Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szokás hatalma, valamiért a 1043as topikba postoltam, de dobja csak itt is ki a kereső, ha valakit érdekel:
" jöjjön akkor a szokásos "féléves" összefoglalóm:
kipróbáltam az elmult hónapok termését a 3600asomon:
- poli fórumtárs openwrtjét (szeptember végi build)
- suste fórumtárs buildjét (legutobbi a weblapról)xbox 360 esetén továbbra sem jó egyik sem, amennyiben:
- wifi-n kapcsolódna a konzol
- WPA2-PSK, force AES titkosítással
- kapcsolódási teszt a konzolon failed lesz, nem kap IP-t
gyári FW jó, de sem a ddwrtk, sem az openwrtk nem alkalmasak továbbra sem az xboxhoz
(1043ason vargalex openwrt buildjei ellenben perfektül mentek anno)továbbra is szomorú vagyok
"
-
SaGa59
őstag
válasz
marfoglalthu #9693 üzenetére
Ha végképp nem megy, használd csak switchként a WD3600-at...
-
trance89
őstag
válasz
az előbb kipróbáltam, nekünk is telekom iptv van és tökéletesen megy ezzel a felépítéssel
telekom router -> wdr3600 (gyári fw, igmp on) -> ap (841nd, openwrt, dhcp off) -> telekom stb
ahogy nézem nem mindegyik tplink router tartalmaz igmp proxy-t (gyári fw), viszont az újabb reveknél még az olcsóbb modellekben is már találni, pl 841nd v9 emulátorában már szintén látszik de a v8-ban még nincs, ez van pl nekem is, viszont lényegtelen mert azt úgyis csak ap/switch-ként működtetem
kezdenek rájönni a gyártók hogy ez egy meglehetősen fontos funkció -
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9692 üzenetére
azon a linken nézd amit én írtam, ott már van
és a legújabb gyári firmben is (TL-WDR3600_v1_140916) -
válasz
Itt a felhasználók 70-80%-a az OpenWrt firmware-t használja!
Amint fentebb kiderült, már ez is olyan!
-
marfoglalthu
csendes tag
válasz
trance89 #9691 üzenetére
komolyan? hurrá!!!! köszönöm!
sajna nem vagyok egy nagy iphuszár, megnéztem a linkelt oldalt és eléggé el vagyok benne veszve. ha egy ilyet felhúzok a routerre, akkor nem veszik majd el a garim? amúgy, van olyan router ami alapból támogatja és van rajta USB csati is a vinyómnak?
-
válasz
trance89 #9691 üzenetére
Na, akkor ez valami újabb fícsör, mert az emulátorban még nem találtam ilyet...
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #9688 üzenetére
-
válasz
marfoglalthu #9689 üzenetére
Ha nálad valóban egy kábelen jön a net és az IPTV, akkor egy arra alkalmas routerrel megoldható amit szeretnél! A TP-LINK WDR3600 gyári szoftverrel sajnos nem, de OpenWrt-vel elviekben alkalmas rá!
-
marfoglalthu
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #9688 üzenetére
köszi... azt hittem ezzel a routerrel működne, nem drága, de ahogy olvasom, meg vagytok vele elégedve..
a poén az, hogy egy kábelen jön az IPTV és NET, mert amikor a régi routerrel próbáltam, akkor volt wifi-m a kábel végén, ha csak visszadugom a STB-be, akkor meg van IPTV. semmit nem dugtam át semmit a home-os modemen (D-link DCM704)
az a furcsa, hogy valamilyen jel átjön a routeren, mert az IPTV adók feliratait látom a TV-én. -
válasz
marfoglalthu #9687 üzenetére
Szia!
Bár sosem volt IPTV-m, de kétlem, hogy a sebességgel lett volna a baj, erre olyan router kell, aminek a szoftvere fel van készítve IPTV továbbításra (IGMPproxy, Udpxy)!
Nem tudok róla, hogy a TP-LINK-ben gyárilag lenne ilyen funkció, de valószínűleg alternatív fw-vel megoldható!
Másik probléma, hogy jellemzően nem mindegy, hogy adott porton IPTV, vagy internet van konfigurálva, tehát egy kábelen a kettőt nem hiszem, hogy le tudod hozni, mivel a padláson lévő HGW más portján van internet, és más portján IPTV! Többnyire 1db internet port, és 3db IPTV port szokott lenni rajtuk!
-
marfoglalthu
csendes tag
Sziasztok!
T-home-os vagyok és a padláson van t-és kábelmodem, de a födém miatt elég gyengécske a wifi. A TV-hez azonban lejön egy utp a settopbox-ba és arra gondoltom, hogy veszek egy ilyen routert és két legyet ütök egycsapásra. Lesz lenn elég erős jelem, a routerre rá tudok dugni egy külső 2,5-es vinyót (WD Elemets 2TB USB3.0), csak azt nem tudom, hogy ha a kábelmodemből jövő kábelt bedugom a router WAN-jába és a LAN csatin megyek tovább a TV settopboxába, akkor tud-e működni a dolog. A routeren be tudom állítani, hogy a kábelmodem ugyanúgy lássa a settopbox-ot mint eddig?
Egy régi routerrel már próbálkoztam (UTP-WAN-LAN-STB), de a TV már adást nem kapott, csak a csatornák nevét láttam rajta. Erre azt okoskodtam ki, hogy lehet a régi router sebességével van baj, ezért nem látom a képet...
Szerintetek ez működhetne a WDR3600-sal? Milyen beállításokat kell megcsinálni rajta?
előre köszi! -
s.zsolt94
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Segítségre lenne szükségem OpenWRT-vel (Vargalex mester buildjével) kapcsolatban. Kb. fél éve működik rendesen a kicsike, de mostanában elkezdett morcizni.. Amikor 10-15 aktív (letöltődő) torrent van bent (Transmissonon- csatolt külső merevlemezzel), akkor minimum 1x restartol, de van, amikor néha, tök random dobja el magát, ami netes játékoknál nem nyerő ugye...
A másik problémám pedig, hogy nem tudok elmenteni semmilyen módosítást.. Sem Lucin keresztül, sem ssh-n keresztül. Azt írja problémának, hogy nincs elég kapacitás.. Az overlayen 32kb free space van....
Kérlek segítsetek, mindenre kapható vagyok, de nem akarok elveszteni semmit a csatolt vinyóról..
Külsőleg dyndnsről is el lehet érni a routeremet ssh-n keresztül, ha valaki nem szeret magyarázni...
Köszi előre is! -
SaGa59
őstag
válasz
adamka16 #9682 üzenetére
PC-re dugva mit csinál?
Linuxban ilyenkor a syslogot szoktam nézegetni, de nem tudom, hogy itt van-e ilyen. Abban általában benne van, hogy miért nem tudja felmountolni. Lehet döglött usb, lehet sérült partíció az USB-n, de akár az is, hogy levette a tápellátást az USB-ről valami energiatakarékos beállítás.
Írható a /dev/bus/usb/001/004 ? "ls -a /dev/bus/usb" -re mit mond?
-
adamka16
őstag
Srácok!
Pár napja feldobtam a wdr3600-ra a legújabb openwrt-t a barrier breakert, de azt istenért se tudok életet csiholni az usb-be. Látja, hogy felcsatlakoztatom rá a pendrive-ot, de semmi több. A régi backfire az 1043 a /dev/sda-ba rakta, de itt nincs ilyen. Olyasmit találtam, hogy /dev/bus/usb/001/004 ahol elvileg lennie kellene, de semmi. Se felcsatolni se partícionálni nem tudom. Mi lehet a gond?
-
SaGa59
őstag
Ez messzire vezet. Nem a forintosítható összeg a lényeges, hanem az elv. Annyi energiát fogyasszunk csak, amennyit feltétlenül kell. Nem sötétzöld módon, vissza a kőkorba, hanem úgy, hogy még elfogadható mennyiségű kényelmetlenséggel oldjuk meg az igényeinket. Ha valami megoldható kevesebb fogyasztással, akkor az a cél, még ha a beruházás kicsit magasabb is. Itt a cél: egy eszköz, amire a nekünk szükséges heti 1-2 letöltés és a közös állományok elférnek és amikor kell, különösebb erőfeszítések nélkül elérhetők. A lehető legkevesebb áram felhasználásával. Az, hogy mellékesen még gyorsabb kapcsolatot is eredményez a gépeink között, mint az eddigi, már csak hab a tortán.
Forintban nem mérvadó összeg, de ha egy wd green 3,5-es 12V 1.2 A körüli max fogyasztását (adatlapi érték) összevetem egy 2,5-es 5V 1A-essel, ugyanakkora tárkapacitásért, már jelent valamit. A másik oldalon viszont ott van, ha a kevesebb fogyasztású eszköz rövidebb ideig bírja, vagy a másik a leállás-elindulás ciklusok miatt hamarabb megadja magát, az új darab előállítása is energia, nem is kevés.
-
SaGa59
őstag
Szervereket és storage-okat is üzemeltetünk így tudom, hogy a hdd-knek az a jó, ha folyamatosan pörögnek, de nálunk nem nagyon vannak ilyen green meg red hdd-k, így nem ismerem őket.
Újabban már az enterprise storage-okba is hitachi 2,5-esek kerülnek és azok ott pörögnek folyamatosan.
Viszont ezzel a router-hdd kombóval az energiatakarékosság lenne az egyik cél. Mivel nem folyamatos a letöltés, nem baj, ha holtidőben leáll, csak ne parkolja ki magát pár percenként menet közben. -
suste
veterán
Archer C5:
-a 16MB flash miatt csak extrém esetben kell extroot. Amit te írtál, azok 2-3-szor is elférnek a memóriájában
-a 128MB RAM elég sokmindenre elég. Ha megelégszel azzal, hogy egyszerre csak 1-2 letöltés megy (szerintem az 1 is pont jó, úgy is leszed mindent szép sorban), akkor bőven elég lesz a RAM, nem kell swap (főleg nem pen-en).
-HDD: szerintem tökmindegy, mert szerintem az nekik a legjobb, ha folyamatosan mennek és nem kapcsolgatnak le. Pl ha beállítod a statisztikát hogy a HDD-n legyen az adatbázis és oda is mentse a képeket (hogy ne vesszen el egy reboot-nál), akkor máris eldőlt a dolog. De én max seed-et sem szoktam soha beállítani....
Ami még elő szokott jönni, hogy valaki közel alszik a routerhez, és a HDD hangja zavarja....na az más téma...(eddigi HDD-im 2-3 évet mennek/mentek eddig 7/24-ben)
-
SaGa59
őstag
Ha nincs benne a path-ban, akkor igen. Linuxban pl az aktuális könyvtár definíció szerűen nincs, emiatt kell pl ./parancs formában indítani azt, ami abban a könyvtárban van, ahol épp állsz.
Urakok!
Egy ArcherC5-re pályázok. Kérdés: mekkora USB pendrive-ot szerezzek hozzá, hogy az openwrt-hez kapcsolódó cuccok, esetleg a swap kényelmesen elférjen rajta (bár a swap lehet, hogy pont nem a legjobb egy flashdrive-on, de a HDD-t csak akkor járatnám, amikor tényleg kell...) ILletve kell egyáltaán ilyen falsdrive, vagy ha tényleg csak egy samba és egy torrent kliens a cél, az elvan nélküle is?Illetve még egy kérdés: a WD RED és Green között hezitálok. Teljesítményre biztos, hogy a Green is elég, meg a fogyasztása és az ára is jobb, csak sokfelé írnak róla, hogy gyakran leparkolja a fejet. Ez konkrétan azt jelenti, hogy menet közben is megteszi bizonyos időközönként, vagy ha használatban van (letölt valamit folyamatosan), akkor nem, csak amikor amúgy sincs semmi dolga?
-
suste
veterán
1: létrehozol egy szöveges fájlt, legyen mondjuk: "NAS-wol.sh"
2: Ebbe a fájlba belemásolod azt a parancsot amivel szoktad ébreszteni:
#!/bin/sh
"használt_parancsod"
exit 0
3: Elhelyezed a routeren valahova a fájlt, mondjuk legyen: /etc/NAS/NAS-wol.sh
4: futttatási jogod adsz az elkészített fájlnak SSH-n
5: Cronba: "0 8 * * * /etc/NAS/NAS-wol.sh"
6: cron restartÍgy érted a logikát?
-
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9670 üzenetére
Valahol láttam egy példát, ahol nem kellett belerakni...
Bele kell ? -
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Luci-ban az ütemezett feladatokhoz szeretnék beállítani egy olyat, hogy a NAS-t minden nap reggel 8 kor kapcsolja be.
Hogyha a felélesztés hálózaton keresztül opciónál próbálom ugye az egyszeri ébresztést, akkor az megy is, bekapcsol az eszköz. ez a parancs fut le:
/usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "NASMACCÍM"
Az ütmezett feladatokhoz ezt próbáltam beilleszteni :
0 08 * * * ether-wake -D -i "br-lan" "NASMACCÍM"
Viszont ez nem működik. Hol a hiba benne ?
-
.mf
veterán
válasz
Intruder2k5 #9667 üzenetére
Működik, köszi!
-
-
.mf
veterán
Köszi a választ
A szolgáltatói eszköz .254, a 3600 pedig .1, tehát nincs ip-cím ütközés.
Aztán megpróbáltam azt is a save&apply-ok után, hogy reboot... és egyből lett ping. De net továbbra se. Lehet, hogy a zeszközön fix címet kéne beállítani a 3600-nak; csak az eszköz fel lett szerelve a 3.90 belvilág tetejére, a beállításhoz a jelszava meg a hátulján van -
suste
veterán
mivel routernek kötötted be, így szeretne is routolni, de valszeg az egyező LAN IP-k miatt nem tud
mi a HGW LAN ip-je, és mi a tplink LAN ip-je?
nem egyforma? pl 192.168.1.1?
valamelyiket állítsd át (192.168.1.1 - 192.168.2.1)egyébként inkább a switch-ként való bekötést ajánlanám (LAN-LAN), persze más beállításokkal...
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Gyorskérdés, hátha itt kapok választ, keresem közben neten is.
3600, Vargalex 1.1.7; net-hozzáférés változott, modemet egy mindenes routeres egybe-eszközre cserélték. Azt mondták, hogy az már PPPoE helyett DHCP-ben osztja a netet.
Belőle kijövő UTP madzagot rádugom laptopra, van net.
Routerben Network / Interfaces / WAN fülön átállítom DHCP-re, majd a madzagot a WAN portra dugom, és kapcsolat nyista.
Van esetleg tippetek? -
BeetleBrain
csendes tag
Valóban pontatlanul fogalmaztam, belső+keret egy Y kábellel. Régebben amikor még PC-vel is használtam nem mindig volt elég neki 1 USB (gondolom a keret miatt).
Nálam egyik porton HUB a másikon pendrive csak a rendszerrel. Az elején féltem, hogy esetleg leszakadozik majd a HDD és nem akartam hogy ez magával rántsa a routert. Szerencsére nem volt ilyen gond sose. -
suste
veterán
válasz
BeetleBrain #9658 üzenetére
2,5-es külső hdd <----> Én így használom egy régi 500GB-os notebook hdd-vel
Most akkor milyen ez a HDD? Külső vagy belső+keret?
Ha külső, akkor simán mennie kell annak közvetlenül is a routerről, ha más nincsen az USB-n.
500GB-ig nem szokott gond lenni....
Ráadásul van 2 USB port is a routeren... -
SaGa59
őstag
válasz
BeetleBrain #9658 üzenetére
Ez jó ölet, nézek is valami ilyet...
-
SaGa59
őstag
válasz
SztiviVander #9656 üzenetére
Alapvetően 2,5-esben gondolkodtam, csak sehol sem látok olyan külső házat ebben a méretben, aminek van tápja is. Egy régi ilyenem ugyan van, de az ATA-s és már a 40 GB-s toshibákat is véletlenszerű, hogy képes-e kezelni. A kisebbekkel nincs baja.
-
SztiviVander
addikt
szerintem ilyen célra felesleges a red. egyrészt az usb még a leglassabb hdd képességeit sem tudja kiaknázni. egy wd green ami alacsony fogyasztású, halk és hűvös szerintem jobb ilyen célra. persze egy 2.5-es hdd is bőven jó a célra, ha van belőle elég nagy akkor pláne. raspiról meg annyit hogy első 1000 előrendelőben voltam amikor megjelent, azóta (2 éve kb) megy hibamentesen egy 3.5" 1terás wd green-el, squid, proftp, minidlna, lighttp, samba fut folyamatosan. egyszer fagyott le, akkor is kiderült hogy a tápegység hülyült meg és 5 helyett 4 voltot adott, attól fagyott meg a raspi. de hozzáteszem hogy ha akkoriban lett volna wdr3600 akkor valószínűleg nem veszem meg a raspit mert mindezt tudja ez a router is. bár lehet hogy ennyi minden már rendesen megizzasztaná a cpu-ját
-
suste
veterán
persze hogy van Archer-re is openwrt (arra figyelj, hogy vagy C5 vagy C7v2 legyen, mert a C7 az még csak 8MB flash-es!)
már a Barrier Breaker listában is benne van: [link]és persze a trunk-ból is van hozzá való: [link]
és már több helyen is csináltak buildet ezek alapján
pl nekem is van saját építésű, ha nem akarod magad összepakolászni a dolgokat: [link]HDD-ből én gyárilag külső 1TB-thasználok, közvetlenül a routerre dugva (nincsen külső táp).
Leszakadás nincsen szerencsére, ilyen szempontból jobb az eleve külső HDD.... -
SaGa59
őstag
Értem én, hogy nem NAS. Most egy régi PC-ből kioperált alaplap és egy kis notebook hdd szolgál ugyanerre a célra, aminek a fogyasztását sokallom kissé. Igaz az még akkor készült, amikor a net előfizetésem még telefonos volt, így egy halom más is rajta van (tűzfal, pppoe, smtp szerver, stb...), de az idők során az egyes funkciók helyett lettek kis céleszközök, így már értelmetlen egy PC-t fenntartani erre. Az SMTP szerver is már csak spam és vírus szűrő a család 5 postaládájához, de már mindenkinek van megfelelő gépe arra, hogy önállóan megoldja ezt is. A torrent kliens és egy közös tárterület az, amit ki kell szolgálnia. Igaz, erre a NAS a célgép, de nem baj, ha a szolgáltató HGW-je mellett van még egy eszköz, ami wifi-t és LAN switchet tud szolgáltatni. Ráadásul talán még olcsóbb is, mint egy NAS és bele egy HDD.
Megnézem az Archer-t is. Ahhoz van openwrt?
Külső tápos házba egy 3,5-esd wd red, vagy esetleg egy eleve külső hdd-nek készült 2,5-es a jobb hozzá? Van egy Hitachi TOURO 1 TB-s külső diszkem...
A legfőbb cél a hangtalan és kis fogyasztású eszköz.Amúgy én is gondolkodtam egy Raspberry-n erre a célra, de túl sok a lefagyás, ahogy olvasgatom a különféle fórumokon... Meg mire rendes, működőképes, bedobozolt cucc lesz belőle, már egy NAS árán is túl van a költsége...
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #9651 üzenetére
több helyen olvastam, hogy az újabb procival jóval gyorsabb sebességeket értek el
volt ahol pont a 3600-hoz hasonlították....de azért még mindíg nem lehet a NAS-okhoz hasonlítani
nekem szerencsére bőven elég a mostani sebesség.... -
suste
veterán
Ha van egy kicsit több keret rá, akkor én a helyedben az ArcherC5-öt választanám a jövőre nézve.
A 3600 is jó kis gép, de a C5-ben újabb erősebb proci van, és az 5Ghz-es wifije kicsit többet tud.
Kinézetre és egyéb paraméterekre ua a 2 router.
Egyébként én is 3600-at használtam openwrt-vel, trasnmission+minidlna+ftp+samba+1TB HDD-vel, 1évig, semmi bajom nem volt vele. Most már másnál teszi majd a dolgát.
Csak tartsd észben, hogy ezek nem NAS-ok, hanem routerek! -
SaGa59
őstag
Sziasztok!
Olcsó, kisfogyasztású, hangtalan NAS szerűséget keresek. A feladat: 1-2 db 1 TB-os HDD megosztása a belső hálón, és valami jól működő, nem lefagyogatós torrent kliens, amit webes felületen, vagy saját vezérlővel a hálón lévő gépekről is lehet vezérelni. DLNA nem szükséges, a tv-k nem olyanok, a pc-k meg képesek maguk is lejátszani bármit. Az ADSL 8Mbps sebességű, T-s előfizetés egy HomeGW-vel az IP telefon miatt. Ez lehet, hogy egyszer kiváltódik egy 25Mbps kábelnettel, de nem most.
Egy ilyen WD3600-as képes lenne ezeket az igényeket kiszolgálni? Úgy látom fogyasztásban alatta van a NAS-oknak és mivel nincs aktív hűtése, a zaj max a hdd-ből jönne, azt meg a megfelelő diszk és ház kiválasztásával eliminálni lehet. Még van a cuccaim között valahol 3,5-es "gumi" ház, ami teljesen magába zárja a diszket, de a hőt egy vékony lemez kivezeti belőle. Ősi AST vagy Compaq (nem emlékszem, milyen leselejtezett PC-ből mentettem anno) technológia, évekig használtam, bevált.
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #9644 üzenetére
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott ugye egy wdr3600-as router a vargalex firmmel.
Eddig a routert használtam torrentezése(transmission)Most vettem egy NAS-t ezért szeretném letiltani a routerba a transmissont.
Hol,és hogyan tudom letiltani a transmissiont a routerba?
Köszi előre is a segítséget! -
suste
veterán
Valakinek lenne kedve tesztelni a frissítéseket, mielött leforgatom az új fw-ket: [link]
ha netán valami nagyon nem jó, akkor a visszaállítás + mentés visszatöltéssel vissza lehet térni a régi verzióra
köszi
suste -
suste
veterán
Elkészítették a javítást a minidlna médiadarabszámokat mutató luci felületéhez.
Ezzel tudjátok felrakni magatoknak: [link]üdv
suste -
suste
veterán
Elékészült a vnstat statisztika webes beállító felülete, ahol a képek és az adatbázis mentését lehet beállítani.
Itt elérhető a mentés, amivel felrakható: [link]
Ha kipróbálja valaki, akkor kérnék visszajelzést róla! Köszi!
suste -
vargalex
félisten
Szia!
Mivel a transmission csak 1 db alternatív sebességet tud, így leginkább cron-ból ütemezve oldható meg több limit a transmission-remote segítségével. RPC-n lehet mindenféle azonnal végrehajtandó parancsot adni a futó transmission-daemonnak.
Pl. le/feltöltés beállítása:
transmission-remote localhost:9091 --auth usernev:jelszo --downlimit 1024 --uplimit 100
Ezzel a letöltést 1024 KB/s-re, a feltöltést 100 KB/s-re korlátozod.
A folytatásról már többször kérdeztetek. Többen privátban is. Lesz folytatás, remélem legkésőbb karácsonyi ajándéknak (vagy bosszúságnak).
-
TGyula
tag
Sziasztok!
Hdd csatolásakor, amennyiben szeretném az uuid módszert választani, 2 lehetőségem is van. A blkid parancs kiadása után megjelenik a "sima" UUID és a PARTUUID. Én ezt látom:
root@WR-3600-Gyula:~# blkid
/dev/mtdblock2: TYPE="squashfs"
/dev/sda1: TYPE="swap" PARTUUID="8a461c63-01"
/dev/sda2: LABEL="extroot" UUID="c5319dd3-0225-4597-99c5-b8b70e863091" TYPE="ext4" PARTUUID="8a461c63-02"
/dev/sda3: LABEL="mnt" UUID="f690be30-69f8-4f93-9305-27e63143d1b4" TYPE="ext4" PARTUUID="8a461c63-03"Swap esetén, csak a PARTUUID a megadható.
Extroot valamint mnt esetén mindkettő.Mivel több HDD-t is szeretnék formázni, illetve csatolni, mi lenne a helyes? Én eddig a sima UUID-t írtam a router UUID részéhez(kivétel a swap).
Él a gyanú bennem, mivel a blkid parancs LABEL(Cimke) megnevezéssel jelöli a swap és extroot partíciót, hogy ezeknél, a routeren a cimke mezőt kellene kitöltenem? (de az UUID vagy a PARTUUID adattal?)Bocsánat előre is ha nem vagyok érthető késő este....
-
TGyula
tag
válasz
Intruder2k5 #9632 üzenetére
Minden elismerésem
-
-
TGyula
tag
Sziasztok!
Suste fut a routeren. A beépített formázóval formáztam eddig is minden hdd-t. 2Tb WD-k mind. Eddig, formázást követően elérhető 1,79 / 1.79 TB. Mai nap kitalálta ugyan annál a hdd-nél, hogy elérhető 1.79 / 1.70 TB....
Win 7 hálózati csatolást követően, 93 GB foglalt területet mutat.Mit rontottam el?????
(4 hdd-nél ez már 373 GB bukta)
Előre is Köszönöm!
-
Kicsirics77
veterán
rádugott webkamera képet hogy tudom elérni
a www/webcam mappa létrejött kernelnaplóban felismeri a fellelhető csomagok telepítve vannak. -
Zirowe
nagyúr
Szerintem azt meg elso alkalommal kitoroltem.
VNC
IPv4-TCP
bármelyik gép felől wan-ben
bármelyik router IP-en át port 5900-nélIP 192.168.1.171, port 5900 lan-ben
Viszont vnc-re beallitottam, ott ment rendesen, mukodott es mutatta is delutan, hogy nyitott.
Ugyanezekkel a torrenthez meg nem mutatja.
Bar most a vnc-t is zartnak mutatja. :S -
-
Elkezdtem írni egy cikket a routerről, mezei átlagfelhasználó szemszögéből nézve. Úgy láttam nem írt még róla senki. Vagy csak én nem találtam meg.
-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, most raktam újra a gépemet is, viszont a frissen beállított bittorrent azt mutatja, hogy a megszokott portom nincs nyitva.
Suste fw-jén ugyanúgy állítottam be a forgalmi szabályokat, ahogy az előző fw-n volt.
Mit állítottam vajon el?Bármelyik TCP, UDP
bármelyik gép felől wan-ben
IP 192.168.1.171-re port 16752-nél a eszközön -
tjsz
senior tag
Sziasztok!
WDR3600-on Vargalex 1.1.7-es fw-t használok. Kérdésem, hogy hogyan lehet(ne) azt megoldani, hogy a transmission 3 külöböző sebességgel töltsön le-fel, attól függően, hogy a hét melyik napja van ill. hogy aktuálisan mennyi az idő?
Pl.
H-P 0-6: teljes sebesség
H-P 6-8: minim.
H-P 8-24: közepes
SZO-V 0-7: teljes
SZO-V 7-24: minim.Előre is köszi a választ!
+1 kérdés: Vargalex, lesz a firmware-ednek folytatása? Ha igen, kb. mikor?
-
doberman
senior tag
válasz
Rocko66 #9611 üzenetére
na akkor:
kérdés: van e még aktív eszköz a router előtt? Owner: Aktiv1 Kft az ip cím tulajdonosa....
ha van azon is kell port továbbítás. ha nincs akkor csak a te routereden kell port továbbítás és dyndns (no-ip)
beállítás. a nason nem kell.
tehát ha nincs plusz aktív eszköz a routered előtt, akkor hálózat, tűzfal, port továbbítás fül... itt új külső port (ahol a transdroid be akar jönni, ip cím ( a nasod ip címe) és port amelyiken kommunikál a nason futó torrent program.. (talán a transmission 9091)
kb ennyi... de hogy él a no-ip-s dns-ed azt ellenőrizd le. pl parancsor ping szekrenyeszsolt90.no-ip.biz
ha van válasz akkor jó, ha nem akkor még azt is tedd rendbe.... -
PNP
őstag
OpenWRT BB-ről szeretnék gyári fw-re visszaállni. Melyik firm kell pontosan?
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő NAS: NSA 325V2
Szeretném ha működne a DYDNS,azaz mobilról 3g-s nettel is elérjem a transmission-t és hozzá tudjak adni torrentet.Regisztráltam a no-ip.com oldalon ami így néz ki:
Beálítottam a routeren a szükséges adatokat:
Majd a nas menüjében is beállítottam a következőket:
A hiba a következő:
Ha mobilról 3g-s nettel beírom ezt a böngészőbe: szekrenyeszsolt90.no-ip.biz:9091
bejön a transmission de nem látom amit a pc-n hozzá adtam torrenteket és nem is tudok újabbakat hozzáadni...A trasdroid app-al sem működik...
Ha csak ezt írom be a böngészőbe: szekrenyeszsolt90.no-ip.biz akkor semmi sem jön be
Tudsz nekem segíteni ebben?
A router amúgy egy WDR3600 vargalex firm-el.Mi lehet a probléma?
UI:
Amikor még nem volt NAS-on,és csak simán a routerre volt csatlakoztatva egy vinyó és a routert transmission-ját használtam a dydns ment gond nélkül...
Köszi előre is a ssegítséget!
Üdv: Rocko66
-
Megszivtam ezzel a vinyoval, kattog állandóan, nem tudok aludni. Egyébként jó, ext4 gyorsabb.
-
ArGab
őstag
Pedig nekem is ugyanez volt a megoldás. Az ftp userrel mindig 530-at kaptam (permission denied), pedig a fájlban ott volt a név is és az új sor is, jelszó is meg volt adva rendesen, és a beállítások közül semmi mást nem állítgattam. A userlist_deny=NO hozzáadásával viszont máris rendben volt.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
pedig amit írtam annyi elég
csak valszeg te már össze-vissza állítgattad
nálam bent a # a userlist_deny=NO elött, is simán megy
a chroot_list fileba főlegnem kell /mnt, mertoda azok a felhasználók kellenek, akik kiléphetnek a saját könyváturkból....ezért kellett a "root" -ot odaírni első lépésben
az ftp -nek alapból az "mnt" a home-ja, így csak az a hiányzó enter a hiba! -
tobias
csendes tag
Szia Suste!
Kösz, hogy válaszoltál. Örülök, hogy nem csak nálam jön elő a hiba.
Ha foglalkozol vele az nagyszerű.
Bármilyen usernévvel próbálkozok kér jelszót, csak a beállított ftp-vel nem. Ebből arra gondolok, hogy érzékeli, hogy jó felhasználóval próbálkozok csak valami nem stimmel az ftp user jogaival.Egyébként milyen editort érdemes használni? Ha nem akarok külön telepíteni? vi?
Köszi
Tóbiás -
suste
veterán
meg van a megoldás!!!
nemtudom de valahogy lemarad az "enter" az ftp felhasználónév után
gondolom a windows "segített"
szóval csak ennyi az ftp beállítás:1: 8081-en jelszó
2: luci/szolg/vsftpd/ 2. ablakban enter az "ftp" után, majd elküldés gomb, majd ftp újraindítás a luci/rendszer/rendszerindításnál
3: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/ FTP-WAN -hoz pipa (ha kintről is el akarjuk érni)
4: kliensben ftp/jelszómajd beírom a readme-be is, meg a következő frissítésben bent lesz...
-
suste
veterán
nem sokat foglalkoztam az ftp-vel, mert régebben működött, és én meg nem használom
most tényleg nem megy valamiért az alapbeállításokkal
nem szép de gyors megoldás SSH nélkül: luci/szolg/vsftpd/ 3. legalsó részbe vedd fel a "root" -ot, így root/jelszóval be tudsz lépni és ki is enged a root mappából
de vigyázz mert a router mappáit is eléred, nehogy elállítgass vagy törölj valamit amit nem kénemajd lesz valami végleges javítás is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest