Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
half333
üzenetére
Namost, ha a fizikai monitor full-hd, azon fut a virtualbox, akkor hogy a retekbe lehetne már a virtuális gépet full-hd-ra rakni? Ha eltünteted a fizikai win tálcáját, a vbox menüsorát, a vbox státusz sorát, akkor is kisebb a felület a virtuális gépnek, mint a full-hd.

Csak akkor tudod a virtuális gépet full-hd-ra rakni, ha a fizikai monitorod legalább 4K. Vagy ha full-screen-re állítod a virtuális OS-t: Host+F -
-
-
half333
őstag
Üdv! Régi problémám h virtualbox-ban lévő op.rendszernél nem tudom sehogyan sem beállítani h fullhd-ban legyen,max az 1600x1200. Xp és win7 alatt is ez a problémám (xp-nél talán még meg is érteném,de win7 alatt?). tudna valaki segíteni?
-
A dolog természetesen megoldható.
Persze egy NAS általában 7/24-ben működik, vagyis mind a fizikai, mind a virtuális gépnek állandóan mennie kell. A virtuális gépbe Bridge-elt hálókártyát kell beállítani, így a routertől önálló IP-címet fog kapni.
Anélkül, hogy ismerném a géped paramétereit, feltételezem a Kubuntu egy vinyón/ssd-n van és külön akad egy üres 1 terás sdb lemez.
Létrehozol egy virtuális gépet kicsi vinyóval, az egy terás hdd-re csinálsz egy primary ext4 partíciót (sdb1) amit a logout írásom szerint fizikai eléréssel becsatolod a virtuális gépbe.
És kész.
Így az 1 terás vinyó tartalmát nem csak virtuális, de fizikai gép alól is közvetlenül el tudod érni. -
-
ooszi
senior tag
Sziasztok
Adott egy gép, amire Kubuntu van telepítve, én erre szeretnék egy virtualbox-t amibe az OpenMediaVault telepítenék.
Nagyon tetszik az OMV kezelőfelülete, amit úgymond NAS ként használnék, vannak terrás vinyók amit tudnék erre a célra használni.
Szerintetek ez mennyire életképes így ez a rendszer, adat vesztés, egyéb dolgok? -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Egy régi mátrixnyomtatót - amihez XP-nél újabb rendszerre már nincs driver - kellene működésre bírni windows 7 alatt. XP virtuális gépre gondoltam. Plusz nehézség, hogy a nyomtató párhuzamos porttal rendelkezik, az alaplapon pedig nincs LPT.
Tegnap szereztem egy LPT - USB átalakítót, kipróbáltam a Microsoft-féle XP Mode-dal, de nem jártam sikerrel. A gazdagépen szépen feltelepíti a drivert mikor összedugom a nyomtatóval, létrehoz egy Virtulis USB nyomtató nevezetű portot. Nyomtató hozzáadásnál természetesen ezt ki is tudom választani, csak hát driver nincs.
Ezt a portot sehogy sem látta a vendég rendszer.VirtualBox-szal meg lehetne oldani valahogy ezt a problémát?
Jobb lenne PCI slotos LPT kártyát venni? Azt látná a vendég rendszer vajon?
-
DRB
senior tag
Ez engem hogy megszívatott tegnap, vagy 3 órán keresztül kísérleteztem a virtualboxal, meg úgy az egész rendszerrel, mire rájöttem miért nem indul a virtuális gép. De arra már nem jöttem rá, hogy ha várok kb. 2-3 percet, akkor azért elindul, de most hogy olvastam amit írsz, kipróbáltam, és tényleg megy. Így legalább nem kell leszedni az Avirát, ha használni akarom a VB-ot, még ha kicsit várni is kell, de legalább elindulnak a virtuális gépek. De a hibaablakban abort nincs csak ok, mondjuk tök mindegy mi van ott, ha rányomsz nem indul, én meg midig leokéztam, aztán meg anyáztam.

-
pappkarcsi
senior tag
megoldva.
-
brd
nagyúr
Ha valaki Avira Free Antivirus-t használ VirtualBox mellett, akkor belefut egy hibába, ami úgy néz ki, hogy nem, ill. lassan indulnak el a virtuális gépek. A hiba úgy néz ki, hogy gépindítás után 1 percig nem történik semmi, majd megjelenik egy hibaüzenet, olyan tartalommal, hogy Timed out after 60001 ms waiting for child request #1 (CloseEvents). (rc=528), majd megjelenik még 1 perc után egy ugyanilyen, és elindul a gép. De vigyázni kell, mert ha az üzenetekben az Abort-ra nyom a fel használó, akkor azonnal bezárja a már futó gépet! Megoldás sajnos (egyelőre) nincs, az Avira non-PnP drivere a hibás (avipbb.sys).
-
-
-
Azt elfelejtettem odaírni, hogy a problémát ubuntu/mint alatt szeretném megoldani

Ugyanis, ott az a gond, hogy ha a virtuális gép full screen-ben indul, akkor "belógnak" a GUI elemek az emulált gépbe. Félmegoldás, hogy ablakban indul a gép és miután "bebootolt" és betöltötte a guest additions-t, akkor mehet a host+f és akkor már flawless a full screen mód. -
törölt tag
Tudnátok segíteni,hogy Mac OS X-re hogyan kel föltelepíteni a Guest Additionst?
-
Arra rá lehet venni a virtualbox-ot, hogy az adott virtuális gépet mindig ablakos módban indítsa el? Még akkor is, hogy korábban az a gép full screen-ből lett leállítva?
-
brd
nagyúr
válasz
SegaSonic
üzenetére
Igen, ha problémamentesen működne, ott kellene megadni, de én a guest menüjéből adom mindig hozzá (néha próbálom a beállításokból is, de nem műk'szik mindig). Tehát a beállításoknál semmit nem adok hozzá, hanem a guest VBox menüből az adott eszközt (ahol nálad már pipálva van). A hálózati beállításoknál ne csinálj ez ügyben semmit, mondom, mintha a guest egy fizikai gép lenne, fizikai USB porttal és oda csatlakoztatnád a sticket, úgy kellene eljárnod a guest gépen.
-
SegaSonic
újonc
Például hogy milyen Vboxban lévő csatlakoztatás menüre gondolsz. A Vboxban a beállítások/USB nél megadtam hogy melyik eszközt adja át a guestnek. A guestben a menüsorban lévő eszközök/usb nél pedig be van pipálva az adott eszköz. Az automatikus Vboxos drivertelepítés mosmár oké.
Azért gondolom hogy nem a mobilhálózat megtalálásával van a gond, mert a host gépen teljesen jól működik.
Lehet hogy valami flash kell a gombhoz? Vagy mi kerülte el a figyelmem?
A Vboxban a beállítások/hálózatnál próbáltam nat hálózatot is, jelenleg nincs engedélyezve hálózati adapter.
Lehet nem fontos, de én azért hiszek a mágiában. -
brd
nagyúr
válasz
SegaSonic
üzenetére
Melyik részét nem érted? Gondolom nem a menüs csatlakoztatás a probléma.
A másik pedig arról szól, hogy minden USB-s eszköznél, amit direktben kapna meg a guest, települ a host-on egy VBox-os driver, ami "elrejti" a host OS elől az USB-s eszközt.
Ha inaktív a Connect, az nem azt jelenti, hogy nem lát még mobilhálózatot? -
SegaSonic
újonc
Köszönöm a segítséget! Ez jó hír hogy működhet az elgondolás, viszont nekem nem akar összejönni.
" Ha nem működik, akkor a VBox-ban a csatlakoztatás (menüből), és a host-on az automatikus VBox-os drivertelepítés után "
Ezt nem értettem. Szerintem minden lehetséges variációt kipróbáltam újraindítás, ki be húzgálás kapcsán.
Most ott tart a dolog hogy a guest gépen az usb stick programja bekéri a pinkódot, fel is ismeri, de a Connect gomb inaktív.
) -
brd
nagyúr
SegaSonic: A privátban feltett kérdésedre a válasz: igen, a hostról el is kell tűnjön az adapter, ez a lényege, hogy ilyenkor a guest direktben az USB-s eszközt kapja meg, és a driverét is ott kell telepítened. Úgy képzeld el, mintha a guest gép fizikai USB csatlakozójába kötnéd az eszközt. A VirtualBox sajnos Oracle termék, így ez az ezer éves hiba még mindig hiba. Ha nem működik, akkor a VBox-ban a csatlakoztatás (menüből), és a host-on az automatikus VBox-os drivertelepítés után ki kell húzni az eszközt, majd visszadugni (és újra csatlakoztatni a guest VBox-os menüjéből), esetleg ezt néhányszor eljátszani. Ha nagyon nem működik, akkor esetleg a guest gépet újra kell indítani, vagy másik VBox verziót próbálni.
-
SegaSonic
újonc
Sziasztok!
Van itt valaki aki sikeresen be tudott üzemelni usb-s mobilinternetet egy guest gépen belül?
Egyenlőre odáig jutottam hogy az usb működik, egy pendriveot látok akár win7-es, akár ubuntu-s guest gépen is, viszont az usb stick az indítás után röviddel eltúnik (win7 alatt). Avagy az usb stick szoftverét is sikerül feltelepíteni, de ha elindítom a programját akkor már el is tűnik az usb device.
A cél az lenne hogy a host gépet semmilyen formában ne lássa a net, így a bridgelt megoldástól is tartok.
Reggel óta ezzel ..... kodok, most pedig már 22:18 van... :/ Guest additions és Extension pack fentvan.
-
Visormail
addikt
Hello
Legújabb virtualboxra feltettem a Server 2012 R2-t, a VM tulajdonságaiban a 3D engedélyezve van (a 2D inaktív volt), felment a guest additions is (3D ott is kipipálva), újra lett indítva.
Viszont a videókártya nem működik rendesen:

Ezért nem megy a vendég képernyő automatikus átméretezése sem. Lehet vele valamit csinálni, vagy még nem támogatott rendesen ez a win?
-
krealon
veterán
"laptopra telepítettem a virtualboxot, hogy lehet úgy konfigurálni, hogy pl: a virtulboxban futó gép wifin, a host gép pedig lanon csatlakozik a hálózathoz?"
A host-on torlod a WiFi fele mutato default route-ot (route delete ...), a guest-et pedig ossze-bridge-eled a WiFi adapterrel.
-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
laptopra telepítettem a virtualboxot, hogy lehet úgy konfigurálni, hogy pl: a virtulboxban futó gép wifin, a host gép pedig lanon csatlakozik a hálózathoz?
Köszi
-
zserrbo
aktív tag
Egy Synology OS-t akarok rátenni, de nem működik és tartok tőle, hogy a virtualbox beállítása miatt. Ha valaki ránézne és tudna segíteni az jó lenne.

-
30z.Samu
titán
Sziasztok!
Ma akartam használni Virtual Boxot, fel is tettem a legfrissebbet, kész a virtuális gép, de indításnál kritikus hibát ír és kilép. Tudok ezzel valamit kezdeni? Köszönöm előre is!

-
válasz
beloadjoker
üzenetére
Ugye hozzáadtad magad a vbox userek közé?
sudo usermod -a -G vboxusers username
Plusz egy log-off, log-in. -
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Továbbra sem tudtam megoldani szóval ha valaki tud segítsen

-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Pont lejárt a szerkesztés most nézem mást sem tudok csatolni
se frissíteni a vb-t szóval újrahúzom, és feldobom az extension packet, aztán ha továbbra sem megy jelentkezem... -
beloadjoker
őstag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy virtuálboxban fut egy win7 és nem tudom csatolni az android eszközömet nem is látszik az ub eszközöknél a virtualboxban, sem ha usb debug bentvan és akkor sem ha ki van nyomva/ gazdarendszer egy Ubuntu 14.04.3 LTS, ami egyébként látja és kezeli az androidos eszközeimet
Valami 5let?
-
mandriva11
tag
Kérdésem, hogy VMWare workstationban készült OVF-et lehet-e valahogyan virtualboxban megnyitni?
-
válasz
Mexildos
üzenetére
Az Extension Pack az USB-kezeléséhez kell. A Virtuális gépen belül kellene driverek, ezt pedig a Guest Additions adja. Amikor fut a virtuális gép, akkor a Devices menü legalján tudod "beadni" neki a driverCD-t. Az utána következő lépések már Linux disztribúció függvénye. Ubunt vendégen pl. elindul magától a telepítő (mint win-en) és csak le kell okézni.
-
Mexildos
aktív tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy feltettem a VB-t Windows 7-re és elkezdtem egy Linux telepítőt indítani. Kis ablakban indult el és a képernyő többi része fekete. Hiába teszem teljes képernyőre nincs változás. Az extension pack fel van téve. Mit csinálok rosszul, hol lehet ezt beállítani?
Válaszokat előre is köszi.
-
Pgraph
aktív tag
Szia, köszi!
Huhh, alaposan megtúrtad a rendszert.
A bajom az, hogy ha a registry-ben elnavigálok a jelzett helyre, ott nekem nincs „UpperFilters” kulcs (W8.1).
(Nem tudom egyébként, ez a szkenner miért makacskodik, a billentyűzetem és az egerem is USB-s, ráadásul egy KVM switch-re vannak felfűzve, és azokat tökéletesen látja, kezeli a VM.) -
zetecR
addikt
Megvan a megoldás:
1) First of all open regedit and navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Class > {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
After you need to delete UpperFilters reg key from the right side.
2) Reboot your computer.
3) Now connect the usb device to your computer and open VirtualBox.
4) From the list select the virtual machine and from top open Settings and go to "USB" menu.
5) Now at right side press on "USB plus" green button and select USB device. Press on OK button and start the virtual machine.
6) Now disconnect USB device. Turn off the virtual machine and completely close VirtualBox.
7) Now connect the usb device and start virtual machine again.
If you are doing right then, usb device should work on your virtual machine. -
-
zetecR
addikt
Mostanáig boldogan használtam a plotterem egy virtuális XP alól egy ATEN USB2LPT átalakítóval.
Most újra raktam a rendszert (Win10 lett), feltettem egy vadiúj XP-t a Virtualboxba és az a gond, hogy nem tudom csatlakoztatni a USB2LPT-t, mert az írja, hogy Failed to attach USB Device...
Eddig ezt nem tapasztaltam.
Mit nem csinálok jól?

-
Gyb001
senior tag
Üdv.
Egy online kurzusban van két kérdés amire nem találom sehol sem a választ.
Milyen virtualizációs megoldás a Docker (javasolt google-özni)?
-api -- szerintem ez
-hardver
-cpu
-kernelMilyen virtualizációs megoldás a VirtualBox (javasolt google-özni)?
-hardver
-win32
-processzor
-kernel -- szerintem ezHa valaki tudja akkor segítsen már

Csak 1 szer jelölhetek úgyhogy biztosra akarok menni -
Pgraph
aktív tag
-
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
W8.1 gazdán futó 5.0.6-os VB-ban lévő XP alá sehogy se tudok egy USB-s szkennert behúzni. Próbálgattam mindenféle USB-s beállítással, de sehogy se jön össze, hogy felismerje. Az XP Eszközkezelőben fel nem ismert eszközként se jelenik meg. Integrációs szolgáltatások fent vannak, a kedvem meg lent...
Mit lehetne megpróbálni?
Köszönöm. -
-
A teljes képernyőn futó virtuális gépnél van egy mini-toolbar. Ez ha nincs "kitűzve", automatikusan eltűnik.
Vajon rá lehet venni a VirtualBox-ot, hogy megjegyezze a "kitűzött állapotot" (ahogy a full screen módot is megjegyzi)? Hogy a következő alkalommal amikor elindítom a virtuális gépet, akkor a mini-toolbar állandóan a képernyőn legyen. -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet oldani, hogy a virtuális gép valós merevlemezről fusson? Szóval nem shared folders, meg hasonlók, hanem mondjuk fenntartok számára egy teljes egész merevlemezt.
-
pomorski
őstag
Átolvasgattam írásaitokat, de nekem ez nehéz, nem erőltetem.
-
törölt tag
válasz
krealon
üzenetére
Úgy tudom,hogy a VT-X az szoftveres emulálás a processzor izomból megoldja a virtualizációt.
A VT-D pedig hardveres segítség is a VT-X mellé ezért a virtuális rendszer kapcsolódni tud közvetlenül pl a videó kártyához.(azért nem teljesen hanem egy fordítón keresztül amit vagy az alaplap vagy a processzor felügyel).Syl köszi a választ.
-
krealon
veterán
válasz
üzenetére
Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
"Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) extends Intel's Virtualization Technology (VT) roadmap by providing hardware assists for virtualization solution. VT-d continues from the existing support for IA-32 (VT-x) and Itanium® processor (VT-i) virtualization adding new support for I/O-device virtualization.
Intel VT-d can help end users improve security and reliability of the systems and also improve performance of I/O devices in virtualized environment. These inherently helps IT managers reduce the overall total cost of ownership by reducing potential down time and increasing productive throughput by better utilization of the data center resources. "
"VT-d, at the time of this writing, includes four key capabilities
1. I/O device assignment. This feature allows an administrator to assign I/O devices to VMs in any desired configuration.
2. DMA remapping. Supports address translations for device DMA data transfers.
3. Interrupt remapping. Provides VM routing and isolation of device interrupts.
4. Reliability features. Reports and records system software DMA and interrupt erros that may otherwise corrupt memory of impact VM isolation."
-
-
törölt tag
Abban tudnátok segíteni,hogy i3 proci nem támogatja a VT-D-t ami hardveres virtualizáció is nem pedig csak a szoftverest.
Érdemes felraknom akkor a Guest Additionst?
És ha igen (nem értek hozzá) a gazdagépre vagy a virtuális gépen belül kell telepíteni? -
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Mind a két gépemen problémám van a Virtual Box-szal.
A linuxos gépen:
Lubuntu 14.04 fut rajta.
A virtualbox elindul, meg is tudom adni a virtuális gép paramétereit, de utána, amikor elindítanám (tehát még az iso tallózásig sem jutok) akkor vége van a történetnek.
Ezt a hibát kapom:A virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: asd.
The virtual machine 'asd' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1 (0x1).
Eredmény kód:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Komponens:
MachineWrap
Interfész:
IMachine {f30138d4-e5ea-4b3a-8858-a059de4c93fd}Windows 10-en be tudom tallózni az iso-t, viszont miután kiválasztom a setup-ot ez fogad:

Két külön gépről van szó.
-
nap
addikt
Virtualbox (xp) alól szeretnék nyomtatni lpt porton keresztül. A host egy 64-es win7.
Mit és hogyan állítsak be, hogy menjen? -
-
brd
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
A telepítési helyen, a drivers könyvtárban megtalálod a drivereket. Azért lehet, hogy működik, mert vagy a Host-Only hálókártya telepítését hagytad ki, vagy a korábbi verzió drivere működik éppen. Egyébként két fajta driver van, az egyik az ún. Host-Only hálókártyához van (network\netadp6 könyvtár, mintha egy fizikai hálókártyát telepítenél, úgy kell a driverét frissíteni, ha a korábbi már telepítve van), a másik pedig igazából egy filter (network\netlwf könyvtár, ezt ún. szolgáltatásként kell hozzáadni legalább egy fizikai hálókártyához - ahhoz, amelyiken keresztül kell kilássanak a virtuális gépek), ami az összes fizikai kártyára beül, és ez teszi lehetővé a NAT/Bridged módok használatát.
-
netpeti98
addikt
Véletlenül sikerült kihagyni a network drivert a Virtualbox telepítésekor (host gépen), viszont ahogy látom így is tud csatlakozni az internetre a virtuális gépeimen.
Érdemes ezért újratelepítenem, ha nem akarok speciális hálózati beállításokkal foglalkozni? Származik egyszerű felhasználás mellett ebből hátrányom?
-
SATA_boy
csendes tag
Nem a törléstől féltem, hanem az esetleges inkompatibilitástól (hogy az 5-ös verzió alatt nem tudom majd használni a 4.3.30-as verzióval létrehozott virtuális gépeket). Láttam én már karón varjút, no meg a linkelt fórumbejegyzés alatt azért másnak is akadt gondja a migrációval...de minden jó ha a vége jó. Gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha más is félve áll az 5-ös verzióra való frissítéshez.
-
brd
nagyúr
válasz
SATA_boy
üzenetére
elvesznek az eddigi jól bejáratott és beállított virtuális gépeim
Szerintem félreértettél valamit, ha ez egyáltalán felmerült. Legsúlyosabb esetben a régi verzió virtuális gépeket leíró konfigjával nem tud mit kezdeni az új verzió. Ilyenkor legfeljebb beállítod őket újra (hány CPU mag, mennyi RAM, virtuális háttértár helye stb.) Az azért nagyon durva programozói hiba lenne, ha a virtuális háttértárolót is letörölné.
-
SATA_boy
csendes tag
Windows 7 Professional 64-bit gazdagépen sikeresen frissítettem 4.3.30-as verzióról 5.0.2-re. Minden virtuális gépem megmaradt és működik. Annyi a titok, hogy ugyanoda kell telepíteni az új verziót, ahová a 4.3.30-as verzió települt (uninstallálni sem kell a régi verziót). Külön öröm, hogy főverzió ugrás esetén is működött az upgrade, pedig féltem hogy elvesznek az eddigi jól bejáratott és beállított virtuális gépeim, de szerencsére nem így történt - minden szépen működik.
Egy kis adalék, ami meggyőzött arról, hogy működhet az upgrade főverzió ugrás esetén is, külön kiemelve ezt a hozzászólást:
You don't need to "import" VirtualBox's own VMs, regardless of version. VirtualBox would have found the existing VMs automatically if they were in the standard place. If the VMs have been moved then read Howto: Move a VM.
And yes, upgrading is as simple as downloading the installer and running it. The existing VMs should be right there in the manager after this is done.
Apró megjegyzés csupán, hogy nálam a VirtualBox nem az alapértelmezett, automatikusan felajánlott helyre lett telepítve, ennek ellenére a Howto: Move a VM elolvasására és alkalmazására nem volt szükség.
-
rgeorge
addikt
válasz
mandriva11
üzenetére
Mert nem támogatja (egyelőre) a W10-et: "Please be aware that Windows 10 is not yet officially supported! There are known problems with VirtualBox 5.0.2 on Windows 10 hosts and with Windows 10 guests. Some of the problems are fixed in the most recent test build..."
-
Köszi, minkettőtöknek már látom...bár két fontos részletet kihagytam.
1. GUI-ból nem tudja...(ami nem nagy érvágás, de elég béna dolog kihagyni.)
2. vmdk kiterjesztést nem tudja...Esetemben van egy oracle prepared VM amit szeretnék összenyomni...de nem tudja.
Lehetne játszani ilyenekkel, hogy VDI-ra konvertálom és akkor működne...csak nem biztos, hogy küzdök vele. -
Exportáláskor a *.ova kiterjesztésű fájl tulajdonképpen egy zip fájl. A VMware esetén valóban van olyan opció, hogy a lemezfájl méretét kicsit összerántja ha több helyet foglal el mint amennyi adatot tartalmaz. Ez akkor fordul elő, amikor valaki dinamikus méretnövekedést állít be. Átmásol adatokat a VM-re, majd törli onnan. Ekkor ott van egy VM ami szépen elterült a HDD-n mert a dinamikus növekedéssel együtt szükség volt ár. A méretcsökkentést már nem követi le így. Ezért van ez az opció VMware esetén... Virtualbox nem tudja ezt. Legalábbis én még nem találtam meg.
-
Rimuru
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Exportalasnal tomorit valamennyit, de azt ne vard hogy futasi idoben is akkora lesz a merete (vmware eseten se).
Ha virusos allomanyokat mozgatsz a host es guest rendszer kozott akkor terjedhet, ha teljes sandboxban futtatod akkor nem valoszinu (elmeletben barmi lehetseges).
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Vmware-en hallottam, hogy egy 20 GB-os win7ből valami úton módon lehet pár GB-osat csinálni. Ez itt nem müködik?
Tárhely hiányában vagyok és nincs kedvem beruházni
Ja és még annyi, ha a virtualboxos xp-m vírusos lesz, akkor az alaprendszert is le kell gyalulnom, mert az is vírusos lesz, vagy a virtualboxból nem tud megfertőzni az alaprendszer felé?
-
VirtualBox 5.0 alatt fut egy Win 8.1, additions telepítve, működik minden szépen.
Fizikailag két monitort használok és ezt szeretném vbox alatt is. Beállítom a vbox-ban hogy két monitor van, virtuális win alatt engedélyezem a második kijelzőt és kapok szépen két vbox ablakot, ahogy kell.
A problémám:
Ha full screen-be rakom a virtuális gépet, akkor az mindkét monitoromon full screen lesz. Ha pedig ablakos, akkor mindkettőn ablakban jelenik meg.
Én azt szeretném, hogy a fő monitoron full screenben, a másodikon meg ablakban menjen.
Valami ötlet? -
bpx
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
Felment simán, azzal nem volt gond. Viszont drag and dropnál lehalt a guest (Windows 7).
-
mandriva11
tag
Windows 10 pro-ra rakta már fel valaki az 5.0-ás verziót? Nekem megszakítja a telepítést és leáll.
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
felraktam az új Virtualboxot a Xubuntu 14.04.2-es rendszeremre.

Egyenlőre nem találtam semmi hibát sem benne. Visszarakva bele az XP-t, azt tapasztalom, hogy sokkal gyorsabban bootolt be mint előtte és sokkal gyorsabban is működik. Tetszik!

Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A másik pedig arról szól, hogy minden USB-s eszköznél, amit direktben kapna meg a guest, települ a host-on egy VBox-os driver, ami "elrejti" a host OS elől az USB-s eszközt.
)
se frissíteni a vb-t szóval újrahúzom, és feldobom az extension packet, aztán ha továbbra sem megy jelentkezem...