Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztrofotózás
- Apple asztali gépek
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Sikerült másodjára !
Érzésre mintha a végén (utolsó 5-10%-on) kicsit lassabb lett volna, de ez csak érzésre, nem néztem ennyire az időt.
Ahogy néztem a végén a driver "átmigrálást" végzi.Találtam két PC World cikket a P2V-ről, amit nemrég linkeltetek:
VMware Converter 3.0, az ingyenes gépköltöztető - 2007 márc.
Paragon Go Virtual: belépő a virtuális világba - 2010 dec.
Ezeket átolvastam, ugyan a VMware Converter-es nagyon régi verzióról szól már; de a két cikk alapján képbe kerültem, hogy mi is történik itt a háttérben, és mi is okozhat problémát.
Mondjuk eléggé logikus, csak eddig nem gondoltam át így.
Idézet a 2. cikkből:
A Windowsok ugyanis nagyon rosszul tűrik, ha a fő hardverkomponenseket (alaplapi lapkakészlet és merevlemezvezérlő) csak úgy kicserélik alattuk.
A költöztető szoftvereknek meg kell hát oldaniuk azt a feladatot, hogy a virtuális lemezre másolt Windows hardverbeállításait annak indítása nélkül kicseréljék, azaz a virtuális gép Windowsába kívülről „befecskendezzék” a szükséges meghajtóprogramokat.Az első cikkben amit írnak, az alapján a CD-ről bootolt Converter jobb lenne:
A szoftver ingyenes változata nem képes nagyobb kötegelt konvertálásokra, és a gyorsabb, CD-ről bootolható „cold convertert” sem tartalmazza. Ez utóbbi jóval gyorsabban és biztosabban dolgozik, mint az éppen futó Windowst lementő változat.
Ebben azóta történt komolyabb változás ?A pendrive nagyon ki volt "számolva", 108MB szabad hely maradt a végén.

Most ki fogom próbálni, hogy tényleg jól működik-e.
VMware tools meg mindenképp kell, ha értelmes sebességgel/felbontással akarod utána használni a gépet.
De ugye nem lehet abból probléma, hogy mivel nem állítottam be a Converterben, ezért utólag fogom feltenni ?
Mit kellene kipróbálni, hogy 100%-ig biztos legyek benne hogy jól megy a virtualizált rendszer ?
Bár a lényeg az, hogy ez a le és feltöltési dolog működjön; ehhez a hálózat biztosan kell.
Meg lehet használ pár hálózati szolgáltatást is.
Illetve volt egy olyan is benne, hogy a letöltést "DEV/0-ba" (Lehet nem jól írom, régen volt már - a lényeg az hogy amit letölt azt a semmibe töltse le.)
Vagyis ne mentsen le semmit; csak a letöltési adatforgalmat növelje.
Linux alatt ezt egyszerűbb volt megoldani, XP alatt valami külön program kellett, amit integrálni is kellett; nem teljesen egyszerűen. És az is lehet, hogy szolgáltatásként működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest