- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Az ubuntu linuxal kapcsolatban érdeklődnék, egész konkrétan arra lennék kíváncsi, milyen biztonsági programot érdemes feltelepíteni, gondolok itt vírus, malware, adware és rootikit kereső és irtó programokra.
Mennyire egyszerű ezeket karban tartani, és probléma esetén eltávolítani a rossz indulatú kódokat, gondolok itt a 0day okosságokra is. Illetve annak megelőzése.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #32438 üzenetére
Igen az ufw a beépített tűzfala, a Gufw meg ugyan az, mint az ufw csak grafikus felületet ad. Ha emlékeim nem csalnak.
De engem nem ez a része érdekel, sokkal inkább a fentebb leírt megoldások, és lehetőségek. Mert kissé tájékozatlan vagyok ebben a témában, mármint főként a megelőzésbe, és probléma esetén hatékony megoldásokban. -
törölt tag
válasz lev258 #32441 üzenetére
Hogy a konkrét kérdésedre válaszoljak, csak annyira bonyolult a karbantartása, amennyi időt hajlandó vagy rászánni, foglalkozni vele.
Jó ezt picit kisarkítod véleményem szerint, de értem mit mondasz. Kicsit szomorú vagyok, mert azt reméltem, hogy tudtok pár konkrét programot ajánlani, amik segítségével kényelmesen, akár grafikus környezetben is lehet hatékonyan használni.
Más, van tapasztalata valakinek a YubiKey ubuntu login beállításában? Ha igen megosztaná a tapasztalatait ezzel kapcsolatban.
-
törölt tag
válasz lev258 #32445 üzenetére
Szó nincs bántásról, és semmi negatív kicsengésről. Én csak különböző rendszer védelmi programok után érdeklődök. Amik segítségével nagyobb biztonsági érzetet biztosítanak. Gondolok itt olyan programokra amik a Microsoft operációs rendszer esetén is használni szoktak, mint megelőzés. Gondolom, Linux alá is készülnek rossz indulatú programok, amik segítségével akár bányászatra is befogják a fertőzött gépeket. Tehát vírus, adware, malware, vírus rootkit stb.. irtó programok. Csak használtok valami plusz védelmet a Linux alatt is, amik valóban hatékonyak. Az rendben van, hogy itt is titkosítjuk a hdd, ssd-t, az is hogy naprakészen tartjuk a rendszert, de ez nem kevés már napjainkban?
-
törölt tag
válasz lev258 #32448 üzenetére
Fura, kicsit olyan mintha negált volna az idő, ilyen tekintetben, na mindegy ...
Más létezik olyan program, ami megmutatja hova mennyi adatforgalom ment el? Gondolok olyan programra ami a Windows 10-ben is van. Tudod szépen ki írja hogy rendszer frissítésre ennyi ment el, böngészésre ennyi, levelezésre annyi stb... Számomra abban a tekintetben lenne fontos, amikor mobil internetet használok, és ugye jó lenne tudni, hogy aznap mennyi adatforgalom ment el mobil interneten keresztül, de akár normális LAN, Wifi csatlakozás esetén is. Van erre valami program? -
törölt tag
-
törölt tag
félre értitek, én csak érdeklődöm. Jó tisztába lenni, hogy kb.. mik azok a potenciális lehetőségek, amik elősegíthetik a visszaélések lehetőségét. De pont annyi a lehetőség napjainkban hogy valakinek ebből kellemetlensége lehet, mint a biztos hogy pont téged nem. Ezt nem lehet egy karosszékből megítélni.
-
törölt tag
köszi mindenkinek, nem lenne egyszerűbb ha minden olyan biztonsági beállítást amiket tudtok beírnátok az összefoglalóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs