Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
doberman
senior tag
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést az alap kérdésekért, de most tanulom még ezt a routert.
Egyelőre a gyári fw van rajta.
Szerettem volna kipróbálni a média szerver funkcióját. Kapott egy pendrive-ot. Ezen van egy film.
Ezt szeretném Wifi segítségével a TV-nl nézni.A TV-ben nincs wifi és usb csati. Jól gondolom, hogy ehhez kell egy... mi is?
Próbáltam egy Orion 5400-as DVD lejátszóval és egy tp link tl-wn722N-es usb adapterrel de semmi.
A lejátszó nem látta.A kérdésem az lenne, hogy mi is kellene nekem a router és a tv közé, hogy ez működjön?
Tudom láma kérdés, de most tanulom még.
köszönöm
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3995 üzenetére
Thx!
Működik.
Felment a vargalex.
Hát ez rengeteg mindent tud, most konfigurálom.
Tuti lesz majd 1 két kérdésÜdv.
-
válasz
zsolt320i #3994 üzenetére
Szia!
Használd webes felületen a webrevert firmware-t!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3989 üzenetére
Szia!
Kösz az Infót!
Valamiért nem tudok frissíteni dd-wrt-ről vargalexre.
a következőt próbáltam:
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-04/19/194655_zmh936ucvicwi3nu_ddwrt_flash.png
de nem működik.
putty-val csatlakozok a routerhez
a tmp könyvtárba sikerül belépnem, de letölteni nem tölt le semmit a:
wget hhttp://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.binMi lehet a gond?
Üdv
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #3991 üzenetére
És ha igen? [link]
Na jo, nem, csak jo lenne ha nem izombol oldana meg a procija hanem hardverbol, ha mar tudja.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #3989 üzenetére
Frissitesrol nem tudsz, hogy varhato mostanaban? Igaz most gargoyle-t forgattam rá forrásból, de jobb lenne egy friss vargalex.
Bár HW nat azért hianyzik.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3987 üzenetére
Vargalex bildről hol találok leírást?
-
-
MrSealRD
veterán
Kábelen nézz rá a UPC sebességre. Azon ki kell jönnie. (Cat5e kábel legyen legalább) Ha ezen sem jön ki akkor azzal is lehet valami gond...persze az előbbi problémától függetlenül.
Amit linkeltél az alapján sajnos a rosszabbik forgatókönyv van érvényben. A 2,4Gz-en működő n-es eszközök is visszalépnek g-s szintre ha van a kliensek között g-s...a router visszalépteti a kapcsolatot...
Ami érdekes lehet, ha átállítod n-only-ra. Így csak n-es kliensekkel tudsz csatlakozni...viszont így rendben kell lennie a sebességnek is...Ezt szerintem még nézd meg, mert csak ezután lenne érdemes bármi mással próbálkozni.
Az 5Ghz-et ez nem érinti, mert ott elve csak n-es jöhet szóba...A vargalex-et feltenni ugyanolyan egyszerű mint a gyárit frissíteni. Visszatenni a gyárit, szintén ugyanúgy tudod...
-
zsolt320i
senior tag
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3983 üzenetére
g+n: Sajnos lehet, hogy akkor sem ok:
[link]
"An 802.11g network has a best-case useable bandwidth of around 25Mbps. 802.11n can move this up to anywhere between 50 and 100 Mbps. But if any 11g clients are also actively using the same radio on an 802.11n router, throughput for both will be reduced by more than half."Ha sem a Viber, sem a FreeVoip nem ment hibátlanul pont a routercsere után, ott én nem a programokra gyanakodnék.
Nekem 3G-n teljesen jók ezek. Szóval eltérő tapasztaltaink vannak, úgy látom.Kismillió sebesség és jelszint tesztet csináltam mindkét frekin, de nem nagyon mentegettem el őket. De legalább megismertem a lakást ilyen szempontból.
Úgyhogy ami kérdéses nekem, az az adapterek kérdése, illetve az open-wrt szükségessége.
Mennyire egyszerű visszatenni a gyári fw-t utána?A modemsebességre a UPC-s topikban már érdeklődtem, de sokra nem jutottam. Lehet, hogy ennyit tud a net, végül is a garantált megvan. Vagy lehet, hogy a kábel, esetleg a laptop a hunyó?!
(Inkább az aggaszt, hogy wifin csak megközelíteni lehet ezt, max közelről. Majd még megnézem, hogy kábelen mi jön ki a router-ből.) -
MrSealRD
veterán
Igen a nagyobb százalék a jobb. Mobilon van a Channels fül. Ott rendezi csökkenő sorrendbe. Itt a gépen annyira nem egyértelmű a felület szerintem. Legalábbis nekem nem volt annyira, mint mondjuk a telefonon.
Szerintem ez a g+n mixed mode lehet... Nos, a g-s 54Mbps...abból talán 30Mbps a max amit ki tud jönni. De nem tudom, hogy a gyakorlatban ez hogy működik. Ha eszközönként tudja kezelni a g-s és n-es módot, akkor ok.
Voip: Igen-igen arra gondolunk...A technológiai oldalról nézve vitán felül áll, hogy a sávszélesség elég kellene, hogy legyen. Ha nem volt jó valami akkor vagy a beállításokkal volt valami, vagy esetleg a programmal...
Az utóbbi időben próbálgattam a lehetőségeim és mobilneten keresztül viber,gtalk hívások elég gyatrák voltak, pedig minden más okés volt...
A legjobb az lenne ha minden eszközzel egyenként csinálnál egy speedtestet, hogy a netből mennyi jön át...
2,4-en is illetve 5Ghz-en is.Ha van laptop, vagy mobil, az azért lenne jó, mert több ponton is tudnád mérni a sebességeket...
Bár én nem értem, hogy a 120-as UPC-ből, miért csak 70 jön ki?
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3981 üzenetére
Igaz, ott a nagyobb %-os a jobb? Csak mert azon meg több AP-t ír, mint a kevesebb %-osokon. Vagy figyelembe veszi a jelerősséget is? Mert akkor stimm a dolog.
A képen a nagy narancssárgát ne vedd figyelembe, az pár percenként ugrik fel, amúgy kis jelszintű. Csak nem értem ezt a dolgot. Egy nyomtató is be szokott ugrálni.
Bár közben korábban linkelt cikkben olvasom, hogy ha g-s eszköz is megy, az felezi az n-es sebességet. Vegyünk adaptert a régi laptopokba is, ahol nincs szükség gyors netre, hogy a többi gyors lehessen?
Voip: Az adatkeret fogyna el.
Ha meg arra gondoltok, hogy a net elég neki, akkor nem. Tegnap kb használhatatlan volt a wifi voip-re. Sajnos -90 dB körüli a jel a szobámban, de itt a legnagyobb a szórás, van, hogy jó. -
MrSealRD
veterán
Az inSSIDer mobilos verziójában van konkrét csatorna rangsor.
Hát a kép alapján nem tudok túl sok biztatót mondani... Hiába veszel több/erősebb antennás routert, ha a környékről bezavarnak...
Amit én tapasztaltam, hogy a vargalex fw-vel nálam sokkal stabilabb lett a wifi. Igaz én itt ülök a routerrel, de átjön a 20/10-es net.
Amit Edenyke ír az egyébként teljesen jogos érv. Ha a voip a fontos, pl viber, skype...stb akkor annak 1-2Mbit is elég lehet többnyire...
-
KMT
addikt
válasz
MrSealRD #3975 üzenetére
Igen, azt használtam. Arra még nem jöttem rá, hogy hogyan ajánl, de a fenti logikám alapján megvan egy normális csatorna. Csatolok képet. Nem tudom, hogy a progi bugos-e, de van néhány hálózat, ami időnként felvillan -90-ről -25 dB köré (lásd kép, a windows nem mutatja ezeket sose)...
Arra is rájöttem, hogy jobb nekem a 20-as szélesség, kevesebbet lóg bele más hálózatokba. Az adóteljesítmény is maximumon van.
Mindegyiken próbálkoztam (g, 2.4n, 5n). A g-s eszközökkel a legrosszabb, ezekkel rosszabb mint volt, többnyire. Ez törvényszerű?
A 2.4 és 5 GHz pedig valóban helyfüggő, hogy hol a jobb. Nálam lassabb az 5-ös, jelben is kb -10 dB a másikhoz képes.
Igen, n-es telefonnal is, ezzel a leggyengébb a jel.
-
krisi047
senior tag
Szia! Köszi, ki is próbáltam. Gyári firmware van a routeren, és a TP Link USB Printer Controllerrel megy a kis gagyi Samsung lézernyomtató szépen. Viszont próbáltam az okostelefonokkal is, de nem látják. Próbáltam megadtam manuálisan az IP-t és a 9100 portnak, de sajnos így sem megy. Valakinek valami ötlet?
-
MrSealRD
veterán
Üdv,
Érdemes megnézni egy programmal, hogy mi a helyzet nálad a wifi hálózatokat illetően. pl inSSIDer
Mert ez értékeli a csatornákat nem csak konkurens hálózatok de az átlapolások szempontjából is.
Érdemes megfontolni azt a csatornát amit a program ajánl.Ha ezen túl vagy akkor érdemes még a router beállításokban a 20 vs 40 Mhz-es csatornaszélességgel próbálkozni, valamint az adóteljesítményt maximumra állítani.
Kérdés még, hogy g-s vagy n-es wifi hálózat van beállítva? 2,4 vagy 5 Ghz-en próbálkozol? Utóbbi estén a hatótáv rövidebb lesz mint az előbbi esetén...
Telefonnal is próbálkoztál?
-
KMT
addikt
Sziasztok!
Egy 11g-s tp-linkről váltottunk a sebesség reményében erre a router-re. A gond az, hogy kb nem lett jobb. Ugyan közvetlen közelről tud 30-40 Mb/s-ot (a kb. 70-ből; ennyi jön ki a 120-as upc modeméből...), de néhány fallal arrébb ez sokat gyengül, 10-20-ra, de a nagyobb baj az, hogy nem stabil, van hogy alig van meg a pár Mb/s. Főleg telefonon rossz, ami viszont kb anyagi kár, ha emiatt nem használhatom a voip-t...
Szóval két fő probléma van:
1. Közvetlen közelről sem tudja a "bemenő" sebességet átvinni.
2. Távolról sokszor rosszabb mint volt.A csatornákkal már játszottam, most talán jobb egy kicsit, ritkábban használhatatlan, mondjuk hogy megtaláltam a legjobbat. Ugye itt jól gondolom, hogy ha több csatorna is foglalt, akkor inkább azt válasszam, ahol a többi netnek alacsonyabb a jele?
De hogy lehetne a fenti problémákon segíteni? Ezeken segíthet egy open-wrt firmware? (Sajnos nem értek hozzá, nekem jó lenne a gyári is.)
Ahogy olvastam, a gyári antennák cseréje nem biztos, hogy segítene.
+ Egyelőre egy usb-s tl-wdn3200-vel néztük az egyik gépen. Jobb lehet egy drágább, de PCI-s kártyával, pl egy ilyen 4800-zal?
Vajon számít annyit a több antenna? (Ráadásul hosszabbítóval az usb-snek még a helyzetét is lehet változtatni.) -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Nekem is WDR 3600-asom van.
Feltetettem rá a DD-WRT legutolsó kiadását, de sajnos nem tudom, hogy lehet megosztani egy ntfs-re formázott vinyót, hogy lehet dlna szervert rá tenni és hogy lehet torrentezni vele.Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm!Üdv.
-
trance89
őstag
nem mondtam, hogy a fal mellett vezesd el, átfúrni (esetleg ismerőssel átfuratni) a falat és elég egy pár méteres lankábel
nekem is a 15m-es az egész lakásunkon át húzódik, értsd 3 falon keresztül (az egyik egy 30-as fal), ha kerülgettem volna, még a 30m sem lett volna elég -
stigma
addikt
válasz
trance89 #3969 üzenetére
Mint általában szoktam pontosítok, mert a wifi és tv légvonalban 5 méter, és közte van egy betonfal.
Sajnos ha kábeleznem kellene és szépen fal mellett elvezetnem akkor szerintem egy 15 méteres UTP kábel kellene hozzá, illetve ennek elhelyezése is blamás mert ajtó mellett van/lesz.
De lehet első körben megpróbálom egy kábeles megoldást ami olcsóbb, aztán ha nem lesz jó akkor max lesz egy plusz kábelem.
Nézegettem a Sticket , gyáriban max az enyém létezik , más 5ghz-s sticket meg elvileg nem eszeik meg a Tv-m ahogy utánaolvastam.
Köszönöm a segítséget.Célom amúgy egy 1080p-s sima film lejátszása ami ~15GB környékén szokott mozogni.
-
trance89
őstag
attól függ mekkora lenne a max fájlméret amit néznél a tv-n, ha szóba jönnének nagyobb 1080p anyagok akkor inkább wdr4300
de persze csak akkor ha veszel mellé egy normális 5ghz-es stick-et is, ez pedig nem is annyira olcsó, enélkül semmi értelme cserélned
a másik kérdés az, hogy tetszeni fog e a tv-dnek a wifi stick, mondjuk ennek utána lehet járni google-n hogy esetleg melyik 5ghz-es stickeket szereti és akkor nem érhet meglepetés
viszont ha csak 5m a különbség akkor miért nem a kábelt választod? nekem a lakásban 2db wdtv van, egyik 5 másik 15m-es lan kábellel rádugva a routerre, 100x jobb mintha wifin csatlakoznék töredéke akkora sebességgel, ha van hova elrejteni a kábelt akkor sokkal inkább ezt ajánlom, fillérekből meg tudnád úszni
kábelen pedig csak egy 100mbit-re képes lejátszóval/tv-vel is akadásmentesek a 30-40 gigás 1080p anyagok -
stigma
addikt
válasz
woodworm #3965 üzenetére
Igaz, de gondoltam egy próbát megérne igaz plusz költség lenen egy új router, de hosszútávon megérné szerintem. Amúgy néztem tesztet, hogy ha wifin küldöm ki az adatot mennyire "eszi meg " a router és sokszor elég durván befagy a router oldala amire nem enged be.
Stick is N-es, 300-as, ami a Tv-be van dugva.
Azért köszi a gyors hsz-t. -
stigma
addikt
Hi, érdeklődnék i mit mond a köv. héten tervezem router cserét 3600 vs 4300-as Tp-linket. Oka a DLNA jobb kihasználhatósága miatt.(illetve a több wifi-s kapcsoldás miatt is(telefon,laptop,tablet...))
Jelenleg egy Tp-link 941nd-s routerem van 720p-s filmeket szoktam stream-ni, mert az ég nem akad, 1080p-nél már gondok vannak. Stream wifi-n keresztül megy egy N-es USB kulcson át.
Segítséget abban kérném elég lenne a kistesó (3600) vagy inkább a 4300-t vegyem?
Routerre egyenlőre max nyomtató lenne usb keresztül kötve , stream távolsága 5 méter, amin belül 1 betonfal van.
Esetleg tapasztalatokat kérnék ha van valakinek Sony Bravia TV-je mennyire kompatibilis vele az 5Ghz-s támogatottság, frekvencia?(látja/nem látja csak a 2.4Ghz-t)Segítséget előre is köszönöm.
-
.:Secur:.
tag
válasz
vadászcsiga #3959 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Mindenkinek. -
cimp
senior tag
válasz
.:Secur:. #3958 üzenetére
Na ott a lényeg vadászcsiga válaszában. Csak nem akartam én írni (mert az lesz, hogy csak kötekszek egész nap, pedig dehogynem), hogy nem ártana elolvasni a blogot, aztán célirányosan rákeresni itt a topicban (meg a testvér router topicjában ebben lehet több mindent találsz) ami nem világos, és aztán kérdezz bátran. Hidd el még akkor is lesz kérdezni valód. Saját magadnak is időt takarítasz meg, arról nem is beszélve, hogy ötleteket kapsz a mások kérdéseiből meg kínlódásaiból.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
.:Secur:. #3953 üzenetére
Igen a gyári grafikus feluletrol indítsd (tplinklogin), a factoryt használd, mentes nem kell a tplink oldaláról letölthető a gyári fw ha mégsem tetszik. Az egész folyamat kb 2 perc.
Nagyon fontos hogy mielőtt kérdezel olvasd át a vargalex logout cikket és ertelmezd mert gyak az alap kérdésekre ott a válasz. -
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3952 üzenetére
Ez nem lesz egyszerű.
-
tag
válasz
Intruder2k5 #3952 üzenetére
Nekem melyiket kell használnom? (gyári routerem van) factory vagy sysupgrade?
Biztonsági mentést vagy valamilyen mentést a mostani gyári firmware-ról hogyan készíthetek?
(hogyha elrontok valamit ne kellejen az ablakon kigórni pl.)
Az új firmware telepíthető a "grafikus felületen" is? 192.168.0.1 -
-
-
woodworm
veterán
válasz
.:Secur:. #3948 üzenetére
Gyári fw-re nem fogsz torrentklienst rakni. Openwrt-re kell ehhez cserélned, erre épül vargalex fw-je is.
-
woodworm
veterán
válasz
.:Secur:. #3945 üzenetére
Mivel torrentezni szeretnél és ahhoz jó lenne swap partíció is, szerintem a legjobb megoldás üres hdd-vel kezdeni vargalex formázó felületén keresztül. Ha nem az van a routeren és ennyire nem értesz hozzá, kezdésnek a legjobb lenne arra váltani.
mégsem, csak meg kell inni azt a második kávét.
-
tag
válasz
nyikszi #3933 üzenetére
Láttam nem kevés leírást ezekhez, de valaki belinkelne esetleg egyet vagy elmagyarázná egy teljesen béna kezdő emberkének? Kérdéseim: Nem ronthatom el a dolgot? (ha elronthatom, hogyan csinálom vissza, hogy minden jól működjön?) Szájbarágósan kérném a leírást. Pl. csak simán be kell dugnom az USB portba a külső HDD-t? Nem fog róla semmi letörlődni? Ilyen kérdéseim is vannak.
-
Lacics25
aktív tag
Elnézésedet kérem, a kirohanásomért, de konkrétan 2 hete olvagatok ebben a témában, elejétől olvastam az ide vonatkozó topikokat, de ezzel kapcsolatos leirást csak nagyon felületeseket találtam. Ellenben a kérdést számtalanszor feltették, választ azonban nem találtam.
Hamu fejemre!
-
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3936 üzenetére
Nem érzem, hogy kioktatás lett volna. Annál konkrétabbat nem hiszem lehetne írni, hogy NE UGYANABBA a könyvtárba csatold!
Az is konkrét volt szerintem, hogy keress rá EBBEN a topicban MERT MÁR LE LETT EGYSZER ÍRVA! hogy UUID alapján hogyan kell intézni ugyanezt.
Például ITT!!
3mp volt rátalálni! -
woodworm
veterán
-
Lacics25
aktív tag
-
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3934 üzenetére
Te ezt teljesen komolyan gondoltad, hogy mindkét hdd-t ugyanabba a könyvtárba akarod csatolni!!!!????
Egyébként meg már írtam egyszer, hogy keress rá az UUID alapján csatolásra. Biztos, hogy volt róla szó, mert én is az alapján csináltam anno. De ne zsvarjon meg ez két külön dolog. Egy, hogy nem csatolod ugyanabba a könyvtárba, másik, hogy UUID alapján csináld mert nem biztos, hogy minden indulásnál at 1TB-s lesz az sda és a másik az sdb. És akkor gebasz lesz. Jobb esetben csak felcserélődnek, de rosszabb is lehet. -
Lacics25
aktív tag
Jóreggelt mindenkinek! Újra belevágnék a második HDD csatlakoztatásának. Az eddig összegyűjtött tapasztalatok alapján a következőket tettem: WDR3600 router, wargalex féle rendszer.
1 TB-os HDD aktív, megfelelően működik.
500 MB HDD a még szabad usd portra bedug.
Webes felületen "sdb" kiválasztva, 1 opcióval formázva. - kész - ujraindítás - Eredmény: 1 TB HDD aktív, OK.
Csatolási pontok - hozzáadás - engedélyezés - Eszköz: /drv/sdb2 (476811 MB) - Fájl rendszer ext4 -csatolási pont - /mnt - mentés - vissza - mindkét hdd engedélyezve
Mentés, alkalmazás után visszaáll az eredeti állapot! 1 TB HDD aktív, semmi több!
Mit rontok el?
A 2680-as hozzászólás alapján kellene /mnt átszerkeszteni? Ezt hogyan tudom megtenni?
Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam! -
tag
Sziasztok!
Biztosan leírta már valaki előttem de szeretnék 100%-ra biztos lenni a dolgomban mert a router tökéletesen működik és semmit nem szeretnék elrontani mert az előző routerem is a kukában végezte.
WDR3600-am van és szeretnék hozzá csatlakoztatni egy küldő HDD-t, hogy ne a gépemet kelljen járatnom a torrentezéshez hanem csak ezt a kis HDD-t. Kérek mindenkit pontosan írja le és teljesen analfabéta módon.
A routert be tudtam üzemelni nem mintha nagy feladat lett volna a következő gombra kattintgatás.
Kérlek segítsetek!!! Privát üzenetben várom válaszaitokat. Köszönöm előre is, üdv. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Android-os telefonról és iPhone-ról szeretnék wifin keresztül nyomtatni egy Samsung ML2010 nyomtatóval. Elvileg kompatibilis a routerrel, a kérdés, hogy az okostelefonokkal működik-e? Van egy Tether nevű alkalmazás, de egyrészt nem nagyon derült ki számomra mit is tud, másrészt egyelőre nem kompatibilis a 3600-tal, majd csak későbbi firmware update-tel.
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
A tegnap vettem én is egy ilyen routert.
1.3-as rev-je.
Melyik a legújabb, nem régi ez?
Hogyan lehet megnézni a gyártási dátumot?
Szeretnék torrent klienst rá rakni, lehet?Zsolt
-
BullZeye
veterán
2,4GHZ-en nálam ugyanolyan erős, mint az előző 642G volt, 120 méterre lévő buszmegállóba tökéletesen használható még 3/2mbittel az otthoni net.
Viszont laptopnál 1 nap után újra felcsatlakoztam volna, és nem látta/manuálisan sem akart csatlakozni, ez mennyire normális? Kezdjek aggódni miatta? Router restart segített, de ez nem lenne egészséges, ha újra kéne indítanom a routert állandóan. (gyári legújabb FW)
-
cimp
senior tag
válasz
Lacics25 #3923 üzenetére
Miből gondolod, hogy csak az újonnan rádugottat csatolja és a rajta lévő dolgok nem látszanak? Szerintem semmit nem csatol és az üres csatolási ponton lévő nagy semmit látod. Ha több HDD-t akarsz csatolni akkor UUID alapján szoktuk mert az indulás pillanatában nem garantált, hogy mindíg ua. lesz az eszköznév (sda, sdb.....) Keress vissza van róla hozzászólás itt a topicban. LuCI-ban a Rendszer - csatolási pontok alatt lehet ezt intézni. Eléggé egyértelmő az a 3-4 mező amit ki kell tölteni.
-
Lacics25
aktív tag
Üdv a hozzáértőknek! Remekül működő rendszert sikerült beállítani a segítségetekkel. Örök hála! Tovább szeretnék lépni. Van egy NTFS külső Hdd-m. Filmekkel, egyéb mentett anyaggal. Hogyan tudnám ezt csatlakoztatni, a még szabad USB-re, és azután ezt csatolni a rendszerhez? Ha lehet, mindezt Luci-n, mert az SSD valódi kihívást jelent számomra. Köszönöm!
-
ajani
aktív tag
Az enyémen gyakorolhatsz, ha szeretnél
Valamiért az xbox360 wifije nem tud csatlakozni a routerhez. A gyárival nem próbáltam, nekem is egyből ment fel vargalex firm-je. Azt azért kitapasztaltam, ha visszaveszem a sebességet g+n-ről g-re akkor jó, de azt meg ugye a többi eszköz miatt nem akarom
Hozzáteszem, a 1043-assal ment simán (természetesen az is vargalex-szel) -
trance89
őstag
de az az érdekes hogy pár napja amikor még fentvolt a vargalex fw és telefonnal (nexus 4) próbáltam rácsatlakozni ugyanúgy ledobott, aztán már vissza se jött a wifi, ekkor csak a repeater módban üzemelő 741nd volt rácsatlakozva és azt is ugyanúgy levágta
a nexus 4-ben pedig messze nem realtek hálózati chip van hanem qualcomm (már egy ideje övék az atheros) ami elég jól teljesít és az 5ghz-et is tudja -
suste
veterán
ugyan ez volt/van a 1043-mal is, így biztos, hogy itt is ez van
nem olvastam utána, de lehet ezért is van ekkora router árkülönbség az egyes márkák (és wifi chip) között
1043-nál a legtöbb panaszkodónak realtek cucca volt , és ezt nem szerette
próbálta valaki akinek baja van a wifivel azt a 3 + sort beilleszteni a wifi konfig részbe? -
chab7
addikt
válasz
doberman #3916 üzenetére
Ezt most már én is alátámasztom, mert lehet emlékszik még valaki mikor tavasszal panaszkodtam én is a wifire, miközben a régi edimax-al meg jó volt. Azóta lecseréltem a laptopot amivel teljesen jól működik a tp-link is. A régi laptopot pedig édesanyám örökölte meg. A lakásban egyébként is tágítottam a szórást a régi edimax routert is rákötve a tp-linkre. A régi laptop erre csatlakozik és így minden jó
Probléma kikerülve, de azért akkor is ott van a háttérben, hogy a régi laptop vevőjével vacakol(na) a tp-link. -
-
kerxy
őstag
válasz
Intruder2k5 #3912 üzenetére
Köszi, mindjárt utána nézek!
Más kérdés: Miért lehet, hogy csak a 2.4Ghz-es hálózatra tudok rácsatlakozni? Van usb stickem, ami viszi az 5ghz-et is (wdn3200), de csak az előbbit látom vele!
-
-
kerxy
őstag
sziasztok!
most készülünk beállítátani egy ilyen routert, nincs ehhez egy első hsz, vagy valami ahol bővebb infók vannak pl, hogy milyen fw-t érdemes felrakni vagy external-root ilyesmi?!
üdv
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem macera. Csak nyilván fdisk-el kell partícionálni, mkfs-el formázni, majd jöhet a következő:
mount -t ext4 /dev/sda1 /tmp/overlay
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /tmp/overlay -xf -
sync
umount /tmp/overlayMajd be kell állítani a Mount Points-nál ezt a partíciót /overlay-ra és mehet a reboot.
Persze me lehetne csinálni webes felületen is, de valami teljesen általánosra kellene kitalálni.
(#3908): ezt én is megnézném, de nekem sincs XBOX-os ismerősöm.
-
suste
veterán
válasz
trance89 #3904 üzenetére
na akkor ez gáz
ezek szerint ua a felállás, mint anno a 1043-nál
én ott nagyot szívtam, ezzel meg szerencsém volt/van
ezek alapján félek majd újítani
mondjuk nem nagyon vágyom nagyobb wifi sebességre, így hogy nem a laptoppal torentezek, és a 20Mbites netem is bőven elég (forgalom grafikonok alapján még ezt sem használjuk ki, pedig lógunk rajta páran) -
trance89
őstag
itt is írtak róla páran és a wdr4300 topicban szintén ami ugyanez a hardver, ezenkívül egy rakás külföldi fórumon írkodnak erről a hibáról
nekem nagyon úgytűnik, hogy ez valami hardveres hiba lesz mert sokaknál hibátlan bármelyik openwrt fw, másoknál pedig összevissza dobálja a wifit ugyanazzal a fw-el, mint nálam is, és persze 1.3-as rev ami elég új
tegnap olvastam egy 1 hónappal ezelőtti hsz- t itt egy hasonló cipőben járó egyénről aki megreklamálta és kapott is egy újat helyette de az ugyanúgy szar volt, szóval elég sok a defektes verzió -
-
Lacics25
aktív tag
válasz
Lacics25 #3897 üzenetére
Nos Uraim, addig nyomogattam keresgettem, míg találtam egy olyan opciót, hogy alapértelmezések visszaállítása. Törölt mindent config-ból és helyreállt a rendszer. Most már ezen kapcsolatot használom. Wifi él, minden rendben. MOST csinálok egy biztobsági mentést. De ne ijedjetek meg, még jövök értetlenkedni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hyundai, Kia topik
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest