- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kézikonzoltól a gamer PC-ig minden területet lefedne a Corsair új SSD-je
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Van egy konfigom:
Alaplap neve Gigabyte GA-EG41MF-US2H
Modul neve Kingmax KLDD48F-B8KU5 - 2 x 1gb. ram
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8200, 2666 MHz (8 x 333)Az alaplapi vga-t használom. Nem tudom húzni a procit. Lehet ehhez köze annak, hogy mint írtam az alaplapi vga-t használom? Ha az Easy Tune6 progival, amit hozzá adtak az alaplaphoz, egy minimálisat is húzom azonnal lefagy.
Véleményetek? -
embe
nagyúr
Egy kérdés: az előbb leírt procit hogyan lehetne húzni? A szorzó számot /jelenleg 16 a gyári / hogyan lehetne emelni?
-
embe
nagyúr
Egy újabb gyöngyszem:
A procim : INTEL PENTIUM 4 3,2 Ghz Northwood HT. 3,2 Ghz/512/800
A CPU-Z ezt írja:
Cache: Level2 2x512 Kbytes
Akkor most mennyi itt is az annyi? 512? 2x512? Mi az hogy 2x 512?
A válasznál kérem tekintettel lenni arra, hogy ez egy "szájbarágós" topic. -
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Az Everest szerint:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM
SB arány 1:1
Valódi órajel 212 MHz (DDR)
Effektív órajel 425 MHz
Sávszélesség 3400 MB/mpAkkor most 200 nem?? / azért 212-őt mutat mert egy kicsit húztam a CPu-n / Az effektív, vagy a valódi számít? Mint korábban írtam a CPU-Z szerint is csak 200-al megy
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A problémám a következő:
Az alaplapom tudja a 400-as ramokat kezelni elvileg. A ramom 400-as, mégis 200 on megy. A biosban nem találtam megoldást, de hozzá teszem nagyon láma vagyok.Alaplap neve Gigabyte GA-8I848PM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
DIMM2: Kingmax MPXD42F-D8KT4B 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
Az Everest ezt hozza:
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)Memória időzítések:
200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)
166 MHz 2.5-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)
133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)Mi lehet a gond, miért nem ketyeg a ram 400-on ???
Köszi a válaszokat!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az alaplapomban korában 2x 256 MB-os ddr ram volt. Futottak dualban, pedig nem egy típusúak voltak. Ezután vettem egy 1 gb-os Kingmax ramot. Míg nem adtam el a 256-os ramokat, addíg az egyiket betettem az 1 gb-os mellé. Simán működött, a gép jelezte hogy 12..Mb. memoria van benne.
A nagy kérdésem: Ha most az 1 gb-os mellé beteszek egy 512-es ramot, nő a teljesítménye?
Köszi a választ! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok valami olyan progit, ami kijelezi a konfig. áram felvételét? Kíváncsi vagyok arra, hogy bírja -e a tápom a gépet! -
embe
nagyúr
Üdv!
Egy kérdés megint: milyen progival lehetne a cpu feszültségét állítani xp alatt? Volt egy olyan progim anno, amivel a szorzót is lehetett állítani, csak nem tudom mi volt az.
Alaplap neve Gigabyte GA-8I848PM
CPU típusa Intel Celeron D 330, 2,66 MHZ. Prescott-256A BIOS-ban nem találtam erre vonatkozóan lehetőséget.
Köszi
a választ! -
embe
nagyúr
Bocs a láma kérdésért.........nem offolni akarok. Egy 3 éves gépem van, nem mai gyerek, DDR1 rammal..
Mivel érek el jobb teljesítményt: 2x 512 MB-os, vagy 1 x 1 GB-os rammal. Az hogy időzítés és egyéb ilyen misztikus dolog távol áll tőlem. Tehát csak berakom a slotba és ennyi. Mi a jobb tehát véleményetek szerint?
Köszi a választ! ja...és ne fikázzatok a kérdés miatt. -
embe
nagyúr
válasz
greatchaos
üzenetére
Ok. köszi a választ! meghajlok előtted
, én nagyon láma vagyok ebben a témában......is.
De igazad lehet, mert több olyan progit is találtam mostanság, amivel lehet szorzót állítani...csak éppen az én procimmal nem működik. -
embe
nagyúr
válasz
greatchaos
üzenetére
Köszi a választ!
De nekem korábban volt egy ilyen progim, amivel a szorzót lehetett állítani és a cpu feszültséget win alatt. Ez tuti
Csak akkor nem igazán tudtam hogy mire is való, így töröltem. Most meg már nem emlékszem a nevére. -
embe
nagyúr
Üdv!
A kérésem még mindig áll

-
embe
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Tud valaki egy olyan progit, amivel a cpu szorzóját lehetne állítani Windows alatt ? A bios nekem nem ajánlja ezt fel. Anno volt egy ilyen progim, de nem tudtam mire való, így letöröltem.
Sajna már fogalmam sincs hogy mi volt a neve.
A Rightmark CPU Clock utility megvan, de nem lehet vele.
Alaplap neve Gigabyte GA-8I848PM
CPU típusa Intel Celeron D 330 2,66 GhzBocs a lámaságért..........de még új vagyok a témában. nagyon új.

Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pontosan így írja: DRAM Frequency: 213,4 MHZ Akkor most mennyi is az annyi??

simán megy 3200-at. De a ctrl-F1-el sem ajánlja be az általam kívánt lehetőségeket.
De igazad lehet, mert több olyan progit is találtam mostanság, amivel lehet szorzót állítani...csak éppen az én procimmal nem működik.
Csak akkor nem igazán tudtam hogy mire is való, így töröltem. Most meg már nem emlékszem a nevére.