- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz lev258 #34434 üzenetére
cpufreq, valamint rendszerfigyelő szerint is minden okés. Üresjáraton pár százalék cpu terhelés van csak, szóval nem pörög állandóan.
Vagyis ezt a lehetőséget nyugodtan kukázni is lehet. Így viszont akkor passzolok, mi lehet a baj.
Akksi hiba sem lehet, mert próbaképp átmásztam Win 10-re, ott meg 45 perc alatt merült 7-8%-ot. -
<Lacy85>
addikt
válasz lev258 #34432 üzenetére
Persze, ezzel tisztában vagyok. De pl. Windowsban is be lehet állítani, hogy maximum hány százalék terhelés lehet a cpu-n.
Alap esetben nem nagyon érdekelne, de mióta frissítettem 16.04-ről 18.04-re, sokkal jobban merül a telep azonos felhasználás mellett.
Eddig alap felhasználás mellett (netezés, youtube, webfejlesztés, stb.) simán ment 5-6 órát akkuról.
Most meg lehúzom töltőről, és rögtön ~3 órát ír üzemidőre. A fogyasztásra meg kb. fixen 10Wh-t ír álló helyzetben is...
Gondoltam egy kicsit visszafogom a procit,hátha segít valamennyit. Csak itt erre nem nagyon találok működő megoldást.[ Szerkesztve ]
-
válasz lev258 #34429 üzenetére
Lehetséges, nem figyeltem, de most rakom is fel rá a 14.04.1-t
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz lev258 #34427 üzenetére
Fogalmam nincs mi az.
Addig bőven jó / elég is◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz lev258 #34424 üzenetére
Köszi!
Esetleg Letöltési linkel tudsz szolgálni ami ajánlott erre a régi notira?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BoB
veterán
válasz lev258 #34263 üzenetére
Amiket felsorolt (transmission aka torrent, plex server, SMB megosztás, backup) tipikus szerver feladatok, nem kell hozzá felhasználót létrehozni.
Például a transmission daemon-t ha elindítod akkor - alapértelmezésben - a "transmission" felhasználó nevében fog futni, de ezt nem te hozod létre előtte.
Másrészt meg két külön dolog az hogy legyen felhasználó létrehozva, illetve az hogy az be van-e jelentkezve vagy sem.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
XuChi
addikt
válasz lev258 #34255 üzenetére
Azt szeretném elérni végre, hogy úgy fusson az OS, mintha egy NAS lenne. Értem ez alatt, hogy NE KELLJEN bejelentkeznem ahhoz, hogy fussanak autómatikusan a következő dolgok:
- Transmission, vagy más p2p kliens
- Plex Media Server
- SMB megosztások
- BackUP a notikról, telefonokról, tabletekről.
Van egy WD mycloud EX2 Ultra-m, de le szeretném váltani azzal a PC-vel, ami most itt porosodik a Dual System házamban (Enthoo mini XL). Úgy szeretném megoldani, hogy a fentiekben is írt programok fussanak bejelentkezés nélkül.
Nem, nem akarok 100K-ért synology, qnap és társait venni harmat gyenge hardverrel, nem nem akarok xpenology-t futtatni, mert a gépet másra is használni akarom, nem csak a fentiekre.
Nah erre keresek megoldást. A Virtualizáció nem jöhet szóba, mert a i5 2390T nem egy izompacsirta, és nem, nem akarok CPU-t cserélni
-
XuChi
addikt
válasz lev258 #34250 üzenetére
Megoldottam végül. Most mással van a gondom.
Hogyan lehet elérni, hogy bizonyos programok anélkül fussanak, hogy bejelentkeznék.
qBittorrent, Transmission kellene, hogy már a bejelentkezési képenyőn fussanak, a nélkül, hogy belépnék.
Azért kell, mert a gép 0/24/7-ben kell hogy menjen, és ha áramszünet van, ne kelljen belépkednem, hanem autómatikusan fusson.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz lev258 #34192 üzenetére
Koszi a tippet, idokozben kutattam kicsit es sajnos ismert hiba. Van par workaround, otthon utananezek melyik mukodik.
-
törölt tag
válasz lev258 #34188 üzenetére
OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 520 (Skylake GT2)
OpenGL core profile version string: 4.5 (Core Profile) Mesa 18.0.5
OpenGL core profile shading language version string: 4.50
OpenGL core profile context flags: (none)
OpenGL core profile profile mask: core profile
OpenGL core profile extensions:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 18.0.5
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL context flags: (none)
OpenGL extensions:
OpenGL ES profile version string: OpenGL ES 3.2 Mesa 18.0.5
OpenGL ES profile shading language version string: OpenGL ES GLSL ES 3.20
OpenGL ES profile extensions: -
törölt tag
válasz lev258 #34186 üzenetére
nVidia settingsben es prime-selectben valtottam profile-t, utana ujrainditottam, aztan powertoppal neztem a fogyasztas valtozasat es mindketto profile ugyanannyit evett.
Ezen kivul az elejen teszteltem nVidia driver nelkul akksirol es ~5-6 orat birt, most nVidia driverrel Intel uzemmodban ez esett le 3 orara.
-
félisten
válasz lev258 #34168 üzenetére
Ha van ppa-d, ami ilyeneket tartalmaz, akkor azt is megjeleníti.
Ezt tényleg nem tudtam, igaz nem is volt dedikált VGA-s gépem vagy 10 éve, ez az nvidia quattro 1000 VGA-s 8560w csak egy hétig volt nálam.
Az tényleg hivatalos ppa, a Canonical sajátja.
Ezt meg nem értem, legfeljebb sejtésem van, miért nem hivatalos repoba kerültek.
Köszi az infókat!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz lev258 #34161 üzenetére
Bocsi, igazad van, a Pop76 téma miatt fel kellett tennem a repoját. Furcsállottam is, hogy itt nem találok ilyen repot!
Bár ez a desktop, a 8560w-n csak totál érintetlen Mint 19 volt és nvidia VGA van benne, az tuti, hogy a Rendszerbeállítások/ Illesztőprogram-Kezelővel raktam fel a 390-est (nem 100% ez sem, de már azt a gépet nem tudom lecsekkolni)
Végül a udevd processzor pörgetési problémák miatt 18.3-at raktam fel a 8560w-re és mint ha ott is lett volna 390-es driver......
Egyébként az normális, hogy egy PPA-s driver elérhető az Illesztőprogram-Kezelővel?
hivatalos graphics ppa -ezt viccnek vettem, bocsi!
A 390-es egyébként hivatalos repoban van (fenti link), a 396-os nincs abban.
[ Szerkesztve ]
-
vipisti
tag
válasz lev258 #34114 üzenetére
Kösz a választ. De ugyanitt olvasható pl. ez is. Valahol láttam olyat, h legalább 4.18 kell a Vega GPU-nak, máshol olyat, h Ubuntu alatt is működésre lehetett bírni, de nem túl sok konkrétumot, és nem látom tisztán, mennyire használható a cucc átlagfelhasználónak a mindennapokban. Ezért gondoltam, hátha valamelyik fórumtársnak van tapasztalata vele. Végül is majd kiderül, de ha (még) túl nagy szívás a Raven Ridge, akkor lehet h nem is erőltetném annyira.
Gnothi seauton.
-
törölt tag
válasz lev258 #34091 üzenetére
Nézd, régen használom én is. Korábban betörtek a windowsomba, meg ezerféle vírusom volt. Dacára a fizetőps Avira internet sec softvernek. És tetszett a gyorsasága is. Tetszettek az ingyenes programok sokasága. Tetszett a fórumokban a segítőkész hozzáállás, stb. Mindez mára elolvadt! A fórumokban gúnyolódás, szemétkedés hegyek vannak, a windows már gyorsabb, több a valóban jó ingyenes program, ingyenesen megakadályozható a betörés, lehetőség van a vírusmentes használatra is. Azthiszem itt a vége nálam a linux korszakáénak.
Elköszönök: szevasztok!
-
törölt tag
válasz lev258 #34089 üzenetére
Nemtudom. Most újrarakom. Nem értem miért nincsen linuxra egy normális karbantartó szoftver. Hát ki a fene tud így szakértelem nélkül találgatni? Mióta is van desktop? Mióta is ajánlják felhasználóknak? Aztán mégis kiderül, hogy csak hozzáértő programozóknak van megcsinálva?
Igen, elégedetlen vagyok! Azthiszem mégsem rakom újra. Megyek vissza windowszra és kész.
-
cigam
titán
válasz lev258 #34041 üzenetére
Nem rémlik, ki írta le, hogy "Már kicsit unom ezt a témát"? És még te vagy szomorú? Szóltam egy szót is, vagy bárki más, mikor az EFI vagy éppen bármi más őt nem érdeklő témáról megy a beszélgetés?
Mert ha topikgazda lennél, már mennék büntire, meg törölnéd? Keress egy modit, aztán hajrá!Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
válasz lev258 #34019 üzenetére
Értem, köszi, ezt nem tudtam biztosan. Ebben az esetben viszont nem lehetnek az enyémhez hasonló problémák. Asus F2A85-M már nem mai csirke. Desktopon amúgy még nem próbáltam UEFI-zni.
growler akkor megszívja majd az MBR-es meghajtóival. (bocsi)
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz lev258 #34008 üzenetére
Az nagyon helytelen. Az UEFI bootnak pont az a lényege, hogy az UEFI önmagában boot manager is, és mindent EFI fájlként indít az EFI partícióról, és nem kell a lemez 0. szektorába boot kódot belegányolni. Jó lenne akkor, ha uborkáék is összeszednék magukat így 2018-ra. Sok ember pont az ilyen fölös hülyeség miatt szív az UEFI boottal, és az utóbbit hibáztatják, nem a gányolt OS-eket, és ilyen problémák miatt ragadnak le régi megoldásoknál.
Én pont ezért is preferálom az UEFI-t, ha megérted hogyan működik, egyszerű, mint a szög, bármilyen OS-t könnyű bebootolni vele, még GRUB sem kell hozzá. Tehát pont azért találták ki, hogy az életet könnyítse, de ha valaki gányol vele, meg nem rendeltetésszerűen használják, akkor persze, hogy csak a kínlódás lesz vele.
De jó hogy írod, mert ezek szerint ez nem is Mint-bug, hanem Ubi-örökség. Vagyis -ökörség.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #33973 üzenetére
Ez klassz!
Írják a STALKER: Shadow of Chernobyl-t is. Ez és a hozzá kapcsolódó egyes modok már régebben mennek Wine, illetve PlayOnLinux alatt, például lásd ebben a hozzászólásomban a sikeresen futtatott Stalkeres játékokat (Call of Pripyat, Call of Pripyat + AMK Devolution, Oblivion Lost 2010), ráadásul a fenti linken lévő AMD Kaveri processzor melletti Radeon dedikált VGA-val ment. A Stalker Clear Sky és a Lost Alpha futtatását nem tudtam megoldani annak idején.
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #33941 üzenetére
Na, találtam még egy ilyet is, itt már játszogatott is vele egy másik koma. Úgy látszik, hogy rárepült az Archra is, amit ajánlottál.
Egyszerűbb lenne a dolga, ha csupán APU lenne a gépben...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #33950 üzenetére
Pedig a net másfél éve ezzel volt tele:
canonical drops mir -
félisten
válasz lev258 #33933 üzenetére
Biztos voltam! Eddig, mert megnéztem most és igazad van. Újabban már csak használom a Mint-et, így a régebbi dolgokra emlékszem.
Viszont csak 16.04-es hwe van benne.Mint 19-nél eddig azért nem tűnt ez fel, mert ezt a hwe kernelt nem látni sem a frissítéskezelőben, sem a terminalos frissítéskor.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz lev258 #33905 üzenetére
Szia! Nem reagál a SHIFT-re sem,elkezdi betölteni az Ubuntu nyitó képet még alatta lévő kis piros pöttyök is megjelenek. Utána ezt a hiba jelenik meg:
És nem tudok semmit csinálni csak leállítani.
Itt egy másik kép itt többet ír ki amikor nyomkodom a billentyűzetet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lev258 #33877 üzenetére
Azért a lightdm-re váltás se ment nekik könnyen
Valóban nem, én a kezdetekkor nem is értettem, miért csinálnak mindenből valami átalakítottat, ha az egy alapdolog és jól működik. Persze sok kivétel van, mikor enyhén jobbá tették, például Nautilus - Nemo.
(Debian Cinnamonnal már alapból lightdm-et használtam.....)Nem jobbak ők sem, mint az Ubisok.
Én meg vidám Mint Cinnamon felhasználó vagyok. (Ubiból viszont szerintem is a Mate a legkezelhetőbb)
(#33879) growler
Ja, ez épp egybevág azzal, amit előbb írtam. (igaz ez nem default Nemo jobbgombos menü a képeden)
A Caja is egész használható lett egyébként. (ha már Mate....)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lev258 #33867 üzenetére
Extraként még az is van, hogy ha lehajtom a kijelzőt, zárolja a képernyőt, így feloldásnál kért jelszó beütése után felvillan az asztal, de aztán ugyanúgy visszaugrik a zárolási képernyőre. Gondoltam, LXminden le, helyette az Ubuntu desktop, ezzel jött a gdm3, és ilyenkor persze megkérdezi, az LX alap lightdm vagy a gdm3 legyen-e az alapértelmezett. Utóbbit választottam és ezzel simán feloldotta a zárolást. Bakker, 11 éve linuxozom, ilyen piszlicsáré kis szarokat már rég meg kellett volna oldani.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz lev258 #33864 üzenetére
Én Terminálból indítom ezzel a paranccsal, nem Alt+F2-es programsorral. De onnan is megy, akár bejelölöm a Terminálos futást, akár nem.
Mellesleg egy gépen a napokban én is csináltam 16.04-ről 18.04-re frissítést és ott is jól működik.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
törölt tag
válasz lev258 #33862 üzenetére
Röhöghetsz, de a frissítés előtt gksu synaptic-kal indult, amikor pedig alt-f2-nél kezdem bevinni a synaptic-ot, akkor automatikus kiegészítéssel ő maga rakja a végére a pkexec-et. 16.04-ről léptem feljebb, ezen még működött a gksu.
pkexec synaptic terminálban ugyanúgy nem fogadja el a jelszavamat, alt-f2-vel pedig nem indítja el a programot. -
törölt tag
válasz lev258 #33860 üzenetére
Azaz? Mert ha alt-f2-nél synaptic-pkexec formában indítom, nem indul el. Terminálban meg ezt adja:
~$ synaptic-pkexec
==== AUTHENTICATING FOR com.ubuntu.pkexec.synaptic ===
Authentication is required to run the Synaptic Package Manager
Authenticating as: tom,,, (tom)
Password:
polkit-agent-helper-1: pam_authenticate failed: Authentication failure
==== AUTHENTICATION FAILED ===
Error executing command as another user: Not authorizedThis incident has been reported.
Azaz sehogyan nem veszi be a jelszavamat. sudo -i után root-ként elindítja, ott beveszi a jelszót.
Terminálból júzerjogokkal índítva:
~$ synaptic(synaptic:5211): Gtk-WARNING **: 22:28:56.104: Theme parsing error: gtk-main.css:73:38: Failed to import: Hiba a(z) /usr/share/themes/Radiance/gtk-3.20/apps/gnome-builder.css fájl megnyitásakor: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Gtk-Message: 22:28:56.181: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged.[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
-
leviske
veterán
válasz lev258 #33511 üzenetére
A fájlkezelőben nem tudtam rákattintani. Mindenesetre közben felraktam a neont és a KDE PM elég érthetően írta, hogy partíció nélküli terület, szóval az Ubi letörölte. Szerencse, hogy a cuccok nagy részéről van másolatom a notin és felhőben.
Nem értem a közösséget. Régebben szinte lehetetlen volt egy telepítést elrontani, pedig hajlamos volt mindent az ember szájába tolni. Most meg az "advanced" szerű beállításokban kell kutakodnom, ha nem akarom, hogy 16GB RAM mellé 15GB (!) swapot állítson be és ne töröljön olyan partíciót, amit rohadtul nem is terveztem formázni.
Na mind1, elnézést a zavarásért. Az után, hogy a fancontrol úgy befagyasztotta a gépet, hogy még bios-ig se akart bootolni amíg nem álltam át a másodlagos bios-ra, én inkább befejezem a próbálkozást. Valószínűleg túl sokat akartam a rendszertől.
-
-
veterán
-
félisten
válasz lev258 #33347 üzenetére
Persze, szeretem, ha kettő van!
Ó, hogy a fene vigye el ezt a kisképernyős valamit, persze most is kiszúrhattam volna! (qrva tapipados másolást is szoknom kell úgy látom)
Köszi! (ilyen mikor a hóhért akasztják, másnál tuti kiszúrtam volna) Ilyen banális elq*-ra azért nem gondoltam volna.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lev258 #33345 üzenetére
Tudom, igazad van, de nem volt kiírás, ill. mindjárt bekapcsolom a gépet.
glxinfo | grep OpenGL
Ezt a parancsot másoltam be, gyakorlatilag sokat segítettél, mert valami elméleti irányra volt szükségem, de ezek szerint jó felé próbálkoztam, többnyire ha megvan az irány, akkor már elvagyok én a bogarászásokkal, csak ez a 2 kártyás dolog volt új, meg, hogy nincs switcher.....
szóval itt a parancs, ami desktopon ezerszer működött:
ubyegon@mintcinnamon-18 ~ $ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: AMD ARUBA (DRM 2.50.0 / 4.13.0-39-generic, LLVM 5.0.0)
OpenGL core profile version string: 4.1 (Core Profile) Mesa 17.2.8
........és ennyit ír ki a laptopon a Mubuntu
ubyegon@ubyHP8470p:~$ $ glxinfo | grep OpenGL
$: a parancs nem találhatódesktopon a parancs:
ubyegon@mintcinnamon-18 ~ $ lshw -numeric -C display
WARNING: you should run this program as super-user.
*-display
description: VGA compatible controller
product: Trinity [Radeon HD 7660D] [1002:9901]
vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] [1002]
........ugyanez laptopon:
ubyegon@ubyHP8470p:~$ $ lshw -numeric -C display
$: a parancs nem található
ubyegon@ubyHP8470p:~$Természetesen mindkét alapparancs fenn van, mert úgy kiadva működik. (a kimeneteket rövidítettem)
ubyegon@ubyHP8470p:~$ lshw
WARNING: you should run this program as super-user.
ubyhp8470p
description: Computer
width: 64 bits
capabilities: smp vsyscall32
........Szóval azt nem értem, miért írja ki, hogy a parancs nem található?
-
félisten
válasz lev258 #33343 üzenetére
Erre figyelek már rutinból. El vannak mentve jegyzetekben bizonyos témákhoz kapcsolódó parancsok és onnan másolom be őket (ha megtalálom a millió email mentés között). Nem is tudnám másképp alkalmazni ezt a függőleges elválasztó jelet. (fogalmam sincs, hogyan kell beírni)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lev258 #33341 üzenetére
glxinfo | grep OpenGL
Köszi! Rossz hír, hogy ez a parancs volt elmentve többek között nekem is, kiírta, hogy nincs ilyen parancs, próbáltam telepíteni a glxinfo-t, mert minimal Mubuntut raktam fel, fene tudja, mi fért bele, Végül is fenn volt a mesa-utils csomag és a sima glxinfo parancsot el is fogadta. Az jó hosszú volt, elkezdtem görgetni szépen, görgettem... és meguntam. Ha fenn van a glxinfo, akkor miért írja ki nekem, hogy nincs a fenti parancs, amit már ezerszer használtam? Még volt valami infós parancs, arra is ezt írta ki, hogy nincs ilyen parancs, pedig ezt is használtam sokszor, nem is volt elírva, mert ki/be másolok terminalba parancsokat. Ezért jó az ilyen MIL.xxx katonai megfelelőségű laptop, mert simán kibírta, hogy lecsuktam. Nem a gép tehet róla persze, de a Mubuntut nem tudom felrúgni belőle.....
Szóval köszi a segítséget, ezek szerint az eddig ismert módok nem mennek, ez a minimal Munubtu sem megy már ezen többször, majd ha lesz kedvem, újra előveszem a gépet és mivel a legacy nem megbízható, lehet, hogy GPT-re rakok egy teljes disztrót, elsőre Mubuntu lesz, ha ez is vacakol, akkor bakfitty.
Vagy csak felrakom a Xubit, hogy futpacának ne kelljen nézegetnie, mik vannak benne!
Leteszteltem egy FB flash game-val a gépet és eléggé kegyetlenkedett a procival, attól függetlenül fut rendesen minden, lehe, hogy nem FF alatt kéne próbálnom, (az openGL böngészőben be van kapcsolva) flashplayereket is felraktam....eddig ez volt a legjobb teszter laptopra, semmi nem kegyetlenkedik úgy velük, mint a FB flashgame.
Lesz még ezzel trükköznivalóm bőven. Ha viszont még 1x kiírja a terminal, hogy nincs ilyen parancs.....még a végén valami félnyers csomagokból összarakott klónt kell felraknom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Spórolós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nők, nőügyek (18+)
- Kingdom Come Deliverance II - Befutottak az első tesztek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest