Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz Weareus #46075 üzenetére

    A szűk keresztmetszetet én úgy értettem, hogy esetlegesen javítani lehetne egy CPU blokk hatásfokát ha maga a blokk mérete hőleadó felülete nagyobb lenne csak hát ugye kötve vagyunk a socket kialakítások és alaplapok felépítése miatt. A vga FC blokkokból kiindulva esetlegesen egy hasonló méretű megoldás elméletben jobb hűtést eredményezhetne mint a jelenlegi méretű blokkok. Persze pusztán elmélet :) de ha GPU esetén működik akkor miért nem működhetne CPU esetén is? GPU esetén majdhogynem tartható FC blokkal a víz hőmérséklet +10 fok érték ha azt nézzük még extrém terhelés mellett is és a különbség csak a blokk mérete.
    Erre gondoltam a szűk keresztmetszet megfogalmazással csak nem igazán jól foglaltam össze meló közben a dolgokat :D.
    -40 fokos víz esetén sem lesz -40 fokos a processzor keringethetem azt akár hogyan ha maga a felület ami átveszi a CPU által termelt hőt átlép egy értéket aminél többet nem tud átvenni és leadni akkor elkezd emelkedni a CPU hőmérséklet addig a pontig amennyit maga a szállító közeg (kupak paszta blokk folyadék) el tud vezetni. Ezért van az, hogy teszem azt beáll a hőmérséklet 60 fokon max terhelés mellet 30 fokos vízzel. Mert az aktuális blokk folyadék áramlási sebesség ennyire képes.

    De aztán lehet, hogy teljesen hülyeséget gondolok de nekem ez így logikus :D persze ez nem jelenti azt, hogy ez nem hülyeség.
    :R

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák