-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
9Petya2
tag
-
brd
nagyúr
Hello!
Tegnap feltettem a Virtualboxot, tettem bele egy windows 2008 servert és egy windows7 -t kliensnek. A szerverre elkezdtem telepiteni szolgáltatásokat, azonban a dhcp nél statikus ip megadása nélkül nemlehet továbbmenni, így megpróbáltam ip-t adni neki, de nemsikerült sehogy sem(bridge mód, host-only mód), mivel a vezérlőpultban az adapterbeállítások módosítása menüpont alatt nemlátszik semmi. Ilyenkor mit tudok tenni?
?.
-
9Petya2
tag
Hello!
Tegnap feltettem a Virtualboxot, tettem bele egy windows 2008 servert és egy windows7 -t kliensnek. A szerverre elkezdtem telepiteni szolgáltatásokat, azonban a dhcp nél statikus ip megadása nélkül nemlehet továbbmenni, így megpróbáltam ip-t adni neki, de nemsikerült sehogy sem(bridge mód, host-only mód), mivel a vezérlőpultban az adapterbeállítások módosítása menüpont alatt nemlátszik semmi. Ilyenkor mit tudok tenni?
-
Thusor
őstag
vboxmanage modifyhd /lemezképed/helye/lemezkép.vdi --resize <méretMB-ban>
szerk: ne feljts el valami mentést csinálni ha kell, mert az ilyen műveletek sohasem kockázatmentesek, illetve ez a korábbi virtuális lemez partícióihoz nem nyúl, vagyis a virtuális géped meghajtóját még át kell méretezned, hogy több helyed legyen.
Köszönöm a segítséged. Sikerült az átméretezés.
-
Atapi
senior tag
vboxmanage modifyhd /lemezképed/helye/lemezkép.vdi --resize <méretMB-ban>
szerk: ne feljts el valami mentést csinálni ha kell, mert az ilyen műveletek sohasem kockázatmentesek, illetve ez a korábbi virtuális lemez partícióihoz nem nyúl, vagyis a virtuális géped meghajtóját még át kell méretezned, hogy több helyed legyen.
-
Thusor
őstag
a dinamikus tároló alapvetően nem azt jelenti, hogy későb növelheted a lemez méretét, hanem hogy a host rendszeren nem hoz létre rögtön a megadott lemezmérettel megegyező képfájlt a vbox, hanem a guest rendszer helyigénye szerint növekszik a képfájl mérete (csökkenni nem csökken).
(dinamikus vdi és vhd formátumú) virtuális lemezképet a 4-es verziótól elvileg lehet átméretezni parancssorban: VBoxManage modifyhd --resize kell neked, de tapasztalatom nincs a dologgal.
Nem igazán értem a parancs megszerkesztését. Most kezdtem még csak linuxozni. Tehát akkor úgy tudom módosítani, hogy:
VBoxManage modifyhd --resize és a végére odaírom megabyte-ban amennyire módosítani szeretném?
-
Atapi
senior tag
Sikerült megoldanom végül. Az volt a baja, hogy a VB konfigurációjában nem a jó hálókártya volt beállítva.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom növelni majd a későbbiekben a virtuális merevlemez méretét? Telepítéskor dinamikusra állítottam, vagyis hogy majd növelhető legyen. Ez manuálisan is tudom növelni vagy majd a VB növeli ahogy kezd betelni?
a dinamikus tároló alapvetően nem azt jelenti, hogy későb növelheted a lemez méretét, hanem hogy a host rendszeren nem hoz létre rögtön a megadott lemezmérettel megegyező képfájlt a vbox, hanem a guest rendszer helyigénye szerint növekszik a képfájl mérete (csökkenni nem csökken).
(dinamikus vdi és vhd formátumú) virtuális lemezképet a 4-es verziótól elvileg lehet átméretezni parancssorban: VBoxManage modifyhd --resize kell neked, de tapasztalatom nincs a dologgal.
-
Thusor
őstag
Sikerült megoldanom végül. Az volt a baja, hogy a VB konfigurációjában nem a jó hálókártya volt beállítva.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom növelni majd a későbbiekben a virtuális merevlemez méretét? Telepítéskor dinamikusra állítottam, vagyis hogy majd növelhető legyen. Ez manuálisan is tudom növelni vagy majd a VB növeli ahogy kezd betelni?
-
Lex Icon
senior tag
-
Thusor
őstag
\usr\lib\virtualbox\ könyvtárban található maga a VB, de abban nem találtam semmit amivel network drivert lehetne telepíteni. Fogalmam sincs merre lehetne még keresgélni.
-
Lex Icon
senior tag
Nekem csak ilyen könyvtárszerkezetem van a virtuális gép Windows XP-jében: C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\
Ezen belül pedig semmi utalást nem találtam arra, hogy network driver lenne hozzá. Van benne egy log file is ami szerint telepítéskor ezt csinálta:
(1) 0 - ENTER: DriverPackageInstallW
(1) 0 - Copied 'VBoxGuest.inf' to driver store...
(1) 0 - Copied 'VBoxGuest.cat' to driver store...
(1) 0 - Commiting queue...
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxGuest.sys' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.sys'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxTray.exe' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxTray.exe'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxControl.exe' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxControl.exe'.
(1) 0 - Installing INF file 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.inf' of Type 6.
(1) 0 - Looking for Model Section [VBoxGuest]...
(1) 0 - Installing devices with Id "PCI\VEN_80EE&DEV_CAFE&SUBSYS_00000000&REV_00" using INF "C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.inf".
(1) 0 - ENTER UpdateDriverForPlugAndPlayDevices...
(0) 0 - RETURN UpdateDriverForPlugAndPlayDevices.
(1) 0 - Installation was successful.
(0) 0 - Install completed
(0) 0 - Installation completed with code 0x0.
(1) 0 - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
(1) 0 - Copied 'VBoxVideo.inf' to driver store...
(1) 0 - Copied 'VBoxVideo.cat' to driver store...
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxVideo.sys' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.sys'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxDisp.dll' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxDisp.dll'.
(1) 0 - Installing INF file 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.inf' of Type 6.
(1) 0 - Looking for Model Section [Model]...
(1) 0 - Installing devices with Id "PCI\VEN_80EE&DEV_BEEF&SUBSYS_00000000&REV_00" using INF "C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.inf".
(1) 0 - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)Ebben sem találtam, hogy network drivert tett volna fel. Ha nem tett fel akkor ezt, hogy tudnám megcsinálni?
Nem a guest könyvtárában van, hanem a host-éban. Azért írtam, hogy Win XP alatt, mert nekem azon fut a VB. Neked viszont Linux alatt megy, de nem tudom, hogy azon hol van, de biztos ott is megoldható, hogy a Linux felismerje a VB hálókártya emulációját kifelé.
-
Thusor
őstag
Nekem csak ilyen könyvtárszerkezetem van a virtuális gép Windows XP-jében: C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\
Ezen belül pedig semmi utalást nem találtam arra, hogy network driver lenne hozzá. Van benne egy log file is ami szerint telepítéskor ezt csinálta:
(1) 0 - Copied 'VBoxGuest.inf' to driver store...
(1) 0 - Copied 'VBoxGuest.cat' to driver store...
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxGuest.sys' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.sys'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxTray.exe' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxTray.exe'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxControl.exe' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxControl.exe'.
(1) 0 - Installing INF file 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.inf' of Type 6.
(1) 0 - Looking for Model Section [VBoxGuest]...
(1) 0 - Installing devices with Id "PCI\VEN_80EE&DEV_CAFE&SUBSYS_00000000&REV_00" using INF "C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxGuest_3FC1FE8055934014EDF969776CC3E60F38674DB9\VBoxGuest.inf".
(1) 0 - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)
(1) 0 - Copied 'VBoxVideo.inf' to driver store...
(1) 0 - Copied 'VBoxVideo.cat' to driver store...
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxVideo.sys' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.sys'.
(1) 0 - Copied file: 'C:\Program Files\Oracle\VirtualBox Guest Additions\VBoxDisp.dll' -> 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxDisp.dll'.
(1) 0 - Installing INF file 'C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.inf' of Type 6.
(1) 0 - Looking for Model Section [Model]...
(1) 0 - Installing devices with Id "PCI\VEN_80EE&DEV_BEEF&SUBSYS_00000000&REV_00" using INF "C:\WINXP\system32\DRVSTORE\VBoxVideo_1B1B984334D9F9BA6CD505D11930775A81CBDF27\VBoxVideo.inf".
(1) 0 - RETURN: DriverPackageInstallW (0x0)Ebben sem találtam, hogy network drivert tett volna fel. Ha nem tett fel akkor ezt, hogy tudnám megcsinálni?
-
Lex Icon
senior tag
-
Thusor
őstag
-
wolfy84
csendes tag
Sziasztok ismételten!
Ha esetleg valaki már találkozott ilyen hibával akkor mi a teendő?
Ma tettem fel a win8-at virtual os.ként ,de nem indul ugyanis az alábbi hibát írja ki.
[link]Mit rakjak még fel? Virtual boxhoz? Az extension packot már felraktam, hogy usb-t tudjak használni. De mi az a média? amit kér?
Másik kérdésem az lenne hogy a net egy wifis USB- stickről jön. Tehát elég ha azt is usbs-s eszközként hozzá adom? Akkor elvileg nem kell mást beállítanom ahhoz, hogy legyen a virtuálias gépen net.
ELőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Syl
nagyúr
-
Thusor
őstag
A hálókártyát felismerte a virtuális gép? Itt mik vannak beállítva? NAT, vagy Bridged Mode? Utóbbinál olyan, mintha a helyi hálódban lenne egy fizikai géped, saját hálókártyával, MAC addressel, előbbi pedig úgy működik, hogy a Virtualbox NAT-ol a virtuális gép számára (mint amit egy router csinál), és ad neki DNS-t, DHCP-vel IP-t stb. Ha nincs speciális igény, akkor NAT-os módszer a legjobb.
Megnéztem az eszközkezelőben. Nem ismerte fel a virtuális gép a hálókártyámat. Egyébként NAT-ra van állítva. Hogyan tudnám felismertetni a hálókártyám?
-
brd
nagyúr
A hálókártyát felismerte a virtuális gép? Itt mik vannak beállítva? NAT, vagy Bridged Mode? Utóbbinál olyan, mintha a helyi hálódban lenne egy fizikai géped, saját hálókártyával, MAC addressel, előbbi pedig úgy működik, hogy a Virtualbox NAT-ol a virtuális gép számára (mint amit egy router csinál), és ad neki DNS-t, DHCP-vel IP-t stb. Ha nincs speciális igény, akkor NAT-os módszer a legjobb.
-
wolfy84
csendes tag
A VT-x-et nem támogatja a processzorod, mert az az Intel virtualizációs technológiája. Az AMD-V-t, ami pedig értelemszerűen az AMD-é, viszont igen.
Ahogyan az a hibaüzenetből is látszik, ez jelenleg le van tiltva a BIOS-ban - általában ez az alapértelmezett beállítása. BIOS-a válogatja, hol kell ezt engedélyezni, ez a kép jó kiindulópont lehet, nálam például mezei Virtualization néven fut a dolog.
Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a virtuális gép beállításai > Rendszer > Gyorsítás lapon a VT-x/AMD-V engedélyezése él-e.
Szia!
Köszönöm a segítséged! Ok, akkor most márt ez is világos, hogy az AMD procinál amd-v hívják. Köszi a bios-os képet tényleg ott volt csak nekem más sorrendben.
Majd kiszúrta a szemem
Folyamatban van a telepítés...
Még egyszer köszi!Üdv!
-
Thusor
őstag
Azt hogy lehet megoldani, hogy a virtuális gépen is legyen internet? Feltettem a Windows XP-t ubuntu 12.04-re. De sajnos nincsen internet a virtuális gépen csak az ubuntun, windowson nincs.
-
Brutforsz
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Egyáltalán nem vagyok jártas a Virtual box használatában, olvastam előző hozzászólásokat,de konkrétan nem találtam ehhez hasonlót.Az alábbiakat írja a ki a V-box, mikor elindítom a win8 telepítését. -a gépemen xp os. megy.
A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: win8.AMD-V is disabled in the BIOS. (VERR_SVM_DISABLED).
Eredmény kód: E_FAIL (0x80004005)
Komponens: Console
Interfész: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}A bios beállításoknál nem találok ezzel azonos engedélyezést.
CPU-m típusa: DualCore AMD Athlon 4450e, 2300 MHz (11.5 x 200)
Hol tudom ellenőrizni,hogy támogatja a VT-X et a cpu?
Egyáltalán ez okozza a problémát?A VT-x-et nem támogatja a processzorod, mert az az Intel virtualizációs technológiája. Az AMD-V-t, ami pedig értelemszerűen az AMD-é, viszont igen.
Ahogyan az a hibaüzenetből is látszik, ez jelenleg le van tiltva a BIOS-ban - általában ez az alapértelmezett beállítása. BIOS-a válogatja, hol kell ezt engedélyezni, ez a kép jó kiindulópont lehet, nálam például mezei Virtualization néven fut a dolog.
Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a virtuális gép beállításai > Rendszer > Gyorsítás lapon a VT-x/AMD-V engedélyezése él-e.
-
wolfy84
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Egyáltalán nem vagyok jártas a Virtual box használatában, olvastam előző hozzászólásokat,de konkrétan nem találtam ehhez hasonlót.Az alábbiakat írja a ki a V-box, mikor elindítom a win8 telepítését. -a gépemen xp os. megy.
A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: win8.AMD-V is disabled in the BIOS. (VERR_SVM_DISABLED).
Eredmény kód: E_FAIL (0x80004005)
Komponens: Console
Interfész: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}A bios beállításoknál nem találok ezzel azonos engedélyezést.
CPU-m típusa: DualCore AMD Athlon 4450e, 2300 MHz (11.5 x 200)
Hol tudom ellenőrizni,hogy támogatja a VT-X et a cpu?
Egyáltalán ez okozza a problémát? -
Thusor
őstag
-
brd
nagyúr
Szeretnék Virtualbox 4.1ben feltenni ubuntu 12.04re a windows xpt. Hogyan tudnám ezt egy iso képfájból megtenni, mert beállítottam a virtualboxban hogy windows xpt telepítenék de nem kérte az iso filet...csak megcsinálta a virtuális hdd-t amin nincs semmi. Hogyan tudnám rávenni a virtualboxot, hogy iso fileból telepítse fel a windows xpt?
Az elindított virtuális gép ablakában nézd végig jobbról-balra a menüket.
-
Thusor
őstag
Szeretnék Virtualbox 4.1ben feltenni ubuntu 12.04re a windows xpt. Hogyan tudnám ezt egy iso képfájból megtenni, mert beállítottam a virtualboxban hogy windows xpt telepítenék de nem kérte az iso filet...csak megcsinálta a virtuális hdd-t amin nincs semmi. Hogyan tudnám rávenni a virtualboxot, hogy iso fileból telepítse fel a windows xpt?
-
brd
nagyúr
A Network-nél meg tudod nézni, hogy milyen hálókártyát emuláltatsz a Virtualbox-szal az Androidnak, és ahhoz kell az OS alá driver; az első kettőt a legtöbb OS magától felismeri egyébként.
-
The.Bali
aktív tag
-
Lex Icon
senior tag
Próbáld meg a Rendszer/Alaplap beállításoknál az Abszolút mutató eszköz engedélyezését kikapcsolni!
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Telepítettetek már VirtualBox-ra Android oprendszert? Én próbáltam a múltkor egy 4.0-ásat (android-x86-4.0-RC1-asus_laptop.iso) szépen fel is ment és elindult, csak nem tudtam sehogy működésre bírni az egeret

Van erre valami lehetőség? -
brd
nagyúr
-
Visormail
addikt
Miért kell csökkentett módban?
Aha ezt nem tudtam, érdekes.
-
Hellboy2387
aktív tag
-
Hellboy2387
aktív tag
Köszi. Viszont részletesebben vagy hol találom vagy miképp mert ezt igy sajnos nem nagyon értem. köszi. üdv
-
brd
nagyúr
Hello. nekem az lenne a gondom hogy virtual box-al fel raktam egy win xp-t. és az a bajom hogy a video kártyát sehogy sem tudom használhatóvá tenni. Beállitottam 128mb-os ra és enyi. az eszköz kezelöben nem ismeri fel tudtok segiteni? mit lehet vele csinálni?
Csökkentett módban kell telepíteni a Guest Additions-t, úgy hogy a 3D-s pipát beteszed a telepítőjében, amikor kérdezi. Ez nem teljes értékű "használhatóvá tétel", de sokszor elegendő. 2D-re pedig elég, ha simán telepíted a Guest Additionst.
-
Hellboy2387
aktív tag
Hello. nekem az lenne a gondom hogy virtual box-al fel raktam egy win xp-t. és az a bajom hogy a video kártyát sehogy sem tudom használhatóvá tenni. Beállitottam 128mb-os ra és enyi. az eszköz kezelöben nem ismeri fel tudtok segiteni? mit lehet vele csinálni?
-
Visormail
addikt
-
Lex Icon
senior tag
-
Visormail
addikt
Próbáld ki ezt állítólag jó és dinamikusakat is meg tud nyitni nem csak fix lemezeket és írásra is megnyitja nem csak olvashatóan WinMount Free Edition
Találtam még egyet ingyenes Gizmo Central
-
Visormail
addikt
-
Lex Icon
senior tag
-
Visormail
addikt
A Hirenes megoldás miért nem tetszik?
-
Lex Icon
senior tag
Ja, értem. Ennél egyszerűbb megoldást keresek. Csak ezért tartani egy XP-s részt és ide-oda csatolgatni, macerás. Majd keresek a neten ilyen WinMount szerű programot csak jussak el oda, mert mást is kell csinálnom. Azért köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
brd
nagyúr
Leírtam. Másik virtuális gép, olyan OS-szel, amivel tudod használni a shared folderst (pl. XP), miután feltelepült, beállítod másodlagos HDD-nek a DOS-t tartalmazót, és az XP (a guest) alatt simán tudsz rá másolgatni.
-
Lex Icon
senior tag
-
brd
nagyúr
Kipróbáltam a WinMountot, de hazudnak rendesen az oldalon.
Egyrészt azt írják, hogy a free változat a teljestől semmiben nem különbözik, mégis kiírja, hogy a free csak 20 MB-ig mountol. Az meg semmire se elég. Ezt megkerülve viszont kiválasztom a .VDI fájlt és kiírja, hogy ez nem mountolható fájl. Hiába van az általad linkelt leírásban, hogy hogyan kell, úgy nem működik, de próbáltam többféleképp.
Szóval ez nem működik.
"Nem azért", de az általam javasolt XP telepítős megoldással már 2x végeztél volna.

-
Lex Icon
senior tag
Google első találata, nem próbáltam WinMount: Mount VDI file
Egyébként meg ha Hiren's boot cd-ről indítod a virtuális gépet van a menüjében dos ami látja a cd meghajtót is, ill live minixp is van rajta azzal is bemásolhatod a dolgokat.
"nem hagyta kicserélni a CD-t" nem is muszáj, becsatolhatsz több cd meghajtót is a virtualboxban, egyikbe rakod mondjuk az igazi fizikai lemezt a másikba a Hiren iso-t.
Floppy képállományt készíteni tud pl az ultraiso.Kipróbáltam a WinMountot, de hazudnak rendesen az oldalon.
Egyrészt azt írják, hogy a free változat a teljestől semmiben nem különbözik, mégis kiírja, hogy a free csak 20 MB-ig mountol. Az meg semmire se elég. Ezt megkerülve viszont kiválasztom a .VDI fájlt és kiírja, hogy ez nem mountolható fájl. Hiába van az általad linkelt leírásban, hogy hogyan kell, úgy nem működik, de próbáltam többféleképp.
Szóval ez nem működik.
-
Lex Icon
senior tag
Köszönöm a linket, mindjárt megnézem.
A boot CD és a régi anyagok is CD-n illetve DVD-n vannak, így nem tudom becsatolni, de nem is akarom, mert biztos van egyszerűbb megoldás is. A Novell DOS már rajta van, meg pár program is, most keresek egy floppy-ról image-et készítő programot. Amit eddig találtam, az az oldal vírussal akart megkínálni, így nem kértem belőle.
Találtam egy egyszerű, kicsi, ügyes programot:
Floppy Image a neve.
No, gyorsan letarolom az összes floppy-mat, ami még működik, aztán megnézem ezt a vdi elérést is. -
Lex Icon
senior tag
Egyébként meg ha Hiren's boot cd-ről indítod a virtuális gépet van a menüjében dos ami látja a cd meghajtót is, ill live minixp is van rajta azzal is bemásolhatod a dolgokat.
"nem hagyta kicserélni a CD-t" nem is muszáj, becsatolhatsz több cd meghajtót is a virtualboxban, egyikbe rakod mondjuk az igazi fizikai lemezt a másikba a Hiren iso-t.
Floppy képállományt készíteni tud pl az ultraiso.Köszönöm a linket, mindjárt megnézem.
A boot CD és a régi anyagok is CD-n illetve DVD-n vannak, így nem tudom becsatolni, de nem is akarom, mert biztos van egyszerűbb megoldás is. A Novell DOS már rajta van, meg pár program is, most keresek egy floppy-ról image-et készítő programot. Amit eddig találtam, az az oldal vírussal akart megkínálni, így nem kértem belőle.
-
Visormail
addikt
Esetleg nem tudsz egy ilyet?

Odáig jutottam, hogy XP telepítőt is kipróbáltam. Az rendesen elindul és a J-javítás módban bejön a prompt, de egyrészt nem hagyta kicserélni a CD-t, de ezt a VB erőszakkal megoldotta. Ezután viszont nem tudok a C: meghajtón könyvtárat létrehozni (MD), mert nem engedi. Végül keresgéltem és megtaláltam a régi DOS telepítő lemezt. Egyébként ez Novell DOS, így amit linkeltetek, az pont nem jó, de azért köszönöm. A DOS már fent van a "vinyón", még a CD-n lévő dolgokat kellene elérnem. Kérdés, hogy DOS alá fel tudom-e "mountolni".
Folyomány: tudtok olyan programról, ami egy floppyról tud képállományt készíteni, amit a VB megeszik (.img, .ima, .dsk, .vfd)?
Floppy képállományt készíteni tud pl az ultraiso. -
Lex Icon
senior tag
Esetleg nem tudsz egy ilyet?

Odáig jutottam, hogy XP telepítőt is kipróbáltam. Az rendesen elindul és a J-javítás módban bejön a prompt, de egyrészt nem hagyta kicserélni a CD-t, de ezt a VB erőszakkal megoldotta. Ezután viszont nem tudok a C: meghajtón könyvtárat létrehozni (MD), mert nem engedi. Végül keresgéltem és megtaláltam a régi DOS telepítő lemezt. Egyébként ez Novell DOS, így amit linkeltetek, az pont nem jó, de azért köszönöm. A DOS már fent van a "vinyón", még a CD-n lévő dolgokat kellene elérnem. Kérdés, hogy DOS alá fel tudom-e "mountolni".
Folyomány: tudtok olyan programról, ami egy floppyról tud képállományt készíteni, amit a VB megeszik (.img, .ima, .dsk, .vfd)?
-
Syl
nagyúr
Csak sajna a DOS alatt nem megy semmilyen hálózat vagy CD elérés, mert az XP-vel formáztam egy boot floppy-t, amin nincs semmi (CD, háló driver), a telepítendő DOS, pedig CD könyvtárban van fájlokban.
Próbáltam, hogy egy Win98 boot CD-ről elindítom a parncssort és akkor már megy a CD hozzáférés, de a Win98 DOS prompt bootolása közben elcsesződik a karakterkészlet és mire megjelenik a prompt, nem látom, hogy mit ír ki. A VBox-ban ezzel lehet valamit kezdeni?Szerintem a legegyszerűbb ha keresel valami programot (virtual cd?) amivel a VDI állományt fel tudod csatolni XP alá.
-
brd
nagyúr
Csak sajna a DOS alatt nem megy semmilyen hálózat vagy CD elérés, mert az XP-vel formáztam egy boot floppy-t, amin nincs semmi (CD, háló driver), a telepítendő DOS, pedig CD könyvtárban van fájlokban.
Próbáltam, hogy egy Win98 boot CD-ről elindítom a parncssort és akkor már megy a CD hozzáférés, de a Win98 DOS prompt bootolása közben elcsesződik a karakterkészlet és mire megjelenik a prompt, nem látom, hogy mit ír ki. A VBox-ban ezzel lehet valamit kezdeni?Megformázod, és "megsyseled" a C: meghajtót a guestben a bootfloppyval, így arról már el tud indulni a DOS. Ill. ne az XP-s bootfloppyval syseld meg, mert ha jól emlékszem, az milleniumos bootlfoppyt készít, ami meg kb. semmire sem használható érdemben, inkább ezt töltsd le (Win98SE bootdisk), vagy ha a 6.22-es DOS-os jobb, akkor ezt.
-
Lex Icon
senior tag
Próbáltam, hogy egy Win98 boot CD-ről elindítom a parncssort és akkor már megy a CD hozzáférés, de a Win98 DOS prompt bootolása közben elcsesződik a karakterkészlet és mire megjelenik a prompt, nem látom, hogy mit ír ki. A VBox-ban ezzel lehet valamit kezdeni? -
brd
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
XP alatt futtatom a VirtualBox-ot. Létrehoztam egy DOS-os virtuális gépet, amin van egy direkt A: meghajtó és egy DOS-ra formázott C: meghajtó. Az A: meghajtóról tölt a rendszer. A gondom az, hogy kívülről az XP-ből nem tudok a C:-re másolni telepítő állományokat. Próbáltam USB-t becsatolni a B: meghajtóra, de hiába formázom az XP-n FAT-re, a DOS-ban nem tudja se olvasni, se formázni.
Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is.Ha elfér egy floppyn a másolandó cucc', akkor a hoston rámásolod, majd a guesten beolvasod, ha nem, akkor telepítesz egy XP-t mondjuk egy másik guest-nek, telepíted a guest additionst, és ott tudod használni a shared folders, így becsatolod alá a hardfile-t, és így tudsz rá másolni.
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
XP alatt futtatom a VirtualBox-ot. Létrehoztam egy DOS-os virtuális gépet, amin van egy direkt A: meghajtó és egy DOS-ra formázott C: meghajtó. Az A: meghajtóról tölt a rendszer. A gondom az, hogy kívülről az XP-ből nem tudok a C:-re másolni telepítő állományokat. Próbáltam USB-t becsatolni a B: meghajtóra, de hiába formázom az XP-n FAT-re, a DOS-ban nem tudja se olvasni, se formázni.
Tudnátok ebben segíteni? Köszönöm előre is. -
Syl
nagyúr
Gondolom úgy, hogy Win7 van a host gépén, és szeretne VirtualBOX-ra OS X-et telepíteni. Erre én is kíváncsi lennék, hogy működésre lehet-e már bírni az OS X-et VirtualBox-on? Az új gombra kattintva sajnos még mindig csak az OS X Server jelenik meg a listában. Leopard 10.X-et lehet is fel lehet valahogy tenni? Sőt az még jobban érdekelne, hogy elkészített OS X Leopard Image-et le lehet-e tölteni valahonnan? Fellelhető néhány neten, de nem tudom van-e működőképes köztük.
Akkor az nem "win7 mellé mac os x-et telepíteni virtual boxxal" hanem simán win7-en virtualboxba. Ami állítólag létezik, és nem csak a legendákban

Jómagam csak vmware-ban tudtam osx-et életre kelteni. Snow leopard, letöltött előre létrehozott virtuális gépbe, de az is csak egy darwin lemezről tudott bootolni.
[link]
[link] -
The.Bali
aktív tag
Gondolom úgy, hogy Win7 van a host gépén, és szeretne VirtualBOX-ra OS X-et telepíteni. Erre én is kíváncsi lennék, hogy működésre lehet-e már bírni az OS X-et VirtualBox-on? Az új gombra kattintva sajnos még mindig csak az OS X Server jelenik meg a listában. Leopard 10.X-et lehet is fel lehet valahogy tenni? Sőt az még jobban érdekelne, hogy elkészített OS X Leopard Image-et le lehet-e tölteni valahonnan? Fellelhető néhány neten, de nem tudom van-e működőképes köztük.
-
Syl
nagyúr
-
GeryFlash
veterán
Sürgős!!! vki sgetísen hogy tudok win7 mellé mac os x-et telepíteni virtual boxxal
-
kraftxld
félisten
Egyáltalán nem ezt

Jó a virtualbox, én is használom sok helyen, de megvannak a limitációi, ha ennél több kell akkor jön a VMware workstation, aminek az ára a komolyabb megoldásokhoz képest még nagyon baráti. -
The.Bali
aktív tag
-
Syl
nagyúr
Nem értem a logikádat, de mindegy. Ezzel az Enterprise-szal akarod bizonygatni, hogy mennyire olcsó a Workstation? Ugye világos, hogy itt az ingyenes VirtualBox és a kemény magyar fizetésekhez viszonyítottam a Workstation árát?
-
kraftxld
félisten
-
Syl
nagyúr
-
kraftxld
félisten
-
Syl
nagyúr
-
brd
nagyúr
-
The.Bali
aktív tag
-
The.Bali
aktív tag
-
brd
nagyúr
Sziasztok!
Létrehoztam egy új virtuális gépet 30GB-os dinamikus partícióval. Feltelepítettem a Windows-t, készült egy ~6GB-os vdi kiterjesztésű fájl a mappájában. Próbából másolgattam a virtuális gépre fájlokat, addig amég maradt szabad hely. Leállítottam a virtuális gépet. Megnőtt a vdi fájl mérete ~30GB-ra. Ez így természetes. Azonban miután letöröltem minden felmásolt fájlt és a foglalt területnek csak ~6GB-nak kellene lennie, nem csökkentette le a vdi fájl méretét. Maradt ~30GB a virtuális gép leállítása után is. Ha dinamukus a partícióméret, akkor nem csak nö9vekednie, hanem csökkennie is kellene, nem?
Hogyan lehetne visszacsökkenteni akkora méretre, amekkora a fájlok felmásolása előtt volt? -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy új virtuális gépet 30GB-os dinamikus partícióval. Feltelepítettem a Windows-t, készült egy ~6GB-os vdi kiterjesztésű fájl a mappájában. Próbából másolgattam a virtuális gépre fájlokat, addig amég maradt szabad hely. Leállítottam a virtuális gépet. Megnőtt a vdi fájl mérete ~30GB-ra. Ez így természetes. Azonban miután letöröltem minden felmásolt fájlt és a foglalt területnek csak ~6GB-nak kellene lennie, nem csökkentette le a vdi fájl méretét. Maradt ~30GB a virtuális gép leállítása után is. Ha dinamukus a partícióméret, akkor nem csak nö9vekednie, hanem csökkennie is kellene, nem?
Hogyan lehetne visszacsökkenteni akkora méretre, amekkora a fájlok felmásolása előtt volt? -
Brianiac
aktív tag
Hát sajnos nem találtam ilyen lehetőséget, azt hiszem kénytelen leszek rendesen felrakni. Köszi a segítséget mindkettőtöknek!

-
brd
nagyúr
Értem, köszi a segítséget, viszont mint feljebb is írtam nem hiszem h lehet a biosomban ilyesmit állítani, mert semmi hasonlót nem találtam.
"Igen, csak 32 biteseket tudsz virtualizálni így (legalábbis VirtualBox-szal)."
Ezt esetleg kifejtenéd kicsit bővebben, van amivel tudok 64-est is csak mondjuk lassabb lesz, vagy ez hogy van?
Ez fura, még a laptopok kiherélt BIOS setupjában is van erre lehetőség, ha támogatja a CPU/alaplap.
Nem tudok olyan virtuális mókáról, ami tud x64-et virtualizálni HW-es támogatás nélkül, de nem akartam kategórikusan kijelenteni, hátha létezik.

-
Syl
nagyúr
Értem, köszi a segítséget, viszont mint feljebb is írtam nem hiszem h lehet a biosomban ilyesmit állítani, mert semmi hasonlót nem találtam.
Ezt esetleg kifejtenéd kicsit bővebben, van amivel tudok 64-est is csak mondjuk lassabb lesz, vagy ez hogy van?
Én úgy tudom x64 virtualizálásához mindenképpen kell a VT, még vmware alatt is.
A virtual pc meg nem is képes x64-re, de az úgyis csak xp-mode-ra jó, így nem számít
-
Brianiac
aktív tag
Akkor valószínűleg csak nincs bekapcsolva (alapból a legtöbb BIOS-ban nincs bekapcsolva). BIOS-függő, hogy hol találod benne, de meg fogod találni, a Virtualization, vagy a VT-x szerepelni fog a beállítás nevében. Igen, csak 32 biteseket tudsz virtualizálni így (legalábbis VirtualBox-szal).
-
brd
nagyúr
A hardware D.E.P -re yes-t dobott, viszont a hardware vitualizationre azt adta hogy no, szóval akk ezekszerint a proci nem támogatja vagy tényleg csak bekapcsolva nincs. Esetleg ha mégis támogatja akkor bioson belül merre keresgéljek? Így akkor ugye csak 32bites rendszereket tudok virtualizálni?
Akkor valószínűleg csak nincs bekapcsolva (alapból a legtöbb BIOS-ban nincs bekapcsolva). BIOS-függő, hogy hol találod benne, de meg fogod találni, a Virtualization, vagy a VT-x szerepelni fog a beállítás nevében. Igen, csak 32 biteseket tudsz virtualizálni így (legalábbis VirtualBox-szal).
-
Brianiac
aktív tag
A hardware D.E.P -re yes-t dobott, viszont a hardware vitualizationre azt adta hogy no, szóval akk ezekszerint a proci nem támogatja vagy tényleg csak bekapcsolva nincs. Esetleg ha mégis támogatja akkor bioson belül merre keresgéljek? Így akkor ugye csak 32bites rendszereket tudok virtualizálni?
Na megnéztem a biost, hát nincs túl sok beállítási lehetőség, főleg nem ahol ilyesmit lehetne állítani, gyanítom így akk buktam a dolgot. :S
-
Brianiac
aktív tag
Még 2 ötletem van: A proci nem tudja (bár ahogy gyorsan megnéztem, tudja) a VT-x-et, vagy nincs bekapcsolva a BIOS-ban, ezzel a programmal ellenőrizni tudod, hogy működik, ill. hogy be van kapcsolva. A másik ötletem az, hogy valamit elszúrtak, vagy máshová tették a beállítását az x64-nek az új (4.1.10-es) VirtualBoxban.
-
brd
nagyúr
Még 2 ötletem van: A proci nem tudja (bár ahogy gyorsan megnéztem, tudja) a VT-x-et, vagy nincs bekapcsolva a BIOS-ban, ezzel a programmal ellenőrizni tudod, hogy működik, ill. hogy be van kapcsolva. A másik ötletem az, hogy valamit elszúrtak, vagy máshová tették a beállítását az x64-nek az új (4.1.10-es) VirtualBoxban.
-
Brianiac
aktív tag
-
brd
nagyúr
-
Brianiac
aktív tag
Ezt a logikát nem értem, de nagyon érdekel a működése.
Tehát egy x64-es R2-t (más mondjuk nincs is, de ez most mindegy) telepítenél, de mivel olyan beállítás nincs, kipróbálod a sima 2008-as beállítást, majd amikor tapasztalod, hogy az nem jó, az x64-es 2008-as beállítást meg sem próbálod?
Miért?Azért mert nincs is x64-es beállítás, legalábbis én nem találom..
Itt a kép -
brd
nagyúr
Hali!
Olyan problémám van hogy felraktam 4.1.10-s virtual boxot és amikor új gépet akarok hozzáadni az oprendszer verziónál nincs ott a windows server 2008 R2, bár sima windows 2008 van, de ha azt választom az se jó mert 64 bitest telepítenék. Ez miért lehet és mi lenne rá a megoldás?? Mert így nem tudom telepíteni a windows servert.. :S
Ezt a logikát nem értem, de nagyon érdekel a működése.
Tehát egy x64-es R2-t (más mondjuk nincs is, de ez most mindegy) telepítenél, de mivel olyan beállítás nincs, kipróbálod a sima 2008-as beállítást, majd amikor tapasztalod, hogy az nem jó, az x64-es 2008-as beállítást meg sem próbálod?
Miért? -
Brianiac
aktív tag
Hali!
Olyan problémám van hogy felraktam 4.1.10-s virtual boxot és amikor új gépet akarok hozzáadni az oprendszer verziónál nincs ott a windows server 2008 R2, bár sima windows 2008 van, de ha azt választom az se jó mert 64 bitest telepítenék. Ez miért lehet és mi lenne rá a megoldás?? Mert így nem tudom telepíteni a windows servert.. :S
-
The.Bali
aktív tag
Nekem ki van, 8GB RAM mellett, és nincs ilyen gondom.
The.Bali: 'hát ha nem írtad volna a verziószámot, kérdeztem volna, mert egy rövid ideig volt egy olyan, hogy a host gépen kezelt RAM-hoz képest %-osan volt megadva egy foglaltsági limit, ami fölött nem volt hajlandó a VBox virtuális gépet indítani (ez már 8 GB-nál is vicces volt, amikor mondjuk 6GB foglalt RAM esetén egy 512 MB-os gépet nem tudtál elindítani), de szerencsére ezt a butus működést viszonylag gyorsan javították (finomították), esetedben viszont erről nem lehet szó. Próbáld meg, hogy leállítod az összes gépet, majd vársz egy kicsit, és nézed, hogy nem marad-e egy VBoxSVC.exe nevű task, és ha úgy fél perc után is ott van még, akkor zárd be kézzel ezt a taskot; ritkán sajnos előfordul, hogy beragad.
Syl: Nincs kikapcsolva a lapozó fájl. Automatikus méretre van beállitva, tehát, hogy a rendszer kezelje. Jelenleg Total Commanderrel nézve a pagefile.sys 8GB-ot foglal.
brd: Igen már tapasztaltam, hogy beragad, de ez a 'hiba' nem most forul elő először. Kb 1 hónapja is ez volt a helyzet, gondoltam vmi bug lehet. Azóta kijött frissebb VirtualBox, frissítettem is de nem változott semmi..

-
brd
nagyúr
Nekem ki van, 8GB RAM mellett, és nincs ilyen gondom.
The.Bali: 'hát ha nem írtad volna a verziószámot, kérdeztem volna, mert egy rövid ideig volt egy olyan, hogy a host gépen kezelt RAM-hoz képest %-osan volt megadva egy foglaltsági limit, ami fölött nem volt hajlandó a VBox virtuális gépet indítani (ez már 8 GB-nál is vicces volt, amikor mondjuk 6GB foglalt RAM esetén egy 512 MB-os gépet nem tudtál elindítani), de szerencsére ezt a butus működést viszonylag gyorsan javították (finomították), esetedben viszont erről nem lehet szó. Próbáld meg, hogy leállítod az összes gépet, majd vársz egy kicsit, és nézed, hogy nem marad-e egy VBoxSVC.exe nevű task, és ha úgy fél perc után is ott van még, akkor zárd be kézzel ezt a taskot; ritkán sajnos előfordul, hogy beragad.
-
Syl
nagyúr
Igen működik egyébként szépen

Viszont egy másik hibába futottam. Futott 3 virtuális gép. Egyenként 1024MB RAM-al és 128MB video memóriával. Szerettem volna egy negyediket is elinditani melléjük, hasonló memória méretekkel, de sajnos nem engedi a VirtualBOX (v4.1.8 x64).
Oprendszerem: Win7 x64 Prof. 8GB RAM-om van. 5.66GB van használatban, és nem engedi sajnos elindítani a negyedik virtuális gépet
Ezt a hibaüzenetet írja ki: [link]Kipróbáltam, hogy a 3. és 4. virtuális gép memória méretét levettem 512MB-ra, úgy szépen fut mind a 4 virtuális gép.
Van valami tippetek miért nem enged ennyi RAM-ot neki?
A Host rendszeren ugye nincs kikapcsolva a swap?!
-
The.Bali
aktív tag

Viszont egy másik hibába futottam. Futott 3 virtuális gép. Egyenként 1024MB RAM-al és 128MB video memóriával. Szerettem volna egy negyediket is elinditani melléjük, hasonló memória méretekkel, de sajnos nem engedi a VirtualBOX (v4.1.8 x64).
Oprendszerem: Win7 x64 Prof. 8GB RAM-om van. 5.66GB van használatban, és nem engedi sajnos elindítani a negyedik virtuális gépet
Ezt a hibaüzenetet írja ki: [link]Kipróbáltam, hogy a 3. és 4. virtuális gép memória méretét levettem 512MB-ra, úgy szépen fut mind a 4 virtuális gép.
Meg ilyet is írkál időnként, amikor a 4. virtuális gépet nem akarja elindítani:
VERR_NO_MEMORY
Pedig van még szabad több, mint 2GB memória.
-
The.Bali
aktív tag

-
The.Bali
aktív tag
-
brd
nagyúr
-
The.Bali
aktív tag
-
brd
nagyúr
-
The.Bali
aktív tag
-
brd
nagyúr
-
kispx
addikt
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Másnak nincs olyan problémája, hogy a virtuális gépet (WinXP) nem lehet újraindítani? A Windows leáll... feliratnál megáll.
-
ZCoyote
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- E-roller topik
- Automata kávégépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Trollok komolyan
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Anime filmek és sorozatok
- Projektor topic
- Filmvilág
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250M i5 6500 16GB DDR4 128GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T2 Plus 400W
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Eladó Honor View 20 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt hogy érted?