-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
válasz #90933760 #42686 üzenetére
A plexi csőnek vajon teljesen a középső lyuk aljáig be kell mennie?
Indokolatlanul vastag az o-gyűrű. Ha bele rakom a neki kialakított horonyba akkor olyan kicsi lesz a lyuk belső átmérője, hogy max. rá tudom biggyeszteni a csövet az o-gyűrű tetejére.
Vagy az Alphacool radinak vagy az B14-PS-nek nagyon furák a furattávjai.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Zoltn
senior tag
Hey!
Egy kis szerelési segédletet szeretnék. Beköltöztem egy FD Define nanoS házba, és van egy kis gondom vele.
Előre pakolnám a radit, meg a ventiket ugye, és ami vannak hozzá 3 centis csavarok, nem érik el a radit, ha átdugom a ventiken, mert egy kis bakra fekszenek fel. A lényeg az hogy hol kapok mondjuk 4 centis csavarokat hozzá. Bár ez elég hülye kérdés, tudom az obiban.Nem válaszként szántam persze.
[ Szerkesztve ]
"Music is your only friend. Until the end!"
-
JasL
senior tag
válasz Jim Tonic #42690 üzenetére
Az enyém nem csúnya, csak egyszerű. Ha sziloplaszttal ragasztottam volna, vagy keresztbe kasba mennének a vezetékek, akkor annak tartanám. Nem hinném, hogy ronda, csak mert nem plexi csövek vannak benne meg cirkuszi dizájn csilivilivel. Funkcionális vízhűtést építettem, nem kirakatgépet, ezért nem kell szépnek lennie. Viszont nagyon rendezettet van megépítve és büszke vagyok rá, akkor is ha más mást gondol róla.
-
gyiku
nagyúr
válasz energy4ever #42691 üzenetére
fasza az otlet es jo iranyba haladsz a kivitelezessel. ne hagyd magad eltantoritani az istennek sem
hüllő
-
energy4ever
addikt
En nem vettem leszolasnak. Csunyan nez ki az enyem, ebben az allapotban, az teny.
Viszont ha egyszer tenyleg keszlesz, es bekerul majd a vegleges helyere a tv melle, akkor igenis igenyes lesz. ITX Topikos hsz-emben meg vannak is rola renderek hogyan nezne ki majd ha a helyen lesz: [link]
-
Frenky89
addikt
Hárman három félét. A víztől amúgy nem félteném. Sokkal inkább azt nem tudom, hogy az EK lötty megeszi-e hosszútávon azt a gumis-szivacsos izét.
Az új EK res+pumpa kombókon - legalábbis a D5-ösökön - már csak 3 lyuk van (in, out + felül egy) szóval marad a radis, vagy Phobya-féle átmenős megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz Frenky89 #42684 üzenetére
Vízben nem porlad szét szintetikus szivacs (valójában levegőn se nagyon, csak a tengeri szivacs, mert az organikus). Én a logósat raknám be
Hőmérőt én a tartály beömlőjéhez tettem, közvetlenül a proci után. Ha még nem vetted meg, ajánlom ezt, akárhova rakható ahol van fitting: [link]
-
törölt tag
válasz Frenky89 #42684 üzenetére
Plexi cső szerintem a legjobb, a szivaccsal én biztos nem kínlódnék, szűrni úgy se szűr. A logós nem tudom mennyire lehet jó buborékterelő.
Hőmérőt bárhova, de általában a tartályba szoktuk tenni, ha van az alján 3. lyuk is. Vagy esetleg a radiátorba, ha a tartályon nincs hely, radiátoroknak a végén ha több lyuk van vagy a másik végén a "légtelenítő lyukba".
Külön T idomba kötni tök felesleges, csak akkor ha nincs neki hely sehol. -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Újabb kérdések.
- EK-XRES-ben melyik örvény gátlót érdemes belerakni (logós plexi, plexi cső, szivacs)? A szivacs nem porlad szét bizonyos idő után?
- Vízhőmérőt - 1 darabot - hova érdemes rakni, melyik hőfok az érdekesebb (radi be-, vagy kimenet, egyéb, esetleg mindegy, mert előbb utóbb úgyis beáll egy stabil hőfokra a kör)? Alphacool NexXxoS radi lesz, szóval lesz lyuk dögivel. -
rup1u5
nagyúr
Hát a ház teteje ugye vízszintes és tök nyitott méhsejt formájú rács porszűrő nélkül tehát ott bemegy a por a radi mellett és szerintem ocsmányul is néz ki ha nincsenek helyükön a zajszűrő elemek.
Az eleje meg ilyen, plusz a műanyag burkolat. Itt csak az a por tud bemenni amit a ventik átszívnak a szűrőn és hang sem nagyon jön ki.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
JasL
senior tag
Tőled az sem lepne meg, ha leszólnád, de pont keveset adok a véleményedre, így nem sértődnék meg Tudom, hogy az enyém nem számít dizájnos víznek, se keménycső, se szép könyökök, és csak a CPU van vizezve, de mint ahogy írtad, tényleg csak az egyén véleménye számít, ebben egyet értünk. Én csak azért írtam neki, hogy van még mivel dolgoznia, mert az a szép kék lötty valahogy nem illik abba a félkész közegbe, de mint ahogy írta, hogy nincs kész, én csak ráerősítettem neki, hogy ja, lehet még rajta finomítani! Tény, hogy nekem nem tetszik a mostani állapotában, de azért nem leszólásnak szántam, bár lehet úgy jött le!
rup1u5: elölre azért kérdeztem, mert kihangsúlyoztad: "Bemenne felül a por és kijönne a zaj."
jones965: zárt csoport, de szabad jelentkezni!
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
[link] mar emlekszem. nekem speciel a tied nem tetszik, meg sem szoltam eddig le, mert van bennem egy kis joerzes, es nem fikazom le a user elso talalkozasat az epitett vizzel.
az izles kulonben is szubjektiv dolog, en sokkal inkabb a raforditott idot, a kitartast es a tenni akarast ertekelem, azon felul meg itt az a lenyeg, hogy egyed kielje a buzeralasi igenyet, majd elegedett legyen a vegeredmennyel, tok mindegy hogy nez ki a vegen es kinek tetszik, kinek nem. o legyen elegedett, semmi mas nem szamit.
hüllő
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Fr3eWar #42673 üzenetére
ja, ugy mar annyira nem orulten draga, csak draga.
viszont hoppa, aquaero 6 LT par ev utan vegul megis megjelent a piacon.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
TomiLi
addikt
Oh my God! [link]
Bogyorisz
-
rup1u5
nagyúr
válasz seniman #42662 üzenetére
Az ki van zárva! Bemenne felül a por és kijönne a zaj. Tetszik a Define S zárt teteje és így is kívánom használni. Azért is vettem ezt a házat mert befér előre 360/60-as radi is akár és ott van rendes porszűrő.
(#42663) spanglee001:
Láttad a képem? Fönt elől-hátul a két fehér 140-es venti terel egy szélcsatornát, a kék led-es 120-as középen fönt meg rá van támasztva közvetlenül a VRM bordára. Rendesen átfúj a csoffadt kis VRM borda lamellái között mégis teljesen alapon, játék közben 80fok. Ha némi szolid tuningot is eszközölök és feszültség emelése nélkül csak a procit lököm föl 4.3GHz-re akkor ugyan ez már 100 fok játékok alatt. És akkor hol vannak még a stressz tesztek meg a komolyabb tuning.....
A vízhűtés elkészülte után is lesz légáram a házban. Hátulra megy a ledes 120-as, elől lesz a két 140-es a radi előtt és alul marad a slim scythe ha elfér mellette a pumpa. Az egyik ok amiért maradok a levegős VGA mellett, hogy legalább az is kavarja a levegőt a házban.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
JasL
senior tag
Már mutattam, tekerj vissza. De én kifejezetten teljesítményre építek, nálam a dizájn puritán.
Amúgy, tisztelt mindenki, a merlinhardver chat-jével beszélgettem, és indítottak egy csoportot, ahol vízesek gyűlnek össze tapasztalatot megosztani meg fényképeket is.
Megosztanám veletek: PC modding és vízhűtés közösség
-
DigitXT
nagyúr
válasz spanglee001 #42663 üzenetére
Évek óta megy az ASUS-om hibátlanul, full víz + rendes tuninggal...
És egy darab házventim sincs, sőt a táp is félpasszív (terhelésfüggően). -
spanglee001
addikt
válasz rup1u5 #42661 üzenetére
viszont legyen ám nagyonjó a ház szellőzése, ha víz hűti az alpalapot én is azt hittem hogy minek már szellőzés ha a melegedő részek mind vízzel vannak betakarva, aztán ismerettség álltal sikerült csak legariztatni a megégett lapot pedig szólt előre, hogy sokkal jobb "nekitámasztani" egy ventit a vrm nek, mint a vizesblokkot rá, hát igaza volt, azóta nem is gondolok rá, hogy a lapot is vizezzem
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
rup1u5
nagyúr
válasz KAMELOT #42660 üzenetére
Oszt', hogyan kössem be a léghűtéses KFA2-m?
Soha nem is volt tervben a VGA vizezése. Alaplapi VRM hő-probléma felől indultam. Majd egyszer a jövőben ha lesz fölös pénzem és időm veszek egy vizes EVGA 1170-et, betolok hátra még plusz egy 140-es x flow radit és kész.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
energy4ever
addikt
-
JasL
senior tag
válasz energy4ever #42651 üzenetére
This is a Quality Class 2 EK-AF X-Splitter which may have some finish imperfections (see sample photos). As a result this EK-AF X-Splitter is offered at discounted price.
Azért az elég durva, ha küldenek egy festetlen, logozatlan fémkockát
-
JasL
senior tag
válasz energy4ever #42649 üzenetére
Oké, ez még tényleg nem végleges, elég csúnyácska még nagyon.
Elosztó kockát milyet vettél, linkelnéd? Kösz.
-
energy4ever
addikt
Meg rengeteg dolog van vele. Alapbol a vizhuteshez meg nem erkezett meg 2 csatlakozo amivel megtudom oldani a proci blokk koruli ossze visszasagot, illetve a masik, ami a feltolto cso. Az majd egy elagaztato kockaval lesz megoldva a res tetejenel(ami most kijon a radi aljabol). A kabelezesnek is kellenek plusz furatok. kell majd egy bemeneti venti, stb.
Ja meg folyadekot is utan kell toltsek, mert igy habzik nagyon. -
JasL
senior tag
válasz energy4ever #42647 üzenetére
Képet!
-
energy4ever
addikt
Na ma megjott merlinbol a csomagom. Picit most is kesett, de nagyon korrektek voltak a sracok. Hivtak mikor beerkeztek a cuccok, es feltudtak addni, stb. Valamint en a phobia-s gummicukor helyett alphacool-os egerpadot kaptam.
12.5 ora szereles utan vegre kesz a gepem annyira, hogy mar vizesen megy. Osszehasonlithattatlan a 28mm-es radi utan ez a 86mm-es.
(#42644) Baltoafarkas:
Na az a lenyege ezeknek a rendszereknek, hogy az uj SSD-ket amiket az alaplapra dugsz (m.2) is olyan mintha PCI-E-be lenne dugva, igy lehet donteni, mit szeretne az ember. M.2 RAID-ot, vagy megtobb GPU-t.
Most ha valakinek kell a raid, akkor ott mar lassul a PCI-E szorzo, igy (foleg AMD hidnelkuli cf-nel) lassul a multi GPU is.
De ha nincsen raid, akkor teljesen egyetertek veled! "De a három az se nem ilyen, se nem olyan." Ha mar lud, legyen kover!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz abridabri #42643 üzenetére
Nem tudom, nekem a három kártya sose jött be. Vagy kettő, vagy ha ütőset akar akkor már legyen négy és csapjon oda. Még ha értelme sincs. De a három az se nem ilyen, se nem olyan. Oké, a három monitor miatt megvan ennek az érve, de akkor is. Bár a három monitor nem jelent 3x GPU terhelést, szóval az se igazán érv.
-
LLKobe
veterán
Valszeg ez lesz az! Köszi mindkettőtöknek
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
rup1u5
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #42631 üzenetére
Kösz! Efölött valahogy elsiklottam.
És miért baj az, hogy csak 8mm a belső átmérő? Mérhető hibahatáron túli hőmérséklet különbség 8mm-es és 9mm-es belső átmérőjű fittingek használata mellett?Csináltam egy fantasztikus paint alkotást az elképzelésemről. Nem röhög!
Sárga lenne az áramlás iránya, letről fel.
1-2-3-ra gondoltam 90°-osakat, 4-5-be 45°-akat hogy kicsit hátrafelé-fölfelé kerülje a VGA-t. Jó lenne ha viszonylag könnyen ki-be lehetne tenni a VGA-t. A többi helyre gondolom sima fittingek jók lesznek és kéne még valahova egy leeresztő csap. Ezt hova lenne érdemes rakni?Lehet savazni de azért kíméletesen ha kérhetem! Ez lenne az első vizem.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nincs esetleg valami tippetek hogy a képeken látható 18-as radi miféle gyártmány lehet?
Gondolkodok a megvételén, de az eladó azt se tudja milyen gyártmány, miből van... Amit tudunk hogy 18-as, és 3 centi vastag:Legalább azt kéne tudnom hogy réz-e... Az látszik hogy alacsony FPI-s.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
törölt tag
Főleg ha balfaszok csinálják akkor előfordulhat, azért ezt többen is mondták már akkor itt a topikban, hogy csoda ha normálisan működni fog. Nem lett csoda.
Az algákat később megoldották, ott a legnagyobb baj a bekötésekkel, az áramlási sebességekkel, a gépek ellenállásával, a párhuzamosítás "jóvanaz" felfogásán bukott el az egész. Meg az, hogy tényleg sok mindenhez fingjuk sincs a barkács életből. -
JasL
senior tag
válasz #90933760 #42625 üzenetére
Az még nem is a mostani helyükön volt, rég elköltöztek egy nagyobba és igen, lebontották, mert több probléma is volt vele, az egyik amire ha jól emlékszem, az az volt, hogy új PC tag beépítése nehézkes volt, és valahogy a hőmérsékleteket sem sikerült hoznia. Valamint sok helyen szivárgott, ennyi szerelési pontnál már nagyon könnyen előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Ugyfest sikerult teljesiteni a szamitogeppel az 1200km-es tavot. Nem szivargott a viz sehol belőle.
Mondjuk még nem inditottam el...*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
gyiku
nagyúr
0 pumpa, 0 ventillator, passziv tap lian li-be csomagolva: HOLY $H!T
hüllő
-
rup1u5
nagyúr
válasz proci985 #42613 üzenetére
Jó hogy szólsz! Komplett-et el is felejtettem megnézni.
(#42614) DigitXT:
Igaz. Megnézem milyen megoldás fér bele.(#42615) LLKobe + (#42616) TaaT:
És ezeknek a belső átmérőjük is jó vagy ugyan olyan szűk mint amit én kinéztem?(#42617) JasL:
Jó tudni! Megnézem van e ilyen az alaplapomon. Ez lenne a legegyszerűbb megoldás.(#42618) szunya1:
Augusztusban rendeltem tőlük blokkokat az alaplapomra és minden simán, gyorsan ment. Igaz én a svéd oldalukon keresztül de ahogy elnézem ugyan az a bolt.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
törölt tag
-
JasL
senior tag
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #42603 üzenetére
Igen, Svédben élek.
Akkor inkább a 8-10 eurós EK vagy Alphacool fittingek körül nézelődjek? Mit ajánlanál?
(#42606) Jim Tonic:
Köszi de ez már túl tudományos nekem.(#42607) seniman:
Letettem a hőszenzorról. Nem lesz. Különben sem tudnám hova tenni azt a kijelzőt. Inkább fittingeket ajánlj! 16/10-es méretben!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Jim Tonic #42610 üzenetére
Létezik. Valóban az 5K-soknál is írja. Anyagállandóra is passz.
Én sem vagyok nagy tuningmester. Sosem kötöttem alaplapra. Viszont
a motoromba kötöttem már sima levegős hőérzékelőt, és működött...
(Mármint jól: abban is 10K-st használtak. A gyári műszer viszont mást.)Olajhőmérőnek meg ilyet fogok berakni, de ez már nagyon más (és off).
Annyiban érdekes, hogy a paramétereit szoftverből kell megadni, tehát
elméletileg "tetszőleges" (más karakterisztikával bíró) szenzort elfogad
a "fedélzeti számítógép". Mondjuk nem véletlen "univerzális" a neve.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DigitXT #42608 üzenetére
Azért az érdekes, hogy az 5k-soknál is azt írja, hogy alaplapra köthető. Egyébként a Mainboard itt az az alaplap? Létezik deszka ilyen csatlakozóval? Esetleg többféle megoldás létezik? Nem vagyok nagy tuning mester, nem ismerem ennyire az alaplapokat.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz DigitXT #42608 üzenetére
Köszi, ez hasznos infó.
Saját vezérlő tervezésén agyalok, ezt akkor mindenképpen figyelembe kellene venni. Anyagállandóról nincs infód esetleg? Mondjuk ebből a grafikonból már kideríthető.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Jim Tonic #42606 üzenetére
Annyiban mondhatjuk, hogy létezik, hogy jellemzően 10K-s van használatban.
Szerk: Aquatuningon írják is, hogy alaplapra köthető (ha van rajta bemenet).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rup1u5 #42602 üzenetére
Ezek PTC/NTC termisztorok, amikből rengeteg típus létezik, eltérő karakterisztikával. Pl. az én ventilátor vezérlőim 50K3950-es NTC termisztorokat használnak, aminek a mérési tartománya (üzemi hőmérséklet) -55-125°C, a referencia hőmérsékleten (25°C tipikusan) ellenállása 50 kOhm, a 3950 K pedig az anyagállandó, ami karakterisztikát (görbét) adja meg, azaz hogyan változik az ellenállása az egyes hőmérsékleteken. Az NTC egyébként azt jelenti, hogy a hőmérséklet növekedésére az ellenállása csökken, míg a PTC-nél pont fordított a helyzet.
Tehát azon felül, hogy kell valami hozzá, az is fontos, hogy ehhez a termisztorhoz legyen hozzáigazítva. Lusta vagyok utánanézni, de lehet, hogy az interneten fellelhető, milyen termisztor van benne, utána lehet tovább keresgélni. Mondjuk én nem tudom, létezik-e valamilyen iparági szabvány vízhűtéseknél, és igyekeznek egyfajta termisztort használni, de jobb ennek utánajárni, mielőtt megveszünk egy "hőmérőt" csupán csak azért, mert az a legolcsóbb.(#42605) TESCO-Zsömle: 8,06 mm. Azaz kb. semmi értelme a 10-es csöveknek.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #42603 üzenetére
Nekem vannak ilyenjeim elfekvőben: lemérjem?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz rup1u5 #42602 üzenetére
Rosszul értelmezed, az a hozzá való cső átmérője birodalmi mértékegységekben, ahogy írja is: 16/10mm (ID 3/8" OD 5/8") Maga a fitting belül legjobb esetben is max 8mm, de sanszos, hogy annyi se.
BTW remélem kint élsz Svédországban, különben hiába nézegeted a svéd Aquatuning-ot, mert csak a német postáz nemzetközileg is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
rup1u5
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #42601 üzenetére
Ha jól értelmezem akkor 3/8" a belső átmérője ami 9,525mm. Azon kívül, hogy ez nagyobb terhelés a pumpának van egyéb hátránya? Az esztétika másodlagos most, hogy így munkanélküliség mellett borult el az agyam vízhűtésileg.
Más:
Ezekhez a Phobya thermal sensor-okhoz kell valami méregdrága kütyü is amibe bele lehet dugni őket ugye? Én meg azt hittem simán rá lehet dugni őket az alaplapra. Felejtős ez is. Nem lesz méricske.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz rup1u5 #42595 üzenetére
Pont azért olcsó, amiért a többi meg drága. Egyrészt nem a legesztétikusabb látvány, másrészt meg szűk a belső keresztmetszete. A 8-10€-s könyökök azért kerülnek annyiba, mert 9-10mm a belük. Utóbbi kisebb csoda a G1/4-es menet 11,?mm-es lábkörátmérőjével, de megcsinálják.
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest