- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- HP notebook topic
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Kiskutyák #2913 üzenetére
2.4G alapfeszen reális, csavard fel az FSB-t 250-re, HT-t oszd vissza 600 v .800-ra, ramot kezdetnek 266-ra, ha úgy megy akkor 333-ra.
szerk: #2914 Benhill : Érdekes dolgokat mondasz, azért mert 1 magos, nem számít a nagyobb órajel..én ezt eddig nem tudtam/nem tapasztaltam, de ha te mondod..
-
válasz
örök érvényű igazság: pontosan addig lehet húzni egy rendszert amíg az elindul és stabil. ha nem indul, vagy fagy, vagy kékhalálozik, akkor mentél túl azon a ponton, amíg húzható.
ilyenkor visszább veszel, vagy picikét megemeled a processzor magjának feszültségét (ezzel nagyon óvatosan, mert ha nagyon megemeled, az igen káros a procira, értsd:ez gyakorlatilag a legegyszerűbb módja legyilkolni a CPU-t)
de amúgy húzhatod nyugodtan, amíg a fent említett hibák valamelyike be nem következik, vagy túl nem melegedik a procid (tartsd 50-60 fok alatt és biztos nem lesz baja). húzol valamennyit, futtatod egy ideig az Orthost, vagy játszol pár kört, és ha stabil, akkor megint húzhatsz valamennyit.
ennél pontosabbat nem lehet mondani, mert még két teljesen egyforma gép sem fogja ugyanazokat a tuningeredményeket produkálni, így azt sem lehet megmondani ránézésre egy konfigról, hogy "ez pontosan 54.1267% tuningot fog bírni, és egy miliHertz-el nem lehet feljebb túrni")
úgyhogy húzd bátran, csak a fent említett dolgokat figyeld (hőmérsékletek, stabilitás)
és valaki, aki nálam jobban ért az AMD-khez, írjon egy maximális magfeszt, amin biztosan ne menjen túl
-
Benhill
senior tag
válasz
nekem az előző gépem hasonló volt, ugyanez a proci, az alaplapnak ugyenez a tulajdonságai. 2124mhz-n stabilan ment fesz-emelés nélkül. ilyen 1 magos amd-t szvsz mind1 hogy 1800 vagy 2400 mhz-n használsz. játékoknál nem lesz változás, win gyorsaságban minimális.
talán még lassabb. 2400 ra akartam + fesszel, ment is szépen, viszont 3D-mark, meg 3D-s alkalmazások iszonyatosan akadtak. lehet csak nálam volt a hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged