- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- ASUS notebook topic
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
Egy dolog nem nagyon kerek számomra... a Málna lanon lóg a routeren, azon fut a Home Assistant és annak ugye látnia kellene a "vendég" hálózaton csatlakozott okos eszközöket... Erre kellene gondolom egy forgalmi szabály a tűzfalon(?) A Málnának adok fix ip címet - ami mondjuk amúgy is hasznos, de hogy írom bele a forgalmi szabályba, hogy a "vendég" hálózaton lógó bármi tudjon csatlakozni ehhez a főhálózaton lévő iphez? Ebben tudnál nekem segíteni? Köszönöm
-
katona.jozsi
aktív tag
A szolgáltatóira nem látok rá. Hogyan tudnék ránézni? A Tplinken a Lan 192.168.1.1/24 Egyáltalán végez a digis ZTE címfordítást vagy van rajta tűzfal? De jó lenne tudni.
Bocsi, hogy ilyen láma vagyok.
Amúgy PPPoE a használt LAN protokoll, így úgy sejtem a digis csoda csak egy bridge, semmi több.
-
katona.jozsi
aktív tag
Értem és köszönöm Nektek. Sajnos a legújabb OpenWrt már "nem erre az eszközre való" az általatok leírt okok miatt.
Amúgy elképesztően kényelmes, hogy néhány kattintással meg lehet benne mindent csinálni, amire szükség lehet és nem kell konfigurálni manuálisan, ergo rengeteg időt spóroltál meg sok embernek. Az Asus A65CP routerr-e vagy valami értelmesebb router-re nem lesz suste-féle 19.07.0x based-rom?
-
ludnik
tag
-
-
galaxys80
veterán
A ti (suste) firm-eteken a DLNA probléma volt.(Mint utána olvastam ez openwrt probléma lehet [link]) Percek teltek el mire felismerte a TV a DLNA szervert. A gyári fime-en ez szinte azonnal megtörténik.
Hogy ez a BT - 2.4ghz zavar megvolt-e nem tudom. Valószínűleg nem.Még délután megpróbálok egy factory resetet vagy egy régebbi frim-et feltenni. Aztán ha semmi nem segít akkor lassan itt az ideje egy router cserének azt hiszem.
-
galaxys80
veterán
Valóban félreértés lesz, akkor itt. Én a routerben a luci/ dhcp menüben fixáltam le az eszközöket. A klienseken éppen, ezért nem is állítottam be semmit. (Gondolom ez a megoldás, így rendben van)
Akkor magyarán jó az, hogy 100 és 250 közötti címekre fixáltam mindent ugye?
De így viszont mi a garancia arra, hogy a router nem oszt ki például a mobiltelefonnak, olyan címet, ami le van fixálva más eszköznek? Vagy ilyen nem történhet meg? -
-
-
galaxys80
veterán
Igazad van. Én kevertem a dolgokat.
Én csak fix ip-t akartam adni a NAS-nak. (Luci - DHCP/DND - statikus bérletek)
Természetesen a dhcp tartományon (100-150) kívülit állítottam be.
A NAS-on nem találtam egyébként dhcp bekapcsolási lehetőséget. Anno a médialejátszónál is mindent így csináltam és az látszik a DHCP bérleteknél. Gondolom ott máshogy működik ez,mint a NAS-nál.Vagy úgy kellett volna, hogy a NAS-on automatikuson hagyom az ip-t és csak a routeren fixálom?
Van egyébként jelentősége? -
-
divan
őstag
Azt is elolvastam, de sajnos ezután is maradtak bennem kérdőjelek, ezért kérdeztem.
"A firmware-ból elérhető a factory, illetve sysupgrade verzió.
A factory a gyári firmware, illetve DD-Wrt cseréjéhez szükséges, OpenWrt frissítéshez a sysupgrade verzió használandó."
"A factory firmware felrakására gyári firmware esetén a webes felületről van lehetőség."
Tudom, aki benne van, annak ez teljesen egyértelmű, nekem nem. Nekem gyáriról kellene OpenWrt-re frissíteni. Én úgy értelmeztem, hogy nekem a factory verzió kell. De már elbizonytalanodtam. Sőt most már úgy gondolom, hogy a sysupgrade kell. -
divan
őstag
Első lépésben arra gondoltam, hogy a vargalex féle firmet teszem fel. Az "Első lépések, rövid leírás" link sajnos 404-es hibát dob, ezért inkább kérdeznék. Gyári firm van rajta, csak felrakom egy penre a letöltött fájlt, és betallózom a "Firmware upgrade" oldalon? Mintha olvastam volna, hogy előtte kell egy "factory reset" is. Jelenleg Digi500-as net van, hamarosan Digi 1000-re vált. Ha csak switchnek, és AP-nek használnám tudom használni a teljes sávszélt?
A fő router egy Xiaomi Mi Router 3G lesz. -
vargalex
félisten
Ez nem teljesen így van. Csak akkor van hatása, ha fel van téve a
wget-ssl
csomag. Ha nincs, akkor mindegy, hogy beállítod-e azuse_curl
-t 1-re. Ugyanis a script először megnézi, hogy van-ewget-ssl
. Ha van és azuse_curl
értéke 0 (0 akkor is, ha nincs beállítva), akkor azzal végzi a műveletet. Ha nincs, akkor már nem számít azuse_curl
értéke, a feldolgozási sorrend a következő:- curl
- uclient-fetch
- wget (busybox, vagy egyéb) -
Rick4
félisten
Közben meglett, mivel visszagondolva a tegnap előtti éjjelre rájöttem, hogy ezt hamarabb találtam, mint hajnal 1, az előzményekben is ott volt. [link], feltettem, a sebesség visszatért. Ne kérdezzétek, miért van így, nem tudom...
Alulról nézve visszadobtam a régit, utána feltettem vargalex legfrissebbjét, majd mikor meglett ez az 1 éves kiadás, azt is, közben méricskéltem. Nem tudom, miért van így... Nekem jó lenne a legfrissebb, de látjátok, lassú valamiért.
Ez magáért beszél: [link]
-
losslessonly
csendes tag
Szia!
A vendéghálózatos beírásoddal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Más típusú routerek érintettek, de openwrt van mindkettőn (BB).
DIR600B6 dumb AP üzemmódban és egy 1043NDV2, ezen jön be a net.
A DIR600B6-ot szeretném ellátni vendég wifivel. Végigcsináltam a beírásod alapján, wifi kapcsolat van, de a netre nem látnak ki az eszközök.
Végig csináltam ezt is, hátha:
https://blog.doenselmann.com/gaeste-wlan-auf-openwrt-access-point/
De ugyan úgy nem látnak ki a wifi-n lógó eszközök, csak a vezetékes eszközök, amik ezen a routeren lógnak.Van esetleg erre az összeállításra (dumb AP guest wifivel) egy működő javaslatod? Nekem jelenleg több ötletem nincs
-
BullZeye
veterán
Persze, viszont biztos van aki 10 eszközzel használta gyári FW-el, aztán váltott OpenWRT-re, és vagy előjött hiba, vagy nem
Ha jön 2 ember, hogy rosszabb nem lett azonos körülmények között, akkor az egy pozitív visszacsatolás
Ha jön valaki is azt mondja 5 eszközöm van, és eddig langyos volt, most szinte forró, pedig még csak azt csinálom vele amit eddig, akkor hagyom a fenébe.
Wirelessen meg lóg jó pár kínai vacak (Xiaomi yeelight égők, 2 xiaomi telefon, xiaomi gateway) Akkor ne váltsak?
-
BullZeye
veterán
Persze, csak ha az emberek 99%a hiba mentesen használja a gyári FWt, és minden második embernek ledobálja a wireless eszközeit az openwrt véletlenszerűen, akkor egyértelmű, hogy melyik stabilabb.
És ha jól sejtem azért itt nagyobb tapasztalattal bírnak a felhasználók (5+ év), mint amennyi infót szereztem pár óra olvasgatás után.
-
HekkerTeam
csendes tag
-
TIT
veterán
Több klienssel próbáltam és nagyon hullámzik pl.200megáról lemegy hirtelen 100-ra,néha a vinyó nem bírja,viszont máskor igen...elég érthetetlen.
A tp-linkre gondoltam az árelszállással mert 25-tól láttam,d-linket láttam 15-ért igen csak azzal 2007-ben (valami 100-as tipus volt 6 ropiért)megjártam mert 1 hét után nem hozott be pár oldalt,kiderült a router volt a hibás,aztán adsl-nél volt d-link modem ami állandóan szakadt,de fw.frissítés után jobb lett.
3600-ba is 128Mb van csak a proci 1 magos és 600Mhz körüli.Strezi: Nem tudok szerezni kölcsönbe de már gondolkodom,hogy kéne venni hiába 8 éves az alaplap.
Megnézem router nélkül aztán kiderül. -
georgeh
tag
-
Wajk
addikt
-
baandii
senior tag
köszi, lehúztam a hdd-t a routerről és a 9092/System/resets alatt nyomtam egy samba vissza állítást...hátha így jó lesz
-
-
donmackó
addikt
Átlag Jóskát amúgy sem valószínű hogy törni fogják, ezért szerintem felesleges is aggódni. Én is 3 tp-linket használok (2db 3600 + 720n mindegyiken wpa2), mégis csak a fő 3600-at (gargoyle) frissítettem, mert egyéb bugot is javítottak benne. Ja és amég el nem felejtem, ott a sok szolgáltatói hgw (upc t-home stb.). Ott sem valószínű hogy annyira megfogják erőltetni magukat hogy javítsanak valamit is (a upc még az intel puma6-os hibát sem hajlandó elismerni).
-
tzol
tag
Hm.. Ott még van 64Kbyte. Ennek csak elégnek kell lennie pár karakter átírásához még akkor is, ha egy nagyobb memóriablokkot tárol el.
overlayfs:/overlay 576.0K 512.0K 64.0K 89% /
Megnéztem az /overlay/mnt/ -ot és ott egy 810byteos bináris fájl van csak.
Biztos vagy benne, hogy az overlay kevés? -
Indiant
addikt
Nem a centizés a lényeg, de... a 250-ből már a router miatt veszítek -20Mbps-t, de ez még viselhető.
Viszont a 180 elfogadhatatlan. A Vlan miatt nem jó a gyári és az 1043v3-at akarom leváltani a 5Ghz wifi opció miatt. Valahol már találtam HW nat bővítést lede-hez, de még tanulnom kell az alkalmazásához.
Az openwrt meg az esetleges asterisk megoldáshoz kellett volna.
ui.: lede-vel a 226 is megvan (már a fast-path-al, pedig nem is tudtam róla)
donmackó: köszönöm, kipróbálom. -
baandii
senior tag
én értem mit mondasz, hogy egyik helyről a másikra másoljam át általam indítva a filmeket. a meghajtókat is latom azzal sincs gond
csak én úgy szerettem volna és lehet nem fogalmaztam pontosan, hogy az egyik helyről a másik helyre másolástt ne nekem kelljen elindítani hanem automatikusan történjen. vagyis a luciba a transmission beállításoknál a "befejezetlen fajlok mappába" beállítom a felcsatolt hdd-t, a "letöltési könyvtár"-ra meg ahova a végleges filmek kerülnek a box útvonalát amire 2 tb-os hdd van dugva. így amikor a felcsatolt hdd-re lejönnek a filmek automatikusan átmásolja a 2 tb-os hdd-re.
amúgy nem győzőm hangsúlyozni de köszönöm az eddigi segítségedet neked és Headlessnek is
-
baandii
senior tag
az ok hogy a router arra a hdd-re akar menteni ami fel van csatolva mert én is arra akarok.az a baj hogy ami most fel van csatolva hdd a routerre és amire tőltök kicsi nem fér rá sok film, csak egy átmeneti letöltési helynek szántam amiről utána átakartam mozgatni a filmeket a végleges helyükre egy 2 tb-os hdd-re ami a boxra van csatlakoztatva.
erre kéne vmi megoldás.
egyszerűbb lenne az életem ha letudnám formázni a boxra dugott 2 tb-os hdd és felcsatolni a routerre hogy arra töltsek de nincs egy másik 2 tb-os hdd amire átmasoljam addig az anyagokat amig a másikat leformázom...
-
Headless
őstag
Azt ne várd, hogy dlna-n nézze, egy olyan, aki kodihoz van szokva, én sem dlna-zok 3-4 éve... Főleg nem egy olyan, aki 4k-s anyagokat akar nézni...
A hálózati megosztást kéne csatolni kodiban és kész... Persze ha a lejátszó csak wifi-s és tényleg 4k-s anyagok vannak, akkor mozgatni kell mindenképp...
-
baandii
senior tag
foggalmam sincs hogy a flash elfogyott e mert nem tudom hol kell megnézni
az átmozgatást úgy gondoltam hogy Letöltési könyvtár: /Libreelec/hdd2/MX3-TORRENT/TRANSMISSION-download
akkor rámegyek itt a 9092-ben az umount-ra és annyi? törlődnek a transmission beállítások? mert akkor tiszta lappal kezdeném...mert így már nem enged elérési utakat változtatni ahogy te is írtad
-
baandii
senior tag
readme-k elolvasva gui telepítve
, most működik minden kivéve egy dolgot. a hdd-re ami a boxra van rákötve nem akarja átmozgatni a filmeket, a lucin próbáltam másik mappát megadni de nem lehetett nem engedi, mentem alkalmazom a jobb alsó sarokban az ikonra kattintva, újra indítas is volt. a filmek lejönnek a routerre felcsatolt hdd-re de onnan sehova...
nem lehet ezt a transmission részt resetelni? vagy mi a megoldás...pedig már látom a fényt az alagút végén
-
baandii
senior tag
igazad van egyszerűbb lenne ahogy mondod csak annak idején azért lett az ext4 csak egy pár gigásra meghagyva mert arról át lettek mozgatva a filmek egy 2 tb-os hdd-re ami a boxra volt rákötve...most szívesen leformáznám a 2 tb-os hdd-t de nem tudok 2 tb filmet átmásolni sehova amíg leformázom...ezért gondoltam hogy jó lenne ha az átmozgatás működni a kis ext4 hdd-ről ami fel lett csatolva...
ha ezt: /Libreelec/hdd2/MX3-TORRENT/TRANSMISSION-download bemásolom a transmission beállításoknál a "Letöltési könyvtár" sorába akkor jó lehet
a "Befejezetlen fájlok mappája"-ba meg ezt /mnt//MX3-TORRENT/TRANSMISSION-incomingakkor a routerre kéne rádugnom a 2 TB-os hdd is ami most a boxra van rákötve és amire a filmeket akarom átmozgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Google Pixel topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged