Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
adamka16 #9798 üzenetére
Nem gagyi, ott van a specben hogy a gyari antenna 3dBi-s, a freki es a kialakitas (omni) miatt pedig ez igy annyi. Legkozelebb elolvasod. Ha nem tetszik, le lehet cserélni. Az erőssége érdekesmód sok embernel megfelelő, akinek meg nem:
External detachable antennas allow for better alignment and stronger antenna upgrades
-
adamka16
őstag
válasz
krealon #9793 üzenetére
nyilván nem véletlen, de ez ránézésre is gagyi
valszeg ezért olcsóbb a tp link mint a többi gyártó... mondjuk amekkora a router doboza, rakhattak volna belülre 5ghz-es antennákat, bot antennának meg 2,4-re hangoltat. mert ez olyan feles megoldás és végül pont ratyi is a végeredmény.
-
-
glehel
senior tag
ha jelenleg openwrt-t használok akkor melyik ddwrt firmwaret (factory-to-ddwrt.bin
tl-wdr3600-webflash.bin) lehet putty alól a tmp-be másolva feltenni?
vagy tegyem fel a gyárit vissza és úgy webendről? -
adamka16
őstag
Ahogy nézem, hiába cseréltem le az 1043-et ilyen 3600-ra, wifi jelerőssége a béka segge alatt van. Ugyan ott van ahol az 1043-as is volt, de pár fal és kuka a jelerősség, pedig ekkora botoktól azért többet várnék el... nem hogy rosszabbat.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #9784 üzenetére
Szia!
Nem, azok shell scriptek.
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
Intruder2k5 #9780 üzenetére
Extroot stimmel, openWRT is, bár Suste verziója van fennt, de gondolom ez nem változtat a dolgon
Na próbálom is, köszönöm!
Megtörtént, de a http://192.168.1.1:8081/sane/ a jelszó kérése után csak egy php fájlt töltött le
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
Intruder2k5 #9776 üzenetére
Hogyan nyitottad meg?
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
Intruder2k5 #9772 üzenetére
Tudom, hogy hülye kérdés, de ezt hogyan tudom használni?
phpSANE-t próbáltam, de a böngészőben megnyitva csak egy rakás szöveget látok
-
Szoszo94
őstag
..és vargalex:
Készítenék hozzá, de nem értek én a programozáshoz, járműves vagyok, nem infós
Megpróbáltam a leírás alapján, de már azt sem tudtam, hogyan és hova készítsek php fájl. Próbaképp winscp-vel etc/config/ mappába csináltam egy új fájlt php.php néven, belemásoltam a cikkben leírtakat, mentettem, de eddig jutottam csak és feltételezem ez is rosszSane webes felületről nem tudok
Vargalex megpróbálom akkor az eredeti, angol leírás alapján
-
MrSealRD
veterán
Ideiglenesen le kellene húznom a külső HDD-t a routerről. Van valami lecsatolás, vagy leállítás jellegű művelet amit el kellene végezni rajta? (Mint USB-s eszközöknél általában az eltávolítás)
(vargalex 1.1.7) -
vargalex
félisten
válasz
Szoszo94 #9767 üzenetére
Szia!
Ez a routerre mentette a /tmp-be test.img néven. Az általad is linkelt leírás alapjául szolgáló eredeti megvalósításban van egyszerű webes megvalósítás is. Az általad linkeltben pedig szintén webes, csak php-t igénylő megoldás.
-
miky0979
újonc
És azt honnan tudjam meg hogy a laptop milyen wifis?
-
suste
veterán
válasz
vargalex #9759 üzenetére
KÖSZI!!!
Meg is csináltam a változatást.
+ a VIEW-os "disabled"-et "readonly"-ra cseréltem, így már másolható belőle az adat, de nem írható....Ez így most nagyon király lett! Szerintem gyorsabb és egyszerűbb a használata (szöveges fájlra), mint az SSH-nak.
Putty-nál mindenképpen, de a winscp-nél is jobb a lenyíló lista miatt.
Akkor lenne igazán kerek, ha lenne tallózási lehetőség is.
Úgy már a legegyszerűbb és leggyorsabb lenne szövegesfájl szerkesztésben.... -
miky0979
újonc
Szia!
Na ezzel megfogtálSzóval belinkelem ezt venném, http://proxybolt.hu/index.php?page=prod&cat=166&id=39040, és a jelenlegi modemes routerem - Huawei HG8245. Hát ezt a kettőt szeretném összekötni és a már fent leírt sávszélességet elérni vele, plusz a többi infókat már írtam.
-
vargalex
félisten
Szia!
Egy javaslatot hadd tegyek:
ha már lenyíló lista a path megadása és úgyis ott a szerkeszthető file-ok listája, így azt kellene használni a select option-jainak előállításához is. Ehhez én a file_edit_list.txt elejére betenném magát a file lista elérési útvonalát (hogy azt is tudd szerkeszteni), majd a scriptben a select-et dinamikus előállításúra módosítanám:
<select name=fv onchange="if(this.value=='!') custom_select_val(this, 'Enter your custom value.')">
__EOF__
awk '{print "<option value=\"" $1 "\">" $1 "</option>"}' ./cgi-bin/file_edit_list.txt
cat << __EOF__
<option value="!">[custom...]</option>
</select>Így az 1-4 lépések rögtön feleslegesek.
Persze még ki lehet egészíteni azzal, hogy egy custom file szerkesztése esetén automatikusan bővítse a file_edit_list.txt tartalmát. -
suste
veterán
Sziasztok!
Van egy új fejlesztés: [link]
Akinek van kedve, és/vagy nem szereti az SSH-t az próbálja ki.
Minden routeren lévő szöveges fájlt meg lehet vele szerkeszteni webes felületen.
A configfájlokkal ismerkedők mindenképpen a "VIEW" gommbal kezdjék az ismerkedést.
Ezzel csak lekéri a fájl tartalmát, de nem módosítható!
A könyebb kezelésért létrehoztam egy listát, amiben az alap config fájlok teljes elérési útvonala benne van, így nem kell fejből tudni, meg gépelgetni, pár kattintással használható a rendszer:
1: 8081-esen az "edit file" linkkel belépünk
2: "EDIT" gomb (igen itt még ez kell mindenképpen, hogy ki tudjuk másolni az útvonalakat)
3: listából a kívánt elérési útvonal kimálosása
4: Full path: custom-nál beilleszteni az útvonalat
5: "VIEW" gomb megnyom, amire megjelenik az útvonalon található fájl tartalma.Az alapértelmezett listát mindenki maga bővítheti, mivel ez is szerkeszthető
.
Hogy még biztonságosabb legyen a dolog, van "COPY TO" gomb is, hogy lehessen másolatot készíteni az eredeti fájlról. HASZNÁLJÁTOK!
Visszajelzéseknek örülnék
.
üdv:
suste -
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #9753 üzenetére
"ha tényleg nem számít akkor miért tanácsoljátok mindenkinek hogy formázza ext4-re az ntfs-es hdd-jét?
"
Az elérhető sebesség szempontjából nem mindegy a fájlrendszer típusa. A routerre csatlakoztatott hdd fájlrendszerét nem látják az ftp, samba szolgáltatás mögött a kliensek. Na, ebből a szempontból mindegy, mert windows alatt sem kell a ext3/4 miatt külön program, csak a hdd pc-n használatakor.
-
SztiviVander
addikt
ez ígéretesnek tűnik, megnézem köszi! amikor anno kerestem ilyesmit akkor ez még vagy nem volt vagy csak nem találtam meg.
-
@suste: ha tényleg nem számít akkor miért tanácsoljátok mindenkinek hogy formázza ext4-re az ntfs-es hdd-jét?
-
@woodworm: tudtommal nem tudják a gyáriak, bár nem is próbáltam. de a leírásukban csak fat32/ntfs van mint támogatott rendszer. az ext3/4 természetesen openwrt-re vonatkozik, ez valóban kimaradt. -
woodworm
veterán
válasz
SztiviVander #9746 üzenetére
Az ext3/4 openwrt-re vonatkozik, nem? Vagy az újabb fw-k tudják a gyáriban is?
-
miky0979
újonc
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni pár kérdésben,nagyon nem vagyok otthon a routerekben, sőt egyáltalán nem! Egy ilyen routert vennék én is.Jelenleg egy T-hom által kapott modemes wifi routerem van, huawei azt hiszem,optikai kábelen jön minden egybe.Csakhogy a készülék nem adja le a maximális sávszélességet wifin keresztül ami 30 mbit/s ,nekem csak 15 mbit/s jön, a szerelő szerint ez így ok,azt mondta venni kell egy wifi routert és minden ok lesz.Szóval kérdésem, ha összekötöm a modemes routerel jól fog működni? külön tárcsázza magát a routerem vagy a modem csinál mindent, és az én routerem csak switch féle lesz, jó lenne ha külön tárcsázná magát mert észre vettem ha megy a torrent és nézem a tévét is akkor csatorna váltáskor beszaggat egy pillanatra az adás.Illetve akinek van már ilyen készüléke érdemes megvenni ezt, jól megy a torrent nem szaggat, nem dobja le a netet? Olvastam 2.5 és 5 Ghz is megy, a készülék saját maga vált a szükséges Ghz-re vagy nekem kell állítgatni rajta?Elsőre így ennyi előre is köszönöm a válaszokat! -
válasz
Számottevően nem gyorsabb ext4 esetén sem. Max 8mbs olvasás hälozati meghajtóként.
-
8zabi
őstag
válasz
windows alatt is lehet ext4-et írni, ezzel
-
SztiviVander
addikt
válasz
marfoglalthu #9744 üzenetére
azért a sehogy az barokkos túlzás, gyári fw-ben is van ftp. usb settings - ftp server - internet access: enable. hozzáadod a folder vagy a komplett hdd-t amit el akarsz érni, meg csinálsz a user accounts alatt egy usert akinek van read vagy read/write ftp joga. ennyi. a másolás kb 2x gyorsabb tud lenni ha nem ntfs-re formázod hanem fat32-re (bukod a 4gb-nál nagyobb fáljméretet, viszont minden win alól elérhető minden mókolás nélkül) vagy ext3/4 -re (4-es esetén bukod a win alatti írást, de ext3-at írni/olvasni is lehet ext2fsd telepítés után).
-
poli27
veterán
válasz
marfoglalthu #9744 üzenetére
A gyári szoftverrel sehogy, openwrt vel ftp szerverrel...
-
marfoglalthu
csendes tag
sziasztok!
a frissen, ma vásárolt kicsikémre ratettem a 2tb-os, 2,5-es vinyóm. csak engedélyeztem és tökéletesen látja a két volume-t(egy 500-as a képeknek, doksiknak, és a maradék a nagyobb, nem nagyon változó cuccoknak). a másolás 6000 kbyte/sec-el megy, gondolom ezt nem nagyon lehet feljebb csavarni. vagy igen? (Toshiba p300)
a kérdésem, hogy hol tudom beállítani, hogy kintről is elérjem a vinyómat? nézegetem, nézegetem, de nem nagyon találom...
köszi. -
marfoglalthu
csendes tag
mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat! a router műxik. net (2,4 + 5 Ghz) és az t-home IPTV egy madzagon tökéletesen üzemel!
Köszönöm! -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #9734 üzenetére
Szia!
Akkor valószínűleg betelt a /tmp. Esetleg valamelyik LuCI forráshoz hozzá lett piszkálva...
-
válasz
vargalex #9733 üzenetére
Szia!
Futott az uhttpd, ezt privátban kaptam egy teljes ps kimenet részeként...
2123 root 1628 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0 80
2128 root 1148 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www_vargalex -r TP-Link -x /cgi-bin -t 600 -p 0.0.0.0 8081 -c /Mint webszerver elérhető is volt, de aztán Bad Gateway, mint itt...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_51203-51203.htmlEz megvolt, nem segített!
/etc/init.d/uhttpd stop
rm /tmp/luci-indexcache
/etc/init.d/uhttpd startNekem is Bad Gateway-t adott távolról HTTPS-en...
-
Szoszo94
őstag
Szkenner funkciót senki sem használ openwrt-vel, igaz? Volt egy leírás, ami találtam logouton, de az epson nyomtatóval nem akar működni, gondolom valamilyen driver csimag kellene hozzá.
-
Mate
nagyúr
Pm-ben Intruder2k5 segített, de nem sikerült életre kelteni. Úgyhogy suste által készítettet feltoltam.
-
Meg kellene nézni SSH-n, hogy most akkor fut-e az uhttpd, vagy tényleg nem fut! Ezt a ps paranccsal tudod megtenni!
Aztán meg lehetne próbálni HTTPS-en elérni, külső IP, vagy DDNS cím alapján!
Fel lehet tenni SSH-n másik fw-t, de ezt is lehet RESET-elni, ha tényleg nem megy az uhttpd, és nem is lehet elindítani, bár azt nem tudom mitől állhatna elő ilyen helyzet!
-
Mate
nagyúr
Jó pár dolgot kipróbáltam, de semmi. Csak SSH-n érem el.
Arra gondoltam, hogy poli vagy suste által készítettet feltolom SSH-n keresztül.
Mennyire tűnik ez jó ötletnek?
-
-
mlinus
őstag
ezt a routert használom már több mint 1 éve, változatlan beálíltásokkal, alap gyári firmware-el, azonban az elmúlt pár héten elkezdett egy nagyon furcsa dolgot csinálni. random időközönként gondol egyet, és leszabályozza a netem sebességét 10mbit-re mindkét irányba. Ilyenkor újra kell indítanom, és utána jön a 240/20.
találkozott már valaki ilyesmivel?
-
-
TGyula
tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy 4 db hdd-t kezel le a router?
(cseréltem keretet, hub-t, eredmény ugyan az...)
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #9651 üzenetére
Szia!
A Raspberry nem túl jó választás NAS funkciókra. Mégpedig:
1. Csak 100 Mbps-es LAN csatlakozó van rajta (ez nyilván a letöltési sebességben nem annyira fog jelentkezni egy lassabb net esetén, de LAN-on másolásnál már igen)
2. A 100 Mbps-es LAN is USB-n csatlakozik, amivel ráadásul gondok vannak
3. CPU-ban sem kiemelkedően erősEgyébként én raspbmc-vel használok egy B-t, fimnézésre, illetve 1-wire szenzorokkal hőmérséklet mérésre. Erre tökéletes.
-
ITT ennyit írnak csak róla...
Version 1.6.2
Postby Eric » Tue Aug 26, 2014 12:50 pm
This release is still based on the "Attitude Adjustment" (12.09) branch of OpenWRT but after this release, work will focus on porting Gargoyle to the latest Barrier Breaker (14.07) branch of OpenWRT. I expect to have a version running on Barrier breaker by late October/ early November. -
glehel
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9719 üzenetére
köszi! már várom mikor adják ki.
-
-
Mate
nagyúr
A routert többször újraindítottam. A net rajta keresztül jön.
A többit amint lesz időm megnézem.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Kb. 3 hete nem léptem be a router admin oldalára. Most újrahúztam a gépet és be kellene állítanom pár dolgot.
Viszont nem érem el a routert.
Ezt az üzenetet dobja:
"Bad Gateway
The process did not produce any response"
Ja és 1.1.7-es vargalex van rajta.
Lehet köze a dolognak a gép újrarakásához vagy routerrel van valami?
Csak azért merült fel bennem a gép, mert szolgáltatói modemmel volt már ilyen. Újrarakás után nem tudtam elérni a gépről, viszont más gépről igen.
-
LLKobe
veterán
Úgy látom van belőle egy pár revízió, a régebbi kék ledes, az újabbak zöld ledesek.
Van ezek között valami különbség? Van az aprón egy eladó, de az még a régi kék ledes, van ennek valami negatívuma az újakhoz képest? -
Dare2Live
félisten
új FWt felrakta már vki? [link]
-
suste
veterán
válasz
s.zsolt94 #9699 üzenetére
jól mondja Intruder2k5, ne menjen egyszerre több letöltés, jó az szép sorban is
a kevés overlay-re meg már sokszor írtuk, hogy SSH-n törölni kell a /overlay/mnt mappát, mert akkor ír oda a router, amikor leszakad a HDD (és ilyened már volt 1-2 az tuti)
persze sok saját konfiggal is tele lehet írni a flash-t, de nem ez a jellemző.....(#9701) ll-kobe
neked NAS kell! tuti csalódni fogsz a routerben
egyébként jó kis router a megfelelő igényekhez!!! -
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
gondolkodom egy ilyen router vételén, jókat halottam róla. Osztjátok ezt a véleményt?
Illetve DD WRT-vel szeretném használni, kérdésem az lenne, hogy ha usb-n rádugok egy vinyót és arra torrentezek vele, mekkora lesz annak az adatátviteli sebessége? Ha a vinyóról akarok a gépemre másolni.
Gondolom sajna nem túl sok, és ha mondjuk 2db 20 gigás filmet akarok másolni akkor malmozhatok órákat?
Most egy atomos ITX gép van torrentezésre, gigabites lannal, 50-60MB/s-el jön át róla. Gondolom ezen töredéke lenne nem?Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest