Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
Ez mi? [Map or Mount a Virtual Disk to a Drive on the Host System]
Workstation Pro 17-en nekem nincs "File > Map Virtual Disks", explorerben vmdk fájlon jobb gombos menüben nincs "Map Virtual Disk"
[Map or Mount a Virtual Disk to a Drive on the Host System] ez meg a Player-re vonatkozó leírás. "Player > Manage > Virtual Machine Settings. On the Hardware tab, select Hard Disk, click Utilities, and select Map" Nekem abba sincs Utilities a leírt helyen.
Ok [link] "Map Virtual Disk was removed in version 17. And did not work after 16.1.2." még jó, hogy az első linkemen pedig a hivatalos oldal a 17esre vonatkoztatja a leírást, csak a playeres linknél ír 16ot, de ott sem említi, hogy később már kivették.
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Mindegyiknél külön kell, gondolom ott az Easy Install tette fel.
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Igen akkor is lezajlik, ha hiányoznak csomagok, csak nem működik rendesen. Figyelni kell, hogy mit hiányol, azt felrakni, utána leszedni a tools és újra feltenni

-
Visormail
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Így van nem csinál semmit, mindegyiken külön kézzel terminálból kell telepíteni. Menete az egyes linux típusoknál is eltérő, valahol még plusz csomagokat is hiányol amit nem tartalmaz, hanem szintén külön kell telepíteni.
-
Visormail
addikt
válasz
tyuklepes
üzenetére
Bios/Advanced/CPU Configuration: Vanderpool technology (ez a VT), Execute disable bit
Troubleshooting an MSI error during a VMware product or Tools installation
-
Visormail
addikt
válasz
mandriva11
üzenetére
Simán
A vm tulajdonságaiban a hardver fülön add gomb. -
Visormail
addikt
válasz
qwertly
üzenetére
Lehet, én is tettem fel virtuális xp mellé ugyanarra a diskre másik partícióra ubuntut. Szépen megcsinálta a boot menüt és mindkettő működött, ugyanúgy mint fizikai gépen.
Egyedül arra figyelj, hogy mielőtt elkezded telepíteni a virtuális gép típusánál állítsd át az adott linuxra, a vmware tools is így fog csak települni különben az xp-set töltené be. -
Visormail
addikt
válasz
ssolitude
üzenetére
Fel lehet tenni
VMware Player and VMware Player Plus for Windows
VMware Player and Player Plus for Windows 32-bit and 64-bit operating systems. -
Visormail
addikt
Workstation 10-et telepített már valaki Windows 8.1-re? Nincs probléma alvásból felébresztésnél? (Mármint a gazdagép, virtuális gépek nem is futnak mikor elaltatom.)
Nálam nem ébred fel a gép és még nem tudom melyik program miatt, de először még jó volt és drivereket már nem tettem fel csak programokat. Találtam egy virtualbox által okozott problémát, mondjuk nálam nem ilyen a jelenség, alvásba szépen lemegy csak vissza nem jön. -
Visormail
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Edit virtual machine settings/kijelölöd a vinyót/utilities gomb expand ezzel meg lehet nagyobbítani. Persze a virtuális oprendszeren utána ugyanúgy particionálni kell.
-
Visormail
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Hát akkor nem hiszem hogy menni fog a fizikai gépről. When you configure Network Address Translation (NAT), the virtual machine shares the IP address and MAC address of the host system.
-
Visormail
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Egyáltalán milyen típusú hálózatot állítottál be a gépeknek a vmware-ben?
-
Visormail
addikt
válasz
AthlonXP
üzenetére
Sose találkoztam ilyennel, win8 x64en is régóta használom. Ha rákeresel én egy ilyet találtam [link] van benne egy módszer, illetve olvasd el a hozzászólásokat is. Abból úgy tűnik hogy valami hibásan fent lévő előző verzió okozhat ilyet és ezért takarítani kell a registry-t.
-
Visormail
addikt
Ja hogy a workstation-t érted keretprogram alatt, természetesen ott nem fog változni semmi a tools telepítésével, az a vendéggépre telepíti a drivereket hogy felismerjék a virtuális hardvereket.
Túl régiek ezek a windowsok, ha pl egy win7et virtualizálok akkor ott nem svga II lesz a vga neve a tools telepítés után hanem svga 3D, a 128MB-r lehet hogy rosszul emlékeztem az is lehet hogy hyper-vből vagy nem tudom.

-
Visormail
addikt
Nincs kéznél 98am csak egy 95sr2, azt kipróbáltam 3D-t bepipáltam. A vmware tools kiírta egy txt fájlba a telepítés végén, hogy a vga-t nem tudja automatán feltenni tallózzam be a program files-ból, miután ezt megtettem újraindítottam vmware svga lett a neve. Nem írja sehol a videóram mennyiségét az adapter tulajdonságainál, viszont a monitor típusát megváltoztattam standard svga 1600x1200-asra és akkor lehet akár ekkora felbontást is beállítani ill a 32bites színmélységet, úgyhogy szerintem adott neki normálisan.
Milyen keretprogramról beszélsz?
Egyébként ha egy bármilyen modernebb windowst virtualizálok vele és megnézem a tulajdonságokat 128MB videóramot mutat (512es a kártyám).
Virtualbox-ban lehet állítani hogy mennyit adjon neki (és a fizikai vga memóriájához mérten lehet gazdálkodni, tehát szerintem nincs köze a sima ram mérethez). -
Visormail
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Egyébként a virtuális gépen belül nézted a sajátgépben? Mert akkor szerintem nem volt bekapcsolva a rejtett fájlok mutatása.
A csökkentéshez futtass le a virtuális gépben egy ccleanert, utána állítsd le és a VMWare Playerben:
Edit virtual machine settings | Hard disk | Utilities | Compact (ugyanitt egy defragment se árt) -
Visormail
addikt
válasz
csusza`
üzenetére
VMware vCenter Converter ingyenes.
-
Visormail
addikt
válasz
donatel
üzenetére
Én ilyennel nem találkoztam, nálam mindig megjelent amit létrehoztam. Nem ír ki valami hibaüzenetet a varázsló végén? Ha nem akkor szerintem ott valami nagyon nem stimmel, esetleg hibás a telepítés újra kéne rakni még egyszer, jobb gomb futtatás rendszergazdaként-el. Ahova létrehozta a gép mappáját, abban a log fájlba esetleg valami?
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
A virtual network editorban meg mindent állíts vissza ahogy volt. Ott nem is lehet gépek ip címét megadni, te ott csak magának a virtuális adapternek az adatait piszkálhattad el ami egy 0-ás végű hálózatcím. Egy ilyen adaptert egy csomó virtuális gép tud használni nincs mindegyiknek sajátja, az ott lévő hálózatcím egy tól-ig tartományt jelent amin belül kioszthat automatán.
-
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
Erre a cikkre gondolsz? Xen VGA passthrough
-
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Ha a globális memória beállításainál allow most virtual machine memory to be swapped-re rakom akkor eltűnik a hibaüzenet, és rendesen kihasználja a fizikai ramot, a swap használat pedig nem növekedett. Az 100% hogy eddig az allow some álláson volt és csak mostanában jelentkezett ez a hiba, szóval elég furcsa. Mivel az előbbi linken a win7 sp1-éről volt szó, már arra is gondoltam hogy valamelyik mostanában kijött win7 frissítés okozhatott változást?
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Na jó kezdem feladni, visszajött a memória hiba egy vm-et akarok elindítani és ezt írja:
Not enough physical memory is available to power on this virtual machine with its configured settings.
To fix this problem, increase the amount of physical memory for all virtual machines to 1733 MB or adjust the additional memory settings to allow more virtual machine memory to be swapped.
It is possible that native applications and/or services have locked down memory which could be preventing the virtual machine from launching. Shutting down unnecessary applications or services may free enough memory to launch this virtual machine.
If you were able to power on this virtual machine on this host computer in the past, try rebooting the host computer. Rebooting may allow you to use slightly more host memory to run virtual machines.
Miközben az erőforrás figyelő szerint rendelkezésre álló fizikai memória 4100MB, akkor mi a rák ez az 1733MB hogy annyira növeljem? Ezt most már úgy hogy eltávolítottam a 9.0.1-est és feltettem a 9.0-t, előtte meg általában 2800MB körülit írt, miközben akkor is 4100 körül volt a rendelkezésre álló.
A hyper-v-t is elnéztem véletlen egy 32bitesen próbáltam amiben ugye nincs benne maga a szolgáltatás csak a körítés, kezelőprogram, stb. Csak azokat engedte telepíteni, a 64esben továbbra is már fut egy hipervisor üzenet és szürke, úgyhogy azt sem javították a 9.0.1-ben sem.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Sikerült megoldani a memóriás hibaüzenetet is ezzel Not enough physical memory after installing W7 SP1 VMware Workstation error:
First Shut down all running virtual machines and exit Workstation.
- Open the config.ini file located at C:\ProgramData\VMware\VMware Workstation.
- Add this line to the file: vmmon.disableHostParameters = TRUE
- Save and close the file.
- Restart Windows.
Igencsak érdekes ahhoz képest hogy azt írja a win7 sp1-ének telepítése okozza a gondot, a workstation 9.0.0-val nem történ ilyen pedig eddig is sp1-es win7en ment, ennek ellenére eltűnt a hiba (valóban a win-t is újra kell indítani és csak utána lépett életbe).
-
Visormail
addikt
A workstation 9.0.1-es frissítése csak nálam ilyen vacak? A 9essel semmi baj nem volt, de a frissítés óta jóval lassabban indul el maga a program most meg meg is bolondult, nem enged elindítani egyszerre 2db virtuális gépet mert hogy nem elég ahhoz a memória. Az egyiknek 1GB van adva a másiknak 2, a gépben van 6 amiből szabad több mint 4.
-
Visormail
addikt
válasz
whatnot
üzenetére
Tehát a virt gép beállításaiban a hardware fülön, a network adapter-t átállítod lan segment-re azon belül lan segment 1-re mindegyiket, akkor látni fogják egymást helyi hálóban. Az ez alatti lan segments gombbal lehet létrehozni további ilyen csoportokat, illetve átnevezni és törölni őket (add/rename/remove). Ha pl a szervernek netet is akarsz adni, akkor add.../network adapter és hozzáadsz mégegy hálókártyát amit meg NAT-ra állítasz.
-
Visormail
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Majd a gyakorlati valóság ahogy gondoltam [link], de a 2006os is kb 15mp futás után [link]. Szóval semmi 10 meg 11, van benne egy korlátozott fél Directx 9 támogatás tehát sok játék megy rajta (ebben a topikban is volt pl link farcry2-s képre) de hiányosságok, hibák lehetnek. Meg természetesen kisebb a teljesítmény hiszen nem csak az a gond hogy a videókártya egy teljesen virtualizált típus, hanem a proci is problémás [link].
-
Visormail
addikt
válasz
Szafter
üzenetére
Annyira ne örülj előre, attól még hogy nincs jobb ez se erre való és nem erre fejlesztik, számos hibával és problémával találkozhatsz, a teljesítményről nem is beszélve. Próbáld ki aztán majd meglátod mi hogy megy. Én nem próbáltam vele semmilyen játékot, csináltam 2 képet (virtuális gép tulajdonságaiban Accelerate 3D graphics, a vendéggépre VMWare Tools telepítve, majd directx webupdater lefuttatva): [link], [link]
-
Visormail
addikt
-
-
Visormail
addikt
válasz
Zotya984
üzenetére
Részletezd. Hány virtuális gép fut egyszerre amikor ennyire akad? Milyen vinyóról fut(nak)?
Ha egyszerre 1-2 fut és nincs rajtuk különösebb terhelés, főleg ha az adatlapodon lévő 7200rpm-es raid0 tömbről mennek akkor a vinyó nem okoz ilyet.A processzorod hány magos és hány magot állítottál be a virtuális gépeknek?
Nálam ilyen mértékű akadás csak akkor volt, ha 2 magos processzornál 2 magot adtam a virtuális gépnek. Akkor nagyon rosszul ment, ha csak 1 magot kapott akkor normálisan, igaz ez még virtualbox alatt volt de azóta nem is próbálkoztam ilyennel. Szóval kevesebb magot kapjon mint amennyi fizikailag van. -
Visormail
addikt
Bocs nem pontosan emlékeztem, workstationben ez ilyen felemás 32bites virtuális gépeket futtathatsz anélkül is, 64biteseket viszont csak akkor ha van hardveres virtualizáció Processor Requirements for Host Systems
Viszont az új hyper-vnek 100x jobb a memóriakezelése mint a workstationnek és a win8ban alapba benne van a pro és enterprise verzióban is, ahhoz pedig a telepítéshez is szükséges még a slat is nem csak az amd-v vagy vt-x.
-
-
Visormail
addikt
A Server 2008 tartalmazza mint beépített szerepkör csak telepíteni kell. Ha te a külön Hyper-V servert teszed fel abban csak a távoli elérést kell beállítanod, utána egy kliens gépről lehet rá csatlakozni amire felteszed az RSAT csomagot, abból már ugyanazt a Hyper-V Manager kezelőfelületet látod mint amik a videón vannak.
Megvan ezt kerestem még pluszba, az elején előadás aztán 16:30-tól mutatja a gyakorlatban hogyan kell a hyper-v szerveren telepítés után beállítani az alapdolgokat amiket még helyben csinál [link], meg az RSAT-ot is bemutatja. Ja és ő ezt használja a videóban Core Configurator 2.0
Hát igen ahogy kraftxld mondja, a processzorodnak a virtualizációs támogatását ha van, be kéne kapcsolni a biosban akármelyik virtualizációs programot választod. A biosban ez változatos néven lehet alaplaptól függően: Virtualization, Intel-VT, VT-x, VT-d, VT-i, VT Technology, XD Technology, stb. Minden variációt találtam már, valamelyik lap Secure Virtual Machine Mode-nak (S.V.M.Mode) hívja. Mindegyiket kapcsold be ami ehhez hasonlót találsz, itt van egy táblázat is az intel procikról [link]
-
Visormail
addikt
Ez jó kérdés, szerintem sehogy viszont még egy adalék. Én akkor néztem még egy nagyot amikor virtuális gépben elindítottam egy aida-t és a processzor órajele hát, köszönő viszonyba se volt a valódi órajellel. Szóval nekem úgy tűnik annak ellenére hogy hardveres virtualizáció és a cpu-t ugyanolyan típusúnak mutatja a vendég gép eszközkezelője, egyáltalán nem tudja ugyanúgy kezelni.
Gazda Vendég -
-
Visormail
addikt
-
Visormail
addikt
Nehogy elmagyarázd az alapoktól a virtualizációt meg a hardveres támogatást

VMware Workstation 9.0 Release Notes
What's New
Hyper-VHyper-V has been added to the Workstation 9 guest operating system list. This enables customers to run Windows 8 with Hyper-V enabled, or install Hyper-V Server. This can be used for educational purposes or for building prototype Hybrid Clouds.
-
Visormail
addikt
Feltettem a Workstation 9-et, abba egy Windows 8 Ent x64-et. Belenéztem a featuresbe, ugyanígy néz ki és ugyanezt írja ki ha ráviszem az egeret, ahogy ebben a cikkben az első képen Hyper-V 3.0 és VHDX a Windows 8-ban (A hipervisor is already running).
Ezt miért írja ki, ha már támogatva van? -
Visormail
addikt
Most is kért újraindítást uninstall után, de a telepítéskor már nem. Szóval tényleg nem 2 de nálam egy azért volt.
19GB-os win7 gépből is felszabadított 3GB-ot jó cucc.Ja most nézem úgy írják hogy a win8al összefüggésben lehet Hyper-V-zni, csak az első mondat megtévesztett.
Hyper-V has been added to the Workstation 9 guest operating system list. This enables customers to run Windows 8 with Hyper-V enabled, or install Hyper-V Server. -
Visormail
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore café
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest