Hirdetés

Aktív témák

• mzx

senior tag

Ubi belépést megoldottam mára, végül is. :D
    :))
    :C
    (Volt pár akadály a napokban, de elháritottam ;) )
    Mielott leirom, mitől lett rendben, jelzem, hogy reboot (restart) probléma még fennáll, de számos egyéb muvelet végzése (mozilla pluginok telepitése , stb.) során SEM, és egyáltalán sem okozott eddig semmi problémát ez. :)
    Shut down-nal azonban szabályosan kilépett a 8.10 -es ubi.
    Időközben frissitettem 9.04 -re (jó sokaig tökölt :D, de meg lett,
    és nem volt se hálozatszakadás, se áramszunet a 2-2.5 óra alatt, amig update-lt :D ).
    Frissítés is sikeres :D Leszámitva, hogy sima shutdown -ra bár szépen kijelentkezik,
    ám de system halted -t ir ki legvégul. (Ez hiba?)
    De mondom, mindezektol fuggetlenul rendben mukodik ubi 9.04 -em :D .
    Bár , ha megy a default mediaplayer, akkor igencsak belassul az ablakkezelés, lasabb lesz PC-m,
    mint XP alatt (majd rakok fel Xfce-s usert ;) ),
    de pl. file másolás épp olyan sebességű, mint XP alatt,
    a netezés Mozillával meg gyorsabb, mint XP alatt, ahogyan ubi live cd-zés alatt is tapasztaltam már :D
    (Nincs ugyebár antivir, ami lassithatná ubit, stb ;) )

__AMI HIBÁS MÉG (bár egyelore nem oszt , nem szoroz ;) ) _ :
    Reboot során továbbra is (a szabályos kilépés UTÁN) a kb 10-15 masodperces végtelen ciklus:
    "EEPROM chechsum error.
    [...]restart machine"
    A feliratok megjelenésekor hiába nyomok CTRL ALT DEL -t, semmi nem változik,
    sőt, F2 (bios) -re sem.

__KÉT DOLOG, AMIT MÁR TEGNAP IS SEJTETTEM, ÉS TÉNYLEG EZEK ÁLTAL OLDÓDOTT MEG, HOGY BE TUDJAK VÉGRE LÉPNI UBIBA
    (a köv. 2 kozul a masodik: biztosan oka) _ :

--- Nos, kitapasztaltam, hogy ha az emlitett végtelenciklus során ha megvárom, mig detektálja a memoriat, és hdd-ket,
    ÉS EKKOR nyomok ctrl alt del-t, akkor szépen restartol a gép :) Bejön a grub , én onnan bármi, amiket választani lehet . :)
    De ami fura: hiába detektálta a mem-t , hdd-ket, ha ujra engedem, hogy megjelenjen az "eeprom checksum error..." felirat,
    akkor ismét hatástalan az F2 és a ctrl alt del, tehát ismét várni kell, amig kiirja ,hogy memoriák és hdd-k detektálva, és ekkor már lehet F2-vel bios-t hivni, vagy akár ctrl alt del -lel reboot -olni a gépet, ahogy az elobb említettem. :D

--- ÉS A DÖNTŐ LÉPÉS: tegnap is felmerült bennem, hogy esetleg túl hosszú az user-em passwd-je,
    és talán ezért nem fogadta el a telepitett ubi-m,
    de tegnapi kisérleteimmel belefáradtam az alábbi variáciokba:
    a tobb, mint 8 karakterű passwd-met kiprobaltam eloszor aképp, hogy nagy betut is tartalmaz, majd anélkül,
    raadasul az user mezőben teszteltem, a billentyűkre miket ir ki.
    Minden rendben levőnek tűnt tehát tegnap is, mégse tudtam tegnap még belépni.
    Ma azonban kiprobáltam azt a megoldási modot, ami már tegnap felmerult bennem:
    csak 8 karakter hosszu passwd -t adok meg. BEVÁLT. :D Be tudok lépni azota az ubi-ba! :D
    (Ahol eleddig csupán rendszergazdai fiókom volt és van, és rendben használhato. :) )

_______________köv. hsz-emben új ubi-s kérdések sora lesz ;)
    A nehezén már tul vagyok :D

Mzx

Aktív témák