Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Honor Band 4/5 (a 4-nek is ilyen alvásfigyelése: ebben nem fejlődött az 5-ös), amit 4-5-6-7 naponta kell tölteni és a Huawei Health hozzá az alkalmazás. Samsung telefonom van, de Xiaomin is kifogástalanul működik.
Na de a lényeg: tényleg elég pontosan mér! Nézz be a Band 4 vagy 5 topicba: minden infó ott van. Azt is szeretem benne, hogy nem az óra ébreszt, hanem ez vibrál és így sokkal kellemesebb a kelés. Illetve adaptív ébresztést is tud: 10/20/30 perccel a kitűzött idő előtt felébreszthet, ha éppen kilépek mélyalvásból. Mondjuk ez eddig még nem működött...MÁS. Új 16 GB Kingston DT50 pendrive eladó 1k-ért. Feltéptem a csomagolást, de megvan még az is. Papírja viszont nincs. Elkezdtem rá másolni: 4-6 MB/sec tartósan.
macilaci78 4 év van köztük. Még sok, mert amíg nem tud legalább stabilan futni a baba és mondjuk beszélni, addig eléggé korlátozottak a lehetőségek. A nagyobb így is túl sokszor "vad" vele, de azért már egyre többször el tudnak játszani. Persze erősen aktív felnőtt jelenléttel.
pilóta 1 ember leírta, hogy neki mi segített. Minden ember más, mindenkinek más jön be. Ez már a 2 gyereken is látszik. Lassan amúgy kezd beállni az alvás: max 1x sír fel és néha már az is elmarad, szóval már nem variálnék rajta.
csoszogi állok elébe, hogy már nagyobbak legyenek. Egyszerűen nem hiszem, hogy később nehezebb lesz, mert ahogy nagyobb a pici lány, egyre könnyebb minden és nem egyre nehezebb. Majd visszatérünk rá általános iskolában
Alvásadósság? Igen...5 éve megy már A puhasággal meg így nincs gond, mert túl puhának érzem így...szóval inkább a ló túloldala. 62kg-ban meg is állok, tehát az 5,5cm-es felület úgy tűnik túl is lőtt a célon.Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
Párommal mi is Privilégium L-t használunk, a komolyabb bankkártyát választottuk, amihez jár biztosítás is. A felára kevesebb, mint egy hét utasbiztosításé, ha külföldre megyünk és azért mindketten voltunk minden évben külföldön munka okán is, mióta megvan.
Kértem mellé még egy virtuális bankkártyát is, ami netes vásárlásokra van használva. Még a pizzát is ezzel fizetem.
A Privilégium már nem értékesíthető, úgy látom, Privilégium 2.0 van helyette, a Bankmonitornál is köthető.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
Ha sokáig nem jössz vissza, szerintem ugyanúgy mint eddig, mindenki jól lesz. Szevasz!
Az már mellékes, hogy ha nem érdekel a véleményem, miért válaszoltál egy régi hozzászólásra. Sebaj, legyen ez a te bajod, ha csak így tudod kifejezni az érzelmeidet.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Nincs baj, miért is lenne, ez nem egy szaktopic, és én sem mondtam, hogy szakelőadó vagyok a témában. Egy 10 perces részlete volt ez a napelem egy délutánnak, egy sokéve felszerelt rendszerről beszélgettem a tulajdonosával, ő tudja, mi hogy van, én nem, és nem is foglalkoztat, 2 hete mesélte, a haverjánal 300 ezerért tették most be a nagyobb oda- vissza számolós órát, meg a bővítést, napelem még nincs, de már 20 havi villanyszámlát erlőre kifizetett... Na pont ennyire fogott meg a véleménye alapján az, hogy mi van a napelemmel. Nem olvasok utána, mert nem érdekel a téma, egyrészt másokkal rég lezártuk, szóval érthetetlen, ha eddig nem, most mire fel hozod fel a témát.
Lapozz kérlek gyorsan tovább, sem a téma, sem a véleményed nem érint semmilyen szinten. Kösz!
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gergello
addikt
Autópályán belső sávban, amikor jönnek mögöttem, akkor nem lehet ekkora "követési távolságot tartani".
Amikor Rick kihúzódik mögüle jobbra, akkor nagyon nagy bmw lemaradás, olyan messze van az előtte haladótól, hogy azt nem lehet még előzés előkészületének sem nevezni. Egyszerűen lassan megy a belsőben.
Én olyan 0:25-től látok Ricknél egy szándékot, hogy a fehér kamion előzéséhez besoroljon a belsőbe, a szürke kisteher mögé, kb. ekkor lódul meg a bmw hátulról, ezzel veszélyhelyzetet teremtve.
Olyan 0:32-ig még gyorsít a bmw, hátha ki tud jönni a külsőbe, hogy jobbról megelőzze a szürke kistehert.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Én nem értem, hogy belinkelsz ide egy 4 éves hozzászólást, ami egy másik irány, és egy másik autó, egy másik szitu, és azt hiszed, okos voltál... Azon, hogy a képességeid ennyit engedélyeztek, inkább sírnod kellene...
Ezt hívják szubjektív korlátnak, mikor próbálkozol valamivel, bemásolgatsz ide valamit, amiket izzadva kerestél, csak hogy produkálni tudj valamit végre, de a két történet közötti összefüggést magad se tudnád megmagyarázni... Na az ilyen emberektől van igazán hányingerem... És ez nem rólad alkotott vélemény, még véletlenül se személyeskedés, mielőtt félreérted ezt is, mint 10-ből 9 másik szitut, csak egy önvallomás, hogy nekem már csak ilyen gyenge a gyomom..
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Egy kicsit se furcsa, hogy neked jóideje nem válaszoltam, aztán nemrégiben egyszer megtettem, de utólag belátom, az is hiba volt, így egyelőre úgy néz ki, megint hosszabb ideig ez az utolsó hozzászólás, amit neked szánok
Nincs harag, csak nem pazarlom erre az időmet.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Ha két pólót veszel, mindenképp párezer forintról van szó, de a látásmódot egészen jól mutatja a véleményed. Saccra 80 ezret spóroltam.
Lorcsi: Eszerint mégse csak én látom így.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Kiszállni, tetőre felmászni azért volt kedve ?
Ez ez egy délelőttös munka volt annak aki megcsinálni.Ma voltam megnézni, bravúr munka lett ez, amit a második fazon csinált. Sokkal jobb, okosabb megoldásokkal, mint ahogy az első csinálta volna (elmondása alapján)
Ismerem ezt a logikát, amit mondasz.
Ennek a másik oldala:Most kellene nekem egy vaskeret árutartó állványnak, meg is kérdezem hétfőn a második fazont, hogy mennyi. Ha az első emberke korrekt ajánlatot mond, lehet már a 2. munkát csinálná nekem.
Inkább nem mondom azt, hogy nem tudom most vállalni, hanem mondok egy irreális ajánlatot, egy életre kilövöm magam, mert úgy mentem a telefonba, hogy NAGYON DRÁGA LAKATOS, nehogy mégegyszer felhívjam. Valaki lakatost keres rajtam, szerinted kit fogok ajánlani ?
De mind ezzel nincs gond, mert biztos annyira teli van a fazon, hogy egy munka ide vagy oda nem számít.Hány ilyen embert, céget láttam, hogy ment a szekér, nagy pofám volt, tojtam a másik ajánlatára, aztán 2 év múlva bezárt az az egy ügyfele akiből megélt, rá egy évre lehúzta a rolót, látom, hogy felszámolják a cégét...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
+ 1 holding, mi? Hogy összefogja a tevékenységeket. A végén kiderül, hogy ezek a mesterek mind ilyen cégcsoport-géniuszok.
+ akkor így két vállalkozásnak fizetik a minimumjárulékot, a könyvelőt, stb. A végén ha utánaszámolnak, akkor kiderül, hogy többe került a leves, mint a hús. Plusz, ha hozzávesszük, hogy valószínű a két vállalkozás között számlázgatnak, kapcsolt vállalkozás, katás számlabefogadás korlátai, szerintem ezt a részét te jobban tudod, nem érzem azt, hogy ezzel nagyot alkottak volna.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Ha félkövérrel írod, attól még nem lesz az a betűösszetétel, ami kiadja azt, ami az eredeti kérdés volt, és hiába is próbálod megváltoztatni, attól az eredeti kérdés még az eredeti kérdés lesz, ott van, csak egy kicsit kell visszatekerned.
Szegedi telek (nem Kiskundorozsma) és Pest közeli (nem pesti) telekárak összehasonlítása, csak azért, hogy a környezeti tényezők hasonlóak legyenek. A kérdés még megértésre se vár, mert először meg akartad érteni, aztán rájöttél, hogy az neked nem áll olyan jól, és elkezdtél kavarni a pesti telekárakkal.Innentől írtam, hogy hagyjuk ha neked életcélod a kavarás, csináld de akkor ne velem.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Nézd, én elmondtam elsőre, szegedet hasonlítsd össze a pest környéki árakkal. Ere te jössz azzal, hogy miért nem Pesttel, miért ne lenne itt is jó munka, ha hiányszakmád van, meg hogy milyen lepukkant, rossz közlekedésű városok azok.
Mi jön erre még? Megpróbálod az ide leírt tényeket kifordítani. Hogy ez hülyeség lenne? Nem vagyok már kíváncsi az okfejtésedre. Úgy elég nehéz beszélgetni bárkivel, hogy egy feltett kérdésre nem az a válasz jön, vagy ha megfordítom, egy másik, fel nem tett kérdésre jön egy válasz...
Se tények, se érvek... Hát, bizonygasson neked bármit is az, akinek a soraira értelmes válaszokat írsz.
Lehet neked megszokott az ilyesfajta beszélgetés, én köszönöm, de inkább mással töltöm az időt.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Nem tudom, te mikor jártál az általam említett helyeken, én viszonylag sűrűn előfordulok ott, és nem csak a hasamra ütök, mikor állítok valamit
Még mindig nem értem, hogy egy 160 ezres dél- alföldi városhoz miért akarod a fővárost hasonlítani, ráadásul alma- alma alapon, hiszen ezt mér kétszer megbeszéltük. Lepukkant, vagy rossz tömegközlekedés? Ja, értem, tehát fogalmad sincs arról, amiről én beszélek.
Már megint az a célirányos szűkítés. Hja, hogy hiányszakma? És mi a statisztikád, a 160 ezer szegediből hány szakember hiányszakmában?
Belemagyarázás, félremagyarázás, félreértelmezés, sok éve nem lehet veled egy jót beszélgetni. Úgyhogy én lépek is tovább.
-
Rick4
félisten
Oké, hasonlítsuk az almát az almával. Ha Budapest alma, Szeged nem lesz alma, a hasonlóság kb annyi, mint a körte meg az alma. Akkor most mivel hasonlítsuk a szegedi telekárakat? Pl egy M0 déli rész alatti telekárral, ahogy azt már eddig is mondtam?
Az M5- M6 közötti kisebb településeken él kb 90 ezer ember, a városok összeérnek, az infrastruktúra, a munkalehetőség mennyiségben, minőségben, fizetésben is lényegesen jobb, mint Szegeden, és akkor ne is vegyük bele Pest közelségét, én erről beszéltem, ez volt a kiinduló gondolat.
Erre mondtál egy orbitális hülyeséget, majd rájöttél, hogy mégiscsak az van, amit én írtam. Most egy irtó gyenge ötlettel mindenáron a magad véleményét akarod kihozni győztesnek, és bármiféle elfogadható érv nélkül megpróbálod megváltoztatni a feltételeket.
Az eredeti álláspont eddig is az volt, hogy a "pest közeli települések" telekárai a szegedivel egy szinten vannak, cáfolat nincs.
Miért kellene egyből a pestit nézni? Akkor hogy korrekt legyen, reprezentáljuk a szegedieket a Lövölde utcai ház- vagy telekárakkal?Se viccesnek, se érthetőnek nem találom azt amit írsz...
Amúgy ha azt írod, hogy Budapest, az nagybetű, a budapesti elég lesz kicsivel is. Remélem egyértelmű, hogy Szegedre is ugyanez vonatkozik...
Luighi: Szevasz Télapu, rég láttalak. Gőry tényleg elrúgta a pöttyöst, oda egy darabig tuti nem megyek... Megoldottuk a szombatot a jobb mint otthonban, nem volt mellényúlás.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Lehet olyan helyen vásárolni, ahol nem ilyenek a körülmények, egyébként meg ha magánszemélytől vásárolsz, amúgy se mész vele semmire. Olyan meg nincs, hogy a szerelő nem húzta meg eléggé a csavarokat, mert azzal nem lehet elmenni 40 km-t sem, nem hogy 400-at. Van a gyár által megadott meghúzási nyomaték, azzal kell meghúzni, nincs értelme se kevésbé, se jobban. Ha valami nincs rendesen összerakva ott folyadék, levegő távozik, azt meg észre lehet venni. Amúgy meg a használt autóban benne van az ilyen, vinni kell szerelőt, meg kell nézni.
-
macilaci78
nagyúr
Majd ha nekem lesz aktuális, jövök tanácsért a szaktopikba. Addig lehet, fordul még egyet a világ.
A jelenleg birtokolt, használt, általad javasolt mosógépről meg leírtam a tapasztalatomat. Édesanyám okosabb-drágább Siemense pár javítás (ékszíj, elektronika) után lehelte ki a lelkét 10 éven belül, az utód Bosch sem tökéletes már.
Sütőből olyat vettem, amire 6 év garit adtak, 4 hónapos korában égett ki a fűtőszál. Szóval a vállalt garanciaidő sem garancia a minőségre.Egy 7+ kg-os mosógép lesz a cél minden esetre, hogy erőlködés nélkül tudjak plédet, paplant is mosni otthon. A közeli mosoda 10-15 kg-os gépekkel dolgozik, egy mosás-szárítás kombó 2,4 k.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
Alapjáraton? Persze, mert egy autó feladata az, hogy a drága üzemanyagot hővé alakítsa. Az autó arra való, hogy elindulsz, és mész, magasabb fordulaton majd csinál meleget, az nem kazán, hogy meleget termeljen alapjáraton... Okos ismerős lehetett, a megoldás amúgy egy kb 100 ezer forintos történet, úgy hívják, állófűtés, vagy kiegészítő fűtés. Nekem is van, ha 8°C alatt indítom az autót, bekacsol egy kis dízelkályha, ami 6 deci üzemanyagot eszik óránként, és 5KW fűtőteljesítménnyel melegíti a vizet. Ez kb annyit jelent, hogy télen 0°C körül beindítom az autót, kinyitom a kaput, kiállok, becsukom a kaput, és már 15°C-on van a víz, megyek 300 métert, már 30°C-on van. A legnagyobb hidegben is 5 perc, 1 km után van fűtés.
Természetesen ha pályán hazajövök télen, és legurulok ide a 30-as övezetbe, visszahűl annyira, hogy akkor is bekapcsol a kis kályha, ezért van, cserébe tavasszal, ősszel, meg nyáron se termeli a motor a meleget, és nem feleslegesen, erre égeti el az üzemanyagot. Egy modern motornak nem is az a feladata, hogy erre pocsékoljon el üzemanyagot, arra jó egy kis fűtőszálas elektromos megoldás is. Az, hogy a fűtés a belső fűtőradiátorból van leágaztatva, a régi, pazarló motorok miatt volt így, ahol a rengeteg hulladékhővel lehetett csinálni bármit. Manapság ideje erről leszokni, vagy legalábbis egy múltbéli megoldásként tekinteni rá, sokszor már a benzinesek is ilyenek. A megoldás egyébként nem az én találmányom, hanem a gyáré, ez így jött ki az üzemből, ők ezzel kívánták megoldani, aki meg enélkül rendelte, és meg van lepődve, hogy enélkül nem működik, arról nem a dízel autó tehet...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
nem néztem utána a két autónak, nincs is időm rá, lehet hogy hülyeség lesz, de
váltóáttétel sokat számít az érzésben
autó tömege
emissziós kibocsájtás csökkentésére irányuló, fojtsukmegazautót (bár ez már inkább Euro6)Mennyit forgott a motor ott Horvátországban 130-nál? 3000? 3500? Nem egy pályára való motor az biztos.
meg lehet a vevő még fiatal és kell a nagy menés
bár akkor nem Suzukit nézne, szóval ezt a lehetőséget hagyjuk
tegyük hozzá, hogy itt most feltételezem hogy ismeri azt a Peugeot-t, ült benne, érezte a dinamikát, és nem csak a számok alapján vagdalkozik
ellenkező esetben még azt a hibát is felrónám, hogy ismerőstől autót akar venni
oda a barátság és még át is baszott
attól hogy ismerős, még az autó lehet gány[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Köszi, el is fogyott, igaz szép lassan, kb 20 perc alatt ment le... Nem olyan nagy az a tányér, biztos halszem optika van a telefonon. Azt tényleg nem hinném, hogy ez 4-5 kajálás, mert kb 20 deka hús, meg 15 deka rizs volt. Majd mostmár lemérem, miből mennyi kerül a tányérra, nem mintha számítana, csak kíváncsiságképp.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Veszek 600Ft-ért valamit, és eladom 6000-ért. Éves forgalomban ez úgy néz ki, hogy veszek 600 ezerért valamit, és eladom 6 millióért. Az 5.4M-ból ki kell fizetnem 650 ezret, marad 4.75M. Nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
az se lett volna jobb ha azt mondjuk hogy nincs semmi amit el lehet szúrni
igaz régiek a példáim, AGP universal csatolós TNT2 ami valójában csak 3,3V-os, vagy IDE Floppy kábelek lyukkal lyuk nélkül, alaplapok pinnel, pin nélkül, azt bírtam mikor a 80 eres nem ment bele mert a kábelen be volt fedve de az alaplapon meg ott volt a fölös pin(#68098) Rick4 : annyira kellett rájönnöm, hogy a legolcsóbbat még kábelben is kerülni kell, SATA kábellel szívtam meg nagyon, az relatíve friss eset, tavalyi, hogy a 300Ft-os vacak nem csak merev, de zárlatos is
itt adtak a kedves fórumtársak, de akkor boltban csak használtan volt normális, egyik alaplaphoz gyári, másik brand gépből volt gyári amit tudtak adniamúgy meg ha kellően erős valaki minden megoldható
láttam már DDR2 foglalatban DDR RAMot, apám próbálkozott az SDRAM DDR foglalatban kombóval
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nem is a vásárlással van a baj, kapjon 10 millát örökbe, meg vegyen fel 10-et hitelbe, de miből fogja fenntartani, ezt azt idővel cserélni, esetleg télen fűteni? És pont ezért nem kell mindenkinek házat adni a feneke alá. Akinek van rendes munkája, meg némi megtakarítása, az viszont végigpörgeti a dolgokat, és beköltözhet.
Az építőipar felfuttatása mellett az már csak egy nagyon gyenge kis mellékszál, hogy így egy csomó minimálbérre bejelentett ember eleshet a dologtól, tehát rengetegen lesznek olyanok, akik felállnak a minimálbéres helyről, és keresnek egy rendes bejelentett munkahelyet, vagy pedig közlik, hogy maradnak, de csak rendes bejelentéssel... És ettől csak fehéredik a gazdaság, olvasni lehetett, hogy lényegesen több dó folyt be, mint amire számítottak. Már csak a megfelelő dolgokra kellene fordítani a bent lévő összegeket.
-
HaZse
őstag
Ahan. És ezt ennyire pontosan tudod? Arra nem gondolsz, önhibájukon kívüli okok miatt nem változtatnak másik országot.
Sőt már a nagy nyugat is telítődik munkaerővel. És a 35+-os embereket már öregnek nézik kint a cégek. Persze mosogatni, takarítani jó vagy még oda
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
félisten
-
Rawulf
őstag
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
azbest
félisten
Gondolom már felnőtt az eredeti StarWars generáció és a mostani gyerekeket próbálják elérni. Az újszülöttnek meg minden vicc új. Nem remake-t csinálnak, a digitális felújíítást is ellőtték már párszor, hanem új részt csináltak, ami véletlen ugyanaz mint a régiek, csak több a wrumm-pikk-pakk-bumm, amihez a mai gyerekek szoktak.
-
-
MODERÁTOR
4 különböző platformon használtam eddig. Mindig csúcsmodelleken az adott platformon belül. Szoftveres problémáim voltak, optimalizálatlanság, melegedett a telefon tőle nagyon, rendszeres fagyások, helyenként illogikus útvonaltervezés. Egyedül a gamification faktor tetszett benne ideig-óráig, de nagyon kevés kivételtől eltekintve csak jobb navikat használtam rajta kívül.
-
tisn
addikt
HDMI-nél nálam az a tapasztalat - 10-15 méteresnél -, hogy vagy jó a kábel vagy nem ..
nem nagyon erted te ezt a digitalis atvitelt
veszel egy jo kacsa vagy egyeb hdmi kabelt (minel dragabb, annal jobb), es zoldebb lesz a fu, meg az eg kekje szebb lesz a plazman/lcd-n, a fekete is melyul. A megfeleloen draga kabel meg a rendezesi/forgatokonybeli hibakat is szamuzi, igy peldaul a starwars episode i es a prometheus is elvezheto filmme valnak.a jobb minosegu (dragabb) optikai/usb hangkabelen pedig a digitalis hang teltebb, melyebb, nagyobb teret atfogo lesz, kiemeli a fuvosokat es/vagy a vonosokat
mindezt persze vakteszttel nem kell igazolni
(ilyen mezei dolgokkal, hogy a kabel ket vegen levo tesztproggival ellenorzod a tokeletes adatatvitel megletet mar ne is beszeljunk)
amugy en azt tapasztaltam, ha jo minosegu halozati kabelt hasznalok, akkor a neten kuldott word doksimban is javitja a helyesirasi/stilisztikai/fogalmazasi hibakat, es sokkal szebbe fogalmazza at az iromanyt (a multkor egy 1000 ejro/m-es-et teszteltem, ott sexpirt megszegyenito lett a vegeredmeny.)
ilyen halokabel rendelheto nalam 10 000ft/m bevezeto aron
-
nagyúr
Akkor számold már ki légyszíves, hogy az egész bolygót tekintve hány négyzetméter jut egy emberre...
(A nagyon-nagyon-nagyon gyengébbek kedvéért: az egy négyzetméteres példa arra szolgált, hogy szemléltesse, mennyi emberről is van szó, semmilyen szempontból nem azt szemléltette, hogy annyi hely elég egy embernek.)Mondjuk ha Japánból indulunk ki: kb. 130 millió ember él nagyon rossz földrajzi körülmények között, az ország területének 75%-a lakhatatlan és művelhetetlen, az éghajlat szörnyű, tájfunok, földrengések, szökőárak. Szóval annál kb. csak jobb helyeket lehet találni az embereknek a bolygón. Mégsem hallunk a hatalmas Japán éhséglázadásokról és a népesség elvándorlásáról az éhezés miatt... Szóval, akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Rick4
félisten
Úgy kell visszavinni, mintha kibontottad volna, és belenézel, de nem tetszik. Én meg tudom azt csinálni, hogy 1-2 éves telefonjaim úgy néznek ki, mint az új, itt se volt gond. Megnézték, az árát visszaadták, megköszöntük a lehetőséget, és ennyi.
Más kérdés, hogy mi történik ezzel a készülékkel, én pl nem örülnék neki, ha egy kibontott, használt készüléket kapnék új helyett, bár lehet kiteszik a polcra mint bemutató készüléket.
Viszont ez most jött, szerintem ide kerül: [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Egy kettőnél több azért
Hipa:
Önkormányzatnál hipa bejelentkezés induláskor, év végén bevallás.
Ha szüneteltetve van, akkor záró bevallás, ha újra aktív akkor megint bejelentkezés.Kamaránál regisztráció és évente 5eft fizetés.
Nav bejelentkezés után számlázó program bejelentés (SZAMLAZO), ha 1M fölé megy valaki felé a számlázás, akkor valami nyilatkozat (15KATA), hogy nem vagy kényszervállalkozó. Ezt ismételni, akkor is ha ugyanattól jön be újabb 1M.
Ha kimarad akár 1 nap is főállásból, akkor átjelentkezni (15T101E) főállású (50eft/hó) katába, aztán vissza mellékbe (25eft/hó), ha megint van főállás.Ez az ami hirtelen csak eszembe jut, persze ez az alanyi adó (áfa) mentesre vonatkozik.
Ha egész évben nincs semmi megbízás, akkor 1-2
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Nem vagyok katás, és van azért iparűzési adótól kezdve kamarai tagságon keresztül minden faszság, amivel foglalkoznom kellene. Az évi 1 adóbevallás az ánykba lenne a legkevesebb, de a francnak van kedve 4 gyerek, főállás plusz maszek mellett még ezeket a baromságokat is figyelni.
Én kérek elnézést!
-
Ez spec már nem 4 nap hanem több
Különbözőek vagyunk, lehet téged az sem zavart volna ha a szomszédodban naponta 5ször kezdik a bulit, de engem zavar. És nem várok mást, csak annyit amit én és adok.
Sajnos a különböző kellemetlen hangoktól megfájdul a feje És akkor semmi nem segít: nincs alvás, se semmi.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
pschio
őstag
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Rick4
félisten
Én rendszeresen járok ide, csak a gofri tésztája nem olyan cukros, és nem karamellizálódik annyira a sütőben, mint régen, de a többi cucc rendben van, főleg a csibemájas hambi.
-
Rick4
félisten
Még mindig nem érted, amit olvasol. Mit írtam?
lemondtam a régit, újrakötöttem az újat, ugyan mindez kb 20 perc voltHogy jön ide, hogy utána a szabadidőmben, kivel, mikor, és mennyit beszélek erről?
Ha lemész az aldiba, és 20 perc alatt kivárod a sort, hogy szedhess 6.2 kiló narancsot az ingyenvödörbe 990-ért, akkor mennyi idő alatt jutottál a narancshoz?
2 perc alatt szedted?
10 perc volt odaérni, és két perc alatt szedted, tehát 12 perc?
20 percet álltál a sorban, hogy kifizethesd, ezért 32 perc?
2 hónappal utána is erről írsz, tehát 2 hónap és 32 perc?
Bár tudom, leírni kár, mert ebbe is bele fogsz gabalyodni, mert, úgysem érted...Abba már bele se megyek, hogy leírtam, miért fontos azt tudnom, MIÓTA kell fénykép. Megérthetted volna, mert az okot is leírtam, neked ez is kevés volt. A generteles ügyfélszolgák se értik a kérdést, de nekik még okokat nem írtam, ellentétben veled. Hogy a végére mit gagyarászol, azt már végképp nem értem. Nevetnék rajta, de inkább szánalmat érzek.
macilaci: Én már megírtam neki, hogy ne válaszoljon, látod, abból se ért...
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nálam? Te nem érted, mit akarsz írni...
Azt írtad, szarrágás. Vitatom, nem az. Nem azért kötöm újra, mert nem tudok 400Ft-ot kifizetni, hanem semmit sem kapok érte,, és nem tetszik az elgondolás. Ennek ahhoz semmi köze, hogy valakik, valahol, valamiért sz@rrágók, én sem ezzel kapcsolatban, sem mással kapcsolatban nem szärrágóskodtam soha.Ismét tévedsz, nincs semmiféle kedvezmény, az éves díj 4000Ft. Nekem indexálni akarják, amit lehet, de többletszolgáltatást nem kapok, tehát az indexálást sem fogadom el. Tehát nem az újaknak van kedvezmény, hanem a régieknek egy szimpla emelés. Nagy különbség, már ha tudod értelmezni.
1-2 óra úgy jöhetett volna ki, ha telefonálok, de nem telefonáltam senkinek. Mégis honnan a fészkes fenéből szedted, hogy bárkit is fel kellett volna hívnom ezügyben? Mint írtam is, bár látom, érteni nem értetted. Leírtam, megírtam a felmondó levelet 2 sorban, és bepötyögtem azt a pár adatot, majd rányomtam a 2megkötöm+ gomba. Kinek, mi ügyben kellett volna telefonálnom? Kényszerképzeted van, hogy a leírtak ellenére is csak a magadét fújod?
Igen, kaptam díjértesítőt, nem fogadtam el, felmondtam, és újrakötöttem, kb 20 perc alatt, már ha ezt sokadjára egyáltalán megérted.
És amit főleg nem értesz, én ezt a 20 percet a szabadidőmből vettem el, pl olyan időfecsérlő tevékenység, mint a hozzászólásaid olvasása helyett inkább ezzel foglalkoztam.
Olyan szinten jelen lévő értelmezési problémával küzdesz, hogy a legjobb, ha vissza se írsz, kímélj meg engem, és másokat is a logikát, tényeket nélkülöző válaszaidtól. Köszi!
-
Rick4
félisten
Szerintem nem vagy tisztában a fogalommal. Az a sz@rrágás, ha valaki elbuszozik a város másik végére, mert ott 10Ft-tal olcsóbb valami. Itt pont nem erről van szó. Egyébként írtam, 20 perc volt mindennel együtt a régi felmondása és az új megkötése, mitől lett ez nálad értelmezve 1-2 óra?
Leírnám ismét, volt egy éve kötött ugyanilyen casco ugyanerre az autóra, akkor nem kérték. Most akkor ebből hogy sikerült azt értelmezni hogy nekem csak ez van, vagy csak az van? Tényleg ennyire érthetetlenül fogalmaztam, és tényelg ezt lehetett kiolvasni belőle?
Az sincs meg, hogy a díjemelés csak annak van, aki nem mond fel, és nem köti újra, mivel az újrakötött bizti megint 4 ezres? Tényleg nem jön le?Rolly vagy velem van nagyon nagy baj, vagy veled...
-
bb0t
senior tag
Sz@rrágás? Ha azt mondja neked a fodrász, hogy új szabály van fizetned kell +300ft-ot azért amiért belenézel a tükörbe akkor te kifizeted? Rick példája is ugyanilyen csak nem ennyire egyértelműen egyszerű. Az a sz@rrágás amit ők csinálnak.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rick4
félisten
Végzettség? Az mihez kell? Hogy lássam, a táblázatot, amiben a végzettséggel rendelkező maga leírja, hogy a határértékeket hány 100%-kal lépi túl egyik vagy másik érték? Te ne írkálj már hülyeségeket. Benzol, bór, arzén, és főleg a baktériumok egy bizonyos mennyiségig igencsak ízetlennek számítanak miközben a hatásuk már megvan, mi az, hogy ha sok benne vlaami. Mert ha kevés, akkor még használ? Nyeljed csak, a gondolataidra már hatottak az anyagok rendesen, igazából végig se gondolod, mire mit kellene válaszolni.
-
Rick4
félisten
-
nagyúr
Ha csak vízszűrőn / víztisztítón át engedett vizet használsz akkor bizonyos ásványi anyagok hiánya léphet fel a szervezetben
Ez teljesen igaz lenne, ha csak és kizárólag vizet fogyasztanál. Én például eszek sült csirkét meg uborkasalátát, amiben több nagyságrenddel több ásványi anyag van, mint az ásványvízben, és hipp-hopp, már pótoltam is, amit a víztisztító kivett a csapvízből...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Rick4
félisten
Sehol sincs jó víz, a vezetékes víz nem erről szól, először is egy kipárologtatóban engedik ki belőle a gázokat, mikor feljön a kútból, itt kap egy csomó baktériumot, amit a hozzáadott klórral ölnek el, ezt is lenyeled. Aztán jönnek a 100 éves csövek, amiben végigfolyik hozzád, éjjel, ha meg nem enged vizet senki, ott pang, ha szerencséd van, csak simán lepedékes lesz, azt is egészségedre. Amúgy meg elég hülyén néz ki, de annak sincs semmi baja, aki 10 éve nem ivott vizet. Másból is pótolható a szükséglet. Nem ajánlott az ásványvíz fogyasztása, ez egy nagy hülyeség. Se a folyamatos minőség nem garantált, se a szállítás- állás- napfény miatt nem kapod ugyanazt, ráadásul a pet palackból az is kioldódik, ami nem kell. Ott van rajta a jelölés, miből készül, pl az apenta az 1-est használja, ami Polietilén-tereftalátból készül, és frankón beleoldódik a vizedbe. Egészségedre.
Ahhoz, hogy meggyőződhess, mi minden van a vízben, nem kell mást tenned, csak eressz egy keveset egy műanyag edénybe, és tedd ki a napra, nézd meg, milyen úszó dolgok lesznek benne 3 nap után. Tegyél fel egy ilyen szűrőt, és a lebegő dolgok 95%-át ki is szűrted. Ha nem érdekel, azért tudd, ami ebben fennakad, abban onnantól nem fürdesz, nem mosol, nem mosogatsz. Egészségedre.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Figyi, ha ilyennel egy garázscég játszik, akkor nem zavar (bár olyanoknak amúgy se dolgoznék már).
Amikor egy magát komolynak láttatni akaró, évi több milliárdos forgalmú cég keres komoly szakembert, és elkezd ilyenekkel garasoskodni, akkor az igenis zavar. Már csak azért is, mert egy állami megrendeléseket, EU-s pénzeket nyerő cégről van szó, aminek teljesen átláthatónak kellene lennie, nem pedig a zavarosban halásznia.Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
az eredeti felvetésre, hogy miért baj:
valójában nem csak az államot csapja be, de az ilyenbe belemenő munkavállalót is károsítja. Mindez persze főleg akkor bukik ki, amikor megbetegszik a melós és vagy kirúgja, mert akkor kevesebb pénzre jogosult.Persze nem kell messzire menni a munkabér optimalizálás kapcsán, mert a sok helyen bevett gyakorlatként végzett rugalmas munkaidő és ha tovább kell benn maradni, akkor majd valamikor lecsúsztatod megoldás is pénztől foszt meg. Mivel a túlóra értéke nem annyi, mint a lecsúsztatáskor kihagyott munkaidőé.
Értem én, hogy az adók nagy része olyan, mintha a csatornába öntenénk a pénzt, csak valószínűleg nem az a megoldás, hogy mi is legyünk akkor szabálytalanok. A szabálytalanság melegágya a kikezdhetőségnek, ha egyszer keletkezik egy támadási pont, akkor onnantól bármikor belekényszeríthetnek nagyobb balhéba is. Sajnos szinte lehetetlen feddhetetlennek maradni, mert az állam olyan életszerűtlen szabályokat hoz, hogy szinte mindenhol trükköznek valamivel. Legszívesebben írnék pár tippet, hogy mit lehetne csinálni, de már így is lehet túl nagy a pofám némelyik fórumon.
A legszomorúbb, hogy még az sem megoldás, ha kiegyenesítik a kaszát a legutóbbi javaslat szerint a haveri földekre kirendelt közmunkások, mert pont a becsületesebbje vesztene el többet, nem a szemete. Előbb utóbb csak lesz valami, mert mindig túllicitálják a szemtelenséget. Aztán majd meglátjuk, hogy egymást robbantgatják-e, mint jó egy évtizede, vagy felkoncolják őket.
-
macilaci78
nagyúr
Az ünnepi napi cumi tényleg akkor jön, amikor Rick mondja...
Nyugdíj, táppénz. Ha trükköznek azzal, hogy részmunkaidőre jelentik be, akkor a szabadságnapok száma is változik.Én azt nem értem honatyáink viselkedésében, hogy miért teszik a cégeket az ilyen munkáltatói viselkedés követésében érdekeltté. Kevés kivételtől eltekintve az összes béren kívüli juttatás extra sarcot jelent a munkáltatóra. Étkezési utalvány, egészségpénztár, utazási bérlet, cafeteria, ruhapénz...
Ha egy alkalmazott 1000 Ft nettó béremelést kap, az a munkáltatónak kb 1500 Ft-jába kerül.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tisn
addikt
én a orosháza, csorvás közötti szakaszon járok manapság a 47-esen és ott (ahol már pl rajta van a 2 réteg aszfalt az út meg legalább 3 de inkább 4 autó széles... ott röhely szerintem a 40-es 60-es tábla ...
47-es, 4-es ut volt ilyen az utobbi par evben, en is ingoralom a 40-es tablat
meg felfestes, padka vagy valami hianyzik, nincs atadva-atveve a szakasz, azert tablaznak -
Rick4
félisten
Értem, szóval ha van egy sebességkorlátozó tábla, neked fogalmad sincs, hogy mögötte milyen minőségű, állapotú út van, csak nyomod neki a sebességkorlátozó szabályt mindenképp megszegve, aztán majd kiderül, hogy esetleg elültsz-e valakit, aki az úton tartózkodik, esetleg tönkreteszed egy szintváltozásnál ugratva az autód futóművét? Mert ugye előre még te se tudhatod, hogy a táblakihelyezés jogszerű-e, és hogy szükségszerű-e, nem?
Értem én, hogy sietsz, de ha odafelé tudtad, hogy útépítés van, visszafelé miért nem jöttél másfelé? Én két hete Békéscsabáról Makó felé jöttem, rendben volt az út. Nem egy tükör, de nem különösebben volt kifogásolható.
Nincs Multiplám, egy éve eladtam, 11 hónapja egy Seat Alhambrám van. Amíg Multiplám volt, tőlem akkor sem láthattál ilyesmit, az enyxémben fékpedál is volt, nem éreztem kényszeresen sosem, hogy más elé hajtsak. Mostmár az Alhambársokat figyeld. Ezüstmetál MTX rendszámot nézz.
-
Rick4
félisten
ott röhely szerintem a 40-es 60-es tábla
Amennyiben útépítő mérnök vagy, és meg tudod néhány szakmai dologgal érdemben is támogatni a véleményedet, kíváncsi lennék rá. Amennyiben nem, érteni se értem, miért formálsz vélemény arról amihez ugye nyilvánvalóan nem értesz. Ha kiraknak egy 30-as táblát, te végigmész 60-nal, és hőbörögsz. Holott az a tábla valamiért ki van rakva, és nincs jogod felülbírálni. Semmilyen formában.
Miért nem egyértelmű, hogy annyival mész amennyivel megengedték?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Én nem pörögtem, te pörögsz rajta.
Annyival mentem, amennyivel lehetett, és ez nálam azt jelenti, hogy egy ilyen rossz minőségű, kavicsokkal teleszórt úton még 60-nal sem mentem, sőt, volt egy szakasz, ahol 55 körül. Azért se volt értelme taposni, mivel a Kastélykertbe mentem ebédelni, és ott már húztak két réteg aszfaltot, tehát egy kb 15 centis "padkaféleségre" kell felhajtani.
A sebességet magad is kiszámolhatod, egy útjelző tábla 50m-re van a másiktól, 10 db 500m. Nézd meg, hány másodperc az 500m.
Az a baj, aki ezt megcsinálja, annak nincsenek egyéb jellegű korlátai sem, és megcsinál mást is, nem mondta senki, hogy balesetveszélyes a helyzet, de ha most a csóka kapna ezért 50 ezret, lehet legközelebb ésszel közlekedne, és nem ütne el valakit, aki rosszkor volt rossz helyen. Kicsit tovább kellene látni az orrunknál.
Nem tudom milyen gondolataid vannak az élet egyéb dolgaival kapcsolatban, gondolom ahol lehet adót is csalsz, plusz az ügyfeleket is átvered, hiszen miért ne, nem fáj az senkinek, ugyan a szabályok nem erről szólnak, de kit érdekel, ugye?[ Szerkesztve ]
-
HaZse
őstag
Szerintem meg balesetveszélyes volt. Lehet, hogy aki nyomta neki, mint állat, neki nem az volt, de nem véletlen van oda kitéve a korlátozó táblák.
Magam is sokszor tapasztalom, hogy sok barom nem úgy és annyival közlekedik az utakon, mint, ahogyan kellene. (Gondolok itt az elsőbbség nem megadására, irányjelző nélküli manőverre, vagy gyalogosoknál a nem megfelelő helyen való uttesten való átközlekedésre, vagy mikor a gyalogos az úttesten sétál, mert büdös neki a járdán mennie, vagy a kerákpárosok a barom össze-vissza való közlekedésükkel, vbagy a motorosok életveszélyes és ijesztő előzgetésükre).
Na ezek miatt kell a fed. kamera.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo Legion Go Z1 Extreme, 512GB játékkonzol ELADÓ
- Sony 35 1.4 GM (SEL35F14GM) összes tartozékával + garancia papírjával együtt
- 4x8GB (32GB) Patriot Viper, 4400 Cl19 - 3800 Cl14 DDR4, Samsung B-die
- Eladó Dell Dock WD19S USB-C !!töltő adapter nélkül nélkül!!
- Hot Wheels Premium Knight Rider makett bontatlan