Új hozzászólás Aktív témák

• pibácsi

senior tag

válasz alcapone386 #2212 üzenetére

Szia alcapone386!
    Már a DV digitalizálás topikban is olvastam a kérdésedet és meg is válaszoltam. Ott nem figyeltem, hogy a VirtualDub-ot alkalmazod. Hát azzal egyébként sem a legjobb felvinni a gépre. Vannak erre alkalmasabb és egyszerűbb progik, de nem minden capture program alkalmas arra, hogy ezeket az adatokat felvegye. Még a nagyobb szerkesztőben találhatók sem. Én egyet tudok ajánlani, az itt valahol már említett "Enosoft DV Processor" kis progit, aminek a házi alkalmazása ingyenes és amivel több dolgot/adatot át lehet venni együtt a videóval FireWire kábel alkalmazásával. Mondjuk alapból nem a megszokott helyre teszi, bár be lehet állítni a "configure" pozícióban azt is, és kijelölni a pipákkal, hogy melyik adatot hagyja rajta. A jobb oldali monitor alatt a lenyílósban be kell jelölni, megnevezni a fájlt és így DV-2-be kell átvenni és akkor az eredeti váltottsoros fájlt kapod. Ha közben megpróbál beindítani valami más szerkesztő progit, akkor azt le kell állítni a piros x-el. A bal oldali "Enable RemoteDV" kockát be kell jelölni, mert így indítja a monitor alatt lévő gombokkal a kamerádat, ha nincs bepipálva, akkor kézzel kell kezelned a kamerát. Szokni kell.A középső "ByPass"-t nem kell pipálni, mert akkor kihagyja a középen bejelölteket. Középen fent be kell jelölni az "Aut" kockát és a "Text Overlay" kockát. (a többit nem). Ezután itt a "configure" részt megnyitva oda kell huzogatni a kis csíkokat, ahol meg akarod jeleníteni. A felvételt középen indítod. (ha nem megy, akkor előbb elindítod a baloldali monitor alatt éa úgy a középső Run füllel.). Ezt egy arra alkalmas videó szerkesztővel meg kell vágni és DVD-t lehet készíteni belőle, ha kell.

Üdv. Pibácsi

Új hozzászólás Aktív témák