- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rút Rkiller
friss újonc
válasz
donmackó #16752 üzenetére
Köszönöm, de én csak annyit tudok elérni, hogy gyorsan villogjon a ledje..
Amit ezután kellene csinálni azt csak sejtem..
Sajnos nem vagyok szakképzett ebben a támában, csak egy egyszerű felhasználó..
Viszont azt sem értem, hogyan is lehetne megjavítani ezt, a jelenleg rajta levő dolgokból, hiszen így soha nem is működött.. -
Rút Rkiller
friss újonc
válasz
donmackó #16750 üzenetére
Szia!
Fw.t, a gyártó oldaláról, sorban amit találtam, (141022), (150302), és végül (150518). Ezen szerintem soha nem volt frissítés, ezért mindet feltettem neki sorban, hogy biztosan jól érezze magát..
Lehet, hogy értelmetlen volt, de így csináltam. Hiba nélkül jól működött, minden restart után..
Majd jött, amit fentebb írtam..A tftp-t megpróbáltam, nem tudom, melyiket kellene, én az "Open tftp server" nevűvel próbálkoztam, abban van egy olyan, hogy "Run stand alone"..
Nos ez ír ki dolgokat, de én nem tudom, mit tehetek itt.. Írni nem tudok bele, amúgy sem tudnám, hogy mit írjak..
Ekkor fordultam ide segítségért, mert nekem ez nem megy.. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
donmackó #16722 üzenetére
Tegnap este visszament a suse-féle régi build, amivel évekig elment és soha nem kellett újraindítani. Attól jobban elkészített és stabilbabb build-el még nem találkoztam. 2 kattintás pl.: az exroot+overlay+swap+mount. Igaz így le kell mondanom a gigabitről, mert a 150Mbsp/150Mbsp, amit max eltudok érni így. @suste nem szeretne konfigolni egy újabb stabil romot, ami már tudja a gigabitet?
-
georgeh
tag
válasz
donmackó #16686 üzenetére
Szia!
Először is Boldog Új Évet Kívánok minden fórumtársamnak (is) és köszönet a segítségekért. Szóval megy a "friss" letöltés szépen, de utána mintha mindent eldobna, semmi partner kapcsolat (ez pl. az nmagos vagy az ördögös és felkapott fájloknál szinte kizárt). Nagyon ritkán szédül be MAXIMUM 1 partner. Vmi piszkosul eldobta az agyát. Lehet vmi tabula rasa-t csinálni a routeren, elfogytak az ötleteim. Hiába tolok vissza régebbi mentést, nem műkszik...El voltak mentve a beállításaim is, hiába ua. minden. Ami még érdekes: regebben pl. olasz oldalaknál letöltött cuccnál előfordult 1-nél több partner
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
donmackó #16655 üzenetére
Hát ezt sajnálom. Switch módba hogyan tudom átlőni? Persze, holnap még vennem kell egy kábelt, de akkor az már Cat6 lesz, felkészülve a 10gigabitre.
Egyébként milyen utód router-t ajánlotok, amelyre ugyanilyen kényelmesen meg van minden (OpenWrt integrálva a csomagokkal, bár a configolás sem tart vissza) és tudja a gigabitet?
-
georgeh
tag
válasz
donmackó #15789 üzenetére
Igen, nem kicsit bosszant. Ráadásul a Luci és a windows is látja, csak a TV-n nem jön be
Elég tanácstalan és pipa vagyok. Elég sokat kitakarítottam a vinyóról, emmyivel már el kellene bírnia.Most nézem, még számolja Luci alatt a fájlokat. Ez normális? Vmelyik porton úgy emlékszem, meg lehet nézni, mennyi audio és video file van, ha nem azt Látja Luci, akkor vszínű gáz van...Mondjuk dobál is le időnként, rosszat sejtek...
-
georgeh
tag
válasz
donmackó #15787 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét, újra él, gyors és megy, mint a Schaffhausen
A "hosszúreset" elég volt a failsafe-hez.Már látja a külső vinyót is, igaz csak az audió fájlokkal bír a DLNA, a video és a kép menüben azt írja: Nem sikerült hozzáférni az eszközhöt. Kicsit takarítok rajta, talán jó lesz.
-
-
-
baandii
senior tag
-
Optika01
tag
válasz
donmackó #15654 üzenetére
az 5GHz-en ennyi, 2.4-en minimálisan kevesebb.
Gyári fw van rajta.
LAN-ra ezt mutat a menüje:
"LAN
MAC Address:
10-FE-ED-40-73-10
IP Address:
192.168.0.1
Subnet Mask:
IGMP Proxy:
IGMP(Internet Group Management Protocol) works for IPTV multicast stream.
The device supports both IGMP proxy with enabled/disabled option and IGMP snooping.
Save"Bocs, ha valamit rosszul írok-értelmezek, de eléggé amatőr vagyok.
-
Optika01
tag
válasz
donmackó #15652 üzenetére
Szia.
Sajnos nem az a gond a háló kártya "Intel(R) kétsávos Wireless-AC 3165". Ha jól gondolom, e szerint még az AC-s szabványt is ismeri. Környezetben pedig mint írtam is, közvetlen melette voltam, semmi fal.
A lan port-ot pedig laptoppal és TV-vel is kipróbáltam, tehát nem a ott a gond.
-
suste
veterán
válasz
donmackó #15639 üzenetére
Őszintén szólva én is kicsit túlaggódottnak érzem ezt a problémát.
Még a feleségem is továbbított egy erről szóló levelet nekem, akit egyébként sosem érdekelt, hogyan működik a hálózat.
Nem ez az első és nem is az utolsó.....
Sőt, több helyen évek óta sima wpa van, és még azzal sem volt probléma sesem.
Közszolgálati, nagy forgalmú helyeken azért illik javítani. -
suste
veterán
válasz
donmackó #15582 üzenetére
ki bírtam használni ???
Olyanra emlékszem hogy mértél ilyen sebességet.
De a kihasználás nekem kb azt jelentené, hogy 1TB/nap, és akkor még nagyon alálőttem!
De azt sem tudom elképzelni, hogy legalább egyszer egy nap meg volt a TB.
Minden olyan embernek meg kéne néznie a napi statisztikáját, aki azt hiszi, hogy neki szüksége van több száz megabites netre..... persze biztos van akinek kellhet, de az nagyon ritka eset.....
Pl sok kliensnél inkább a wifi sávszél a korlát, és nem a net.... -
-
Stefi_dzsi
tag
válasz
donmackó #15480 üzenetére
"Szolgáltatói eszközöm" nincs. Bejön a lakásba a kábel, egy elosztóban kettéválik telefonra és lan-ra az megy a routerbe/PC-be.
Tegnap este PC-n ment a dolog. Aztán visszatettem a routerbe reggelre megint megszakadt. Jól értem akkor, hogy a PC-m MAC címét kéne leklónoztatnom a routerrel? -
Stefi_dzsi
tag
válasz
donmackó #15400 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Az SSH átállítása úgy látszik segített a "próbálkozó" problémáján. Most nem látom nyomát a logban.A megszakadó net viszont továbbra is fenáll, ami furcsa, mert
- eddig nem volt egyik beállítással sem gond, stabilan volt elérésünk gyakorlatilag évek óta
- a javasolt állítás sem hozott érdemi különbséget, tegnap ugyan stabil volt, de ma kb. egy órája nem sikerül kapcsolatot létesítenie. Folyamatosan ez a kód pörög:May 30 19:39:30 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
May 30 19:39:30 OpenWrt daemon.info pppd[4507]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
May 30 19:39:30 OpenWrt daemon.info pppd[4507]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
May 30 19:39:30 OpenWrt daemon.notice pppd[4507]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
May 30 19:39:45 OpenWrt daemon.warn pppd[4507]: Timeout waiting for PADO packets
May 30 19:39:45 OpenWrt daemon.err pppd[4507]: Unable to complete PPPoE Discovery
May 30 19:39:45 OpenWrt daemon.info pppd[4507]: Exit.Most rácsatlakoztam közvetlenül a gépre, jelenleg megy a net. Lehet a router a ludas, de hol lehet a hiba?
-
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15416 üzenetére
igen volt reboot, most már az egész libreelecet a kodival együtt hard reseteltem vissza állítottam mindent alapra de így se működik
gondoltam hátha segít rajta de nem... nem lakik vki a III. kerület környékén
én már kifogytam az ötletekből...de lassan arra gondolok hogy a router a ludas...
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15414 üzenetére
nah újra előről beállítottam megint mindent TM settingsbe és az RPC részbe is beírtam jól az IP-ket de még mindig ugyan az a hiba üzenet...
már nem tudok mit beállítani...az a vicces hogy korábban már működött egy másik androidos boxnál amit ugyan úgy a leírás szerint csináltam mint ezt... -
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15407 üzenetére
ott eredetileg *.*.*.* volt én írtam be a 192.168.0.105-öt mert ebben a leírásban ezt írták: "Allowed IP addresses: 192.168.0.*** ( Nálam!!! Ha a te IP-d is így kezdődik akkor te is ezt írd, ha nem a rendszer infóból kinyert adatokat használd)"
de ha kitörlöm akkor se jó megpróbáltam
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15405 üzenetére
nics beállítva white/black list...
ezt írom be a böngészőbe: 192.168.0.105:9091
böngésző
transmission rpc
router
transmission_1
transmission_2vagy vmit másképp kell csinálni?
-
baandii
senior tag
válasz
donmackó #15402 üzenetére
ennek a leírásnak az alapján csináltam meg...rpc beállítások: host-localhos, port-9091, felhasználónév és jelszó-üres nem állítottam be semmit
de így se akar működni... -
szegto
senior tag
válasz
donmackó #15379 üzenetére
Köszi, este próbálom.
Viszont ez csak update? vagy felrakható a vargalex féle openwrt-re is?Az miért van, hogy ha közvetlen a laptopba dugom a digis kábelt akkor mérek speedtesten 550-600MBit-et, viszont ha routeren keresztül kapcsolódok kábellel akkor csak 250MBit.
Van valami eldugott pipa amit kihagytam?
Vagy ennyit tudna a router? Vagy ennek is köze lehet az ipv6-hoz?
Valamint wifin keresztül a speedtest 40-50MBit.
AC-s routerrel ha képes pl a laptopom rá akkor mennyivel ugrana meg a sebesség?Bocsi hogy ennyi kérdésem van, de szeretném a lehető leg optimálisabban beállítani a routert.
-
Zoli133
addikt
válasz
donmackó #15248 üzenetére
suste féle, de azt hiszem user error, portot nem adtam meg az ftp kapcsolódásnál, gondolom belső hálón meg megy az alappal is.
szerk: egész pontzosan most timeout-ot akpok, de eddig refused-olt kapásból a router kívülről, azaz jobb a helyzet, timeout meg lehet (el tudom képzelni) az elszabadult torrentek miatt van most, megnézem leállítom változik e a helyzet.
-
sbeci
csendes tag
válasz
donmackó #15105 üzenetére
Sajnos 1.0 hwrev és failsafe sincs. Érzem magamban az erőt, hogy nekiessek forrasztani, szóval majd megpróbálkozok a kábeles módszerrel is.
Van helyette most egy d-link dir-857, ami elvileg gigabites wan és lan porttal rendelkezik, de valamiért 250mbps felé nem megy mindenféle alap gyári beállítással. Nem tudom miért ilyen lassú -
libus
őstag
válasz
donmackó #14999 üzenetére
Fotók elküldve!
Ma az Emag "áldozata" lettem, s vettem egy Asus RT -AC68U routert!
Nagyon jó áron adták (33k). Remélem azzal már jóval jobb sebességgel tudok majd wifin letölteni/másolgatni.
Úgyhogy lehet hamarossan elbucsuzom a topiktól, de az is lehet, hogy a 743ND helyett beteszem, s akkor maradok! -
donmackó
addikt
válasz
donmackó #14993 üzenetére
Annyit még hozzá tennék hogy ha zárnak mutatja a portot, akkor vagy a vsftp nem megy vagy a port forward nem jó. Esetleg még az ISP blokkolhatja de ez manapság nem jellemző, esetleg még a natolt publikus ip is szóba jöhet (ez digi-nél jellemző, de már a upc is próbálkozik vele).
-
libus
őstag
válasz
donmackó #14988 üzenetére
Ezt a publikus IP-t nem tudom honnét kellene vennem.
Ugyanis nálam nem egyszerű a történet.
Van egy 743ND AP-s router, ami Grid antennával csatlakozik a fő routerhez.
A 743ND kábelesen van összekötve a 3600 Wan portjával, így wifin is az a sebesség van mint kábelesen.
Melyiknél kellene néznem az IP címet? -
libus
őstag
válasz
donmackó #14988 üzenetére
Egyszer megpróbálom publikus ip-vel.
Most kitudtam próbálni telóval (mert ez tudja az 5Ghz-et), hogy Wifin 5Ghz-en csatlakozva mennyivel tudok leölteni HDD-ről.
5Ghz-en: 6.7MB/s volt
2.4Ghz-en: 5.3MB/s
Azt hittem jobb lesz a sebesség 5Ghz-en!
Transmission le volt állítva mérés közben! -
kirkri
addikt
válasz
donmackó #14921 üzenetére
Sajnos, ha nincs net, akkor egyik eszközön sincs amelyek erre a routerre csatlakoznak.
Megnéztem a log file-t, sajnos nekem nem sokat mond.
Egyetlen üzenetet láttam, ami nem info besorolású volt, hanem warning:DHCPS:lease host name not found
Ez többször is előfordult a mai nap során.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
donmackó #14898 üzenetére
Telefonon is elment egy időre a net. 2 éves a router, annak az adapterére gondolsz? Korábban is csinált tehát hasonlót, kb fél éves korában próbáltam először a wifit megoldani vele, akkor valamilyen Barrier Breaker alapú, LuCi-s fw volt fent. Az a baj, hogy előtte egy DI524 jól működött, de elvitte egy villám (annak ha jól rémlik, ritka rosszul sikerült tápja volt pedig
).
-
vargalex
félisten
válasz
donmackó #14866 üzenetére
A force update nem függ az IP változástól. Éppen akkor van szerepe, ha nem változik. Ezt a te hozzászólásodra írtam, mivel azt írtad, hogy alapból túl gyakori.
Ha változik az IP-je, akkor azon semmilyen beállítás nem segít, mivel azonnal frissíti. És természetesen frissíteni is kell... -
suste
veterán
válasz
donmackó #14620 üzenetére
írta, hogy a titkosítást és a jelszót utólag állította be
szóval az tényleg lehet, hogy titkosítatlannak gondolja, így a titkosításnak "none"-t a jelszónak meg semmit nem állít be, viszont a többit jól megcsinálja (lan, dhcp, wifi sta+ap)a reboot tényleg érdekes, de headlessnek is van v11-es 841-ese, és nála jó a jelszókérés, viszont nála is rebootol (ha jól értettem amit írt
)
-
szegto
senior tag
válasz
donmackó #14565 üzenetére
Na csak sikerült, köszi.
Az még érdekelne, hogy a routeren a wifi range-t milyen antennával tudom a legjobban megnövelni és hogy ez arányaiban megéri e a befektetést?
Most a gyári antenna van, range extendert egyelőre nem akarok, bár ha nincs más megoldás akkor lehet elgondolkozok rajta.
Btw a UPC-s modemnek jóval jobb volt a wifi jele mint a WRD3600-nak.Valamint azt hogyan lehet megoldani, hogy a wifi maradna a UPC-s routeren a jelerősség miatt, a tp-link csak fájlszerverként lenne elérhető (wifi+kábelen) , viszont a wifi és az össze kábeles elérhetőség (UPC + TP link router) egy hálózaton legyen.
Már volt így előtte, viszont a két router különböző hálózaton volt, ergó nem látták egymást az eszközök így a DLNA sem ment.Köszi
-
Pros
tag
válasz
donmackó #14530 üzenetére
Így van megoldódott a gond. Leszakad valamikor a HDD a kedves feleségem jóvoltából (ha hosszabb időre megyünk el otthonról minden konektort ki kell húzni) és teleírta a routert. Kitakarítva kicsit basztatva és újra működik hudyfiu jóvoltából aki ismét rászánt egy kis időd teamvieweren és megcsinálta nekem mivel én ehhez tök hülye vagyok.
Köszönöm neked és neki is a segítséget, hogy foglalkoztatok velem -
sagem1
csendes tag
-
sagem1
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest