- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Sziaaztok, lenne ket kerdesem.
Kiprobalnam a router wifi repeater reszet, hogy mennyire mukodik.Halozatok, wifi resznel toroltem a beallitasokat, felfedezes, kilistazta az elerheto szomszedos halozatokat, majd csatlakoztam a sajatomra (upc modemrol szorom most eppen a wifit), meg is van, tovabblepek, megadom az uj halozat parametereit es elinditom, telefon latja is, megprobal csatlakozni, de tobbszori probalkozas utan sem jon letre a kapcsolat.
Mi lehet a problema?Illetve az lenne a masik kerdesem, hogy alapvetoen majd a munkahelyre vinnem tesztelni a cuccot. A szobamban 3 halozat erheto el: az irodahaz nyitott wifije, a tesco nyitott wifije (de csatlakozaskor mindig kidob eloszor egy oldalra, ahol el kell fogadni a felteteleket) es a upc wifreeje.
Tablettel megy mind a harom halozat, de nagyon gyenge a jel, 10-15percenkent elvezti a tablet a halozatot, nagyon ritkan neha tovabb birja.
A cel az lenne, hogy a routert jobban oda tudom rakni az ablakhoz, erosebb az antennaja es stabilabb kapcsolatot tud letrehozni.
Szerintetek kivitelezheto?
A harom kozul melyikhez lehetne kapcsolodni? -
válasz
babose #10090 üzenetére
szia,
próbáld ki más/minden csatornán, hátha akadás van elérhető, azonos vagy szomszédos csatornákon forgalmazó idegen hálózatokkal.
ezzel az alkalmazással fel is lehet térképezni a környezetet; linkwwenigma; nem próbáltam még, hogy pontosan mennyit tud adott nat nélkül.
-
köszi a tájékoztatást, fel is húztam, előtte és utána is volt gyári visszaállítás, és végül bekonfiguráltam manuálisan, bár az előző firmware verzióval sem volt problémám, de kíváncsi vagyok erre is, meg ugye a hibajavítások...
bigrock; igaz, és wan <-> lan átviteli sebességben mutatkozik meg igazán a különbözet, nat esetén sokkal gyorsabb sebességre képes, átnyomja kár a digi gigás netet is, amíg nat nékül az 500-at sem.
-
bigrock
addikt
Az tényleg igaz, hogy OpenWrt alatt nincs hardveres NAT, csak a gyári firmware alatt ? Illetve ennek mi az előnye / hátránya ?
Köszi! -
ferob
őstag
Akik a gyári firmware-t használják, azok tudják frissíteni a routert, mert megjelent egy új verzió.
1. Added the support of TP-LINK Tether v2.0;
2. Added the sip alg;
3. Added a new login domain “tplinkwifi.net” for web-based management and "tplinklogin.net" is still available;
4. Added the support for multiplayer online gaming with XBOX;
5. Improved security mechanism;
6. Improved the UPNP module function;
7. Improved the RTSP ALG function;
8. Bugs fixed:
(1) Users cannot login by remote management in PPPoE connection;
(2) PS3 may not detect the router as a UPnP device;
(3) DynDNS does not update properly occasionally;
(4) Some minor issues with IPv6;
(5) The USB Storage is not accessible when "Access shared storage with password" is enabled;
(6) The sent packets of wireless statistics is always 0;
(7) Cannot play the file through media server if the name includes special character. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Fontolgatom, hogy veszek egy ilyen routert nemsoká. Jó az ára, tetszik külsőre, az ajánlott routerek közt van, és nem utolsó sorban megelégedéssel használok most is egy TP-Link (WR941ND) routert. De szeretnék a 120 Mb-os netemhez kicsit jobb routert, amin ki tudom használni rendesen a gigabit portokat. Valamint a legtávolabbi szobában lehet ugyan netezni, de azért érezhetően gyengébb a jel. Remélhetőleg ennek erősebb lesz a jele. De ha nem, nem gond, mert a jelenlegi routeremet felokosítom valami fw-el, és átteszem abba a szobába repeaterként. Valamint szeretnék majd egy HDD-t a routerre kötni, amolyan hálózati médiatároló gyanánt. 24/7 üzemben. Működhet a dolog? JÓ lenne persze. ha nem 1-2 MB/s-os olvasási/írási sebességre lenne képes. Vagy ilyen célra inkább egy különálló NAS-al jobban járnék?
-
Zirowe
nagyúr
Koszi.
Kozben viszont inkabb nyomtam egy factory resetet.
Viszont azota neha kabelen kinyomja a 120mbitet, neha max 50-60at, 2.4en pedig eloszor 30, majd lemegy 15 korulre, korabban volt 50korul is.Szerintem nem allitottam el semmit, mert minden ment vissza az elozo beallitasara.
Ip6 cuccok kikapcsolva.
Mi befolyasolhatja a net sebesseget? -
-
WASP26
csendes tag
S.O.S!
A problémáim következőek:
Vargalex 1.7. fenn,
Invitel kábel szolgáltató
DHCP beállítás mentésénél és alkalmazásnál, a router lefagy!?, csak reset után tudom elérni a 192.168.1.1-n a böngészőből.
Internetet nem is tudtam róla elérni!
Jelenleg a routert már reset után sem tudom elérni!
Valami ötlet, hogy elérjem a routert?
Ha ez sikerülne, hogy tudnám visszatenni a gyári firm.-t?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
donmackó
addikt
Most próbálkozok e szerint.
Csak a sima lan-lan összekötéssel (3. pont). De valamiért így nem érem el a LuCi-t. Fing-gal látom hogy ott van a hálózaton, de semmilyen service nem megy. Pedig ha menne már telóval be tudnék lépni. -
suste
veterán
válasz
donmackó #10072 üzenetére
jó lenne, ha kész lenne
sokat nem foglalkoztam még vele, nem is teszteltem
ha felmásolod valahova a "switch" fájl tartalmát (pastebin), vagy elküldöd, akkor ránézhetekarra még emlékszem, hogy volt egy elírás benne, és a uci set network.lan.ifname='eth0 eth1' helyett 3600-on az uci set network.lan.ifname='eth0.1 eth0.2' kellene bele
de sokkal jobban be lehet állítani vargalex leírása alapján luci-ban.... -
donmackó
addikt
válasz
vargalex #10070 üzenetére
És ha switch-re állítom, úgyis menni fognak rajta a szolgáltatások? Gondolok itt a torrentre, a kapcsolat logolásra , dlna, wifi stb.-re.
suste: Nem mozgok mélyen a hálózatok terén. Az általad készült :8081-es oldal switch beállítása nem jó? Csak mert még fenn van a vargalex test package, amit még a smartmontools miatt raktam fel. Úgy rémlik abban is volt valami router to switch vagy ilyesmi.
-
suste
veterán
válasz
donmackó #10069 üzenetére
pedig ez elég rossz megoldás, mert így minden routered feleslegesen NAT-ol, vagyis alapbeállításokkal az elölrébb lévők nem látják a következő routeren lévő eszközöket
ezért éred el csak https-en pl1: ha nem csinálsz mást, csak átállítod a 2,3,4... router LAN IP-jét, hogy egy hálózatba essenek, de ne legyenek egyformák (pl, főrouter= 192.168.1.1, többi= 192.168.1.2, 192.168.1.3, stb), és LAN-LAN dugod össze őket, majd rebootolsz velük, akkor minden eszköz az 1. routertől fog IP-t kérni
már lesz net a klienseken, de még nem teljes a beállítás
2: az ip-n kívűl még az átjárót és a DNS-t is meg kell adni, ami minden esetben a főrouter IP-je (pl:192.168.1.1)
3: és hogy teljsen kihasználd az eszközöket, át lehet tenni a WAN portot is a LAN interfészre, és így már lesz egy 5portos switch-ed
ehhez találsz itt vagy a 1043-as topicban a vargalex-es hozzászólásokban egy komplett leírást -
vargalex
félisten
válasz
donmackó #10069 üzenetére
Szia!
Az összekötést pontosan úgy értem, ahogy korábban írtam is, és most te is írod. Azaz LAN-LAN kösd össze őket. Előtte célszerű a WDR3600 LAN interface-ját a HGW által osztott tartományra állítani (pl. 192.168.0.2), illetve letiltani rajta a DHCP szervert (mondjuk OpenWrt alatt úgysem fog elindulni, ha a hálózaton válaszol egy másik DHCP szerver). Így minden eszköz a HGW-től fog IP-t kapni és mindenki egy hálózaton lesz. OpenWrt alatt még azt is megoldhatod, hogy a LAN interface-t is DHCP-re állítod statikusról, így neki is a HGW fog osztani IP címet. Illetve switch konfigurációval akár azt is megteheted, hogy a WAN port is a LAN-ban legyen, azaz így tulajdonképpen egy 5 portos switch-ként viselkedik a WDR3600 (ekkor természetesen már mehet a kábel a WAN portba is, hiszen innentől kezdve az is LAN).
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #10060 üzenetére
Sorry! Elbeszéltünk egymás mellett, csak azért írtam fő routert, mert ha jó lenne akkor a szolgáltatós hgw (upc-s TC7200) menne bridge-be. Hogy érted ezt a "kösd össze a két routert, hogy a csatlakoztatott eszközök egy hálózatban legyenek"-et? Ne a wan-ba menjen a hgw-ből a csirekebél, hanem a wdr lan portjába dugjam? És ha erre gondolsz akkor hogy fog ip-t kérni stb? Nem értek ehhez.Nálam mindenhol a lan-ból a wan-ba megy, pedig nem egy router van.
-
válasz
frostitualt #10066 üzenetére
Gyári szoftverrel hardver nat támogatással akár a Gbit-es netet is átviszi!
-
válasz
littleNorbi #10065 üzenetére
Gyári firmware-ben szerintem nincs, custommal megoldható! A gyári fw nem különbözteti meg a WiFi és a kábeles kapcsolatokat, tehát nem tudod az IP tartományokat szeparálni!
De továbbra is a másik, linkelt topikba tartozó téma!
-
frostitualt
tag
Új router-t kellene vennem, sokan ajánlották ezt a tipust. 240M-es net van 3 gép utp-vel pár telefon meg egy laptop wifivel (itt a sebesség nem fontos). Szóval utp-vel a routeben levő nat képes kiszolgálni a 240M-es intenetet? Mert ami van az 60M-nél megáll... A katalógus adatokat én is láttam gyakorlati tapasztalatra lennék kiváncsi.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10064 üzenetére
Köszönöm, bár ez elég macerás megoldás. Nincs valami olyan szabály, ami direkt a WiFi-re vonatkozik, vagy hogy a LAN osztott IP címek pl 192.168.0.100-192.168.0.150, a WiFi-n osztottak pedig 192.168.0.151-192.168.0.199 terjedjenek?
-
válasz
littleNorbi #10061 üzenetére
Szia!
A kliensek IP címét kösd MAC címhez (DHCP -> Address Reservation), és akkor adott kliensek IP címét tudod tiltani!
-
mzsombor
tag
válasz
littleNorbi #10061 üzenetére
És ennek miért ebben a topicban van a helye?
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-LINK TL-WR740N router, hogy tudom azt beállítani hogy egy adott web címet (pl www.facebook.com) letiltsak, de csak a WiFi-n keresztül? A router-re LAN-on keresztül kapcsolódó számítógépek pedig eltudják érni a Facebook-ot. -
vargalex
félisten
-
doberman
senior tag
az bizony édeskevés.... kell még hozzá:
kereső jobb felső sarok, mjpg-streamer beír, találatok, rögtön az első hsz: kb 4 csomag kellhet hozzá... ha nem vargalex van fenn.
lsusb: ez a usbutils része. terminálon kiadva kilistázza a felismert usb-s eszközöket. pl webkam..
telepítése vargalex alatt a szoftver menüpontban... terminálon: opkg install usbutils -
donmackó
addikt
válasz
vargalex #10051 üzenetére
Az sajnos még felejtős hogy ez legyen a fő router. Még mindig nem jöttem rá hogy mitől vannak a mikroszakadások, amiről már egyszer írtam. Addig meg sajna nálam ez így megbízhatatlan (online játszok, számít a stabil kapcsolat). Szerintem szimpla túlterhelés lehet (a kábeleket már többször cseréltem). De ezek szerint akkor elég hamar elérhető a 3600 vége. Anno a 720N simán vitt 3 pc-t (egyen csak a torrent ment) és változó számú wifi eszközt, és nem hasalt el. Ez meg pffff. Köszi a segítséget.
-
Dadan01
senior tag
Kicsit bénáztam, és emiatt a HDDmet újra fel kellene csatolnom kézzel. Vargalex fw, overlay formázással.
Annyit elértem, hogy egy régebbi mentésből az /mnt és a swap felcsatolva, de az overlay-t az istennek se tudom összehozni. Milyen paraméterekkel csatoljam fel a mount points alatt? Mount point, filesystem etc. -
suste
veterán
válasz
Zirowe #10053 üzenetére
sima másolási feladat:
routert áramtalanítod
memkártyát átteszed egy pc-be
a memkártya tartalmát átmásolod az új penre (ha csak win van, akkor pl live linux-szal)
(persze a pen is ua fájlrendszerű legyen!)
pen routerbe bedug
router bekapcsola lényeg, hogy ugyan azt az eszköznevet kapja (pl: sda1)
ha csak ez az egy eszköz van az USB-n, akkor nem lehet baj -
Rick4
félisten
válasz
doberman #10052 üzenetére
openwrt van fent, egy logitech c-270--es kamera, és nem tettem fel semmit, csak az mjpeg streamert, restart után próbáltam belépni a webes felületére, de semmi. Nem találtam semmiféle jó leírást, hozzáértésem meg nem sok..
Felismerni persze felismeri a kamerát, logban látni, de hogy egy ilyen kimenetet hogy nézek meg, azt se tudom...
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, extrootos meghajtó tartalmát hogyan tudom a legegyszerűbben "klónozni" egy másik meghajtóra anélkül, hogy gyári visszaállítást kéne csinálnom?
Idáig egy memkártyán volt az extroot, ma vettem hozzá egy dedikált pendriveot.
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #10049 üzenetére
Szia!
A szolgáltatós HGW LAN portja a TL-WDR3600 WAN portjával van összekötve? Gondolom igen, mert azt írtad, hogy csak https-en éred el a LuCI-t. Csak ugye ezt eddig nem említetted. WAN-ról nem éred el a samba megosztást (hacsak nem módosítasz a tűzfal config-on). Egyszerűbb, ha LAN-LAN kötöd őket össze!
-
csandi86
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten szereztem be egy Tp-link wdr3600-as routert, pár hozzászólással feljebb írtam is az okát. Felraktam rá suste firmware-ét, nagyon jó dolog, meg vagyok vele elégedve. Viszont volt már olyan valakinek, hogy LuCI-ból való újraindítással nem indult újra sikeresen a router? A lan port led-e villog csak, aztán semmi. Kézi kibekapcsolással megy rendesen csak. 2 napja rádugtam egy kis 2 gigás pen drive-ot, 8081-e keresztül baromi egyszerűen meg is csinálta az extrootot, azóta majdnem mindig jó a restart LuCI alól. Persze így sem jó mindig és nem tudom az okát. Hátha valakinél jelentkezett már ilyen és tud rá valamit.
Ezen kívül regisztráltam no-ip.org-on dinamikus dns-t, belső hálózatról elérem a routert, kívülről viszont nem. Elég új ez a terület, úgyhogy lehet csak lámáskodok. Arra gondoltam először, hogy a gonosz kolis rendszergazda tiltja a bejövő portokat, de ezt még nem tudtam pontosan ellenőrizni. Chrome-ban ERR_CONNECTION_RESET hibakódot dobott. Egy csomó dolgot kipróbáltam: átírtam az ssl és a sima http kapcsolatok portjait magasabb értékekre, majd az ezeken bejövő forgalmat forwardoltam a 80-as és 443-as portokra. Persze lehet tök nagy hülyeséget csináltam.
Olvastam ma egy hozzászólást, ahol azt írta valaki, hogy csupán annyi kell, hogy https://blabla url-el címzem meg a routeremet. A nagy próbálgatásban lehet ez kimaradt, ha hazaérek visszaírom az alap portokat és leellenőrzöm.
Köszi,
Csanád -
donmackó
addikt
Mindegy így sem megy. Marad az ftp-zés. Csak azért írtam elé a https:-t mert alapból is csak azon érem el. Van a szolgáltatós HGW-m annak egyik lan portja a pc-m, egy másik a WDR 3600 (a harmadik meg egy Samknows Whitebox, a negyedik meg egy TP-Link 720N), minden fix ip-vel. Ftp-nél is kell az ftp://, ebből gondoltam hogy kell a https. De mindegy mert az általad leírttal meg nem kapcsolódik.
-
suste
veterán
válasz
donmackó #10046 üzenetére
ezzel semmi baj nincsen
a win-edet kell jól beállítani
intézőben próbáltad keresni???
a lenti kép szerint OpenWrt a munkacsoport és a gépnév is
esetleg tedd ugyan abba a munkacsoprtba, mint a géped (írd át)szerk:
nem jól csinálod
a helyes megadás:
"\\192.168.0.12\mnt"
nem több, nem kevesebb!
a https -t nem tudom hol olvastad
és nem az általános beállitási név kell, hanem a megadott megosztás neve!
ez lehet nem egyértelmű a leírásban, de eddig nem volt visszajelzés róla... -
donmackó
addikt
Nos lehet hogy én vagyok a láma, de én nem találtam érdemi választ (igen használtam a keresőt).
Itt a hálózati megosztás beállítása (nem állítottam át semmit):
Itt a sablon beállítás (nem állítottam semmit):
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yesSuste readme-je alapján a Total Commanderben->Hálózat->Hálózati kapcsolat-> Meghajtó Z:-> Címe:
https:\\192.168.0.12\OpenWrt shares (azért írom vastaggal hogy látszódjon, odafigyeltem a \ jelekre)És ez van (próbáltam user + pass nélkül is):
Még annyit hogy a helyi bizt. házirend lan beállítását minden létező formában kipróbáltam (LM,NTLM etc. egyik vargalex hsz.) Ellenben az ftp-m meg elérhető bármilyen beállítással.
-
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Mjpeg streamert használ itt valaki a routeren? feltettem, de nem indul, kamera rádugva, restart után se lehet belépni a szoftver webes felületére. Hogy indítom? A szoftverek között az auto indítás beállítva, újraindításra se reagál. -
Kicsirics77
veterán
válasz
donmackó #10039 üzenetére
A win7 ben ki kell kapcsolni a jelszókérést keress már vissza légyszives mert volt róla szó pont a napokban de mivel tablet van nálam csak így konkrétan nemtudom most megmondani hol keresd de a hálózati központban az otthoni hálózatok alatt,legalábbis remélem,hogy jó a sejtésem.
-
donmackó
addikt
Nem tudja véletlenül valaki hogy mi a samba user és password vargalex 1.1.7-en, vagy hol beállítható? Hálózati meghajtókén csatolnám win7-en, de mindig kéri a felhasználót + jelszót. Már kipróbáltam minden jelszó kombómat, de egyik sem volt jó.
-
Szoszo94
őstag
-
sagem1
csendes tag
sziasztok!
suste firmware-nél hogyan kell hálózati meghajtót csatlakoztatni ?(win 7) -
babose
csendes tag
Sziasztok!
Valami nem kerek a routeremnél. Folyamatosan ledobál a wifiről.
Nektek mond valamit ez a log:Nov 25 05:43:38 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Sending renew...
Nov 25 05:43:38 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Lease of 213.157.104.210 obtained, lease time 3600
Nov 25 05:43:41 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Nov 25 05:43:41 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.100.11#53
Nov 25 05:43:41 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.96.11#53
Nov 25 05:43:41 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using local addresses only for domain lan
Nov 25 05:45:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 05:45:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 05:55:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 05:55:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:05:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:05:26 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:13:39 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Sending renew...
Nov 25 06:13:39 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Lease of 213.157.104.210 obtained, lease time 3600
Nov 25 06:13:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Nov 25 06:13:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.100.11#53
Nov 25 06:13:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.96.11#53
Nov 25 06:13:42 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using local addresses only for domain lan
Nov 25 06:15:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:15:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:25:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:25:26 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:35:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:35:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:43:39 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Sending renew...
Nov 25 06:43:39 OpenWrt daemon.notice netifd: wan (945): Lease of 213.157.104.210 obtained, lease time 3600
Nov 25 06:43:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Nov 25 06:43:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.100.11#53
Nov 25 06:43:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using nameserver 213.157.96.11#53
Nov 25 06:43:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2660]: using local addresses only for domain lan
Nov 25 06:45:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:45:26 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:55:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:55:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 08:11:96:e9:2a:c0 IEEE 802.11: authenticated
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 08:11:96:e9:2a:c0 IEEE 802.11: associated (aid 2)
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 08:11:96:e9:2a:c0 WPA: pairwise key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 08:11:96:e9:2a:c0 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPDISCOVER(br-lan) 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 06:59:37 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 06:59:38 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 06:59:38 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0 PC042548
Nov 25 07:00:07 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 07:00:07 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0 PC042548
Nov 25 07:01:11 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 07:01:11 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0 PC042548
Nov 25 07:05:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 08:11:96:e9:2a:c0 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 07:05:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA ac:22:0b:a3:7a:4b WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 07:05:25 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 1c:99:4c:fe:71:84 WPA: group key handshake completed (WPA)
Nov 25 07:08:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0
Nov 25 07:08:51 OpenWrt daemon.info dnsmasq-dhcp[2660]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.101 08:11:96:e9:2a:c0 PC042548 -
Snowy_owl
őstag
Szasztok!
Szeretnék létrehozmi felhasználót/kat a rooton kívül pl.: samba megosztáshoz. Próbáltam sshn konzol módban az adduser paranccsal de nem ismeri fel a parancsértelmező, viszont itt a topikban valakinek vargalex ezt a parancsot adta amikor hasonló kérdése volt. Suste féle fw. Mit kell ilyenkor tenni? Valamilyen csomag telepítésével érteni fogja a parancsomat?
-
poli27
veterán
válasz
SztiviVander #10028 üzenetére
Nem azért nincs rá 5 év gari, hanem azért, mert a MO forgalmazó csődbe ment pont az 5 éves gari vállalása miatt... (ugyanis ezt ő vállalta) túl sokat vállaltak ennyi történt
-
csandi86
csendes tag
válasz
csandi86 #10008 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült beállítani a TTL csomagok módosítását, sikerült továbbosztanom a netet a routeren keresztül, viszont előjött egy probléma. Haverokkal elkezdtünk játszani a C&C 3-mal, GameRangeren keresztül és a programnak szüksége lenne a 16000-es UDP portra, hogy mindenkivel tudjon kommunikálni. Jelezte, hogy forwardolni kellene ezt a portot. Gondoltam belépek LuCi-ba a tűzfalbeállításoknál simán hozzáadom az új szabályt, és mehet a móka. Hm hát nem akar összejönni a dolog. Ki is nyitottam teljesen a portot, hátha úgy jó, de nem az igazi.
Tudnátok ebben segíteni? Suste féle fw van fent.Az /etc/config/firewall tartalma:
firewallAz iptables tartalma:
iptables -
SztiviVander
addikt
válasz
sepsi0 #10027 üzenetére
általában 2 év, és bár van olyan hely ahol 3-at adnak rá (bluechip) de ott a 3. évet saját zsebre vállalják be. kb 2 éve még 5 év volt a gyűrtó által vállalt gari, de akkor még piacot kellett szerezni és meggyőzni a vásárlókat hogy ez olyan jó és megbízható hogy lám a gyártó 5 év garit mer vállalni rá. de most már ismerik az emberek a márkát, így már nem kell többet válllani mint más gyártó.
-
sepsi0
őstag
vargalex
Köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hány év a gyártói garancia a WDR3600-ra?
Csak azért kérdezem, mert a dobozra 36 hónap van írva, közben minden boltban 24 hónapot írnak... -
Dadan01
senior tag
Használja itt valaki a routert netrádióként? Arra gondolok, hogy egy usb-s hangkártyával illetve a megfelelő csomagok (mpd, mpc, usb audio) telepítése után egy telefonról vezérelhető rádiót kapnék. Gyakorlati tapasztalok érdekelnének.
Előre is köszi.
-
atomanti19
aktív tag
Erre?! valaki?
-
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #10021 üzenetére
Szia!
Kábellal lesz összekötve a két router, nem wifin. Igen azonos hálón lesz az összes gép. Kell a kábel az online játékok miatt (ping).
Akkor rakjak fel rá openwrt-t (a Tiédet). HW 1.5 a wdr3600 (zöld led), kell hozzá wifi javítás? Lehet erről fog menni itthon az 5ghz és a 4300-ról a 2,4 ghz....
Persze a 3600-on dhcp kikapcsolva lesz bridge módban. Tényleg ugye ezt be tudom állítani openwrt alatt?
Most jelenleg így van a fenti router beállítva:
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Otthoni hálózat fejlesztésbe fogtam.....
Fő router wdr4300 vargalex erre volt kötve egy trendnet router cat5 kábelekkel.
Most vettem egy wdr3600-at a trendnet helyére (emeleten) erre lenne kötve 4db pc.
Lent a wdr4300-ra 2 db pc, tv, wifi, vinyók.
A kábeleket lecserélem cat6-ra. Lényeg a belső hálón az 1000 Mbit/s, elvileg mindenem meg van hozzá, a lenti gépeken működött is.Kérdés, ha a belső hálón 1000 Mbit/s sebesség a lényeg, érdemes a wdr3600-ra felrakni az openwrt-t?
Lehet később használni fogom a 3600 előnyeit openwrt-vel, de most nem ez a lényeg...
Csak azért kérdezem, mert ma olvastam itt a keresőbe, hogy openwrt alatt ugye nincs hardveres nat, ez befolyásolná nekem a belső hálón a gépek közti sebességet, mondjuk másolásnál?Köszönöm!
-
adamka16
őstag
válasz
csandi86 #10014 üzenetére
Szerintem ez szinte minden kollégiumban így van. Nálunk is kőkeményen lehúzták a koleszosokat anno hogy kapjanak netet, holott alanyi jogon jár minden hallgatónak internet hozzáférés. Ha koleszos vagy, akkor is ugyan úgy hallgató vagy. Amit kaptunk a befizetésről, az egy skótkockás lapból kivágott fecni a portás aláírásával. Kb a 0-val egyenlő. Aki nem fizette be, vele se csináltak semmit... kb. ennyit ért az egész. Többször is felvetettük kolesz gyűlésen, hogy miért kell fizetni mikor ott a kolesz díj, építsék be abba és majd ott befizetjük, természetesen mi voltunk a hülyék, persze mert ott van nyoma az átutalásnak és a pontos összegnek. Én simán feldobnám az ürgét.... bár most lennék koleszos, tuti kicsesznék vele.
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10016 üzenetére
transmission hibaüzenetek:
tiltsd le a transmission logot (szolgáltatások/transmission/egyéb/Naplózási szint=nincs)
sajna ezt a hülye IPv6-ot nekem sem sikerült inaktiválni
(de még build környezetben sem, pedig régebbi trunk-ban még ment)kikapcsolás:
hát kár volt újraindítani az biztos
azóta visszaállítottad a HDD-t?
a wifischedule-nak ez egy nagy baja, hogy nem lehet beüzemelés után inaktiválni mondjuk a WPS gombbal
majd valamikor meg akartam én is nézni, hogy ha cron-ban állítok be wifi kikapcsolást, akkor ha WPS-t nyomok, akkor visszakapcsol-e
az lenne jó, ha igen, majd wps gombbal ki is lehetne kapcsolni
és ilyenkor a legközelebbi cron-os kikapcsolásnál viszont újra kikapcsolná a wifit
a cron-os időzítésbeállításhoz már van egy félkész időzítést segítő weboldalam...
ez így már kényelmes és egyszerű lenne szerintem mindenkinek -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
logban ilyen szerepel egyfolytában:
...daemon.err transmission-daemon[11644]: Couldn't connect socket 65 to 2001:0:5ef5:... sajnos nem tudtam dátummal másolni, tableten nemmegy...
Korábban Edenykenek volt ilyesmi problémája, ott ipv6ról beszéltek, és amiket ő kilőtt azt én is, de a log továbbra is tele van. UPC-nél vagyok. Azért zavar a dolog, mert ha más is történik a logban, elveszi a helyet tőle, mert a torrent meg megy rendesen.suste:
kérdésedre válaszolva: azért kapcsoltam ki, hogy újrainduljon a wifi schedule folyamat, bár ezt mint utólag végiggondolom lehetett volna luci alol is. -
csandi86
csendes tag
válasz
vargalex #10013 üzenetére
#10011 #10012
Nos igen gondoltam arra, hogy a következő fejéskor panaszt teszek a NAV-nál, vagy iskolai körökben valaki feljebbvalóval. Az utóbbi talán azért lenne nehézkes, mert egyes pletykák szerint a kollégium igazgatójának is jut valamennyi a befolyt pénzből... csak képzeljétek el, még én lennék itt megbélyegezve, hogy miket hordok össze...
Majd egy másik koli rendszergazdájával megpróbálom megbeszélni ezt, hogy ő hogy látja és miként vélekedik erről, milyen megoldásokat lát, stb.Köszönöm!
-
csandi86
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy routert a napokban, kizárólag abból az okból, hogy tudjam változtatni a bejövő csomagok TTL értékét. A kollégium kedves rendszergazdája szeret pénzt kérni minden egyes csatlakoztatott eszközért, és félévente 600k prémiumot tesz zsebre a kollégistáktól emiatt, persze a karbantartásra és a továbbfejlesztésre hivatkozva már több éve. A koli szervere egy álló ventilátorral van hűtve, elég lassú és instabil a net... teljesen valószínű, hogy erre költi a kapott pénzt. Nekem pedig nem fűlik a fogam hozzá, hogy hozzájáruljak a meggazdagodásához.
Hogy a lényegre térjek megpróbáltam azt, hogy egy routeren klónoztam az asztali gépem beregisztrált MAC címét és úgy szerettem volna tovább osztani a netet kábelen és vezeték nélkül is. Azonban nem működött. Egy kis wiresharkos megfigyelés után tisztán látszott, hogy a koli szervere olyan csomagokat küld, amikben a TTL mező értéke 1, tehát bármilyen eszközt kötnék pluszba a hálóra, eldobná a csomagokat.
Egyedüli megoldásként az OpenWRT-t vagy a DD-WRT-t találtam. Neki is álltam átnyálazni, hogy milyen típusok felelnek meg ezekhez. Először egy TL-WR941ND-t néztem ki, de egy barátom azt mondta, hogy tapasztalata szerint ezek nagyon melegednek, illetve, hogy csak 100 megabites ethernet csatlakozói vannak. A következő a sorban, amit támogat az OpenWRT a TL-WDR3600. Nagy valószínűséggel nem fogom kihasználni rengeteg funkcióját, de idővel lehet buherálom, mert érdekes ez a téma.
A kérdésem az lenne, hogy jól értelmeztem, valóban lehetséges a bejövő csomagok TTL értékét módosítani OpenWRT-vel?
Illetve bármilyen jó tanácsot szívesen veszek.Üdv,
Csanád -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10006 üzenetére
huuuu
ez x-akta
az tuti, hogy magától nem formázza le magát a HDD
nem férhetett hozzá valaki a 8081-es porton a formázófelülethez?
végeredményben "csak" ez a problémád, hogy valami/valaki formázta a HDD-t
(a TM és a vnstat létrehozza magának a nekik szükésges mappákat)az egyébként nem tiszta nekem, hogy miért kapcsoltad le a routert?
állíts be mindent megint, majd ha már nem kell, akkor tiltsd le az extra webes felületet (luci/rendszer/rendszerindítás/uhttpd_suste disable+stop)
-
Snowy_owl
őstag
Akkor alaptalan volt a gondolatom. Azért kérdeztem, mert beállítottam még a wifi schedulet, mert ez a funkció régóta hiányzott, de valami történt közben. Miután beállítottam a kikapcsolt órákat, és alkalmaztam a beállításokat+ abban az órában amikor csináltam tesztképpen onnan is kivettem. A lényeg, hogy a routert kikapcsoltam 8081-en a te kikapcsolási menüpontoddal, majd újraindítottam a routert a ki/be gombbal, és működött a dolog, nem volt wifi. Aztán ahogy ezzel végeztem, belőttem a médialejátszót, hogy akkor lejátszok egy sorozatrészt, de a megosztott hddn csak két mappával találtam szembe magam, ez volt a transmission és a vnstat, és a többi mappa amit létrehoztam sehol. Azt hiszem előtte tesztképpen megnyomtam a reset/wds gombot, kíváncsi voltam, hogy felül lehete írni a schedule beállítást, de nem sikerült, így kivártam az 1 órát, és aztán felléptem telefonról is, de a telefonon is hiányoztak a mappák. Miután letelt az 1 óra, és beléptem luciba, ott látszott a csatolási pontoknál, hogy az eddig ext4-ként csatolt hdd most már vfatként van csatolva, és adatok meg sehol sincsenek.
Nem tudom hol rontottam el a dolgot, de így nem merek rá fontosabb adatokat tenni. Mi lehetett a hiba?
-
-
spider23
senior tag
válasz
poli27 #10002 üzenetére
Igen elolvastam, és te elolvastad amit én írtam? "csak wifin keresztül lehet összekötni, mert erről találtam beállítást" [link]
Mikor beállítottam a dolgokat akkor wifin működik (de ugye messzebb már nem), de ha bedugom a kábelt akkor minden megáll, és nincs net sehol. Gondolom máshogy kell beállítani, ez az amit kérdeztem volna hogy mi a menete és hogy úgy lehet-e?
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Magas a pingem online játékokban. Ha letiltom a wifi-t akkor minden normális. Letöltés nem megy illetve minden be van állítva. 1-2 hete csinálja, gyári frissítés volt kb 1 hónapja.
Mi lehet a probléma?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest