware version10-el. Így legalább ha pc-n létrehozok fusion-el egy virtuális gépet, azt tudom másolni az esxi-re és visszafelé is, bármiféle konverzió nélkül, ugye?! -
-
Immy
őstag
válasz
Konflikt
üzenetére
Többek között miért nem ajánlod az 5.5-öt?
Attól még hogy nem supportáltak régebbi OS-ek az még nem jelenti azt, hogy nem tudom feltelepíteni?! Bocsi, de a support sok helyen sok félét jelent és nem tudom, hogy ez a support azt jelenti, hogy fel se tudom telepíteni, vagy pedig azt jelenti, hogy ha valami problémád van, akkor a gyártó nem ad semmiféle segítséget. -
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
A "VT-X"-re nincs szükségem? Mert ahogy nézem ez az Opteron 2384 csak "AMD-V"-t támogat. Ez nem hátrány, vagy az AMD-V tökéletes megfelelője a VT-X-nek és ezt az ESXi is tökéletesen kezeli?
Pontos típust hétfőre tudok mondani, valószínű ezek közül valamelyik:
Sun Fire X2200 M2
Sun Fire X4100 M2
Sun Fire X4140
Sun Fire X4200 M2
Sun Fire X4240AMD-Vi vagy VT-d szolgáltatásokra tipikusan mikor van szüksége az embereknek?
-
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
2 processzoros SUN server van 8gb memóriával. A vmware compatibility checker azt mondja, hogy csak esxi 4.1u3-ig van support.
AMD Opteron 2384 cpu-val [link]
Ahogy nézem a proci támogatja az AMD-V technológiát, de más virtualizáláshoz használatos feature-t nem találok. Ezek fejében megpróbáljam még az 5.5 telepítését? -
Immy
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Mivel fusion-t megvették már, ezért kézenfekvő az esxi felé váltás. A jelenlegi virtualboxot kéne leváltani és gondolom annál jobb. Ha meg vmware márkánál maradunk, akkor egy esxi-n felhúzott rendszert ha lemásolunk, akkor azt a vmware fusion alá betudjuk rakni ugye? (így lenne logikus)
-
Immy
őstag
Sziasztok!
ESXi-n futó hostokat tudok irányítani vmware fusion alól? Vagy mindenképp fel kell telepítenem a vmware view-t?
-
Immy
őstag
Üdv
Meglehet oldani, hogy virtualizáljunk egy nvidia videókart? Nvidia drivert szeretnék felimádkozni egy linuxra és ha nem érzékeli a videókarit akkor esélytelen. (nem megjelenítésre szeretném, hanem cuda beállítására)
Immy
-
Immy
őstag
1. Hálózati meghajtóként a megosztásokat tudom már kezelni.
2. Nat beállítást alkalmazok a virtuális gépen a hálókártyán. Hálózati forgalom van, de netet sajnos még nem tudtam összeimádkozni. Esetleg valakinek lehet ötlete, hogy mit kell még beállítani? (tűzfalak kikapcsolva) win7 azt írja vmnet1 és vmnet8-ra is hogy "no internet access" -
Immy
őstag
Először is ÜDV!!!
Másodszor rávettem magam, hogy win7-et feltelepítsem. Minden szép és jó volt, de arra is rájöttem, hogy nekem kell 1 vmware is amire majd külön progikat fogok telepíteni (oracle, photoshop cs4 stb.) amiket csak akkor induljanak el hogyha én használom a gépet és ha nekem van szükség rá. Na és itt jön képbe a vmware és a gondjaim is.
1. A virtuális gép egy usb külső winchesteren teljesíti szolgálatát. Azon a külső winyón van 1 prog mappa amiről majd telepíteni akarok. Próbáltam megosztást belőni, de finoman szólva elakadtam.
2. Hogy tudok netet varázsolni a virtuális gépen?
Hálózati adatforgalom van, küldött és fogadott is. Win7-en kettő darab hálózati kapcsolat is van. VMnet1, VMnet8.win7-en fent van eset smatsecurity 4.0 + minden win7-es progi bevan kapcsolva. (de természetesn próba erejéig mindent kiszoktam kapcsolni)
(először próbálgattam mindent, aztán elszállt a netem még a gazda rendszeren is, és most inkább szakértőkre bíznám magam

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest