Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KMT

addikt

válasz Chaser #3165 üzenetére

Ha azt megnézted, hogy amd-m van, akkor láthattad, hogy húzva is van. De mindegy, hagyjuk. :))

Azért nem mindegy, hogy egy 60, vagy egy 100 W-os TDP-jű proci fogyasztását másfélszerezed meg. Emiatt mondtam, hogy 45 nm-esnél kevésbe kell félni emiatt. Alapfeszen kis tuning nem sok plusz fogyasztást jelent, ha nem megy folyton max-on a proci.

Ha a ramot húzod, azért az is többet fogyaszt. Meg az fsb növelés miatt a lap is. Azt meg nem tudom, hogy a mennyit jelent pl fps-ben az, ha csak a ramot húzod. Kellene csinálni egy tesztet, hogy minden alapon/csak proci húzva/csak mem húzva beállítások közül melyiknél jobb az fps/w arány és mennyi az idle fogyasztás. Ha lenne egy normális fogyasztásmérőm meg is csinálnám. :U

A c&q/eist... meg azért jó, mert csak akkor jár maxon a proci, ha kell is, amúgy meg kisebb fesz, kisebb órajel --> kevesebb fogyasztás. Ezt hogy oldod meg "kézzel" ?

Na nem a módszereddel akarok vitatkozni, csak szerintem vannak hátulütői is. Szerintem egy normál tuning + energiatakarékos funkcó bekapcsolása hasznosabb, de ez nagyban függ attól is, hogy ki mennyit járatja a procit maxon.
    Én pl nem is tudom annyira alulfeszelni a procit, amennyire a c&q teszi.

A fogyasztást még azzal is csökkentem, hogy 2D-ben visszaveszem a videokártya órajeleit (700/700 helyett 150/250-en simán megy), valamint ha nem megy a gép, kikapcsolom az elosztót, tehát stand-by fogyasztás garantáltan 0.

Picit hosszú, picit off, de le kellett írnom, remélem érthető mit akarok kihozni. (:

Új hozzászólás Aktív témák