Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz Weareus #46072 üzenetére

    Jó aláírom nem volt éppen reális példa a 20 fokos víz 30 fokos cpu ;).

    De ahhoz továbbra is tartom magam saját tapasztalatom szerint hiába a 30-35 fokos víz 100W felett pörkölő CPU esetén nem tudod megfogni 40-45 fokon de még adott esetben lehet 50 fokon sem. Legalábbis nekem nem sikerült még :) játékok alatt ez kb megállja a helyét ott nincs ilyen probléma még úgy is, hogy a vga is fűti a rendszert mellette mellette. Azt viszont ugyebár tudjuk, hogy a legtöbb játék alatt közel nem olyan a hőtermelése egy CPU-nak mint mondjuk pl renderelés vagy video encode alatt.
    Anno a húzott FX esetén pl azért kellet belőnöm IBT-hez viszonyítva az OC-t mert video encode alatt közel olyan hőtermelést csinált a cpu így ha IBT alatt megtudtam fogni a CPU-t akkor nem volt vele gond encode alatt se. Viszont ott erősen volt minimum 20+ fok különbség ha nem több a víz és a kupak hőmérséklet között.
    Szóval én így értettem, hogy nem feltétlenül reális ez a megállapítás. Még azt sem lehet mondani hogy teszem azt nálam elmelegszik a rendszer mert van 2db 480-as radi a radikon 4 venti pushban 1db Zalman Reserator torony tartálynak és cirka 4.5L folyadék kering a rendszerben szóval elég nagy a puffer ahhoz, hogy ne melegedjen el egykönnyen.

    Én inkább betudom annak, hogy 100W feletti hőtermelés esetén kicsi a CPU blokkok felülete ahhoz, hogy megfelelő tempóban tudja leadni a megnövekedett hőtermelést így nem feltétlen tudják tartani azt amit pl egy FC VGA blokk. De aztán lehet totál rosszul gondolom az egészet :).

    (#46071) ViZion : Teljes mértékben egyetértek 60 fok alatt megfogni intenzív terhelés mellet a CPU-t teljesen korrekt teljesítmény.

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák