- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
lev258 #33286 üzenetére
& (#33287) futpalika
Köszi, értem. Nem sok perifériám van, ami ezt igényelte volna, ezért lepett meg. Azt viszont rengetegszer olvastam, hogy drivert keres valaki a nyomtatójához.
Gyanakodtam amúgy erre, de rá kellett kérdeznem:
Talán azért sem ugrott be, mert ha kéne, a synapticban keresnék ilyeneket....
-
törölt tag
-
válasz
lev258 #33254 üzenetére
Ez esetben egyébként tényleg az, nekem már a béta2 Mubuntu is tök stabil volt. Gyanítom, hogy SSD lepucolása után ez lesz a végleges is a kis üzleti HP masinán. (mármint a Mubuntu, nem a béta2)
Ne legyen már a desktop mellett ezen is Mint.🙂
Jelenlegi Ubik közül a Mate veri a mezőnyt! (16.04 is jelenlegi)
Ez van.
De miért nem Mubuntu? Logikus lenne...... -
válasz
lev258 #33252 üzenetére
Értem, amúgy is elég magas az 5-ös szám RC-nek, de jobban nézne ki 18.0.1-ként. Nem tartalmi kérdés, de mégis csak megnyugtatóbb, ha más nem pszichésen.
Az LTS és az RC kifejezések, illetve a jelentésük enyhén antaginisztikus, ha egyáltalán illik ide ez a kifejezés.😉
Az RC olyan aRCher-es......(csak hogy rájuk is gondoljunk kicsit) -
sphe
senior tag
válasz
lev258 #33233 üzenetére
Az is lehet hogy ilyen buildet fogtam ki. Attol mert egy verzió egy buildje figyelmen kívül hagyott egy win "viselkedést" (lásd: korábbi fórumbejegyzeseim arról hogy miért nem tudják a 32 bites zorinok mountolni), szerintem lehet komplett a fejlesztő, sőt, főleg hogy a legnépszerűbb és széles körben használt stabilnak tartott Ubuntu disztribúciók között van a világon.
-
sphe
senior tag
válasz
lev258 #33176 üzenetére
Megvan a probléma megoldása valószínűleg. Angolul találatokra leltem annak kapcsán hogy win10-nél nem tudja a Live Ubuntu USB a hdd-ket mountolni, mert ha be van kapcsolva a fast boot windowsban, leallitas alkalmával nem kapcsol ki teljesen a gép, hanem egy speciális alvó állapotba kerül. A zorin 9 még valószínűleg ezt figyelmen kívül hagyja, de ez anomáliákat okozhat a file rendszerben. A megoldás valószínűleg a win10 beallitasaiban lesz(nek).
-
törölt tag
válasz
lev258 #33200 üzenetére
Nem. Egyáltalán nem erről van szó. Azért nem sikerül, mert túl rövid jelszót adok meg.
Installkor egy betűset adtam, az egyszerűség kedvéért. Most meg akartam változtatni egy három betűsre. Végül most kiírta, hogy túl rövid. Eddig nem írta ki. Azt hiszi az ember, hogy teljesült, de nem. Most, a huszonvalahányadik próbálkozásra meg kiírja, hogy rövid. Ki érti ezt?
Egyébként ne mondja már meg nekem a rendszer, hogy mit csináljak. Ha rövidet szeretnék, csinálja meg. Igen, ebben tudtok (tudnátok) segíteni. Ha akartok. És persze ha tudtok.
Egyébként nem vagyok odáig ezért a ti tanár-diák viszonyt erőltető módszereitekért. Kocsit is használok, de egyáltalán nem akarom magam autószerelőnek képezni. Itt is ez a helyzet. Csak használni szeretném (és már használom a 8-as óta). Persze ahhoz előbb be kell állítgatni. OK, megküzdök vele. De miért van az, hogy ami a 14.04-ben tök jól ment, azt megváltóztatták? Utálom az ilyet.
Egyébként pedig ha nem akartok segíteni, ne segítsetek! Mindig udvarias voltam, megköszöntem a segítséget. A tanítást köszönöm, de nem kérem.
-
válasz
lev258 #33170 üzenetére
Biztosan rosszul fogalmaztam valamit. Ettől még a 32bites program nem kezeli valami a 64bites Winx partícióit.
Az ntfs-3g-re meg a fuse-ra gondolok, valami oka csak van, hogy van külön 32bites és 64bites. Utóbbira írják is, hogy multi-arch......
Majd kiderül, ha a kérdező megpróbálja a 64bites live-val is. Ettől még tuti, hogy én marhaságot mondhatok akár, de a józan logika és a 2 külön verzió.....
He nem oldja meg a problmát a 64bites, akkor sorry! -
törölt tag
válasz
lev258 #33174 üzenetére
Mert közben rakok fel programokat. De neincsen ott a .wine. pedig már alatta van a Note++, a TC, stb. Ezek mikor felraktam őket, szépen működtek is. Ugye az install végén ott a pipa az elindításhoz. Szóval van Wine, vannak programok, csak éppen semmit nem látni belőlük.
-
sphe
senior tag
válasz
lev258 #33167 üzenetére
Akkor eggyel érdekesebb a helyzet. Most a 12 Core nem ír ki hibaüzenetet, csak egyszerűen nem nyitja meg a meghajtókat. Korábbi, 12-es Light Zorin pedig azt írta ki hogy "failed to mount" (és még sok szöveg, elérési út/utak). A vicces az, hogy itt van a kilences Zorinnal telepített pendrive-om, és az tökéletesen megnyitja a meghajtókat.
-
-
cooi11
senior tag
válasz
lev258 #33070 üzenetére
nmcli> save
Saving the connection with 'autoconnect=yes'. That might result in an immediate activation of the connection.
Do you still want to save? (yes/no) [yes] i
nmcli> y
Unknown command: 'y'
nmcli> quit
The connection is not saved. Do you really want to quit? (yes/no) [no] i
nmcli> -
cooi11
senior tag
válasz
lev258 #33068 üzenetére
:~$ nmcli con edit type pppoe con-name "My DSL"
===| nmcli interactive connection editor |===
Adding a new 'pppoe' connection
Type 'help' or '?' for available commands.
Type 'describe [<setting>.<prop>]' for detailed property description.You may edit the following settings: connection, pppoe, 802-3-ethernet (ethernet), ppp, 802-1x, ipv4, ipv6, tc, proxy
nmcli> set pppoe.username kisslaci-z9l
nmcli> -
cooi11
senior tag
válasz
lev258 #33066 üzenetére
~$ nmcli con edit type pppoe con-name "My DSL"
===| nmcli interactive connection editor |===
Adding a new 'pppoe' connection
Type 'help' or '?' for available commands.
Type 'describe [<setting>.<prop>]' for detailed property description.You may edit the following settings: connection, pppoe, 802-3-ethernet (ethernet), ppp, 802-1x, ipv4, ipv6, tc, proxy
nmcli> set pppoe.username. kisslaci-z9l
Error: invalid property: 'username.' not among [parent, service, username, password, password-flags]
nmcli> -
cooi11
senior tag
-
cooi11
senior tag
válasz
lev258 #33060 üzenetére
Nem tudok kábellal csatlakozni a netre, leírtad hogy a terminálba be kell írni:
nmcli set pppoe kisslaci-z9l ISP(Usernamede ide a az internet szolgáltatót kell! Vagy mit?)
Ezt próbáltam a terminálba: ~$ nmcli set pppoe kisslaci-z9l ISP digi majd ENTER szó szerint szóközzel. -
Dévacsen
senior tag
válasz
lev258 #33041 üzenetére
Köszönöm hogy fáradtál,sajnos nem lett jó,most elfogadta a cikkben levő módszert aztán meg 2 perc múlva eltűnt,felrakom a matét,aztán majd kisegítetek hogy milyen video gyorsítót kell felrakni.Intel Bay trail procim van a kis laposomban,más kártya nincs benne,szándékosan vettem ezt,mert 20 w a fogyasztása.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
lev258 #33035 üzenetére
Nincs,Wired és Vpn van csak.Se a beállítások fogaskeréknél,se a + jel nél nincs lehetőség dsl beállításra,Wifi is van de nekem az nem kell.Nem tudom miért kellet kivenni,nem értek hozzá,ők tudják,lehet van egyszerűbb módja csak nekem magas.Teljesen friss telepítés nem nyúltam semmihez.
-
válasz
lev258 #32954 üzenetére
Ez a főverzió frissítés azért elég speciális lesz, tekintve, hogy a default DE is más lesz. Mondjuk a kolléga esetben nem sokat számít. Hol ez kerül fel, hol az fő kezelő felületként.
(#32955) EclipseGT
Azért lélekben jobb, ha felkészült egy tiszta telepítésre, mert a nálad lévő keveredésre még rájön pluszban egy 3. DE is. Én már egy Unity/Gnome3 belső cserét se vállalnék be.
-
<Lacy85>
addikt
-
Nixon18
senior tag
-
-
válasz
lev258 #32799 üzenetére
Nem lehet, hogy az
libreoffice-l10n-hu
csomag hiányzik ill. nem rakja fel a telepítés, külön kell kiválasztani?
Firefoxnál is volt már ilyen, bár alapból felrakja a nyelvi csomagokat.futpalika a fenti csomagot rakd fel, ha nincs. Mondjuk itt még nem látom a 6.0.3 verziót
-
törölt tag
válasz
lev258 #32795 üzenetére
Napi kiadású 18.04-es 64 bites Xubuntut installáltam nemrég. És persze naponta frissítem.
A LibreOffice gyári beépítés. Nincs ppa. Pont ezért vagyok kíváncsi, hogy frissül-e magától?
Egyébként ha ppa-t teszek be, angolra vált. Ezt korábban még a 14.04-nél tapasztaltam. Aztán emiatt mindig kézzel kellett frissítenem. Jó lenne, ha egyszer magától frissülne.
Egyébként ezt egyszer már kérdeztem. Mi van a gyári alkalmazások frissülésével?
-
törölt tag
válasz
lev258 #32744 üzenetére
Gondolod, hogy ezeket én feljegyzem egy listába?
Egyszerűen beírtam a gugliba hogy: "systemback ubuntu 17.10, ubuntu 18.10". Aztán amit hozott, azt átnéztem úgy a 15. lapig. Egyébként volt ott megoldás is. Szolgai módom megcsináltam őket. Egyik módszer sem tudta felrakni. Szóval az egy dolog a kompatibilitás. Másik dolog a felrakása. Előbb annak kéne teljesülnie. Aztán majd kiderül, hogy lehet-e használni.
-
törölt tag
-
cigam
titán
válasz
lev258 #32657 üzenetére
De ki tudja mi az ami beavatkozást igényel, és mi az ami figyelmen kívül hagyható? pl. ez is írja, hogy valahova tegyek be egy "video.allow_duplicates=1" paramétert.
Más.
Az ubuntu.hu csapatból kifogyott a lelkesedés? Március elején jelent meg a 4. javított kiadás, de az oldalon, még mindég 16.04.3-as felirat, és link szerepel, pedig már hónap vége van..
-
cigam
titán
válasz
lev258 #32654 üzenetére
Fogalmam nincs(azóta nem próbáltam a videó kimenetet, időhiány miatt felfüggesztve), csak zavar. Ez éppen olyan, mint amikor a Windows eseménynaplóban piros felkiáltójeles hibát találok, és rákeresve találok egy MS leírást, hogy ez tulajdonképpen nem is hiba, még a bejelentkezés előtt történik, és nem befolyásolja a rendszer használatát.
-
cinemazealot
addikt
válasz
lev258 #32619 üzenetére
A korábbi telepítés (ami alatt kicseréltem a lapot) egy másfél éve telepített 16.04 LTS volt, ami lehet, hogy azóta felfrissült 16.04.2-re, de erre most nem vennék mérget.
lspci:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #2 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation C220 Series Chipset Family H81 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
03:00.0 USB controller: ASMedia Technology Inc. ASM1042A USB 3.0 Host Controller
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c) -
válasz
lev258 #32607 üzenetére
Igen, es adja magat, hogy akkor forrasbol teszem fel, csak most vegre sikerult ravennem magam a konnyu es kenyelmes disztro hasznalara Arch helyett, igy kerulnem az ilyen dolgokat - legalabbis probalom kerulni.
Lehet, hogy le kell mondanom arrol a nehany effektrol es funciorol, amiben tobbet tud a reloaded. -
cigam
titán
válasz
lev258 #32597 üzenetére
Csak kísérletezgetek egy "régi" GM965 VGA-val szerelt laptopon. Valamikor 4.7-8 környékén történt valami a kernel környékén, ami persze lehet driver is. A lényege, az, hogy az analóg videó kimenet valamilyen időzítési problémát okoz, ettől pedig fejre áll a kernel, és 5-10mp-ig tartó mikro fagyásokat produkál.(vblank wait timed out on crtc 0)
Még anno segítettetek kisakkozni, hogy a video=SVIDEO-1:d kernel paraméter segít a problémán. Pontosabban eliminálja, mert kikapcsolja azt a kimenetet, így az általa okozott hiba is megszűnik. Legalábbis a gyenge angol tudásommal ezt raktam össze a fórumok bejegyzései alapján.Tehát egy olyan rendszert(kernel/driver verziót?) keresek, ami(re épített rendszer) még évekig támogatva lesz, de nincs "belefejlesztve" ez a hiba.
Pl. Ma próbáltam ki a CentOS7-el, amibe bár 3.10-es kernel van, ezt a hibát is backportolták bele.
-
válasz
lev258 #32594 üzenetére
Most viszont a Mint-ről csak érintőlegesen esett szó, nem összehasonlítás okán, a kolléga az Ubuntu és a Gnome Ubuntu közötti frissítési különbségről kérdezett, amire írtam, hogy lehet, hogy nem alkalmazza a hwe-t. Ezek szerint ezt eltaláltam, de én nem ismerem az Ubuntut úgy, mint Te. Akkor mi az oka annak, amit a kolléga kérdésként felvetett? Abból, hogy azt írod, nem igaz, amit én mondok, nem tudtunk meg túl sokat.
Ti mutatjátok állandóan az inxi kimeneteket (meg javasoljátok másoknak).
Tudom, hogy ezt nem szereted, de egy általános infó képet ad, más célja nincs, még ha nem teljes verzió mélységig jeleníti is meg a kernelt. Annyira károsnak azért én nem érzem, hogy ennek a kimenetét javaslom, hogy rakják be.
Amúgy a xorg 1.19-et a Mint-be nem lehet behegeszteni, gyakorlatilag lefagyaszt mindent, kernelt viszont bármelyiket fel tudom rakni.
-
törölt tag
válasz
lev258 #32448 üzenetére
Fura, kicsit olyan mintha negált volna az idő, ilyen tekintetben, na mindegy ...
Más létezik olyan program, ami megmutatja hova mennyi adatforgalom ment el? Gondolok olyan programra ami a Windows 10-ben is van. Tudod szépen ki írja hogy rendszer frissítésre ennyi ment el, böngészésre ennyi, levelezésre annyi stb... Számomra abban a tekintetben lenne fontos, amikor mobil internetet használok, és ugye jó lenne tudni, hogy aznap mennyi adatforgalom ment el mobil interneten keresztül, de akár normális LAN, Wifi csatlakozás esetén is. Van erre valami program? -
törölt tag
válasz
lev258 #32445 üzenetére
Szó nincs bántásról, és semmi negatív kicsengésről. Én csak különböző rendszer védelmi programok után érdeklődök. Amik segítségével nagyobb biztonsági érzetet biztosítanak. Gondolok itt olyan programokra amik a Microsoft operációs rendszer esetén is használni szoktak, mint megelőzés. Gondolom, Linux alá is készülnek rossz indulatú programok, amik segítségével akár bányászatra is befogják a fertőzött gépeket. Tehát vírus, adware, malware, vírus rootkit stb.. irtó programok. Csak használtok valami plusz védelmet a Linux alatt is, amik valóban hatékonyak. Az rendben van, hogy itt is titkosítjuk a hdd, ssd-t, az is hogy naprakészen tartjuk a rendszert, de ez nem kevés már napjainkban?
-
lev258
veterán
válasz
lev258 #32445 üzenetére
Találtam egy ilyet: YubiKey + Ubuntu
-
törölt tag
válasz
lev258 #32441 üzenetére
Hogy a konkrét kérdésedre válaszoljak, csak annyira bonyolult a karbantartása, amennyi időt hajlandó vagy rászánni, foglalkozni vele.
Jó ezt picit kisarkítod véleményem szerint, de értem mit mondasz. Kicsit szomorú vagyok, mert azt reméltem, hogy tudtok pár konkrét programot ajánlani, amik segítségével kényelmesen, akár grafikus környezetben is lehet hatékonyan használni.
Más, van tapasztalata valakinek a YubiKey ubuntu login beállításában? Ha igen megosztaná a tapasztalatait ezzel kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz
lev258 #32438 üzenetére
Igen az ufw a beépített tűzfala, a Gufw meg ugyan az, mint az ufw csak grafikus felületet ad. Ha emlékeim nem csalnak.
De engem nem ez a része érdekel, sokkal inkább a fentebb leírt megoldások, és lehetőségek. Mert kissé tájékozatlan vagyok ebben a témában, mármint főként a megelőzésbe, és probléma esetén hatékony megoldásokban. -
gyulank
addikt
válasz
lev258 #32362 üzenetére
Jó, mégis tudom részletesebben. sdc1 3TB1 ntfs 2,73TiB, használt 2,71TiB, szabad 15,91GiB.
Erről akarom átmásolni a fájlokat sdb1 3TB2 ext4 2,73TiB, használt 44,92GiB, szabad 2,69TiB.
Mondjuk nem tudom, miért van még mindig lefoglalva, mert a sudo tune2fs -m 0 /dev/sdb1
után, a sudo tune2fs -l /dev/sdb1, hogy reserved block 0, és töröltem a mappát is.
Thunarban próbáltam másolni mindkét alkalommal, a parancs, és törlés előtt 300GiB kellett volna még, utána pedig 150 GiB. De mindegy, hogy Thunarban, vagy másban, mert tegnap btrfs-el is hely probléma volt, és próbáltam cp -r-el is, és úgy se fért rá. -
-
gyulank
addikt
válasz
lev258 #32359 üzenetére
Tényleg nem értem, hogy mivel lesz másabb a helyzet, ha 300GB helyett 300GiB nem fér fel az ugyanakkora lemezre. De szeretném átmásolni. Szerintem 315,7 GiB-ot írt ki először. Akkor ráfér? 2 db. 3TB-os lemez van, amiknek egész részén 1 partíció van. Azért írtam, hogy 3TB NTFS-ről 3TB ext4-re.
-
-
LA4030
csendes tag
válasz
lev258 #32304 üzenetére
Sajna nem, de pont mostansag gondolkoztam egy ilyen beszerzesen. Ez is hasznalhat, igaz?
(#32302) ubyegon2
Ja, az ubuntu nem hozza be az ipv6 tesztoldalt.
(Ma windows alol: [kép])
Egyebkent, 11.keruletbol vagyok.Ha ma bemegyek a digihez hisztizni, nat-olasra hivatkozva, akkor szerintetek hetfore megoldodhatna?
Sajnalom, ha nagyon farasztalak titeket. -
LA4030
csendes tag
-
LA4030
csendes tag
válasz
lev258 #32261 üzenetére
Most Win7(
) van fent.
Mindig a legfrisebb ubuntut(16.04) vagy mintet probaltam.
Most ubuntu 16.04-et, live modban. Es sajnos igy is ugyanaz a baj.(#32262) ubyegon2
Live modban a terminal parancsra egy hexadecimalis sort kaptam
,
azt ha gondolod privat uzenetben elkuldhetem.
Bongeszobol, google szerint 178-cal kezdodik a cimem.
Eddig azt se tudtam, hogy van tenyleges es nem tenyleges ip cimem -
cinemazealot
addikt
válasz
lev258 #32227 üzenetére
Hohó! Majdnem 11 GB felszabadult és még a rendszer is működőképes (újraindítottam a gépet).
Nagyon köszi a segítséget, ez most gazán jól jött!
Ettől még továbbra is érdekelne az élő elsődleges partíció átméretezésének lehetősége. Ha valaki tudna róla nyilatkozni, nagyon hálás lennék.
-
cinemazealot
addikt
válasz
lev258 #32225 üzenetére
Na, megint okosodtam, köszi.
Ez a "régi kernelek törlése" művelet akkor hogyan kell történjen biztonságosan? A Synaptic csomagkezelőben kijelölöm teljes eltávolításra?
Vannak esetleg más olyan csomagok is, amiket szintén lehetne így időszakosan nyirbálni?
Mi a helyzet az elsődleges partíció átméretezéssel? Lehetséges az ilyet az erről be-boot-olt rendszerből?
-
cinemazealot
addikt
válasz
lev258 #32223 üzenetére
Sehol nem olvastam ilyet. Telepítéskor, amikor partíciókra bontottam a háttértárat, úgy gondoltam, hogy az /srv jó lesz mount pontnak a második partícióhoz. Nem nagyon tudtam róla, hogy volna ennek a könyvtárnak valamilyen előre elrendelt speciális szerepe. Mi a bevett szokás? A telepítő által felkínált mely egyéb könyvtárnevekre célszerű beállítani az ilyen médiatár célú partíciókat?
-
cinemazealot
addikt
válasz
lev258 #32221 üzenetére
Az első 40 GB-os partíció a /-ből nyílik, ugyanezen a partíción van minden más alkönyvtár is (/boot is, /home is benne a Thunderbird szemetével, /usr is, /var is...), kivéve a /srv-t, ami viszont már a második, 80 GB-os partícióra mutat.
Telepítés óta egyszer sem töröltem kernel fájlokat, nem is nagyon tudtam, hogy ezt manuálisan időnként meg kell tennem (nem régóta Linuxozom).
Van esetleg más olyan könyvtár is, amit lehetne ilyen módon takarítani? Mert ha igen, akkor nem is biztos, hogy kell másik SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest