- Milyen SSD-t vegyek?
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
válasz MrBrook #37878 üzenetére
CPU hője eléri a lassulási küszöböt. 75 fok körül. Nézd meg, ha az nem akkor cpu limit lesz, de mondjuk q9300 nál nem kéne, hogy legyen ilyen.
Illetve lehet a táp nem ad elég energiát. Ne azt nézd h mekkora a táp, hanem lehet nem adja le a kivánt teljesitmenyt.
[ Szerkesztve ]
-
enemy107
senior tag
válasz MrBrook #37881 üzenetére
Nézd meg egy másik driverrel a VGA-t, mert úgy tudom a legfrissebb nem lett a legjobb,de ezt én nem próbáltam, csak haverok véleménye.
Az úgy nem az igazi, ramok mennyi feszt kapnak így?
Be kellene lőni a cpu feszt, sztem az fsb-nek is, és az északi hídnak is kellene beállított stabil fesz.
Ha teszel fel képet a biosról megpróbálunk valamit kiagyalni.[ Szerkesztve ]
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
enemy107
senior tag
válasz MrBrook #37896 üzenetére
DOT Controll-Disabled Automata tuning funkció szart sem ér
Adjust CPU FSB freqency-itt emeled majd az fsb-t, ha fixáltad a feszeket
FSB/Dran Ratio itt majd vissza osztod a ramokatCPU Voltage-első lépésnek ide a cpu Vidjét add meg, amit tuning nélkül alap frekin terhelve Core Temppel nézz meg.
Dram Voltage-Ide a Ramod gyártója által megadott feszt add meg, CPUZ-vel meg tudod nézni, vagy a csomagoláson, vagy a honlapon, mert ha az SPD-jében nincs XMP profil, akkor csak 1.8V-ot fog írni.
MCH Voltage-Indulásnak 1.2V-ot adj
VTT FSB voltage-1.2VÍgy alap feszen emeld az fsb-t ameddig indul, vagy indul de fagy.Ha megvan a legmagasabb fsb amin stabil, akkor emelhetsz a Vcore volton, és emelheted tovább az fsb-t ugyanígy kitesztelve.
CPUZ, Core temp, Prime95, és Everest a hőfokok mérésére.
Remélem tudtam segíteni.Ja, és auto feszekkel soha nem tunigolunk, ha nem vagyunk kamikaze gyerekek.
[ Szerkesztve ]
http://cpu-tuning.joruska.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest