- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Ha 30 év alatt nem gyulladt ki én nem aggódnám tul ezt. Főképp hogy abban az időben 40-60 ne adj istzen 100 wattos izzot is használtak manapság 5-10-15 wattos led fényforrások vannak.
hát ez így szerintem hülyeség, 30 éve nagyjából az izzók fogyasztottak sokat és azon kívül más sem
most meg inkább fordítva van, ott van neki a villanytűzhely, mosogatógép, stb.plusz az idő elteltével pont a kockázat nő
-
attilav2
őstag
Ha az óránál lekapcsolom akkor az inkriminált 3 előszobai lámpa sem ég!
Tehát a mért fővezetékre vannak kötve! Nem áramlopásról, csak szabálytalan(szabványtalan), biztosítatlan kötésekről van szó.
Van más probléma is, ami szintén nagyon aggasztó szerintem. A 90'-es években leszartuk a kötések állapotát és az akkor még házgyári(délépes)olvadóbiztosíték tábla mögött leégett a falból kilógó fővezeték szakasz nagyrésze, így a falból kilógó rész nagyrészét le kellett vágni, csak egy rövid csonk lóg ki de az is meg van barnulva. Szabályosan, hagyományos fővezetéki sorkapoccsal(6-os réz vezeték érvéggel, a csokiban wago pasztával telenyomva az alu fővezetéket fogadó rész(a biztonság kedvéért), meg van toldva, hogy elérjen a fázissínig az első kismegszakítóig. Szóval már önmagában a lerövidült kábelvég miatt cseréltetném a fővezetéket. Ami egyébként 6-os alu, ha sértetlen lenne akkor nem aggódnék, egész nagy terhelést elbír(na).[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Ezt nem tudom, mert nem ismerem a kapcsolását. Simán lehet, hogy mind megvédi, meg az is, hogy csak az utána lévő eszközt. A védelem itt jórészt energiaelnyelés. Azt a védendő cucc előtt kell és lehetőleg valaminek ki is kell égni, megszakadni, hogy a további, ismétlődő túlfeszültségektől védje.
A kérdés, hogy hol van a védelmi elem a többi alkatrészhez képest?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
őstag
Csak a hosszabbítóhoz: a túlfesz sokféle lehet. pl. a viharban az induktív túlfesz (villám nem túl messze). A 2m-es elosztó kábelében jókora túlfeszültség léphet fel. Ha védelem után van az elosztó akkor már nem védi meg a készüléket. stb.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
ShadowX
őstag
Őszinte leszek, ez a komment pont olyanra sikerült, mint aki épp disznóvágáson van és túl van a 15. pálinkáján, majd ennek hatására felborította az abálót, úgyhogy most keresi az utánpótlást.
Amúgy ha nem sürgős, akkor a Mars téri piacos henteseknél körbekérdeznék a helyedben.
-
martonx
veterán
Megkülönböztetünk sziget üzemmódot, amit bármikor bárhol telepíttethetsz, viszont az azért sziget, mert semmiféle kapcsolatban nem lehet az MVM hálózatával. Ahogy írod is pl. egy tanyába esetén a semmi közepén. Ehhez nem kell engedély senkitől, bármennyi napelemet telepíthetsz, amit csak az ottani villamos hálózatod elbír. Ilyenkor viszont nyilván kelleni fog akkumulátor is, amivel az éjszakákat (borús napokat) átvészeled, amíg nem termel a napelem.
Amiről én beszéltem az a hibrid sziget üzemmód, azaz a napelem összeköttetésben van az MVM hálózattal, hiszen a lakásba mind a napelem, mind az MVM küld áramot.
Nyilván amikor elég csak a napelem termelése, akkor az MVM-től semennyi áramot nem veszünk. Amikor nem elég, akkor meg az MVM-től jön a különbözet.
Ehhez eleve invertert, meg vezérlést is kell telepíteni, ami mindezt szabályozza.
És ezt nem telepíthetsz feketén, ehhez MVM szerződés kell, a legvégén MVM jön ki, helyezi üzembe a napelem rendszert.Én kérek elnézést!
-
DarkByte
addikt
Egy vascső a villáskulcs szárára és meg van oldva az erőkar hosszabbítás, apum után szabadon Mondjuk gyengébb anyagból készült villáskulcsot így el lehet törni
Egyébként vicces ez a pneumatikus kulcs dolog, autószerelő tesóm javasolta mikor venni akartam magamnak ilyen kulcsot hogy díszfelnit azt elég jól szét lehet vele barmolni, így ő inkább kézzel húzná le egy nyomatékkulccsal a csavarokat ebben az esetben.
Persze akármelyik gumishoz viszed az fog történni amit fent írtok, hogy lehúzzák a picsába.
[ Szerkesztve ]
-
-Tsaba-
tag
-
Bogyi007
veterán
Korábban a CBA Príma5, Nova Cédrus ilyen helyek voltak...
Nem tudom hogy most január 1 után ők mit léptek...
Más:
Azt tudom hogy a Berlini krt 5.-nél a MAXTRONIC Tv Szerviz Centrumban lehet kapni Music Centereket és Hifiket is használtan és talán a Pláza melletti egyik emeletes ház aljában is, ezeken kívül más bolt van-e még Szegeden ahol használt, de jó állapotú erősítőket, hangfalakat, Hifiket és Music Centereket kdpni?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
garga01
őstag
Egyszerűen nem akarok foglalkozni, szívni vele, nem érdekel a 11
Majd ha már semmi 10 update és support lesz, foglalkozok a témával, addig jó ez így.
Amit elbír így játékot a gép, arra jó (meg max egy kis torrent), nekem csak arra van a saját pc, minden mást a céges laptopon elintézek. Csak az a kevés játék is update-el és defender-el telik
Marad majd a Winfos újrarakás, hogy szűz legyen, de sztem majd jövő évben amikor nagyon unatkozok
Ennek az update tiltásnak örültem volna, csak pont ez hiányzikNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
ShadowX
őstag
-
martonx
veterán
11-én lesz az újabb lakógyűlés. A közös képviselő most meg azt pedzegeti, hogy hogyan bizonyítom be, hogy a kazánom 10 évnél régebben lett beüzemelve és a kéménybe kötve. A közös képviselőt nem értem a legjobban az egészben. Ez egy tök öreg kazán (Buderus, már maga a gyártó is megszűnt évekkel ezelőtt). 8 éve vettem használtan a 2003-2004-ben épített lakást. Hogy kellene bebizonyítanom, hogy a 2000-es évek legelején sorozatgyártású kazánt az előző tulaj nem 2014-ben szereltette fel?
Meg egyáltalán miért szórakozik ilyenekkel? Meg is írtam neki, hogy mi sem áll távolabb tőlem, mint jogi útra terelni az ügyet, én csak egy ügyvédi állásfoglalást kértem a társasház és jómagam tisztán látása érdekében, hogy a helyes jogértelmezés ismeretében tudjuk újraszámolni a kéménybélelés lakásokra eső költségét.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
fradi81
veterán
Most pont hozzá vitettem egy kis átnézésre, pár dolgot csinált vele, 11K. Vissza kellett vinni mert közben el is állított rajta ezt azt, de azokat már ingyen helyrehozta meg még amit akkor jeleztem. Látszólag ért hozzá és talán egy kicsit olcsóbb mint a nagyok.
moto g72, Ninebot d28e
-
garga01
őstag
Esetleg a Mérey utcában a Szuper Elszo-nál kérdezd meg.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
őstag
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rawulf
őstag
Valószínűleg az Asus Armoury Crate és a Windows 11 veszik össze (tán csak nem megint Asus hülyeség? ) , csak mivel egy win10 lett win11-re frissítve, ezért először mindent le kellett szabzoltan1-nek törölnie és egy friss win11-et feltenni. Majd ha már minden egyéb driver fenn lesz, valószínűleg az Armoury Crate-ben GPU módot ECO-ról STANDARD-ra kell állítani, hogy az integrált intel grafikus csoda helyett az nvidia csodát használja.
Elvileg arról van szó, hogy a Windows 10-nél még támogatott volt, hogy egyszerre mindkét grafikus vezérlő működhetett... na a Windows 11-nél ez már nem úgy megy.
Az a baj, hogy szabzoltan1 laptopjában az Asus volt olyan nemtörődöm, hogy nem engedi meg a felhasználónak, hogy csak úgy BIOS szinten beállíthassa, hogy mit szeretne a grafikával.
És természetesen az Asus ügyfélszolgálatra jó eséllyel ez ügyben sem lehet számítani."Please state the nature of the medical emergency!"
-
őstag
A Sándorfalvi úton a Szeged tábla után jobbra van egy fatelep. Biztos van pár szerszámuk mert már vettem ott faforgácsot nagy zsákkal.
Al-fa Kft. Telefonszám: (06 62) 542 045"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rawulf
őstag
"Imádom"az apróbetűs részeket az alaplapi leírásokban. Én már azon is felbosszantom magam, amikor még a BIOS frissítést is megkavarják azzal néha, hogy nem teheted fel egyből a legfrissebbet. Gigabyte csinált ilyet az AMD X470-es alaplapoknál például.
Egyébként most, hogy átfutottam az árukereső árakat, eléggé egyértelmű milyen SSD-t vennék most, M.2-es PCI-express NVME típusra lenne szükségem:
Gen3-as típusokból: ADATA XPG SX8200 PRO vagy ADATA LEGEND 750
Gen4-es típusokból: ADATA LEGEND 850 vagy ADATA LEGEND 960[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
martonx
veterán
Nálunk meg van egy szomszéd, aki minden áldott reggel 7-kor elkezdi kiporszívózni a gyereke orrát. Nincs is jobb, mint arra ébredni, hogy a szomszédban felzúg a porszívó, majd picivel utána elkezd üvölteni a baba...
De hát nagy az isten állatkertje...Ja, és ez ugyanaz az anyuka, aki pár hónapja azzal került be még a Fókuszba is, hogy a szegedi troli ajtó odacsukta babakocsistól. Nem véletlenül történnek a hülyékkel ezek a balesetek, aztán még ők haknizzák körbe ezzel az országot.
Én kérek elnézést!
-
-
őstag
-
martonx
veterán
Nem akarom magam marketingelni, de pont hamarosan beindul Kecskeméten egy ilyen államilag támogatott képzés, aminek jómagam az egyik szervezője és oktatója is vagyok.
Azért oktatás, és oktatás között óriási különbségek tudnak lenni, nálunk pl. komoly (oké, persze kinek mi a komoly) beugrót kell írni, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni a webfejlesztő képzést.
Hogy miért indítjuk el? Mert sírni tudnék az állami oktatásoktól. Plusz mennek az állami oktatások, de még soha senki nem indított állami webfejlesztő oktatást. Mindenféle szart oktatnak állami pénzen, csak éppen olyat nem, amivel netán még el is lehetne helyezkedni 2023-ban. Tök komolyan a mienk lesz az első az országban, mióta az állam meghirdette az ingyenes IT képzési keretét.
Hogy miért éppen Kecskemét? Mert Csongrád megyében még ahhoz is faszok a bürokraták, hogy beindítsanak egy ilyen képzést. Bács-Kiskun megyében viszont összejött egy meglepően agilis csapat, aki nem csak lopni akar az állami pénzből (személy szerint pl. kevesebbet fogok keresni másodállásban oktatóként, mint a főállásom órabére...).Én kérek elnézést!
-
MODERÁTOR
Annyival egészíteném ki ShadowX-et, hogy jelenleg nem keresnek juniorokat, nyilván a gazdasági helyzet miatt most minden cég próbál takarékoskodni. Korábban (akár 1 évvel ezelőtt) havi szinten 5-10 juniort vettek fel nálunk. Később ez is vissza fog menni a normál mederbe valószínűleg.
-
ShadowX
őstag
Az a gond ezzel az általánosítással miszerint Magyarországon hatalmas a munkaerőhiány, hogy pont olyan félrevezető, mint a többi kormányzati kommunikáció (pl. magyarok 97%-a nemet mond a szankciókra... ). Ahogy martonx is írja, vannak olyan szakterületek, ahol van hiány és nem is kicsi. De abból az egyszerű kijelentésből, hogy ma munkaerő hiány van itthon mindenki (a bolti eladótól az atomfizikusig) azt hiszi, hogy ő nélkülözhetetlen. Nincs kimondva, hogy pl. senior backend developerből van hiány, bolti eladóból vagy irodai adminisztrátolból pedig nincs, sőt. Ám mindhárman azt hiszik, hogy hiány van és ez nem jó irányba viszi a munkaerőpiacot.
-
martonx
veterán
Az iskola rendszerükről nem tudok nyilatkozni. Nem tudom, hogy a képzés rossz, vagy szabadon bárki, bármit belehazudhat az önéletrajzába, úgyis annyira olcsón dolgozik, hogy senkit nem érdekel, ténylegesen mihez is ért.
A munkához való hozzáállásuk nem rossz, bár az tény, hogy lazábbak az ottani emberek, mint itt Európában.
Ami szerintem Indiában nagyon gáz, az a kultúrájuk, miszerint:
1. Tilos nemet mondani. Ha tudod, hogy valamit soha a büdős életben se fogsz tudni megcsinálni, akkor se fogod azt mondani, hogy NEM tudom megcsinálni.
2. A férfiaknak mindig igazuk van, és sosem hibáznak.Na most ehhez a két ponthoz vegyük hozzá, hogy az indián fejlesztők férfiak, a tesztelők meg nők. Őskáosz van, mindenki mellé beszél, mindenki mindent megígér, senki nem mer őszintén rámutatni a hibákra, őrület, ami ott megy.
Én kérek elnézést!
-
garga01
őstag
Az egész egy vicc, hogy aláírással hitelesíted. Mert egy boltos majd biztos összenézi a személyiddel
Kb. pont ugyanolyan mint egy bankkártya így minimum egy pin kód illene hozzá...De mit várunk el az otp-től, nekik nem cél az ügyfél pénzére "vigyázni".Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
SirRasor
addikt
Nem mindegyik kérdés kötelező. Pölö a vallásnál nem volt kötelező megadni.
Honnan tudják? Ezzel vigyázni kell, mert vannak olyan kérdések, amikre már most is tudják a választ, mégis meg kell adnod és ha összevetik, akkor nem lesz egyezés, ami bármit vonhat maga után.
Nem érdemes kockáztatni...ööö...na ezt hogy írjam, hogy politikamentes legyen Akkor inkább Pont.Make Love not war!
-
pulutodurumo
addikt
Sehonnan. A kérdező biztosnak is mondhatod, hogy muzulmán vagy, esetleg buddhista, bármi. De ebből is csak statisztika lesz, és ott úgyis kihullik a sok szélsőséges érték. Ha csak kicsit hazudsz, akkor gratulálunk, átverted a rendszert.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SSD kibeszélő
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Tea
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Total Commander
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest