- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Plazma TV topic
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz abridabri #44495 üzenetére
Egy erősebb szivattyú NEM csökkenti a vízhőmérsékletet.
(Sőt, éppenséggel növelheti, mert a szivattyút is hűti a víz...)Tudnunk kellene a jelenlegi térfogatáramot, hogy becsülhető
legyen a "nyereséged" egy erősebb szivattyú beépítésével...Látatlanban 1-2 fokot tippelek: a Reserator XT-ben volt ilyen
szivattyú, 60 lph-t letekerve is tudott. Olyan morgós hanggal.
(A D5 az jóval csendesebb! De leszabályozva már kisebb az
emelőmagassága - a DCP 2,6 m -, szóval "nem segítene"...)Légtelenítéshez egy DDC optimálisabb, bár az hangoskodik,
kivéve, ha leszabályozod. Mindent érdemes mérni, hogy NE
találomra történjen az alkatrészek csereberéje, hanem ugye
a konkrét cél érdekében, jól (nem "befürödve" a vásárlással).Szerk: a bubit nem a nyomás fogja kivinni, hanem az áramlás!
Az meg egy zárt körben állandó. Szóval: teljesen feleslegesen
variáltál a bekötési sorrenddel ugyanazon komponensekkel.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Cseneles #44497 üzenetére
3x szedtem szet most 2nap alatt , elment ra 1 szabim is . Probaltam a regi blokkommal is meg ezzel az ujjal is amit most vettem par napja ,szetszedtem kitisztitottam mindent . Vizfolyas iranyat is valtoztattam. Uj folyadek , nincs semmi lerakodas.
Eloszor tartaly -pumpa -also radi-vga-felso radi-cpu- tartaly volt a sorrend . Gondoltam nincs eleg nyomas mar a procinak igy hogy a vegen van a lancnak ,azert nem nyomja at a bubit.
Aztan megvaltoztattam igy
tartaly -pumpa- CPU-felso radi-VGA -also radi-tartaly.
Igy mar nincs ott az az 5centis buborek a cpu blokk tetelyen , csak egy fel koromnyi , de idegesit.Ventik nalam 5-600 rpmen mennek .
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz abridabri #44495 üzenetére
En helyedben eloszor levennem a cpu-rol a blokkot, jaratnam vsak a pumpat es kijatszanam belole a bubit, atpasztaznam illetve megneznem a blokkban a lerakodast. Nalam kb ugyan ezek a hofokok voltak csak nyaron 2000 rpm en jarattam a 260-as phobyat(2200max) es egy 240-360as radi vigan vitte 1000rpm-re leszabalyzott ventikkel. Fx8350/r9 290x es minden oczva. Persze a D5 jobb es srosebb, viszont ha nem a pumpa a gond nem lesz jobb azzal sem a hofokod. Eloszor nezz korbe a rendszeredben hol lehet a szuk keresztmetszet
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
veterán
36fokig ment egy 1 ora BF1 utan a vizhomerseklet, 65 ig a procimagok /60 a VGA (ez nem sok igaz ,de jon a nyar +meg huzni is akarom kicsit a procit) . De latom, hogy van legbuborek a cpu blokkban ( plexis ) amit nem tud keresztulnyomni a pumpa es ez idegesit. A tartalyban is latom, hogy csak csordogal a viz.
Szoval akkor D5 kell nekem !? -
Cseneles
őstag
válasz proci985 #44488 üzenetére
Nalam is a 260-as phobya vigan visz 2radit es egy gpu-cpu blokkot. Ha leszabalyzom 1500 rpm-re akkor is csak 1-2 fokkal lesz melegebb a vga es proci. Szerintem sem az ott a gond
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Laraxior
titán
Lehet akkor inkább szökőkutat kellene építeni
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
válasz KAMELOT #44487 üzenetére
Igen, de nem piszkáltam, gyárilag rohadtul meg volt húzva és el is repedt. Szal. az sem garancia, ha vigyázol rá, gyári hibás is lehet vmi.
DigitXT: a vízcsobogás nyugtat. Mondjuk engem akkor nem, ha a gépből jön, de lehet neki erre van igénye, fogadjuk el
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Laraxior
titán
válasz abridabri #44481 üzenetére
Én ezt néztem, csak ugye ide ki drága a posta, úg meg már inkább dobok rá 30-50EUR-t pluszban és veszek újat.
De neked jó vétel lehet.(#44483) DigitXT: Elég nagy megnézni, hogy hogyan érkezik a tartályba a víz. Nekem amikor DDCm volt, és egy kicsi radi, szinte habosra verte a tartályban a vizet, Aztán jött a nagyradi, akkor meg már csak szépen belefolyt. Mint amikor a csapot kicsit nyitod meg, meg megnyitod teljesen.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
veterán
Ugy erzem eljott a pumpacsere ideje , egyszeruen tul gyenge a Phobya DC 260 , alig mozgatja a vizet .Remenykedtem ,hogy a Phobya UC-2 LT cpu blokk ellenallasa tul nagy ;jott a helyere egy EK X99 monoblock ,de valtozatlan, talan meg lassabb lett a keringes .
Ugy latom sok mar neki a 2 radi (360+420) +vga blokk ( EK FC )+ a cpu/mobo monoblock.Tudtok ajanlani valami erosebb pumpat (es ne legyen hangos sem ) ami nem a 35 ezres kategoria ?
Esetleg valasszam szet a VGA / CPU kort es vegyek masodik tartalyt/pumpat ? -
törölt tag
válasz Weareus #44477 üzenetére
A paraffinolaj annyira nem sűrű így jó is lehetne, de gondolom a hővezetése van annyira rossz, hogy használhatatlanná teszi, különben már rég azzal tolnánk. Annyi szabadideje meg nincs itt senkinek, hogy végigteszteljen sokféle löttyöt, pedig nem lenne rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz #90933760 #44476 üzenetére
Paraffinolajjal mire lehetne jutni? Volt itt valaki olyan "elvetemült", hogy próbálkozott vele? Nyilván számos gyengesége van a vízhez képest fizikailag, reológiailag, hőtanilag, de nem vezet, nem korrodál. Kérdésemet hangsúlyosan a "hagyományos" vízhűtésre értem, nem az immerziós olajhűtésre gondolok. Első körben egy jól megépített és túlméretezett vizbűtésnél az olajra cseréléshez "csak" egy olajpumpa kellene még.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
törölt tag
Ha full biztonságos rendszert akarunk akkor mindenből fémtetős kell, a csövekből merev rézcsövezés, még a tartály is fém és kezit csókolom. Bár a rézcső mellett a gumitömítés elöregedhet idővel és ott folyhat, ahogy a csatlakozóé is, azt nem lehet kiküszöbölni.
Szóval a full biztonságos vízhűtést úgy hívják léghűtés. -
válasz KAMELOT #44472 üzenetére
Tartályhoz annyit, h amit németből vettem az egyszer csak megrepedt alul. WTF? Gyárilag úgy rá volt tépve, hogy mikor cseréltem azon voltam meglepődve, h így elvolt fél évig. Szal. jah, elméletileg nem megy tönkre gyakorlatilag bármikor bárminek bármi nyűgje lehet. Most a radinál "könnyezik" a csati, pedig teflonszalag is van, a franc tudja miért, sebaj majd átszerelem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
KAMELOT
titán
válasz geotigris9 #44471 üzenetére
Blokkból ajánlatos olyat venni ami full réz vagy nickel vagy festett. Tartály meg ha nem buzerálod akkor semmi baja nem lesz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
geotigris9
tag
válasz Jim Tonic #44466 üzenetére
Pumpából érdemes csak valami tartalékot tartani, hogy el lehessen indítani a rendszert, ha probléma van vele. szerintem ami gond lehet a plexi alkatrészek (tartály blokk) mi egymás ez ami még nagyon sérülékeny és könnyen eltörhet, megrepedhet. Más nem igazán vagy ha igen viszonylag könnyen orvosolható gyorsan.
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Jim Tonic #44466 üzenetére
Van itthon egy extra DCP2.2 két extra csatlakozóval meg pár méter cső (háromféle gyártótól), egy kötegnyi különböző méretű washer, egy köteg m3 és m4 különböző méretekben és egy 120as spacer. ja meg három gépre elég venti, de az még régről.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
LLKobe
veterán
(#44465) ViZion : Köszi
(#44466) Jim Tonic: Köszi! Még nem, még lesz két kisebb módosítás (új ledszalag, illetve a VGA fölötti két 12 centis venti le lesz cserélve slim ventikre, jobban fog kinézni) ha ezek megvannak csinálok jobb minőségű képeket, azok majd mehetnek a galériába
(#44467) rup1u5 : Köszi! Nekem is jobban tetszik így. De, a VGA fölé visszakerült a 2db 12 centis venti ahogy volt (ideiglenesen, le lesznek cserélve 2db 12 centis slim ventire), de arról már nem csináltam képet.
A VGA-nál úgy oldottam meg hogy az univerzális blokkból kijön egy rövid csődarab (~4-5 cm) és a VGA szélénél 90 fokban lefordul 2db sima fitting, köztük pedig egy ILYEN.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
rup1u5
nagyúr
válasz LLKobe #44464 üzenetére
Nagyon jó lett!
El is tűntek a csövek. végűl nem kap extra hűtést a vga?
Azon gondolkodom, hogy milyen fittingekkel tudom majd bekötni a vga blokkot.
Tudnál linket dobni a tiédhez? Ha jól látom toldás+90°-os van rajta.Csak nem hagy nyugodni a dolog, hogy be kéne kötni a 970-et is a körbe de mennyire lenne gáz ha csupaszon maradnának a ramok és nem raknék fölé ventit sem?
Két 140-es eLoop menne előre a radira és a most rajta lévő két fractal ventit meg betenném felülre, egy 120-as meg marad hátúl.
Mit gondoltok? Rá merjem dugni a 2db PWM-es eLoopot meg a 2db 3pines fractalt egy közös 4 pines csatira a lapon egy ilyennel?
Vagy vegyek külön egy 3pines meg egy PWM-es Y elosztót a 2-2 ventihez?
És ha bekerülne a vga is a körbe azzal még elbírna a 280/45-ös radim süvítő ventik nélkül?Why don't you knock it off with them negative waves!
-
nagyúr
Sikerült a tartályt olyan erővel ráhúzni a pumpára, hogy eltörtem annak csonkját. Csak abból vettem észre, hogy enyhén szivárgott, szemre nem is látszott.
Egy bilinccsel szorítottam össze, egyelőre működik. Remélem, időben jön az új pumpa.Nektek van mindenből tartalék? Szinte mindenem van, pumpa és radi nincs probléma esetére. Mondjuk egy radi nem megy tönkre, de egy pumpával előfordulhat.
LLKobe: jó lett. Jöhet a galériába.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
válasz LLKobe #44464 üzenetére
Sokkal szebb lett.
Nekem alig 20 nap alatt megjött a rendelésem a varázslótól, erre délelőtt dolgoztam, nem tudtam elhozni. Hát köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
EKWB webshopra ad le valaki rendelést mostanában? 5€-ért rendelek, de a pk még 6€...
Anyone?
Gyöngyös környéke előny, de nem feltétel.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Weareus
addikt
Ez így van, de ha a kupak és a mag között elsz@rják a hőátadási tényezőt, akkor hűtheted te akármivel...
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Mondjuk, hogy igen. 2017-01-12 09:36-kor közzétett prohardveres cikkből idézet:
Végül csak a szokásos módon, azaz a szorzó, illetve a feszültség emelésével próbáltuk kihozni a léghűtéssel még stabilan elérhető maximumot a két processzorból. Némi kísérletezést követően 1,4 volt környékén állapodtunk meg az i7-7700K, míg 1,38 V körül az i5-7600K processzornál, amivel előbbiből kereken 5000, míg utóbbiból 4800 MHz-et sikerült kipréselnünk, legnagyobb meglepetésünkre és örömünkre. Mindez annyit is jelent, hogy ezen a téren, úgy tűnik, megszűnt az enyhe csökkenő, illetve antituning tendencia. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Sandy Bridge még 5 GHz-et is könnyedén elért, az Ivy Bridge, a Haswell, a Devil's Canyon és a Skylake is 4,7-4,8 GHz körül állapodott meg, a Broadwell pedig már 4,2-4,3 GHz körül kifeküdt. A konzisztens növekedés itt egyértelműen a gyártástechnológiai finomítások eredménye.
A hőmérsékleti értékek terhelés mellett 90-95 Celsius-fok körül alakultak, a kupak alatt ezeknél a chipeknél továbbra sem forrasztással, hanem (megkérdőjelezhető minőségű) pasztával biztosít hővezető kapcsolatot az Intel a chip felületével, így ott alakult ki a nagy hűtőnk ellenére is szűk hővezetési keresztmetszet.
-
jones965
Modder
-
Weareus
addikt
-
Laraxior
titán
válasz Weareus #44450 üzenetére
Csak leszedtem a kupakot, megtisztítottam a ragasztótól, letöröltem róla az Intel által használt pasztát, bekentem a CLUval, és ment is vissza a helyére. Nincsen visszaragasztva.
Én is ezen csodálkoztam, 5GHz, végre 24/7 értéken, hőmérsékleten, és sokallják... Meglepett.
Delid nélkül 100°C volt a maghőmérséklet...*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Weareus
addikt
válasz Laraxior #44448 üzenetére
Szerintem is jó. 5 GHz azért még ma sem vicc. A delid az hogy delid: végleg leszedted, vagy csak átpasztázás miatt és utána visszakerült a kupak?
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz Csokilama #44444 üzenetére
Ha tudsz olyan vízálló deszkát, (Asrock, főleg), ami 1151-es és biosfrissítés nélkül támogatja a Kaby Lake lapkákat (pl. Z 270 chipset), akkor ne sajnáld megosztani velem. Az általam elsőre kiszemelt deszka "csak" 1150-es, nem kell mégsem.
[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
-
LLKobe
veterán
Na most kaptam az SMS-t hogy megjött a csomagautomatába a Primochill cső, meg az egy hiányzó fitting
Remélem holnap meg is tudom csinálni amit kell, akkor jövök képekkelThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Weareus
addikt
Alaplapos topikba is belinkeltem, ott is "megkaptam a csomagot". Nyilván beírtam a Googliba, hogy "waterproof motherboards" és elolvastam néhány cikket, szóval tisztában vagyok a dolog korlàtaival. Köszönöm a konstruktív jellegű intelmeket, erre egy dolgot tudok mondani: elúszott nèhány Deák Fecó legutóbb, mikor leázott a deszkám, és egy ilyen deszkával szvsz könnyen lehetett volna kevésbé tragikus a végkifejlet. Árban nem több lènyegesen, mint amit eredetileg is kinéztem, akkor miért ne?
Kell nekem ez a kis plusz.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
nagyúr
válasz energy4ever #44440 üzenetére
Nincs is túl sok értelme ennek a vízállóságnak. A csatlakozók továbbra is mind gyenge pontok, nem ok nélkül demózták így.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
jones965
Modder
válasz Weareus #44435 üzenetére
Én óvatosan kezelném ezeket a marketing dolgokat. Nem tudhatjuk, hogy az alaplapot lefújták-e a bemutatót megelőzően szilikon, vagy hasonló vízlepergető réteggel. Látható a videón, hogy nagyon megcsillan a fény sok helyen és nem a víztől.
Persze nem lebeszélni akarlak a döntésedről. -
Weareus
addikt
Megvan a következő alaplapom: jöhet az özönvíz.
Ilyen nincs és mégis van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdemes az én régi gépemet berakni a listába vagy felesleges? Vagy két éve volt már és nem úgy néz ki a jövőben, hogy lesz vizes gépem újra.
-
DigitXT
nagyúr
válasz mate1234 #44430 üzenetére
Ha ez a 45 l/h a névleges (üresen vett) teljesítménye, akkor rendszerben az nudli,
de ha a TT úgy érti, hogy a rendszerben garantálják a 45 l/h-t, akkor még elmegy:
igazából 60 l/h körül már jól szokott működni a legtöbb blokk, 1-2 fok tartalék van
a blokkban, ha rendesen növeled az áramlást, de jellemzően ez már nem kritikus.
De az a TT blokk amúgy sem valami extra. Szóval lehetne több mindenen javítani! -
mate1234
újonc
Igen, ilyen van nekem, Hát igen elég lassan mozgatja a vizet benne, lehetnen nagyobb kereszt metszűtő a a csövek meg a csatlakozók is.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz mate1234 #44424 üzenetére
Ha ilyened van, akkor itt elsősorban a víz körbekergetési képesség hiányzik.
Eleve nem túl acélos a csövezés vastagsága, ráadásul ez még le is van szűkítve a csatlakozóknál, és megfejelve egy harmatgyenge pumpával.Csoda, ha egyáltalán kering benne a víz.
Radiátor mérete+rajta lévő ventik elégnek tűnnének, de nem jut el odáig a hő.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mpierre
veterán
Ha már korábban felvetődött, akkor én is rákérdek. Érdemes-e a swiftech apogee hd blokkot nikkelztetni, ha az összes többi cucc (EK) már eleve az? A lötyi majd mayhems pastel lesz.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
jones965
Modder
válasz nyunyu #44423 üzenetére
A hőleadó, mint ahogy fogalmaztál, csak egy eleme a hatékonyság szempontjából a rendszernek. Viszont ha nincs (normális hőfelvétel/hőelvonás), akkor hiába a szuper radiátor az alacsony víz/levegő dT miatt nem hatékony a hűtés. Igenis fontos a cpu blokk kialakítása kapcsán a felvett hő mennyisége, hogy azt a hőcserélőn/radiátoron keresztül (valójában a cpu blokk is egyfajta hőcserélő) leadja a környezetébe.
A térfogatáram is számít, jelen példánknál a 45l/h eléggé a megfelelőség alsó határát súrolja, pláne ha ez a névleges teljesítménye.A kollégának pedig javaslatot adni nehéz, hiszen nem közölte hogy mekkora radiátora van, illetve milyen vízhőmérséklet mellett 50°C a cpu. Arról nem beszélve, hogy ez az érték nem is tekinthető magasnak terhelés esetén, amit csak feltételezek hogy erre van megadva.
Mod: közben látom megírta a típusát a szettnek, ami ugye nem épített víz, de most ezt hagyjuk. Annak a szivattyú és a blokk a gyenge láncszeme, bár amit nekem kidobott a kereső, abban 2 szivattyút említ 90l/h teljesítménnyel, ami viszont már elég. Utóbbi esetén én lecserélném egy korszerűbb blokkra az eredetit, és happy.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz mate1234 #44418 üzenetére
Rendszer teljesítményét a radiátor hőcserélő képessége határozza meg, nem a prociblokk vagy a pumpa.
Teljesen feleslegesen vertem el annó soktízezret az EheimStation, meg 8mm belső átmérőjű csövezés Laing D5+10mm belső átmérőre átépítésre.
Egyáltalán nem lett jobb a rendszer, sőt két fokkal melegebb lett a vízhőmérséklet, a vízpumpa extra 20W-jának köszönhetően.Bezzeg amint felkerült egy ventilátor az addig passzívan használt brutál radiátorra, egyből megtáltosodott az erősen túlméretezett cucc.
-
törölt tag
Van itthon egy ek gtx 680 block,+ hátlap .Akinek kell viheti, ajándék!
-
blasko92
őstag
válasz Csokilama #44417 üzenetére
Van már egy DCII-m vizezve, csak jött egy második, amire nem találok használtan blokkot. De már én is kezdek rajta gondolkozni, hogy lehet jobban járnék, ha lecserélném őket.
Egyébként én ezeket még jó pár évig használni fogom, ritkán cserélek hardvert.
[ Szerkesztve ]
-
mate1234
újonc
Üdv.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy 775 ös vizes blokkom a procira rakva ami 1366 os és egy 45 l/h órás szivattyúm és abba szeretném kérni a segítségeteket hogy melyiket cseréljem le hogy jobban hűtse le a procit mint 50 fok.
Köszönöm válaszotokat,
Üdv, Máté.[ Szerkesztve ]
-
Csokilama
tag
válasz blasko92 #44415 üzenetére
Jól értelmezem, hogy egy nagyon max 60.000 Forint értékű kártyára akarsz Amerikából 35k+posta+vámért blokkot rendelni?
Amikor Hardverapró tele van új és használt GTX 780-780ti-Titan blokkokkal, amelyeket 8-10k körül dobálnak?Inkább add el és olcsóbban találsz ref PCB-s kártyát. Így a blokk felét máris megspóroltad, arról a plusz 35-40k-ról nem is beszélve amibe a DCII került volna. Azt az extrát inkább egy erősebb kártyára fordítanám.(780ti vagy 980)
-
nyunyu
félisten
válasz ViZion #44414 üzenetére
Kezdek összezavarodni, milyen eljárással tették rá a nikkel bevonatot a vörösöntvény vízvezeték idomokra a galvanizáló üzemben.
Legalábbis valami olyat magyaráztak annó, hogy acélra először rezet kell felvinni, aztán nikkelt, végül arra jön a króm, csak úgy lesz tartós a bevonat.
De esetemben az első lépés kimaradt, mert eleve rézből volt volt a szerelvény, utolsót meg nem kértem, mert a D5-re applikálandó HF csati gyárilag nikkelezett volt.Határidő amúgy sem lényeges, nem jövő héten lesz új alaplap+procim.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Frozencpu rendelésről. Ha onnan rendelek, pk-n kívül vannak még egyéb költségek? Pl vám.
Elég rossz a helyzet GTX780 DCII blokkal kapcsolatban, és úgy tűnik kénytelen leszek onnan rendelni. Esetleg ha aktuális lesz a rendelés, és még valaki beszállna, az dobjon pü-t. -
válasz nyunyu #44412 üzenetére
Nah, vááárjááál. Galvanikus horganyzás az nem króm, mondjuk jól néz ki ez is azért. Nálunk kékhorgany van, meg lézer is (ilyen kis cuccokat nem rakunk még vízre), csak kell egy dxf, méretezve. Mondjuk nem két nap, kicsit elcsúsztunk, de max egy hét alatt megvan, ha most kellene.
-
nyunyu
félisten
-
mpierre
veterán
válasz nyunyu #44409 üzenetére
Ha cad-ben meg tudod rajzolni, akkor kb bármelyik vizesvágós cég leszabja neked. Akár rozsdamentesből is. Én itt a XIII kerületben gyártattam pumpatartót, 2 nap volt. A krómozás már más kérdés... Passzolom.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
nyunyu
félisten
Nem tudjátok, hol lehetne XSPC X2O Delta V2-höz új lefogató lemezt gyártatni 4mm vastag acélból+krómozva?
Mostani Intel (1150/1151/1155?) meg Amd (AM4?) alaplapi lyukakhoz téve a 4mm átmérőjű furatokat.
-
nagyúr
Kiraktam a galériát. Ha engedélyezik, dobom a linket.
Lógtok még páran, tessék küldeni.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
JasL
senior tag
Ez izgi lesz, várjuk!
-
nagyúr
Na, nagyjából kész a galéria. Jeleztem Kalandornak, hogy kevés a tárterület, erre most megemelték.
Jó, nem gondolom, hogy van összefüggés, de nagyon jól jött. Ennek köszönhetően meg tudtam lódulni, és bent van az összes szöveg, pár kép hiányzik. Ezek este felkerülnek, aztán kiteszem.
A módosítások majd jönnek utólag, már nem szeretném tovább húzni.
Ha valakinek van még anyag, küldje.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Filmvilág
- Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered teszt
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest