Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Na most a sima alaplapi LAN-nal próbálkozok csatlakozni a netre, virtuális xp alatt,
Hiba 678-at ír ki. -
margithid
veterán
Két hálózati kártya van a gépemen, egy alaplapi és egy pci-e tp-link.
A virtualbox lát egy realtek pcie gbe family controllert és egy ugyanilyet csak utána ott van egy 2-es.
Sajnos a tp-link driverét nem tudtam feltenni, de akkor ez valószinű az lesz és müködni is fog? -
ORCA58
addikt
Nem, de XP esetén meg van a bűnös. Az windows eszközkezelőben az eszköz típusát be kell állítani automatikus felismerésre. Hogy most miért kell ezt csinálni, nem tudom, de korábban 100%, hogy nem állítgattam ezt. Most is ha átállítom, egy újraindítás után visszaáll Nincs-re, ha nem kapcsolódik hozzá meghajt.
Win7 64 esetén ha hozzákapcsolok egy IDE meghajtót, el sem indul. FATAL: INT18: BOOT FAILURE feliratot jelenik meg. Ha SATA, akkor minden tökéletes.
-
ORCA58
addikt
Addig kísérletezgettem, míg az üres WinXp telepítésem elindíthatatlan nem lett. Felvillan egy kék ablak, de nem lehet elolvasni mi a bánata.
Egy másikon kitöröltem a CD-t akkor látja az új meghajtót, de a CD-t hiába kapcsolom újra, már nem látja.
A diskmgmt.msc sem segít, mert az is csak azokat a meghajtókat látja, ami a saját gépben is megjelenik.
A VirtualBox természetesen látja, és jelzi is a tárolók között, hogy csatolva van. Ha fut, ha nem a Virtuálius gép látszik a tárolóban.
A korábban (hónapokkal ezelőtt) csatoltak természetesen mindenhol mennek
. -
ORCA58
addikt
A VirtualBox kezelőben egyértelműen nincs betű jele, mivel ott csak azt írja, hogy IDE Primary Master, IDE Primary Slave. stb. Betű jelet csak a DVD-nek ad. pl d:
Magam megosztott mappáknak adhatok betű jelet.
Fogalmam sincs miért nem látja, a fájlkezelő, saját gép stb. pedig mindenhol ahol meg lehet nézni jelzi, hogy az adott Virtuális géphez csatolva van. Ami működik, ott nem merem próba miatt kivenni, mert félek, ha újra kapcsolom, nem fogja látni.
Azért használom, mert van olyan program ami XP-n megy tökéletesen, ill. különböző szűz rendszereken tesztelem a munka eredményét.
Mikor feltettem a Win 7-et először az Microsoft Virtuális XP-jét próbáltam, csak után ismertem meg a jelenlegit. Akkor a Microsoftos Wirtuális lemezt is simán látta, most azt sem, pedig semmi nem változott rajta.
Nagyon dühít, mert sokat segítene a munkában, ha menne. -
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
1,5 éve használom a VirtualBox-ot Win7 64 alat. Több Xp ill. Win7 virtuális gépekkel. Mondván biztos jobb az újabb, mindig frissítettem, ha újabb jelent meg. Jelenleg a 4.3.24 van fent.
Most egy meglévő Virtuális géphez hozzákapcsoltam egy korábban eltett, és használt szintén létező tárolót (virtulis HDD-t), de az indítás után nem látja. Anno ezzel nem volt gond, de fogalmam sincs melyik verzió volt fent akkor. Más tapasztalt hasonlót?
Megpróbáltam a 4.3.26-ra frissíteni, de az használhatatlanná teszi a gépemet, eltűnik a net, és nem is tudom, hogyan lehetne visszacsalogatni.
Van ajánlott verzió, amely hibátlannak mondható? -
krealon
veterán
válasz
margithid
üzenetére
"A telepítés az oké, csak az image fájl átrakása nem."
Rendkivul bonyolult muvelet az image fajl athelyezese.
- a virualis gepbol el kell tavolitani a kerdeses HDD-t
- a Virtual Media Managerben torolni a diszket a fajl megtartasaval
- a VDI fajlt at kell mozgatni a celhelyre
- a VMM-ben fel kell venni az uj helyre mozgatott VDI-t
- a virtualis gephez rendelni a virtualis HDD-t.Vagy thin-provision hasznalta mellet:
- az uj helyen letrehozni a VMM segitsegevel egy uj virtualis HDD-t
- klonozo proram (pl Win7+ eseten Macrium Reflect) segitsegevel a virtualis gepben atkoltoztetni a rendszert az uj HDD-re
- a regi virtualis disk-et torolni -
krealon
veterán
válasz
margithid
üzenetére
A virtualis gepek konfig faljai nehany kilobajtosak mindossze. A sok helyet a virtualis disk image-ek foglaljak.
Ezeket a "Virtual Media Manager"-rel at tudod tenni masik meghajtora.Where VirtualBox stores its files
Meginkabb ajanlott az Oracle VM VirtualBox User Manual olvasgatasa.
-
margithid
veterán
Klónoztam az ssd-m egy másik ssd-re. Kérdésem az lenne, hogy arról az ssd-ről tudom-e használni a virtualboxot ami csak klónozva van, tehát amit éppen nem használok. (nem arról tölt be a rendszer)
-
brd
nagyúr
válasz
újraregelt
üzenetére
No' és a hostról indított wget mit csinál? A speedtest.net több szálon forgalmaz, lehet, hogy pl. csomagveszteség, vagy hasonló bottleneck van, de az így még gyors tud lenni, míg egy egy szálas letöltés már szenvedni fog.
-
újraregelt
tag
No várj... itt az a furcsa, hogy a guestben futó firefox ugyanazt az eredményt produkálja a speedtest.net-en, amit a windows hoston futó.
Csak a wget/apt-get install és hasonlók csinálják ezt. (és nem, nem a szerver lassú, mert ugyanazt a routerről, wget-tel normál sebességgel tudom letölteni) -
brd
nagyúr
válasz
újraregelt
üzenetére
Próbáld meg átállítani ún. virtio-ra (Paravirtualized Network) a hálókártyát. Elvileg a Linux-okban van ehhez kernel modul (Windows-zal is működik, csak ott külső driver kell, innen indulva letölthető). Így egy olyan hálókártyát kapsz, amely nem emulálva van, hanem lényegében csak I/O műveletek történnek rajta keresztül.
QoS: persze tudsz vele korlátozni is, de erre vonatkozott a "jól beállított" kitétel.
Ha nem 64 bites a Guest: a CPU virtualizációs opciója (AMD-V v. VT-x) be van kapcsolva? -
újraregelt
tag
QoS... lehet, hogy keverem a szezont a f...l?

Na mindegy, szóval helyenként gyanús, hogy van valami, ami a nem böngészőből indított letöltéseket korlátozza.Most épp Intel PRO 1000MT Desktop van beállítva. Guest additions természetesen fenn van (igaz, az OSE verzió, ami az ubuntu-val jön, nem a virtualbox sajátja, de korábban is ezzel ment és nem volt ilyen gond vele)
Azért ez furcsa: most nézem, hogy a VBoxManage kapott egy bandwidthctl parancsot is, ki tudja mikor... Bár a problémás gépeken nincs korlát beállítva, de... hmmmmmm... Na ennek még utána kell nézni.
szerk: azért arra jól emlékeztem, hogy a QoS (például a routeremen) képes fix maximumot is beállítani.
-
brd
nagyúr
válasz
újraregelt
üzenetére
Milyen hálókártya van beállítva a Guest-nek? Guest Additions telepítve? A (jól működő/beállított) QoS egyébként nem okoz sebességcsökkenést, pont az a lényege, hogy igyekszik mindennek annyit adni, amennyit lehet, kivéve, ha nagyobb prioritású kapcsolat akar hozzáférni a hálózathoz.
-
újraregelt
tag
Tippet kérnék, hátha látott már valaki ilyesmit...
Win7 64bit host, debian alapú (debian, ubuntu mutációk stb) linux guest. Hálózat: wifi adapteren bridged módban.
Internet 50Mbps (digi), a wifi kapcsolatom a szokásos helyemen, két szobányira a routertől, 70-120Mbps között ingadozik a windows-os driver szerint.A jelenség: gond nélkül működik a hálózat úgy 20-40Mbps sebességgel ha a speedtest.net-et nézem (ha odaülök a router mellé, akkor 5GHz-en csatlakozva simán jön az 50Mbps), de a guest alól a különböző letöltések (magyar és osztrák szerverekről egyaránt) csak 2-300Kbps sebességgel jönnek lefelé.
Ha ugyanazt a szervert "megtámadom" wget-tel a routerről (tomato és openwrt egyaránt), akkor közel 50Mbps sebességgel tölt lefelé.Ez mi a bánat? Mintha valahol a virtualboxban lenne egy QoS szolgáltatás, amiről nem tudok...
Vagy ezzel a kérdéssel is magamra maradok? -
zetecR
addikt
Újabb kérdés.
Az USB-s LPT portot minden alkalommal fel kell csatlakoztatnom. Ezt lehet valahogy automatizálni? Tehát hogy ne kelljen minden alkalommal jobb egérgombbal bepipálni.

-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone
üzenetére
Solved.
A céges VPN elcseszte a route-kat, azért nem működött.
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Adott egy VirtualBox 4.3.20 Windows 7 x64 Professional hoston. Van benne egy Debian 7, Host only Adapterrel konfigurálva.
A Windows megkapta a normál, 192.168.56.1-es IP-t, a guest fix IP-re van konfigurálva, 192.168.56.101-re.
A Debian-ban fel van telepítve az openssh-server, el van indítva, ennek ellenére a Windows-ból az SSH (Putty) nem működik. A tűzfal logok szerint az SSH átmegy a tűzfalon, de nem érkezik meg a Debian-ba (tcpdump semmit nem mutat), a ping a Debian-ból a 192.168.56.1-re szintén átmegy a tűzfalon visszafelé, de nem érkezik meg.Ergó a csomagot valahol a Virtualbox eszi meg....
Valaki látott már ilyet?
-
zetecR
addikt
Hm. Jobb egérgombbal hálózati meghajtó csatlakoztatásával sikerült betűjelhez rendelni a megosztott mappát.
Pedig auto-mount be van pipálva; na mindegy, lényeg, hogy működik.
Kérdés, hogy minden alkalommal mountolni kell-e, vagy tudom valahogy "fixálni".
Köszi.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Win 8 alatt fut egy virtuális XP.
Feltelepítettem a Guest Additions-t, beállítottam a megosztott mappákat, de mégsem látom a Hálózati helyek alatt, pedig elvileg minden stimmel.
Mit kellene még csekkolni? -
krealon
veterán
Jol ertem, hogy a host es a guest rendszereket szeretned felcserelni?
Ha igen, akkor a valasz, hogy ez nem egy egyszeru mutett, tekintve, hogy a virtualis gep es a valodi gep teljesen eltero "hardver" elemeket tartalmaz, igy a driverek kolcsonhatasabol sok disznosag ki tud sulni.
Egyebkent felfoghato az egesz, ketto darab muveletkent. Eloszor is a virtual to phisical (v2p) muvelettel a vendeg rendszert alakitod at, utana pedig egy p2v -vel a regi fizikait. Mindez persze feltetelez egy masodik vasat (ez lehet akar egy disk-image mentes), amire ideiglenesen at lehet koltoztetni az eppen nem atalkitas alatt levo rendszert.
-
margithid
veterán
Következő gondom lenne:
Az egérmutatóm beragadt a virtuális gépbe, magyarán az alaprendszeremet nem tudom használni. Hogy lehet ezt feloldani?
Köszi -
Jenssz
csendes tag
Sziasztok! Nagy kérdés! Ki lehet e cserélni a virtualbox-on lévő rendszert az alap rendszerrel? Az alap rendszert pedig betenni virtualbox-ba és utánna törölni? Válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!
-
Rimuru
veterán
válasz
baandii
üzenetére
Egyszerűbb újat telepíteni. Driverekkel nem kell foglalkozni, csak a guest additions-t kell felrakni.
-
baandii
senior tag
hellosztok,
bocs ha láma lesz a kérdés de még csak most ismerkedek a témával.
azt meg lehet vhogy oldani hogy a gépemen lévő win7es rendszert vhogy beletegyem a virtualboxba?...vagy a telepítést nem úszom meg és telepítem kell a virtualbox alatt egy win7et? (nem sok kedvem van egy újbóli winreghez, drvivertelepítési macerához)a válaszolóknak és segítőknek előre is köszönet!
-
fodor0410
tag
Sziasztok! Virtuális gépként szeretném telepíteni a Windows Home Server 2011-et, de nem engedi, mindig hibát dob ki. Virtual Box-nál nincs külön home server, de van olyan, hogy other windows.
Ez van a hibanaplóban:
Specified partition size is too large to support a data partition...
The value chosen for this setting is invalidMi baja van?
-
brd
nagyúr
Csinálsz egy partíció alapú mentést, ezt elrakod hűvösre, majd valahogyan csinálsz egy restore-t egy VirtualBox-ban készített virtuális gépre ebből. Ha szerencséd van, elindul simán. Amennyiben nem (és valószínűleg 0x7B hibával fog elhalni), akkor a még működő fizikai gépen a háttértároló-vezérlőre ráerőszakolsz egy szabvány IDE vezérlőt, de már nem indítod el, hanem csinálsz mentést (a másik mentés maradjon meg) és ezt restore-olod a virtuális gépre (ott a vezérlő IDE PIIX3, vagy PIIX4 legyen), így már jó eséllyel elindul. Opcionálisan még a maradék egyéb drivereket is kigyomlálhatod még a fizikai gépen, de ott gond lehet, hogy hozzáértés nélkül nem egyszerű tudni, melyiket kell/lehet.
Milyen OS egyébként, XP? -
sbazsi
veterán
Egy régi gép vinyóját szeretném lementeni, és virtuális pc-ként megtartani egy darabig.
Próbáltam a win8 hyper-v-vel, de ott a windowsnak sok volt a hardverváltozás.
hogy tudnám ezt úgy lementeni, hogy utána el is induljon? És lehetőleg free opció legyen. -
htc07
addikt
Sziasztok!
Van egy Bluetooth dongle-m, amit szeretnék egy androidos boxban használni.
Gondolom hogy ez nem olyan egyszerű mint amilyennek tűnik, de ha valakinek volt hasonló gondja megoszthatná velem, hogyan sikerült megoldja.
-
Virtualbox-nál Linux esetében megosztott mappa felcsatolása:
Terminálba:
mkdir share
sudo mount -t vboxsf wd ~/share/share lesz a linuxos gépen a mappa neve
wd pedig a megosztandó mappa neve ( a valós gépről ). Ne legyen benne se szóköz, se ékezet. -
krealon
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Does a rewritten file on NTFS use the same blocks?
"In general, block allocation is the most expensive operation in filesystems, so filesystems will try quite hard to avoid it, in particular by reusing blocks when possible. This would mean the following:
When overwriting an existing file, the same blocks are reused. New blocks are allocated when the new file data exceeds that of the overwritten files.
When truncating an existing file, all the blocks are released, thus potentially reusable for other file operations. In that case, the new file may allocate new blocks. There is no guarantee that the new file contents will reallocate the same blocks, and, in particular, the old blocks might have been reallocated to other files in the mean time.
However, it depends a lot on the filesystem internals. Log-structured filesystems perform all writes sequentially, throughout the whole partition, so it is pretty much guaranteed, with such a filesystem, that the new file will not overwrite the blocks from the old file. Journaling filesystems may copy the file contents to an extra structure (the "journal") in addition to the actual permanent storage (depending on whether the journaling extends to the file contents, or just the metadata). Some filesystems also use a "phase tree" which can be viewed as a log-structured filesystem, with a tree instead of a list; for these, overwrites may or may not happen.
An important point to consider is that block allocation strategies do not depend only on the filesystem, but also on the implementation. There is no guarantee that Windows XP and Windows 7, for instance, behave similarly on the same NTFS filesystem. One OS version may find it worthwhile to keep around old blocks to "speed up (re)allocation" while another could employ another strategy. This is all heuristics, tuned and retuned. Thus, one cannot really answer your question about "NTFS"; one would have to talk about "NTFS as implemented in OS foobar, version 42.17, build 3891"."
Vagyis a naplozott fajlrendszer miatt, az uj fajlokat, lehetoleg korabban nem hasznalt blokkokra teszi a rendszer, igy a torolt fajlok az disk image-ben tovabbra is foglaljak a helyet. Ezert novekednek folyamatosan a virtualis gep disk-image fajljai.
-
margithid
veterán
Hogy tudom a virtuális gépem tárhelyét változtatni? 10 GB-ot adtam meg, xp és nem kell ennyi, elég fele is.
-
brd
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Igen, a nézet menüben kapcsold be a "kapcsolódás szerint"-et (vagy valami ilyesmi magyarul, de a 2. menüpont), és keresd meg a webcam-et.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Attól függ hogy van bekötve, nekem USB-n látszik a webcam.
-
brd
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Hangkártyát emulál, elvileg a mikrofon is működik vele valahogyan (én nem próbáltam utóbbit, de írják, hogy próbáld ki a line in-t a microphone bemenet helyett a virtuális gépben, mert előfordulhat, hogy oda map-eli a host mikrofonját), a webkamerára pedig van opció, a device menüben, ami nem tudom, mit csinál, nekem nincs kamerám, de ha az nem nyert, akkor ha direktben odaadod neki, USB-n, elvileg tudod használni (persze driver is kell neki).
-
DrojDtroll
veterán
Köszönöm.

Lenne még egy újabb kérdésem. Rég óta használok VirtualBox-ot eddig annyi bőven elég volt hogy felraktam a gépet és kész. Dolgoztam vele. Most egy olyan igényem lenne, hogy a gazdagép webkameráját, hangszóróját, és mikrofonját tudja használni a virtuális gép? Megoldható ez?
-
brd
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Csak bridged módra kell állítani a virtuális gép beállításai között, ill. ki kell választani a WiFi kártyát ugyanott (amivel bridgeljen).
-
brd
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Vezeték nélküli adapter nem tud emulálni a VBox, így csak 2 lehetőséged van:
1. A meglévő WiFi adapterre ráül, és annak a hálózatát teszi elérhetővé a virtuális gépben (ilyenkor persze a VBox-ot futtató OS-ben kell csatlakozni).
2. USB-s WiFi adapter használsz, és az USB portot direktben adod oda a virtuális gépnek. Ilyenkor kell hozzá drivert is telepíteni a virtuális gépben.A másodikat még nem próbáltam, ha jól rémlik, de működnie kell, mert sok minden más, amit direktben kap meg a virtuális gép USB-n, úgy működik, mintha a virtuális gép egy fizikai gép lenne, és abba lenne bedugva az USB-s eszköz (általam próbáltak, és működtek: pendrive, nyomtató, TV-kártya, hangkártya, billentyűzet, egér).
-
DrojDtroll
veterán
Mi a teendő annak érdekében, hogy a virtuális gépben legyen egy vezeték és egy vezeték nélküli hálózati csatlakozási lehetőség?
-
törölt tag
Üdv.A virtualbox,hogy megy
i3 Haswell procin az integrált videókártyáját használva és virtual-D hiányában? -
Wolfskin
őstag
köszi a választ!
de sztem akkor gyorsabb, ha csinálik egy másikat. még úgyis csak szűz win volt rajta -
zoli58
tag
Sziasztok,
Minden kollégának, aki teleizzadt már pár vödröt a virtualbox miatt. Sajnálom, hogy ezzel kezdtem el, de ezt ajánlották.Win 8 alatt nem indult a régi scanner. Ez a kiindulópont. Az új géphez meg már nincs xp driver. A scanner-hez meg nincs , csak xp driver.
Végigolvastam az egész topic-ot, meg a net összes fellelhető posztját. Minden beállítást kipróbáltam, bepróbáltam, ezerszer kihúztam-bedugtam. Driver ide-oda, letiltás, abrakadabra.
Semmi. Vagy lefagyott, vagy busy volt, vagy meg se jelent. Ez a 3 variáció.
Meguntam.
Felraktam a VMware-t. Láss csodát. Minden külső beavatkozás nélkül azonnal működik minden. CD, USB, scanner, net, minden.
Én a magam részéről elfelejtettem a virtualboxot. Nektek is ezt ajánlom.
-
Rimuru
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
A dinamikusan növekvő itt azt jelenti hogy fizikai lemezen nő a mérete dinamikusan nem foglal le egyből X blokkot. Átméretezni a következő paranccsal tudod: VBoxManage modifyhd. Viszont XP alatt valószínű nehéz lesz kiterjeszteni, de valamilyen livecd-vel megoldható.
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
Rosszul értelmezted: a dinamikus itt azt jelenti, hogy nem foglalja le a teljes beállított méretet a .vdi, csak akkorát, ami adat rákerült. Növelni úgy lehet, mintha egy kis HDD-ről költöztetnéd nagyobbra az OS-t: készítesz egy nagyobb méretű dinamikus .vdi-t (mondjuk 20 GB biztos elég lesz), majd hozzáadod a virtuális gépedhez másodlagos HDD-nek, és mondjuk egy optikai lemezről induló partíciókezelő programmal átmásoltatod a partíciót úgy, hogy elfoglalja a teljes méretét az új .vdi-nek.
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
tettem fel XP-t virtual boxba, de csak 6,5 GB merevlemezt csináltam neki, úgy értelmeztem, ha kinövi, az dinamikusan nő. de nem nő. a c-n már csak 11 MB szabad hely van, pedig programokat alig telepítettem. hogyan lehet növelni a partíció méretét???
-
Rimuru
veterán
válasz
sztubylite
üzenetére
Be van kapcsolva a hardveres virtualizáció? BIOS-ban és Virtualboxban?
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge
üzenetére
A Windows 8.1-en simán elindul a VBox, a Windows 7-est a frissítések eltávolítása után újraindítottam, de belefáradt a konfigurálás előkészítésébe.
Újraindítva sem megy a VBox. Megpróbálom újratelepíteni, hátha. És újratelepítés után megy!
Windows update ismételt futtatása után megint nem megy a VBox, újratelepítés után sem.
Rendszervisszaállítással próbálkozom, így megy, most szépen egyenként letesztelem a frissítéseket, szerencsére csak 9 van.
(remélem, valakinek hasznos lesz ez rajtam kívül is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)