Hirdetés

Aktív témák

• Herby

csendes tag

válasz Shadowfax #840 üzenetére

Shadowfax,

Nézd én nem vitatom, hogy jó vétel egy gyári bontatlan T43-as ilyen áron. Egyetlen baj van: a hivatkozott ''bonus'' gép dolog nem létezik! Szerénytelenül állítom, hogy nagyon-nagyon sok IBM/Lenovo PC-s eszközt adunk el több mint egy évtizede és ilyennel még soha az életben nem találkoztam. Ha egy nagy tender van akkor ott minden esetben konkrét típusra speciális csomag árat adunk, amikor is nagyon nyomott áron jelenik meg a termék. Pl. normál nagyker ár -10-20%. Az általad hivatkozott ''Szóval használtként adják el, így már ÁFÁ-t nem kell fizetni, ez a trükkje.'' megállapitás nem hiszem, hogy az igazi trükk, mivel egy ÁFA körbe tartozó cégnek akár új eszközt ad el akár használtat ki kell állítania számlát és akkor bizony +20%-ot rá kell tenni mese nincs. Nem kívánom senkinek a kedvét szegni, de nekem inkább az tűnik valoszínűnek, hogy ezek a gépek néha ''leesnek a teherautóról'' és ezért lehet így hozzájutni. Sajnos van személyes tapasztalatom, amikor is pl. beérkezik 1-2 tucat ThinkPad és véletlenül az egyik dobozban beton kocka van. Észnél kell lenni, mivel ha véletlenül igazam van és remélem nincs, akkor egy ilyen jószágot bizony sokan keresnek, Type és S/N szám alapján...

Aktív témák