Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kolbi79 #47275 üzenetére
Szia,
emlékeim vannak még nekem is ebből a korszakból. "K-"s processzorod van, így viszonylag egyszerű a dolgod. Nézd meg az alap feszültséget, állítsd be AUTO-ról a CPU alap feszültségére fixen először, majd rövid teszt után kezd el emelni a szorzót, de csak a szorzót. CPU Ratio, ami jelenleg 100x34 (3400Mhz). 100-as értéket vidd feljebb fokozatosan 100Mhz-el emelve az órajelet. Teszteket végezheted terhelést végző szoftverekkel, én játékokat toltam. Monitorozd OSD-n kirakva játék közben a terhelést és hőfokot is! Ha instabil és fagy a vas, finoman adj több feszültséget. AUTO beállításon ne hagyd a feszültséget!
Fontos, hogy a hűtésre figyelj! Milyen hűtésed van konkrétan?
3800-4000Mhz szvsz volt mindegyikbe az biztos. Anno alacsony feszültséggel 4,2Ghz-en használtam.
Fontos, hogy apránként és minden beállítás, módosítást követően tesztelj, hogy biztos tudd, hol kezd instabillá válni illetve túlságosan melegedni. Ameddig az alap feszültségen nem változtatsz nem fog drasztikusan a hőmérséket sem változni.
#47273Sati01: Minden processzor és copfig más! Nincs általános beállítás, ha tuningolni szeretnél! Fontos, hogy tuning előtt minden paramétert írjatok le a gépről, melyhez szeretnétek "hozzányúlni"!
Az értelmezhető írásra is figyelj kérlek, mert hamar félreértés lehet a leírt "gondolatból"!
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Gyúrósok ide!
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Videó stream letöltése
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Minden, ami hőszivattyú
- Tőzsde és gazdaság
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2147
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest