Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Talán azért, mert nem az oviban vagyunk. Én is átjárok ide tanulni, és segíteni is, amiben tudok, függetlenül attól, hogy másik automatizálót használok. Történetesen az AutoApp család elemeinek a működése éfdekel függetlenül attól, hogy a Roboton, vagy a Taskeren keresztül van bemutatva.
-
Bozek
nagyúr
Mármint az Event-nél és a State-nél találhatóakra gondolsz? Az előbbi csak egy esemény, aminek a bekövetkeztével lefut egyszer a Task, az utóbbi meg egy folyamatos állapot. Bár ezt így még nem teszteltem, de ha a State-nél levőből kiveszed az Event Behaviour (ami miatt eseményként viselkedne) mögül a pipát, akkor szerintem addig ismételgeti a Task-ot, amíg az elkapott értesítést ki nem söpröd. Ilyenkor nem is tudsz választani Action Type-ot.
Ha bent hagyod a pipát, akkor szerintem a kettő ugyanaz.
-
kutga
félisten
A másik megoldás, ha már annyira Tasker-rel akarja valaki megoldani, az AutoNotification plugin, amivel meg figyelheted, hogy mikor tűnt el az értesítés és akkor állítja le.
Ezt pontosan hogy kell megcsinálni? Van E-robotom és AutoNotification pluginem telepítve. A robot értesítésnek addig kellene mennie, amíg el nem tűnik az adott értesítés az értesítési sávból.
-
Dottore
addikt
New Profile
Event/ Phone/ Missed CallNew Task
Variable Set
Name: %MCCLEAR
To: 1Wait
Minutes:3
Label: Wait TimeStop
If: %MCCLEAR Matches 0Music Play
Hangfájl
If: %MCCLEAR Matches 1Goto
Type: Action Label
Label: Wait TimeNew Profile
Event/ Display/ Display UnlockedNew Task
Variable Set
Name: %MCCLEAR
To: 0Ugyanez megy szöveges üzenettel vagy bármi amihez kell.
-
Bozek
nagyúr
Igazából nem is értem, hogy miért Tasker-rel akarjátok ezt megcsinálni. A LightFlow-ban van ismétlődő hangjelzés, ami addig jelez, amíg nem dobod ki az értesítési sávból az elmulasztott hívásra vonatkozó értesítést.
A másik megoldás, ha már annyira Tasker-rel akarja valaki megoldani, az AutoNotification plugin, amivel meg figyelheted, hogy mikor tűnt el az értesítés és akkor állítja le.
-
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Akartam csinálni egy hívásértesítő cuccost, ami csak akkor áll le, ha már nincs elmulasztott hívásom, de nem enged csak "kilépő" taskot hozzáadni, így nem tudom leállítani az 5 percenként ismétlődő jelzést. Mivel lenne érdemes megkerülni, vagy hogy lehetne "kimeneti" taskot hozzáadni
-
Mr Dini
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Üdv!
Hogyha az SMS kezelő appod nem támogatja valahogy (amit kétlek), akkor max autoinputtal, vagy valami érintésszimuláló megoldással tudod megtenni....
Bár jobban belegondolva volt pl a rootos keyguard kapcsoló, ami egy sms-t várt és ha megérkezett az sms az adott szöveggel, akkor feloldotta a telót. Na az képes volt kitörölni az SMS-t egyből pl.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Azt hogy lehet megoldani, hogy egy adott feladótól érkező SMS-t olvasottnak jelöljön?
-
slice14
veterán
válasz
B@ldrick
üzenetére
Szia!
Én végül font-al oldottam meg a kérdéses ikonokat.
Ill. kicsit vátoztattam már a js-en Mr Dini seggítségével, és már nem töltődik le külön json, hanem egyből feldolgozzom a kapott adatokat. A legfrissebb js-t itt elérheted. Itt azt ikonok és a font betűi is benne vannak a lekérdezésben. Valamint a drrive-omról le tudsz tölteni egy note4 és egy sense7 font-ot. A képi ikont sajnos én se tudtam zooperrel megoldani. Jelenleg klwp-t használok, de ott is a korábban linkelt betükészletetek egyikét használom.
Ja, a változókat is teljesen átírtam a js-ben. És az api_key-t ne felejsd átírni a saját api keydre.
Mr Dini: Végül a napfelkelte / lemente dolgot fixáltam, hogy ha esetleg nem lenne benne a letöltött adatok között, akkor se szünjön meg létezni a brightness profilom.
-
Mr Dini
addikt
válasz
B@ldrick
üzenetére
Szia!
Én már rég nem használok Zoopert, de abban a verzióban, amit én használtam, nem volt erre lehetőség. Akkor gondolom mét most sincsen...

Viszont, ha a Zooper támogat custom betűtípusokat, akkor csinálhatod azt, mint @slice' annó (igen leleményes megoldás
), hogy az ikonokat betűnként felveszed és a JS taskban csinálsz egy switch-et, amibe deklarálod, h ha pl stormy az idő, akkor az 'a' betűt tegye a változóba. A zooperes betűtípus pedig a helyett egy stormy icon-t fog behozni. 
Ui.: mint mondtam, nem tudom, h ez működőképes workaround (nah, magyarul nem jut eszembe) e...

-
B@ldrick
aktív tag
Ezt szeretném én is. Mr Dini és slice14 időjárás projektjéből (ezúton is köszönet érte) a #TJelenlegiicon#-t átadni egy zooper időjárás widgetbe. A többi változónál betettem szöveges objektumba, ennél viszont ha kép objektum advanced parameters-nél megadom, nem működik.
-
bexinho23
őstag
Van arra lehetőség, hogy nem root-olt készülékhez olyan utasítást írjak, ami adott dátumra, ismétlődően lefuttat egy háttér backup-ot (HUAWEI P8 gyári backup programját használva, nem a root-ot igénylő titanium backup)?
Tovább megyek... az elkészült backup-ot szinkronizálja is az otthoni hálózaton lévő adattárolóra?
-
bogil99
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy KtKatról most váltanék Lollipopra és itt nem működik a mobil adatforgalom ki-/bekapcsolása automatikusan. Eddig úgy működött, hogy bizonyos appok elindításakor elindult az adatforgalom, kilépés után 30s-al leállt. Most semmivel sem tudom elindtani. Erre van ötletetek? -
powerwade
senior tag
A kikapcsolás sajnos nem opció, más eszköz is csatlakozik folyamatosan a telefonra BT-n keresztül (MiBand pl). De szerencsére megtaláltam a megoldást: Bluetooth Auto Connect , már korábban is ajánlották. Ez tud BT disconnectet és hivható Taskerből.
-
icemad
nagyúr
-
powerwade
senior tag
Többnyire a saját akksijáról megy, és kikapcsol 10 perc inaktivitás után ha már nem lóg rajta eszköz. Ha meg lemerül mert elfelejtek kézzel lecsatlakozni róla (pl. az ablak alá parkolok, ahol a szobában a telefon van) akkor sincs baj, mert a kövekező vezetéskor bedugom neki a szivargyújtós töltőt (fel van vezetve a napellenzőhöz).
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, Taskernek hogy a túróba tudom megmondani, hogy csatlakozzon le egy bizonoys Bluetooth eszközről? Konkrétan az autós kihangositóról. Mert nagyon sokszor hatótávon belül vagyok a telefonnal (pl. lakás, bolt) és amikor hivásom jön, az még mindig a kocsiba levő kihangositóra megy
Ha jól emlékszem a Secure Settings-ben volt Bluetooth disconnect, de Marshmallow alatt nem müködik nekem az SS. A BT kikapcsolása nem opció. -
hetn
tag
ok, lehet hogy "életszerűtlen" volt a példám, de én arra koncentráltam hogy a net kapcsolat meglegyen és nem arra hogy "zölden világítson" a wifi ikon. pl a Waze egy hisztis program és nem szeret net kapcsolat nélkül indulni (igaz jellemzően nem wifi-t hanem mobilnetet használ).
Amit írtál szerintem is teljesen jó, de csak előfeltétel, hogy a net kapcsolat létrejöjjön. -
-
HREH
senior tag
-
hetn
tag
hmm, ez jó abban az esetben, ha csak a wifi kapcsolat megléte kell, de ez nem szavatolja, hogy net kapcsolatod is lesz (pl kicsúszott a net kábele a routerből). ezért én tovább mentem: felépítettem egy ciklust, melyben pár másodpercenként (vagy percenként...): HTTP Get www.tv2.hu (Continue task after error), Egyik kilépési feltételnek meg beírtam: %HTTPL>-1. Másik kilépési feltételben meg a próbálkozások számát/idejét állítottam be. És csak ezek után indítom a kívánt programot.
-
HREH
senior tag
válasz
kanocpapa
üzenetére
Nekem a fogalmazásod alapján az jön le, hogy Task-ból szeretnéd indítani, arra itt egy mód:
A1: WiFi [ Set:On ]
A2: Wait Until [ MS:1 Seconds:0 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ] If [ %WIFII ~R CONNECTION ]
A3: Launch App [ App:Chrome Data: Exclude From Recent Apps:Off Always Start New Copy:Off ]Értelemszerűen a Chrome helyére a programod kerül.
(Ha rosszul értelmeztem, akkor bocsi, kicsit késő van már
) -
kanocpapa
tag
sziasztok! arra keresek megoldást, hogy csak és kizárólag akkor induljon el egy program, ha már bekapcsolt a wifi. eddig úgy oldottam meg, hogy a wifi bekapcsolása után várakoztattam néhány másodpercig a programot. de mostanában többször is úgy jártam, hogy kicsit lassabban kapcsolt be a wifi, ezért túl korán indult el a program és imételni pedig nem volt hajlandó. előre is köszönöm a válaszokat!

-
bexinho23
őstag
Időközben próbálkoztam a dologgal. Viszont valamiért nem akarja normálisan értelmezni a Tasker a parancsaimat, amit nem értek.
Ugyani a MU mellett ülök, és bőven 0 és -70 között ingadozik a jelerősség.
A T-home MU viszont a lakás másik végében van, ami -75-100 között ingadozik.
A furcsaság az egészben, hogy a parancs végén a szöveget sem adja be, hogy éppen melyikre jelentkezett fel. Valamit elronthattam, de rá nem jöttem eddig, hogy mi lehet az...
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Hogy lehet azt megoldani, hogy adott jelerősség alatt egy másik wifi-re csatlakozzon a telefon?
A ház két pontján van 1-1 router. Ha az egyik mellett állok, akkor a telefon még érzékeli a távolabbit, de még pont annyira, hogy nem vált át automatikusan. Viszont netezni már képtelenség rajta.
Ezt a problémát szeretném valahogy megoldani.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mr Dini
üzenetére
Scene hátterét lehet transzparenssé tenni, csak a jobb felső sarokba a három pöttyre kell kattintani, aztán a Properties-nél a Background Colour elejét a # után 00-ra állítod kézzel, vagy a színválasztóba az alsó csúszkát lehúzod teljesen az aljára, ha teljesen átlátszóvá akarod tenni.
Képet is be lehet rakni, ugyanúgy, ahogy az elemeket felpakolod, felraksz egy Image-et, teljes méretre állítod és meg is van a háttér.
-
Mr Dini
addikt
Körülnéztem a Taskerben, hogy van-e built-in Google naptár kiolvasásra lehetőség. De csak Calendar Insertet találtam. Na mondom, akkor írjuk meg Javascriptben!
Régebbről rémlett, hogy volt egy xml-es megoldás. Rákerestem, de már nincs ilyen. A Gugli bá megszüntette, arra hivatkozva, hogy senki sem használja. Ja, csakhogy az összes outlook user is ezt használta, szóval nem hiszem, hogy olyan kevés lenne az! Nem, emögött az van, hogy áttértek OAuth2.0-ra...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na mondom, akkor nehéz dologom lesz! Írtam egy egész API kezelő lib-et, aztán sikerült összehozni a cuccot. Utána pedig rákerestem valamiért Google-n és látom, hogy a Tasker is tud ilyet a Test Appal.

Egyébként az az xda-s cikk advanced szintű volt. Na akkor az én megoldásom milyen lehet?!

Na, de nem ez a fő mondanivalóm, hanem lenne egy kérdésem is ezzel kapcsolatban. Scene hátteret lehet valahogy transzparensé tenni, illetve képet betenni?
Köszi ismét!
-
Mr Dini
addikt
Ok, ez rendben van. Ismerem a GoTo-s megoldást. Akár a task ismétlésével (performTask) is meg tudnám csinálni, de az esetemben konkrétan a for ciklust kéne használni. Csak furcsálom, hogy így néz ki a GUI-ja... Ha kézzel kéne az értéket hozzáadni a "for" alatt, akkor az nem for, hanem while.

-
-
-
HREH
senior tag
Érdekes problémába futottam bele, a lényeg a következő:
Van egy 1x1-es widgetem, amihez egy system lock van rendelve, azaz csak annyi a dolga, hogy ha rányomok, akkor zárja le a képernyőt. Előtte viszont beraktam egy wait 2 sec actiont is, de csak akkor ha aktív egy adott profil, így néz ki:Sys Lock (101)
A1: Wait [ MS:0 Seconds:2 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ] If [ %Night eq true ]
A2: System Lock
A probléma az, hogy teljesen kiszámíthatatlanul működik a wait a taskban, néha vár 2 másodpercet, néha nem, teljesen mindegy, hogy a %Night változónak mi az értéke. Legfőképp töltőről való lecsatlakoztatás után nem működik rendesen, ilyenkor mindig egy reboot kell neki, hogy jó legyen.Bármilyen ötlet, hogy jól működjön?
-
Mr Dini
addikt
Lenne még egy kérdésem...

A szenzorokat szeretném figyelgetni az egyes telefonjaimon. Ehhez használok egy csomó shellparancsot, illetve egyéb megoldást, szóval nem egy kis taskról van szó. Majd az adatokat egy ad-hoc webszerveren láthatom grafikonszerűségen. Namost, mivel a tasker csak 2 percenként egyszer tud futtatni egy profilt (annyi a minimum), gondoltam berakok neki waiteket és beteszem egy for ciklusba. Találtam a Taskerben For-t, ráhúztam az elemekre és beállítottam változónak a %Sorszam változót, értéknek pedig 1-et adtam. Alá az ifbe pedig beraktam egy %Sorszam <= 28 -et. Mivel 28-szor szeretném lefuttatni. Viszont ez valahogy hiányosnak tűnt. Lefuttattam, de csak egyszer ment végig... És ez logikus is, hiszen a szám a %Sorszam helyén nem tud nőni, szóval egy endless loopot generáltam. Hogy kéne beállítani? Esetleg az Items részhez 1 helyett %Sorszam+1 -et írjak és a for előtt állítsam 1-re a változót?
Mindenesetre, már megírtam az egészet JS-ben, de kiváncsi lennék, h a Tasker berkein belül hogy kéne, hátha kell még később!

Köszi!

-
Mr Dini
addikt
Használ-e valaki innen komolyabb szinten Java Functions-t. Nekem speciel nagyon bejött, mivel gyakorlatilag bármit me tudok vele oldani, amihez amúgy appot kéne írni, így egy fokkal könnyebb... Viszont egy egy ilyen task általában 30-40 elemből áll és picit lassan fut le. Van valami megoldás, hogy ne legyen delay a két elem lefuttatása között?
-
B@ldrick
aktív tag
Köszi. Kipróbáltam a fenti variable section-nal, így egyszerűbb mivel fix poziciótól kell szétszedni 4 változóba. Most már csak a TTS-nek kéne megszólalnia ha alszik a teló, 5.0.2-m van és nem akarja, hozzáférhetőség be és a reduce resource usage ki van szedve viszont nem eszköz gazda, se a secure settings. A gps-t sem kapcsolja.
-
ERPY
őstag
Ha van egy variable érték, változó hosszúságú, hogy tudom csak az utolsó betűjét törölni? Mondjuk baba-ból legyen bab.
-
Bozek
nagyúr
válasz
B@ldrick
üzenetére
Rakd el egy másik változóba és azt splitteld. Ha mondjuk van egy %valami változód, akkor a %valami1 lesz az első 2 elem, a %valami2 a második 2 elem, stb. Ezt követően egy FOR ciklusba berakod a Say-t és felolvastatod egymás után.
E-Robot-ba nem tudom, hogy hogyan van, de kétlem, hogy túl egyszerű lenne.
-
HREH
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Igen, bocsi, projektként exportáltam profil helyett

Örülök, ha működik
-
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám az %SMSRB-ből (password is: 12345678) kettesével a számokat felolvastatni? Splittelem :-nál és valahogy tömbbe pakolom a kétjegyű számokat majd 4db say? E-robotban egyszerű.
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Oksa, közben rájöttem, hogy át kell nevezni Blue.prj.xml-ről Blue.prf.xml-re...
Szóval most már látom és igen erre gondoltam.Köszönöm még 1x!!!!!

-
HREH
senior tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
[link]
Megcsináltam Neked, nagyjából erre gondoltál? -
DonDragonka
őstag
Sziasztok, most ismerkedem a Tasker-el, és van egy probléma amit nem tudok megnyugtatóan megoldani.
Keresgéltem a neten, de konkrétan ennyire egyszerű példát nem találtam, bár az is lehet, hogy rosszul kerestem...
Szóval, az kéne, hogy minden nap 07.00-kor kapcsoljon be és 23.00-kor kapcsoljon ki a bluetooth...
Az a vicc, hogy egy ennél bonyolultabb dolgot(amikor töltőre csatlakozik, akkor kapcsolja be a WiFi megosztást és álljon át rezgőre, amikor lehúzom a töltőről akkor kapcsolja ki a WiFi megosztást, és álljon vissza a normál hangra, de mindezt csak 07.00-19.00 között és csak hétköznapokon...) már sikeresen összehoztam, de ez a BT-On-Off ez kifog rajtam... Elvesztem a profile-ok és taskok között...
Tudna valaki egy cseppet segíteni? Köszi előre is!!!
-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ok, megnézem!
De most kiutazom 1 hétre, szóval csak utána.

-
Mr Dini
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszi!
A probléma az, h a hiába megy a teszt taskként, de egy rendes JQuery kód már nemegy. Szóval írtam a fejlesztőnek. Addig is shell-lel oldom meg.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Visszavonva.
Csak task-ként fut le. -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini
üzenetére
Szóval tudnátok nekem tesztelni, hogy nálatok mi a helyzet?
Ha létrehoztok egy taskot, azon belül pedig egy Code>Javascriptlet-et és bemásoljátok ezt:
if (typeof jQuery == 'undefined') {
flash('Sajnálom barátom, úgy látszik, hogy Nálad sem megy a JQuery...\n:(');
}
else {
flash('Szuper, megy a JQuery!\n:)');
}Ha megvan, akkor az alatta található libraries-nél bökjetek a nagyítóra, majd a JQuery-t válasszátok. Ezután lehet futtatni és figyelni, hogy mit ír ki. Kiváncsi lennék, hogy ez most bug-e, vagy egyedi probléma.

Köszi!

-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nálatok megy a JQuery Javascriptletben?
Mert nekem valami régi, 4.3-as volt fent és szerettem volna egy JS parserhez, ha nem kell külön HTTP Get-et használnom a JS előtt, hanem a JQuery-s ajax-szal szerettem volna letölteni a fájlt. De egyszerűen sehogy sem akart menni, pedig bent van a Library-k között a JQuery, amit a Tasker ajánlott...
Kipróbáltam, hogy frissítem a Taskert a legfrissebbre Playről, de ugyanaz...

Nálatok megy?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Rosszul látod. Nem másik automatizálót kell keresned, hanem olyan "védelmi szoftvert", aminek a víruskeresése háttérszolgáltatásként indítható. Enélkül semmilyen automatizáló sem tudja megoldani a problémádat. Pontosan a biztonság érdekében Androidon minden alkalmazás a saját sandboxában fut. Csak akkor tudnak közvetlenül kommunikálni egymással, ha erre direkt felkészítették őket. Ezt hívják Tasker plugin -nak (amit a Robot is kezel). Egyéb esetben csak olyan módon hívhatók meg, amire a fejlesztőjük lehetőséget ad. Ha a víruskeresés nem indítható külön htátérszolgáltatásként, akkor bármelyik automatizálós topikot telehisztizheted, akkor sem lesz rá megoldás.
-
törölt tag
Na akkor hát mégsem hagyjuk ha igazat állítottam: ezzel a hsz-szel indult történetem.
Ha utána-olvasol mindannak, amit ott segíteni próbáltak megérted, hogy nem a tasker-t keresetem, sokkal inkább olyan valakit, aki tud hozzá és képes írni olyan akármit, amivel megvalósítható, amit szeretnék. Hogyan jutottam el a taskerhez ? Hát nem a play-ről
csak másik automatizálót kerestem, amihez a gugli a barátom - elég kevés segítséget nyújtott. Így mindaz, amit kérdeztem, írtam itt feltételes módban volt és van jelenleg is, és mivel igazad van h.fizetős, nem is jöhet szóba.A következtetés ennél fogva még mindig téves. (de talán ne vitatkozzunk tovább, jó ?
) -
Mr Dini
addikt
válasz
üzenetére
Értem, és teljesen jogos!
Bár lehet, hogy létezik olyan irtó, aminél pl widgettel indítható a scan. Na ezt valamilyen grabber programmal elkapod (mármint a start intentet) és berakod a Taskernek.@Des1gnR
Szerintem nem megoldható a kérdésed, mivel csak hang"sávok"at tudsz szabályozni benne, app hangokat nem. Aztaz FB appnak kéne tudnia.
@aprokaroka87
Lehet, hogy létezik ilyesmi (bár én nem hallottam ilyesmiről, mindenesetre utánanézek, mert pont aktuális lenne vmi hasonló), de ha az adott app hasonlóan intézi el az appot, mint a cm a hosszú vissza gombos killelést, akkor is meg kell nyitni legalább egyszer az appot, hogy elinduljanak a folyamatok. Eset kergetővel teszteltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), hogy az ikonokat betűnként felveszed és a JS taskban csinálsz egy switch-et, amibe deklarálod, h ha pl stormy az idő, akkor az 'a' betűt tegye a változóba. A zooperes betűtípus pedig a helyett egy stormy icon-t fog behozni. 

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)