- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amazon Kindle
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Van egy TP-Link WDR3600-as routerem vargalex féle firmware-rel. Szeretném visszatenni a gyári firmware-t, ehhez ugye bootload-er mentes kell, de a TP-Link oldalán csak bootloader-es tölthető le. Emlegettek itt a fórumban úgynevezett vágott gyári firmware-eket, amiből ki lett szedve a bootloader, de nem találtam linket, hogy mégis honnan tudom letölteni. A vargalexről a webes felületen szeretnék visszatérni a gyári firmware-re.
Köszi a segítséget! -
sanzi89
addikt
How to find the hardware version?
For example: V1.6 = V1Tehát a te V1.5-ös routeredhez is a V1-es firmware tartozik.
-
sanzi89
addikt
Arra volna igényem, hogy ha egyszer beállítom, működjön normálisan. Eléggé fel tud kúrni, mikor este leülök a TV elé, hogy megnézzek egy részt valamiből, de a routert hegeszteni kellene egy fél órát, mert nap közben valamikor megmakkant.
2008 óta használok routert torrentre és fájlmegosztásra, és akkor még kicsit más világ volt, kellett szenvedni parancssorral meg az Oleg-gel rendesen, mégis ha az ember beállította ment hibátlanul. Ez a negyedik routerem, ami ezt az igényt elégítené ki, és érdekes módon csak ezt akartam már párszor apró darabokra törni. -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #9044 üzenetére
Én ennél a routernél már semmi se lepődök meg.
De már meghozta a futár a Mikrotik 1W-os cuccát, jövő héten rendelem a J1900-as Cerkás lapot, és építem a Home szervert. Ezt pedig szétverem... -
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #9042 üzenetére
Van extroot, de ugyanazt a jelszót használtam a routeren, mióta megvan. Plusz ha lehúzom a HDD-t, és resetelem akkor se enged be többet. Mindegy, formázom az extroot-ot, de lehet lementem róla a 800GB-nyi cuccot, és formázom az egészet.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
Megint megy a szopás ezzel a szarral. Volt egy kis felújítás, így csak a router volt bedugva, amikor kellett a net, a rákötött HDD nem volt bedugva. Most kész minden. Összedugom csak a routert, bekapcsolom, belépek az admin felületre, minden ok. Összedugom a merevlemezt, bekapcsolom, szépen felcsatolja, de nem indul el semmilyen service. Nyomok rá egy reboot-ot, azóta nem tudok belépni, azt mondja, hogy rossz a jelszó, holott egymillió százalék, hogy jó. SSH-val ha csatlakozok Connection refused. Mi a túrót csináljak vele a reseten kívül, hogy nem kelljen - már milliomodjára - elölről kezdeni az egész konfigurálást?
-
sanzi89
addikt
Kicsit kacifántosabb a sztori. Otthoni régebbi TP-Link meghalt egy áramcsapástól. Átmenetileg hazahoztam albérletből az ASUS WL-500g-t. Miután a biztosítótól megkaptuk a pénzt, vettem ezt a TP-Linket. Utána pár napra kötöttünk T-Home-os szerződést, amihez adtam WiFi-s modemet, otthonra a többieknek bőven elég volt, a 3600-as polcon pihent. Albérletből hazaköltöztem, közben cseréltem RT-N16-ra, így rövid ideig az üzemelt. Otthon nekem már kellett a torrent miatt valami kis cucc, és a TP-Link-nek szavaztam bizalmat, az ASUS-t eladtam. Sok hetes-hónapos próbálgatás után meguntam, eleinte élt bennem a remény, hogy van/lesz hozzá valami fix, és jó lesz. Nem így lett, hoppon maradtam.
Ha eladnám tuti nem vennék még egyszer TP-Linket, de jelenleg nincs ilyesmibe invesztálható anyagi forrásaim, szóval marad ez. Működget, de jóval a várakozásokon alul. -
sanzi89
addikt
20MHz-en ha a szobában vagyok lényegesen lassabban tudok másolni a routerről, így a 40MHz muszáj. Plusz, ha nem tudja a router a 40MHz-et, akkor megint vissza jutunk oda, hogy szar...
Az országkóddal, dbm értékekkel régebben játszottam, de semmi különbséget nem tapasztaltam, plusz itt a fórumon is azt az információt kaptam, hogy teljesen felesleges vele bohóckodni, semmit se ér.
Kérlek mielőtt válaszolt valamire vedd a fáradtságot, hogy megnézed a kommentem, ott az inSSIDer kép, hogy egy WiFi hálózat sincs a közelben ami zavarhatna.@kali
"többször leírtam/leírtuk már, hogy miért nem illik összehasonlítani a csak 2.4 GHz kontra dual band routereket/eszközöket"Tehát akkor igaz az a megállapítás, hogy a Dual Band eszközök WiFi-je gyengébb, mint egy sima n-es 2.4GHz-es routeré? Mivel ezt így nem nagyon reklámozza senki...
"a moddolt firmware sem szolgálhatna viszonyítási alapul"
Gyári firmware-rel se volt erősebb a router WiFi-je, már ha ez számít most valamit.
"szívesen megmutatom neked"
Nagyon köszönöm a segítségedet, de ez rajtam nem segít.@vargalex
Elvileg az enyém még korábbi verzió, kék ledes amit nem érint a probléma, egyszer már kiveséztük itt régebben.@Mindenki
Most lehet azt gondoljátok, hogy kötekedni jövök ide, pedig nem. Egyszerűen szeretném, hogy végre működjön az eszközöm normálisan - mint a kommentekben látható másnak - csak ezeket az érveket, hogy "rossz beállítás", meg hasonló, amit a kolléga nyögött be nagyon okosan egyszerűen nem tudom elfogadni. Itt vagyok én, válaszolok mindenre, szerintem körül jártam a témát, és mégse jó. -
sanzi89
addikt
Ide vehetjük akkor az ASUS RT-N16-ot is, igaz teszt képen, de pár napig használtuk ebben a környezetben, és ott egyáltalán nem vettük észre, hogy ennyire bosszús lenne a WiFi használat, magyarul nem vettünk észre különbséget a WL-500g-hez képest. Én hülye eladtam, hogy mennyire modernebb cucc ez a TP-Link.
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #8296 üzenetére
Kérlek, Mester taníts!
Kliensek:
- ASUS M51VA Intel Wireless WiFi Link 5100 ABGN
- Acer E1-531 Broadcom BCM4313
- Acer E1-531 Intel Centrino Advanced-N 6205
- Nokia E52
- Lenovo A850
- Amazon KindleOtt, ahol régen az ASUS WL-500g Premium V1-el volt stabil Wifi, az új routerrel nincs vagy szakadozó a jel, bármelyik klienssel nézem.
Ha már nálad van Mester a Mindent Tudás Szent Grálja, kérlek Tanítsd az itteni "hülyéket", hogy mégis miként kell beállítani a WiFi-t, hogy legalább annyit tudjon, mint a lassan 6 éves régi router.
-
sanzi89
addikt
Egy másik fórumban olvastam az alábbi kommentet:
"Nekem a HD filmek akadoztak, de nagyobb pufferméretet adtam neki (kb 30 másodpercet), elindulás pár másodperccel tovább tartott, de aztán egyszer sem akadt meg egy film sem..."
Ugye nekem visszatérő probléma az .mkv fájlok akadozása TV-n. Ezt a puffer méretet hogyan tudnám állítani vargalex rendszer esetében?
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #8048 üzenetére
Nem, minden a "szokásos".
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #8046 üzenetére
Köszi, akkor még próbálkozok.
Egyébként arra van valakinek ötlete, hogy miért ugrál össze-vissza a WiFi másolási sebessége a routerre kötött HDD-ről? 3 különféle gépről, 3 különféle WiFi kártyával próbáltam, földrajzi elhelyezkedés ugyanaz - router melletti szobában - a jelerősség kb 60-70dBm mindegyik gépen, a másolás sebessége 2 és 5MB/sec között ugrál. Más WiFi nincs a közelben. Borzasztóan zavaró...
-
sanzi89
addikt
Az normális, hogy vargalex firmware-rel gyakorlatilag használhatatlan az 5GHz?
-
sanzi89
addikt
Alap esetben a 3389 a távoli asztali kapcsolat portja, de ajánlott megadni más, kevésbé ismert, egyedi külső portot. Például van mondjuk egy no-ip dinamikus dns címed: sajatszerverem.no-ip.com és mögé kitalálsz valami saját portot, például 33891, ekkor Windows-ban a távoli asztali kapcsolathoz az alábbit kell megadnod: sajatszerverem.no-ip.com:33891 . A routeren meg beállítod, hogy a kívülről érkező 33891-es port hívását irányítsa át a távoli asztali kapcsolattal elérni kívánt, belső hálózatin lévő gép 3389-es portjára.
Igaz ez egy WDR4300 felülete, de gyakorlatilag ugyanígy néz ki a gyári 3600-asé is: -
sanzi89
addikt
Van arra valamilyen megoldás, hogy a Transmission RSS feed-ből töltsön torrenteket?
-
sanzi89
addikt
Valaki árulja már el, hogy mitől lehet az, hogy a router WiFi jel szintje adott helyről adott géppel -85dBm, egy reset után pedig visszaáll -60dBm-re? Semmilyen változás nincs, csak a router reset. A környéken - inSSIDer szerint - nincs konkurens 2.4-es WiFi és 1(!) falat kellene átlőnie a cuccnak. Egy Intel és egy Atheros kártyával szerelt laptop lenne a kliens, de csak a szenvedés van vele, mióta beüzemelten ezt a szemetet.
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
Dadan01 #7927 üzenetére
Én is kontaktoltam a Samsung-gal, az alábbi információkat kaptam:
HU002@#samsung :
Természetesen nincs kizárva a működése, viszont a kompatibilitást az windows környezetben használt szoftveren keresztül támogatjuk.
XYZ Sándor :
Egyéb DLNA szabványt használó eszközzel akkor természetes, hogy nem működik a lejátszás?
HU002@#samsung :
Igen.
XYZ Sándor :
Köszönöm a választ! -
sanzi89
addikt
A régi ASUS WL-500g Premium V1-hez, ami G-s. De a pár napig teszt jelleggel itt üzemelő ASUS RT-N16 is többet tudott, az n-es. Miért ne hasonlítsam G-shez? Nem az n-es szabványnak kellene jobbnak lennie sebességben és lefedettségben is?
Csatornák full üresek, konkrétan nem látok más Wifi-t, illetve néha egyet-egyet. Vidék, kertváros előnye. A gyári firmware-rel se volt jobb, de az sajnos nem alternatíva, ha jobb lenne akkor sem. Csak 2.4GHz-ről beszélünk, 5GHz be sincs kapcsolva. Rendeltem már eBay-ről egy Dual Band-es Wifi kártyát, de inkább csak kíváncsiság miatt. Ha megjön letesztelem az 5GHz-et is. -
sanzi89
addikt
Megnéztem, a router alján található matrica szerint 1.1-es, tehát az OpenWRT Wiki-t olvasva rajtam ez nem segít.
Továbbá valamiért nem tudom 27dbm-re állítani a Wifi erejét. Eddig ment, most nem. Régiónak Canada van megadva, 40Mhz-es csatornaszélesség. Bár az is igaz, hogy egy kummával nem volt erősebb a jel, mint 20dbm-mel, mindkét verzióban katasztrófálisan gyenge. -
sanzi89
addikt
válasz
hudyfiu #7901 üzenetére
"Valószínűleg az LNA chip vezérlő lábát a kék LED-es boardokon még fixen magasra húzták (azaz be volt kapcsolva az LNA), a későbbi hardware revíziónál pedig átkötötték a 18-19-es GPIO vonalra."
Jól értelmezem, hogy akkor az első, kék ledes verziókra nem érvényes, csak a későbbi zöld ledesekre? Mivel nekem kék ledes van még.
-
sanzi89
addikt
Hogyan tudnék frissíteni a vargalex firmware moduljait? Például a ffmpeg-t vagy a minidlna-t. OpenWRT-re elvileg van újabb verzió, de nem tudom miként tudnám telepíteni.
Valamint lehet-e kezdeni valamit a WiFi-jéve? Annyira szar, hogy nincs is rá szó. a másik szobában már szakadozik a hálózat. Channel tiszta, max 27dbm-re van állítva.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7823 üzenetére
A proci egy Intel T3000, a VGA a Mobile Intel 4 Series Express chipszetben lévő - egyébként egy ASUS K50IJ notebook -, Serviio-val való lejátszás közben a proci terhelés pár százalék, míg ha a gépen nézem Media Player Classic Home Cinema-val, akkor 38-40%, tehát nem hiszem, hogy Serviio-n keresztül nézve a gép csinálna bármit is.
-
sanzi89
addikt
válasz
Kicsirics77 #7822 üzenetére
Ugyanazokkal a fájlokkal próbáltam természetesen, volt köztük különböző bitrátájúak, felbontásúak, stb. Ami PC-ről megy, routerről nem.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7799 üzenetére
Közben bekonfigoltam egy ASUS RT-16-ot a legújabb Tomato-val és ugyanúgy akadnak a filmek teljesen logikátlanul. Volt, hogy semmi se ment, és akadt a film, utána a router párhuzamosan terheltem 1,3MB/sec letöltéssel és nem akadt, stb.
Úgy tűnik csak a TV-vel van valami baj, csak nem értem miért játssza le a fájlokat USB-ről és PC-ről... -
sanzi89
addikt
válasz
Rocko66 #7808 üzenetére
Ha nincs eszközöd csináld a következőt. A merevlemezhez tartozó kábelnek 2db USB dugója van. Az egyiknek adat és táp megy, a másikon csak táp. Amin adat és táp megy, azt dugod a routerbe, amin táp azt pedig aktív USB hub nem lévén egy mobiltelefon töltőfejbe - ha van - vagy egy asztali pc vagy notebook USB portjába. De figyelj oda, melyiket hova! Így biztos megkapja a számára szükséges áramot.
-
sanzi89
addikt
válasz
kaciokos #7792 üzenetére
Én is tesztelgettem tegnap kicsit a dolgot, többféle fájllal, többféle forrásból. Van ami hibátlanul ment, van ami kicsit akadt, van ami nagyon. Például - nem röhögni, csak teszt volt - egy 720p-s Barátok közt rész hiba nélkül lement, egy rész Family guy egyszer vagy kétszer akadt meg, egy rész Big bang theory kb 5 percenként akad meg, míg egy rész Trónok harca majdnem percenként megakadt. USB-ről minden fájlt hiba nélkül játszik, és PC-ről hibátlan a Trónok harca - a többit nem próbáltam -. Ahogy észrevettem nem csak a hang akad meg, hanem a kép is.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7777 üzenetére
Poli27 firmware-jével is beakad. Plusz valamiért csak IE-ben tudtam torrentet hozzáadni a Transmission webfelületén, Chrome alatt nem., de igazából ez mindegy is.
Kész, befejeztem, 2 napot kúrtam el a dologgal, úgy tűnik túl nagy elvárás 2014-ben nézni egy 720p-s mkv-t egy 150k-s TV-n egy jobbnak mondott routerrel.
-
sanzi89
addikt
Azért nem keverném ide a torrent beállításokat, mert torrent nélkül - értsd egy torrent se volt a transmissionben leállítva se - is akadt önmagában. Csak kíváncsiságképpen írtam mi történik, ha mellette fut a transmission, mivel itt többen írták, hogy akkor sincs gondjuk vele.
A keret egy Kolink USB3.0-ás cucc, benne egy 1TB-os WD Green 100/100-as HDD.
A videók nem sajátok, letöltött anyagok.
Délutánra szerváltam egy Raidsonic keret egy 80-as HDD-vel, egy WRD4300-ast meg találtam frissítést a TV-hez. Utána feladom és vagy visszatérek az ASUS-hoz (pedig ebben is csalódtam) vagy muszáj lesz építeni egy Home szervert és elfelejtem ezeket az egybe cuccokat.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #7752 üzenetére
Ma reggel teljesen újrahúztam a routert, újraraktam a firmware-t, de ugyanúgy akad a cucc.
A setup lépései - kérdés mi lehet benne a rossz? -
1. Jelszó megváltoztatása
2. HDD formázása
3. Transmission jelszó módosítás, egy torrent letöltése
4. miniDLNA bekapcsolása
És ennyiSzóval úgy gondolom ezen nem nagyon van mint elrontani.
Délután kipróbálom egy másik külső HDD-vel és kölcsönbe egy WRD4300-assal, kíváncsi leszek.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7741 üzenetére
Igen, tesztelt, gigabitet bíró Cat5e kábelen.
-
sanzi89
addikt
Beállítottam a routeren a miniDLNA-t a rákötött 1TB-os HDD-re. Egy teszt 720p-s mkv aminek 3950kbps-os a bitrátája meg-meg akad néha egy Samsung TV-n. Mellette semmi se futott, se torrent, se semmi, a terhelés 0.7-0.9 között mozog. Ezt nem kellene elbírnia a routernek?
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #7735 üzenetére
Nem akarom túlizgulni a dolgot, 90%-ban lanon megy a kommunikáció, csak a gyári max 72Mbps-es kártyát gondoltam, hogy lecserélem és utána akartam érdeklődni, hogy ilyen routerekhez milyen kártyát érdemes venni ebbe a laptopba, de akkor a válasz az Intel 6205 lett.
-
sanzi89
addikt
Értem. Tehát akkor értelmes keretek között miniPCI-e-es csatlakozóval a 300Mbps sávszél jelenleg az elméleti maximum? És ezt a sávszélességet választhatom vagy 2,4GHz-en vagy 5GHz-en?
@Intruder2k5
Ezek szerint jelenleg még úgy lehet értelmesen kihasználni a marketing max sávszélt, ha két routert kötök össsze WiFi-n keresztül? Router-kliens kommunikációnál a fenti 300Mbps a max? Most ugye ne vegyük az USB-s és asztali gépbe rakható modulokat.Mert ha így van ahogy mondjátok megveszem 2.5k-ért az Intel 6205 kártyát és megoldva a probléma.
-
sanzi89
addikt
Hát, hazudnék ha azt mondanám, hogy maradéktalanul értem amit írsz.
Egyáltalán fog-e működni az 5GHz a notebook-ba épített régi antennával? Illetve a notebookban csak 2 darab antenna csatlakozó van, így gondolom a 3*3 mimo kiesik, és csak a 2*2 mimo marad, vagyis ebben az esetben a legoptimálisabb esetben is 300+300Mbps az elméleti max sebesség? Valamint hiába kutatok, ilyen kártyát nem találok sehol, csak 300Mbps-es max sebességeset. -
sanzi89
addikt
Nem teljesen témába vágó kérdés, de mégis ide kapcsolódik. A WRD3600-hoz otthonra, meg egy WRD4300-hoz a melóhelyre vennék WiFi kártyát egy Acer E1-531-es notiba a gyári Broadcom BCM4313gn helyett. Ki milyen miniPCI-E kártyát javasol, amivel a lehető legnagyobb sávszél kihasználható és Dual-Band kompatibilis? Illetve hogyan kell elképzelni ezt, hogy 300Mbps 2.4GHz-en és 300 Mbps 5GHz-en? Vagy egyik, vagy a másik, esetleg szimultán működik mindkét kapcsolat, és duplázódik az elvi sávszél?
Egy Intel® Centrino® Advanced-N 6205 megfelelne eBay-ről? -
sanzi89
addikt
válasz
vargalex #4432 üzenetére
Köszi a választ!
A gyári se az igazi. 8 MAC cím fér egy oldalra, baznyák nagy betűkkel kiírva kb fél monitor. Én meg nyomogathatom vadul a Next-et, hogy végignézzem az összes MAC címet a listában. A Tomato ezekhez képest sokkal felhasználóbarátabb. De rövidesen RADIUS szerver lesz ebből, már megrendelve a vas, csak addig tesztelem ezeket a TP-Link cuccokat, mert ilyenekkel lenne kiépítve a Wifi mindenhol.
Vállalati cuccra nincs pénz, marad a SOHO eszköz, gondoltam ha okosítható, akkor megteszi. -
sanzi89
addikt
Én nem várok el semmitől semmit. Nem értek nagyon hozzá, de nem hiszem, hogy megoldhatatlan feladat volna a MAC cím mellé letárolni egy pár karakteres stringet. De elfogadom, nem tudja, akkor nem tudja, csak meglepődtem. Eddig kb az összes gyári firmware tudta ezt, a pár ezres vackok is, Tomato ezer éve, gondoltam ez csak nem kihívás. Sajnos tévedtem.
Most dübörög a gyári firmware, kíváncsi leszek a stabilitására. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #4421 üzenetére
Ezt találtam gyári firmware visszatevéssel kapcsolatban:
"A gyári firmware visszatehető webes felületen is, mivel jelenleg a 2 letölthető gyári firmware egyike sem bootloaderes."
Az, hogy bootloaderes vagy sem így derül ki:
"Gyári fw esetén letöltés után kicsomagolva a zip-ből, ha a nevében benne van a boot szó, akkor az nem jó!"
Tehát ezt nem lehet OpenWRT-re tenni webfelületről:
wdr4300v1_en_3_13_33_up_boot(130617).bin
De ezt lehet:
wdr4300v1_en_3_13_31_up(130319).bin
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #4418 üzenetére
A gyári firmware-ben lehet leírást rendelni a MAC filterhez, így szerintem kipróbálom élesben azt. Nagy kár az OpenWRT-ért. Admin felületen csak betallózom az új firmware-t és kész? Illetve stabilitás szempontjából mik a tapasztalatok a gyári szoftverrel?
@suste
Mert nem ez az eszköz a DHCP kiszolgáló. -
sanzi89
addikt
Köszi, felraktam, de ez se tud leírást tenni a MAC filter mellé. Vagy ezt az OpenWRT nem tudja? Őszintén elég nagy baki szerintem...
u.i.: A DD-WRT se tudja... Komolyan, állam koppan. Szuper router, 2013, Linux alapú csoda szoftverek és egy ennyire alap dolog nem megoldott...
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #4402 üzenetére
Még egy kérdés, hogy melyik verziót kellene felrakni. A vargalex firmware-re sysupgrade kell? Tehát gyárira raktam a vargalex verziót, és erre kellene a Gargoyle.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #4404 üzenetére
Köszi, megnézem!
Egyébként nagyon Tomato hiányom van, de már csak Linksys WRT54GL antikvitáson élhetem ki ezen igényeimet.
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #4402 üzenetére
Nem tudom mit csináljak.
Lehet visszarakom a gyárit, megnézem mit tud. Ha stabil, lehet nem buherálom. Az OpenWRT-nek ez a Luci felülete eléggé átláthatatlan számomra. Ez a Gargoyle teljesen új, nem tudom mennyire stabil és kipróbált cucc. A DD-WRT-t kellene még megnézni.
Bánom nagyon a Tomato-t, de az ASUS-ban nagyot csalódtam (3 routerból 3 ment tönkre - 500gP V1, 500W, N16). -
sanzi89
addikt
Most komoly, hogy a MAC filter listához nem lehet megnevezést/leírást adni csak a MAC címeket felsorolni egymás alá?
Illetve jól láttam, hogy nem támogatja a RADIUS szervert a vargalex-es OpenWRT?Valamint ha nem kell se torrent, se ftp, se semmilyen USB-s funkció, csak az alap router feladatok, de az jól paraméterezhetően és stabilan akkor milyen firmware a jó választás?
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #3809 üzenetére
Hallottam róla, csak nem akartam elhinni, hogy még mindig ez a gond...
-
sanzi89
addikt
Ilyen hibát az a Transmission a futtatott torrentnél:
Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)Mi lehet a gond?
-
sanzi89
addikt
Most nem leszek otthon két napig, nem tudom kipróbálni, csak elméletben. Elvileg a jelenlegi felállásnak működnie kell - sőt még a legeredetibbnek is, ha a Ciscoból nem hiányozna ez a bridge mód, vagy mi a túró - . Az lényeges volna, hogy a TP-Link funkcionalitása megmaradjon, amibe beleértem például a tűzfalat is. Egyébként miként szabályoznám melyik port legyen nyitott, melyik zárt és milyen irányból?
Következő kérdésem inkább elméleti, hálózati kérdés. Van két hálózat, az egyik legyen a 192.168.0.x, a másik a 192.168.1.x, a maszk 255.255.255.0, tehát külön hálózatról beszélünk. A fentiek alapján a port forward nem működik ilyen esetben - ez az alap probléma, hogy a Cisco mögötti Tp-Link transmission felületét valamint az FTP-t nem érem el kívülről - mit lehet tenni, ha én mégis át akarok járni a két hálózat között?
-
sanzi89
addikt
válasz
vargalex #2987 üzenetére
Azóta már reseteltem is. Gondolom az alapértelmezett beállítások jók.
Igen, csak egy eddig 5 perces dologgal szenvedek lassan 6. órája. Holnap 6-tól meló, én meg ezzel a szarral szívok.
Nem sok kedvem van újra beállítani, próbálkozni, szenvedni, perpill kivágni van kedvem az ablakon.
u.i.: Mindkét eszközt reseteltem, a TP-Link megkapta ugyan azt az IP-t a Ciscotól, de még mindig nem érem el böngészőből, pingre se jön válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Íme az új Android Auto!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest