- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Laraxior
titán
Szerintetek az ilyen noname venti? Kellene még 3 a radira, hogy meglegyen a 9, meg tennék a házba is egyet. Tehát kell még 4-5 venti, de ahogy elnézem itthon ezer ft felett vannak darabjai. Különösebben nem zavar a hangja, csak azért ne dögöljön meg egy hét után
-
seniman
veterán
válasz
Whit3Rav3n #40991 üzenetére
A HK blokkokat nem tudtam biztosra,eddig itt láttam csak külön megemlítve,hogy kompatibilis.Az EK-nál ki is emelték,hogy a HB híd felejtős.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
seniman
veterán
válasz
ViZion #40987 üzenetére
Nem kell hozzá feltétlen az Aquero,usb-n keresztül is üzemeltethető az Aquasuite-el,csak úgy az igazi.
(#40989) cain69
Tud az Aquacomputer durva cuccokat gyártani,csak ez sajnos az árcédulán is rendesen megjelenik.Eddig ők az elsők akik tudtak olyan GTX1080 blokkot tervezni,ami nincs útban a HB SLi hídnak.
-
válasz
energy4ever #40986 üzenetére
ez egy valamilyen eheim alap+aquacomputer szabályozás. utóbbi cserélhető rajta, emiatt lehet a pumpát upgradelni is. a mechanikus rész ugyanaz bennük. a legjobb szvsz mégsem ez, hanem a hozzá való tartály. azzal együtt tényleg jól mutat. pl.:
-
törölt tag
válasz
Nem csúsztál le semmi értékesről, ezerszer inkább egy D5, mellé meg nyomásalapú áramlásmérő meg egy Aquaero panel és megkapod ugyanazt konkrétan, igaz kicsit drágábban végül, de profibban.
-
ViZion
félisten
válasz
Nem a pumpa sok, hanem köré még a cucc... Gondolom csak Aquacomputer vezérlővel működik együtt.
De nem olvastam utána. -
JasL
őstag
Azt hittem vmi 40-50ezres dologról van szó. Ez így annyira nem is durva. 25k nem durva ezért a kinézetért meg tudásért.
Van még itt pár finomság.. lehet Aquatuning pumpám lesz? [link]
Ezen mi a halál ez a sok tüske? [link]
Flow oké, RPM oké.. de BUS? Ventijel? hőmérő oké.. meg alul az a "SATA" akármicsoda.. tele van pakolva mint a karácsonyfa!
-
Csokilama
tag
válasz
#90933760 #40980 üzenetére
Hmm, majd kipróbálom én is egy radi-blokk tesztnél.
Nekem az tetszik még, hogy a hátulját külön is lehet venni ilyen upgrade kit keretein belül, majd átcserélni akár egy ilyen mezei típuson is mint ami nálam van. Például valami ilyet összehozni: [link]
Tudtommal Laing D5/ Swiftech MCP655-nél is az alapja ugyan az amit az OEM gyártóktól kaptam és arra megy a sallang (PWM, aquabux, temp ) -
törölt tag
válasz
Csokilama #40978 üzenetére
Inkább átlagos, teljesítménye elegendő mindenre, hangja nem a legcsendesebb van egy kis mély morajlása, de amúgy csendes.
Jó kis szivattyú, egy baja van hogy újonnan marha drága. Akkor már inkább EK vagy Phobya hasonló megoldásaiból válogatnék már, bár azokba nincs ennyi fícsör, mint ennek a hátulján. -
Nojbee
tag
válasz
Weareus #40955 üzenetére
Átgondolom, végülis letudom fújni feketére és akkor a kinézete is okés.
Szokott lenni aprón ilyen réztető, vagyis már láttam. És akkor külön olcsóbban betudom szerezni.Viszont akkor pumpát külön kell megvennem. Arra tudsz ajánlani?
Jobban megnézve az általam linkelteket, kettőn nincs szabályzó. Az EK D5 Variotól meg félek kicsit mert a mostani is gagyi.
Az alaplapomon van kifejezetten a pumpának 4pines hely és a biosban tudom állítgatni. Esetleg amiatt lehet szabályzó nélküli is. Bár a mostanit sem sikerült vele szabályozni, vagy csak én csináltam rosszul...Egy ilyen szivacsot még érdemes venni pluszba?
Silentboxon is gondolkoztam, talán átalakítható hogy d5 menjen bele.
-
JasL
őstag
Aha, szóval kell egy tető is.
Jelenleg milyen PWM-es, tartály nélküli (már van 250-es) D5 pumpát ajánlotok, ami megbízható és csendes, valamint ár/érték arányban is remek? (a 45ezres nem feltétlenül ilyen)
-
JasL
őstag
Ha le szeretnék cserélni egy Phobya DC12-260 szivattyút EK D5-re, az simán belemegy a mostani helyére? 1/4-es fittinges.
A motor mellé kell még valami tető is? Hogy működik ez?
Hangtalan lesz ez is, mint a mostani (feszültségszabályozóval hangtalanra vezérelt a DC12)?A tervem lényegében erősebbre cserélni a motort nagyobb átfolyásért, az eddigi némaság megőrzése mellett. Jó ötlet ez a csere, vagy nem és van jobb?
Nem vagyok nagy szaki, összeraktam 3 éve egy Phobya kit-et, azóta megy benne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT #40964 üzenetére
van siman tube spare part, tetejeben meg olcsobb is. 400ast linkeltem, de van rovidebb is.
-
KAMELOT
titán
Van ez a EK Xres pumpa+ tartály kombó! Szeretnék egy nagyobb tartályt. Ha ezt megveszem akkor ezt simán rá tudom csavarni a régi helyére?
Köszi előre is! -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Aquatuningról akar rendelni valaki mostanában?
Am rendeléstől számítva hány nap, mire megjön a cucc? -
-
Nojbee
tag
Sziasztok,
1, Már írtam régebben, hogy a pumpám katasztrófálisan hangos, ráadásul rezonál is minden hiába teszek alá szilikont. Átépítettem, hogy ne legyen lecsavarozva, ne nyomja a cső lefelé hanem kicsit lógjon inkább, szilikon alá, de semmi változás.
Mondtátok hogy teljesen csendben kellene lennie 2-3-as fokozaton, ezért mivel megint hozzá fogok nyúlni a rendszerhez, veszek inkább egy másikat.
A tetőt meghagynám mert arra nem szeretnék pluszban költeni.3 pumpát néztem ki, tudnátok segíteni a döntésben?
EK-D5 Vario
EK-D5 PWM G2
Alphacool VPP655 - PWM gondolom erre is jó a tető?!2, Van egy másik problémám is
A régi gépházamban a radiátor vízszintesen volt a ház tetejében, semmi gond nem volt a levegővel.
Most viszont függőlegesen ahogy a képen van. Ez számít valamit?Az irány: Tartály -> Pumpa -> hardverek -> Radiátor -> Tartály
Én arra gondolok, hogy mivel a tartály nincs teljesen megtöltve, és amikor leállítom a gépet, akkor a pumpa visszaszívja a vizet és akkor nyomja bele a levegőt a radiba. Amit onnan a pumpa magától nem tol ki csak ha megmozgatom az egész gépet....
Ez így valós lehet?
Ha teletöltöm, akkor rendbejöhet?Esetleg nem tudom számít-e valamit, hogy melyik az in/out, de gondolom nem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
spanglee001 #40936 üzenetére
nekem norveg erdeim volt par evig, en hagytam eredeti szormennyiseggel. hat vedlesi idoszakban a heti 3-4 porszivozas is keves volt. kulso radit pl emiatt sem akartam, ha egyszer megint allatom lenne az necces.
-
tomcat78
őstag
válasz
Jim Tonic #40944 üzenetére
Ilyesmim van itthon elfekvőben egy tizen-pár darab.Csak nem tudom hová kéne fogassam,konkrétan a gond az,hogy alatta egy 240-es radi van,fölötte(amin lóg) egy 250-es tartály.Ha pumpát megforgatom,vagy nem fér el,vagy nincs hová lukat furni neki felfogatásnak.De,ha jól értem,amit írsz,nem az igazi,ha csak a csövek tartják.
-
tomcat78
őstag
válasz
ViZion #40940 üzenetére
Lehet....bár kétlem.Ha hozzá érek a csőhöz pl,és kicsit elnyomom valamerre,nincs semmi hangja(vpp 655/d5)
Egész jól sikerült a légtelenítés,azt hiszem.Így viszont nem értem.Eddig a tápon csücsült,most szerettem volna rendezettebb gépet,kb lóg a tartály alján a csövön,és ha minden igaz semmihez nem ér. -
tomcat78
őstag
Gép átépítés megtörtént...Viszont zúg a szivornya
Más tetőt kapott,más helyen van....és nem értem,hogymééééééé -
RazoR
veterán
válasz
Milyen brenkó fejük van!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Emlékszem erre a képre!
A 2. macskás képen majdnem megijedtemSzegény nagyon rusnya megnyírva+az a tekintet..
-
Grózi
Topikgazda
válasz
spanglee001 #40925 üzenetére
Láttam közel hasonlót,de az ennyire azért nem volt durva-gratulálok a tulajnak!
-
törölt tag
válasz
Ezziggen' ™
-
válasz
akkor most már tudod, hová tűnt tavaly az a hosszú szőrű németjuhász.
-
Omli85
őstag
válasz
energy4ever #40875 üzenetére
A 18W-s DDC 9V alatt már neccesen indul el (kb sehogy) nálam 9V-re van szabályozva pont emiatt ott mindig indul pl 8.5V esetén volt, hogy nem indult el a 7V az kb felejtős szerintem is.
-
gyiku
nagyúr
válasz
-
spanglee001
addikt
-
cecej
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok nekem segíteni a víz színezésében? (95%deszt.víz 5% glycol) Melyik festék lenne erre a legjobb? Ha esetleg étel festék akkor milyen állagú kéne? Vagy ha esetleg tudja valaki hol lehet Pesten kapni raktárról sima piros festéket azt megköszönném! Vagy ha valaki eladja én meg venném! (Csak piros érdekelne UV-s nem nagyon! )
Köszönöm Üdv.
-
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #40914 üzenetére
Ja, akkor most már értem. Tehát a linkelt képen van 12 oszlop és ezek alulról egyszerre töltődnek fel az osztó öbléből. Na ez tényleg párhuzamosítás a javából. Gondolom egy ilyennek könnyű lehet a feltöltése/légtelenítése, hiszen alulról megy felfelé a víz és kész. Az áramlás meg akkor lényegesen lassabb benne, de az talán nem is baj. A felső gyűjtő rész után a csőben az áramlás megint gyorsabb lesz a keresztmetszet szűkülése miatt.
40918 rambustibi: Olajos témát linkeltek már, hogy pont ez volt-e, nem tudom, de hol vannak a halak?
-
rambustibi
őstag
Nem tudom volt-e már
[link]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ledgeri #40915 üzenetére
Másrészt ez megint az elhanyagolható mérték kategóriája. Nyilván igaz, mint ahogy az is, hogy a meleg levegő felfele áramlik és a lassabban áramló víznem több ideje van felmelegedni és lehűlni, még ha ez a hatásfok rovására is megy. Nem mellékesen -és itt újabb tényező jön a képbe- a hatásfok önmagában nem elég. Nyilván minél gyorsabban áramlik a víz, annál jobb a teljesítmény, de annál nagyobb, erősebb és hangosabb szivattyú is kell. Ami persze megint nem egy nagy tétel a fogyasztását éves szintre levetítve, de érted. Van az a szint, ami fölött hiába lenne jobb, akkor se éri meg. A lamellás radiátor előnye, hogy a keskeny lamellák miatt akkor is kimagaslóan jól adja le a hőt, ha nincs vagy nagyon minimális benne az áramlás. Ezért van az, hogy ahol a hely és a hatásfok számít, ott már mindenütt ki is váltotta a csőkígyós radiátorokat. Utóbbi mellett ma már csak az szól, hogy lényegesen olcsóbb és egyszerűbb az előállítása. Bár lehet, hogy már az se.
Teoretikusan igazad van, csakhogy a csőkígyós elrendezés általában -és esetünkben is- kevésbé párhuzamos, így azonos térfogatáram-növekedéshez több teljesítményt kell bevinni. A másik -jelenlegi- előnye a lamellás radiknak, hogy -némi trükkel ugyan, de- ki lehet játszani a legszűkebb keresztmetszetet, vagyis a G1/4-es csatlakozást. Teszed mindezt úgy, hogy a mai radikon osztónként 3 van belőle. Nyilván a rendszerben ugyanúgy benne lesznek, de adott esetben azt is lehetne trükközni. Sorosan kötni a VGA-blokkokat és azokkal párhuzamosan bekötni a procit, vagy nagy ellenállású VGA-blokkokat venni és en-blok párhuzamosítani az egészet a procival, a lehetőségek tárháza széles.
Azonban egy ennyivel párhuzamosabb rendszerre ennyivel nagyobb vízhozamú szivattyút is kell kötni, ami megint zaj és esetleg fogyasztás szempontjából lehet sarkalatos pont.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Zsírkrétamen #40800 üzenetére
Én kivenném a 240est a házon kívülre, talán engednek annyit a csövek, és utána azon az oldalon, ahol a levegő megállt a csőben, finoman meglazítanám a záró csavart, mindezt egy lavór fölött, és engedném, hogy kiengedje a levegőt, és esetleg egy kis koolant is kifolyjon.
Üdv urak! Még mindig itt vagyok, csak közben új hobbyba kezdtem, ami szintén viszi az elején a pénzt... QuadCopter építés, stb.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #40906 üzenetére
Bármelyik releváns találatot is nézem -cross-flow vs átlagos támában-, ez megemlítésre került... Én meg (sajna) nem vagyok Áramlástani-thermodinamikai laborens, hogy bizonyítsam igazukat... (esztétika, persze tudom)
(#40905) Weareus Ha az áramlás értékét növeled az egyiknél, hogy elérd a másik hőleadási értékét, akkor a másik ugyanolyan áramlásnövelésre ... és itt kéne mérni
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Weareus #40913 üzenetére
Nem modellről beszéltem, hanem radiátortípusról. A MO-RA egy egyszerű csőradiátor. Van benne 3 csőkígyó, amik lamellákon kígyóznak oda-vissza és kész. Míg a másik típusban rézlemezek vannak feldolgozva úgy, hogy ilyen vékony kis járatokat képezzenek és ezeknek a végeire van ráforrasztva 1-1 sárgaréz osztó/gyűjtő.
-
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #40912 üzenetére
Jah, ahány csőkígyó fut egymás mellett párhuzamosan, annyiszor párhuzamosított. Ez még nekem is megy nyolc általánossal (hat első, két második), csak azt a modellt nem ismerem, amiről Te beszéltél, szóval lényegében megjegyeztem, hogy elhiszem, hogy úgy van. (Mert lusta vagyok guglizni ilyenkor és főleg mert úgysem akarok venni).
-
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #40910 üzenetére
Konkrétan 3x párhuzamosított. (Az a modell, amelyik nekem is van).
A szóban forgó nem tudom hányszor, de akkor (ha így mondod), nyilván x>3. -
Weareus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #40906 üzenetére
Légtelenítéssel kapcsolatban: egy a rendszerről készült fotó nyomán még DigitXT kolléga hívta fel a figyelmemet arra, hogy a mora 90 fokkal elforgatva van nálam bekötve a "normális" helyett. (Bemenő és kimenő ág is fent van, az egyik bal, a másik a jobb oldalon...) Követ el az ember hibákat, de most három éve így megy, légtelenül. A lamellázás is párhuzamosan fut a talajjal, pedig ugye annak függőlegesnek kellene lennie (mert a meleg levegő...), jah, de van rajta venti, akkor mindegy is, így marad és kész, meg különben is lusta vagyok.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
ledgeri #40903 üzenetére
Ez ott bukik, hogy a radikban -szándékosan- elég keskenyek a járatok. Pont azért, hogy minél nagyobb felületen minél jobb hatásfokkal érintkezzen a víz a roppant nagy arányú párhuzamosítás ellenére. Szóval itt már fontosabb lenne, hogy a járatokba egyenletesen áramoljon a víz, amire meg a keresztáram jobb. De lényegtelen, mert a rendszert sosem az fogja limitálni, hogy 360-as sima helyett 360-as crossflow radit tettél be. Légtelenítéskor viszont cumi lehet a házat pörgetni-forgatni ahhoz képest, hogy a radi tetején kiszalad a levegő és csá.
Esztétikába nem mennék bele, mert egyrészt egyéni preferencia kérdése, másrészt nagyban függ a ház és a rendszer kialakításától.
-
Weareus
addikt
válasz
ViZion #40904 üzenetére
Asszem kapiskálom, ez a blokk lesz (csak az első tagmondatból egy alanyi helyzetű szót én hiányolok, de nem'tom, ötös alá voltam nyelvtanból
)
Ja, Zsöminek válaszolt, akkor radi, kontextusban értelmet nyert a mondat, mert az alany ott van, csak korábban.
Értem a vita lényegét, de elhatárolódom.
Csak egy megjegyzés: ez a "kevésbé turbulens" nem lehet hogy hűtés-szinten "légyf@sz a sz@rra" jelentőségű csak? (Hogy Zsömi tanárát idézzem...). (Emel az ember a pumpa fordulatszámán egy kicsit és jó minden?). -
ledgeri
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #40893 üzenetére
Házvásárlok, víztudattal.
Emiatt olvasgatok és azt olvasom erről, hogy hiába jó az átfolyós, mert renszer-kinézet szinten tisztább lehet a képe a dolgoknak ránézésre, kevésbe jó a cross-flow, mert a víz rajta lassabban áramlik át, így kevésbé turbulens, így kevesebb "atom ér a falhoz" random, így rosszabb a hatásfoka, szóval ugyanaz a méret nem hűt annyira.
(#40902) Weareus ha a párolgást nem csak "fogy a víz a tartályból" hanem "a nedvesség fent távozhat" szemszögből nézzük akkor nagyobb lehet ben a relatív páratartalom mint házon kívül + egy random gépház-ütésnél a lözzyenés veszélye fent áll.
-
Weareus
addikt
Kérdés: ha valaki nem zárja le rendesen a tartályt (felül), akkor mi történik ami a hűtés jósága szempontjából számításba veendő? ( A párolgáson kívül, és ha feltételezzük, hogy nem egy ddc-t járat maxon egy köbcentis tartállyal...
)
-
tomcat78
őstag
válasz
Snip3r_HUN #40900 üzenetére
Nincs,már hozzám is így került,azóta igazából ez nem változott.Akkor fogkefével estem neki,de sokat nem változott.Azóta viszont nem romlott tovább.Illetve a vga blokkban meg sem jelent,így azt gondolom "hozott" a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Politika
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest