-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerleimarci
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 120-as kompakt víz pumpája vagy egy ilyen elbírna egy 360-as radit? Ha nem, akkor milyen pumpát javasolnátok, ami kijön 5-6k-ból? -
Laraxior
titán
válasz Anonymus23 #41298 üzenetére
Szerintem célszerűbb a szivattyút maxon járatni, tehát az mehet az OPT-ra, biosból belövöd neki, hogy max fordulat, a CPU csatlakozóra meg mehet a venti, és akkor hőmérséklet függvényében szabályozza, alapbeállítással, de itt is állíthatsz a biosban akármit.
Tehát végülis mindegy mit hova dugsz[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Nemrég vettem egy CoolerMaster Seidon 120V ver2-t. A kérdésem nagyon egyszerű, de lehet láma:
Az alaplap egy Asus z170 Pro Gaming, és a proci foglalat mellett van 2 CPU csatlakozó, egy CPU, és egy CPU_OPT. A hűtésnek van ugye a szivattyú része és a ventilátor.
A kérdésem:
Melyik csatlakozót melyikre tegyem? Van ennek valami sorrendje/előírása?;) - The Power of the Light Side
-
senior tag
-
-
Laraxior
titán
válasz Borzoló #41292 üzenetére
Elég oda két hosszabb vékony fémlemez, egy-egy lyukkal a két végén. Keresztbe rácsavarozod és viszlát.
A csavarnak a darabja asszem 10ft plusz az anya rá további 5 forint. Ugyanígy fogattam fel a VGAmra a GPU blokkot. Tökéletesen elvolt. Sőt, asszem még a GTX480on is így volt a GPUn a vizesblokk.
Mérd le milyen messze vannak az átellenes lyukak az alaplapon és mehet is a munka*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
senior tag
válasz proci985 #41291 üzenetére
Értem. A papucsok alatt, az alaplappal érintkező furatokat(775) értem. Azokat nem lehet fent hagyni nehogy más lapon utbalegyen.
Tehát a hoatadasban nincs szerepe.
Lehet hogy találtam embert egy savalló lemez híd elkészítésére...várom hogy írjon, hasok lesz akkor megcsinálom magam..."Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Borzoló #41289 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy azok a blokkok, amikbe van anyag, azok jobban hűtenek.
A hőátadás és az anyagmennyiség nem feltétlenül áll egymással arányban. Egy EK supremacy blokk alulról párszáz gramm.A modern CPU blokkok felületben körberöhögik a 10 évvel ezelőtti blokkokat.
Tetejében a papucs nem igazán jó megoldás ha stabil és egyenletes hőátadás kell
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
senior tag
válasz seniman #41286 üzenetére
Azért merész volt egy vga blokkhoz hasonlitani, ami ugye azért ertektelenedik el mert a vga nem keresett lesz.
Én úgy vettem észre hogy azok a blokkok, amikbe van anyag, azok jobban hűtenek. Van egy, semmi kis zalman blokkom, illetve egy s604 foglalatrol leszedett Innovatek(talán) ami majd egy kg nikkelezett rézpapucs rajta műanyagból fedél-kupak. És ez az Innovatek G-Flow.
X5460 cpu-t a majd kg os blokk tartotta aleghuvosebben, második a G-Flow lett.
Szóval ebből gondoltam....
Ingyen lettek ezek a blokkok, és minden vizes cuccom. max 2000ft amit költöttem erre. Nem is szeretnék többet költeni a dolgokra.
Sőt adtam el 40000értékbe vizes cuccokat[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
nagyúr
válasz Borzoló #41283 üzenetére
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, veszel valami ilyesmit: [link], a régi lábakat eltünteted, és lefogatod valami régi hűtő rugójával.
szerk.: ez csak 1366: [link]
szerk.: esetleg keresel egy használt Hyper 212-t, azzal szerintem le fogod tudni fogatni: [link]
seniman: legyárt valaki egy ilyen darabot pár ezresért?
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Laraxior
titán
válasz Borzoló #41285 üzenetére
35ezer ft volt ez a blokk? Ez egy sima CPU blokk jól látom?
A 775 rendszerem idején megvettem a legjobb blokkot, ami a D-Tek Fuzion volt, az is csak 22ezer volt emlékszem. Na de az lehűtötte a Q6600-ot is.
Szerintem jobban jársz, ha ezt eladod, és keresel egy 1366-os lefogatós blokkot.
Vagy olyat, amin van mindenféle, hogy később tudj válogatni.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
seniman
veterán
válasz Borzoló #41285 üzenetére
Nem a súlya a lényeg,hanem a belső felépítése.Ez egy mezei átfolyós blokk,se jetplate,se semmi.Az új ára meg nem mérvadó,a most tíz éves 3misiért kínált presztizsautók is 20milla felett voltak újan.A szintén ennyibe került vadiúj GTX680 blokkok 5ezerért henteregnek az aprón,senkinek sem kellenek.
Beleölsz időt,pénzt,fáradtságot,Todynál meg a vadiúj UC-2-es 13K akcióban.
De ha rám hallgatsz,kiveszed a műanyag középrészt,elküldöd szmore84-nek,azzal a kéréssel,hogy egy ugyanilyet szeretnél,csak 80mm-es furattávval.Pár ezresből megvan és legalább tuti jó.Mert a középrész maga a lefogató is egyben,hiába állítod az ellenkezőjét:
Ez speciel AMD lefogató,csak szemléltetésnek,másmilyen képet nem találtam.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
senior tag
válasz seniman #41284 üzenetére
Igen, ezt moddolni kell.
95w+tuning....ez egy 35000ft ős blokk volt. Érzem a sulyàn. Megéri vele foglalkozni szerintem.
Nem nagy meló. Levàgom a papucs okat, majd a csonkokat àtfurom,igy hidakat lehet felrakni...."Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
seniman
veterán
válasz Borzoló #41283 üzenetére
Jó,és mivel toldod meg?Azért nem kicsi távot kell nyújtani rajta,a 775 furattávja 72mm,az 1366-é 80.Ez nem olyan,mint amikor a 775-öst kireszeljük az 1155 75mm-jére.
Arról nem is beszélve,hogy ez egy eléggé faék felépítésű blokk 775-ös procikra tervezve,ahol a legmagasabb TDP 95W.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Jim Tonic #41279 üzenetére
400-2400rpm. egy 2400as venti hangos lesz, de nem kell maxon járatni.
én is 1900as SFLexeket használok teljes terhelés kivételével porbaszabályozva. viszont víznél mivel az ember ritkán szerel át de adott esetben akar OCn maxot nézni jó, ha van elég tartalék a ventikben a három napos bench sessionra.
Sunon mondjuk megbízható ipari gyártó, tippre radiátoron is szépen kéne teljesíteniük.
sanyiksaborz: gyártói honlapon néznék körbe de nem vagyok benne biztos, hogy lesz hozzá átépítő.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz rup1u5 #41276 üzenetére
OEM érdekes és az alapján lenyomozható lenne, Maglev bearinget nagyon kevés gyártó használ. Pl EBMPapst, Noctua...
Ára ahhoz képest nem is vészes.
sanyiksaborz: ezt ugye tudod, hogy kb semmit nem mond nekünk. milyen blokkról beszélünk egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Van valakinek tapasztalata ezekkel a 140-esekkel radiátoron?
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
senior tag
udv
1366 rá lefogató keretet keresek!Amivel felhelyezhető egy 775 waterblock
valaki?"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
CMST2015
tag
-
veterán
válasz szente #41269 üzenetére
Nekem elotte egy Lepa Aquacharger 240 kompakt volt ,amit azert adtam el mert nekem csendmaniaskent hangos volt a pumpaja , viszont az uj tulaj nem panaszkodik ra.
A venti cserelgetese elbsztam mar egy gep arat, mire megtalaltam vegre a mostani csendes darabokat[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok.
Adott egy FX 6100 és gondolkodtam venné kegy vízhűtést.
Most apróért tudnék beszerezni egy ilyen hűtést: Deepcool Maelstrom 120T Ez letudja hűteni jól az említett procit és esetleg egy kis tuningot is elbír? Nem cél a tuning csak gondoltam meg kérdezem.
Köszönöm.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
szente
addikt
válasz abridabri #41265 üzenetére
Azért félek egy kicsit az ilyen kijelentésektől, mert a kompakt vizek pumpájára is azt írták, hogy néma. Félre ne érts, nem a szavahihetőségedet akarom megkérdőjelezni, csak lehet, hogy más az ingerküszöbünk. Jó lenne valahol egyet élőben meghallgatni...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szente #41261 üzenetére
Szia !
Nekem egy Phobya 260 pumpam van , alaplapra kotve 1600 as fordulaton megy mindig . Tok halk , nem hallom ki a gepbol ,pedig csendes ventijeim vannak ,es a HDD is egy Alpenföhn Alptunnelbe van zarva.
Ereje pedig van , cpu blokk +gpu blokk +2db 360as radin tolja at a vizet. -
szente
addikt
válasz DigitXT #41260 üzenetére
Hát igazából az úgy volt hogy nem rég adtam el az egész konfigot ami Nanoxia DS2 házban volt Noctua ventikkel, idle 500rpm környékén járatva. Tehát éjjel teljesen csöndben, éppen hogy csak lehetett hallani valamit, ha nagyon füleltem Leginkább csak a HDD hallatszott ki, amikor dolgozott, de az is csak éppen. A gép ház a lábam mellett volt a földön.
Most, gondoltam inkább rámegyek a dizájnra, a gép valszeg felkerül a monitor fölé a falra egy NZXT s240 házban. És valami hasonlóan halk konfigot szeretnék idle-ben, mint volt.
Gondolom akkor ez a D5 szint...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz szente #41259 üzenetére
Ez azért elég relatív. Mennyire hangos amúgy a géped léghűtése, a HDD-k stb.
Meg aztán mennyire hangszigetelt a gépház, milyen messze ülsz tőle. Ilyenek.
De jól belőtted: a Laing D5 az egyik legcsendesebben üzemeltethető szivattyú,
viszont neked nem feltétlen van rá szükséged, ha csak a CPU-t akard vizezni... -
szente
addikt
Sziasztok!
Gondolkodtam, rajta, hogy elég jól nézne ki, ha levizezném a CPU-t. De ahogyan beleolvasgattam a topikba kicsit elment a kedvem.
Jól veszem ki, hogy ha olyan pumpát akarok, ami nem hallatszik ki a gépházból egyáltalán, akkor Laing D5 és társai jöhetnek csak szóba? -
DigitXT
nagyúr
válasz #54625216 #41255 üzenetére
Vagy egy sokkal nagyobb Aquaduct... Nekem pl. van egy 720XT elfekvőben...
Mondhatnám, hogy átalakítás alatt (kapott komolyabb szivattyút, halk ventiket),
csak amilyen sokat "haladtam" az elmúlt hónapokban, nem biztos, hogy nálam
valaha beépítésre fog kerülni, mintegy kisebb második körnek (MO-RA 3 mellé).Szerk: nem akarlak elkeseríteni, de egy MO-RA 3 fullosan, ventiráccsal, lábbal,
komoly ventikkel (amik tudnak némák/brutálisak lenni 3V/12V) magában ~100K.
(Természetesen újonnan: ha ki tudsz fogni használtan egy jó példányt, az más.)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Udv Urak!
Szert tettem egy brand new
ilyen hàzikora.
Van valakinek tapasztalata vele?
Plusz radit elbir a pumpa?
A gyárilag csomagolt blokkot vagy egy Innovatek G-Flow blokkomat hasznàljam?[ Szerkesztve ]
"Az életben soha semmi nem lesz elég de élünk és harcolunk "
-
Weareus
addikt
válasz seniman #41253 üzenetére
A link szerint az Aquaduct 240 max terhelése 500 W, szóval azért 350 W-tal még esélyesen elbír úgy, hogy nem lesz túl hangos. Persze ez ugye relatív.
A 240-es rézradi is elbír kb. ennyit, a kérdés ugye újfent az, hogy ki mennyire érzékeny az rpm-re:
"A Mora körberöhögi az Aquaductot..."
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
törölt tag
válasz Fr3eWar #41251 üzenetére
Megnéztem a mo-ra árakat, de akkor csak a radi lenne 50k, így bőven 100 fölött lenne a cucc 2 cpu blokkal + pumpa, tartály, csatlakozók, stb.
Akkor már nem egyszerűbb mondjuk egy aquaduct 240? Az a merlinnél 75k. És csak a cpu blockok kellenek.
Kérdés, hogy elbír-e összesen 300w tdp-vel.
(Vagy maradna a megoldás, hogy veszek egy kitet és csinálok a radinak, a pumpának és a tartálynak egy dobozt a ház tetejére.) -
Fr3eWar
őstag
válasz #54625216 #41250 üzenetére
Vegyél egy MORA radit. azt tudod a legkulturáltabban a gép mellett talpon leállítani. A táp fölé valami mini tartályos pumpa kombó elfér, főleg, ha csavarral el lehet távolítani azt a két ventikeretet is. és akkor csak egy kicsit agyalni kell a csövezésen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A jobb oldali oldallap nem tömör, hanem leszedhető és ott lehet hozzáférni a táphoz és a hdd ventilátorokhoz. Amúgy a jobb oldali rekeszben van némi extra hely a táp fölött, oda esetleg elférne a pumpa és a tartály, de talán nem a legjobb ötlet pont a táp fölé rakni ezeket.
(A középső két venti az én gépembe nincs beszerelve.)
Nekem is az volt az első ötletem, hogy a ház tetejére rakom a külső vizet.
A ház felső része valójában két lemezből áll, van egy belső szegecselt és egy külső, levehető borítás, tehát két lemezt kellene szétflexelni. (Amúgy a házat nem szívesen barmolnám szét, mert amíg egyben van, addig könnyebb a gépet eladni, mint original dell-t.)
Kompaktban én is gondolkodtam úgy, hogy a tetőre rakok két 140-es radit és az oldalajtót lecserélem plexire, aminek a peremén ki tudom vezetni a kompakt hűtés csöveit. -
seniman
veterán
-
snowball
tag
válasz #90933760 #41245 üzenetére
Ez saját tapasztalatom szerint is így van. Nekem egy H440-ben van elől egy 60 vastag 360-as phobya radi push-pull-ban és kb 5-6 fokkal lett melegebb a VGA. egyedül a VRM-nek volt melege, de az is csak addíg amíg nem tettem be hátra egy 14-es ventit ami elegendő légmozgést csinál a kártya felett és elszívja a meleg levegőt amit a VGA kitol magából.
-
törölt tag
válasz #54625216 #41244 üzenetére
A ráfordítandó pénzen múlik, lehet bele egyedi vízhűtést, de ha nem cél a tökéletes némaság, csak simán csendes legyen, akkor a kompakt is megfelelhet. Egy kis szivattyú hangjuk mindenképp van, de sokkal egyszerűbb a használatuk és olcsóbbak is, és azért mégse hatezret forgó szerverventik.
Viszont mindenképp duplaradis kompakt kellene, azt meg nem tudom hogy tudnád elhelyezni itt, ebből a szempontból az épített a jobb, hogy azt úgy lehet variálni ahogy akarja az ember, -
törölt tag
válasz abridabri #41243 üzenetére
Ha csak a proci van egy tripla radin, ott a vízhőfok aligha megy 35 fok fölé, márpedig a sima szoba hőmérséklethez képest ez a +10 fok ami közben keveredik kis hidegebbel is a gépházban, biztosan nem fog 50 helyett 70 fokos VGA-t eredményezni.
Ott valami más hiba lesz, lehet hogy az venti túl sok és inkább csak kavarja a levegőt, ahelyett hogy jól huzatolná a házat. Ezt meg máshogy nem fogja tudni megcsinálni, ha csak elkezdi variálgatni ezerszer a ventiket stb. Időigényes. -
törölt tag
válasz Fr3eWar #41232 üzenetére
Ez egy Dell Precision T7600. Egyedi dell ház, így szinte semmi extra sem fér el benne.
A ház szabvány 5U széles, középen el van választva, a táp és a hdd-k a jobb oldali 2U széles helyen vannak, az alaplap és minden egyéb pedig a 3U helyen. 6 ventillátor van a gépben, 3 a ház elején, a pci-ra, a memóriákra és a procikra fújnak, 1 hdd venti oldalt és a 2 proci hűtő.
1 db 5.25" hely van csak benne, de az is állítva és ha azt kitöltöm akkor le kell mondani a 4db. 2.5" ssd bővíthetőségről.A jelenlegi léghűtés max. terhelés mellett egyértelműen nem elég, a második proci 85c körül melegszik és ekkor már a 90cm-es cpu ventik 6000rpm-en mennek és olyan a gép hangja, mint egy repülőgépnek.
Gondoltam, hogy csak a léghűtést cserélem le mondjuk két ventis nocuta-ra, de már maga a ház ventik elhelyezése sem jó, mert a procikra csak 1 db. 90cm-es elülső venti tolja a levegőt, azaz hiába fokozom a cpu hűtők hatékonyságát, jelentősen halkabb nem lesz.Persze az alaplap és a táp is egyedi dell, így a házat sem lehet lecserélni, ha csak nem építek egyet teljesen 0-ról. Marad tehát a külső víz hűtés vagy egyedileg építve, vagy 2 db. kompakt.
-
Grózi
Topikgazda
válasz ScomComputer #41237 üzenetére
"radi mögött van a vga...kb 5cm-re"-kevés a hely és a front radi lefogja a légmozgás+melegebb levegő is megy a vga-ra.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
veterán
válasz ScomComputer #41237 üzenetére
front radi rossz a gepnek?
spoiler : nem szamit ,hogy "meleg" levegot tolsz a VGA ra egyaltalan ,lenyeg a legmozgas.
Szerintem nalad az a baj hogy az also 2 venti kifele sziv nem pedig befele fuj.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
De ez az oka,mivel a radi mögött van a vga...kb 5cm-re,de másként nem tudom belakni a házat....visszarakom felülre,és mint ahogy Grózi is írta a kompakt topikban amit ezen nyerek a másikon veszítek....
-
TaaT
nagyúr
válasz ScomComputer #41234 üzenetére
Nem lehet hogy a radiról a meleg levegőt a kártyára fújják?
Give them hell Ukraine!
-
ScomComputer
veterán
Érdekes ez a radi elrendezés...betettem a 360-as radit előre 6db ventivel p&p-ben a proci nagyon jó lett viszont a vga-m az eddigi 55 fok helyett 70-re is felkúszik,vizet nem akarok rá egyelőre(msigtx1080gaming)...pedig alul 2db 14cm...felül 3db 14cm...hátul 1db 14cm-es venti húzza ki a hőt mégis....de hát ez egy ilyen meló....
-
MPowerPH
félisten
Erosen elgondolkoztam azon, hogy belevagok a vizhutesem atalakitasaba, mivel itt porosodik egy MO-RA3 420 Pro. Mennyi pluszt nyujtana a mostani felallashoz kepest? Jelenleg 2db 420-as radi van a hazban, egy Alphacool NexXxoS Monsta es egy UT60. Azzal biztosan nyernek, ha a gephazba friss levego menne be, nem az, amit a ventik az elol elhelyezett Monsta -rol lefujnak.
MO-RA3 420-ba mennyi viz megy bele, ezt tudja valaki?Tovabba ha atalakitom, akkor ugy szeretnem, hogy mobil legyen, tehat a radit barmikor levalaszthassam a rendszerrol, tehat No spill -es kell. Na meg hogy ez a quick release rendszer fixen a hazba legyen integralva, magyaran a vizhutesnek meghagyott lyukakba tudjam rogziteni. Mi kell ehhez? Ilyet rendszert meg soha nem csinaltam, bar biztosan ez sem nagy dolog.
Don't Tread On Me
-
veterán
válasz #54625216 #41230 üzenetére
ha van a hazadban 5,25 hely akkor oda mehet a tartaly, a gephaz aljaba a tartaly alatt meg elfer a pumpa.
Csak a radit kell kivul elhelyezned ezesetben.
a pumpat is es a ventiket is alaplapra kell kotni, es az szabalyozza a sebesseguket cpu hofok alapjan,ugyanugy mint kompaktnal.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz abridabri #41218 üzenetére
Ha jól értem, akkor Phobya Kithez készítenem kell valami külső dobozt, amibe elhelyezem a radiátort, a szivattyút és a tankot?
Érdemes esetleg gyorszárral leválaszthatóvá tenni? Ha igen, akkor milyen típus az ajánlott?
(overclocker fórumon nagyon dícsérték a koolance quick disconnect csatlakozóit, de az a merlinnél 5K / darab és kell belőle ugye minimum 2 apa, 2 anya, tehát önmagában 20k.)
Illetve az éptett víznek hogy működik a szabályozása?
AIO-knál általában vagy az alaplap szabályozza a ventiket a cpu hőfok alapján, vagy usb-n csatlakozik a cucc a géphez és azon keresztül vezérli valami szoftver. Ez az épített víznél is így megy? -
mpierre
veterán
válasz Jim Tonic #41227 üzenetére
Mire nem jó a gyerek játék fogója az "ezermester" készletből. Plasztik és nem hagy nyomot.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Fr3eWar
őstag
válasz seniman #41225 üzenetére
Ilyen módszerekre próbáltam én is rákeresni. Lassan megérkezik az EK-s csomagom. És a VGA-mon 2db csavar van amin van matrica. Az a bajom, hogy backplate-es a videokártyám, így nem férek hozzá "fogó"val, hogy a csavarfejnél fogva meglazítsam, és kézzel kicsavarjam a matricás csavarokat. Így valami más praktikát kellene találnom. Aki csinált ilyet priviben írhatna róla pár szót.
Mennyire ragad pl a matrica miután le van melegítve és eltávolítva? Mert gondolom az is necces, ha leszeded viszonylag szépen, de nem tapad, és kiöntöd a csavarfejet pillanatracsival, hogy visszanyomasd a matricát eladásnál ha nem kérik hozzá a blokkot, vagy gariztatásnál. -
seniman
veterán
válasz Jim Tonic #41222 üzenetére
Náluk annyival egyszerűbb,hogy nem jelent azonnali garivesztést a matrica eltávolítása.Viszont garanciális reklamáció esetén biztos nagyon alaposan átnézik.
De kis ügyességgel,hajszárítóval és szikével a matricák eltávolíthatóak,garis ügyintézés esetére megőrizhetőek.
-
crowgun
tag
Sziasztok!
Hasonló a problémám mint giorgio-nak fentebb néhány hozzászólással, azaz túl hangos a gyári hűtési megoldás, csak nekem Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming kártyám van.
Gondolkoztam a vízhűtésben is, bár nem csináltam még soha. Eddig mindent elolvastam, amit az összefoglalóban találtam valamint böngészgettem a neten hasonló cikkek és videók iránt, viszont tapasztalat hiányában nem tudok belekezdeni segítség nélkül, ezért írtam nektek.
Tehát a cél még egyszer az, hogy halk legyen a videokártya, hogyan tudnám ezt megoldani, milyen alkatrészekkel? Egyelőre ezt a blokkot találtam, ami jó lehet: https://www.ekwb.com/news/ek-releases-gigabyte-gtx-1080-g1-full-cover-water-block/. Milyen más alkatrészeket tudtok ajánlani e mellé?
A konfig:
Ház: Fractal Design Define R5 a két gyári ventit beraktam előre és hátul van egy Noiseblocker NB-eLoop B14-PS
CPU: I7-6700
CPU hűtő: Be Quiet! Pure Rock CPU 500W
Alalap: ASUS 1151 B150 Pro Gaming/Aura
SSD1: Samsung 850 Evo 500GB
SSD2: Kingston HyperX Fury 120GB
GPU: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
Táp: Be Quiet Straight Power 10 500WOpcionális: ha a processzort is bele lehet kötni egy körbe a kísérletezés kedvéért és nem lesz sokkal drágább, akkor arra is nyitott vagyok, de a jelenlegi CPU léghűtéssel elégedett vagyok.
Előre is köszi minden helpet!
U.i.: tudom, hogy ez drága mulatság nagyon maximum 100k-t költenék a dologra.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #54625216 #41216 üzenetére
full kit 57k
Ehez veszel egy masodik cpu blokkot +12k meg 2db fittinget 3k ert . Megvagy 72 ezerbol ,es van egy bovitheto / univerzalis rendszered a kesobbiekre.
Hazat se kell szetvagni ,kivezeted hatul a gumis nyilason a csoveket .[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz #54625216 #41216 üzenetére
Főleg ha az apróban is körbenézel.
Van 15-ért MORA radiátor, 5-6ezerért szivattyú. Tartályból ebayen találtam 5-6ezer forintért. Két CPU blokk meg darabáron 15ezer. Kell még pár méter cső, csatik, meg folyadék.
Még ha ugyanannyi is lesz a végösszeg, legalább a radi a házon kívü van, így kevésbé fogja melegíteni a vízen kívül más is.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
törölt tag
válasz ViZion #41214 üzenetére
Az eredeti elképzelésem az volt, hogy veszek két nzxt kraken x41-et (azoknak elég hosszú a csövük) és felszerelem a radiátorokat a gép tetejére egy külső dobozba, a gép oldalfalát pedig lecserélem plexire, aminek a felső peremétől vágok két U alakú nyílást a csöveknek. Ez így meglenne kb. 75ezerből. (A vga meg maradna levegős egyelőre.)
Eddig a legtöbb helyen azt olvastam, hogy ennyiből már meglenne a szerelt víz is, ami sokkal hatékonyabb és elegánsabb megoldás, de ezek szerint mégsem. -
válasz #54625216 #41213 üzenetére
hááát, ha sikerül aprón kifogni pár cuccot (nem tudom, h blokkot mennyire lehetne szerezni), akkor is olyan 80k-tól felfelé. De inkább több.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Dual xeonhoz (150w tdp / proci) + evga gtx 1070 FE vga-hoz, kb. mennyiből lehet kihozni a külső blokkos épített vizet?
-
válasz abridabri #41200 üzenetére
+1
Ennyiért vagy hozzátesz picit és már vált 1060/1070-re és gondja nincs...
Használtban sem volt ezekre vizes blokk, sztem univerzálisat esetleg megér, 10-15k az új.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Csokilama
tag
válasz mpierre #41209 üzenetére
Talán ez a legkisebb : Alphacool DC-LT tartállyal
Esetleg Alphacool eisberg solo vagy EK predator amennyiben a 240 radinál van kis plusz hely. -
mpierre
veterán
Melyik a legkisebb pumpa + tartály kombó?
Egy 2×120-s, meg egy 1×120 slim radi + proci + vga lenne útban neki... Igen ki helyre bezsúfolva, emiatt a csövek hossza kb 30-40 cm lenne...#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
nagyúr
válasz jones965 #41206 üzenetére
Nem akarok tolakodó lenni, de ha valaki ennyire kiemelkedő a témában, abból már lehet hivatást csinálni? Mert felfoghatatlan számomra, hogy ez beleférjen az ember idejébe hobbiként.
Ez valami új Cosmos mod, vagy még a 3-4 évvel ezelőtti? Évekkel ezelőtt még sokat olvastalak, azóta kiöregedtem kicsit a témából.[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz Laraxior #41194 üzenetére
A hétvégén éppen Pécsett voltam pár darabbal. Van amit sajnálatomra nem versenyeztettem meg sehol, és már más gazdája van.
-
nagyúr
Nem tudom, be tudsz-e oda tenni egy ekkora passzív bordát, szerintem nincs annyi hely. És akkor némi légmozgás is kellene rá szerintem, ventilátornak már biztosan nem marad hely.Mire elküldtem, már nem aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
néztem ezeket is, a mono plust is, viszont egyik sem fér el a házban, valamerre minden nagyobb hűtő kilóg. a vízhűtés csövezése még pont el tudna menni a PCB felett, de valóban én se tartom túl rentábilisnek a kivitelezést.
(#41201) gyiku: GTX 970 viszonylatban ez sem egy hangos kártya, csak a korábbi 750Ti-hez, amit hallani se lehetett. aztán lehet az lesz a vége, hogy új ház + custom léghűtés, mert még midnig sokkal olcsóbban kijövök valóban. csak hát valahol belül minden PC buzi akar egy vízhűtést
(#41203) abridabri: nyilván az van ott most is, nem akartam lefojtani a kártyát a fix oldallappal. a kívülre szerelt venti nem is egy olyan rossz ötlet, viszont lehet inkább házcsere lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
gyiku
nagyúr
mehet ez ON-ba is nyugodtan.
valoban nem eri meg a FC blokk a 970-re, na meg amit az egeszre rakoltenel, annyibol vennel egy fiatalabb es halk kartyat
de van az a helyzet, amikor az erzes kell, de jelen esetben - meg ha hasznalt cuccokbol is kukazod ossze a rendszert -, priceless. minden masra ott a MC.hüllő
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik