- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
energy4ever #42992 üzenetére
Nyugodtan mehet az ioncserélt, kutya baja nem lesz. Amúgy is megy bele adalék...
Áztatni nem kell benne, de cseppekben nekem is ment már tápra, alaplapra, VGA-ra. -
LOL mi durva haz mar vizhutes fanoknak :
W200
van egy par lehetoseg radi elhelyezesre
Aquanal 108k csupan . -
LLKobe
veterán
válasz
jones965 #42991 üzenetére
Köszi! Erre nem is gondoltam, hogy a gyógyszertárban lehet kapni. Pont a kút előtt jártam ott alkoholért, az se volt egyszerű: a gyógyszertáros "néni" mikor kértem az etilalkoholt, azt monda azt nem adhat, tiltja a szabályzat. Majd 5 másodperc után módosította hogy csak 50 ml-t tud adni...
Adott, de az nem lesz elég, uh holnap visszamegyek és hozok vagy még egyszer ennyit, majd megkérdem a desztvizet is. Ha nem lesz, marad az ioncserélt.Amúgy végre megjött minden:
Holnap reggel összeszerelés. Baromi jó minőségűek ezek a Barrow cuccok, csak ajánlani tudom.
Egy záródugóval rövidebb vagyok, a tartály tetején lezárni a fillportot, de azt majd átmenetileg megoldom egy compression fitting, és szigszalag kreatív kombinálásával.(#42992) energy4ever: Köszi! Elhiszem, de két kúton jártam, és egyiknél se volt desztvíz, csak ioncserélt. Az egyiken 5 percig győzködött a kutas kolléga hogy a kettő ugyanaz
Holnap még megpróbálok szerezni, de ha nincs, marad az ioncserélt.
(#42993) spanglee001: Én is abban a naiv tévhitben éltem hogy bemegyek a kútra és veszek, de úgy tűnik ez nem ilyen egyszerű itthon
-
-
LLKobe
veterán
Üdv! Egyik kúton se tudok szerezni desztvizet, csak ioncserélt van mindenhol. Mennyire gáz ha azt keverek alkohollal?
-
LLKobe
veterán
Mégegyszer és utoljára hadd dobjam fel:
Nincs valakinek egy felesleges eladó záródugója véletlenül Pesten vagy a közelében?
-
Goblin12
őstag
Hali.
Dolgoztatok már Alphacool HardTube Borosilikat üveg csővel?
-
Modst3R
senior tag
válasz
energy4ever #42984 üzenetére
értem, köszönöm!
Csokilama
neked is kösziEsetleg javaslat HAF X-be pumpa, tartály v kombó rögzités/elhelyezésre?
-
Csokilama
tag
válasz
Modst3R #42983 üzenetére
XSPC dual bay tartályoknál is kis gumikban vannak a menetek.
Én személy szerint még nem próbáltam(mivel nincs olyan házam amibe be tudnám rakni),viszont egyik vevőm se panaszkodott (még a Twin D5-nél se)
Nem lehet annyira vészes. -
Modst3R
senior tag
válasz
energy4ever #42982 üzenetére
Úgy láttam a pumpa is gumi gyűrűvel megy be, illetve a csavarok menete is gumiban van, vagy akk az csak paraszt vakitás? (ez nem az MX verzió)
-
Modst3R
senior tag
Erre vki?
-
mackosajt
addikt
válasz
ViZion #42975 üzenetére
közben az oldaluk is magára talált, így már minden rendben
viszont most, meló előtt 3 órával nem kezdek neki a beüzemelésnek, csak az USB-n megnéztem, működik, fw updatet megcsinálta, meg nézelődtem, hogy mennyi beállítási lehetőség van.
Hát ez így, hogy csak 5 LT, még akkor is egy gigantikus sűrű erdő a sima vezérlőkhöz képest. -
mackosajt
addikt
az aquacomputer.de nektek sem tölt be?
Le szeretném tölteni az aquasuite-ot az 5 LT-hez, de persze most nem tölt be az oldal
-
Fr3eWar
őstag
Nekem ezt produkálja az In Win 303, buktának érzem a témát. Nem baj nemsokára itt az utód, egy Dark Base 900 Pro személyében, ez meg megy az apróra.
Ventik a házban 4db eLoop, és 3db Akasa Apache Black PWM, Fordulatszámok 600-800 között alapon, terhelésre 1000rpm körül.
Mikor levegőn volt a proci, akkor egy Ashura hűtővel max 66fokig megnt fel, a vga meg 70körül tetőzött aktív léghűtéssel (akkor járt 40%-on a venti rajta) mindezt ugyanilyen csendben mint most a vizes rendszer.
Akkor egy Corsair 350D házban voltak, az sokkal jobban szellőzött. Pedig csak 5db venti volt benne.A másik bajom ezzel az 303-al, a porosodás, az alsó porszűrő nemsokat ér majdnem semmit, és két radival szvsz lehetetlen "csendben" túlnyomást létrehozni benne.
-
Fr3eWar
őstag
Csináltam egy újabb próbát,
Alany: Doom,
szobahő: 23-23,5 fok1 óra játék után Proci max 72 fok (legmelegebb mag peek-je) átlag 64 fok
vga 68-70 fok,
beraktam egy higanyos hőmérőt a zárt házba a fenti radi mögé, mért érték 47fok (a radiról lefújt levegő) ez alapján a víz is elég meleg lehet, ha 40fok alatt lenne, akkor a lefújt levegő is max 40-es körül kellene lennie (ha beleveszem, hogy a házban "összegyűlő" meleget is azon a radin keresztül juttatom ki.Pumpa D5, sebesség: kb 50%
Mindkét radi nagyon meleg volt, a csövek és a res csak inkább meleg.
Teszt: üveg oldallap levéve, további 1 óra "játék"
Eredmény, proci max 63fok (legmelegebb mag peek-je) átlag 50fok
VGA 58-61 fok
higanyos hőmérő (a ház másik oldala ahol a hőmérő volt rajta volt a házon, így a levegő ott "megrekedt) 37fok.Szóval kicsit be van fulladva a gép...
-
Leon77
őstag
válasz
Fr3eWar #42931 üzenetére
Nekem a hőmérő a radiátorok után a tartályba van bekötve, tehát itt a leghidegebb a víz, de azt hiszem (kb egy hónapos rendszer, szóval nyáron nem mértem) még 30 fokot sem láttam soha úgy sem, hogy elsőre volt egy piszok nagy dugulásom az egyik használtan vett radiból jött elő (hiába mostam ki előtte tele volt apró alu szemcsével, valószínű az előző tulaj használt vegyesen alu réz kombit) és eldugította a szűrőt majdnem teljesen, éppen csak csordogált a víz. És még akkor sem voltak ilyen hőfokaim, igaz, nálam a radiátorok tiszta levegőt szívnak, mert külön részben vannak, mint maga a gép.
A kártyát én még nem kötöttem be, mert nem érkezett meg még a blokk, csak cpu meg vrm van, de a cpu-m tud melegedni rendesen. Én személy szerint sokallom az értékeket.
-
Modst3R
senior tag
Üdv mindenki!
Ilyet használ vki? Vélemény? Főleg zajszint érdekelne. Illetve h vásárlás elött érdemes-e tudni róla vmit...
Köszi előre is. Szép napot!
-
mpierre
veterán
válasz
DigitXT #42962 üzenetére
Hopp egy grafikon...
@ mindenki: Érdemes a radi és a kopterek közé rezgéscsillapító gumit tenni? Legfőképp akkor, ha a hőleadó rögzítése már eleve rezgéscsillapított? Vagy csak elgurult a gyógyszerem és tök felesleges... Még a corsair 800d-ből maradt pár darab 14 cm venti alá rakható példány.
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #42961 üzenetére
-
gyiku
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #42958 üzenetére
meg hogy az energiatakarekos komponensei negativ tdp-juek es termelik az aramot
na meg kint lakik a hid alatt -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
spanglee001 #42957 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy neked mennyivel nagyobb hőleadód van.
-
spanglee001
addikt
válasz
Fr3eWar #42913 üzenetére
hát nálam a 7970 oc és a 980 ti sc sem melegedett 50fokra sem full cover blokkal soha. a vízhőfokom ha izzasztom a gépet akkor majdnem eléri a 35 fokot de ezt 400rpm en forgó ventivel halkan. ha 1000ren hajtom a ventiket akkor rögtön visszajon 30fok körülre a víz. a proci is 50-60 fok kört ingáznak a magok, ugye a gagyi paszta 4790k-nál, ez van amig nincs delid
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #42950 üzenetére
Igen, de ő külön embereknek válaszolt, azt pedig írhatja külön. Volt egy rész amiben az volt, hogy több embernek írt rövid választ egybe kell írni, azt szedették ki a szabályzatból. Csak masszívan elfelejtenek ezekről értesítőt küldeni.
Már vagy 10 topik szét lett fröcsögve emiatt, a PH nagypofákhmmm nagybölcsű öreg fórumozói kiharcolták maguknak, hogy így legyen, mert szerintük így a jó és mindenki más farok. Kb. ilyen hozzáállással.
[link] -
-
rup1u5
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
Figlár #42944 üzenetére
De komolyan, használd a keresőt, olvass vissza pár hónapot. Voltak itt mérések meg minden. A sorrend nem releváns. Egyszerűen a víz olyan sebességgel fordul meg a rendszerben, h mindenhol közel azonos lesz a hőfoka. Mint amikor a fürdővízbe forró vizet engedsz, de közben kevered is. A teljes vízmennyiség melegszik, nem csak az a szakasz, ahol vmi fűti. Ezért is kell egy minimum áramlási sebességet elérni. Szal. nincs olyan, h a prociből kijön a meleg víz... Nyilván a bemenőnél melegebb, de nem jelentősen.
De ezek le voltak írva sokszor, átlag 4-6 havonta beesik vki, aki hibás elméleti alapokon épít vizet fejben. Sokunk meg megépítette IRL és mért. Ne kérd meg DigitXT-t hogy linkelje, mert megint 3 napig táblázatok lesznek csak a topikban. Olvass vissza inkább.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Figlár #42944 üzenetére
Ez a szakmám nagyban. Köszi.
(#42942) Figlár: 1 - Ha nem érdekelne, nem spam-eled tele a topikot.
2 - A paraméterek belül vannak a megengedett értékeknek. A proci 70+°C-ot bír, a VGA 90+°C-ot, a szivattyú pedig 60°C-os vizet bír. A probléma csak nálad létezik, mert szerinted ezek nem jó értékek, pedig nem ismered a körülményeket.Egy fűtött lakásban, minimumon járatott ventikkel ezek az értékek bőven jónak számítanak a ház felépítését és a rendszer kiépítését is figyelembe véve.
-
Figlár
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #42943 üzenetére
Bocs, de gyakorikérdések 2.0. Innentől már nem érdekes.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Figlár #42938 üzenetére
De ha egy vizes kártyám és procim ezeket a hőfokokat produkálná, kissé ideges lennék.
Lennél, mert fingod nincs a termodinamikáról, csak osztod itt az észt.
És talán elgondolkodnék rajta hogy vajon miért.
Azért, mert: Főleg hogy mitől lesz a vize 40 fokos.
Pont.
A továbbiakhoz tudni kéne a szoba hőmérsékletét, vagyis mihez képest 40°C a víz, illetve meg kéne nézni, hogy a felső radiátor mindenhol 40°C-os e, vagy esetleg a felső részbe levegő szorult és ott nem hűt.
De semmiképp nem a bekötési sorrenden vitatkozni, mert attól nem lesz hűvösebb a víz és komponensek szintjén is max 1-2 °C-ot lehet nyerni, azt se komponensenként, hanem az egyiken, a többi kárára, mert itt egyensúly-átrendezésről van szó, semmi többről.
A hőt a radiátorok adják le, ott kell a "hibát" keresni.
(#42941) jones965: Csak tudnám honnan veszi, hogy mi nem értünk hozzá... Azért kis hazánkban relatíve kevés az olyan ember, aki csak úgy uk-muk-fuk kivág az ablakon 100+k-t vízre anélkül, hogy érdekelné is a dolog.
-
jones965
Modder
Úgy látom megint van egy fizikusunk.
-
Fr3eWar
őstag
-
Figlár
csendes tag
válasz
Fr3eWar #42925 üzenetére
A pumpából a CPU-ba utána felső radiátor, onnét a GPU, aztán alsó radiátor és onnét a pumpába. Így most a GPU meleg vizét rázavarod a CPU-ra egyből és az eléggé felmelegíti a vizet, amit már nehéz lehűteni. Ráadásul a a felső radiátor vizét pont mögötte vezeted el, hadd melegítse fel újra. Ja és próbáld meg hogy alul beszívjon és nyomja keresztül a radiátoron és fent kifújjon. Ugye a meleg levegő felfelé áramlik.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
abridabri #42926 üzenetére
Az le van állítva jelenleg is, mivel bármit rakok oda berezonáltatja a házat...
Belenyúltam a tutiba ezzel a házzalHa meglesz az új szerzemény, akkor jöhet majd a hard call ami agyban dől el, hogy cseréljek radit és ventit, pl két g-charger v.2 420-ra, vagy megy a víz és marad a lég sima ventikkel, meg a zsebbe kb 100-120 papír
-
válasz
Fr3eWar #42913 üzenetére
A 360 PE eleg suru lamellas ,19 FPI
Annak mar kell a nagy fordulatszamu venti, ha halk gepet szeretnel akkor 10FPI-s radit lett volna erdemes venni. Amugy en nem paraznek a 68-69 fokon .
En is leszabalyzott ventiket hasznalok ( 500 rpm) es a 16 fpi-s radimon lehet mar erezni hogy meleg, nem igazan hatekony az atszelloztetes, inkabb push /pull kellene ,vagy magasabb fordulatszam.
A 10fpi-s Phobya radim meg eppen csak langyos. -
energy4ever
addikt
válasz
Satyricon #42914 üzenetére
Irtad az EK-t, hogy jo volt. En azt mondom, hogy tolj bele tiszta(clear) EK-t, majd rendelj hozza valami szinezeket(zoldet ha az tetszik).
Ha valami jo, akkor szerintem nem erdemes probalgatni a dolgokat. Akinek vizes gepe van, az megengethet maganak valami gyari folyadekot is.
Nalunk a cegnel is van isopropyl, beszaradt ezustot oldunk vele. Gondolhatod milyen jo kis dolgokat tehet a vizes rendszerben.
-
Fr3eWar
őstag
Lent egy amin 3x120 Akasa PWM pull-ban van, és fent egy amin 3db eLoop P2 push-ban van, a kör:
Fenti radi - cpu - gpu - lenti radi - pumpa - fenti radi.
A ház oldalán meg jó meleg levegő áramlik ki (fenti radi mögött) -
törölt tag
4725 ft a min.vám és felszámoltak 7454 ft közterhet raktározásért,de azt csak a 3.nap után csinálhatnák.
Én a vámtól kapott email után azonnal leegyeztettem velük mindent. Írtam nekik egy levelet,de szerintem felejtős.
Innen, rendeltem. Szállítással együtt volt 82 $ + 4725 ft vám.Hozzáteszem 3 nap alatt ideér Amerikából. 10e ft-ért nem is rossz,meg nem tudtam máshonnan beszerezni.
-
Satyricon
addikt
Üdv mindenkinek!
Használt már valaki 98%-os isopropyl alkoholt hűtőfolyadéknak? Ha igen, mik a vélemények róla? Le kellett engednem az Ekoolant UV lime folyadékot, ugyanis azt vettem észre, hogy egy hónap elteltével csökkent a nyomás a rendszerben. Szétszedtem darabokra, majd az összes blokkot megvizsgáltam, és hát a probléma a déli híd blokkban volt:
1 óra takarítás után kiderült, hogy a blokk felületét megmarta ez a cucc, apró kis lyukakat véltem felfedezni nagyítóval. És ez egy gyári lötty... Am érdekes, hogy 3 évig jó volt a kék színű EK lötty, a zölddel pedig max hónapot bírt a rendszer!
Ha az isopropyl alkoholt nem ajánljátok vízhűtős rendszerbe, akkor helyette esetleg valami mást tudtok ajánlani? EK cleart rendeltem, de ha snassznak taálom, úgy is lecserélem valami színesre! Ebben kérném a segítségeteket és tapasztalatotokat, hogy nektek melyik típusú lötty vált be!
Köszi előre is!
Szerk.: DigitXT most biztosan fogni fogja a fejét!
Remélem nem kezdődik az egész galiba újra előlről...
-
Fr3eWar
őstag
Nálatok VGA-s rendszer esetén mennyire melegedik fel a VGA meg a proci, huzamosabb terhelés alatt?
Most ment pár órát a DooM, és meglepődve tapasztaltam, hogy a VGA 68-69 fokra felment, illetve a proci is 67-70 közötti fokot is elért. A vízhőt sajnos nem tudom, de a tartály és csöveket megfogva kb 40 fok körül lehetett (baba fürdővizét 37 körül szoktuk belőni, ott olyasmi meleg a víz mint itt a rendszerbe).Ezen lehet valahogy javítani? Valószínű hamarosan megválok az InWin 303-tól, szép, de nem érzem megfelelően hatékonynak. Kérdés csak hogy víz marad vagy megy. Mert ezeket a hőfokokat levegővel is tartotta a rendszerem...
Esetleg vastagabb és nagyobb radikkal lehetne csökkenteni rajta (mármint a GPU-n)? Jelenleg két 360 PE van, de ezek inkább a vékony kategóriába tartoznak ahogy látom.Persze, ha a ventiket ordíttatom, akkor lehet sok fokot nyerni, de a célom az lenne, hogy csendben legyen a szerkezet, ha már ennyi pénzt belelocsoltam
-
seniman
veterán
válasz
energy4ever #42909 üzenetére
De neki asszem csak a proci van vizezve.
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
A Milyen házat topikban említették, hogy valaki itt említette, hogy vízhez nem ajánlott a Phanteks Evolv ház. Egy ilyen beszerzését tervezem és a közeljövőben a vga és a cpu vizezését. Tényleg nem jó választás az Evolv? Bocs az offért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest