Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Azért a vmware topikban megkérédezni, hogy mi a vSphere

A 4.0-s hoz járt a coldclone lemez, hogy most miképp lehet letölteni azt passzolom. De a google valószínűleg segítőkész a megfelelő kulcsszavakkal.A linkelt oldalon leírnak mindent a shadowprotectről, simán csinál egy mentés a meglévő oprendszerről egy .spf file-ba, azt visszaállítod egy üres virtuális gépbe, majd pedig a 0x0000007B kékhalál hibát elhárítod a Shadowprotect IT edition HIR részével, vagy pedig más programmal. Több leírás is van róla, hogy miképp lehet a storage drivert benyomni a kikapcsolt állapotban lévő virtuális gépbe.
-
kraftxld
félisten
Az offline converter vSphere-hez jár, a ShadowProtectet meg itt mérik: [link]
Tipp #2: A converter tud már meglévő mentésekből is virtuális gépet szögelni, tehát ha megcsinálod a mentést ghost-al, acronissal, vagy bármilyen támogatott mentőprogrammal, azt meg tudod etetni a konverterrel:
-
kraftxld
félisten
Küzdessz, mint malac a jégen, érdekes, nekem még nem volt semmi hasonló gondom a több száz P2V meg V2V konverzió esetén.

Ha mindenáron ingyenes cuccokkal akarsz dolgozni, próbáld ki esetleg így:Feltelepíted a vmware tools-t a fizikai gépre, simán kimásolod a workstation mappájából
Disk2VHD-vel csinálsz egy vhd-t a vinyóról: [link]
Átkonvertálod a vhd-t, vmdk-vá [link]De én az ilyen kócos gépeknek ShadowProtect-el vagy az offline Vmware converterrel szoktam nekiesni.
-
-
brd
nagyúr
'hát, könyvet most hirtelen nem, de a WMware oldalán elég részletes leírások vannak.
-
brd
nagyúr
Pl. ez a hiba (csak workaround persze). Itt van előttem egy Lenovo T400, ennek a BIOS setupjában van ilyen lehetőség, volt P8600-as CPU-val, és most a T9400-zal is van. De mondom, a legtöbb laptop, amivel találkoztam (és a BIOS-ba be kellett néznem, és a CPU VT-x-es volt), ugyanilyen volt. Igen, valószínűleg a legtöbben volt TPM, mert a legtöbb business kategória volt, amivel találkoztam, és a BIOS-ba is be kellett néznem. Szívesen kipróbálnám neked, hogy működik-e, de fogalmam sincs, mivel lehetne.
-
brd
nagyúr
Hmm... valóban, akkor kevertem valamivel, sorry.
Öregszem már, nem a régi a memóriám. 
De mégsem, a BIOS-ban ott a beállítás, és van olyan hiba is, ami a kikapcsolásától múlik el, tehát működik is gondolom. Az, hogy a CPU tudja/nem tudja passz... Lehet, hogy nem is a CPU-n múlik a dolog?
-
brd
nagyúr
Kétlem hogy a VT-d -t támogatnák.
De, támogatják. Ami alaplap oldalról a VT-x-et támogatja, és tudja a CPU a VT-d-t, az eddig alaplap oldalról is mindig tudta a VT-d-t. Legalábbis amivel én találkoztam (ez jellemzően Lenovo/Dell/HP-t jelent).
Meg kb. semmi értelme nincs, mert abba pont hogy nem tudok berakni PCI-os kártyákat, amivel ki tudom próbálni az egészet.
Igen, gondolom ezért nem foglalkoztak vele, használni érdemben úgysem nagyon tudod, akkor meg minek tiltogassák le...

-
atesss
addikt
Itt egy leírás az Asrock oldaláról, hogy egy Sandy Bridge-es, H67M-GE/HT alaplapjukon hogyan is kell ezt beállítani : [link]
Nem a legegyszerűbb, de annyira azért nem tűnik lehetetlenül bonyolultnak.Csak nekem Core 2-vel kellene, Intel 3-as vagy 4-es sorozatú chipsettel.
-
Visormail
addikt
Amit linkeltem ott több is van ennél, de valóban nem hosszú a lista és nem az olcsóbbak tudják.
The following Intel® Desktop Boards support Intel VT with Directed I/O:
Chipset Desktop Board
Z77 DZ77BH-55K, DZ77GA-70K, DX77RE-75K
H77 DH77KC, DH77EB, DH77DF
B75 DB75EN
Q67 DQ67EP; DQ67OW; DQ67SW
Q57 DQ57TM; DQ57TML
Q45 DQ45CB; DQ45EK
Q35 DQ35JO; DQ35MP -
brd
nagyúr
A CPU tudja, a hulladék, alávaló (már a CPU alá
) Intel chipsetek viszont nem.
Vegyél Ivy/Sandy-t (és fizess soksok $-t az Intelnek), és akkor lesz...
Vagy vehetsz egy Core2-es laptopot, amiben a CPU tudja, és akkor tudod tesztelgetni, mert ott még nem láttam olyat, hogy ne tudta volna az alaplap is. Azért ez valahol röhej, egy laptop tudja, egy asztali gép nem.
-
Visormail
addikt
De igen állítható, ha tudja az alaplap akkor a biosban lennie kell virtualization menüpontnak, vagy csak VT, stb néven ahol ki/be lehet kapcsolni, ha nincs akkor meg kell nézni van e bios frissítés. Persze hogy működik a gyakorlatban is, olyan nincs hogy elméleti támogatás vagy tudja vagy nem, amelyiknél oda van írva annál van, csak figyelmesen olvasd a kivételeket is a táblázatok alatt. Minden mai virtualbox, vmware player/workstation tudja az intel/amd hardveres virtualizálásait, ezek jópár éves alapdolgok.
Gigabyte G33M-DS2R pl tudja, Through BIOS based on Award 6.00PG version: Ability to turn special CPU functions off, Virtualization Technology
Ez a P45-ös lapok topikjában van Advanced BIOS Features/Virtualization Technology [Enable]
Na szóval hirtelen ennyi, sokféle altípusai, revíziói, bios verziói vannak az alaplapoknak meg kell nézni az adott lap leírásában a bios részt hogy melyik menüpontban mi van.A VT-d -t akarod próbálgatni, az nem lesz egyszerű? Annyi hogy bekapcsolod a biosban, meg a virtualizáló programban és gyorsabban megy mint nélküle, semmi mást nem lehet vele csinálni. Ha használtad már a workstationt otthonra és most is csak otthoni felhasználásra kell akkor most is menni fog, ettől nem lesz semmi különbség a sebességen kívül. Egyébként ha nem akarsz vele komolyabban foglalkozni akkor szerintem bőven elég neked az ingyenes virtualbox, sokkal kisebb és egyszerűbb az is mindent támogat.
Itt egy processzor lista [link], meg egy chipset/alaplap lista [link]
-
atesss
addikt
Megpróbáltam ezt is
( Még egy olyan lehetőség van, hogy beadom neki, hogy csak a 2. particiót mentse le (amin a 2. Win van).
Csak itt meg szintén gond lesz, mivel a Boot fájlok az első partición vannak. )Nem sikerült, 98%-nál kirta, hogy nem találja a Boot Volume-ot, és ezért nem tudja a driver cserét megcsinálni.
De ettől függetlenül nem törölte amit addig lementett, lehet azért megpróbálom majd elindtani a WorkStation-ban -
kraftxld
félisten
100%, hogy valami hardveres gond volt, már többszáz gépet konvertáltam, és csak ott volt gáz ahol hardveres gond is volt.
VMware tools meg mindenképp kell, ha értelmes sebességgel/felbontással akarod utána használni a gépet.
Próbáld meg a mentőprogi => converter => virtuális gép verziót. -
kraftxld
félisten
Személy szerint rühellem a symantec termékeket, a shadowprotect hibátlan, de elég drága, maradt az Acronis. Értelmesebb gépen, max 1 óra alatt megvan a mentés.
Kicsit túlgörcsölöd ezt a vinyó témát, egy 500GB-os külső vinyó rá, aztán kész is. Az Acronis elég jól tud tömöríteni amúgy.
-
kraftxld
félisten
Korábban linkelték a convertert, de itt egy közvetlen link, hátha megy [link]
Ha meg nem akkor egy sima regisztráció után letölthető a vmware.com-ról.És igen, ugyanazt tudja mint a Workstation-be beépített, pontosabban ez a vmware converter tud a workstation-be integrálódni.
CD-ről boot-olsának két megoldása van. VMware converter boot CD, egymenetben csinál VM-et. Vagy a mentőprogis megoldás. Ha később a fizikai gépre vissza kell tölteni akkor csinálj egy rendes image mentést is valamivel, mert a V2P konverzió sokkal gázosabb mint a P2V.
A T5200 cumi, nincs benne VT [link] de 32 bitre jó lesz.
Ha jól emlékszem amúgy a Workstation 7.1.5 a legfrissebb ami még felmegy 32 bitre, ez a változás történt 8.0-nál:
Installation Requirements
When you install Workstation, the installer performs checks to make sure the host system has a processor that meets the following requirements. You cannot install Workstation if the host system does not meet these requirements.
64-bit x86 CPU
LAHF/SAHF support in long modeYou can use CPU-Z or a similar utility to determine if the host system CPU is 64-bit capable. CPU-Z shows EM64T (Intel) or AMD64 (AMD) if the processor is 64-bit capable.
If you plan to install a 64-bit guest operating system in a virtual machine, the host system must have one of the following processors. Workstation will not allow you to install a 64-bit guest operating system if the host system does not have one of these processors.
AMD CPU that has segment-limit support in long mode.
Intel CPU that has VT-x support. VT-x support must be enabled in the host system BIOS. The BIOS settings that must be enabled for VT-x support vary depending on the system vendor. See VMware KB article 1003944 for information on how to determine if VT-x support is enabled. -
kraftxld
félisten
Minek akarod a workstation-t felrakni a forrás gépre? Totál fölösleges.
4 lehetőséged van.1, Ingyenes vmware converter (nem workstation!) letölt, a forrásgépre telepít, és a másik gépen lévő workstation-be vagy akár egy megosztott mappába megcsinálja a virtuális gépet.
2, A vmware converterből van boot CD, ha jól emlékszem csak vcenter-hez adják de szerintem tuti beszerezhető.
3, 3rd party programmal csinálsz egy image mentést a gépről, felrakod a convertert a célgépre ahol a workstation fut, és beimportálod. Symantec, Acronis, Storagecraft termékeket támogat
4, 3rd party programmal megcsinálod a konverziót. Itt aztán lehet bőven kókányolni kezdve a sysinternals disk2vhd majd vmware converter, paragon P2V meg egyéb P2V progikkal.
Core2 duó-ból van ezer féle, az intel random módon kapcsolgatta benne a virtualizáció támogatást meg egéb funkciókat. Pont a pontos típus maradt le megint. Win7 32/64bit?
-
Visormail
addikt
Nem ajánlottam másik virtualizációs rendszert, akkor nem olvastad el a leírást. A Paragon Go Virtual csak egy P2V konvertáló, lehet választani hogy milyen programban akarod futtatni és lementi a fizikai rendszert lemezképbe.
"Támogatja a Microsoft Virtual PC 2007/Windows Virtual PC, az Oracle VirtualBox 3 és a VMware Workstation/Player/Fusion virtuális gépeit is."
Azt már írtam hogy az SSE nem követelmény egyik se, csak a 64bites processzor.dJ Peer: a kép alapján hálózatról akar bootolni, állítsd le a virt gépet aztán Power ON to BIOS és nézz körül a boot sorrendnél lehet ott valami nem stimmel.
-
Visormail
addikt
Virtuális géppé konvertáláshoz esetleg megpróbálhatod pl a Paragon Go Virtual-t ami ingyenes volt, azóta eltűnt a Paragon honlapjáról és csak a fizetős Virtualization Manager van a helyén.
Viszont az ingyenes regisztrációs rész még megvan a honlapjukon [link] nemrég próbáltam működik kiküldték a serialt. A programot meg letöltheted mondjuk innen: [link]
Rendszerigénye kb semmi [link] Intel Pentium CPU or its equivalent, with 300 MHz processor clock speed és hasonlók, és egy rövid magyar leírás [link]Tud vmdk-ba menteni pl az Ocster Backup Pro is gondolom a 30napos trial verzióval is megoldható.
-
Visormail
addikt
VMware Workstation Processor Requirements for Host Systems Az SSE3 nem követelmény és azt írja hogy az Intel CPU VT-x is csak akkor ha 64-Bites a guest. Viszont mindenképpen 64bites processzor kell és a Core Duo nem az, a Core 2 Duo pedig már az.
-
A különféle hálózati beállításokról itt régebben volt már szó. Én mindegyik virtuális gépemet NAT beállítással használom és tökéletesen működnek. Nemcsak internet van mindegyik gépben, de a fájlmegosztás is oda-vissza hibátlan.
Az USB kezelés pedig a következő módon történik:
- Fut a virtuális gép, a fizikai gépen az usb eszköz
- A vmware ablak jobb alsó sarkában van egy kis dobozka, erre ráböksz és 'connect (disconnect from host)'
- Ekkor a fizikai gépről leválasztódik az eszköz, települ egy vmware usb driver, a rákötött cucc pedig bekerül a virtuális gépbe
- Az eltávolítása ugyanígy történik (disconnect) és akkor az eszköz automatikusan visszakerül a gazdagépbe
Sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint leírni
-
nálam miért nem ment a hálózati térkép
Mindkét gépen volt megosztott mappa? Egy workgroupban voltak?Bár 1GB rammal 2db Win7-et nem nagyon fogok tudni futtatni...
Nem nagyon. Jó virtualizációhoz szerintem kell a 4 giga.Az egérhúzogatós fájlmozgatás oda-vissza (fizikai-virtuális) működik!
-
Láttam a win7 fórumos beírásodat is.
Nálam a vmware hálózat NAT-ra van állítva. A fizikai win7 és a virtuális xp oda-vissza látják egymást. A win7 hálózati térképén a vm gép külön jelenik meg, alul, mint térképre nem elhelyezhető elem.
Az állományok mozgatásához valójában nem is kell hálózat. Csak egérrel behúzod a vmware ablakába a cuccot és kész! -
Szerintem a vmware a legjobb választás. Kifogástalan az usb kezelése, van drag&drop a fizikai és a virtuális gép között, és a hálózati kapcsolat a két gép között is problémamentes. Cserébe pénzbe kerül (igaz a player nem).
A virtualbox az ingyenes meg gyors, de én már szívtam az usb kezelésével, meg a hálózattal is, nem keveset.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Öregszem már, nem a régi a memóriám.