- Socket AM4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videószerkesztés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
Aktív témák
-
PuMbA
titán
Végleges kiadás előtt meg elbasszák az egészet...
Feltettem a legújabb napi buildet(ami nagy valószínűséggel a végleges hiszen kivették a development build szót a verzió megnevezésből) és egy idő utan lefagy a rendszer - kb. 20perc - Live CD-ről is és most telepítve is,fenéztem az Ubuntu fórumra és ott is sok embernek előfordul ez a hiba.
RI/OS:remélem,mert amúgy nagyon király a 9.04
-
stopperos
senior tag
A 9.04 ad egy üreset. Gépeltem egy ilyen alapot. Belevittem a SubSection részt, hogy ne képzelje hogy akkora a kijelzőm. Csak ennyi. Tudom nem jelentős, de én anno sokat szenvedtem miatta. Kollégiumban van pár ember akinek nem megy fel emiatt rendesen a laptopjára, csak ha az xorg.conf fájlt állítjuk. Gondoltam megosztom amire jutottam, hogy a via felhasználók is boldogan telepíthessenek.
-
Vladi
nagyúr
Linux alól te is csak egy fájlnak látszol.
(#14520) Kephamos:
Töredezettségmentesítés - ha lehetséges. Majd a már említett gparteddel lecsípsz egy darabot. Persze előtte csatold le a kérdéses eszközt. Meg egy adatmentés sem hülyeség.
Ez utóbbi nélkül a folyamat idejére fordulj Mekka felé és borulj térdre...(#14523) Kicker:
Csaknemférabőrébe...
Wine nevű programot keress. Azzal lehet wines alkalmazásokat futtatni. Itt az oldala. Fel is sorolják az egyes programok mennyire futnak, vagy nem.Wow! A wine oldalát jól kiglancolták!
-
rtom
senior tag
--TIKI-- problémáját kérésére próbáltam privátban megoldani, de egyelőre sikertelenül, úh. visszadnám a témát a közösségnek:
Card reader nem megylspci:
0f:06.2 Mass storage controller: Texas Instruments 5-in-1 Multimedia Card Reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
0f:06.3 SD Host controller: Texas Instruments PCIxx12 SDA Standard Compliant SD Host Controllerlsmod
tifm_7xx1 13824 0
tifm_core 16028 1 tifm_7xx1
(szerintem a tifm_sd modul hiányzik, de betöltötte és továbbra sem megy)dmesg:
[ 116.915267] tifm0 : demand removing card from socket 0:0
[ 117.519636] tifm_core: MemoryStick card detected in socket 0:0
[ 141.709107] tifm0 : demand removing card from socket 0:0
[ 148.968199] tifm_core: MemoryStick card detected in socket 0:0 -
PuMbA
titán
Nem tudom,hogy mi lehet a hiba ,de remélem a 9.04-gyel megjavul (azt irják sok javítás lesz benne):
"The latest X.Org server, version 1.6, is available in Jaunty. A number of video cards have been transitioned to free drivers as part of this update.
The -ati driver has received numerous fixes and performance improvements. It now uses the EXA acceleration method by default. 2D acceleration support for the newest R6xx/R7xx family of cards is also available. 3D support is available up to R5xx cards for -ati. An updated -fglrx proprietary driver is available for R6xx/R7xx users who need 3D support. "
Próbáltam Realtek drivert is feltenni amihez be kell tölteni a soundcore modult. Betöltésnél viszont hibát ír ki. Valamit esetleg kell csinálni előtte? Az biztos ,hogy fent van ,mert a modprobe kiírja csak a betöltés nem megy.
-
Akheron
senior tag
Tulajdonképpen jó már nekem az Xfce-s felület sebessége.
Amivel főleg gondom van jelenleg, az a böngészés. A Firefox 3 Windows alatt szélsebes; Ubuntuban viszont egészen kiábrándító élményt jelent számomra a használata. Kipróbáltam az Operát is, de az még lassabbnak tűnt, és az Epiphany is csak a Firefox-hoz hasonló teljesítményt nyújtott.
Aztán a Flash-ek kezelése is rendkívül lassúnak hat, de erről gondolom nem elsősorban a böngésző tehet. Most így elsőre az Adobe szoftverét telepítettem, viszont lehet, hogy kipróbálom majd a többi lehetőséget is.
Illetve szívesen kipróbálnám a Swiftfox-ot is, de nem találtam Atom processzorhoz írt változatot, és nem tudom, hogy a meglévők közül melyikkel lehet érdemes próbálkozni.
Aztán a másik gondom az, hogy a párbeszédpanelek nagyon sok helyet foglalnak el (sok a térköz az egyes elemek között; ezen a kis képernyőn), de gondolom ezen sem igazán javítana a másik ablakkezelő.
-
Kicsirics77
veterán
roppant egyszerű volt
adott 2 gép jelen esetben 2 asus noti
meg van egy vodafone-os usb internet
kell egy crosslink kábel a 2 gép közé
eth0:én hálókártyám
ip:192.170.0.1
gateway:255.255.0.0
nálam ennyi amit be kellett állítani
másik noti
eth1:értelemszerűen a hálókártya ez lehet eth0 is aminek a gép felismeri
ip:192.170.0.2
gateway:255.255.0.0
dns:vodafone elsődleges dns
firestarter meg értelemszerűen a varázsló segítségével állítottam be -
rtom
senior tag
Lejárt a szerkesztési idő...
Szal utánaolvasgatva, valóban szükség van a wine portolására, rosszul gondoltam
Bár itt főként Windows Mobile ill. WinCE alkalmazásokról volt szó.
Véleményem szerint ha az Ubuntu-sok ezen a piacon is teret akarnak nyerni (és nekem nagyon úgy tűnik, hogy akarnak, lásd Ubuntu MID), akkor rá fognak ugrani az ARM-os architektóra támogatására, mert ez az egyetlen terület, ahol ráverhetnek pár kört az MS-re, de elképzelhető, hogy ezt közösségi szoftverekkel fogják megoldani... -
adalbert1
veterán
3 db Tally driver van alapból a Crunchbangben, nos megy mindegyikkel, csak épp a papíron nem az jelenik meg amit a monitoron látok.
A googleben hirtelen én csak azt találtam, ahogy egy srác angol nyelvű ubuntus fórumon szintén ezen agonizált, de ő se jutott sehova a problémával...Ha ez lenne a Crossover linux amit te említesz akkor ez kimarad, mivel fizetős program.
Ezt a wine-t viszont még lehet hogy holnap megnézem, talán jutok vele valamire...
Mondjuk így gyorsan rákeresve a WINE wikipédiás oldalán találtak elég elszomorítóak ezügyben:"Although Wine implements some aspects of the Windows kernel, it is not possible to use native Windows drivers with it, due to Wine's underlying architecture."
Szóval lehet hogy a vége az lesz hogy megismerkedek valamilyen szinten a Red Hat-tel is... Viszont ha meg magasabb az erőforrás igénye, akkor ismét ott vagyok ahol a part szakad.
-
Terminálban lefut... :S
Sőt ha update-rd.c script defaults akkor lefut induláskor is, csak épp pl. a hálókari nem kap ip-t.Mondjuk a net valszeg azért megy el ha beteszem az autostartba a dhcpd3-at mert felülírja a dhcpcd-t, gondolom ha kézzel indítom akkor a hálókártya már átvette egyszer az IP-t, és onnantól nem baj ha nem fut a DHCP kliens...
Izé. Az addig OK hogy a dhcpd3-at úgy indítom hogy dhcpd3 eth1 akkor csak azon az interfészen oszt ip-t, de konfig file-ból hogy lehet megmondani neki hogy az eth0-t hagyja békén?
-
Nkboy
senior tag
A fájlok törlése nem segített! Újratelepítem a Synaptic-ot, aztán majd meglátjuk.
Ma találtam megint érdekes dolgokat: ha a /etc/fstab fájlban a swap helye UUID szerint van bejegyezve akkor nem csatolja fel.root@x5dc4:/home/nkboy# swapon -a
swapon: /dev/disk/by-uuid/4fffe0ef-f463-4f4d-bf5f-577cb5e8dd50 nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@x5dc4:/home/nkboy#Ha /dev/sda4 van bejegyezve, akkor meg igen.
Mód: Most nézem a /dev/disk/by-uuid-ból eltűnt a bejegyzés, pedig nem módosítottam semmit a lemezen, partíción!
-
Bluegene
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Előbb írtam, Xorg Szerver 1.6, meg még több más dolog, itt részletesen le van írva: http://ubuntu.hu/hirek/2009feb/megjelent-az-ubuntu-904-alpha-5
-
VaZso
senior tag
Érdekes hozzáállás a gyártótól, bár általában lehet találni XP-s drivereket hozzá, csak szenvedni kell kicsit vele...
Múltkor ismerősömnek feltettem a Mandrivát, később ugyanerre a gépre felkerült egy XP is, mert most csak ezt a gépet tudja használni.
Érdekes, hogy állítása szerint XP-vel több baja van mint Linuxszal...Nem tudom, a kijelentést pontosan mire alapozza, de tény, hogy első nekifutásra a Win pár nap alatt vírusos lett rajt...
(Elsősorban biztos, nem ezért mondta, mindenesetre meglepődtem, hogy ilyet hallok.
)
Mobilnet:
Nálam, amikor bedugtam a Voda-féle Huawey (vagy milyen) USB eszközt, a netről letöltött valami ppp csomagot és rögtön ment is... gondolom, a telepítő CD-n ez már ősidők óta rajt lehet, szóval szerintem gond nélkül működni fog. -
harry
veterán
Néztem, és mondom az eth-n megy is, de wifinél kicsit más, nem? Tehát pl. WPA kulcsot vagy SSID-t hogy/hol kell megadni, infrastructure vagy ad-hoc mód, meg úgy egyáltalán, IP-t beállítani... Néztem a network manager "Create new wifi network" részét, wpa key és ssid-t be tudok állítani, de pl. IP-t nem kell... később ha rámegyek az "Edit connections" részben erre a beállításra, akkor ott át tudom írni a dhcp-t manuálisra, az úgy még jó is. Ezután gondolom "Connect to hidden network" (amit az előbb létrehoztam), majd kiírja, hogy próbál csatlakozni, de nem történik semmi. Egyáltalán, mihez akar csatlakozni, ezzel csak annyit kéne csinálnia, hogy beállít a kártyának egy ip-t meg a többit, nem? De pl ifconfig (vagy iwconfig) sem látja ezeket a beállított adatokat.
Próbaképp megnéztem a másik notin, hogy "Connect to Hidden network"-kel rá tudok-e csatlakozni (ennek is adtam a Network Managerben fix IP-t meg átjárónak a másik kártya elvileg beállított címét), de csak csatlakozni próbál, nem történik semmi, ennek sem állítja be a címeket.
Ha a /etc/network/interfaces-ben beállítanám a wifi kártyát manuálisan akkor menne? Mondjuk nem túl szerencsés, mert néha meg más wifihez csatlakozok, akkor meg ne kelljen átírni mindig (erre jó a network manager). -
harry
veterán
Jó ez így logikus, próbaképp lehet megnézem, de alapvetően nem szeretnék firestartert használni, illetve szeretném tudni, hogy milyen beállításokat végez el helyettem. Mert pl. simán kábeles nem megosztásához kb. fölösleges, két paranccsal el lehet intézni (forward és maszk) - ezért érdekelne, hogy a wifihez mit kéne beállítani. Pl. a 8.04-es szerver gépemen network manager sincs (mert minek), nemhogy firestarter. Inkább szeretem megérteni és manuálisan konfigolni a gépeimet.
-
harry
veterán
Átnéztem őket, de nekem nem igazán erre lenne szükségem... Tehát itt egy wifi routerhez csatlakoztak, míg nekem a következő esetekben kellene:
- Home szerver, ebbe akarok majd venni egy USB-s wifi kártyát, amivel tovább osztom a netet pl. a notimnak otthon (ezen Ubuntu 8.04 van)
- Ismerősöm notijára van kötve egy ppp0 eszköz (voda mobilnet), amit a notiban lévő wifi kártyával szeretnénk megosztani, hogy az én notimmal tudjak rá csatlakozni (ezen Kubuntu 8.10 van).
Az én notebookomon Ubuntu 8.10 van.
Vezetékesen a netmegosztás nem nehéz, az átjáró gépen kell egy ip_forward, meg egy maszkolás, megfelelő alhálós IP-k, és az átjárókat beállítani. De hogy van ez wifinél? Láttam a network managerben Ubuntu 8.10 alatt ilyen funkciót, hogy Create New Wireless Network, ahol be kell írni egy SSID-t meg egy WPA kulcsszót, majd kiírja, hogy próbál csatlakozni (hova?), de a másik gépről nem látom a hálózatot. Itt akkor milyen beállításokat kell még elvégezni? -
DiVaD
senior tag
Koszonom igy mar ertheto, de attol meg bena vagyok.
divad@divad-laptop:~/smartcam/release$ sudo /sbin/insmod smartcam.ko
[sudo] password for divad:
insmod: error inserting 'smartcam.ko': -1 Invalid module formatszerk: az angol leiras alapjan beirtam:
make -C /lib/modules/$(uname -r)/build M=`pwd` modules
es kb. 30sor hibat irt ki..pl:
/home/divad/smartcam/src/driver/smartcam.c:573: warning: initialization makes integer from pointer without a cast
-
DiVaD
senior tag
nem megy
pedig mar 1-2 progit sikerult elinditanom... (maniadrive pl. meg 1-2 jatek ami szinten .sh-val indul)szerk:
linuxbox.hu-s link a progihoz
olasz HowTo
igy se megy nekem....kulonleges tehetseg lehetek -
-
zodo
nagyúr
8.04-es verzíóval próbálkozom ,lehet,hogy az a baj?
Amúgy a felbontást lejebb vettem 1024x768-ra és kikapcsoltam az efekteket ,kívéve a célzás ikont ill. víz efektet akkor már jó lesz a kép,csak épp nem élvezhető.
Érdekességképp : minden felbontás melett van olyan efekt amit nem bír megjeleníteni.Pl.: ha meghagyom a 2 bekapcsolt efektet és leveszem 800x600-ra ,ismét villog a kép.
Asszem elleszek a mostani beállításokal egy darabig.Köszönöm.Más: Gondoltam telepítem a Reason 2.5 zeneszerkesztőt ,fel is ment ,de índulás után be kell adni neki a 2 db cd-t csak mutatóba. Látja a meghajtó a lemez tartalmát mégsem fogadja el ill.olvas róla. Pedig ,csak ennyit kellene tennie ,hogy beolvassa a progi automatán kéri a következő lemezt, azt is felismeri és kész.
Wine configba bemegyek: meghajtók alatt , D: /media/cdrom0/ kiválasztom ,látja a lemez nevét ,seria számát , de valami nem stimmel. Mi lehet a gondja?
Bemásoltam a 2 db cd taralmát a Reason mappába az sem segített. -
pc-user
senior tag
Köszönet Neked is és Vladinak is!
Van valami magyarázat arra egyébként, hogy az auto-csatolás miért nem működik alapból XUbuntun az Ubuntuhoz (gnome) képest?
Ettől a kis pluszmunkától (meglepetéstől) eltekintve, jobban jártam (gnome helyett xfce), mert pörgősebb lett a rendszer, úgyhogy hagyom is rajta...
-
gyurman
tag
Hrrr Cedega! Szedtem egyet, és rögvest indítás után a M$ élményeim jönnek elő.
De utáltam azt, azért váltottam. Üzenetet kaptam fizessek ezért a vacakért.
wine vagy playonlinux. A playonlinux ráadásul valahogy fogadja a cedega config fájlokat. Csak nem tom, hogyan lehet olyat szerezni. Valaki tudja?Van még ilyen ami játszós lehet? Van még Cross Over Offices-pro 7.1-em még mikor 1 héten át ingyen lehetett szerezni 1 éves licencet, de azzal sem jutottam sokra. Lehet vele társítani, az nagy előnye, és automatikusan csinál kis üvegeket és abba telepít. Hogy is hívják azt? WINEPREFIX. De azt tudom kézzel is, csak bonyolultabb. Na, ilyen sincs win$ alatt, hogy csinálsz kis üvegcséket progiknak. Már rég óta próbálkoznak, így hordozhatóvá tenni progikat, de csak a wine-nek jött össze.
Szóval van még valami tuti wine vagy hasonló megoldása valakinek? Pl a virtualbox nekem bazi lassú. -
ngabor2
nagyúr
az első problémára az nvidia-settings lesz a te barátod. userként előbb futtass egy xhost + parancsot, hogy a root is tudjon a graf felületre írni, aztán sudo nvidia-settings
itt be tudod állítani a felbontást.
bár lehet, hogy ez ágyúval verébre esete, mert asszem van a beállítások között is valahol egy képernyő-felbontás. azt nem igazán szoktam piszkálni.
sensors: először add ki a sensors-detect parancsot, és ellenőrizz végig mindent. ha megtalálta az összeset, akkor utána sensors -s, aztán már mutatnia kellene mindent.
hang... passz.
-
Traxx
őstag
No...ismét toltam egy live CD-t (így használnám, míg ki nem derül, hogy műkszik-é minden hardverem vele, amúgy mértem: a live elindításától a komplett desktopig 90 mp volt, ami azért így, DVD-ről futó cucctól szép
)
Na a tunerre visszatérve: kiadtam az lspci parancsot, és azt kaptam, hogy elvileg látja a tuneremet, ahogy az utolsó sorban vagyon.:
ubuntu@ubuntu:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 02)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 92)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801IB (ICH9) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801IB (ICH9) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 02)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT] (rev a1)
03:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
03:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
05:01.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134/SAA7135HL Video Broadcast Decoder (rev 01)Nem szeretném elcseszni (bár CD-ről beszélve, mit is lehetne?
), meg a pozitív alaphang miatt inkább kérdeznék megint... mivel látja a tunert, ezek szerint forgatni a kernelt / kernelbe (nem tudom, melyik a helyes kifejezés) ezek szerint nem kell. És ha jól értelmezem a hupwiki-s linket, akkor jönne az oldal kb. felétől leírt tuner rész, vagyis a
# modprobe saa7134 card=2 tuner=1
# tvtime
# rmmod saa7134
# modprobe saa7134 card=2 tuner=2
# tvtimebepötyögése a terminálba, ugye? És utána kell az a ciklus dolog? Tehát a
for i in $(seq 0 69);
do
rmmod tuner saa7134
modprobe saa7134 card=25 tuner=$i
sleep 1
tvtime
donebeírása is?
Aztán pedig megbütykölöm a További modul opciókban leírtakat, ha szükséges. Végül, pedig lerántok egy progit, amivel tudom lesni a tv-t (xawtv, zapping az, amit eddig leltem, nem tudom, ezek mennyire jók, és tudják-e alapból kezelni a teletext-et, vagy felvenni...bocsi, ha hülyeséget mondok, de win alatt is a gyári programját gyűrtem a jószágnak).
Összefoglalva: ugye jól írtam le a sikerhez vezető utat?
Előre is köszi a segítséget, és Jester01-nek is a bátorítást
-
Traxx
őstag
A linket végig nem olvastam, csak a támogatott kártyákat
De ahogy olvastam, hogy forgatás, kutyafüle...hiába magyar, eléggé velkám tu linuksz (copyright by Vladi) jellege van
Atomkezdőként pláne... Azok után, hogy ezen kívül mindent szépen felismert, belőtt, kissé kellemetlen...
Otthonról elindítom majd megint a live-ot, és meglátom, mire megyek vele...amúgy így, CD-ről bootolva megy ez a forgatás dolog, vagy csak ha fel van telepítve? Egyáltalán: így, előképzettség, rálátás nélkül mennyi esélyem van, hogy sikerül?Még ilyet találtam...ez a dátum szerint régebbi, de nem tudom, mennyire jó.
-
veze
őstag
dierekt nem tettem meg, mert ahogy a #11199 sz hozzászólásban irtam, ez az alap problémám.. hogy 8.10 alatt nem működik együtt a videó-kártya driverével és nem is smeri fel a zárt meghajtok között
probáltam..hátha elfogadja a 8.04-alatt működő drivert.. hát nem jött be.. 8.04 alatt minden franko, csak nem működik a böngészőben(firefox) a javas alkalmazás..(se konqueror ben)
szerk: EnvyNG.. az micsoda.. nem tudom sajnos..kipróbálnék bármit csak müködésre birnám 8.10 alatt az ati kártyát.. tulképp nem is akarok játszani vele,csak egy olyan monitorom van..ami kisüti a szemem olyan fényereje van..ha 0-ra van levéve a fényerö akkor használható ugyahogy.. (samsung syncmaster765MB) és jo lenne az ati kártya driver (és control panelja) a fényerön kicsit levenni..és 100Hz-en frissitene 85 helyett... ha erröl lemondanék akkor 8.10 alatt is müködik..
-
veze
őstag
köszi..
próbáltam frissíteni a kiadást 8.04->8.10-re.. kiírta hogy a telepített video driver nem fog együtt működni a frissítéssel ezért grafikai alkalmazásokban csökkenés várható, akarom e folytatni.. pfff.. nem akartam.. bakker....( lehet hogy elő kell vennem a fiokbol az ati radeon9700 helyére a geforceTi3-at? és azzal ok lesz..)
-
Nkboy
senior tag
Lehet, hogy igazad van, nem ubuntut használok. Találtam lm-sensors csomagot intrepid alá.
-
De így gondoltam... köszi. Viszont tegnap feltettem a BitTorrent-et és megdöbbenve tapasztaltam, hogy:
1. nem épül be a Firefox-ba
2. valami elcseszett, egy file letöltésére vonatkozó ablakot dob fel, ha a letöltött .torrent file-t megnyitom vele, nem a Win-es féle jól megszokottat
3. ha csak úgy elindítanám, valami meta file-t akar megnyitni...A "beépített" telepítővel raktam fel. Inkább a bittorrent.com-ról kéne letölteni? Feltettem egy másikat is, szintén a listából, de az ís hülyén működött. Vagy előbb le kéne szedni a Transmission féle klienset?
-
Geller72
veterán
Köszönöm hogy fáradtál velem. Az érdekes az, hogy a 8.04-ben tökéletesen ment.
Nem értem.
Azért köszönöm. Jobban örültem volna az avastnak, annak ellenére, hogy wines gépen nem bírom elviselni, de itt jó választásnak tünt, már használom jó ideje. Valamit kitalálok...
Szóval, köszönöm.
Üdv:
Geller -
n0_gAboR
őstag
Nincs. De felmesz a hivatalos weblapra, es leszeded a linuxos (.DEB) verziot (OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_en-US_deb.tar.gz). Majd letorlod az osszes openoffice csomagot a csomagkezelovel.
Utana kitomorited a letoltott allomanyt, lesz benne sok .deb csomag. Legegyszerubben ugy lehet telepiteni hogy az adott konyvtarba konzolbol kiadod a kovetkezo parancsot:
sudo spkg -i *.deb
-
kovi831
aktív tag
Ezt el is felejtettem, hogy VLC az visz mindent, amúgy a szinkronosoknál okés, de valamiért a feliratot nemigen tudom rajta beállítani(vagy van vagy nincs).A másik lejátszó amit ennél gyakrabban használok az a KmPlayer. Ennek van linuxos verziója?(tudom láma kérdés, de ettől a progitól nehéz megszabadulni)
-
Köszi a választ!
Sajna, nincs régebbi xorg.conf-om.
Enélkül hogy tudom bővíteni a felbontások listáját? Én hogy tudok színmélység-állítási lehetőséget előcsalni?
A leírást böngészem éppen, de egyelőre nem találtam erre hivatalos megoldást.
Vagy ne foglalkozzak ezzel, inkább csak írjak egy rendes xorg.conf-ot a netről értelem szerűen összehalászva, és kész?mod: Ezek szerint a 8.04-es úgy műxik hardver szempontból, mint egy live distro? Induláskor mindig detektálja a hardvert?
Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Socket AM4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged