- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
válasz
stickermajom #10398 üzenetére
Vendég hálózat létrehozása mondjuk a 192.168.2.1 tartománnyal,lehet beállítani le és feltöltési sebességet is ,és a te hálózatodat sem fogja látni.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Koltozes utan szeretnem megoldani, hogy elszeparaljak 2 halozatot teljesen. Ugye a megoldas VLAN-ok hasznalata lesz, de mi a helyzet a wifi-vel? Azt hogy tudnam ket fele bontani? Raadasul az internetet mindenhonnan el kene erni, csak nem szeretnem ha a lakotars hozzaferne a NAS-hoz pl. Vagy marad a jelszavas megoldas halozaton belul? :S
Udv
-
PistiSan
addikt
válasz
trance89 #10395 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, a hivatalos bb van fent jelenleg, ki fogom próbálni a suste verziót is, ha csinálok egy mentést akkor azt vissza allithatom a suste verzioban is, vagy mindent allitsak be manuálusan újra.
Gyári fw vel nekem a wifi nagyon lassan csatlakozott, openwrt alatt marha gyors, -
trance89
őstag
válasz
PistiSan #10388 üzenetére
egy próbát megér mindenképp, rakd fel a hivatalos BB buildet: [link]
vagy suste kolléga okosított verzióját: [link]
én személy szerint a gyári fw-t már nem ajánlom soha senkinek mert egyre gyakrabban jöttek elő mindenféle bugok, legtöbbször samba megosztás terén ami nálam az egyik legfontosabb, a BB pedig stabil mint a beton -
Blaise
veterán
Köszi mindkettőtöknek, sikerült
-
-
Blaise
veterán
válasz
Intruder2k5 #10390 üzenetére
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Egy ideje nem használtam a routeremet, most viszont úgy néz ki eladásra kerülne. Jelenleg vargalex 1.1.7 van rajta. Hogyan tudnám legegyszerűbben visszarakni a gyári firmware-t?
Köszi!
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jó pár hónapja használom ezt a routert, jelenleg OpenWrt barrier_breaker/14.07 fut rajta.
Van egy WD MY CLOUD gigabites nasom, és egy Egreat R6S média lejátszóm 100mb-es sebességgel.
A gond ott van, hogy az R6S-en lejátszva random megakad a lejátszás, a vicces hogy a régi 100mb-es routerem röhögve lejátsza gond nélkül a filmeket ugyan ezekkel a feltételekkel.
Keresgéltem már sok megoldást, angolból nem vagyok teljesen toppon, szóval olyasmit írnak hogy talán a Jumbo Frame letiltásával kellene megpróbálkozni mivel a lejátszó maga nem támogatja ez a fícsőrt!
Annyira kevés információt találok erről a Jumbo Freame-ről, nem is igazán tudom mire jó, de egy próbát megér a dolog.
Esetleg tud valaki segíteni ebben, hogy mi a fenét kellene keresnem, és merre?Szerkesztés!
MTU-t próbáltam már lanon módosítani, 1300,1440, de nem vált be. Alapból 1500-on van. -
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10386 üzenetére
köszi, ez lehetett a gond, az xbox többszöri újraindítása segített...
-
Akkor az lehet a magyarázat, hogy a routert újraindítottad, vagy spontán újraindult, és amíg nem volt üzemkész, addig bridge-ként funkcionálva az x-box tudott egy külső ip címet kérni, aztán meg is tartott! Szerintem ha most áramtalanítod az x-box-ot, akkor már rendes címet fog kapni!
-
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10384 üzenetére
Nincs HGW-m, az xbox kapta ezt az IP címet. Már ha a HGW a szolgáltató routere. Sima upc-s modemem van.
-
Szia!
Az véletlenül nem a HGW-d? Akármi is az, azt a címet (89.135.x.x) nem a routertől kapta, hanem a UPC-től... A másik (169.254.x.x) pedig egy APIPA cím, amit az operációs rendszer állított be magának, mert nem talált DHCP szervert! Mellesleg egyikhez sem tartozik MAC cím...
-
hmzs
tag
Szia!
Igen, tapasztaltam. Pár hülyeséget elkövettem - pl cp437 kimaradt először -, pár érdekességre nem találom a megoldást, ugyanakkor összességében nagyon használhatónak tűnik nekem a buildroot. Kicsit hümmögtem is magamban, hogy nyugodtan lehetne bátorítani mindenkit a használatára. Gondolom aki megküzd a linux parancsokkal meg a parancssorral, annak sok gondja nem lesz. Írtad, hogy neked 12.04 LTS-en elsőre ment, a saját hibáimat leszámítva (meg azt hogy 5.5G hely nem volt elég a fordításra), nekem is ez a tapasztalatom. Tehát nagyon nem akarok nyafogni, hogy mennyi hiba van a szoftverben, merthogy sikerült működő firm-öt összeraknom nekem is. Sőt, igazából nagyon is hálás vagyok a fejlesztőknek, meg mindenki másnak is, aki kitaposta előttem az utat!
Csak pár apróság...csak az a pár apróság ne lenne...HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
cp437, cp852, iso8859-1, iso8859-2, utf8
Átnyálaztam pár leírást, egyelőre két dolog nem világos csak. Ha parancssorban megy a fat csatolás, luciban miért nem, ill miért hagyta ki a fordító a iptables-mod-nat-extra csomagot? Mondjuk én ipv6-ot nem tettem fel, csak amit muszáj volt. Ha érdekel a csomaglista, elküldöm privátban.HMZs
-
hmzs
tag
Szia!
Nem, mert akkor ntfs sem megy
kmod-fs-ext4, kmod-fs-vfat, kmod-fuse, ntfs-3g van telepítve, és terminálon megy minden, luciból meg a fat nem. Egész nap ezzel játszottam, és nem találtam megoldást. Mondjuk ha kell usb-s eszköz, akkor majdnem biztos kell terminál, tehát nem zavaró, az elmúlt egy évben teszteken kívül még sosem csatoltam luciben, csak érdekelne a megoldásHMZs
-
hmzs
tag
Sziasztok!
Köszönöm a közvetlen és közvetett segítségeket, sikerült saját firm-öt összeraknom a wdr3600-as routeremre. Az alap elképzelésem az volt, hogy csak hu-s ip-ről lehessen elérni az itthoni mikroszerverem, és ezt a routerben akartam megoldani. Ugyan megküzdöttem vele, de működik, minden testreszabva.
A másik: találtam elfekvőben itthon egy 32M-ás sd kártyát, meg usb-sd átalakítót, szépen beforrasztottam a routerbe, és tökéletesen működik is felcsatolva overlaynek. Sokra amúgy sem használható a mérete miatt, és így megmaradt a két külső usb port is (macerás vagyok, nem akartam usb hub-ot).
Nem akarom teleszemetelni a fórumot, ha van valaki akit érdekel a tapasztalatom, összefoglalom, bár szakértő nem vagyok.A kérdés: valamiért fat partíciót nem tudok csatolni luci-ben, de terminálban igen. ext4 és ntfs működik luci-ben is. Próbáltam keresgélni a témában, de nem akadt használható találat.
HMZs
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10355 üzenetére
oks, de a google listáz ezer ilyet, esetleg egy link?
-
szpilu
tag
Adott egy ilyen router vargalex 1.1.7-el, 1 db 250Gb hdd a belső particionálóval formázva ext4-re amin fut a transmission. Ezt a hdd-t elérem az otthoni hálózaton bárhonnan. Szeretnék egy NTFS hdd-t csatlakoztatni a második usb portra, de bárhová csatolom fel, csak az egyik tartalmát látom. Hogyan csináljam, hogy lássam mindkét hdd tartalmát?
Előre is köszi a válaszokat. -
dzsordzsó
csendes tag
-
dzsordzsó
csendes tag
A cron az rendben van.A vinyón ami volt minidlna_rescan.sh fájl,az nem működött.Próbaképp letöröltem,hátha a régi firm miatt bekavar.Ennek a tartalma így nézett ki:
/etc/init.d/minidlna stop
sleep 10
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
Csináljak egyet és rakjam be a helyére? -
suste
veterán
válasz
dzsordzsó #10368 üzenetére
Az én 0.3-as fw-ben benne van a megfelelő rescan fájl, és a cronban is be van állítva 2 havonkénti futtatásra, csak inaktiválva van a "#" -tel!
Ha kitörlöd a "#" -et, elküldés gomb, majd újraindítod a cron-t, akkor már életbe is lép.
Ha az időzítést átírod mondjuk így: "2 4 20 12 * /minidlna/minidlna_rescan.sh", akkor holnap hajnalban (12.20, 04:02) megcsinálja a rescan-t. -
dzsordzsó
csendes tag
Igen a lucira gondoltam.Benéztem a dolgot.Azt gondoltam,hogy a luciban lehet működtetni a rescant.A régi rescan.sh nem működött.Pontosan mit kell beleírni a rescan.sh fájlba?Ennek is meg kell adni a futtatási jogot?Ha kell írd már le azt is légyszíves.Már nagyon rég volt mikor csináltam.
-
suste
veterán
válasz
dzsordzsó #10366 üzenetére
miniDLNA fülön rányomok
itt a luci-ra gondolsz?
mert a luciban csak szerkeszthető a fájl tartalma, de nem lehet futtatni onnan
az elküldés gomb csak menti a változtatást
futtatni vagy SSH-n tudod, vagy pedig beállítasz egy közeli időzítést a crontab fülön
a crontab-ba értelemszerűen a valós helyét kell megadni a rescan fájl helyének, ami a 0.3-as fw-ben: "/minidlna/minidlna_rescan.sh " -
adika4444
addikt
válasz
katona.jozsi #10364 üzenetére
Értem. Csatorna váltást már próbáltad? Esetleg a titkosítást is rakd át WPA personal és AES párosra, ez is javíthat, nálam legalább is segít.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10358 üzenetére
Ezért nem barátkoztam meg a Gargoyle-val, mert szép, stabil, de nem tudom/ látom mi van beállítva a háttérben.
Sima openwrt luci-val jobb. Igaz ehhez kicsit több utánaolvasás kell az indulásnál, de azért mégse SSH.Ha SSH-n beállítod úgy ahogy én használom (luciban 2kattintás!), akkor nálad is működne!
-
adika4444
addikt
válasz
katona.jozsi #10361 üzenetére
Szia!
Wireless résznél a csatorna vagy channel width ugye auto-ra van téve?
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
adika4444 #10360 üzenetére
A jelerősség van,hogy lemegy 2-re, de van, hogy felmegy 4-re, de általában 3-as. Sebességre 65Mb/s-et ír.
Mi az amit még nézzek meg, esetleg az OpenWRT-ben segíthet valami? Most immáron több, mint félórája nem dobott le, mellette ülve, ez a szobában 30 másodpercenként megtörténik. -
adika4444
addikt
válasz
katona.jozsi #10359 üzenetére
ledobos szobaban milyen a jelerosseg, es a link sebesseg? Meg tudod nezni a kapcsolat allapotanal a linksebesseget.
-
katona.jozsi
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod. Lényegében a vételi oldal képes az N-es átvitelre. A ledobálgatás azt jelenti, hogy a laptopon egyszer csak megszűnik az internet hozzáférés és nem tudok újra csatlakozni, azt írja, hogy a windows nem képes rá. A gyári fw-el szimplán csak nem volt internet, egy sárga felkiáltó jel volt a vételi oldalon. Az openwrt sem segített rajta.
Talán egy picit előrébb vagyok, ugyanis most itt ülök a router mellett is itt nem dobott még le, de két szobával arrébb már igen. Erre mi lehet a megoldás?
-
SztiviVander
addikt
"ne mondjuk már valamire azt, hogy lehetetlen, ha ki sem próbáltuk"
nem is szoktam olyasmit állítani amit nem próbáltam. hinni meg a templomba se szoktam.
archer c5 - wr841 - lg g2
archer a master, 841 csatlakozik hozzá wds-el (gargoyle). azonos a csatorna (1), az ssid-k, a wpa2-aes kulcsok. a telefon amelyik bssid-hez kapcsolódik elsőre, azon is marad. wr841 -81dbm / archer -30 dbm és mégis a 841-en csücsül, esze ágába sincs átváltani. annak roppant örülök hogy 1-2 embernél működik, de annak mégjobban hogy nincs szükségem ilyesmire. akinek meg lenne annak meg szintén nem megy. lehet az a baj hogy nem hisz elég erősen benne -
válasz
katona.jozsi #10351 üzenetére
szia,
az előző routered csak g szabványos, az újabb meg n szabványos, ráadásul dual band, így a vételi lehetőséget nincs értelme összehasonlítani, az n szabvány kevésbé szereti az akadályozó tényezőket, pláne az 5 GHz, és ez nem csak router és ellenoldalak függvénye, hanem a technológia sajátossága.
wan <-> lan sebességnem ég és föld a két router, természetesen az újabb javára, hiszen hardveresen sokkal erősebb.
wifi tekintetében is sokkal gyorsabb, de ahhoz az kell, hogy az ellenoldalaid is támogassák a gyorsabb n szabvány, ennek a feltételnek megfelelnek?
mert ha csak g szabványosak az ellenoldalaid, akkor hiába cserélsz routert, az ellenoldali szűk keresztmetszetek továbbra is adottak lesznek.
az internetről ledobálás mit jelent?
a router szakadozik le az internetről kábelen, vagy a wifi ellenoldalak a router által szórt hálózatról?
a használt wifi csatorna...stb. a környezetnek megfelelően beállításra került? -
-
Dadan01
senior tag
Vargalex fw-vel formázott 320-as hdd swappal/extroottal/mnt-vel van most, ezt szeretném egy 1 terás lemezre cserélni minden beállítás, de legfőképpen a transmission linux képfájlok megtartásával.
Milyen ingyenes program van most win alá, amely képes megfelelően klónozni ill átméretezni ext4-es partíciót? -
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.Beruháztam egy ilyen routerre, mert nagyobb sebességre és jobb vételi lehetőségre vágytam, az előd egy mezei TP-Link TL-WR340GD és most hogy az újat beüzemeltem a hatótávolság semmit nem változott (60m^2 panel), a sebesség sem változott semmit, ráadásul kb percenként ledobálgat az internetről.
A legújabb gyári fw van rajta. Mi lehet a gond, valamilyen beállítási lehetőséget elrontottam? Soha nem raktam még OpenWRT-t routerre. Szerintem a gyárival is mennie kellene simán.
Az eladóval felvettem a kapcsolatot, még 1 hét sem telt el, hogy megvettem, állítása szerint új a router, de azt mondta, hogy csak 1 nap garanciát vállal rá, így ő teljesítette a feltételeket.
-
suste
veterán
-
dzsordzsó
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem a WDR3600 routeremet Vargalex 1.1.7-ről suste 0.3-as verziójára.Kivettem a pipát a "Beállítások megtartása" szövegnél,de miután a telepítés,beállítás,Hdd csatolás,újraindítás megtörtént,bizonyos opciók megváltoztak.Konkrétan a Rendszer- Szoftver fül alatt az opkg-beállítások,.Nem tudom miért.Lehet,hogy a vinyón voltak fájlok amik átírhatták.MiniDLNA-t használok és a vinyón rajta volt(van) a minidlna_rescan.sh.Ennél a firm.-nél ezt le kell törölni?Valaki leírná ezeket az eredeti beállításokat amiket fentebb írtam?
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #10343 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a nyomtatót, így nem tudom, hogy mit csinál energiatakarékos módban. Még az is lehet, hogy magától életre kel, ha feladatot kap. Egy viszont biztos: ha kikapcsolod a nyomtatót, akkor is elég egy bekapcsolás a nyomtatás előtt. Semmi mást nem kell csinálni.
-
adika4444
addikt
Akkor frissítsd le a legfrissebbre.
The router will reset after upgrading this firmware.
The configure file of old firmware cannot be used in this firmware.Tehát: Resetelni kell frissítés után, és a régi beállítási fájlt nem lehet rá visszatölteni, így kézzel kell ismét beállítgatnod.
-
donmackó
addikt
válasz
vargalex #10332 üzenetére
Na sikerült. Műxik rendesen a nyomtató. Felismerte egyből. Még egy kérdés, ez a nyomtató automatikusan lekapcsolja magát x idő után. Na már most ha nem használjuk és lekapcsol, akkor elég neki nyomtatás előtt egy bekapcsolás? Tudja a várólistás nyomtatást, de ha kilépett energiatakarékos módba és felpatintom mert szólnak hogy ki kell egy képet nyomtatni, akkor csak egy bekapcs és más nem kell. Akik még rajtam kívül használják még annyit sem értenek az openwrthez mint én (én sem sokat csak amit itt tanultam).
-
FNZ
őstag
lassan 2 hónapja van meg és ez a fagyogatás már egy kicsit kezd bosszantani.
lehet most már tényleg belevágok az fw frissítésbe.nem is értem, hogy ez miért normális a gyári esetében?! azért vettem, mert már kellett a wifi + gigabit miatt és elvárnám, hogy azért pár hónapig menjen fagyás nélkül.
egyébként meg bevált, mert szerencsére az 5ghz-es része jól működik a panelban, ráadásul a környékemen csak nekem van az eszközök szerint. -
Zirowe
nagyúr
No, eljött az ideje, hogy elköszönjek, ma eladtam a routert és holnaptól egy asus rt-ac56u-t fogok nyúzni.
Köszönöm szépen a mindenkori segítséget.
-
FNZ
őstag
hali!
az normális dolog, ha a router kb. 1 - 1,5 hét után kifagy, nem oszt ip címet dhcp-n?
ezt már eljátszotta párszor. még a gyári fw van rajta. -
vargalex
félisten
válasz
donmackó #10327 üzenetére
Szia!
A p910nd nem kell, hogy felismerje a nyomtatót. Azt a kliensen kell telepíteni, majd az elérését kell TCP/IP alapúra módosítani.
Nyilván a HP support nem igazán találkozik az ilyen embedded device-okra kitalált p910nd-vel, hanem cups-ban gondolkodik. Ott valóban a szerver oldalon van a driver. -
vargalex
félisten
válasz
WASP26 #10328 üzenetére
Szia!
Igaz, nem ebben a topic-ban, de van magyarázat és megoldás is.
-
WASP26
csendes tag
Hi!
WDR 3600-som van, Vargalex legutolsó firm-mel.(1.1.7.)
Problémám az, hogy WiFi-n (több készülék is) csak max.1,5méteren belül van net! A hálozatot messzebbről is látják a készülékek, de nem tudnak hozzá csatlakozni! 1,5m-en belül nincs semmi probléma stabilan napokig van net.
Olvasgattam a fórumon, de választ nem találok!
Ez ügyben kérném segítségeteket! -
donmackó
addikt
válasz
vargalex #10325 üzenetére
Hát pont ez az hogy ez egy scanneres multi cucc, és alapjáraton nem ismeri fel csak sima nyomtatónak. Windows-on is mindig scanneres multifunkciós nyomtatónak ismeri fel még driver nélkül is. Szóval hogy idézzem a hp supportot : "Egyik nem megy a másik nélkül, nincs sem hardveresen sem szoftveresen elválasztva. Alapértelmezetten működik mindkettő, nem lehet csak scannernek vagy csak nyomtatónak felismertetni." Na már most én max a nyomtatót akarom megosztani, azt hogy a scanner megy- e az nem lényeges (azt max másolásra használom egy gombnyomásos móddal). Múltkoir eljutottam odáig hogy felismerte hogy valami hp cucc van az usb-n de ismeretlen volt neki. Nem lehet hogy pont a hplip hiányzott neki?
-
donmackó
addikt
Érdeklődnék Hogy suste firm alatt működik-e a p910nd? Azt írta a hp support hogy mivel van linux támogatása a nyomtatómnak, így működnie kellene openwrt alatt is, csak telepíteni kell a hplip-et. És ahogy látom ez elérhető a telepíthető csomagok között. Neki veselkednék még egyszer a nyomtató megosztásnak. Mondjuk jó a hp support hogy 1,5 hónap múlva válaszoltak a kérdésemre.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #10321 üzenetére
Szia!
Igen, célszerű korlátot beállítani.
-
vargalex
félisten
-
suste
veterán
válasz
kaciokos #10317 üzenetére
én viszont nem ezt írtam!
hanem azt, hogy az adott lejátszó (pl most a TV) lejátszik filmeket USB-ről mindenféle formátumban, de nem minden formátumot játszik le DLNA-n
ilyenkor nem a szerver a hibás, hanem tényleg a formátum/TVa SAMU tv-k meg közismertek arról, hogy válogatósak DLNA ügyben
nekem is ez van, és gyári DLNA-val (ushare) nem hajlandó beszélgetni -
TB
tag
A tv-re dugva viszi ugyanazt az mp4-et! Semmi gond nincs!csak mivel fel lett téve a falra a tv,ezért egyszerűbb a routerbe dugnom a pendrive-ot! Ezért is vettem ilyen routert!
-
TB
tag
Sziasztok!
van egy ilyen routerem ,de nem nagyon értek hozzá!A gondom az,hogy a gyári firmware-rel az USB-re dugott pendrive-ról nem játsza le az mp4 fájlokat! nem hivatalos firmware megoldaná a problémámat?Ti melyiket ajánljátok hozzá? -
donmackó
addikt
itransmission Nem biztos hogy műxik is.
-
Sonja
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPad topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tesla topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged