Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HDMI topic
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz ubyegon2 #32074 üzenetére
Csak kivácsiságból akartam kipróbálni. Bár az igaz, hogy kapcsolgatva a funkciókat, ez üti azt, amaz benne van abban, szal elég kusza. Bár most jól működik, hagyom is így.
"Használj normális kezelhető kezelő felületet,"
Tudom, h a unity mindig is egy kakukktojás volt, nekem most akkor is bejött. Abszolúte nem nehézkes, pedig winkövület vagyok én is, igaz utóbbi időben már fele-fele a használati arány. Itthon még a laptopra kell feltennem valamit (95% xubi lesz) és akkor már csak a telóm lesz wines.
Kellemes meglepetés volt minap, hogy ubi alatt nyomtatgattam docx-eket, simán ment, koppra ugyanúgy nézett ki wordben is, szóval jó lesz ez. A nyomtató telepítés is tök egyértelmű és könnyű volt.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Flowtation
őstag
válasz ubyegon2 #32071 üzenetére
Na csak sorjában!
"már megszokjuk lassan "
Örülök, bár Tőled tanultam sok mindent!"Na de ki tudja miket raktál fel!?"
Bevallom férifasan, hogy csak a compizt, illetve a config-managerét. Akkor ezek szerint ezek szerint ezek a plugins meg extra cuccok is kellenek. De hogy miért nem rakja fel egyből? Mondjuk függőségként?Adtam a unitynek egy esélyt, még sose próbáltam...és azt kell mondjam, eléggé bejött, persze mire kivégzik. Azért próbálkozok egy gnome ubival is, hogy szokjam, de az már az elején viccelődött velem.
(#32072) growler:
Ezt én sem tudom, ami a topicban van lista, abban nincs benne, persze ettől függetlenül...ugye az intel sok mindenben simlis. Esetleg valami leszármazott lehet a pentium G sorozat?
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #32037 üzenetére
Szegény pára 2 óra használat után elhalálozott. Ezért is töröltem. Nyugodjék békében. Nem tudom miért, mostanában nem tudok Mint-ből életképes remastert készíteni. De ubuntu-ból se egyszerű. Azt viszont most post-oltam a logout-ba.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz ubyegon2 #32001 üzenetére
Szia!
Hát kosz az volt bőven benne, de nem emiatt lassú.
Újabb problémám lett, frisitettem a rendszert 17.04-re, azóta nincs net a gépen. A gép egy routertől kap IP címet, ami egy modemhez van kötve. Az internet jó, mert a wi-fi rész működik.
Mi lehet a gond?
Hol keressem a hibát?A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ALFA
senior tag
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #31745 üzenetére
Csak neked: tags: archwiki, synaptics, libinput vs tag: synaptic
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31561 üzenetére
"gyakorlatilag mi más értelme egy ilyen segítő topiknak. "
Van 1-2 topik, ahol több hurrogás után segítenek nagy nehezen...
Igen, feldobta ezt az ablakot és maradt a középsőn, nem nyúltam hozzá. Az inxy -r parancsra ezt dobtak ki:
Repos: Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
deb [arch=amd64] http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
deb http://mirrors.evowise.com/linuxmint/packages sonya main upstream import backport
deb http://ubuntu.sth.sze.hu/ubuntu xenial main restricted universe multiverse
deb http://ubuntu.sth.sze.hu/ubuntu xenial-updates main restricted universe multiverse
deb http://ubuntu.sth.sze.hu/ubuntu xenial-backports main restricted universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ xenial-security main restricted universe multiverse
deb http://archive.canonical.com/ubuntu/ xenial partnerA tárolókon úgy emlékszem, hogy változtattam.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31550 üzenetére
Kis gépbe beírtam a parancsot, mondtam hogy nem mai gyerek...
System: Host: samu30z-Aspire-5715Z Kernel: 4.10.0-35-generic x86_64 (64 bit)
Desktop: Cinnamon 3.4.6 Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Machine: Mobo: Acer model: Acadia v: V1.45
Bios: Acer v: V1.45 date: 11/10/2008
CPU: Dual core Intel Pentium Dual T2370 (-MCP-) cache: 1024 KB
clock speeds: max: 1733 MHz 1: 1733 MHz 2: 1733 MHz
Graphics: Card: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary)
Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1280x800@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel 965GM GLX Version: 2.1 Mesa 12.0.6
Audio: Card Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.10.0-35-generic
Network: Card-1: Broadcom NetLink BCM5906M Fast Ethernet PCI Express
driver: tg3
IF: enp5s0 state: down mac: 00:1b:38:cd:15:13
Card-2: Qualcomm Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express)
driver: ath9k
IF: wlp6s0 state: up mac: 00:26:b6:de:f2:ca
Drives: HDD Total Size: 120.0GB (7.7% used)
ID-1: /dev/sda model: ST9120821AS size: 120.0GB
Partition: ID-1: / size: 108G used: 6.8G (7%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 2.13GB used: 0.17GB (8%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID: No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 55.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 183 Uptime: 7:31 Memory: 1294.6/1988.8MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31550 üzenetére
A Live-os dolog jó ötlet, azt fogom használni, köszi a tippet! Látod, ennyiben is jobb a Linux a Windows-nál. Bár azt hiszem ott sem lehetetlen dolog ez már. Igazából nem csináltam semmit, kijelöltem hogy töröljön mindent és tegye fel a rendszert, nem tudom, hogy csinált-e magának swap részt.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31545 üzenetére
18.2.van fent és a Mint oldaláról lett lekapva. Persze, használtam, mert a Wine-t ott installáltam, meg a feladatkezelőt ott csalogatom elő (gnome-system-monitor). A laptopom tuti alkalmatlan a csilli villi rendszerhez, mert van vagy 8 éves. A nagy gépem pedig G4560 proci, 8Gb Ram, Rx460 2Gb Vga.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31532 üzenetére
Linux Mint volt fent, magával a rendszerrel nem volt semmi baj. Nem volt hibás vagy ilyesmi, csak egyszerűen nem tetszett nagy gépen valamiért. De szerintem majd nekiugrom még egyszer, hátha megszokom, de laptopon ez nem volt gond. Arról írok jelenleg is és jó döntésnek tartom, hogy a Windows-t lecseréltem Linuxra. Bár ehhez közrejátszott a hardver is, de úgy voltam vele, hogy laptopon úgy sem játszom, nézzük meg. Ismerős hozott egy telepítőt, ugyanis Ő évek óta tolja és volt neki egy Mint telepítő a polcon. Ami nagyon tetszik ebben a rendszerben, az többek között a memória kezelés, sokkal jobb, mint Windows alatt.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz ubyegon2 #31530 üzenetére
Igazából semmi olyat nem találtam, amit nem tudtam megcsinálni rajta vagy ilyesmi, ha olyanba akadok úgy is kérdezek. Csak valahogy nem jött át, én alapvetően szoktam játszani is, szóval Windows mindenképp maradna mellette. Csak gondoltam a nagy gépre is felrakom, kicsit ismerkedek vele, stb. Lehet, hogy tényleg idő kellene neki és megszoknám, viszont laptopon nem volt ilyen "probléma", azon gondolkodtam, hogy eddig miért nem próbálkoztam vele.
Sic Parvis Magna
-
lev258
veterán
válasz ubyegon2 #31486 üzenetére
Kezdjük ott, hogy ósdi laptopra nem Mint-et, hanem Lubuntut tegyél. Onnantól a rendszeréhség is más kategória.
Mindössze azért írtam ezt, és a következőt ne vegye magára senki, mert sajnos az utóbbi időben egyre többen vannak, akik dobálóznak ahelyett, hogy a dolgok mögé néznének.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
-
lev258
veterán
válasz ubyegon2 #31426 üzenetére
Én MATE-n használom az említett ppa-t és a libgles1 csomag is friss, illetve telepítve van nálam. Ha neki az új VLC is ezt igényli, nem a 2-est, akkor ezt kell megoldanunk.
Na most a friss alatt nem kell feltétlenül friss csomagot érteni, viszont rendbe van rakva a függőségi oldala.[ Szerkesztve ]
-
Lathronos
őstag
válasz ubyegon2 #31367 üzenetére
Szia!
Ez a 32 bites 14.04.5 frissített változata. Most látom, elírtam a conky-ban. 16.04-ből nem lesz remaster, mert nem tudok semmivel sem működőképes remastert készíteni. Majd újra megpróbálom a 18.04-gyel, hátha. Ha nem sikerül, váltok debian-ra. Majd készítek egy How To-t a kezdőlap készítésről.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
félisten
válasz ubyegon2 #31329 üzenetére
Nem csicsázni akarom, hanem a gyári giccsparádé menüt kicsit egyszerűsíteni, plusz 640x480 helyett natív felbontásra váltani.
4db OS van a gépemen, így látom naponta párszor a menüt, és GRUB customizerrel pedig hiába állítok bármit, nem érvényesül, csak a menüpontok átnevezése.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
fecus
őstag
válasz ubyegon2 #31252 üzenetére
Erről jut eszembe: A Vivaldi tudja már a könyvjelzőket, jelszavakat szinkronizálni akülönböző gépek között?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31246 üzenetére
Egy alap Manjaro KDE 500MB körül foglal, és meg van pakolva mindenfélével. Még az 1GB-os VM is korrektül hasít (SSD-ről). A Plasma 4 nagyon nem volt ilyen takarékos ha jól rémlik, és az Oxygen téma borzasztó giccses is volt. A Plasma 5 viszont nagyon jól sikerült, és az egyik legjobb dolog benne hogy bármilyenre át lehet faragni, pillanatok alatt (miután tudod hova kell nyúlni )
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31243 üzenetére
Annyi volt a gond, hogy nem ismertem Meg GTK alatt a Qt alkalmazások nem túl szépek, eléggé kilógnak a rendszer többi részéből. Fordítva kevésbé.
Testreszabás: a gond ott van, hogy a többit tizedannyira sem tudod testreszabni, mint a KDE-t (élén a Unity-vel, amit viszont még most is nagyon szeretek, csak hát ugye discontinued). A KDE-vel a legnagyobb baj még mindig a túlbonyolítottság, de pl. erőforrások tekintetében sokkal takarékosabb mint a Gnome, ami rendesen meglepett.
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31228 üzenetére
A Gnome kinézetén így is lehet változtatni:
Get Unity, Windows 10 or macOS Look on GNOME With GNOME Layout Manager
ricsi-pontaz április havában kelt hozzászólása az ubuntu.hu fórumán (Ubuntu Gnome) extension-ök linkjével.
Más:
Pár perccel ezelőtt néztem, hogy az Arch Linux alapú Antergos is szépen futott Live módban (a Gnome 3 kedveli a hardveremet). Készítettem két képernyőmentést a kinézetéről:
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31228 üzenetére
Mutass már valami kutatást vagy kimutatást, ami alátámasztja azt amit mondasz Mert én is tudok mindenfélét kitalálni, csak értelme nincs sok az önprojekción kívül. Amit leírt, hogy "én is szeretem..." pedig egy szimpla szófordulat, szerintem te is használtad már ilyen kontextusban, ne legyünk már nyelvtan nácik. A Gnome 3 alapállapotában pedig szerintem is sokkal szarabb, mint a Unity, mert hiába hasonló az elrendezése, egy csomó dolgot nem tud amit a Unity igen, és cserébe még sokkal rondább is (ami szubjektív). Egyetlen szerencséje hogy jelentősen át lehet szabni (szemben a Unity-vel), de az minden csak nem felhasználóbarát.
-
m165le3
tag
válasz ubyegon2 #31219 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök segítségét.
A tároló cserét én is megejtettem, a fő tároló és a magyar tárolók nem mentek, ezért hittem hogy nálam a baj, de kiderült hogy nem voltam elég kitartó, egy német tárolóról megy minden rendesen.
Amúgy a xubuntuban grafikus felületen lehet több száz tárolóból választani.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31221 üzenetére
Igen, csak sok androidos médiaboxnál vannak kisebb-nagyobb problémák. A legolcsóbb és legegyszerűbb HTPC egy Raspberry Pi 2 vagy 3, Openelec-kel. A hálóban ilyen van, SMB-ről lejátszani a filmeket nem kell több. Ha már szeretnél torrentklienst is oda még mindig elég az Openelec, de ha böngésző is kellene vagy normális Spotify kliens akkor már nem lesz elég. Szóval az én javaslatom is az, ha nem kizárólag médialejátszás kell, akkor x86 és valamilyen disztró plusz Kodi (meg az egyéb alkalmazások, pl. Spotify).
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31219 üzenetére
HTPC-nél két lehetőséged van: x86 vagy valami ARM alapú cucc. Előbbinél adja magát valamilyen disztribúció (bár lehet Openelec is, de akkor megy a levesbe a plusz funkcionalitás), utóbbinál meg vagy Openelec vagy hasonló cél OS, vagy Android. De akinek előbbi van, oda pazarlás szerintem egy Openelec vagy hasonló, mert pl. Ubi alatt is berakhatom hogy Kodival induljon és akkor látszólag nincs különbség, viszont van böngésző meg minden más is, ami az Openelecben nincs. Még csak erős hw sem kell hozzá, az előző gépem egy J1900-as Celeron volt, 2GB RAM-mal (később kapott még kettőt, de előtte is teljesen használható volt).
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31212 üzenetére
Az előző HTPC-men (ami egyben "asztali" gép is volt funkcióját tekintve) Ubi futott, most meg Manjaro. De lehetne Mint, Solus vagy bármi egyéb is, az összes kb. ugyanannyira megfelel. A HTPC nem feltétlenül csak médialejátszó, mint pl. egy Openelecet futtató RPi 2. A jelenlegi HTPC-m egy Silverstone ML06B házban van a TV alatt és egy 50"-es TV van rákötve, wireless bill/egérrel használom. Ha kell csak filmeket és zenéket játszik le, ha kell fórumozok róla (mint most is), de futtathatok virtuális gépeket, szerkeszthetek képeket vagy bármi egyéb. Szóval kiválóan megfelel a Unity-s Ubi egy médiacenterhez, ahogyan gyakorlatilag bármi más disztró is. 100x inkább, mint egy Windows 10, amit ugyanúgy előszeretettel használnak HTPC-ken (és miért ne tehetnék, mert alkalmasnak ugyan alkalmas rá, csak messze nem annyira rugalmas a dolog mint egy tetszőleges Linux).
szerk: sokan játékra is használnak HTPC-t, ott persze megvan a Windows létjogosultsága, de ebből is láthatod, hogy a HTPC mint kategória több annál, mint amit te társítasz hozzá. Szerintem elég úgy elképzelni mint egy TV-re kötött számítógép a nappaliban/hálóban, aminek lehet több funkciója is annál, mint ami a nevéből eredeztethető.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ubyegon2 #31212 üzenetére
Nem ebből a pc-ből szeretném. Ahogyan írod ez csak ismerkedésre van, viszont majd másik gépből lesz ki alakítva a dolog. Bár számomra ahogyan nézem bőven elegendő lenne ez a sima 16.04-es is.
-Böngészni
-Filmezni
-Zenélni
-Klienst használni
-Alap szerkesztők is vannak rajta.
Ezek bőven elegendőek számomra.Aztán ha jobban bele ásom magam, főleg a disztrók világába .Akkor tudom mit és merre.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
válasz ubyegon2 #31209 üzenetére
lev258 & Mirr Murr
Köszönöm így már sokat segített a dologban.ubyegon2
Köszönöm az útba igazítást . Hogy a te szavaiddal éljek "médiacenter-szerű" gépet akartam , de ezt írtam is.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31187 üzenetére
Közben megváltozott az aláírásom.
A szokásos Ubuntu baromságok Linux Mint alatt is visszaköszönnek (a Grub szerkesztése nélkül nem indulna el a grafikus felület és a fényerő változtatása sem működne), ez van.
Nos, igen, ismerem ezt a "2 napig nem tudok normálisan dolgozni" érzést. :-(
-
AMDFan
addikt
válasz ubyegon2 #31183 üzenetére
Bocs, eddig nem követtem a topikot, és most csak benéztem ide, aztán megakadt a szemem azon, hogy
"most szerencsére megvolt a 17.3 HDD-re migrálva, ezért is sokan lehülyéztek már, mert egy csomó disztró van a meghajtóimon. Most végig kellett mennem az összesen és szerencsére volt egy, amit még nem érintett ez a TLS handshake."Kerestem a topikban de nem találtam, mire gondolsz az alatt, hogy nem érintette a TLS handshake?
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #31182 üzenetére
>amit én állítok az milyen viszonyban van a valósággal és a te érzelemmel felülírt realitás érzékeddel.....
Ja értem. Az van amit te mondasz. A többi mind szar, meg egyébként is "érzelemmel felülírt", "elvakult" és persze "bíborfeltétes szemüveggel" nézzük a világot...
Oké, ígérem többet nem szólok hozzád. Legyen meg az igazad!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31183 üzenetére
Mivel én csak szidni tudom az Ubuntut, most ne figyelj ide
Pont ezért írtam ezt.
Nem szabad a Linux vagy bármely más oprendszer használatát véresen komolyan venni.
Emiatt háborúskodni és fejet verni a falba nem volna szabad senkinek.
Mindegyik Linux disztribúció - de akár a Microsoft Windows, a macOS is - küzd hibákkal.
Több 10000 ember meg nem tudja használni az új hardvereivel a friss Linuxokat!
Azért ez sokszor a mi felhasználói hibánk is.
A pillanatnyi tudásunkon is áll, hogy hajlandóak vagyunk-e kijavítani, netán esetleg megfelelő képességek birtokában jobbá tenni a kedvenc rendszerünket.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31176 üzenetére
Miből vetted le, hogy nem élesben használom?
Ebből:
Én mondjuk használtam volna, de két napig kizárólag a 17.3 Cinnamon működött úgy, hogy dolgozni is tudjak rajta, tegyük hozzá, nem a disztrók bűne volt.
"Használtam volna"
Eszerint mégis használod (valamelyik disztribúciót)?
Korábbi eszmecserénk alapján, ha jól emlékszem, mintha az eredeti Debianra szerettél volna áttérni, most azt futtatod?
Más:
Munkásököl, vasököl:
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #31178 üzenetére
>Soha nem szarozok le semmit
Nem persze. Ezek is biztosan az én dicsérő szavaim:
"Az nem a Nemo hibája, hogy nem tud együttműködni már egy conky feltétből kihizlalt működésképtelen DE-ként alkalmazott felülettel...."Milyen nyelven is kommunikálsz te?
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #31174 üzenetére
>Azért, mert az elvakultság miatt nem is akarjátok érteni a jogos kritikát
Ja igen. "Az egész úgy kezdődött, hogy a másik visszalőtt!"
Idejössz, beböfögsz egy beszélgetésbe, leszarozod a másik disztrót/de-t, és amikor ezt valaki szóvá teszi, még te vagy megsértődve.>az Ubuntuhoz viszonyítottál egy másik, szintén nem önálló disztrót
Öööö, hol hasonlítottam?
Idézném magamat:
"Ha az Ubuntu ennyire sz*r, miért nem nyomjátok inkább a Debian Editiont? Vagy ne adj isten, csináljatok saját, önálló disztribúciót."
Érthetőbben:
Te mondod, hogy az Ubuntu szar. Akkor miért istenítesz egy ubuntuból készült disztrót?
Jobban nem tudom leegyszerűsíteniNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #31165 üzenetére
>nem is használok az asztalon ikonokat
Ikonokat én sem, de gyakran mentek oda feltöltésre váró fájlokat. Meg szeretem ha a felcsatolt hálózati meghajtók megjelennek az asztalon.
>Nem is értem, miért erőltetitek, hogy minden olyan legyen, mint a Windows alatt!
Nekem tök megfelel a Unity. A Nautilus kicsit buta, de szerencsére kiegészíthető. Ha nem a Nemoval (sicc), majd a Thunarral. És csak azért, mert nekem a Unity tetszik, nem kezdek el köpködni másik DE-re.
>Egyébiránt mindenért az Ubuntu a hibás!
Segíts ki, kérlek! A Mint Cinnamon, Mate, KDE mi alapján is készül?
Ha az Ubuntu ennyire sz*r, miért nem nyomjátok inkább a Debian Editiont? Vagy ne adj isten, csináljatok saját, önálló disztribúciót.szerk.
Miért van az, hogy folyik egy beszélgetés, erre te megjelensz és rögtön az egész topic egy ubuntu vs mint, unity vs cinnamon fight-tá válik?[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz ubyegon2 #31162 üzenetére
Mert aztán Mint Cinnamon alatt olyan nagyon stabil a Nemo. Csak napi 300x omlik össze. És ilyenkor eltűnik az összes ikon az asztalról. Félmegoldásként a készítők 18.2-ben különválasztották az asztali ikonok kezelését a Nemo-tól ("...desktop icons are now handled in their own separate process, which isn't tied to other nemo windows."). Lehet érezték ők, hogy annyira azért mégsem tökéletes se a drága fájlkezelőjük, de pláne nem az agyonistenített DE-jük
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31153 üzenetére
Úgy látjátok...
Fogalmam sincs, hogy általában "süllyed-e", de a korábbi eszmecsere értő olvasatából kiderülhet, hogy el lett süllyesztve valaki által, a saját masináján.
Egyébiránt a Canonical által terjesztett Ubuntu kiadásban alapból fel sincs telepítve, legalábbis nálam úgy van.
Na, de legyen itt egy Ubuntus hír is:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31101 üzenetére
Köszönöm szépen az instrukciókat, utánanézek.
A fényerőszabályzás már megy, ezt oldottam meg elsőnek. A szabályzót a panelre téve nem mutatja a mértékét ez sem.
A Redshift nem csupán színhőmérséklet-szabályzó?
Persze, bizonyos laptopokon ez nem gond, de az operációs rendszertől is sok függ, akad olyan, amelyik a fejlett laptop kezelésre fel van készítve (csak valami mindig hiányzik, lásd például az openSUSE-t, ahol a zárt driverek felrakása régi Suse felhasználóknak is szenvedés).
[ Szerkesztve ]
-
válasz ubyegon2 #31089 üzenetére
Az mmc card a memóriakártyám, benne az integrált olvasóban. Ha kiveszem, nem változtat semmin.
Átnyálazom akkor az egészet, hátha találok valamit.colomb2: Nem nyert. Kivettem, és talán még lassabb lett, bár ebben nem vagyok biztos. De különösebben semmi sem változott. Azonban feltűnt, hogy az Ubuntu BOOT képernyője pusztán fél másodpercre jelenik meg, eddig meg az virított 7 másodpercet. Marad akkor a bogarászás, a linket pedig köszönöm, sok érdekesség van itt
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
válasz ubyegon2 #31082 üzenetére
Köszönöm, hogy áttetted, ígérem, legközelebb figyelek erre.
De én még mindig nem értem a választ (nem a tieteket hanem a gépét), így ha valaki rámutatna, mit kell benne néznem (nem kérem szájbarágósan, had tanuljak), azért hálás lennék.But who is watching the guardians?
-
lev258
veterán
válasz ubyegon2 #31054 üzenetére
Ugye tudod, hogy Ubuntura is feltehető?
Egyébként azért nem írják, hogy a Cinnamon-ra hasonlít, mert nem az volt a lényeg fejlesztéskor, hogy a Cinnamon-ra, hanem hogy a klasszikus Windows nézetre hasonlítson (ami a Cinnamon fejlesztésének is a lényege).
Nem mindegy, milyen ok-okozati kapcsolat áll fenn.
Én egyébként az eredeti, Gnome2-es kinézettel használom jelenleg a MATE-t.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ubyegon2 #31050 üzenetére
Gondolom a készítők nevezték el Redmondnak a stílust, leginkább azért, mert úgy néz ki mint a tradicionális Windows desktop. Tehát nem a cikkíró hozza ide a Windowst, hanem a MATE fejlesztői, akik Redmondnak nevezték el. Ami ugye a MS központja (ugyanez él a Cupertino - MacOS vonalra).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest