Új hozzászólás Aktív témák
-
gabbó
csendes tag
-
Gyufaaa
veterán
AMD Dual Core Optimizer Állítólag ez a legújabb verzió!
KMT: Lecseréltem a tápomat (LCPower 550w) egy Chiftec Super 500w-osra. A következő lenne a kérdésem. Szerinted érdemes lenne feljebb tornázni az FSB-t egy kis feszemeléssel vagy egy 4800+-ból inkább a jelenleginél (2900Mhz) ne akarjak többet kitornászni. Egyáltalán érdemes lenne a 3870 végett többet kihozni belőle?
-
gabbó
csendes tag
Köszi a választ!
A ramnak adtam +0.2V-ot, de így is lefagyott orthos-sal már az elején, meg a cpu-z 1.8V-ot ír ki így is az SPD-nél. A HT-t nem tudom hol állíthatom. Esetleg van ötleted? Vagy ha a procinak adnék még feszt? Illeteve még a Biosban lehet a HTnek és a CPU-HT közé is + feszt adni, érdemes?Üdv
-
szilva01
őstag
-
szilva01
őstag
itt a kép(még péntekről)itt már régóta ment az orthos
-
szilva01
őstag
A venti a ház hátulján van a paszta a proci felületének kb 80%-át fedi és jó vastag a proci hűtőt is alaposan magigazítottam és kb egy órája min terhelés alatt van
és a hőmérséklet most is 60 fok körül van!
A ventit a procival szembe (ház oldala) vagy a hátulja felé hagyjam?(levegőt kifújvaa házból)A proci gyári azaz 2533 mhz-en fut 266-os system clock és 9.5-ös szorzó ez az alap beállítás (crystal cpuid)
B@KKER pedig azér töltöttem le az everestet hogy végre elkezdhessek tuningolni
-
szilva01
őstag
Mi az a TM2? Az kapcsolja ki a gépt ha túlmelegedett vmi?
(én ilyenhez nem nyúltam)
MOD:realtemppel 60 fok körül van mindkét mag úgy hogy csak a firefox fut... mitől lehet ilyen magasan a hőmérséklet?(nincs túlhajtva) már ma raktam rá új pasztát meg meg is igazítottam a coolert...lehet hogy a levegő túl meleg ami a bordát hűti? gyári és a táp is a proci felől szívja el a levegőt meg a ház hátulján is egy kifelé fújja éa akkor lehet hogy a vga által leadott meleg levegőt fújja a procira?
-
Chaser
legenda
Azért nem mind1, mert árban nem ugyanaz, éx xt-t ahhoz a procihoz nem vennék. Bár egy kedves eladó szerint az ő 3850-éhez elég volt egy athlon 64, nem x2, 2.8G-n..szóval ki tudja
Na viccet félretéve, sztem a legokosabb a gépcsere, mint látom a táp is kaki, amennyit rádob a procira, hűtőre, új tápra, drága vga-ra, esetleg még ramra, annyiból meg lehet úszni kb egy 775-ös dualcore cuccal...
-
Bandee2
tag
-
Bandee2
tag
-
Bandee2
tag
jaa értelek, arra mondtad h vegyem vissza a ramszorzót 2-re, mikor a procit tesztelem, hogy meddig bírja, amúgy meg 3.2-n legyen.. nem akarom én agyonhajtani, csakhogy valamivel gyorsabb legyen.. nem keresgélem a határt..
szóval akkor összegezve:
cpu: feszt 1.4V-ra, fsb-t 280MHz-re
ram: fesz +0.2V, szorzót 3.2-re
pci-e: frekit Fix-re
ezt az 5-öt állítsam biosban?
aztán tesztelem othost-tal, közben meg nézem CoreTemp-pel h ne menjen 70 fok felé.. közben ha bármi gáz van, mehet a clear cmos.. jól összegeztem? más szerint is? mert akkor már hozzá is látnék.. -
Bandee2
tag
most akkor memóriát 2-es szorzóra állítsam? mert előtte 3.2-t írtál.. nem tudom mit jelentenek ezek, de ha benne van a bios-ban, biztos megtalálom.. cmos clear meg csak annyi h egy pöcökkel rövidre kell zárni vmit a lapon, ugye? vagy az elemet kell kivenni? mind1, ha lefagy, majd előkeresem az alaplapi leírást..
-
Bandee2
tag
köszi, akkor ezek szerint érdemes hozzálátnom.. először is csak ezt akartam megtudni, de ti már azt is megírtátok, h mennyit emeljek.. ez már a következő kérdésem lett volna..
szóval.. azt már tudom, h mennyit, már csak azt nem tudom, hogy akkor most mindent bios-ból át tudok állítani (Tweaker résznél), nem kell hozzá semmi szoftver? mert akkor most mindent tuningolok, amit lehet BIZTONSÁGOS kereteken belül.. a vga-t is.. azt mivel? lécci mondjátok el mit hogy, mert kezdő vagyok (ez a topic címében is benne van
) ..ja és itt vannak a CoreTemp értékek (alapjárat + játék után).. meddig mehet fel a hőmérséklet cpu + vga-nál? nem akarom tönkretenni.. amúgy mennyire segít a tuningban a tx2 hűtő?
-
Ange[L]^
csendes tag
megint én vagyok
fixáltam a PCI-E-t 100ra és ugy huztam a procit de igy se ment 2,54 fölé :S amikor feljebb raktam (kb ~2,58nak kellet volna lennie) akkor már nem indult el a gép és jöhetett az elem kivétel :S valami más 5lete van valakinek?
elöre is köszönöm a segitséget Üdv.
-
törölt tag
Értem, köszi!
Lenne még egy dolog itt. RMClock egyből power saving módba kapcsolja be a gépem (1.8GHz). 1.1875V-t szab ki erre a beállításra. De én CPU-Z 1.6-al láttam már ilyen órajelen 1.152V-t is. Na most akkor melyik az igaz? Van egy harmadik a bios is, ahol megint más van megadva.
Tudom mindenki a CPU-Z-t mondja, de no management módban, amikor 3.0GHz van megadva CPU-Z szerint 1.296V-t megy, RMClock szerint többet és a bios szerint még többet. Továbbá a CPU-Z power saving módban (1.8GHz) 1.296V-t mutat, míg 3.0GHz-en is (no management) 1.296V-t mutat. Nem értem. Miért nem kapcsol vissza 1.152V-ra, amit egyszer már láttam tegnap, de azóta 10 újraindítás óta egyszer sem.
-
-
zsolt1129
addikt
At extreme Tweaker menüben Az FSB-Memory clock Mode-on belül az Actual FSB (QDR) MHZ 1066Mhz-t találtam meg.Akkor nem ezt kell?Mert ha ezt feljebb állitom akkor hiába mentek mindig visszaáll a gyári értékekre.Aminek 266 az értéke olyat meg sehol nem találtam.Leht hogy én néztem rossz helyen.
-
Csabee.
nagyúr
köszi a segítséget, próbáltam azokat állítani amiket modntál, igazándiból semmit nemtudtam húzni, mert bármennyire picit is változtattam a gépem nemindult el, vagy ha elindult akkor nemvolt kép a monitoron.. azthiszem nemfogom húzni a procim mer másfél éve nemlehet húzni akkor most nemfogom tudni.. majd max veszek új gépet! Azért köszi hello
-
Chaser
legenda
Sérül a magas fesz miatt=megsül..ezen ne vesszünk össze
Semmilyen procinak nem tesz jót a túlzott feszelés, hiába is van lehűtve rendesen, egyre több E2xxx-es procit hallok, ami kezdeti csúcsához képest egyre kevesebbet megy, nyilván nem véletlenül. Szó szerint nem sül meg, de gyakorlatilag igen.
Azért hagyom fesz alatt a gépet, mert van egy fasza APC túlfeszvédőm amiről megya gép, egy gép nélkül is használható scanner+nyomtató, hifitorony, vezeték nélküli teló, és nincs másik túlfeszvédőm
De 1ébként se kapcsolgatnám, nem tesz jót a tápnak hosszú távon az ilyen, meg a többi elektromos kütyünek se. Ez a rész tényleg off, de a "lefele" tuning is tuning, szóval nem rakom offba
#3172 Tristan13 : Sok sikert
-
Chaser
legenda
Nem néztem meg, hogy milyen cuccod van
Hol írtam ilyet?
"Azért nem mindegy, hogy egy 60, vagy egy 100 W-os TDP-jű proci fogyasztását másfélszerezed meg." - ezzel abszolút 1etértek
Én esetemben 65W-osnál nagyobb proci szóba se jön 1ébként. A 45nm-rel kapcsoltban is igazad van, de azt tegyük hozzá, hogy annyira nem is lehet feszelni mint a 65 és 90 naosakat, mert meg is sül elég hamar.
"Kézzel" én a GB progijával /igaz ehhez GB lap kell/, az ET-vel is gyorsan megoldok mindent, gyakorlatilag olyan, mintha BIOS-ban mókolnék, de ritkán használom.
A csak ram húzás kifejezetten igp-s lapoknál jön jól, mert ugye saját ramja nincs szegénynek, ezért abból dolgozik ami a rendszernek van. Az pedig alkalmazás függő, hogy éppen a magasabb cpu órajel tesz neki jót, vagy a ram, esetleg mind2.
Én c'n'q-t, EIST-et és társait nem szeretem, aki szereti használja."A fogyasztást még azzal is csökkentem, hogy 2D-ben visszaveszem a videokártya órajeleit (700/700 helyett 150/250-en simán megy), valamint ha nem megy a gép, kikapcsolom az elosztót, tehát stand-by fogyasztás garantáltan 0." Ezt nem minden vga-nál lehet eljátszani, ATI egyes típusaiban gyárilag benne van, hogy 2D-ben visszaveszi az órajeleket és a feszültséget, ez tetszik is, nem olyan mint procinál, hogy gyakorlatilag fel/le kapcsolgat, ha egy kicsit több kraft kell. Gépet soha nem nullázom le, max ha hosszabb ideig nem használom, erre is megvan az okom.
Kinek a pap, kinek a papné -
Chaser
legenda
"Próbáljam ki? Azaz vegyem vissza a proci szorzót, és gyorsabb lesz?
Kétlem." Nem csak azt mondtam a szorzót vedd vissza, hanem emelj FSB-t.
Én elhiszem hogy megértetted, de nem úgy tűnt. A fentebbi elmélkedés általánosságban érvényes, nem feltétlen E8400-nél, vagy a te procidnál, bármelyiknél, tehát általánosságban mondtam. Az, hogy a te géped húzva, arról nem volt szó
Én nem szeretem az energiatakaréskossági funkciókat, jobb szeretem magam irányítani a dolgokat, már amennyire lehetséges. Ha egy 45nm-es procinál feszt emelsz, ugyanúgy jobban melegszik mint egy 65, vagy 90nm-es, vagy bármilyen, tehát jóval többet is fogyaszt. Az én személyes esetemben egy cel420-t feszeltem alul, onnantól kezdve nem kellett venti, hetekig úgy ment, és max 40 fok volt, kézzel is ellenőriztem a bordát. Alapfeszen azért fel-fel pörgött a venti 4-500 rpm-en, de ha sokáig terhelve volt a rendszer, akkor nagyobb fordulatszámon is. Igaz, ez nem pont ideillő példa, de igenis van ezeknek érezhető hatásuk. Ide illő példa: eladtam havernak a 2.4ghz-es a64-emet, 690g-s lappal, 1előre csak igp-t használ, teljesen fölösleges húzni, procit alulfeszeltem, de 1ébként is 45W TDP-s, szorzó le/FSB fel, ramot jól megrángattam, így mindjárt jobban mennek a gamek, fogyasztásban meg jobb vagyok.
-
Chaser
legenda
Ehh..nem hiszem hogy félreérthető lett volna..de legyen. vegyünk egy 2400mhz-es a64-et, 12x200-as értékkel jön ki. Ha a szorzót leveszed 10-re, FSB-t pedig 240-re emeled, ugyanúgy 2.4ghz marad, de gyorsabb lesz. Akkor is, ha a ramot visszaosztottad 667-re, de ha a ramok bírják visszaosztás nélkül, akkor még jobb. Ennyihez meg MCH feszt se kell emelni.
-
Antibazsi
aktív tag
Jelen estemben egy e8400-ról van szó.333x9 helyett 450x7 re állítom a procit 1:2 osztóval a ramjaim 1800mhz-en futnak 1333 helyett.(1600-as ramokról van szó,de alapban csak 1333-on futna a lapban) Gyorsabb lett a rendszer,de mint modtátok akkor nem növekedett túlzottan a fogyasztásom...és igazából ez a célom,minél többet kihozni minimális fogyasztás emelkedéssel.(Természetesen chipset feszt emelnem kellett emiatt biztos nőtt vmennyit,de remélem nem sokat.)Nekem nem kell 4 meg 4,5ghz-en fusson a proc ha akkor már dupla a fogysztása annyira nem érzékelem a különbséget,hogy megérje.És én fizetem a villanyszámlát.
-
v.tom
őstag
Hát, lehet hogy elértem a proci végét. 1,45V-on nem boot-olt be a win 12x265-ön. A ramot és HT-t visszaosztottam. Furcsa hogy a ram magasabb fesz mellett sem bírta a 900-at. Valószínűleg még mindig kiforratlan a lapom BIOS-a. Az előző verzióban is a ramkezeléssel volt gond. 1,4 V-on a prime 3120-on a prime és a cinebench megfektette a gépet. Meg kell majd próbálnom magasabb fesz mellett is, csak közben lemerült a hőérzékelőmben az elem, én meg megszokásból mindig azt használom. Köszi a segítséget. Remélem meglesz valahogy a 3200.
-
GaMa
csendes tag
Köszi!
Amúgy rájöttem, h ugye ahogy az fsb-t húzom, úgy nő ugye a ram is. De ez csak azóta van, mióta 4gb ramom van, mikor 2 volt, akkor mentek pl 900 on is, most meg csak 750. Ha dram frekvenciát állítok a gép leáll, majd restart után alaplap írja h a húzás sikertelen. Mit tegyek h ram menjen pl 900on megint?
-
kts88
aktív tag
A C&Q ki van kapcsolva,de ez amúgy sem csökkenti magát a HT sebességét, a processzor szorzó 10,5 a beállított ht clock pedig 300.
A win alatt csak 290. A HT speed nem probléma, mert nekem 1250Mhz-ig elmegy, de ha leosztom 3x-ra akkor ezt csinálja, pedig ekkor csak 900 lenne . A memóriák bírják egészen 950Mhz-ig CL5-ben, tehát ez nem gond. És mindegy mivel nézem akkor is ennyi. Kipróbáltam úgy, hogy a proci szorzót levettem 10-re és beállítottam a HT clock-ot 300-ra, de win alatt ismét csak 290, íami csak csak 2900Mhz. Mivel a proci megy 10,5-ös szorzóval 3G fölött nem hiszem, hogy ez lenne a korlát. Alaplap lesz, sztem. Mindenféle BIOS-sal kipróbáltam, de ugyanez a helyzet. -
v.tom
őstag
Nem nagyon volt időm feljebb foglalkozni vele, de tovább jutottam mint eddig. 230-as fsb-vel a ht-t 800mhz-re állítva lefutott a 3dmark meg minden, de prime alatt hamar hibázott, szóval asszem lehet kéne adnom valaminek egy is feszt. 230-as fsb-n ujraindult a gép. Mindenzt úgy, hogy a proci alapfeszen, a ramokat meg 1,95V-ra állítottam. A 220as fsb-t még 1,8V-on is vitték 4-4-4-14 1T -ben.
-
v.tom
őstag
Thx a válaszokat. A fezsültséggel nem lehet gond, azt próbálgattam én is. A ht ra gyanakodtam, ezek szerint jól. ki is próbálom. Viszont a lapomon a ht szorzót nem tudom állítani, csak konkrétan a ht speed-et, mhz-ben. 1ghz-ig. Itt mit érdemes választanom? A pci-e frekvenciát is fixáltam már.
-
Kiskutyák
aktív tag
Szevasztok!
Tudna nekem ebben valaki segiteni?
AMD Athlon64 3000+ (1800MHz) a többi adatot linkelem.
Ez a mostani állapot nem az alap és ez is lenne a kérdés,hogy ennél feljebb meddig lehet huzni bizutonságosan?Mennyit bir el ez a proci?
[link]Alaplap: [link]
Lapkakészlet: [link]
Memória: [link]
Proci részletesebben: [link]
CPUID: [link]Na mit lehet ebből kihozni?Alapbol ugye 1800-as kb olyan 2.2-re ha menne az már jó lenne vagy 2,4-re stabilan!
Please HELP!
Előbb megvárom a véleményeket mielőtt nyuznám!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bestbuy játékok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest