Új hozzászólás Aktív témák

• IO.sys

őstag

válasz Rick3D #45897 üzenetére

A delidet nem értem. A delid az Intel újabb cpui miatt lett kitalálva, amiknél a kupak nincs a magokhoz forrasztva, hanem paszta van alatta, ráadásul jó vastag. Ez 15 fokkal nagyobb meleget jelent terhelésnél, de delidnél folyékony fém kerül a kenőcs helyére és mindenki boldog. De az lga1156 sorozatnál még az összes kupak forrasztva volt, szóval nem értem. Eleve egy forrasztott kupakot kifejezetten macerás és veszélyes leszedni.

Az LLCvel ott valami nem stimmel, valószínűleg ezért is értelmezed rosszul.
    Vdroopot akadályozza meg, terhelés alatt is annyi feszt kap a cpu mint amennyit idlében
    Ellenkezőleg, idlében lesz ahhoz közeli a feszültség, mint terhelve. Ezért sem értem, hogyhogy nálad az LLC feszültségcsökkenést okoz. Ott van valami más is. Esetleg az offset mód lehet, de így látatlanban nem tudom. Normális esetben az LLC 0.03V-tal emeli a VCore-t, ami nem kevés.
    Az újabb alaplapoknál valóban 4 lépésben lehet állítani, a tiédnél csak bekapcsolni lehet.

Ha nincs még meg a legalacsonyabb fesz, akkor arra kell tovább menni, vagy emelgesd a BCLK-t és a VCoret.

El foglak keseríteni, abból a CPUból nem fogsz stabil 4,6GHz OC-t kiszedni, ebben egészen biztos lehetsz. Tudom, az Intel Extreme Tuning Utility ezt mondja, de azt is mondja, hogy 4 kilowattot/!/ eszik a proci, na nálunk a MOSÓGÉPNEK csak a fele kell... :C

Ez a program az abszolút nem ajánlott kategória jellemző példája.

4GHz felé már 90 fok rendes stresszteszt alatt az a CPU, nem pedig 4,6-nál 60. :)

Új hozzászólás Aktív témák