- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ernesto78
aktív tag
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
LilProphet90 #614 üzenetére
Szerintem marad a hivatalos v528.
Az Aida nekem is FHD ír ki, de ha bekapcsolok egy 4k youtube műsort akkor látszik hogy 4k.
A processzonál nekem az írja ki, hogy Alszik mind a 4 mag ha ránézek Aidával.
Valamint hőmérsékletnél 2 celsuis fok.Még egy valamit észrevettem mióta feltettem az android 8-at. Nem akarja látni a TV-t a teló, ha Chromecasttal át akarok lőni valamit vagy szimplán tükrözni a teló képét. Ilyenkor újra kell indítani a TV és jó lesz. Ilyen probléma nem volt a 7-ben.
-
redati
tag
válasz
Ernesto78 #612 üzenetére
" a TV tápja nem zümmög"
Ebből arra következtetnék hogy táp gondod lesz, és szerintem azért nem megy rendesen az instant boot sem. Kb ilyesmit fejtegettek a külföldi fórumon is.Lilophret nálam megy pcről rendesen a 4k hdr, és beállítható a 4k asztali felbontás is.
Pc hdmi2.0a --> Onkyo txnr 656 szintén hdmi2.0a --> Tcl 55dp660 -
LilProphet90
senior tag
válasz
Ernesto78 #613 üzenetére
Én se ástam bele magam, már felhagytam a droidos b*zerálással.
Esetleg ha nagyon zavar a boot idő, az 500-as nagyon gyorsan bootolt (6-7 mp a droid animáció kezdése után), de minimálisan lassabb volt a rendszer.
Amúgy valaki azt tudja, miért látja pl.: az AIDA64 full HD-nak a TV-t? PC-t se tudom 4K-ra állítani, de közelről nézve nem pixeles a kijelző, szóval annak kell lennie. Árukeresőn más is jelezte ezt a gondot.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
LilProphet90 #609 üzenetére
A LED villogás opció nem jön be nekem, mert olyan mintha leesne a képfrissítési ráta. Inkább nem használom.
Nem ismerem a TWRP, így jobb ha nem buherálom. Végül is ha csak a gyors indítás nem működik az talán nem lesz olyan nagy baj, bár ha valami alap annak kéne működnie. -
Ernesto78
aktív tag
Az android 8 nekem jobban bejön, mint a 7 mert már a TV tápja nem zümmög TV adás nézése közben. Sok program jobb rajta, az HBO GO nem indítja újra TV sem. Viszont most nem tudom feltelepíteni semelyik böngészőt (Chrome, Firefox), mert nem találom a PLAY áruházban, illetve hogy most eltűnt a másik TV applikáció telepítő is ahol megtalálhatóak voltak. Sokkal jobb a Bluetooth fejhallgatóval nézni már a TV adásokat, mert nem szaggat a hang, bár egy kicsit késik. HDR Netflix filmeket még nem tudtam tesztelni, de előfizetek majd a HDR csomagra. A 7-ben nem volt valami jó a HDR.
Remélem hamarosan letesztelhetem egy Xbox One S-el. Szeretnék venni egyet.
-
xtrayeti
újonc
Közben sikerült megoldani, köszönöm!
Csak utolsó hozzászólóként nem tudtam új bejegyzést írni, a szerkesztési időből pedig kifutottam.Szóval v500 volt fent alapból.
A TCL oldaláról pedig letöltöttem a v528-as verziót.
Sokkal, de sokkal stabilabb és gyorsabb azóta.Köszi mégegyszer.
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #609 üzenetére
A LED mozgás már nálam sem villog. A fényerő+ viszont régóta van.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Ernesto78 #604 üzenetére
A gyári visszaállítás lehet nem elég, kikéne pucolni a system partíciót és úgy újrarakni, de az szerintem TWRP nélkül nem megy. Nálam 500-as óta jó az Instant Boot, bár 528 alatt tegnap egyszer újraindult magától.
Amúgy frissült az alaprendszer verziója is 528-cal, lett például Fényerő+ beállítás, illetve kicsit más a háttere az inputnak a kép megjelenése előtt. Továbbá a LED mozgás törlése sem okoz már villogást.
A betekintési szögnél pedig érdekes, hogy Thomson 49UC6406-nál nekem nagyon alacsony volt, de a TCL 50P6046-nál jóval magasabb, pedig ugyanaz a típus/kategória.
-
-
Ernesto78
aktív tag
-
n00n
őstag
Sziasztok!
TCL 55DC760 150k-ért most mennyire jó vétel? Kellene egy 55"-os low budget 4K TV a nappaliba, és kb ennyi pénzem van rá. Még LGUK6300 jöhet szóba. Mit gondoltok? Szemből lenne nézve. Egyébként az oldalról nézés az milyen szöget jelent konkrétabban?
-
Ernesto78
aktív tag
Megtettem, hogy mindent reseteltem, azonban nem indult újra a TV csak kilépett a főmenüből és a újra be kellett adni neki a szokásos google engedélyeket, tv csatorna kalibrálást, stb. A telepített programok maradtak rajta és a beállításaik is.
Sajnos így sem működik a gyors indítás.
Gondolkodom, hogy a gyári visszaállítást megcsinálom menüből. Gondolom ezt törli a programokat is majd csak azt nem tudom, hogy az android frissítést törli-e.
Lehet vissza kellene küldeni javításra a TV-t is, ha nem működik rendesen.
-
redati
tag
válasz
Ernesto78 #597 üzenetére
Igen elfelejt mindent. De mindenképp csináld meg, mert ráadásul főverziót is ugrottál.
A képbeállításoknál rámész a kontrasztra, (arra már nem nyomsz rá) és ott megnyomod a 6425
Majd felugrik a service menü (csak óvatosan)
És ott egy reset all, majd reset shop
Azt hiszem utána újra is indul -
Ernesto78
aktív tag
válasz
Sacubitril #591 üzenetére
Ma frissítettem le a Thomson UC6406 TV-met vele, mert bíztam, hogy működni fog végre a gyors indítás funkció a TV-n, de sajnos még mindig nem megy. Alvó módba kerül, de bekapcsolni már nem tud, hanem villan a led hosszan egyet és kikapcsol a TV. Már unom, hogy várni kell egy percet míg betölt a TV.
-
xtrayeti
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
2 hete vásároltam TCL 55DC760 - ad TV - met.
A napokban azt vettem észre, hogy a kép és hangmódok választási lehetősége eltűnt.
Settings gomb megnyomására előjön a kép, hang, rendszer almenü.
Viszont képmenüben belépve már nincs ott a képmódválasztó legördülő menüsáv (pl.: Mozi, Sport...).
Ugyanez igaz a hangnál is. Ott sem látok módválasztót.Tapasztaltatok esetleg ilyet?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
redati
tag
válasz
Én is azt olvastam a többi külföldi honlapon, hogy eddig ez a legjobb. Feldobom rá én is
Az 534-re viszont panaszkodtak az Orosz, meg azt hiszem az Olasz fórumon is. Valahol azt írták hogy inkább visszatért az 528-ra. -
LilProphet90
senior tag
válasz
Köszi az infót, én leragadtam 526-nál. Első blikkre valamivel reszponzívabbnak tűnik.
-
Sacubitril
újonc
válasz
LilProphet90 #590 üzenetére
Nem, a legfrissebb az 528-as verzió, mely a TCL hivatalos honlapjáról is letölthető. Ez a legújabb stabil Android 8 (Oreo) kiadás, a korábbiakhoz viszonyítva messzemenően a legjobb operációs rendszer. Mindenkinek érdemes erre frissíteni.
-
redati
tag
Új firmware
[link] -
redati
tag
A laptopod lehet hogy tudja a Gigabitest, de sajnos az összes modellben csak 100-as lan van ( számomra ez érthetetlen)
Így ha a tvdben AC-s a wifi, akkor szerencséd van.( Melyik modell is a tiéd?)
Ha nem, akkor lehet próbálkozni usb3-as lan adapterrel,de nekem nem sikerült. Persze nyilván rosszat vettem, azóta a ruszki oldalon már van link is az ebay-re amivel elvileg működik.
Vagy össedobsz egy mini pc-t HDMI 2.0a kimenettel hogy működjön a HDR isPersze ha a laptopodon van ilyen kimenet akkor nyert ügyed van
-
R.P.
aktív tag
-
redati
tag
Az én tévémben sajnos csak 100-as lan van, és a wifi is csak n-es, így a hálózati lejátszás az 55 GB nál nagyobb méretű filmeknél már kevés. Így a mini pc-t használom HDMI 2.0a csatolón, erősítőn keresztül erre a célra. A kisebb méretű filmeknél pedig sztem es explorer - MX player a legjobb. Ráadásul az mx-nél lehet betölteni külső, vagy letölteni is feliratot. Külső kodek telepítése szükséges hozzá.
Egyébként Android 8-tól így van, ugyanis az Ntfs használatáért pénzt kér a Microsoft, amit a Google a nyolcadik droidtól nem szeretne fizetni. Ezért van az, hogy az összes külső ilyen program is fizetős. ( Persze vannak trükkök)
A Tcl is csak a saját lejátszójára engedélyezte, gondolom így olcsóbb.LilProphet90: Nálam a plex elég hálózati erőforrás igényes, már a 30GB-nál nagyobb méretűek akadoznak, kódolás nélkül, alapban átküldve eléri a 100-as lan határát. De ha ac-s a wifi akkor ott már rendben lehet.
-
R.P.
aktív tag
Köszi, hát, ez elég szomorú. Ez TCL-specifikus dolog egyébként, vagy Android-szerte így van?
A linkelt appot sajnos nem tudom innen letölteni, mert 404-et dob, de leszedtem máshonnan, viszont nekem nem működött. Az ES File Explorer (ami különben egy rettenetes program tele bloatware-rel) viszont látja az NTFS partíciót, és meg is tudok róla nyitni fájlokat pl. VLC-vel, de mivel csak egy adott fájlt nyitok meg, ezért a feliratot nem látja, mert az egy külön .srt-ben van...Most erre keresek áthidaló megoldást.
Ti egyébként nagyméretű, letöltött filmeket hogyan néztek, ha se az exFAT, de az NTFS nem megy a TV-vel? A gyári, fapados lejátszóval? -
R.P.
aktív tag
Sziasztok! Felraktam tegnap a v526-os verziót, viszont ma csalódottan tapasztaltam, hogy third-party programok (pl. VLC, Kodi) továbbra sem látják az NTFS-re formázott pendrive-omat, csak a beépített, buta lejátszó. Ez a hiba nálatok is jelentkezik? Tudtok esetleg rá valamilyen megoldást?
Köszi előre is. -
redati
tag
válasz
LilProphet90 #573 üzenetére
Majd csak jövő hét végén tudom megnézni.
Lakás felújítás miatt dobozba került a tv -
Silvermann
újonc
válasz
Silvermann #574 üzenetére
A legegyszerűbb nem jutott eszembe... simán felmásolni, majd SystemUpdate
-
Silvermann
újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ezt az v526 verziót hogy kell telepíteni?
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #571 üzenetére
Az 519 óta az instant bekapcsolást használom. Jól működik.
De lehet hogy most lesz ezzel az 526-ossal valami gond, mert néha csak úgy megjelenik az átlátszó csatorna lista. Illetve gépről, film nézése közben a jobb felső sarokban a HDMI infó.
Valószínűleg itt is meg kell csinálni a reseteket, amit most az egyszer kihagytam. Te megcsináltad a service menüből a reseteket?
Van még egy másik szervíz menü is, ahonnan ki lehet menteni usb-re a csatorna listákat, és beállításokat. Ez az 519 nél nekem még nem sikerült, de majd beszámolok róla hogy most működik-e. -
LilProphet90
senior tag
Nektek az 526-ossal hogy alakul a bootidő? 500-asban nagyon király volt, hogy az Android splashscreen után 8 másodpercen belül bebootolt, most meg talán több, mint hetes alatt volt (40-50 másodperc).
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #569 üzenetére
Talán majd a 9-es droiddal fog frissülni. De hogy mikor?
Igazából nekem ez a rendszer már teljesen megfelelő.
Jó, beállítható mozgás megjelenítés. Jó kontraszt, szép színek, mély fekete, elégséges fényerő. Széleskörű felhasználási mód a Kodi-nak köszönhetően. Stabil, gyors rendszer. Jól működő HDMI ARC, DD+ alatt atmos hangsávval. Szép HDR megjelenítés.
Nyilván van jobb, szebb, de nekem ebben az ársávban több mint tökéletes. -
redati
tag
Melyik verzió van most a tvden? Mennyire van tele a háttértár? Lassulására mindenki csak a 7-es droidnál panaszkodott. Akár a lengyel, akár az orosz, akár az osztrák fórumot ha megnézed, vagy itt is ha visszaolvasol, mindenhol rendben van a 8-as droid sebességével
Csak tippelek, de szerintem nem csináltad meg a szervíz menüből a reset all - reset shop párost. Nem ugyan az mint a menüből a gyári visszaállítás. -
balika011
senior tag
Csak nekem lesz minden frissítéssel egyre lassabb a tv?
U55C70 -
redati
tag
Darabokban elérhető a v526
[link]
Este letesztelem. Addig is mindenki csak saját felelősségre.
És a service menüből a reset all-shop nem elfelejteni ! -
LilProphet90
senior tag
válasz
andersen10 #559 üzenetére
Az a típus nem droidos, hanem saját rendszeres sajnos. Ha a beépített lejátszó nem viszi rendesen, akkor sajnos csak géppel való összekötés, Chromecast vagy tv box segíthet.
-
ladisz85
újonc
válasz
andersen10 #559 üzenetére
Hogy tudom felrakni, ha nincs az app store-ban?
-
ladisz85
újonc
Sziasztok! Vettem egy THOMSON 55UD6326 típusú tv-t (tudom, hogy nem TCL, de ugye az övék és ugyanaz a rendszer is fut rajta, ha jól tudom) és legnagyobb meglepetésemre a lejátszója nem kezeli az srt feliratokat. Ti is tapasztaltátok ezt, vagy a TCL-eknél más a helyzet?
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #555 üzenetére
Nincs amazon Alexa
-
LilProphet90
senior tag
500-as FW-re jött már vkinek update? Bár ahogy elnézem a lengyel fórumot, 511-ről és 519-ről se mindenkinek frissített még.
redati: Működik a hivatalos Alexa-támogatás?
-
jagr68
tag
Az más kérdés, hogy a rohadék HBO GO továbbra sem megy.
-
jagr68
tag
Óóó!
Felraktam az 511-et és rögtön le is frissítette az 526-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest