Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- OLED TV topic
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #4096 üzenetére
Nem tudom az 1.1.5 mennyire különbözik az 1.1.7-től, én azon frissítettem a trunk repoból, egy fájlt kellett másolni/átnevezni ssh-n.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4094 üzenetére
Ez az ncore-os kapcsolat hibája, 2.82-re frissítéssel vagy egy scripttel orvosolható.
(#4093) cimp
Lentebb én is írtam, hogy nem tud egyszerűen eltűnni feladat a kliensből, és mint látható nem is ez történt. -
cimp
senior tag
válasz
woodworm #4092 üzenetére
Mennyire gyorsan? 10-12 GB-os HD filmek is elhanyagolható időn belül lejönnek! Minek kínlódnék azzal, hogy felmásoljam, seed-be állítsam....
Mióta a routerrel torrentezek azóta eszembe se jutott, hogy letöltsem géppel. Már csak azért is mert az összes médialejátszó a router megosztásra van konfigolva. Szerintem értelmetlen.
De az alap felvetés az, hogy elindult a seed, de reggel nem találta. Ennek nem lenne szabad előforduljon. Ha már végigellenőrizte és el is indult seed-be akkor az amig direkt ki nem törli addig ott kellene maradjon. -
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4089 üzenetére
Amit csináltál annak valóban semmi értelme de attól még annak ott kellene lenni seed-ben amíg ki nem törlöd. Nem szakadt le a hdd?
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4089 üzenetére
Számomra nagyon túlbonyolítod a dolgokat.
Szerintem a legegyszerübb, ha még a pc-t is kihagyod az egészből.
Telefonra leszeded a Remote transmission-t a playből, telepíted, beállítod. Majd megkeresed a weben amit le akarsz tölteni, elindítod a torrentfájl letöltést, majd ha kész, akkor a felső értesítési sávon rányomsz, és ilyenkor egyböl felugrik Remote prog, ahol már csak okézni kell és el is indul a letöltés a routeren.
A legjobb az egészben, hogy ezt bárhonnan megteheted, ha van mobilneted. -
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4087 üzenetére
Elég drasztikus eseménynek kell történnie, hogy feladat tűnjön el a transmissionből. Biztosan bekerült és el is indult?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #4084 üzenetére
Ma reggel ránéztem luciban a transmission webes torrentfeluletére, de nem láttam a tegnap seedelésre elindított fajlt. Ha egyszer elindítom egymaga nem képes folyamatosan erre?
-
cimp
senior tag
válasz
kovigyuri #4085 üzenetére
LuCI-ban a rendszer - szoftver képernyőn egy listák frissítése és aztán elérhető csomagoknál megtalálod amit fel akarsz telepíteni (jó esetben),
De ha nincs exroot-od akkor nem biztos, hogy elég helyed lesz hozzá. Nem a régi helyére teszi, mert az FW területe nem írható. -
kovigyuri
tag
Sziasztok!
Kerestem, de a kereső nem hozzott eredményt:
a rendszerfile-okat szeretném frissíteni. (pl Transmission)
firmware: OpenWrt vargalex 1.1.7
A LuCi-s System-Software lapon nem sikerült, vagy SSH-n hogy lehet?Köszönöm a válaszokat:
Üdv.
KGyuri -
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4081 üzenetére
Szerintem ezt mindenki mással indokolja, valamiért te is gondolkozol rajta. Nálam nem a remote gui az alapértelmezett torrent kliens, még ha éppen fut is, sokkal egyszerűbb egyetlen mentéssel indítani a letöltést, mint menteni, majd kliensből indítani.
A torrents mappát a kliens használja, ha abba .torrent fájlt raksz, nem érzékeli, ha törölsz, keresni fogja, nem erre való.
-
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga #4081 üzenetére
Szia!
A torrents mappába a transmission menti el a Torrent file-okat (az összeset, azaz azt is, amit a remote gui-n, vagy a webes felületen adtál hozzá). A watch dir-t pedig egyszerűen figyeli, hogy került-e bele új file. Ha igen, akkor automatikusan hozzáadja (tehát ez is bekerül a torrents mappába).
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4079 üzenetére
A Transmission fülön:
Figyelt könyvtár(aut. indítás): bejelölöd
Figyelt könyvtár: /mnt/transmission/watchHa csatolva van hálózati meghajtóként, akkor ebbe a könyvtárba kell menteni a .torrent fájlokat. A böngészőben meghagyom az alapértelmezett metódust a kattintásra és a "Link mentése másként..." szoktam használni. Windows alatt a Mentés másként ablak fix könyvjelzőibe bedrótoztam közvetlenül a watch könyvtárat.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #4077 üzenetére
Köszi megy, de közben felfedeztem hogy van egy beépitett webes felület a luciban is.
woodworm
Transmission fül alatt nem találom, hol kell azt engedélyezni? Most akkor hova mentsem a torrentfájlt? -
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4076 üzenetére
1. Ha remote nélkül akarsz letöltést indítani, a watch könyvtárat használd. Előtte a config felületen ellenőrizni kell, hogy engedélyezve van-e. Nekem linux és windows alatt is folyamatosan csatolva van a meghajtó, amit azonnal indítani akarok, ide mentem.
-
válasz
vadászcsiga #4076 üzenetére
A routered LAN IP címét, alapesetben 192.168.1.1-et!
-
vadászcsiga
félisten
Torrenttel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1. a metódus az hogy a torrentfájlt a torrents mapába töltöm le?
2. ha kitörlöm onnan a .torrentet a seed/leech is megszűnik? Egyáltalan vissza is osztja a torrentet?Letöltöttem a Transmission Remote GUI-t, a távoli hostba mit kell írni?
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #4071 üzenetére
Igen. Nekem is ez jött össze. Ha a router a szerver akkor nagyobb értékek jöttek, míg fordítva kisebbek.
És erre próbáltam utalni, hogy hiába telepíthető a routerre azzal mérni nem lehet. Csak két megfelelően erős cuccal a routeren kívül. Mondjuk nekem nem fordult meg a fejemben, hogy a want kikössem direktben. Arra gondoltam, hogy egy kinti ismert elérésű gépről megmérni bentről. Márcsak azért is mert mintha a speedtest megbízhatatlanságára írta volna valaki alternatívaként. Az egyikkel a router áteresztőképessége mérhető a másikkal a net sebessége. Ezzel meg az a gond, hogy ehhez egy gigabitell a neten lógó ismert gép kellene, olyan meg nem mindenkinek van! -
vargalex
félisten
Szia!
Valóban nem bírja a router CPU-ja. Mert ugye egyrészt alapban sem túl erős, ráadásul nem csak ezt a feladatot kell végeznie.
Throughput tesztet ezért úgy kell végezni, hogy a WAN oldalt beállítod statikus IP-re, méghozzá a LAN oldallal nem egyező alhálóra. WAN-on kapcsolódsz egy PC-re, amin statikus IP van beállítva (vagy WAN oldalra is engedélyezed a DHCP-t), majd LAN-ra is egy PC-vel. És a 2 PC között mérsz iperf-el.
A DIR-825 azért valamennyivel erősebb:
1. A DIR-825 a szerver és a GoFlex a kliens:
[gavarga@GoFlex ~]$ iperf -c 192.168.22.1 -i 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.22.1, TCP port 5001
TCP window size: 16.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.200 port 38708 connected with 192.168.22.1 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 37.4 MBytes 314 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 38.1 MBytes 320 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 38.1 MBytes 320 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 37.8 MBytes 317 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 380 MBytes 319 Mbits/sec2. GoFlex a szerver és a DIR-825 a kliens:
root@D-Link:~# iperf -c 192.168.22.200 -i 1
Client connecting to 192.168.22.200, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.1 port 35105 connected with 192.168.22.200 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 21.3 MBytes 178 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 21.3 MBytes 178 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 214 MBytes 179 Mbits/sec -
n_atsi
tag
Üdv mindenkinek!
Valaki tudna segíteni, hogyan kell beállítani a PBX-et a 1043ND-n?
A Sip Account nem akar összejönni.
A szolgáltató: az Ephone (sip.ephone.hu)Beírom a csatlakozáshoz kapott adatokat (név, jelszó), de nem működik!
Firmware: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Köszönöm.
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #4068 üzenetére
Egy baj van vele, hogy a vas nem bírja. Router szerver módban bármi kliens kb.: 220 Mbits/s
Ha a notin szerver akkor akkor router kliens 130 Bb/s goflex kliens 570 Mb/s
Szóval nem egyértelmű az eredmény. Illetve számomra annyi jön le belőle, hogy a hálózatom fasza mert volt 570, de ezzel így mérni nem lehet. -
doberman
senior tag
Alex firm-je alá feltehető az iperf... - sőt ott szerepel a telepíthető programok között - 1 (!) kattintás a luci-ban.
egyik legkorrektebb sebesség mérő ... (felteszed a routerre, elindítod - win parancssorban futtatod a klienst
1-2 perc múlva ott az eredmény, nem kell teszt file, totalcommander ftp stb... pici apró program.. ) -
MrSealRD
veterán
Nemrég vett egy ilyen routert az öcsém 120-as nete van, egyelőre még ő is gyári fw-t használ.
Kábelen van rajta a gép. 96Mbit-et mértem nála speedtest-en.
Megpróbálok összehozni vele, egy tesztet erről a helyről ahonnan mérted. Wifi-t csak telefonnal tudja tesztelni mert nincs más eszköz...Csak óvatosságból kérdezem, ugye nem egyszerre végezted a mérésket minden gépen, hanem egyenként?
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4065 üzenetére
A legújabb gyárival.
Nem speedtest, mert azok nagyon ingadoznak, főleg a gyengébb netbookokon a grafikai megjelenítés miatt is. Ezt használtam: http://ftp.fsn.hu/testfiles/
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #4048 üzenetére
Ismét nekiveselkedtem, de csak még jobban elment a kedvem tőle. Eredmények:
Subnetbook1:
Modemből 90 Mbit, routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülSubnetbook2:
routerből (és wifin közelről) 40 Mbit körülRégi notebook:
routerből 100 Mbit csúcs, de 60-as átlag bőven!
(a wifije 802.11g-s, így nem mérvadó)Tehát:
1. Laptopfüggő, hogy melyiken mennyit megy a router!2. Amit az adott gép tud routerből vezetéken, azt tudja wifin. De akkor miért tud többet modemből?
Erre van magyarázat?
Válogat a router?
-
suste
veterán
válasz
vargalex #4062 üzenetére
Köszi!
Akkor semmi gáz?
Eddig ezt nem láttam.
Mondjuk azt sem értem miért indult újra. Grafikonokon nem látszik nagy terhelés sem, sőt még szakadás sem.
Az új HDD óta valami nem oké. De csak az adatok, logok alapján, mert a TM és a DLNA is hibátlanul teszi a dolgát....fene érti....
-
suste
veterán
Kéne egy kis segítség:
Rendszernaplóban:
OpenWrt kern.warn kernel: [ 0.520000] mtd: partition "kernel" must either start or end on erase block boundary or be smaller than an erase block -- forcing read-only
OpenWrt kern.warn kernel: [ 0.540000] mtd: partition "rootfs" must either start or end on erase block boundary or be smaller than an erase block -- forcing read-onlyAz extroot külön van egy pendrive-on. Sérült a pen? Vagy mi?
-
Zirowe
nagyúr
Passz, az alappal/gyárival szeretném megoldani.
Ha rámegyek egy képre/zenére/videóra, akkor van olyan, hogy lejátszó kiválasztása, és ott elkezdi keresni a wifi lejátszókat a hálózaton.
Jó lenne, ha ilyenkor el tudnám érni az r6s-t, ami hálóra van kötve (bár azzal is meggyűlt a bajom, mert eddig a 6-os csatornán voltam 2,4ghz-n és minden rendben volt, majd kicsit tesztelgettem a csatornákat és átraktam 13-asra és kettővel alatta, de azt már a lejátszó nem látta, illetve a 11-es és 12-esen sem látta, így vissza kellett mennem a 6-osra) és akkor azon látható lenne. -
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4054 üzenetére
A dlna-nál beállítottad a log, adatbázis útvonalat?
Ha igen, akkor a vinyóról kéne olvasnia az adatbázist, vagyis működne is jól, feltéve hogy a HDD-n nem bántottad a mappát. -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4052 üzenetére
Ezt én is írtam neked, ezek csak a csatolások.
Megcsináltad? Működik minden? -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4047 üzenetére
ha nem csináltál mentést amikor még nem volt széttúrva, akkor sajnos minden beállítást (amit a vargalex formázó elvégzett) kézzel kell megcsinálnod
az adatok ott vannak a HDD-n, és nem kell elveszíteni őket
kérdés, hogy volt extrootod a HDD-n, vagy pendrive-on?
ha nem volt, akkor egyszerűbb a helyzet, mert csaksimán felcsatolsz mindent a rendszer/csatolási pontoknál (hozzáadás, ext4, /mnt, stbstb, attól függ miket állítottál át...)
utána az írási jogokat kell beállítani...ez már linux parancssorosha volt extroot, akkor még bonyolultabb a dolog, de vagy itt vagy a 1043-as topicban megtalálod a leírást
Ha kész vagy,akkor mindenképpen csinálj mentést!!!
-
Radist
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy WDR3600 routert. (gyári firmware-vel használom)
A kérdésem az lenne felétek, hogy az USB-re dugott HDD-n a Média szerver beállításban megosztottam egy mappát, melyben sok almappa, illetve file van. Sajnos az almappáknak/file-oknak csak egy részét lehet látni a PC-n és mobilon is.
Van valamilyen korlát a megosztható mappa/file számra? Sajnálnám, ha ezen nem lehetne változtatni, mert így nagyon korlátozottak akkor a lehetőségek.Más: Tudnátok javasolni windows-ra olyan programot, mellyel látom a médiaszerveren a mappákat is, mert a Media Player ömlesztve jeleníti meg a fájlokat, ami szerintem használhatatlan több ezer file esetén.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
vadászcsiga
félisten
Reseteltem a routert mert összekutyultam kicsit a rendszert, viszont az előzőleg ext-re formázott HDD-hez nem férek hozzá. Lehetséges hogy újra kell formázni? Lehet úgy hogy az adatok megmaradjanak ha egyáltalan megmaradtak?
Windows természetesen nem ismeri fel -
-
KMT
addikt
Na visszatértem a teszteléshez. Modemből közvetlenül volt 80-85 Mbit/s, ugyanazt a kábelt a routerbe dugva (wifi off), már csak 40 Mbit/s. Ugye az nem lehet, hogy a router kábelen ennyit tud?! Cat5 kábel lehet hunyó (ezzel volt összekötve a modem és a router)? Erre 100 Mbit/s-ot írnak. Vagy ez csak elméleti, és jobb kábel kell?
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4038 üzenetére
Már sokszir írtunk itt a repeater módról, keress vissza.
Tud csak kliens is lenni, és akkor csak vezetéken ad netet....SSH-n belépsz, "mc" enter, majd megkeresed a mappát és kitörlöd mint pc-n tc-ben.
-
cimp
senior tag
válasz
vadászcsiga #4038 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
Olyat nem tud ez a router hogy vezetek nélkül kapcsolódik egy másik routerhez ugyanazon a hálózaton? Napokban fizettem elő a UPC-nél digitális csomagra amihez kaptam egy uj modemet ami egyben egy vez.nélkuli router is amit letiltottam mert ugye minek kettő, de most hogy vettem egy smart tv-t kellene hozza vagy 15 méter UTP kábel egyik szobából a másikba. Ha viszont a fenti lehetőség állna elég lenne az a fél méteres amit hozza adtak.
Vagy ez hülyeség?suste
Igen koszi. Nem próbáltam meg mert nem tudom a megfelelő parancsot. Útvonal: /mnt/minidlna -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4036 üzenetére
Mappák már csak 1szer szerepelnek?
SSH-n próbáltad már törölni a régi mappát?
-
suste
veterán
A DLNA mindíg kevesebb media fajtát támogat, mint a közvetlen USB-s lejátszás.
Ennek senki sem örül, de ez van. Én ezt elfogattam, és visszafelé gondolkodom, olyat töltök, amit megeszik a DLNA.
Ráadásul ha van médialejátszó, akkor meg hülyeség lenne pluszban SAMBA mellett a DLNA-t is beüzemelni.A másik átküldéses dologra csak azt tudom mondani, hogy nálam hibátlanul megy tabletről és mobilról is, igaz elég keveset használom ezt a lehetőséget, és nincsen köze ugye a router minidlna-hoz (csak akkor ha telefonról akarnám indítani a minidlna-val megosztott filmet a tv-re, de ez meg sokkal egyszerübb a tv távirányítóval).
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4031 üzenetére
Luciban:
rendszer/rendszerindítás, minidlna leállítás
Pc-n TC ben a minidlna mappában (vagy ahova irányítottad) kitörlöd a logot és az adatbázist.
Ha nem engedi, akkor próbáld meg átnevezni a minidlna mappát.
Ezután rendszer/rendszerindítás, minidlna indítás.
Elindul az adatbázis készítés, lépj ki a luciból, várd meg amíg leesik a load 1 alá. -
ka64
tag
válasz
krealon #4030 üzenetére
Először is köszönöm a választ. Időközben végigolvastam a forum nyomtató beállítással foglalkozó hozzászólásait és azok alapján feltelepítettem a utilityt, de nyomtatni mégsem sikerült. A win8 nem találja meg a nyomtatót. Kézi beállítással felviszem, kikapcsolom a kétirányú kommunikációt, de a nyomtatás nem működik. Elküldöm nyomtatóra a fájlt, a queuban meg is jelenik, de néhány perc elteltével jön az üzenet, hogy nem sikerült kinyomtatni.
Ka64 -
Zirowe
nagyúr
Egyébként számomra ez az egész minidlna zavaros.
Csak az egyik tv támogatja a dlna-t, az azzal való könnyebb használat végett kapcsoltam be párszor, de mindig csak baj volt vele.
Az a tv alapból nem támogatja a dts, m2ts (de a ts-t igen, tehát elég egy átnevezés ilyenkor), iso és a komolyabb dolgokat, de sima ac3, 720p/1080p filmek és sorozatrészek mennek rendesen.Ehhez képest dlna-val simán lejátszhatatlannak jelölt csomó filmet, amit egyénként lejátszana+zavarosan jelenítette meg a könyvtárstruktúrákat és még a scannelés sem ment rendesen, szóval én végülis hagytam a fenébe az egészet, mert csak feleslegesen terheltek a routert.
Szerencsére a mediaplayeremnek (r6s) bőven elég, hogy hálózatban megosztva elérhető a vinyó, szóval neki nem kell dlna.Ami mondjuk érdekelt volna, az a mobil (htc one) tartalmának kilövése tv vagy mediaplayerre, ezt elvileg dlna-val lehetett volna megcsinálni (tehát úgy, hogy a telóról nyomom a tartalmat és váltok amit talán a lejátszóeszköz kiválasztással lehet megcsinálni, nem pedig úgy, hogy a céleszköz tallózza be a telefont és azon választok), viszont ez a mai napig nem jött össze.
-
krealon
veterán
Hogy gyari firmware-rel tudj nyomtatni a TL-WDR3600-asra kotottt nyomtatora, kell telepiteni a Win8-as gepre egy "TL-WDR3600_V1_USB Printer Controller_Utility"-t.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4027 üzenetére
Akkor lehet hogy csak minidlna adatbázissal van bajod.
Próbálj meg egy rescant. -
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #4025 üzenetére
A megoldás a lehető legegyszerűbb: at kell írni egyenként minden mappat újra, akar ugyanarra ami előtte volt.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #4009 üzenetére
A DLNA-n mindent 6x-osan megjelenítő mappákra senkinek nincs ötlete?
Annyi érdekesség van hogy múltkor valamiert úgy gondoltam hogy az egyik mappát atírom kisbetűvel kezdődőre, na az csak egyszer szerepel a felsorolásban. Viszont ez sem a megoldás mert vegyesen van kis es nagybetűs mappa is. -
tzol
tag
válasz
vargalex #4022 üzenetére
Szia Alex!
e2fsck -v -f -c /dev/sda2 -vel néztem meg a partíciót, amin az extroot van. Nem találja a badblocks programot, valamint azt mondja, hogy a fájlrendszer módosítva lett (de nem tudom, nem-e az e2fsck módosította-e; Nem tudom, hogy mit jelent az Updating bad block inode).Hogyan tovább? Mit jelentenek ezek az információk? Elméletileg van journal a filerendszerhez (a -f kapcsoló nélkül le se futott az ellenőrzés, csak visszaírta a program, hogy a partíció clean), gondolom elméletben abból vissza lehet állítani egy korábbi állapotot.
root@OpenWrt:~# e2fsck -v -f -c /dev/sda2
e2fsck 1.42.4 (12-June-2012)
sh: badblocks: not found
extroot: Updating bad block inode.
Pass 1: Checking inodes, blocks, and sizes
Pass 2: Checking directory structure
Pass 3: Checking directory connectivity
Pass 4: Checking reference counts
Pass 5: Checking group summary information
extroot: ***** FILE SYSTEM WAS MODIFIED *****
620 inodes used (1.89%)
0 non-contiguous files (0.0%)
0 non-contiguous directories (0.0%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 0/0/0
Extent depth histogram: 564
8195 blocks used (6.25%)
0 bad blocks
1 large file
495 regular files
68 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
0 links
48 symbolic links (48 fast symbolic links)
0 sockets
--------
611 files -
ka64
tag
Sziasztok!
Van egy Xerox nyomtatóm, ami kompatibilis a TL 3600 routerrel (szerepel a kompatibilis nyomtatók listáján).
Segítséget szeretnék kérni, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy a routerre kötve tudjam használni.
A routeren minden gyári. A printserver be van kapcsolva (online a státusza), a nyomtatót rádugtam az USB portra. Azt vártam, hogy a win8-as laptopon a nyomtatóknál meg fog jelenni, de nem. hogyan tovább?
Tudom van keresés funkció meg minden, de még is szívesen venném, ha valaki néhány pontban összefoglalná a teendőket.Köszönöm:
ka64 -
vargalex
félisten
Szia!
Gondolom a pendrive-on sérült a filerendszer, ezért legalább ellenőrizni kellene. Ha nem megy és adsz privátban hozzáférést, akkor este szívesen ránézek. Ehhez minden nélkül kellene indítani a routert, hogy legyen net. Majd ha elindult, csatlakoztasd rá a pendrive-ot és a HDD-t is.
-
tzol
tag
válasz
vargalex #4018 üzenetére
Szia Alex!
Köszi a tippet! Nekem úgy tűnik, hogy az extroot-on lévő beállításokkal történt valami, mert amikor nincs extroot, akkor van netem,
Amit eddig néztem:
1. Ha be van kapcsolva a winchester is (eredeti állapot):
-villog a csillag led, de nem ég a wifi led
-nincs net se wifin, se kábelen
-de a routerre be tudok lépni wifin ssh-val
-a routerről tudok weboldalakat pingelni
-LuCi nem érhető el
-extroot és a winchester fel vannak mountolva2. Ha a winchester ki van kapcsolva (más lesz a pendrive neve {sda, sdb helyett}, így nem tudja felmountolni az extroot partíciókat)
-nincs extroot
-de van net
-Mást nem is néztem meg ebben az állapotban3. uuids fstab átmásolva a flashbe (ugyanaz az eredmény a winchester állapotától függetlenül)
-wifin be tudok jelentkezni a routerre ssh-n keresztül
-a pendrive-on lévő extroot partíciókat uuid-s fstab alapján felismeri
-de továbbra sincs net
-villog a csillag led, de nem ég a wifi led
-ugyanakkor a routerről tudok pingelni weboldalakat
-LuCi nem érhető eldmesg kimenetében nem találtam error-t vagy warning-ot, de a vége érdekes:
[ 41.560000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 42.020000] eth0: link down
[ 42.040000] device eth0.1 entered promiscuous mode
[ 42.040000] device eth0 entered promiscuous mode
[ 42.570000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 42.580000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 42.580000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 44.580000] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 50.980000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 51.420000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 51.430000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 53.430000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding stateSzeretném, ha minden működne úgy, mint korábban anélkül, hogy elölről kezdeném a telepítést és a beállítást. Hogy folytassam a hibakeresést? Mit ellenőrizzek még le?
Köszi!
Zoli -
sasreti
csendes tag
válasz
sasreti #4019 üzenetére
Odáig sikerült közben eljutnom, hogy a "Csatolási pontoknál" a csatol fájlrendszernél megjelent a felsorolásban a meghajtó, és a hálózati név alatt (USB) is elérem, látom is a tartalmát, de írni nem tudok rá.
(a swap-nak felcsatol meghajtónak nem kellene látszani a "csatol fájlrendszernél"?) -
vargalex
félisten
Szia!
Az fstab nem változott meg, csak jelenleg a flash-ban található /etc/config/fstab tartalmát látod. Míg legutóbb valószínűleg a pendrive-ot találhatót írtad át. Szóval elég, ha most beállítod az extroot-ot UUID alapon (a flash-ban tárolt fstab-ban ezt elég) és újraindítás.
-
tzol
tag
Van egy winyó is. Valami most nagyon nincs rendben. Egyrészt meg van cserélve a két usbs eszköz (sda és sdb), de ugyanakkor az fstab is megváltozott, mert most nincs a winyóra vonatkozó utasítás benne, csak az extroot partíciók. A másik furcsaság, hogy legutóbb átírtam az fstab-ot úgy, hogy UUID alapján mountolja az eszközöket, és így nem cserélődhettek volna fel az usb-s eszközök. Szóval vakarom a fejem, mert nem áll össze a kép, hogy mi is történhetett.
-
tzol
tag
9 hónapja van meg a router és a mai volt a harmadik alkalom, hogy egy áramszünet vagy újraindítás után elfelejti a beállításokat, de még azt is, hogy egy pendrive-on van extroot partíciója.
Ez már gyakoribb annál, mint amit a véletlenre foghatnék. Mi okozhatja mindezt? Már kezd elegem lenni ebből és szeretném tudni, hogy tudok-e tenni valamit ellene. -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4009 üzenetére
az nem tul jó megldás a TV-től
nálam simán csak bedobja a mappákat egyesével -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4007 üzenetére
az a browse folder
az pont úgy keres, mint a PC, mappákat lát
én is ezt használom
meg bevezettem, hogy minden hónapban új mappát kezdek a TM-ben (2013.01/02/03/stbstb)
így elég könnyű kezelni szerintem -
vadászcsiga
félisten
Stimmt, ez a felállás most nálam tv ügyileg
Mondjuk a tallózás macerás de biztos meg lehet változtatni. Van ugye 4 mappa (browse folder, music, video, pictures) amik tartalmazzák az összes kép, video stb fajlt ami a HDD-n van, ami nem 3 db fájl ugyebár. Jobban szeretnem ha a valódi mappákban lehetne keresni ami konkrétan a vinyón van, úgy mint ha FTP lenne beállítva.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #4004 üzenetére
DLNA-s TV + miniDLNA + transmission a legkényelmesebb variáció a filmnézésre
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #4001 üzenetére
Hétfőn vettem egy ilyen tvt azért voltam ilyen lelkes
-
suste
veterán
Ahogy látom, nagyon alul vagy informálódva a DLNA-val kapcsolatban, ezért nézd meg a DLNA-s fórumot.
1: Vagy tudja a TV-d a DLNA-t,és akkor valamilyen hálózati adapter van benne (vezetékes vagy/és wifi), és akkor le tudja játszani a routerre csatlakoztatott HDD-n lévő médiákat.
2: Vagy veszel a TV és a router közé egy médialejátszót, ami megoldja a kódolást és HDMI-n elküldi a TV-nek.
Itt variálhastz is, hogy a HDD-t a routerre dugod vagy közvetlen a médialejátszóra (DLNA esetleg SAMBA, vagy USB) -
Neoka
aktív tag
válasz
vadászcsiga #4000 üzenetére
TV-t most nem szeretnék cserélni emiatt.
ha a DVD lejátszós opció nem működik, akkor egy mediaplyer-es cucc megoldhatja a bajom?
-
válasz
vadászcsiga #4000 üzenetére
Egy médialejátszóval viszont működőképes a dolog, és egy kicsit olcsóbb mint a TV!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Hobby rádiós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X + RTX 4060 + 32GB DDR4 + 1TB M.2 NVMe SSD! GARANCIA/SZÁMLA!
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán Független
- Dell Latitude 5430 i5 és i7 12.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN bill, Win11 laptop notebook
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest