-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
albinolynx #16792 üzenetére
Adj neki jelszót.
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #16757 üzenetére
Vegyes az elérés, a homeshieldnek pl. kell a tether úgy látom. Nem minden funkció fizetős, de a ddos védelem és a szülői felügyelet egyes részei igen.
-
woodworm
veterán
válasz
katona.jozsi #16688 üzenetére
Switchként? Mondhatni természetes.
-
woodworm
veterán
Szerintem az adblock nagyobb terhelést okoz, mint az ésszel beállított transmission. A 1043ndv1-esben gyengébb soc van és azon minden további nélkül futott a 200-300 torrent seedben és az egyre korlátozott letöltés.
Visszafelé gyakorlatilag folyamatosan vitték 200-300kB/s-os sebességgel. Így egy hónapban visszament fél TB egy olyan előfizetéssel, ahol pár Mbit volt a feltöltésem. -
woodworm
veterán
Elég régen elérhető már hivatalosan is a hardveres és szoftveres flow offloading openwrt esetén. A linkelt oldalon pedig már előtte letölthető volt rendszeresen néhány egyedi build.
A gond inkább már az lesz, hogy azóta az újabb kernelekkel a vas nem fog bírni a régebbiek meg esetleg biztonsági problémákat vetnek fel. Ami még viszonylag friss az a 19.07.3-as stabil kiadás.
ar71xx
ath79 -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #16498 üzenetére
GO TO OpenWrt topic
-
-
-
woodworm
veterán
válasz
baandii #15240 üzenetére
Ezek nem sokat mondanak, nagyrészt a portok elméleti tudását szemléltetik. Régebben nézegettem teszteket, beszámolókat hasonló készülékekről és nem volt kiugró teljesítménybeli különbség a routerekhez képest. Pl. valahol láttam random olvasási és írási sebességet, az még ennél is kevesebb volt, gondolom kisebb méretekkel mértek.
Tapasztalatból adódó választ kaphatsz az s905-ös topikban. Ha még utána is nagyon keveselled a sebességet, akkor gyanakodhatsz másra. -
woodworm
veterán
válasz
Headless #11164 üzenetére
"Ez csak kíváncsiság miatt is...
...de konkrétat nem találtam róla."Kulcsszavak: webdav, dropbox, mount, openwrt. Valamelyik tp-link vagy az openwrt topikban volt róla szó.
(#11170) wwenigma
Menet közben jön meg az étvágy, hamar ki lehet nőni egy ilyen céleszközt. Egy j1900-as celeron, sem árban, sem fogyasztásban nincs messze ezektől a kütyüktől. Ha valaki nem nulláról indul, táp+ház van a környéken, akkor a teljesítménye sokáig elég lehet. -
woodworm
veterán
Nem kell feltétlenül airprint kompatibilisnek lennie, az már plusz lépés, elég a cupsot telepíteni openwrt alá.
-
woodworm
veterán
válasz
donmackó #10587 üzenetére
Én inkább erre gondoltam:
" How does it work? Are you really installing 3800+ printer drivers on my phone?
No, we aren't. Your document is sent to our render server farm, together with information about your printer. Our server processes the document and sends back a version in the language of your printer. Your Android device (phone or tablet) sends this processed version to your printer via your local network. Of course the transfer is https encrypted and the documents are never stored on our servers (the processing is in memory)."
Nincs ezzel gond, a router általában egy szolgáltatáson lóg, csak ne érje meglepetés az embert.
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #9753 üzenetére
"ha tényleg nem számít akkor miért tanácsoljátok mindenkinek hogy formázza ext4-re az ntfs-es hdd-jét?
"
Az elérhető sebesség szempontjából nem mindegy a fájlrendszer típusa. A routerre csatlakoztatott hdd fájlrendszerét nem látják az ftp, samba szolgáltatás mögött a kliensek. Na, ebből a szempontból mindegy, mert windows alatt sem kell a ext3/4 miatt külön program, csak a hdd pc-n használatakor.
-
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #9746 üzenetére
Az ext3/4 openwrt-re vonatkozik, nem? Vagy az újabb fw-k tudják a gyáriban is?
-
woodworm
veterán
válasz
Gyurka6 #8093 üzenetére
Nem, sokkal könnyebb lenne elismerni, hogy az ipdns-nek vannak olyan időszakai, amikor jó beállítás mellett is jön hibaüzenet. Mikor először beállítottam állandóan kaptam a maileket, már majdnem agylobot kaptam, mert szinte karakterenként ellenőriztem és nem működött mégse. Mérgemben hagytam a francba úgy, ahogy volt. Egy idő múlva elmaradtak a levelek, kíváncsiságból bejelentkezve látom, hogy szépen frissít a rendszer. Könnyű ezt userhibának minősíteni, de elég misztikus.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
krealon #7350 üzenetére
A cdc modul nem erre való?
Tehát nem az eszközhöz kell a routerre támogatás, hanem a protokollhoz igazodik mindkét eszköz és a probléma megoldva. Másként nehéz magyarázni, hogy működik a dolog.
pl. nálam a 10.04 ubuntu frissítés nélkül is működött az egy éves készülékemmel. -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #7269 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy bruteforce-szal jutnak be, hanem azt kérdeztem, hogy mi van, ha ezt a sebezhetőséget próbálják kihasználni.
Laikus vagyok, de nekem az jön le a cikkből, hogy ott van gond, ahol a titkosított kapcsolatra az openssl felsorolt ágait használják és itt a bankokon kívül érintett lehet az openwrt is mondjuk a luci kapcsán. -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #7267 üzenetére
Többen kaptunk már bruteforce támadást. Gondolom a kérdező(k) arra kíváncsiak mi történik, ha a bruteforce helyett ezt a sebezhetőséget tesztelik rajtunk.
-
woodworm
veterán
Emlékeim szerint suste kivételével nem sok panasz volt, mindenki csak kérdezi. Nehéz eldönteni, hogy usb3, chipset vagy szoftveres a gond. Talán vargalex többet tudna mondani.
Az AA-val amúgy is van valami. Nekem ugyan 1043-asom van (v1.8), de 1 hónapnál tovább nem bírja, mert megeszi a magas load, míg az előző openwrt-vel futott 200 napnál is többet. A top kimenete szerint egyértelműen kommunikációs gondja van. -
woodworm
veterán
Gyári fw esetén kell hozzá a tp-link programja is, de ezt korábban már írták. Ellátogatsz a routered support oldalára, ellenőrzöd a támogatott nyomtatók listáját (akkor is érdemes kipróbálni, ha nincs rajta), letöltöd a print server utility-t és mellé elolvasod az útmutatót.
-
woodworm
veterán
A routerrel torrentezve nem fogod tudni kihasználni a sávszélességed, hamarabb elfogy a kraft. A 250+ torrent menni fog, csak úgy kell beállítani, hogy a torrentenkénti és a max. szálak mennyisége ne fogja meg.
Ha a mag szabályrendszeréről van szó, ott sem követelmény, hogy a 250+ torrent aktív legyen, csak megosztva kell lennie.
-
woodworm
veterán
"főleg annak tudatában, hogy a 130129-es verzióval semmi gondom nem volt."
Ha jobban működik, akkor van olyan indokod, ami feltétlenül megköveteli a frissebb fw-t? Ami fontos lehet az a sebezhetőség javítása, de az csak akkor érint, ha nyitva az admin hozzáférés a wan felé. -
woodworm
veterán
válasz
Hali1975 #4492 üzenetére
"ilyen hiba van a naploban"
Nov 17 17:51:03 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[22947]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:78)Nem tudom miért küldi ezt a hibaüzenetet, nálam tűzfalban tiltva van az udp forgalom, nem használok csak http trackereket.
"es meg neha neha a"
Tracker error: "Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)" (torrent.c:582)Ha ez a logban jelenik meg csak, akkor semmi gond. Ugyanúgy mint a script, 20 másodpercen belül küldi újra a kérést, a kapcsolat nem szakad meg. Lényegében ennyi a hibajavítás, szigorúbbra vették az újraküldés időközét.
Ha a kliensben, akkor nagy valószínűséggel le van terhelve a tracker és scripttel sem hoz jobb eredményt(#4489) kaciokos
"de nem lehet valahogy a Luci felületen a System / Scheduled Tasks alá bedrótozni valahogyan?"
Vargalex már írt rá megoldást.
Ha menet közben is akarod leállítani, újraindítani, sőt lehet tiltani az indulását, akkor init scriptre van szükséged. Ehhez mindenképpen ssh-n kell belépned. -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #4252 üzenetére
Közben én is próbáltam másik IP-ről, de addigra kaptál választ. Mindenesetre legalább rájöttem, hogy ubuntun automatikusan működik az usb tethering.
-
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #4236 üzenetére
Én így szoktam, a jelszót beírom, amikor kéri:
ssh root@192.168.1.1 -
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #4220 üzenetére
Hogy megjelenjen a rendszernaplóban, át kell írni a scriptet. Vagy ez változott?
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4193 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4119 üzenetére
Nem muszáj cserélni, fel lehet venni másodiknak is.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4116 üzenetére
Exroot van? Mert nélküle nincs értelme a frissítésnek.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4107 üzenetére
Általában a build készítésekkor a legfrissebb szokott bekerülni.
(#4104) kovigyuri
Mint Intruder2k5 is említi, átmenetileg fel kell venni forrásba a trunk repot. Lentebb linkeltem, hogyan kell működésre bírni. -
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4100 üzenetére
Az fw februári, a hiba május végén jött elő (nem a kliens hibája), a transmission fejlesztői 2 hónapja adtak ki olyan verziót, ami le tudja kezelni a hibát. Addig a scriptet használta az, akit zavartak a nem teljesített torrentek.
Ja, és igen, amit Intruder2k5 is említ, pár hete korlátozzák a kapcsolatok számát.
-
woodworm
veterán
válasz
Kicsirics77 #4096 üzenetére
Nem tudom az 1.1.5 mennyire különbözik az 1.1.7-től, én azon frissítettem a trunk repoból, egy fájlt kellett másolni/átnevezni ssh-n.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4094 üzenetére
Ez az ncore-os kapcsolat hibája, 2.82-re frissítéssel vagy egy scripttel orvosolható.
(#4093) cimp
Lentebb én is írtam, hogy nem tud egyszerűen eltűnni feladat a kliensből, és mint látható nem is ez történt. -
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4087 üzenetére
Elég drasztikus eseménynek kell történnie, hogy feladat tűnjön el a transmissionből. Biztosan bekerült és el is indult?
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4081 üzenetére
Szerintem ezt mindenki mással indokolja, valamiért te is gondolkozol rajta. Nálam nem a remote gui az alapértelmezett torrent kliens, még ha éppen fut is, sokkal egyszerűbb egyetlen mentéssel indítani a letöltést, mint menteni, majd kliensből indítani.
A torrents mappát a kliens használja, ha abba .torrent fájlt raksz, nem érzékeli, ha törölsz, keresni fogja, nem erre való.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4079 üzenetére
A Transmission fülön:
Figyelt könyvtár(aut. indítás): bejelölöd
Figyelt könyvtár: /mnt/transmission/watchHa csatolva van hálózati meghajtóként, akkor ebbe a könyvtárba kell menteni a .torrent fájlokat. A böngészőben meghagyom az alapértelmezett metódust a kattintásra és a "Link mentése másként..." szoktam használni. Windows alatt a Mentés másként ablak fix könyvjelzőibe bedrótoztam közvetlenül a watch könyvtárat.
-
woodworm
veterán
válasz
vadászcsiga #4076 üzenetére
1. Ha remote nélkül akarsz letöltést indítani, a watch könyvtárat használd. Előtte a config felületen ellenőrizni kell, hogy engedélyezve van-e. Nekem linux és windows alatt is folyamatosan csatolva van a meghajtó, amit azonnal indítani akarok, ide mentem.
-
woodworm
veterán
válasz
.:Secur:. #3948 üzenetére
Gyári fw-re nem fogsz torrentklienst rakni. Openwrt-re kell ehhez cserélned, erre épül vargalex fw-je is.
-
woodworm
veterán
válasz
.:Secur:. #3945 üzenetére
Mivel torrentezni szeretnél és ahhoz jó lenne swap partíció is, szerintem a legjobb megoldás üres hdd-vel kezdeni vargalex formázó felületén keresztül. Ha nem az van a routeren és ennyire nem értesz hozzá, kezdésnek a legjobb lenne arra váltani.
mégsem, csak meg kell inni azt a második kávét.
-
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #3891 üzenetére
De a 20 másodperces mindig sikerül, gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint a script. Ha a tracker késése miatt nem sikerül az announce, 20 másodpercen belül ismétel. Mióta a 2.82 működik nem volt pirosodásom, az oldalon stopped jelzésem és minden seed időm és mennyiségem elszámolásra került. Csak a tracker újraindulási időszakokban van kivétel.
Egyedüli hátrány a megduplázódott announce kísérletek száma lehet. Úgy látszik terheli a vasat. -
woodworm
veterán
Debugra állítottam a transmission logolását, mivel a 2.82 megoldja a response hibát és a remote felületen nincs is róla visszajelzés. A logban viszont látszik és ha magas a loadom, akkor a log tele a response üzenettel, majd a 20 másodperccel későbbi ismétléssel.
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx III - Xxxxx Xxxxx.xxx Scrape error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response) (announcer.c:1282)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx III - Xxxxx Xxxxx.xxx Retrying scrape in 20 seconds. (announcer.c:1291)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx 2 - Xxxxx Xxxxx.xxx Scrape error: Tracker gave HTTP response code 0 (No Response) (announcer.c:1282)
Oct 9 19:30:50 transmission-daemon[2499]: xxxxxxxx xxxxx 2 - Xxxxx Xxxxx.xxx Retrying scrape in 20 seconds. (announcer.c:1291) -
woodworm
veterán
Igaz, hogy nekem 1043-asom van, de ugyanezzel a problémával küzdök. Nálam is jelen van a francia IP-ről kezdeményezett tapogatózás, sokáig arra gyanakodtam. A gyengébb vas miatt már 2 feletti loadokat mutatott a top kimenete. Érdekes módon a tegnapi magos tracker újraindulás után visszaesett 0.3-0.6 közzé. Most arra tippelek, hogy a régóta meglévő kapcsolati nehézség miatt (bármi is okozza), a transmission (2.82, script nélkül) jóval több erőforrást foglal le az announce során (nálam kb. 150 db).
Rosszfelé tapogatózom?
-
woodworm
veterán
válasz
woodworm #3815 üzenetére
Kiegészítésképpen annyit még hozzátennék, hogy egy fórumos megjegyzés alapján úgy tűnik csak UDP-re vonatkozik a tiltás. Tehát amelyik kliensben meg lehet tenni, ki kell kapcsolni az UDP tracker használatát. Transmission esetében nem találtam ilyen opciót, de a beállított portra a tűzfalban letiltottam a kimenő UDP forgalmat. Mindenesetre működik így is.
-
woodworm
veterán
Én frissítettem 2.82-re és script nélkül is működik rendesen. A system logban látszik néha a response hiba, de a transmission szépen lekezeli és sem a kliensben nem pirosodik be, sem az oldalon nem ugrik át stoppedre.
Ez a korlátozós jelenség 1-2 hete van. Mivel nekem folyamatosan fut, nem is észleltem, mert eloszlik az announce. Csak többek visszajelzése után kezdett enni a fene és próbálkoztam. Ha odanyomsz 40 torrentnek egyszerre egy tracker frissítést, nem fog megvédeni a script sem, 5 percre elérhetetlenné válik az ncore. Mindeközben egy proxyról viszont simán böngészheted az oldalt. -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #3813 üzenetére
Nem vagyok szakember, de valahol korlátozva van az egyidejű kapcsolatok száma. Ha ~35-nél több torrent próbál egyszerre jelenteni a trackernek, akkor az az IP kap 5 perc bant. (Próbálgattam, 31 még ment, a 36 már elérhetetlenné tette az oldalt.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged