Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Omli85 #46068 üzenetére

    Most egyébként pont konkrét esetről van szó..., de

    "Szerintem nem nagyon van blokk, ami ezt tudja, de lehet én gondolom rosszul..."

    Maradjunk az utóbbiban. :K

    Alkalmasint egy adott CPU blokknak alacsony térfogatáram mellett már drasztikusan romlik a dT-je, ez igaz, de az ellenkezője is.

    Mondhatnánk úgy is, hogy egy blokk dT-je monoton csökken a térfogatáram függvényében, így minél nagyobb a térfogatáram, annál kisebb a dT, azaz annál jobban hűt a blokk.

    Ha kizárólag a blokk dT függvényét néznénk, akkor azt is mondhatnánk, hogy minél nagyobb térfogatáram kell, és nincs optimum pont, szóval ezt csak azért mondom, hogy tudjuk: a dt fontos, a blokkon pedig nem fog múlni.
    (A nincs optimum persze nem igaz: végtelen nagy térfogatáramot nem tudsz előállítani, meg ott már a sok (több) pumpa hőtermelését is bele kellene számolni, etc...

    Nem a blokk a szűk keresztmetszet: minél több vizet pumpálsz át rajta minél nagyobb dt-vel (igen, a hideg-meleg víznek is van egy dt-je, ami a legnagyobb a blokk után és a radi után mért két helyen), annál jobban fog hűteni.

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák