- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Havi limitet kap a GeForce Now
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Köszi. Synaptic-ot csak utolsó esetben veszem igénybe, apt sokkel egyszerűbb. Ezen kérdéseim egyébként akár emlékeztetőknek is tekinthetőek, mert hiába konfigoltam fel az ssh-t otthon, és hiába tudok felcsatlakozni, a standard outputok többnyire nem jönnek vissza vmilyen adatstream probléma miatt. Ha megvárnám, míg hazaérek, elfelejteném, így viszont itt a topicban már megvan
Egyébként meg megjelent a Hardy alpha4 kiadása, végleges április 24-re várható.
https://www.coreinfinity.tech
-
vamzi
senior tag
én azért a 7.10et kipróbáltam, és a beállításaim nem mentek el.minden ugyan olyan jó volt, leszámítva, h nekem maga a rendszer nem jött be uh visszatértem régi kedvencemhez a feisty-hez még azért fejlesztgetik, ma is a kernel image-t meg header fájlokat frissítette.
A cd katalóguskérdést meg nem fikázni, mert így legalább eszembe jutott h nekem is milyen jó lenne -
vamzi
senior tag
és ha csinálsz egy image-t mielőtt frissítesz? de szvsz ugyan ugy mennie kéne, igaz én nem servert frissítettem hanem csak egy notit egyébként nekem is már csak a megfelelő háttértárat meg a hálókarikat kell beszereznem és már nyomatom is a serverre az ubuntu server változatát.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Köszönöm, feltelepült, ügyetlenkedtem valamit a konfiggal is, mindjárt kiderül indul-e a rendszer.
Szerk.: Friss rendszer, az Ubuntu zárt meghajtójával próbálkoztam, de annak csúnya vége lett.
Kezdő vagyok, mi az az envy?[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
vamzi
senior tag
de!, a driverek meg a programok hiánya szvsz teljesen felesleges a 64bit.
Miért jó mindez nekem? Vagy a programozónak?
A GP regiszterek szélességének megduplázása egyrészt a megcímezhető memóriatartomány növelése miatt fontos. 32 biten maximálisan 4 GB a megcímezhető memória mérete. Biztosan találkoztak már páran azzal a jelenséggel, amikor egy 4 GB memóriával telipakolt gépen az operációs rendszer csak 3,5–3,8 GB-ot látott. Ez annak tulajdonítható, hogy a címzésben részt vesz a videokártyán található memória mennyisége is, ezért azt a 4 GB-ból (232) le kell csippenteni. Egy 64 bites processzoron, ha 64 bites operációs rendszert használunk, többé ez nem fordulhat elő. Az igaz, hogy egyelőre nincs túl sok 1–2 GB-nál több memóriával szerelt PC/notebook, de valamikor valaki azt mondta, hogy 640 kB memória elég lesz mindenre, tehát ne higyjük azt, hogy ez így marad az idők végezetéig. Ennek a tulajdonságnak jelenleg inkább a szerverek világában van jelentősége (pl. óriási adatbázisok, szimuláció, modellezés stb. esetén). A széles memóriacímeknek van egy hátránya is, hiszen ha dupla széles számokkal dolgozunk, akkor azok több tárterületet foglalnak el a memóriában, a gyorsítótárakban, tehát ha véletlenül egy ilyen tárolókomponens válik szűk keresztmetszetté a rendszerben, akkor ez csökkentheti a teljesítményt, feleslegesen.
A regiszterszélesség-duplázás másik fontos mellékhatása, hogy 64 bites egész számokkal dolgozhatunk. Ha egy átlagos asztali PC-t veszünk alapul, ennek gyakorlatilag nincs semmilyen hatása ránk nézve, hiszen az átlagos, mindennapi használatban lévő programok bőven megelégednek a 32 bites egész számokkal is. Viszont vannak területek, ahol jól jöhet ez a tulajdonság: titkosító algoritmusok, esetlegesen 64 bites színmélységgel dolgozó, képalkotásra készített alkalmazások, CAD/CAM tervezőprogramok esetében vagy különböző tudományos számításokat végző kutatási projektekben, és még lehetne őket sorolni – ezek is inkább a szerverek, munkaállomások világában elterjedtek, mintsem az otthon, Quake 3-ra használt masinákon."
akit érdekel a teljes cikk és még nem olvasta, egyrészt álljon a sarokba, h nem figyeli a ph! cikkjeit, másrészt itt megteheti.
nekem miért nem akar soha működni a dőlt betű? sok a szöveg, vagy csak engem nem csíp?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Vladi
nagyúr
Neeee!
Biztos, hogy modult kell forgatnia? Lemaradtam valamiről?
sudo lspci | grep net
megvolt? lsmod meg modprobe, meg az ilyenkor szokásosak?
Ezt leltem. Az első része magyarázat lehet a problémára. De várjuk meg a kérdezőt, hogy mizújs.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
veterán
-
sh4d0w
félisten
Namostmár csak annyi bajom van, hogy max 1024*768 a felbontás, max 60 Hz-en, de a monitor tud 1280*1024-et 75 Hz-en. Ha az X rekonfig során megadom a max. felbontást, akkor "No signal". Próbáltam azt is, hogy kézzel beírom a max felbontást az xorg.conf-ba, de akkor meg szét van csúszva a kép és "Signal out of range"-et kapok. 5letek?
-
sh4d0w
félisten
Egyértelmű voltál, meg is csináltam, hogy visszakapcsoltam a restricted drivert és utána minden okés is - csak a képfrissítés nem. Mivel fejből nem vágom, mekkora a max. függőlege s frekvencia, nem tudom, hogyan fogom megoldani De majd kitalálok vmit. A segítséget köszi.
GD: Neked is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Linux ökörsége, hogy GMT-re állítja a rendszerórát, mer' Greenwich a világ közepe b.... az időzónák beállításánál asszem rá lehet venni, hogy ne nyúljon a BIOS-ba.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
GD
őstag
1. talán firewire?
3. a dpi cuccost birizgáld..felbontás pont/hüvely(k)
4. ntp honnan kérdez le? régebben volt vmi time.kfki.hu de asszem az már nem él
én anno scriptből mondtam neki hogy onnan lekérdezps: azért ez a 7.04-től 8.04-ig upgrade kicsit perverz..
sztem legtöbb bajod megoldódik ha egyből 8.04ről kezded..
-
rtom
senior tag
-
luw2win
őstag
Ezeket mind megcsináltam de az bios elején még mindig ott van az ubuntu és még müködik is pedig mindent megformáztam,csak a xp meghajtóját nem. nem tom mi lehet, pedig 2x megprobáltam
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
korcsi
veterán
"vagy a /home alapból a linux partíción van, és csak a we könyvtár van a másik partíción, és csak azt mountolod???"
Így van.
Van az installkor létrehozott /home/we a / partición, és ebbe mountolom bele a saját particiómat.
Más is járt így?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
FehérHolló
veterán
Restricted pontos verziószáma?
Például bejelentkező képernyőnél nem lesz más a karakterméret és -típus tőle, mint amilyen a driver nélkül lenne?
(Utóbbi problémával kűzdök, az érdekelne, hogy a kártyával van-e gond, vagy a driverrel.)[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
n0_gAboR
őstag
Nem lattam igazad van, de szerintem senki sem, mert 7.3 a legujabb stabil
Egyebkent sejtem mire gondolhattal, merthogy az uj xorg-ba nem kell manualba beirni az xorg.conf-ba a cuccokat, mert hogy autodetektal. Ettol fuggetlenul ha beirsz valami mast, akkor azt fogja hasznalni. Ezert modtam hogy irjon vesa-t, mert alabol az opensource nv-t fogja neki beadni, ami meg nem tamogatja a kartyajat.
-
GD
őstag
nem a tudás az elsődleges, hanem ez egy 100megás szerveren fut, amin még pár szolgáltatás, és nem illő elzabálnia az erőforrást, viszont webesen biztonságos csak usernak torrenten managelni, nem lenne jó shell-t adni, meg lámák hozzá hogy parancssorból nyomják..azureus egy bughalmaz, még szóló kliensnek is .-)
-
GD
őstag
hali!
kb olyan 2-3 ubuntu verzióval ezelőtt próbálkoztam azureus-al local desktop gépen, akkor azért még elép szépen volt vele szívás.. kb minden 3 indítás crash volt, mindenféle google és file-hegesztés után sem volt igazán életképes, én onnantól le is tettem róla.. azóta nem kizárt hogy jobb letta te szervereden van ablakozó? vagy hogy éred el grafikus torrent felülettel távolról?
amit "zabált" a torrentflux az a mem és cpu, de nem én vagyok a szerver üzemeltetője.. ellenben aki csinálja számomra hiteles, nem ma kezdte a linux-ot..most googleztam rá, látom hogy azu-nak van webes gui-ja is.. nah majd összehasonlításnak megkérem a srácot hogy tegyen vele egy próbát, kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Napelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- Formula-1
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest