- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz regvoltrossz #98789 üzenetére
Először is küldd meg csavarlazítóval (WD-40).
Utána tegyél rá egy gumit és úgy próbáld kicsavarni.
A hőtágulást is figyelembe véve megpróbálhatod lehűteni a művelet előtt a csavarokat mondjuk egy kis jéggel.
EDIT: ez pont pici csavaros videó.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
pulutodurumo
addikt
válasz regvoltrossz #88874 üzenetére
A Kecskeméti utcát mondanám én is. Háttérvilágítás táp halál volt nálunk, azt gyorsan megoldotta "barkács" módszerrel. A gyári alkatrész több lett volna mint maga a TV. Nyilván ha csak úgy javítható, hogy kell hozzá eredeti elektronika, akkor más a helyzet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
őstag
A Kecskeméti u. Csongrádi sgt. vége felé is volt egy szerelő. A kirakata még megvan.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
veze
őstag
én is ott csinaltattam hasonlo bajt egy LG tvnél
5 nap alatt kész volt 40ezer volt ( nagy képátlóju azért került ennyibe)
ha kisebb, ugy 100cm körüli akkor lehet hogy kijön 25-30K bol és utána penge jó kép lesz megint ( garancia is lesz rá)
edit:
jahogy 49 es ez is, akkor nem a legolcsobb lesz de mondanak rögtön árajanlatot is rá majd[ Szerkesztve ]
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz regvoltrossz #88032 üzenetére
Mint valósziínűsíthető, az Invitel hálózatával lehet baj a városban. Amikor bejelentettem dél körül, az ügyintéző annyit mondott, hogy "hű ma már nagyon sokan hibát jelentettek Szegedről. Jó akkor ide is kiállítok egy hibajegyet..". Persze azóta sincs net, azaz két napja. Képes volt hétvégén elromlani, amikor a szerelők csak hétköznap dolgoznak. Legalábbis így képzelem el..
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
quailstorm
nagyúr
válasz regvoltrossz #87666 üzenetére
Aliexpressen 10$ az érintő (remélem nem csak az üveg), utána már csak terjedelmes szívás a csere (ragasztó+leírás, na az nem lesz).
Én meg tudok ilyet csinálni, de leghamarabb nyár közepe felé.Vásárlás előtt nem árt tájékozódni, hogy van-e belőle 20 revízió más béllel, inkompatibilitás, stb.
Amúgy ilyen termékeket nem igazán szabad venni, bármi baja lesz többnyire kuka.A hibajalenséget az okozza, hogy a digitizer ha elreped, akkor csak a szalagkábel felőli oldala fog még működni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz regvoltrossz #86366 üzenetére
Itt pár éve neki álltak a faluba és hálózat fejlesztés címén valamit munkálkodtak na az óta lépten nyomon ha szél van elmegy az áram.
Üdv:Attila
-
őstag
válasz regvoltrossz #86364 üzenetére
Tegnap Bordányba vagy 30 áram szünet volt nap közben...
-
veze
őstag
válasz regvoltrossz #85873 üzenetére
szerintem a legegyszerűbb megoldás ha a tápot szétpattintod, és a vezetéket ismét beforrasztod a nyákra.
kb 3 centivel rövidebb lesz és minden marad a régiben -
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #85873 üzenetére
Vészterv: Az új tápegységgel menj el a RET-be, vagy Old fox-hoz és az egyik végéhez vegyél egy "anya" csatlakozót. A lerágott kábelt vágd vissza és gyógyítsd egybe az anyával és lesz egy átalakítód. Így az új tápegységet használhatod gyári állapotában és marad a gari is.
Vagy ha sok időd van, akkor irány vissza az Euronics-ba a lerágott kábelvéggel, hpgy ezzel adjanak tápot, ha nincs, vegyék vissza az újat és kereshetsz máshol tápot.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #81587 üzenetére
Hardverhiba is lehet, milyen billentyűzeted van? Gumidómos billnél van 2 nyáknak nyomtatott réteg, közte egy szigetelő. Ha valami elkuszálódott, történhetnek érdekes dolgok.
Dugj rá egy másik billt és próbáld ki, azzal csinálja-e.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #81585 üzenetére
A Q feletti 1-esre, vagy a numpad-en lévő egyesre csinálja ezt, vagy mindkettőre?
Ha laptop, akkor egy gombnak több funkciója is lehet, mint a PC-n megszokott, lehet, a driver marháskodik.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz regvoltrossz #81369 üzenetére
Láttam valahol, hogy nem működő kamera volt felszerelve jól látható helyre. Ezzel nyilván nem veszed fel ki volt, de elrettentő hatása lehet.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
ritkaság
aktív tag
Szeva!
A kamera jó megoldás, de azért ne vegyél. Szerintem van olyan autós ismerősöd, akinek van fedélzeti kamerája. Kérd kölcsön és helyezd fel az ablakra folyamatos üzemmódban. Mire észreveszi a tettes a kamerát már rögzítette is. Ennyi az egész.
-
ZsZso
Közösségépítő
Brutális. A kamera jó ötlet két szempontból is:
1. Felveszitek, megtudjátok, hogy ki az elkövető
2. Olyan frankó és néhol rémisztő sztori, hogy ebből remek film készülhet. Valódi anyagokkal!Én nem mennék bele kamera ajánlgatásba, mert nálam sokkal okosabbak tudnak Neked segíteni. A kínai cuccok topikban nem is rég volt róla szó, akár rá is kereshetsz, vagy felteszed a kérdést. Biztos segítenek, rendes brigád gyűlt össze ott is. Fix, hogy létezik akkus, éjjellátó wifis kamera.
Ha jól emlékszem, akkor vám határ alatt megúszhatod az egészet ($ 4x), igaz 2-3 hét várakozási időt rá kell számolnod. Ha gyorsabb megoldás kell (nem tudom milyen sűrűn tapasztalod ezeket), akkor persze ez nem annyira járható út.
Aztán ha sikerül levideózni a settenkedőt, akkor már csak az lesz a kérdés, hogy ér -e valamit. Remélem ez meg fogja állítani, mert jobb ötletem a kameránál nekem sincs.
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
-Tsaba-
tag
válasz regvoltrossz #81142 üzenetére
Sztem vagy a Szekeresékhez szaladj el, vagy a Car-O-Mega-hoz (elég közel van mindkettő). Csak le tudják kapni pár perc alatt...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Kertvárosi részen vannak csinos kis árkok, amik keskenyebbek a nyomtávodnál.
Lehet, ütve csavarozó kellene, vagy légkulcs, 1000 Nm körüli nyomatékkal.Mindenképp szervizt javaslok, mert esély van arra, hogy a szerszám mellett a csavart is tönkreteszed: elnyalja a fejet, leszakad, beszakad a dekniben a menet, stb. Esetleg kerítsd elő, kinél volt utoljára.
Lehet, hogy menetrögzítővel, tömítőpasztával rakták vissza. Ezek adott forgatónyomatékra engednek, ha nem kimondottan fémragasztó volt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
vizslakutya
senior tag
Nincs az belehegesztve??
Sufniműhelyszokás, hogyha anno beleszakadt, egyszerűen körbevarják.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
veze
őstag
válasz regvoltrossz #81138 üzenetére
esetleg azt próbáltad , hogy a csavar fejére vertikális irányban egy határozott ütést mérni fél kilós kalapáccsal. Nem kopácsolni, egy határozott ütés. ha nem segit akkor még egy. ( nyilván szétverni nem kell és a blokkba sem beütni..)
Alulról felfelé a blokk alatt ezt nem egyszerü kivitelezni, hacsak nincs megemelve. A hasmagasság engedte lendület, nem lesz elég erős az ütéshez.
makacsul begyógyult csavarok esetében ez segíthet ( persze lehet hogy ezt már lezongoráztad...) -
veze
őstag
A mostani problémádra ugyan nem ez lesz a megoldás, de én ide viszem , ha előre tervezett olyan karbantartásről van szó, amit magam nem csinálok meg.
[link]
Lelkiismeretesen precizen dolgozik, de emiatt állandóan tele van munkával, legalább egy hónappal előtte kell időpontot foglalni, szóval jelen esetben ez Neked nem játszik.
Késöbbiekben esetleg, amikor nem azonnalra kell valami.. -
_Petya_
őstag
Attix esetleg?
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Ted_Beneky
senior tag
-
SirRasor
addikt
válasz regvoltrossz #79541 üzenetére
Van pont olyan videó, ami alapján meg tudom csinálni; már megtaláltam ezt pár napja, DE...
A FELESÉGEM NEM ENGEDIPedig szereltem már áramot, vizet, gázt, szóval szerintem meg tudnám csinálni
Make Love not war!
-
vizslakutya
senior tag
válasz regvoltrossz #79031 üzenetére
Munkapult szabvány 60 centi,a szekrény kicsit keskenyebb. A munkapult, meg a sütő az már egy vonalban van.
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Gondwana
addikt
válasz regvoltrossz #78162 üzenetére
(Szabadkán, a villamosnak szemben, az udvarban rendszerint van készlet, kérdés, hogy az neked mennyire van messze)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
sss
őstag
válasz regvoltrossz #77448 üzenetére
Én a helyedben thinkpad/elitebook vonalon nézelődnék: T420/T520, 8560p/8570p ilyesmik.
-
tisn
addikt
60 korul egesz jo hasznalt uzleti masinakat lehet kapni, nezelodj az aproban
en laptopsystemtol vettem harmat mostanaban, jol uzemelnek, dellek
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Kb. esélytelen.
Innen lehet venni pl: használt laptopot 15" környékén:
https://www.pcarena.hu/kereso/notebook-kijelzo-15
Rendszeresen rendelünk tőlük használt gépeket a céghez; így éri meg a legolcsóbban.És akkor még egy +20k-t adj hozzá, hogy SSD-t tegyél bele, illetve a fél év gari elég sovány és az akksi is kétes.
Ezek alapján a kb. legolcsóbb 4 GB ramosat megvenném 2 év garival 80k környékén, amibe használtan néznék egy 64-128 GB-os SSD-t és kész is.
Persze lehet van jobb megoldás is.
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #77302 üzenetére
10 évig nem volt béremelés, max kiigazítás az egyre magasabb és magasabb adók miatt,
Mármint az elmúlt 10 évben folyamatosan csökkenő szja-ról beszélünk? 2005-ben aki jól keresett, az 38% SZJA-t fizetett, most a felét se, és akkor már van csalási kedvezmény is, meg minden xirxar.... Bár nincs nagy rálátásom, csak a számokat ismerem, 12 éve dolgoztam másnak nem csak utoljára, hanem ebben az életben is...
Egyébként meg a tököm ki van azzal, hogy miközben a munkaerőpiacon én vagyok az árú, akit meg kellene venni, és állítólag egyre magasabb az értékem, arra se veszik a legtöbben a fáradtságot, hogy egy fizetési sávot, és/vagy a náluk elérhető pluszokat (kafetéria, szakképzések etc.)megadjanak, ha már álláshírdetést adnak fel.
Ami szerintem ide kellene, és amit én 10 emberből 9-ben hiányolok, az a képesség, amivel magad el tudod adni. Mondatjuk úgy, hogy kurázsi, a piacon is a leghangosabb eladótól veszik a legtöbb halat. Van az úgy, hogy az jár jól, aki ebből a szempontból a többiek fölött áll, hogy akár azonos tudás esetén is jobban el tudja magát adni. Én pl sosem szerettem, ha engem mások áraznak be, és mindig én mondtam, hogy tudom, mennyit érek, ha kellek, ennyit kell fizetned, ha nem tetszik, szevasz.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz regvoltrossz #77302 üzenetére
Az államilag garantált bérminimum 2017-ben bruttó 161.000 forint, ez nettó 107.065 forint. Ezt nevezik másféleképpen szakmunkás minimálbérnek.
A nettó 160-180 körüli összeg valami másik fajta szakmunkás minimálbér lehet ...Csillagkaput a Csillag térre!
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #77223 üzenetére
Csak egy ötlet, mert az itt olvasottakhoz különösebben nem értek, bár egy itthoni hálót, egy gépen vmware-t össze tudok rakni, rendszert telepítettem már eleget, weboldalt wordpressben meg tudok csinálni, de ez mind ahhoz nagyon kevés, manapság ezt már 12-13 éves gyerekek jobban csinálják. Mivel nem ebből élek, és nem is akarok ebből élni, neked is azt tudom javasolni, hogy amiben eddig tapasztalatot szereztél, inkább azt fejleszd tovább, tökmindegy, mit csinálsz, ha jó vagy benne, akkor lesz belőle pénz, persze egy kis vállalkozói szemlélet, és kurázsi nem árt. Lehet neked épp nem jó tanács, de ki tudja...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #77223 üzenetére
Hát attól függ mit szeretnél dolgozni.
Azért elég komplex dolog az informatika fejlesztőként. Ha valaki csak egy pici szeletéből lát valami felületeset, akkor lehet, hogy éppen össze tud kattintgatni pár dolgot. Csak nem mindegy, hogy valami barbár, lyukas, nem szokásos módon készült megoldás lesz-e kontár módon (pl bkk e-jegy rendszer) vagy azért a kapcsolódó területekről is van legalább annyi fogalom, hogy vállalható legyen az eredmény.
Ettől persze még lehet olyan célirányos terület, ahol csak egy-egy részfeladattal kell foglalkozni, amihez be lehet tanulni. Csak ez pont nem a világmegváltó kkv-k világa, ahol mindenhez is értő mindeneseket keresnek kicsi pénzért.
Aki jobban benne van, van rálátása, az általában akár évtizedes önképzésen is túl van már. A fiatalok közül sem az lesz a profi, aki már facebookozott, hanem az aki már tudja hogyan működik.
Szóval szerintem, ha tényleg infós irányba mennél, akkor próbáld meghatározni milyen területre mennél. Aztán meló után napi 4 órát told egy éven át a különböző elérhető anyagokat átrágva, nyílt forrású megoldásokba belenézve. Esetleg később meg lehet próbálni javításokat, módosításokat beküldeni, hogy elfogadják-e. Meg egyáltalán a verziókövető rendszerek használatába belejönni közben. Issue trackerekkel ismerkedni. És ha már van némi alap, akkor elég jól fel lehet ismerni azt is, hogy ha keresel valamit stackoverflow-n, akkor mi az a kevés értékes megoldás, amit érdemes használni és melyek azok, amik kóklerek gányolását népszerűsítik.Magyarul esetleg lehet próbálni könyveket olvasni, de a legtöbb frissebb irodalom, tananyag, tutoriál az bizony angolul van. És lehet még egy indiai youtubeos is jobb anyagokat állít össze, mint amiket magyarul találni. Meg persze vannak olcsó vagy sokszor ingyenes anyagok különböző ismeretterjesztó platformokon is, pl udemi.
És arra is számíts, hogy lehet félévente, évente megint teljesen más területet kell majd megtanulni. Attól függően mivel foglalkozol, milyen feladatra kap megrendelést a cég, vagy épp mi a divat. És lehet következő héten már eladnak valami teljesen más feladathoz, mint senior fejlesztőt.
A 20 évre állás sem tipikus fejlesztői téren. Cégek jönnek-mennek. Lehet pár évig megy a szekér, de aztán a külföldi partner inkább átvált fele annyiba kerülő és 10x akkora létszámú indiai vagy más keleti fejlesztőcsapatra. Ha pedig csak pár lábon áll a kkv, akkor auto-kick rögtön megszabadulnak mindenkitől, akinek épp nem tudnak feladatot adni. Még a nagyobbaknál is megesik, hogy egyik félévben még ők akarják elszipkázni valamelyik terület szakembereit, aztán következő fél évben páros lábban rugdossák ki őket, mert más a divat (vagy csapatostól mondanak fel, mert nem arra alkalmaznák őket, mint amire szerződtek eredetileg)
Nem biztos, hogy jobb meló, mint például megtanulni burkolni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
SirRasor
addikt
válasz regvoltrossz #77008 üzenetére
Thx, holnap meglesem. Meg hogy jobb-e, mint mondjuk a fele annyiba kerülő Hausmeister
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz regvoltrossz #77004 üzenetére
Milyen szarvasid van? Van ám olyanból sokféle. Árukeresőn sokat sokan szidják.
Kotyogósat próbáltam, de macerás a tisztítás, illetve a legjobbnak a brikkát mondják, amiből csak 4 személyes a legnagyobb és 1,5 személyes adag jön csak ki vele.
Kapszulásat kóstoltam és iszonyat rossz íze volt. Persze biztos az is kapszula+főző függő.Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #76242 üzenetére
Bármikor gondom volt, max 1 napon belül jöttek, hét végén, ünnepnapon is.
-
tisn
addikt
esetleg mas modon megvigasztalni?
-
macilaci78
nagyúr
Más rendes ember meg ilyenkor lemegy a kocsmába meccset nézni...
Ennyi idő alatt a személyes ügyfélszolgálaton asztalt is boríthatott volna.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #76239 üzenetére
Biztosítsd együttérzésed felől és hogy annyira minősíthetetlen a szolgáltatás, hogy neked nincs is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
sss
őstag
válasz regvoltrossz #75811 üzenetére
Ja jól rémlik pont 10 éve lett a 67%-os diákkedvezményből 50%-os. Meg akkor árat is emeltek, szóval pár forint híján duplázódott a Szeged-Bp diák vonatjegy ára. 717 Ft -> 1390 Ft
-
sarkanyolo2
őstag
válasz regvoltrossz #75811 üzenetére
Ma is tanultam valamit.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
quailstorm
nagyúr
válasz regvoltrossz #72710 üzenetére
Egyébként nekem nem létfontosságú az LP kártya, bár így elkezdem nézegetni a brand gépeket a neten. 1 éve azért nem vettem, mert drága volt az LP 750Ti. i5-2500-as vastagkliens kellene.
magyarul én vettem meg
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz regvoltrossz #72710 üzenetére
Egy Giga GT 430 128 bites 1 GB DDR3 van itt. [link]
10 k lenne az ára.
-
őstag
-
tisn
addikt
válasz regvoltrossz #72235 üzenetére
egyedul elek, 6kg-os mosogepem van, de mivel altalaban fekete-sotetkek cuccokat hordok, egyszer siman tele lesz
dobjunk ossze a sracnak 10-12k-t egy hasznalt mosogepre, en felajanlok 2k-t...
-
kovaccss
tag
válasz regvoltrossz #72235 üzenetére
Olvasd el az elejétől az egészet, mert semmiben sincs igazad, megtalálod a választ mindenre. Nem írok le mindent újra. Itt [link] kezdődött. Ha lenne megoldás, nem itt és így élnék.
A drasztikus bevételnövelés oldhatná meg a problémáimat, vagy a világnak kéne drasztikusan jó irányba változnia, vagy a 2 együtt. Eddig nem találtam más megoldást, mert ebben a világban szinte mindenki szarik szinte mindenkire.Csak 1 részre reagálok.
Nyomatják sokfelé az egészséges táplálkozás izéket, mert nekik jó üzlet. Nézd meg a bioboltokat, a tápálékkiegészítőket, stb. áruló boltokat, hogy milyen drága ez. Simán elmenne 200e havonta csak kajára.
Ha egészséges, vitamindús kaják lennének a boltokban, ki venne kiegészítőket?
Jól ki lett ez találva, szándékosan szemét lett a sima kaja, plusz drága, aki egészségesen akar kajálni és élni, annak keményen meg kell fizetnie, különben egész életében beteg lesz, csilliókat költhet gyógyszerekre, és jó ha 50-60 évet él.
Ez van mindennel, egészségügy, ezért verték szét, hogy aki élni akar, magánkórházba menjen, stb. Nézd meg milyen a kórházak állapota.
Mindenért keményen fizetni kell, mert minden üzlet, mindenki mindent csak a pénzért, a profitért csinál. Vadkapitalizmus van. Mindenki annyit ér, amennyi pénze van. Ez a helyzet. -
kovaccss
tag
válasz regvoltrossz #72136 üzenetére
regvoltrossz: Pár éve alaposan utánajártam, nem lehet olcsón megoldani a vizes falak kiszárítását. Viprex., stb., már végigjártam ezt a netes kutatást. Ha céggel csináltatom az injektálásos módszert, mert mást nem lehet, 2-3 millió minden munkával együtt, mert légáteresztő vakolat+festék kell, ami drágább. Ez biztos, mert idehívattam, megcsinálták a felmérést. A pénz kb. 60%-a a munkadíj. A lakás értéke, mérete, helye, stb. miatt lakásfelújításra max. fél milliót éri meg elkölteni, mert max. ennyivel nőne a lakásom tényleges eladási ára. De nincs 50e-em se erre.
Nem költök és nem dolgozok feleslegesen, hogy csak tüneti kezelést csináljak, mert amit leírtál az az. A víz beszivárgását kell megakadályozni. Még ha sikerülne is ezt elérni, akkor is tele lesz a fal, a tégla a víz által felhozott sókkal. A fal kiszáradásához légáteresztő vakolat és festék kell, így a falban maradt sók a lakás levegőjéből is felveszik a vizet. Soha nem lesz vége, mindig szívás lesz. A szomszéd lakásban injektálták a falakat, több helyen azóta is vizesedik.
A szomszéd lakókkal nem lehetne megyegyezni, hogy a közös falak szigetelésének árának a felét fizessék. Ami probléma, mert az összes fal nagy része közös a szomszédokkal. A valódi megoldás az összes fal alsó, vizes részének cseréje, szigetelés, új, száraz téglákkal falazás, és utána sima vakolás, sima festés. Ha ez a magánházam lenne, régen megcsináltam volna ezt.
Az elköltözés sokkal jobb lenne. Vicc, hogy 100 éves fölszinti téglalakásban rosszabb lakni, mint panelházban, mert még jobban áthallatszik minden a szomszédoktól. A válaszfalak sima mezei téglából vannak, 15 cm vastag. A plafon fából van, recseg-ropog minden lépésüknél, a szoba parketta alatt föld van, nem beton. Az aljzatbeton nem létezik. A szoba padlószintje kb. 15 cm-rel magasabb a járdaszintnél.
A fürdő és konyha közös falánál 2m magasan vizes minden. Az egész falat el kéne bontani a földtől a plafonig (válaszfal), és újraépíteni, de nincs értelme, ha a többi részt nem csinálják meg. -
tisn
addikt
válasz regvoltrossz #72136 üzenetére
nem tudom, nekem olcsobbnak, egyszerubbnek tunik egy hovisszanyeros szellozteto rendszer kiepitese, mint vakolatot es aljzatbetont cserelni
(persze diszperzitet le kell vakarni)
-
DarkByte
addikt
válasz regvoltrossz #70002 üzenetére
Így van, ez sima Power over Ethernet injektor kábel, magán az Ethernet kábelen kapja az antennába épített access point az áramot és ugyanezen a vezetéken forgalmaz adatot is. Ezek szerint "okos" antenna, szóval tényleg csak Ethernet dugót a router WAN portjába be és működni fog
[ Szerkesztve ]
-
r0by
addikt
válasz regvoltrossz #69995 üzenetére
Nekem volt egy ideig netsurf-ös netem. Antenna a tetőn, drót meg a routerbe, pppoe-vel a router tárcsázott be. Tehát az antenna bridge-ként üzemelt.
Szóval szerintem egy alap routerral is mennie kellene, ha a kábel, ami lejön az rj45-ös. -
DarkByte
addikt
Veszel egy keveset fogyasztó PCI képes PC-t, átrakod bele a kártyát, és beállítasz internet megosztást a LAN portra amihez előbb statikus IP címet rendeltél. A LAN portot után összekötöd egy wifi router WAN portjával és beállítod rajta a PC-n megadott ethernet címet úgy, mintha az a szolgáltató által kiadott statikus IP cím lenne az internethez. A gépen beállítod, hogy automatikusan csatlakozzon PPoE-n (ha kell), ha valaki a LAN port irányából netezne. Vagy beállítod úgy, hogy sosem csatlakozzon le, csak mindig újratárcsázzon ha megszakad. Kb. ezt tudom elképzelni mint legértelmesebb megoldás amivel nem kell a szolgáltatóval kínlódni.
Pozitívum, hogy a kis PC-t fel tudod használni médiaszervernek, NAS-nak, torrent-ezni, akármi még e-mellett.
Hátrány, hogy nem lesz egyszerű ilyen gépet szerezni. Valamilyen keveset fogyasztó, ITX-es, Atom-os gépet választanék, aminek még hűtés sem nagyon kell és elmegy egy téglatápról. De az ilyen kisgépekben már nagyon vadászni kell az olyat, amiben PCI slot is van. Esetleg lehet létezik valami adapter vagy extender ami PCI-E-t PCI-re is konvertál, de az sem lesz olcsó mulatság.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
A belső kártya, az antenna és a beszerelés volt 30K, és nem a felszerelésért fizetett, hanem a cucc is az övé lett. Az egy wifis kártya, tehát vagy kértek egy padlásra rakós wifi vevő egységet (régen R52-es minipici-s wifi kártyár mikrotik-et adtak) és onnan úgy hozod le a lan kábelt, ahogy szeretnéd, vagy elköszöntök, ha van jobb szolgáltató, és a cuccot eladjátok.
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #52061 üzenetére
Érdekes érveléstechnika egy nőtől...
-
ShadowX
őstag
válasz regvoltrossz #45470 üzenetére
Ezek csak akkor találnak meg ha nem keresed ôket
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #42587 üzenetére
Kezdő üzletkötő. A módszerből én az invitelre tippelnék. Kérdezd meg, hogy ilyen szöveget nyomott-e, hogy "digitalizáljuk a háztartásokat", én már kétszer meghallgattam. Ha ezt mondja akkor inviteles.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #42493 üzenetére
Igen a múltkor jártam Alsóvároson és láttam hogy egy-két utca teljesen kicserélődött. Mármint előnyére (új házak, felújítások).
-
válasz regvoltrossz #42091 üzenetére
skopy-t keresd meg, ő a tevés szaki.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #41930 üzenetére
Legény koromban diákmelóban csináltam meg szintén decemberben:
H-Szo: 16 óra, V: 8 óra, 3 héten át.
Ez 416 munkaóra, akkor diákmunkában kaptam kézhez 211.328Ft-ot 6 éve.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #41930 üzenetére
Basszus, ilyenkor szégyellem magam, december közepén lehúztam a rolót és azóta nem dolgozok január 6-ig...
-
maláj
addikt
válasz regvoltrossz #41928 üzenetére
+ behívtak 26.-án és dolgozok 31.-én is
egyéb kérdés ??? -
maláj
addikt
válasz regvoltrossz #41914 üzenetére
novemberben 240h-m volt, előtte 250
januárban elvileg csak 220 lesz -
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #41921 üzenetére
Akkor biztosan nem, mert csütörtökön a 12.45-ösön ő volt, akire én gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #41919 üzenetére
Nem őrá gondoltam. Szeged-BP vonalon is van egy kopasz úriember, aki szeret vicces lenni. Minden mozzanatot kommentál.
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #41914 üzenetére
Amúgy meg a kollegák nagy része diplomás mint ezen sorok írója is, (sokan évekig tanárok voltak előtte vagy valami hasonló) úgyhogy legalább nem rossz a társaság.
Akkor ezek szerint minden diplomás viccmester?
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #41910 üzenetére
Ez egy személy- és vagyonőr munka?
-
ShadowX
őstag
válasz regvoltrossz #41907 üzenetére
Fasza munka lehet az ilyen...
-
Tim82
félisten
válasz regvoltrossz #41007 üzenetére
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HuMarc
veterán
válasz regvoltrossz #41003 üzenetére
A legolcsóbb megoldás [link] Nekem így 13 000 Ft volt.
[ Szerkesztve ]
-
Algotis
addikt
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #37768 üzenetére
Mondjuk nem biztos, hogy a tévés monitor a legszerencsésebb választás. A hangja valószínűleg gyatra. A tévé kép rész nem tudom mennyire könnyen rakosgatható, ha épp rossz helyen van. Ráadásul tényleg drágább is. Persze megvan az az előnye, hogy nem kell pécés szoftverekkel szórakozni, oprendszerfüggetlenül mehet (az előfizetős adás kezelése is, ha ci slotos).
Épp ma nézegettük, hogy ki lehet fogni technikai adatok alapján jobbfajta monitort is 31 eft körül (benq gw2255 21.5" VA ledes paneles tehát 178 fokos betekintés, nem fordulnak ki a színek, dvi bemenettel) [link]. A géphez meg valami olcsó dvb-t tuner, amit akár egy vlc playerrel is lehet nézni, ha a saját progija gagyi. Némi szoftveres konfigurálással és egy sima smartkártya olvasóval az előfizetéses mindigtv is megy a pécén.
[ Szerkesztve ]
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz regvoltrossz #37768 üzenetére
Van egyáltalán PIP-es 22" -os TV tuneres (Full HD) monitort ?
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #37746 üzenetére
Én egy volt osztálytársamnál játszottam ezzel C+4-en. Egy másik barátomnak 64-e volt, egy harmadiknak meg Enterprise (nekem akkoriban nem volt számítógépem), illetve volt akinek Spectrum. Valahogy a legjobban a c64-es játékokat szerettem. Persze volt olyan, ami több platformra is megvolt.
Amik az én kedvenceim voltak:
Blue Max [link]
Exploding Fist [link]
Bruce Lee [link]
Wizard of Wor [link]
Commando [link]Ez a legutolsó volt talán a legnagyobb kedvencem, ennek a zenéje a mai napig a fülemben van
Rákerestem ilyen "legjobb c64 játékok" keresésre, és találtam netes szavazásokat, tök érdekes volt, gyakorlatilag az összes nagy cím nekem totál kimaradt. Nyilván közrejátszott a játékok válogatásában annak az ízlése, érdeklődési köre, akinél játszottunk, de ezek a fenti játékok szerintem nagyon nagy telitalálatok voltak nekem is.
Ehh, lehet hogy elkap az őrület és veszek egy 64-est az ebayen. Vajon floppy egységet lehet még hozzá kapni? Mekkora álmom volt annak idején egy floppys 64-es.
-
Ted_Beneky
senior tag
Hú, ezzel a Magicballal rengeteget játszottunk! A joystick le volt nyomva a tapadókorongjával a parkettára és egy-egy hirtelen irányváltásnál mindig felszaggattuk. Jó pár joyt leamortizáltunk
-
Istenem de rühelltem a Magicballt Soha nem ment nekem
Ellenben sokat Karatéztam veleNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
válasz regvoltrossz #37743 üzenetére
Vicces volt amikor megkérdezték h de ugye tudod h 64 kő?! Én meg mondtam h hát akkor majd emulátorral nyomom
-
Stalker-2572
veterán
-
őstag
válasz regvoltrossz #32307 üzenetére
Majd az értékelésnél beírod,hogy nem azt kaptad amit "vettél"
-
Attix82
addikt
válasz regvoltrossz #32307 üzenetére
Vaterán is lehet osztogatni a negatív jelzéseket, simán megérdemli. Oda is beírhatod, hogy ezek 3.5-es HDD-k.
Ilyen esetben neki kell állnia a szállítási költséget ha nem azt kapod amit rendeltél.
-
Attix82
addikt
válasz regvoltrossz #32300 üzenetére
Nem nagyon értelek.
1. 2.5 -nek van hirdetve, nem azt kaptad.
2. a Szállítási költség fel van tüntetve, hogy 955 FtItt igazándiból az első nem stimmel, így csak azzal kapcsolatban reklamálhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Az te voltál aki ezt írta? Nagyon tetszett.
- Engem nagyon is érdekelne a jelenlegi 5 gigásom helyére, de ahogy elnézem a postaköltség többe van mint az ára :-(( Nem lehet ezen valamennyit csökkenteni valahogy?
- válasz Tisztelt mattil! hát... ha csak a postával nem tudsz egyezkedni, akkor sajnos nem tudok mit tenni veleŐszintén megkérdezem, hogy a 990 Ft-os vételárból milyen alkura gondoltál. Komolyan érdekelne
Én se vagyok nagy vaterás, mostanában hirdetek pár dolgot itt az aprón, és gyakran összefutok olyanokkal, akik azonnal beajánlják a hirdetési ár felét, ha annyiért elviszem Pestre, hogy előtte megnézze. Legszívesebben az őszinte gondolataimat írnám le nekik, de ha mindig őszinte lennék akkor senki sem szeretne, vagy csak nagyon kevesen
-
LÁZ
addikt
sajnos igy van, kiválasztod a postázási módot, és beirsz egy összeget, de ha józan paraszti ésszel megnézi a posta oldalán a dijszabást az ember, akkor már lehet mondani, hogy bizony a posta nem annyiért viszi el, meg különben is.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
Polemius
senior tag
válasz regvoltrossz #29024 üzenetére
Esetleg megfordíthatod a dolgot:
Nem vevőt építesz, hanem adót. Vannak FM transmitterek, amikkel FM tartományban tudsz rövid távra sugározni. Ezt bármilyen rádióval tudod fogni.
És akkor bármilyen szép rádiót vehetsz az asszonynak a másik végére.Persze az eredeti elképzelés is is járható.
De szerintem x86 helyett más platformban lehet érdemes gondolkozni a méret és fogyasztás miatt. Például Rapsberry Pi-ben.
szerk: látom más is ajánlotta a Pi-t.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz regvoltrossz #29031 üzenetére
Ez logikus, csak nem biztos hogy olcsóbban megúszod ha te építessz, mintha veszel készen. Hozhatom példának a raspberry pi-t, ami br 13eft, de mire tápot és egyebeket megveszel hozzá, már 20 fölött is lehetsz bőven akár. [link]
Vagy még inkább ez látványos: [link]
Oprendszer kapcsán az openelec jut eszembe, de nem feltétlen az a legjobb rádiózásra.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz regvoltrossz #29027 üzenetére
Szerintem az asszonynak ne barkácsrádiót adj, mert megvonja a szexet! A vacsorát már a kérdésfeltevésért is elfelejtheted, ha véletlen meglátja itt.
Egyébként, ha van P2-es laptop, akkor miek kínlódni a barkácsolással, USB-wifi, valami értelmes hangfal, azt mehet is az on-line rádiózás. A megmaradó 40 rudiból meg vidd el egy hétvégére valahova etc. Az én feleségem tuti, h hozzám vágná, ha wifi-rádiót kapna tőlem ajándékba, mekkora púp lenen a fejemen, apám...[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
regvoltrossz
aktív tag
Fog az ember egy régi rádiót és kibelezi. Nyilvánvalóan a hangszóró és a keret immár adott. Kell egy wifi kártya ami 500ft, kell egy alaplap (de milyen? Valami nagyon egyszerű is elég akár egy p3-asé is szerintem), hangkártya van itthon pár régebbi darab, háttértár is, de ide nem kell nagyméretű vinyó, vagy hasonlók. Inkább az oprendszer az ahol elakadtam, mivel csak annyit kellene tudnia, hogy működtesse a wifi kártyát, és be lehessen állítani rajta pár webcímet és azt hozzárendelni a gombokhoz.
Nagyjából idáig jutottam az okoskodásban.Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
félisten
Szerintem az drágítja meg, hogy ezt a feladatot már mindenki kiváltotta más eszközökkel, ezért nem sokan foglalkoznak egy rétegigény kielégítésével.. szóval keveset gyártanak ilyen cuccokból.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez egy tök jó projekt, engem is érdekelne.
-
félisten
Ha olyan speciális igényeid vannak, mint az, hogy úgy nézzen ki, mint egy rádió, az nem lesz olcsó.
De egy low-end tablet külső hangszórókkal már alkalmas ilyesmire. -
maláj
addikt
válasz regvoltrossz #22414 üzenetére
én sem tudok mást mondani mint bitpork & rikárdó
ha nálad rendben van minden, papírok, stb. akkor megírod (gondolom megtörtént) mindkét helyre, hogy ez van és innentől mindennemű megkeresést zaklatásnak fogsz vélni és ügyvédi lépéseket fogsz foganatosítani, a behajtóknak pedig még hozzáírod, hogy a fenyegetés ellen szintén megteszed a jogi lépéseketinnentől pedig csak vársz ...
ha jogi útra terelődik a dolog akkor mehet a jó hírnév megsértése miatti kártérítés, stb. ami csak eszedbe jut
-
veterán
válasz regvoltrossz #22414 üzenetére
amúgy a legnagyobb gond az, hogy a folyamatok pl egy T-mobilnál nem túl átláthatóak ... ezért van az, hogy lehet valaki megússza fizetés nélkül mást meg akkor is csesztetnek ha fizetetett... a különböző szervezeti egységek között nem jut át kellő információ ...
-
válasz regvoltrossz #22409 üzenetére
Nem megmondták nekünk: kurvaország...ez van.
-
Rick4
félisten
válasz regvoltrossz #22406 üzenetére
Első és legfontosabb. Ha nálad tényleg minden tiszta, akkor semmi tennivalód.
Várd meg, míg a creditexpress, a t-home, vagy ezzel kapcsolatban bárki be nem megy a hozzá legközelebb eső közjegyzőhöz, és be nem ad egy fizetési meghagyást.
Ha az kijön, 15 napon belül reagálsz, hogy Te nem ismered el a tartozást. Ekkor perré alakul, a bírónak bemutatods minden számlát, csekket, és megköszönöd a lehetőséget. Ennyi, más nincsen, a creditnek hiába írsz, nekik a sikerdíj kell, nem fognak leveleket küldözgetni, meg adatokat bogarászni a T-s papírok között...Egyébként üdv a klubban.
-
válasz regvoltrossz #22406 üzenetére
Én voltam. ( Az egyik biztosan.)
A teljes levelezést és estleírást a Credit expressznek AJÁNLOTT levélben küld el. Azzal, hogy :
1- amíg a Tré érdemben nem reagál a megkeresésedre, egy nem létező ügy kapcsán kerestek és fenyegettek meg,
2- és mivel ez utóbbi kapcsán kapott a múlt héten egy 10 milliós bírságot az EOS Faktor zRt, ennek a levélnek a 8 napon belüli válaszát és előzményeit kész vagy az illetékes szervek felé panasz formájában beterjeszteni.
3- jelezd feléjük, hogy a Tré hóm és a közöttük fennálló szerződés és kommunikációs hiba nem a Te dolgod, de amennyiben az első pontban jelzett folyamat lezárása előtt újra zavarnak azt már fenyegetésnek veszed és ennek megfelelően fogsz segítséget igénybe venni
4- fontos, hogy azt is jelezd feléjük, hogy együttműködsz, és miután a jelzett beadványod a Trénél elbírálásra kerül, haladéktalanul közlöd velük az esetleges fizetési szándékodat VAGY azt hogy bírósági eljárást kezdeményezel az igazad megállapítására a megbízójukkal szemben.Ezután jó eséllyel ez a cég el fogja adni a követelést egy másiknak, és így tovább. Én 4 céget szereltem le mire eljutottunk odáig, hogy Tré aszonta felejtsük el egymást. Sajnos erről a legutolsó céget ( akivel ha minden igaz nem állnak szerződésben) nem hajlandó értesíteni, aki még mindig próbálkozik, de már több mint 1 éve lesz@rom a fenyegetőzéseiket, és még sem történik semmi. Gondolom jó lenne nekik a keresett 100k, de a nekik küldött szerelmetes levélből tudják hogy nem érdemes pereskedni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz regvoltrossz #18084 üzenetére
Érdekes ez. Persze ki tudja, hogy régen milyen volt a szennyezettsége akkor a víznek, és milyen most, amikor időnként még az ahhoz életük 100%-ában hozzászokott halak is kidöglenek belőle.
Az öreg fateroknak lehet hogy tényleg nem bírta a klórt a szervezete. Végső soron klórt inni nem öröm. Azért szerintem fúrt kutakat is használtak, nem Tisza-only volt az itóka. -
Rawulf
őstag
válasz regvoltrossz #15125 üzenetére
Ne türelmetlenkedj már! A hiba nem nálad van!
prohardver.hu helyzetjelentés : "A core switch rakoncátlankodik, amiről a PH szerverek is futnak, a szolgáltató dolgozik az ügyön. Ha esetleg kimaradásokat tapasztaltok, az ezért van. Szori a kellemetlenségekért."
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz regvoltrossz #15120 üzenetére
folytatom
Szóval párommal tavaly nyáron Komáromban voltunk egy hetet, és annyira megtetszett az a város, hogy idén is oda megyünk pár napra szűk egy hónap múlva. Tavaly sajnos egyetlen szinházi előadás sem volt amikor ott jártunk, pedig amúgy négy színház is van a városban. Idén már felkészültebben megyünk és pont úgy időzítettük a kirándulást, hogy legyen valamelyikben előadás.[ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
martonx
veterán
-
Syl
nagyúr
válasz regvoltrossz #13586 üzenetére
Szerintem ilyenre legjobb a Joomla. A szegedvaros.hu-t is ez hajtja.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest