- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asus P5QL-E alaplap és Kingston DDR2 KHX8500D2K2/4G probléma
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Mini PC
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz Laraxior #46699 üzenetére
Hány darab és mennyi az aljzataid terhelhetősége?(általában 1A,de a manualban benne van)
+meg kéne nézni a lapod fan header-jeinek lábkiosztását,hogy feszültségalapon szabályoznak-e.Megtaláload a Manual-ban Internal Connectors fejezet alatt.Ha nem megy-nem vagy biztos,akkor linkeld a manualt és megnézem.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Laraxior
titán
Ha egy aljzatra ráb*szom az egész pakkot az úgy oké? Vagy sok lenne az alaplapnak? Mert hosszabbítót tudok csinálni, de egyesével nem akarom mindegyik rádugiszálni az alaplapra, meg el sem érne a vezeték.
...és akkor az alaplapról valami programmal? Mintha úgy rémlene, régen volt olyan program*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Grózi
Topikgazda
válasz Laraxior #46697 üzenetére
Egyszerű,performance módra teszed és szabályzod alaplapról ha van megfelelő aljzatod.Ha úgy nem megy akkor marad a vezérlő panel,esetleg Zalman Fanmate 2.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Laraxior
titán
Hogyan tudnám ezeket a ventiket úgy szabályozni, hogy ne kelljen állandóan a hátulján matatnom a fordulatszám állítónál?
Eléggé rossz helyre került. Fent van a radin, és játék közben szeretném ha maxon pörögne, míg böngészéskor, filmnézéskor elég ha a legkisebb fordulaton megy.
Mivel házon kívül van, így a fordulatszámszabályzó panel is felejtős.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
carr
őstag
Szerk:
Ja, nálam a világ is a feje tetején áll.
-----
Nekem megfelel. Nagyon örülök, hogy végre 2 munka mellett egy ilyet össze tudtam rakni...
Idő lett rá...[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
carr
őstag
válasz ViZion #46693 üzenetére
Kapjátok be!
Amúgy vélemény?
jó szar, zsúfolt, stb... másegyéb? Javaslat, észrevétel?
Ja, tudom!
Antenna!
(megsúgom 2 van)360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
carr
őstag
Alapjáraton 36C a vga. a prociról nincs infóm, mert valamiért -124C°-t jelez.
Pedig csak felapplikáltam a vizet, meg letakarítottam az alaplapot.
hmm.... A VGA (SLI) még ventis, így hangos a motyó, de az is eléggé fűtheti a radiátort. (alatta van)
jól gondolom?
Ház oldala nem tervezem feltenni, egyelőre tesztüzem, de ha stabil, és nem ereszt sehol, akkor maradhat fenn. Elől van egy szintén 120mm-s arctic venti, a radira meg alulról van felfelé irányítva két ugyanilyen.
=)
végre. 2 évig húztam...
A feltöltést lentről kezdtem, tartály->cpu->gpu->radi->tartály... Így nem nagyon lett levegős. és ki tudott szellőzni. nem túl sok benne a víz? kb 1L-t vett fel.
Kotyvalék:
96%os alkohol, kb 0.5dl, fagyálló -37C Sárga színű, kb 1dl (Shell), és 2015ös gyártású bontatlan (unix) ioncserélt víz.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
carr
őstag
válasz LLKobe #46415 üzenetére
Egyetértek.
Szintén Barrow fittingek. Nagyon szép munka.
Bár nálam még csak ülnek, nem dolgoznak... de érzetre is jó minőség.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
proci985
MODERÁTOR
kiegesziteskent: barki tud youtube csatornat inditani.
ordenare meretu hulyesegeket hivatasosok is irtak mar (ld a guru3d es a TDP esete az uresben nulla aramfelvetelunek vett GTX480al), de azert egy youtube oldallal jobban kell vigyazni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Atke
senior tag
válasz tom_tol #46679 üzenetére
Elképzelhető, ha ugyan akkora a hőleadó/cserélő
Jóval nagyobb felület melegszik a chipset miatt is. 2 melegedő dolgot hűtesz, a proci blokkot meg csak a proci fűti. Szóval ha a procit pl egy 120-as radi hűtötte, és most ugyan az a 120-as hűti a monoblockot is akkor lehet több bőven. -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Már említettem ezt a blokkot
Elképzelhető, hogy ezt használva több mint 10 fokkal magasabb a CPU hőmérséklet egy EK Supermaci-hoz képest ? Vagy valamit elkeféltem, bár nem tudom mit -
Grózi
Topikgazda
-
DigitXT
nagyúr
válasz abridabri #46675 üzenetére
Háööö, egy kicsit többről van szó, mint vélemények ütköztetése. Amikor épp
a tényekkel vitatkozol, azt nehéz a véleményszabadság égisze alá besorolni.De biztos úgy van, hogy én "kitalálom" a fizikailag is mérhető dolgokat.
Szerk: egyébként én tudom, hogy miért "nem működött" nálad a D5, de nem
árulom el. Mivel úgyis ingore-ra kell, hogy rakjalak, keresd meg magadnak.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #45997568 #46669 üzenetére
Gondolom elso nap nem fog deformalodni a magas hotol, pl egy honap mulva mar aggodnek. Tehat idovel
DigitXT Ha szerinted trollkodas ,az ami nem felel meg a te velemenyednek , es marpedig minden ugy van ahogy te kitalaltad ,akkor nyugodtan rakj ignorera
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz #45997568 #46672 üzenetére
Képletesen értettem a felforralást. Bár, ha leáll a keringés, akkor adott ponton akár meg is történhet még az is. A lényeg, hogy jó "forró" víz kell a deformációhoz, ami rendesen üzemelő és jól méretezett vízhűtéses rendszerben nem fog előfordulni.
Egyébként a kolléga ezt elég jól nyomja... A nagy radival át vagyunk verve, a D5 az pénzkidobás, kell a francnak FC blokk, most meg már a PETG szivárog magától: mintha vmi "antivízhűtés troll" lenne és mindenben csak a hibát próbálná keresni...
Kicsit még visszább olvasva volt olyan is, hogy a radi vastagsága se nem számít: az nem hűtőfelület növekedés, ha vastagabb... (Érdekes "szakmai tévedések" mondjuk...)
Persze senki ne vegye készpénznek! Ez csak amolyan benyomás, mellékzönge. (
Nem azzal van a baj, ha vki kevésbé tájékozott, inkább azzal, ha túl magabiztos.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DigitXT #46671 üzenetére
Hat en nem nagyon lattam ~35C-nel magasabban a hofokot a sajat rendszeremben, legkozelebbi szervizen cserelek csoveket, teszek be aramlasmerot meg hofok merot is a pontosabb ertekek miatt. Nem is tudom hogy lehet felforralni a vizet, kikapcsolod a pumpat fu(or)rmark alatt Elobb kapcsol le a hardver hovedelme...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz abridabri #46666 üzenetére
Benne van a pakliban. Minden másban is ami inkább csicsa, mint funkció. Mikor a folyadékokat válogattam mit is rakjak a rendszerbe kinti fórumon is parasztlázadás volt, hogy xy gyönyörű szín miért fog be mindent 1 hónap után meg trutyisodik. Hát van aki nézni, van aki használni veszi a gépét
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fuvi
senior tag
-
Ijk
nagyúr
válasz Armando_19 #46657 üzenetére
Add el ami van, vedd meg a VGA-t majd amit szeretnél. Aztán ha lesz felesleges 200k-d, akkor építs egy rendes vizet rá ha még érdekel. Nocutát csak rendes vízre (D5 szivattyú, minőségi radik, 16/10-es csövezés, stb.) cserélnék le.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Armando_19
őstag
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat, akkor szerintem most, és egy darabig hanyagolom ezt a dolgot .
Majd ha kijöttek a VEGA kártyák, vissza térek majd még tanácsértTovábbi szép napot, és jó fórumozást.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Armando_19 #46660 üzenetére
Szerintem ha kész vagy 200+K-t kiadni egy komolyabb VGA-ra,
amellé ne vmi szedett-vedett 8-as csatlakozókkal stb. operálj.
Sőt, ha már az előttem szólót is olvastad, akkor csak várd meg,
mire elérhetővé válik a hőn áhított VGA: milyen kiépítésű, stb.Egyébként a kérdésedben benne volt a válasz(od): van-e értelme
ezekkel vergődni? Hát nincs: tényleg vergődés lenne csak belőle.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Armando_19 #46660 üzenetére
Ugy hallottam a VEGA bol csak AIO vizes megoldasok lesznek mint a Furybol is , leghuteses nem lesz , biztos lesz hozzajuk elobb utobb FC blokk is ,de nem latom semmi ertelmet . Egy mar eleve draga kartyara ( AIO ara ) meg rakolteni egy fc blokk arat is.
-
LLKobe
veterán
válasz Armando_19 #46657 üzenetére
Szerintem a Noctuához képest nemigazán lenne előrelépés azzal az egy radival.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Elég rég jártam már erre...
Előkerült néhány kicsit régebbi vizes alkatrészem, és gondolkodóba estem, hogy össze rakok rá egy rendszert. Meglepődve tapasztaltam, hogy a használt piac az kb 0, nem találtam szinte semmi értelmeset, talán 1-2 csatlakozót tudok majd venni.
Szóval amim van: egy 12V-os Phobia pumpa, 600L/h, egy kék színű, sárga kupakos Innovatech kiegyenlítő tartállyal. Ez még a régebbi, lekerekített dizájn, nem egészen úgy néz ki, mint a DC12-260 12V, ami a varázslónál is árulnak. Van egy 240-es slim radim, szerintem ez egy asetek Waterchill rendszerhez volt anno.
Akad egy univerzális chipset blokk is, de azt szerintem nem fogom használni, nem igazán szeretném megbontani a vadi új z270f-em. Találtam egy adag 8/10-es csatit is, bár szerintem egy 10/13-as szerencsésebb lenne.
A kérdésem az lenne, hogy van értelme ezzel nekem elkezdeni vergődni? Jelenleg egy Noctua NH-D15-öm van, és egy 7600K-s CPU-m,amit nyilván szeretnék rendesen megrángatni. Ahogy elnézem, hogy kezdetekben csak a CPU-t hűtsem, 6db csatlakozóra, némi csőre, és egy CPU blokkra lenne szükségem.
Nyilván itt egy blokk minősége, és ára sem mellékes az adott esetben.
Ez vajon nekem előre vagy hátralépés lenne?
Tippek ötletek? -
DigitXT
nagyúr
válasz energy4ever #46638 üzenetére
Hőtermelést írtam, és direkt kiemeltem, hogy a mért hőmérséklet semmit nem
jelent itt: nem attól lesz melegebb a víz, hogy egy 70-75 fokos vmivel érintkezik,
hanem attól, hogy egy 360W-os valamit tart elfogadható hőfokon. Esetedben is
jól ráéreztél amúgy, hogy a hőátadással lesz gond és nem a CPU eszik 400-500
Wattot. Egyszerűen szarabbul hűthető, ergo a vizet kevésbé (!!!) melegíti. Ennyi.És igen, ha javítod a hőátadást, hűvösebb lesz, a vízen meg többet fűt, de úgy is
jóval kevesebbet, mint egy 360+W-os vízforraló: procit annyira nehéz meghúzni.
Szóval tényleg csak általában van úgy. Pl. a te esetedben is. Egy "szénnéhúzott"
proci, és egy gyengébb VGA párosa esetén lehet fordítva. De 1-2 fokról van szó! -
dvd_R+
őstag
válasz proci985 #46651 üzenetére
eddig nem csinálta, lehet most megtört .. hogyan tudom ellenőrizni ?
Feltöltöttem ide a hangot, amit ki add viszont így felvételen nem olyan mint élőben.. de így is borzalmas
[link] ezen a linken megtudod hallgatni[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
Volna egy Nzxt Kraken x61 hűtőm, eddig hibátlanul működött. A mai nap megjött a rendelt Wingboost 2-es Ventilátorjaim csak sajnos 12cm-es méretben és nem 14-es ben így nem tudtam felszerelni a radiátorra..
Sajnos csak akkor vettem észre mikor már darabokra szedtem mindent
Vissza raktam a gyári nzxt ventilátorokat becsavaroztam a radiátort a helyére gép bekapcs és olyan hangot add ki a kraken x61 mint egy kotyogós kávéfőző úgy 15-20 másodpercig bekapcsolásnál...
Aztán pedig kb minden percben 5-8 másodpercet ismétli ezt a hangot..Mi történhetett mert semmit se csináltam vele
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
BandiT85
aktív tag
válasz tom_tol #46642 üzenetére
Nekem is így nézett ki a 10 éves alphacool prociblokkom, sima desztvizet használtam mindig is. Annak a felülete viszont nem csiszolt volt (fényes), hanem nagyon pici gödröcskés felületű, és abban ült meg a fekete cucc, vagyis feketedett meg, nem is jött le soha igazán, bár a teljesítményt nem befolyásolta.
Lehet hogy a szupermaci jobb lenne egy-két fokkal, de ez viszont hűt mindent, és királyul néz ki!
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
Megérkezett a már említett fc blokk.Nem tudom mit használt az előző tulaj, de mintha megmarta volna a felületet ?
Maradhat így vagy szükséges valamilyen eljárás ?Ránézésre csak a proci hűtésére tekintettel vajon ez vagy inkább EK Supremacy lenne a hatékonyabb ?
Köszönöm
-
proci985
MODERÁTOR
válasz energy4ever #46638 üzenetére
en orulok a 60-65 foknak teljes terheles alatt a ket kartyaval. mondjuk a CPU 55-60 korul marad.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
+1
magam is így látom. VRM-en sok esetben csak borda van, a GPU-tól külön. Még nem néztem enyémen mi a helyzet.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ijk
nagyúr
válasz TTomax #46636 üzenetére
R390-et hűtöttem univerzális GPU blokkal, Vram-okat, VRM-eket felbordáztam amennyire lehetett. És két 800-as ventivel fújattam egy scythe pci-slot keretből, így a vrm-ek nem nagyon mentek 80 fok fölé ami ugye a kritikus.
De az egy közel 300W TDP-s kártya, irtózatos kemence. És nem a GPU a probléma ezeknél hanem a vrm, mert ahhoz kicsit kókányolni kell.Sajnos a FC blokk nem épp ésszerű megoldás, még egy 200k-s vga-ra inkább megveszi az ember, és ha szerencséje van örökíthető egy generációt. De egy 60-100k-s vga-ra biztos nem vennék 40-ért FC blokkot.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
energy4ever
addikt
válasz DigitXT #46637 üzenetére
Nekem az OC nelkuli 4670K benchmark kozben 70-75fokig megy fel, addig, a huzott 390x ( ≈360W TDP) 50-55fokig.
Szoval tenyleg csak altalaban van az amit leirtal.
Am letezik, hogy ilyen retek cpu-t fogtam ki? Remelem delid utan megoldodik minden. Az biztos, hogy nem en rontottam el semmit se, mert mar nem ez az elso hutes rajta, es mindennel rohadt forro volt a cpu... -
TTomax
félisten
Nekem meg attól szorul ökölbe az az arcom amikor évente dobhatok a kukákba egy FC blokkot...nálam csak a procin van viz,(igen több mint százezerért) és aio a vgan,olyan aio,ami két évvel ezelött már a 980SLImel is ment,és most a 1080al is vigan elvan 50Cfok alatt...mindez olcsóbb volt mint egy FC blokk és a második vgam szolgálja.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
carr
őstag
'f.szt csináljak?
Lentre tenném a pumpát, de a vga-t akartam először hűs vízzel ellátni. Így nem lesz gubanc, ha a proci kap először vizet? Úgy értem nem lesz hátrány? Proc hője nem magasabb, mint a GPU-é?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tikakukac
titán
válasz Omli85 #46628 üzenetére
Hát aki tökös az megoldja Én évente olyan 200-250k-nyi cuccot garizok le saját magámnak, családon belül fél millás tételek repkednek, tesóm szifonja is ha nem lenne garis instant 100k az ablakon. Az a baj, hogy én látom mekkora foskupac amit most ont magából a sor, így marad az, hogy garin belül pörgetek mindent.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Omli85
őstag
válasz Laraxior #46629 üzenetére
Rutin meg az évek legközelebb én is hasonlóan járok el de hát ez volt az első vízhűtés építésem még fiatal vótam és bohókás .
(#46630) Makesz79 : 45-47 max 50 fok a gpu de az már "extrém" eset. 1100/1600-on. Itt van pár eredmény [link]
(#46631) mpierre : örülök hogy akkor nem leszek kinézve ezen megmozdulásomért ebből a topikból
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
mpierre
veterán
válasz Omli85 #46628 üzenetére
Msi gaming r9 390 végül nálam is így járt, mert nem találtam szereléskor a gyerek játék, plasztik kombifogóját.
De előtte meg a 0 perces msi ment vissza garba.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Omli85
őstag
válasz Tikakukac #46627 üzenetére
Kotta garis Asus DC2 390-ről úgy böktem le a gari matricát mintha ott se lett volna 1.5 óra game után nem lehetett meg maradni a szobában úgy befűtött szóval ment rá az fc blokk . Evvan veszélyesen élek .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #46624 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy ha olyan vidkarid van ami garibukós ha bontod, akkor nem biztos, hogy bevállalnám, ha tényleg biztonsági játékos vagy. DOA cuccok nyilván mások, de ilyen 1 év után már szépen ívelnek a gariba a *-ok. Ami a bármi.
-
Tikakukac
titán
válasz ViZion #46624 üzenetére
ha baja van, addig csak kiderül
Nálunk is vannak kusztomerek akiknek vannak olyan mesés számaik, hogy mi mennyi idő már nem lesz hibás. Maradjunk annyiban, hogy az alagsorban a szervizben nem a fél éves gépek állnak toronyban
-
ehhh... remélem ezért bannolnak.
TaaT: nekem sem vizes az új VGA, adok neki egy fél évet, mert boltból vettem, tök új, ha baja van, addig csak kiderül.
Tikakukac: akkor ez mit is jelent? Nemrég vettem a karit, 2-3 hónapja. Most autócsere volt, új konyhabútor, sok munka, etc. Se pénz, se idő, de nyárig nem is igénylem, nem vészes a hangja -ez persze júliusban változni fog, biztosan.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tikakukac
titán
Meg kell venni a duplán platezett karit, legyen hely még 2 bordának és mehet az univerzális. Filléres tétel, tökéletesen működik és hangja sincs ugye, mert mitől lenne. Annyiban rosszabb ez a verzió, hogy azért meg kell nézni mit vesz az ember.
-
TaaT
nagyúr
válasz abridabri #46619 üzenetére
Nem rémlik hogy valaki is leszólta volna az univerzális GPU blokkokat, bár annyira masszívan nem követem a topikot.
szerk.: Nabakker Grózi
Nekem mondjuk akkor szorul ökölbe az arcom amikor valaki 100e-ért levizezi a procit, de a VGA ott ventilátorozik a gépben.
Inkább az ismerős hogy valaki nem tudja az univerzális blokkról hogy érdemes-e használni, és ezt megkérdezi a topikban.
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
Grózi
Topikgazda
válasz abridabri #46619 üzenetére
Na most kiverem a biztosítékot..
Részemről nem vetem meg,csak nekem olyan kb. mint gumival az asszonyt...Félig vizes kártya nincs számomra vagy léghűtés vagy full cover.
(#46620) Tikakukac[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
veterán
How to Watercool a Video Card
Na ez tok jo teszt , nem kell ide FC blokk , uni blokk + egy sima venti a vrm/ vramok fole es kesz , meg borda se kell rajuk. -
carr
őstag
Ohfuck...
16/10es rendszeremhez sikeresen megvettem a 13/10 90°csatikat.
van valakinek 16/10es ugyanígy 90°? S.O.S. !!
4db kéne.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
válasz Thorus #46613 üzenetére
10-es belső elég. Olyan alak inkább csak bay-ben van, esetleg pár olyan, amit a szivattyúval adnak. Ezen kívül nem láttam.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Thorus
aktív tag
Egy kérdésem lenne az urakhoz itt.
Vízhűtésemet merev csövezéssel akarom megoldani és elég sok méret van. 12/10 a cső mérete amit kinéztem. A rendszerben csak a proci lenne és tuningmentes i5 /igen tudom vízhűtés egy nyers i5-re eléggé felesleges, csak ki akarom próbálni a vizet is/ meg egy 240es radi. Elég lenne átmérőben a 12/10 vagy eggyel nagyobb méret javasolt?
Lehet valahol kapni lapos tartályt vagy csak hengeres létezik? Nem bay tartályra gondolok mert a gép tetejébe akarom beépíteni majd.Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
LLKobe
veterán
válasz flexomaci #46610 üzenetére
A 240-esen a házba befele szívóra tedd a ventiket, a 360-ason pedig a házból kifele fújjanak felfele.
Illetve a ház hátulján lévő ventit is befele szívóra tedd, hogy a 360-as radi alá fújja be a friss levegőt.Nekem is így van.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
flexomaci
tag
Sziasztok!
Egy újabb felmerülő kérdés az új hűtésemmel kapcsolatban. Mivel tök analfabéta vagyok a vízhez, de valahol el kell kezdeni. Két radi lesz beépítve. Elöl egy 240-es, felül pedig egy 360-as. Mindkettő 60mm-es. Olvastam olyan cikkeket, ahol azt írták érdemes az egyiket szívóra építeni, hogy friss levegő is kerüljön a gépházba. Ez így megállja a helyét? Nem számít, hogy a radiátorról a meleget szívja befelé?
Üdv: István
-
-
carr
őstag
A szivattyút/pumpát (ki hogy hívja...) hova kéne tennem? Az alsó részen a hátsó ház venti helyére gondoltam (máshol nem is nagyon van hely), de.... javaslat?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Leon77
őstag
Ha valaki a varázslónál vette az ek supermacy blokkját (mint én) és esetleg am4-es platformra váltana annak ingyen adják a módosított back platet és a felfogatót (csak a vasat)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
carr
őstag
válasz abridabri #46557 üzenetére
EKWB fc blokk szintén... kérdés:
Hogy kössem be?
Vagy ennél annyira nem számít?[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
AzŐsgén2
tag
válasz DigitXT #46569 üzenetére
Én is erre a következtetésre jutottam, de köszönöm hogy megerősítetted az elképzelésemet, szerintem is a kör végén van a helye a tartály előtt.
(#46570) ViZion: Azt tudom, hogy mindenbe bele tudtok kötni, de sebaj, vevő vagyok az építő jellegű kritikára. Ha elkészül, majd posztolok pár képet. Mondjuk azt már most tudom, hogy nem tudom 100%-ig megvalósítani azt, amit elképzeltem, de ez az első komoly moddingom, nem csak egyszerűen berakok pár blokkot, hanem még a házat is átalakítom... lesz itt flexelés, fúrás, miegymás, szeretni fognak a szomszédok, mivel műhelyem nincs. Ezekkel a nikkelezett rézcsövekkel keményen megfogok küzdeni, az első csőhajlító szerszámot, amit vettem hozzá, mindjárt az első próba hajlítás alkalmával sikerült elrepesztenem... olcsó húsnak híg a leve, vettem egy nagyobbat.
Ugyanitt vízszerelést vállalok.[ Szerkesztve ]
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik